|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasza gromadka kończy 3 latka - Dzieciaczki wakacyjne 2009 :)
tak kochana, u mnie ok, rosnę
![]() ostatnio rano mnie skurcze łydek męczą, ale poza tym wszystko ok. Nie bedzie mnie kilka dni, bo oddalam kompa do naprawy, tym razem zeby uporać sie z pęknietymi zawiasami, niedziałającym cd-roomem no i czyszczenie itp. tak to jest jak dziecko sie dorwie do laptopa. chociaż sama nie jestem bez winy, też zdarzyło mi się kilka razy do zalać czymś. mam nauczkę. pisze z kompa Teżeta, ale to tylko wieczorami mam możliwość, a o tej porze nie chce mi się nic już robić. Tak więc dobranoc. Będę popędzała Pana w serwisie, żeby szybko się uporał i do Was wrócę. |
|
|
|
#4052 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie przeraża to wybieranie , nie wiem, od czego zacząć Cytat:
![]() *** Przedstawienie było super, Kuba pięknie powiedział swoją rolę, wyraźnie
|
|
|
#4053 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
więc wiesz,o co chodzi ![]() ![]() Tylko się nie dołuj ![]() Właśnie nie mam tego Mucofluidu,to znaczy miałam,ale przeterminował mi się i wyrzuciłam Psiakam Nasivin Soft,ale dzisiaj już ostatni raz.Ten katar,to cały winowajaca ,taki gęsty,że jak B.pociągnie nosem,to wtedy ma odruch kaszlowy ![]() a sytuacja nadal bez zmian temp.tak oscyluje,pomiędzy 36,6 a 37,1 katar nadal schodzi,gęsty jak nie wiem Jak jutro nie będę widziała poprawy,to na sobotę umawiam się do lekarki,bo to za długo już trwa ![]() Ja mam cały garniturek,bo na wesele Brata musiałam kupić Cytat:
zdrówka dla Was Cytat:
Cytat:
dla Kubusia.Fajne takie przedstawienia ![]() Na Dzień Matki wzruszysz się jeszcze bardziej
Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2013-01-24 o 22:15 |
||||
|
|
|
#4054 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mam nadzieję, ze już do końca będzie wszystko dobrze ![]() dużo zdrówka dla Bartusia Jola, z tym wybieraniem to naprawdę mam dośc. Lubię te tematy ale w obecnych okolicznościach ciężko mi to idzie. Łapię się na tym, że niektóre decyzję podejmuję na odwal się... lub zdaję się na fachowców
|
|
#4055 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny macie jakiś sposób na rozwolnienie, M. robi zieloną kupkę aż ja podrażnia
.
|
#4056 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A czy nie pisałaś, że też macie takie długie katary? Ciekawe, co lekarka powie, daj znać I zdrówka jeszcze raz , bardzo fajne Na Dzień Matki będę płakać rzewnymi łzami ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4057 |
|
Ola-Unhola
|
Hej
![]() Mam kompa
|
#4058 |
|
Zakorzenienie
|
Heloł
|
#4059 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nie wiem, pewnie można, choć ja nie Babcia ![]() na 12ta jade do lekarza z Maćkiem do kontroli, występy są o 13tej, więc musiałabym z Małym iśc :/ może babcie jakieś fotki chociaż zrobią Jola, daj spokój wiele rzeczy robie machinalnie, sama zastanawiam się jaki będzie efekt końcowy mieliśmy skorzystać z dekoratarki wnętrz (koleżanka kumpla) ale ostatecznie zdecydowalam się sama bo wolę mieć po mojemu ![]() najgorzej podejmować decyzję przez tel, np dziś dzwonił chłopak od kuchni (mebli) i tłumaczył mi coś, pytał. A tu jak się nie widzi to cięzko coś powiedzieć no ale mus to mus ![]() Cześć Ola ![]() Cześć dziewczyny
|
|
#4060 |
|
Ola-Unhola
|
agga
Sto lat
![]() Spełnienie marzeń i zero zmartwień. Mnóstwo szczęścia i zadowolenia 8667883-czerwony-tulipan-kwiaty-w-wazon-udzielenie-aluminium-i-lua-ne-nad-biaa--ym-ta--em.jpg
|
#4061 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Wam
![]() Dzięki Olu Jestem z Wami duchem
|
#4062 |
|
Zakorzenienie
|
Agoo, wszystkiego najwspanialszego Ja tez tylko duchem jestem z Wami
|
#4063 |
|
BAN stały
|
Hej dziewczyny jakie syropy podajcie swoim pociechom na kaszel mokry? Ostatnio chwaliłam Lipomal, ale teraz to już tak nie pomógł mojej córeczce
Kaszel ma taki mokry-odrywający z rana zazwyczaj. Ktoś dawał może Flavamed? |
|
|
|
#4064 |
|
Zakorzenienie
|
Miramej jedyne co znalazłam to smecta, pije i się złości bo niedobre.
