|
|
#2071 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.3
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#2072 |
|
Zakorzenienie
|
Ok spadam, bo idziemy do Teściowej na obiad
![]() Dobranoc
|
#2073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2074 |
|
Zakorzenienie
|
paaa dobrej nocy
|
|
|
|
#2075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko wtedy on musi złożyć wniosek nie Ty, no i warunek, że dziecko musi być zameldowane w krk i on musi minimum rok mieszkać w krk
|
|
#2076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co robicie na obiad my rosolek i zeberka a ja filet z kurczaka bo z miesa to praktycznie tylko to jadam:P ale i tak pewnie nie zjem bo mieso niezbytnio mi siada ostatnio.. |
|
|
|
|
#2077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak np ja co u Was jak Emilie? ja ostatnio nie mam czasu i weny na mamusiowy, wiec nie w temacie jestem.Zrobilam makaronik - pyyychaaaaa. Wykapalam sie, glowe umylam, dziecie spi, ale zaraz wstanie. Takze koniec mojego luzu. eleine czytam nadal ksiazke i nie moge skonczyc. Czytalas ta sage Lackberg?
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2078 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj barszczyk biały
|
#2079 |
|
Zakorzenienie
|
i wtedy on tez ma wyliczane jako on i dziecko.. nie ja sie do tego nie licze i dobrze haha.
|
|
|
|
#2080 | ||
|
Zakorzenienie
|
Są
![]() Cytat:
Cytat:
I moja mama też ![]() Igor mi się podoba. I Oskar, ale mąż oczywiście - nieeee. |
||
|
|
|
#2081 |
|
Zakorzenienie
|
Rockyy Twoja sąsiadka na 3 dzieci ma trochę ponad 300zł, bo jest limit na to + pewnie rodzinne. Może podała gościa o alimenty i jej wypłacają bo on nie ma dochodów. Tylko ma pewnie duży dług w ZUS-ie. Ewentualnie dają jej dodatkowo z MOPS bo ma ciężkie warunki mieszkaniowe itp.
Ja i tak nie zazdroszczę takim rodzinom tylko współczuję. Rozumiem, że są matki które muszą coś działać i ciągnąć kasę jeśli tatuś się wypina na dziecko. Wtedy nie ma skrupułów, bo uważam, że trzeba ponosić konsekwencje swoich czynów. Spłodził to powinien wychować i utrzymywać. Znam jedną rodzinę co mieszkanie mają zadłużone prze ojca długi. Matka brała kasę, mieszkanie było na matkę i ojca, więc ono było objęte jego długami. Oj na końcu wyjdzie, że ich dzieci będą musiały zrzec się spadku, bo dług przekroczy wartość mieszkania. Szkoda słów na takie coś. Rozumiem, każdy orze jak może, ale z głową trochę i uczciwie. Zobaczcie jak to jest np. z porodem. Wracamy na tor dyskusji o ciąży ![]() Są kobiety, które wymuszają cc, a potem lekarze na każdą patrzą jak na potencjalną manipulantkę i bronią się przed cc, często nawet jak jest wskazanie. Podobnie jest za granicą, w Niemczech znajdzie się kilu co kradnie, a mówią, że Polacy to złodzieje. Na tej samej zasadzie jest z zasiłkami, funduszami alimentacyjnymi itp. jedni manipulują, a inni na prawdę powinni dostać i są nie raz brani za potencjalnych złodziei. Mój Tż kiedyś wydawał posiłki biednym, byli tacy co widać, że nie mają, brali kaszę, ryż i po rękach całowali, a byli też tacy co podjeżdżali takimi samochodami, że ja z Tż pewnie nigdy nie będziemy mieli. Najśmieszniejsze jest to, że Tż jeździł do pracy rowerem, żeby było taniej, a oni takimi brykami. |
|
|
|
#2082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czekamy na info od gościa i jedziemy po televizor |
|
|
|
|
#2083 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie wyobrażam sobie sytuacji zeby moje dziecko miało wpisane w akcie urodzenia ,,ojciec nieznany".I to dla kasy .Wszystko wszystkim ale gdzies musza byc jakieś granice.Ciekawe jak zareagują ich dzieci jak staną się bardziej świadome i to odkryją?
