|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V
Cytat:
A jezeli chodzi o puchniecie, to trzeba wlasnie robic badania czy nie ma białka w moczu chyba i sparwdzac cisnienie czy nie jest za wysokie, bo to objaw zatrucia wtedy, a tak to mogą troche puchnąć, oby nie zabardzo Edytowane przez mariolci Czas edycji: 2013-01-26 o 12:54 |
|
|
|
|
|
#3692 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny
witamy razem z Małą w 31 TYGODNIU jeeezu ale ten czas leci... pamiętam jak wczoraj, jak ryczałam w momencie uświadomienia sobie dwóch kresek na teście hehehe.. strach, nerwy, niepewność przeplatane jednocześnie z radością i niedowierzaniem a tu masz... jeszcze 9 tygodni i będę tulić najmniejszą istotę jaką w życiu trzymałam w rękach i czuję że też będę ryczeć tym razem w pierwszej kolejności z mega szczęscia - ba! czuje że oboje będziemy z mężem ryczeć ALE tym samym uświadamiam sobie jak niewiele zostało do porodu, a my NIE MAMY NIC poza 1 pajacami, skarpetkami, nożyczkami do paznokci i chusteczkami ![]() a fakt ile Wy macie poprostu mnie przeraża i przerasta ... ALE mam plan... otóż poczekam jeszcze do końca lutego i wtedy zakatuję sklep online i kupię wszystko z listy, tak hurtowo a w między czasie szukam na allegro:- łóżeczka - kompletu pościeli - prześcieradeł - wózka - tu już wszystko mnie osłabia - dosłownie ![]() - fotelika do karmienia - bujaczka - leżaczka - maty edukacyjnej - wanienki do kąpieli - niani elektronicznej - podgrzewacza - kompletów ciuszków... ALE że Mała urodzi się dopiero w kwietniu... to najwięcej ciuszków bd mi potrzebnych wiosenno - letnich a takowych 'ni ma' ![]() - piżamy dla mnie to takie z 'grubszych' zakupóww reszta będzie kupiona za listą którą skompletowałam za waszą pomocą ehhhh... ja planuje już od ok 15 marca być spakowana do szpitala a max do 10tego mieć już wszystko w domu ![]() aaaaaaa.... i nie mówiłam że otworzyłam 'puszkę pandory dziecioróbstwa'?! ![]() - przyjaciółka w ciąży (tp. maj) - koleżanka w pracy (tp. maj/czerwiec) - szwagierka w ciąży (tp. wrzesień) - kuzynka (tp. wrzesień) - bratowa w przymierzeniu do maleństwa - jak najszybszego ![]() hahaha ciekawe kto jeszcze dojdzie
|
|
|
|
|
#3693 |
|
Zadomowienie
|
Idziemy jutro z mężem do znajomego na urodziny. Są to łączone urodziny jego, jego żony i synka. A, ze mają jeszcze córę 2letnią, to trzeba było i dla niej coś kupić. Mój małżonek uparł się, że ma to być lalka. Notabene, mała Hania marzy o księżniczce. Niby jest ich dużo i w ogóle, ale.....Rety! One tak mi się nie podobają, że szok..... Zdecydowanie bardziej podobały mi się zdalnie sterowane helikoptery i koparki. Cieszę się, że będziemy mieć synka
![]() ![]() Muszę sobie zrobić dziś sałatkę owocową....Chodzi za mną No i łososia sobie kupiłam. Najem się ,hehe.
|
|
|
#3694 |
|
Zakorzenienie
|
no ale wam mowie ........... jakiego ja dzis mam lenia a tu zaraz trza sie ogarniac i na to pracownicze ''swiateczne jadlo'' trza isc a najlepsze jest ze jak wroce caly dom bede miala pelen ludzi ... niestety nie udalo nam sie odwolac na 100% parapetowki .. no ale lozko skrecona to i dodatkowa osobe przygrane w razie czego marze zeby to byl moj zabojczy kolega |
|
|
|
|
#3695 |
|
Zakorzenienie
|
Dwa dni prądu nie miałam, tydzień Was będę nadrabiać
|
|
|
|
|
#3696 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zacznę wtedy 37 tydz. i według lekarza już można sobie wtedy rodzić bezpiecznie. Panika pisała o sposobach swojej koleżanki na wywołanie porodu Cytat:
Oby było dobrze. Cytat:
![]() A z maleństwem polecicie już w czerwcu? Ja się waham nad październikiem czy nie za wcześnie pakować dzieca w samolot... Pamiętam, że za każdym razem jak w samolocie były takie maleństwa, to strasznie płakały przy starcie i lądowaniu. Cytat:
I za miesiąc!
|
|
|
#3697 | |||
|
Zakorzenienie
|
bry!
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3698 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
|