W nocy wstała ze 4 razy i chciała do toalety a tak to z 8 heh, M. wziął ją na dół żebym się przespała - a ja spać nie mogę agga Wszystkiego najlepszego ![]()
|
#4065 |
|
Zakorzenienie
|
flavamed,albo ambrosol
upajam się ciszą od rana.Wsadziłam stópki to gorrrrącej miski z wodą i chłeptam kawkę
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#4066 |
|
BAN stały
|
Daję ambrosol właśnie
|
|
|
|
#4067 | |
|
Zakorzenienie
|
A nie widać
![]() Cytat:
![]() I jak Maciuś? Podziwiam, podziwiam Aga, urodzinki? Spełnienia marzeń *** Kubuś mi się rozchorował Kaszle, ma katar (na razie przynajmniej nie zielony ), nie ma podwyższonej temp. Ale prawie nie spaliśmy ![]() Zdrówka dla innych chorowitków
|
|
|
#4068 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
Spóźnione sto lat dal Agi Cytat:
Zdrówka dla was i reszty chorych maluchów ![]() Wróciłam z pracy i poszłam spać Jakiś placek bym upiekła
|
|
#4069 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No miewaliśmy długie katary ciekawe,ile ten będzie trwał jutro będzie tydzień Byliśmy u lekarza i tak:B.ma infekcję nosowo-gardłową Osłuchowo na szczęście jest czysty,uszy czyste,błonę śluzową gardła ma lekko rozpulchnioną i od tego prawdopodobnie,utrzymywał się ten stan podgorączkowy.Dostaliśmy Pulneo,Aerius,nadal mam podawać Sinupret i robić inhalacje,mogę psykać Tantum Verde,a do nosa Mucofluid i Sulfarinol.W razie pogorszenia:gorączki czy nasilenia kaszlu,mam receptę na antybiotyk Amotaks,ważną 7 dni,do decyzji na telefon.Lekarka powiedziała,że gdyby była konieczność podania tego antybiotyku,to fajnie by było,gdyby,na niego poszedł,bo to najprostszy antybiotyk.A dzisiaj już bez stanu podgorączkowego (uff... ) i po tym Mucofluidzie,katar rozrzedzony lepiej schodzi Wymazu z nosa,póki co mamy nie robić,chyba że katar będzie się utrzymywał ponad dwa tygodnie.Pytałam jeszcze o te bóle wzrostowe,lekarka powiedziała,że to prawdopodobnie to,bo gdyby te bóle,były oznaką jakiejś choroby,to raczej,na te bóle skarżyłby się cały czas i że B.jest w takim wieku,w którym dzieci najczęściej na te bóle się skarżą.Dodała,że mogę zrobić podstawowe badania:morfologię z rozmazem,CRP i OB,bo sama będę spokojniejsza.Wyjdziemy z tej infekcji,to na pewno zrobię ![]() Można się rozczulić ![]() To na pewno,tylko to,będą łzy szczęścia ![]() Ola Naprawdę?A nie widać tego ![]() Hej Cytat:
Mariolu Cytat:
trzymam żeby nic się nie rozwinęło i żebyście szybko się z tym uporali Dziękujemy i wzajemnie ![]() Cytat:
A mi się dzisiaj nic nie chce i drugi raz w tym miesiącu mam @ coś mi się poprzestawiało ![]() Miłego wieczoru Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2013-01-26 o 17:28 |
||||
|
|
|
#4070 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
A jak lekarka kazała Wam je dozować? Bo one są dla dzieci powyżej 12 roku życia.Cieszę się, że Bartoś już nie ma stanu podgorączkowego i mam nadzieję, że antybiotyk nie będzie konieczny ![]() , Kubie leje się z nosa i strasznie kaszle , robiłam mu napar z majeranku, chwalą wszędzie, to próbujemy Teraz śpi, miał 36,9, więc zaczyna temp. rosnąć, ale jeszcze nic nie dawałam, póki się nie kładę, poobserwuję. Mam nadzieję, że nie rozwinie się w coś wielkiego, we wtorek pójdziemy do lekarki. , współczuję ![]() *** Idę na Chirurgów, póki Kubuś śpi
|
|
|
#4071 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
takie białe,gęste-oleiste,zapach mają chyba lepszy,niż Mucofluid Mamy po jednej kropelce do otworu nosowego,na noc.Wiem,że są od 12 roku życia,czytałam ulotkę,a lekarka już na wizycie,uprzedziła mnie,żebym się ich nie bała,bo te krople przepisuje się,dużo młodszym dzieciom.Mamy stosować przez 3 dni i odstawić. ,zobaczymy.Biedulek napisz czy ten napar,coś pomaga,bo ja nie próbowałam nigdy Mam nadzieję,że będziecie mieć spokojną i bezgorączkową noc i że nic groźnego się z tego nie rozwinie ![]() ![]() Dobranoc |
|
|
|
|
#4072 |
|
Zakorzenienie
|
ależ ze mnie ranny ptaszek wstałam przed 7 i z premedytacją obudziłam dziewczyny jutro już przedszkole i obowiązki i wszystko musi wrócić na swój tor.Już nie będzie spania do 10 i B nie będzie kończyła popołudniowych drzemek o 17 ![]() Dziś starym rytmem pójdzie na drzemkę ok.południa i o 19 sen nocny L podobnie,tyle,że bez drzemki.Już humory jakieś dostaje,psoci czyli wyzdrowiała kompletnie