|
#2084 |
|
Zakorzenienie
|
no takiej sytuacji to tez sobie nie wyobrazam...jeszcze jakby to byly faktycznie jakies tysiace co miesiac a nie jakies "grosze"
|
|
|
|
#2085 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zresztą nie trzeba daleko szukać - niedawno na Plotkowym jedna wizażanka pytała, czy mogłaby poprosić MOPS o dofinansowanie tabletu graficznego za 7 tysięcy, bo to by jej było potrzebne do zatrudnienia
|
|
|
|
|
#2086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do tych co mają nowe auta i biorą zasiłki, ok. są tacy. Ale ile to motania z tym jest. Na ojca można zapisać samochód pod warunkiem, że on też ma dochód. Myślę, że raczej te osoby co biorą zasiłki mają jakieś chody, adwokatów - doradców, mówię o tych z wyższej półki, czyli ekstra dom + samochód chociaż. My jak kupiliśmy po ślubie samochód za 10 000 byliśmy wzywani do US w celu wyjaśnienia, chociaż dochód mieliśmy. |
|
|
|
|
#2087 |
|
Zakorzenienie
|
No dobra jeszcze jedno pytanie i odpuszczam bo pewnie sie Wam nie chce czytac o takich rzeczach:P
A jak ja zloze wniosek o becikowe normalne .. i bede wyliczona na dwie osoby ja i dziecko..( a w akcie bedzie wpisany moj TZ ) a on zlozy wniosek o becikowe samorzadowe i niby tez bedzie na dwie os bezemnie...to nie powiaza nas jakos razem czy to nie szkodzi w niczym?? |
|
|
|
#2088 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38866543]Był taki filmik na youtube, że ludzie do MOPSu po paczki świąteczne podjeżdżali swoimi samochodami lub taksówkami.
Zresztą nie trzeba daleko szukać - niedawno na Plotkowym jedna wizażanka pytała, czy mogłaby poprosić MOPS o dofinansowanie tabletu graficznego za 7 tysięcy, bo to by jej było potrzebne do zatrudnienia [/QUOTE]A moze ja mogłabym poprosic Mops o dofinansowanie laptopa -ułatwiłby mi okres ciąży.Więcej bym leżała-dzięki niemu mogłabym czytac wizaż w łóżeczku
|
#2089 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38866543]Był taki filmik na youtube, że ludzie do MOPSu po paczki świąteczne podjeżdżali swoimi samochodami lub taksówkami.
Zresztą nie trzeba daleko szukać - niedawno na Plotkowym jedna wizażanka pytała, czy mogłaby poprosić MOPS o dofinansowanie tabletu graficznego za 7 tysięcy, bo to by jej było potrzebne do zatrudnienia [/QUOTE]Zartujesz??
|
|
|
|
#2090 |
|
Zakorzenienie
|
w odwiedziny do swoich dzieci (dzieci są umieszczone w placówce z różnych powodów) rodzice tez często przyjezdzają taxi albo brykami takimi że hej, w środku auta wsio ze skórki. A mój TŻ jeździ 17-letnia honda na rozleceniu...
a dzieci jak wymyslaja, tez nie jedza wszystkiego... niektórzy (bo nie wszyscy) zachowują się jak ksiazeta i księżniczki, herbatę tylko zieloną bo czarna jest blee |
|
|
|
#2091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie nie ma tak dobrze, jedno becikowe, a samorząd się nie wtrąca, hehe więc ja nic na ten temat nie wiem. Myślę, jednak, że powinnaś ty złożyć o samorządowe ponieważ to ty będziesz głównym opiekunem dziecka. A jeśli będziecie razem to Wasze dochody na 3 będą. Myślę, że to nie przejdzie, za dużo teraz komputerów jest. |
|
|
|
|
#2092 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No tam wizażanki proponowały, że poproszą MOPS o dofinansowanie operacji plastycznej, bo jak będą ładniejsze, to będą mogły łatwiej dostać pracę |
|
|
|
|
#2093 |
|
Zakorzenienie
|
Macie ochotę na coś do jedzenia? Coś bym zjadła, ale nie wiem co, mhmh ...
|
|
|
|
#2094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
DwA duuże schabowe :x i juz czuje że bym zjadła jeszcze coś ![]() masakra coraz gorzej ze mną |
|
|
|
|
#2095 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym galaretkę owocowa zjadła
|
#2096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- ciekawe która z nas urodzi szybciej, znasz już płeć? |
|
|
|
|
#2097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja też jestem ostatnio dużo bardziej pojemna. Moja porcja obiadowa zaczyna wyglądać podobnie jak męża ...Dziewczyny sikam co 20 minut Wydaje mi się, że wcześniej aż tak źle nie było |
|
|
|
|
#2098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2099 |
|
Zakorzenienie
|
Ja rzuciłam się na rosół i zjadłam 2 talerze, ale co dalej ... nie mam ochoty na tradycyjne drugie danie.
Właśnie się zważyłam i Jestem w 13 tygodniu i 3 dniu a przytyłam już 4,5 kg. Rano się zważę, to moja jedyna nadzieja. A najśmieszniejsze jest to, że wchodzę w swoje spodnie tylko brzuch mi wylazł.Kurcze, jestem straszna, bo nadal coś bym zjadła. |
|
|
|
#2100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:01.

moja tez ma konto oszczędnościowe i tak jak u Ciebie ono funkcjonuje, przy drugim bedzie to samo
co u Was jak Emilie? ja ostatnio nie mam czasu i weny na mamusiowy, wiec nie w temacie jestem.
12.06.2010

Wydaje mi się, że wcześniej aż tak źle nie było