#3699 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i brawo za wizytę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Siostra tż urodziła córkę w 27 tyg. Wcześniej leżała długo na patologii, w końcu wypuścili ją do domu i tego samego dnia wieczorem odeszły jej wody. Lekarze próbowali jakoś powstrzymać poród, ale w końcu musieli operować. Malutka ważyła chyba 1100 g. Dwa miesiące walki o tą małą istotkę w szpitalu, ale się udało! Dziś jest fajną rezolutną dziewuszką, i co ciekawe w ogóle nie płacze W maju skończy 6 lat...![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Strippi - udanej imprezki urodzinowej Witam z leniuchowa ![]() Ja leżę, a tż przygotowuje obiadek - dziś cebulowa i pieczone ziemniaki z pesto ale któraś wspomniała o gołąbkach -też bym zjadła
|
|||||||
|
|
|
|
#3700 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny udało się
musi poleżeć pare dni w szpitalu, a dom weselny poszedł im na rękę i robią wesele za tydzień lub dwa bez zwiększenia kosztów. Ale fart.. ![]() Swoją drogą to wesele mieli na sierpień.. ale że wpadli to jej rodzice się uparli że dziecko musi być ślubne i przełożyli ślub na styczeń.. efekty same widzicie Co do mojego puchnięcia to w sumie dziś tak zauważyłam ale to było po ciepłym prysznicu i zaraz po nim przeszło.. czyli jakby od gorąca. Ciśnienie mierze 2-3 razy dziennie i nigdy nie jest większe niż 110-70 ![]() Alliw bardzo pozytywna historia ![]() Moja kuzynka na początku 7 mies miała cesarke przez rzucawkę.. ledwo ją uratowali.. a dziecko tym bardziej, mała ważyła 900g ale teraz już jest duża i zdrowa
|
|
|
|
|
#3701 |
|
Kniaginia
|
Współczuję
Ufff. To super! A rodzice świetny stres jej zafundowali przez swoją zaściankowość. |
|
|
|
|
#3702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ale czuje zapachy z kuchni ... wiec pewnie zaraz będzie i trzeba się zebrać i wstać z tego królestwa zwanego łóżkiem |
|
|
|
|
|
#3703 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3704 | |
|
Zakorzenienie
|
jeeżżżuuu, jak żyć? dlaczego? Cytat:
też tak myślę. ciekawe jak ich samopoczucie dziś.....
|
|
|
|
#3705 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3706 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
a i to było dla mnie mega męczące ledwo do 22 dotrwałam. Kiedy ludzie zrozumieją że ważniejsze od papierków i imprezy dla gości jest zdrowie i samopoczucie dzieciątka i mamusi? My kościelny planujuemy za rok i wesele jak mały już bedzie na świecie a ja będę szczupła :P Po co się spieszyć![]() A co do tych puchnacych nóg ja też mam ten problem zwłaszcza wtedy jak pochodze, postoje dłużej. Moja gin twierdzi ze to normalne i ze trzeba więcej leżeć z nogami uniesionymi na poduszkach. |
|
|
|
|
|
#3707 |
|
Rozeznanie
|
jejuuuu... oka mi zaraz wylezą z orbit
![]() od 4h godzin siedzę na allegro buszując po dziale 'Dziecko' ... a pomyśleć że ok 8msc temu allegro kierunkowałam MNIE TYLKO I WYŁĄCZNIE do działu 'Odzież i dodatki' ![]() poza tym wysłałam mężowi i mnie chyba z 100 CV... sobie o jakieś dodatkowe prace... a mąż o przedstawiciela handlowego w strefie medycznej ... jakby ktoś coś przypadkiem wiedział o takiej pracy dawać znać!!! poza tym przebrnęłam przez wszystkie strony znaczeń imion ![]() Mała będzie BARANEM - (21.03 – 19. 04) - tp. 03.04.hahaha.. ponoć wulkan energii już się boję ![]() Podoba nam się: Aleksandra, Alicja, Gabriela i Wiktoria Mnie natchnie czasem na jakieś inniejsze imie jak Iga czy Nina czy Olga ale mąż nie chce tego słyszeć ![]() |
|
|
|
|
#3708 |
|
Zadomowienie
|
No nie mieliśmy wyjścia
Księżniczkę Disney`a- Kopciuszka. Najlepsze jest to, że nasza była za 40zł, a jakaś w migoczącej sukience za 70zł już była. Kwestia sukienki
|
|
|
#3709 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3710 |
|
Zakorzenienie
|
no niestety, tak zdzierają sklepy za te lalki
|
|
#3711 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A ja się dziś narobiłam - mają przyjść znajomi, więc szykowałam w kuchni, przedtem zakupy, Mąż mi pomagał, ale mimo wszystko plecy mnie strasznie bolą. Dobrze, że już wczoraj ogarnęliśmy mieszkanie, bo dziś bym nie dała rady. Uparłam się potem na spacer, ale szybko wróciliśmy, bo tak mnie plecy bolały. Teraz godzinkę poleżę, a potem muszę dokończyć szykowanie jedzenia i siebie. Czyli jest jak mówia - 3 trymestr i od razu gorzej Mój lekarz powiedział, że od 30 tyg. dopiero jest kiepsko, a potem wcale nie lepiej