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#4073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i fajnie, że na noc można, bo Mucofluid lekarka pozwala nam do 16-ej.Super , wiesz, chyba działa trochę, mam wrażenie, że lepiej niż syropy przeciwkaszlowe , dzisiaj zrobię do termosu na noc, bo noc niestety kiepską mieliśmy ![]() Kubie mało wzrosła temperatura, bo do 37,5, ale kiepsko ją znosił (już pominę, że gorący był bardzo ), więc po 1-ej podałam Nurofen. Poza tym jest tak zaflegmiony, że kaszlał strasznie ![]() To super *** Piję szybką kawę i idę obiad gotować, miłej niedzieli
|
|
|
#4074 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wszystko wraca do normy super Cytat:
,Bartosz jak chwilę po zakropieniu nie poleży,to po jakimś czasie ma je pod noskiem ![]() Mucofluid rozrzedza katar i dlatego,nie stosuje się go na noc strasznie potrafi umęczyć taki nocny kaszel ![]() Parzysz ten rumianek i dajesz Kubusiowi wdychać,czy jak to robisz? ![]() A kaszel ma mokry?Trzymam nadal żeby nic więcej się nie rozwinęło ![]() U nas chyba naprawdę idzie ku lepszemu,katar bardziej się upłynnił i lepiej schodzi z nosa i dzisiaj już dużo mniej kaszle ![]() Też idę,bo rosołek mi pyrka ![]() Wzajemnie |
||
|
|
|
#4075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wpisałam sobie ten Sulfarinol na listę zakupów do apteki , oj tak, zasnęliśmy po 4-ej ![]() Majeranek, nie rumianek - 2 łyżeczki zalewam wrzątkiem, parzę pod przykryciem 10 minut, odcedzam i daję do wypicia (dodaję soku z czarnego bzu itp.)Kaszel to sama nie wiem jaki, czasem suchy, czasem mokry No i nie je Prawie nic ![]() Cieszę się z Waszego powodu
|
|
|
#4076 |
|
Zakorzenienie
|
hej
znów się witam tym razem uduchowiona byłyśmy z L w kościele.Zafascynowała się chórkiem, i ona chce pewnie wrażenie na niej zrobiła siostra co grała na gitarze a druga na bębnie i dużo dzieci śpiewało.No cóż...nie będę jej bronić, a w pierwszym rzędzie też jej pewnie nie ustawią ![]() wstawiłam kurę do piekarnika i już głodna jestem
|
|
|
#4077 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Współczuję ![]() Myślałam o majeranku,nie wiem,czemu napisałam rumianek dzięki Bartosz ma mokry,ale daję Mu Pulneo i Sinupret,one obydwa działają wykrztuśnie,więc lekarka powiedziała,że syropu wykrztuśnego,mam nie podawać.Nie wiem,co Ci poradzić,bo nie stosowałam nigdy tych cud specyfików na oba rodzaje kaszlu Bartosz też tak miał apetyt wrócił dopiero po kilku dniach.Pilnuj,żeby dużo pił No ja też i trzymam za Was Dam im obiad i może B.się zdrzemnie U nas koniec laby,D.jutro do szkoły
|
|
|
|
|
#4078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, Kubuś mnie w nocy zaskoczył, bo prosił, żebym go pomasowała, więc masuję. W pewnym momencie mówię, że jestem już tak zmęczona, że marzę tylko o spaniu. A Kubuś - "To nie masuj już, mama, połóż się" Sylwia , na razie trzymam się tego naparu z majeranku, na noc może podam Levopront. Psikam też Tantum Verde i kupiłam tabletki do ssania Salvigol, bo Kuba narzeka na ból gardła.Zjadł sporo obiadu ![]() A u nas dopiero ferie się zaczynają
|
|
|
#4079 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Fajny skład mają te tabletki To dobrze ![]() Fajnie macie
|
||
|
|
|
#4080 |
|
Zakorzenienie
|
Znów choroby, zdrówka dla Kubusia U nas nieźle. Katar raz jest, raz go nie ma. Przez tydzień siedziała Zuzia w domu, a w tym chyba Ją puszczę na 4 godz codziennie. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:32.

, nie wiem, od czego zacząć 
, czyli gorączka nie wraca, pewnie wirus jakiś 

, Sinupret nie poradził sobie do końca, ale Mucofluid dał radę
No i wczoraj kartka, że na galowo, a ja nie mam takich ubrań dla Kuby 
a sytuacja nadal bez zmian
dla Kubusia.Fajne takie przedstawienia 
.

ciekawe,ile ten będzie trwał 
,zobaczymy.
i B nie będzie kończyła popołudniowych drzemek o 17 
), więc po 1-ej podałam Nurofen. Poza tym jest tak zaflegmiony, że kaszlał strasznie