|
|
|
#3712 |
|
Zakorzenienie
|
udało się ..... jestem mega zadowolona .... prysznic ze wszelakimi udogodnieniami poszedł pomyślnie ... teraz trza jakiś makijaż pierdyknąć ...ubrać się i po mału dupsko zbierać ![]() ogólnie nie chce mi się no ale w końcu raz do roku można |
|
|
|
|
#3713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja się witam w dobrym humorze, bo pospałam do 9.00 i nawet dbrze mi się spało, tż ma dzis wolne a poza tym.... Pojechalismy do apteki, gdzie pracuje mój szwagier, bo mi się leki konczą i miałam mu zawieź listę aptecznej wyprawki, zeby porównał ceny z allegro...No i daje mu tą listę, mamy już wychodzic, a on, ze jeszcze ma dla ich mamy paczke do przekazania, jak bedziemy jechac, no to wzielismy...Przyjezdzamy do domu, a on dzwoni, zeby tę paczke otworzyc....Tż do samochodu, przynosi, a tam wyprawka i kartka, ze to prezent dla małego, a zwrotów nie przyjmuje...SKubany wykosztował sie, bo nawet z jego zniżkami to myślę, ze zapłacił z 2-3 stówy...A w pudełku prawie wszystko z listy od połóżnej: od gazików, płatków, przez kremy i oliwkę, do bezdoptykowego termomenru i fridy do nosa....Normalnie byłam w szoku bpęde taka pyszna, ze pochwale sie zdjęciem nawet;pA co! Zrobił na mnie szwagier wrazenie![]() Ponadto byłam u fotografa i zrobiła sobie zdjecie do dwodu, bo musze zmienic i jak sie zobaczyam, to wygladam jak PYZA na Polskiech dróżkach... Nigdy nie miałam jeszze takiej buzi okragłej... Dobrej imprezydla Julci i dla WAs
Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2013-01-26 o 16:37 Powód: literowy |
|
|
|
|
|
#3714 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() to mieliście wieczory przy świecach![]() Cytat:
---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Cytat:
dla szwagra za wyprawkę fajna
|
|
|
#3715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3716 |
|
Zakorzenienie
|
klementyna1
dla szwagra ... tez bym chciała takiego prezenta dostać no nic moje lasencje ... opuszczam was ... lecę się pieknic ... a potem najjesc hahaha |
|
|
|
|
#3717 | |||||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=pani22ka;38863392]jeszcze jeden taki maluszek będzie?
QUOTE] chodziło mi ogólnie o wszystkie moje dzieci (4 lata,7,i mały będzie mieć 3 albo 4 mies.) a polecą znajomi z dziećmi w wieku 0d 6 mies- do 15 lat. razem jak na razie 10-oro dzieciaków. Mamy znajomych którzy mają termin na maj - ale wątpię aby zdecydowali się na wakacje z tak małym dzieckiem.... Cytat:
![]() no i za 8 mies.![]() Cytat:
![]() Cytat:
No ale to chwila ... a kto maleństwo może nawet żle się czuć podczas jazdy autem ... Cytat:
Cytat:
no to życzę dobrej zabawy
|
|
|
#3718 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() i nieźle Cię synek wystraszył, mój tak dziś od rana, ale w końcu zaczął swoje harce, więc się uspokoiłam.. ![]() ![]() klask i:Cytat:
też się zastanawiam, jak to bez wód, czy to bezpieczne? ![]() ![]() a my dziś rozebraliśmy w końcu choinkę.. uff.. jaka ulga, bo nie nawidzę tego robić.. ![]() dobrze, że tż prawie sam sobie z tym poradził..
|
|
|
#3719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A powiedz mi Bepanthen to masz jakieś 2 rodzaję czy poprostu 2 opakowania? |
|
|
|
|
|
#3720 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:42.

hehehe.. strach, nerwy, niepewność przeplatane jednocześnie z radością i niedowierzaniem 

Otóż zastanawiam się nad wózkiem Tutka Tambero, a Tako Laret. Widziałam, że niektóre z Was posiadają te modele i w związku z tym: który jest lepszy? Zależy mi na tym, aby był stabilny oraz dobrze wykonany. Mam nadzieję, że pomożecie rozwiązać mój dylemat 

za miesiąc!

nasz boxer dostał jakiejś padaczki, biedny
W maju skończy 6 lat...
a obudziłam się .....
ale któraś wspomniała o gołąbkach -też bym zjadła 

wiec pewnie zaraz będzie
i trzeba się zebrać i wstać z tego królestwa zwanego łóżkiem 
05.07.2008 
klask i: