Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :) - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-26, 15:20   #1111
Papuga69
Raczkowanie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :)

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
jak byłam wczoraj w aptece po witaminy to zapytałam panią farmaceutkę o jakies próbki kremów na rozstępy- kopała w swoich szufladach mówiąc mi że jakiś krem firmy Pharmaceris jest bardzo chętnie kupowany przez mamuśki ale nie mogła znaleźć już tych próbek... dała mi jakieś próbki emolium czy jakoś tak- mówi że mogę sobie wlać do wanny i fajnie mnie nawilży i natłuści... tylko ja nie mam wanny tylko prysznic więc albo użyję tego jako żelu pod prysznic albo zostawię dla dzidzi póki co mam w domu sporo próbek tego kremu musteli na rozstępy- ze 30 tubek po 5 ml więc praktycznie cały balsam to dam znać czy jest fajny czy nie.

A apropos musteli to nie pamiętam dobrze ale chyba zapisałam się swego czasu do ich klubu jakiegoś i przysłali mi ostatnio całą kosmetyczkę z mini produktami- połowa dla mamusi a połowa dla dzidziusia- i to takie spore bo buteleczka czegoś tam dla dzidzi miała aż 50ml więc pokopcie po necie

a jakie witaminy jecie w ciąży? zamierzacie jeść? lekarze wam polecili?

Do klubu można się zapisać na ich stronie głównej, właśnie to zrobiłam.
A przysłali Ci jakąś informacje czy chcesz dostać darmowe próbki?
Papuga69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 15:53   #1112
outline
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Papuga69 Pokaż wiadomość
Też mam kolczyk ale narazie nie przeszkadza:p Tak po prostu zaczął swędzieć ?
No właśnie dwa dni temu tak zaczął swedziec, że nie mogłam wytrzymać. Na początku podrożała chwilę i przeszło, ale zobaczyłam, że mam podrazniona skórę i znów zaczęło swedziec więc wyjelam i spokój.

Mój pierwszy blogowy projekt Czyli jedzonko, ślub, kartki i cały ten bałagan...KLIK

...
outline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 15:54   #1113
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Do klubu można się zapisać na ich stronie głównej, właśnie to zrobiłam.
A przysłali Ci jakąś informacje czy chcesz dostać darmowe próbki?
wiesz co ja gdzieś wyczytałam że oni nie dają próbek, ale jak się do nich maila napisze to wysyłają... więc po zapisaniu się do ich klubu jeszcze skrobnęłam im maila i przysłali mi niebieską kosmetyczkę z fajną zawartością- nie umiem powiedzieć nawet co w niej było bo już zapomniałam ale na pewno krem na rozstępy i na pewno płyn do kapieli dla dzidzi cos chyba na odparzenia też... a może i na słońce jakiś z filtrem- czy to raczej jakiś zimowy był nie pamiętam- zabij mnie

swego czasu johnsons&baby też wysyłało próbki i takie 4 spore po 50ml przysłali ale nie wiedziałam że w ciąży jestem i je pootwierałam i zaczęłam sama balsamu, kremu nawilżającego i płynu myjącego używać więc teraz już zużyję do końca... krem na odparzenia na pewno mi został nieruszony więc też będzie na później
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 15:55   #1114
outline
Raczkowanie

Jeszcze nie jem żadnych witamin ani nic, czekam do środy na wizytę u gina. Ja ogólnie nie jadam żadnych leków nawet przeciwbólowych...więc sama się nie podejmuje takiej decyzji. Poczekam na to co lekarz powie.

Mój pierwszy blogowy projekt Czyli jedzonko, ślub, kartki i cały ten bałagan...KLIK

...
Stary 2013-01-26, 16:11   #1115
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
ja wczoraj miałam 144,5 więc chyba jednak będziemy miały tą samą datę porodu gratulacje

jak ja wytrzymam te 1,5 tygodnia do mojego usg[COLOR="Silver"]
Ja tez chyba nie wytrzymam :/

Podobno w I trymestrze lepiej nie latac, ale to tez taka informacja posrednia...

Oliwki i kosmetyki dla dzieci - dziewczyny, spedzilam kiedys mnostwo czasu na watkach biochemiczek na wizazu i dlugo analizowalam sklady kosmetykow. Wyszlo mi, ze tylko Hipp ma dobry sklad, np. Oliwka ma oleje, a nie parafine jak inne :/ parafina nie nawilza tylko tworzy oslone, przez ktora mniej wody paruje, stad pozorne uczucie nawilzenia juz od pol roku uzywam Hippa, szamponu, zelu do mycia, balsamu - sa super, skrora nie swedzi, na glowie nie wyskakuja swedzace krostki jak po innych, a dzis dokupilam oliwke.

Zachecam do odwiedzenia watku o kosmetykach dla dzieci Jak bede miec czas w pon, to Wam wyszukam.

Chyba pojde do lekarza wczesniej, zeby chociaz powiedzial, czy kropka jest we wlasciwym miejscu i na 2 bete. Macie tak, ze Was ciagnie w podbrzuszu? Raz z jednej, raz z drugiej strony albo przez srodek?

Ja sie w jeansy zapinam jak chodze, ale jak siedze to rozpinam, bo wrazenie, ze mnie cisnie. Dobrze, ze wiosna co raz blizej, nie trzeba bedzie w brzydkich ciuchach chodzic

Buziaki
Ja dalej nie ogarniam

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

P.s. Caly czas lykam folik 0,4mg, nie wiem czy moge zwiekszyc, wiec zostawiam tak.

1 slaba kawe i slaba herbate czarna mozna pic chociaz jakos mi dzis kawa nie podeszla...

Pamietajcie, ze sa tez kawy bezkofeinowe, ja sobie taka kupie w sklepie tchibo

"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5,
jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę"

- George Elliot
ewuszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 16:22   #1116
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez outline Pokaż wiadomość
Jeszcze nie jem żadnych witamin ani nic, czekam do środy na wizytę u gina. Ja ogólnie nie jadam żadnych leków nawet przeciwbólowych...więc sama się nie podejmuje takiej decyzji. Poczekam na to co lekarz powie.
ja przed starankami jadłam PregnaPlus- moja ginka mi poleciła jak jej powiedziałam że myślimy o dzidzi- powiedziała że 3 miesiące przed kwas foliowy obowiązkowo ja i mąż, ale jeśli moge sobie pozwolić na wydanie więcej niż 5 zł na jakies witaminki to mi poleciła własnie Pregnaplus bo zawierał dodatkowo żelazo, jod i kwasy omega. Żelazo zawsze miałam niskie i u mnie zawsze było na skraju anemii więc żelazo koniecznie. Mówiła też że w Polsce dużo osób ma niedobory jodu oraz te tarczycowe sprawy więc jod też spoko. A kwasy omega to wiadomo- ostatnio trąbią o nich wszędzie że warto jeść więc jak sama ginka poleca to szamałam te witaminki a mężowi dawałam kwas foliowy i kwasy omega w osobnych tabletkach. A teraz koleżanka ciężarna poleciła mi jakieś witaminki ale nie było ich w aptece więc Pani dała mi odpowiednik o takim samym składzie specjalnie dla kobiet w ciąży ale dopiero jak do domku wrócę to mogę napisać jak się nazywa

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Cytat:
Napisane przez ewuszkaaa Pokaż wiadomość
Chyba pojde do lekarza wczesniej, zeby chociaz powiedzial, czy kropka jest we wlasciwym miejscu i na 2 bete. Macie tak, ze Was ciagnie w podbrzuszu? Raz z jednej, raz z drugiej strony albo przez srodek?

P.s. Caly czas lykam folik 0,4mg, nie wiem czy moge zwiekszyc, wiec zostawiam tak.
Ewuszka ja idę w poniedziałek na drugą betę więc może ty też chodź w poniedziałek to sobie porównamy razem wyniki- znalazłam na necie kalkulator przyrostu bety w zależności od liczby dni między badaniami itp do lekarza będę chodzić prywatnie więc to kosztuje dlatego chcę już zobaczyć serduszko od razu 7 lutego jestem zapisana więc to będzie 6t1d poczekaj i ty cierpliwie- razem damy radę
a co do brzucha to czasem pobolewa mnie lekko jak na okres w podbrzuszu, czasem coś zakłuje, pociągnie, a czasem nic nie czuć... wydaje mi się że teraz po prostu bardziej zwracamy na to uwagę i dlatego ciągle "coś czujemy" bo wcześniej człowiek tak się nie cackał ze sobą

Edytowane przez tancerka212
Czas edycji: 2013-01-26 o 16:34
Stary 2013-01-26, 16:35   #1117
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

A ja kupiłam kolejny ciuszek
http://allegro.pl/kombinezon-spiwore...957891860.html

Właściwie to mam kupować córce jakieś większe rzeczy, ale nie mogłam się powstrzymać...
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 16:41   #1118
outline
Raczkowanie

Ja nie robiłam bety ani razu. Czekam grzecznie na wizytę u lekarza. Nie jem leków ani nic. Jakoś wytrzymam do środy, a wtedy wszystkiego się dowiem. Zrobię jak będzie mi kazał. A póki co nie widzę żadnych niepokojących oznak, więc tym łatwiej oczekuję wizyty mam pytanie dotyczące długości cykli...czy to że mój trwa 25 dni, to jakoś inaczej się liczy tygodnie, terminy czy coś?

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość

Właściwie to mam kupować córce jakieś większe rzeczy, ale nie mogłam się powstrzymać...
Już kupujesz ubranka? Czy masz jiż dziecko?

...
Stary 2013-01-26, 16:50   #1119
ewacia85
Wtajemniczenie

1,5 dnia nieobecności i ledwo nadrobiłam czytanie Już nawet nie wiem kto co pisał Fajnie ze się tak rozpisujecie Współczuje sytuacji w pracy;/ ja póki co (tak myśle że nie mam się czym martwić) .Jedyne czego sie obawiam to tego że jestem w trakcie stażu i nie wiem czy jeżeli poszłabym na l4 dłuższe to czy staż mi przepadnie -->musze sie tu poorientować w administracji .W pierwszej ciąży pracowałam do 5 miesiąca teraz ze wzgledu na ten staż i obrone końcem lipca mam nadzieje że będe pracowac do końca czerwca(mam nadzieje że wszystko bedzie oki
Na dzień dzisiejszy to nic mi sie nie chce;/ ciagle bym tylko spała;/ Nawet jestem zaskoczona że aż tyle udało mi sie naklikać do was bo oczy mi sie zamykaja:P Ja sie niczym nie smaruje ale jak tak czytałam wasze posty to chyba zaczne od przyszłego tyg. Co do witamin to zażywam tylko folik
I właśnie zaliczyłam zachcianke--niezbyt zdrową bo zupke chińska z torebki ale raz na jakis czas nikomu chyba nie zaszkodzi

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

ps co do brzucha to mój zdecydowanie jest widoczny Początkowo zwalałąm to na wzdęcia ale jednak to brzuszek Zaskoczona jestem ze tak szybko i tez już jedna pare spodni wyrzucam z szafy.Wprawdzie sie zapne ale mnie ściskają a o siadaniu to już nie mam mowy:P
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 17:08   #1120
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość

ooo już zakupki? wow

Cytat:
mam pytanie dotyczące długości cykli...czy to że mój trwa 25 dni, to jakoś inaczej się liczy tygodnie, terminy czy coś?
ja się nie znam ale jak weźmiesz sobie kalkulator daty porodu w internecie i wpiszesz datę OM, a potem długość cyklu to wyskoczy ci jakaś data, a jak sobie próbowałam z ciekawości wpisywać inne długości cyklu to jak np cykl był dzień krótszy to chyba o 1 dzień późniejsza data porodu wyskakiwała- o ile sklerozy nie mam- popróbuj sobie w necie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość

ps co do brzucha to mój zdecydowanie jest widoczny Początkowo zwalałąm to na wzdęcia ale jednak to brzuszek Zaskoczona jestem ze tak szybko i tez już jedna pare spodni wyrzucam z szafy.Wprawdzie sie zapne ale mnie ściskają a o siadaniu to już nie mam mowy:P
ja 2 tygodnie temu mierzyłam extra rurki, już je niosłam do kasy ale je odłożyłam... potem o nich w domu myślałam ale nie wiem do dzisiaj czemu po nie nie poszłam- jakaś intuicja chyba trochę by się zmarnowały
Stary 2013-01-26, 17:13   #1121
karolson
Zakorzenienie

E
Cytat:

Dzisiaj zakupilam prenatal complex dla I trymestru i odstawiam kwas foliowy- w sumie mi sie skonczyl. Prenatal polecil mi gin 30 tabletekena 34.99 zawiera tez imbir na nudnosci co dla mnie istotne
Stary 2013-01-26, 17:21   #1122
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
[/COLOR]

Już kupujesz ubranka? Czy masz jiż dziecko?
Mam, ale nie nosi już tego rozmiaru
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 17:26   #1123
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
do lekarza będę chodzić prywatnie więc to kosztuje dlatego chcę już zobaczyć serduszko od razu 7 lutego jestem zapisana więc to będzie 6t1d poczekaj i ty cierpliwie- razem damy radę
a co do brzucha to czasem pobolewa mnie lekko jak na okres w podbrzuszu, czasem coś zakłuje, pociągnie, a czasem nic nie czuć... wydaje mi się że teraz po prostu bardziej zwracamy na to uwagę i dlatego ciągle "coś czujemy" bo wcześniej człowiek tak się nie cackał ze sobą
Ja też na pierwszym usg byłam dokładnie w 6t1d i serduszko biło Moja dzidzia miała wtedy tylko 4 mm.
Myślałam, że może to za mało ale poszperałam w necie i w końcu znalazłam stronę internetową gdzie jest opisany każdy tydzień ciąży i zdjęcia. Więc się uspokoiłam
A co do brzucha, już od kilku dni mnie nie boli. Raz czy dwa razy na dzień coś poczuje a tak to nic. Nie wiem czy to dobrze czy źle...

Edytowane przez bojatoja
Czas edycji: 2013-01-26 o 17:30
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 17:29   #1124
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
E

Dzisiaj zakupilam prenatal complex dla I trymestru i odstawiam kwas foliowy- w sumie mi sie skonczyl. Prenatal polecil mi gin 30 tabletekena 34.99 zawiera tez imbir na nudnosci co dla mnie istotne
o widzisz jakie teraz mądre witaminki produkują
a co do mdłości to strasznie się ich obawiam... pewnie niedługo się zaczną i nawet nie chcę myśleć jak wtedy będę mogła w pracy wysiedzieć
wczoraj aby mnie pod prysznicem zemdliło jak poczułam zapach żelu pod prysznic i wszystko mi w gardle stanęło- nie podobało mi się to w domu to pół biedy ale w pracy wśród innych ludzi jak mnie tak złapie to maskara
Stary 2013-01-26, 17:43   #1125
rubinka25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez beatryszja4 Pokaż wiadomość
Oj właśnie te nastroje :/ One też mnie meczą codziennie Od początku tzn odkąd się dowiedziałam że jestem w ciąży nie mogę spać w nocy To powoli robi się męczące jak każdy śpi o 3 w nocy a ja z boku na bok Dzidzia ma swoją pierwszą prawdziwą zachciankę dziś Ma ochotę na ostrą pizze <miam>
beatryszja4 mam dokładnie to samo, od jakiegoś tygodnia mam problemy ze snem. Budzę się po kilka razy w nocy i potem nie mogę zasnąć. Co gorsza ostatnio też bardzo dużo mi się śni i to dziwnych rzeczy (nie powiem, że miłych ).
Tłumaczę to sobie tym, że podświadomie boję się nowej sytuacji, która mnie czeka i pewnie to wkrótce minie. U ciebie pewnie jest tak samo, więc głowa do góry.

01.02.2016
Leoś
rubinka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 17:56   #1126
karolson
Zakorzenienie

Tancerka212 ja jak juz dotre do pracy to juz jest dobrze. Najgorzej jest rano po przebudzeniu - konieczne suche sniadanie tzn bulka np. Serem i wieczore w sumie ani zu nie wymiotowalam tylko mnie ciagnelo a zaczynam dzis 9 tydzien ;D
Stary 2013-01-26, 18:03   #1127
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Tancerka212 ja jak juz dotre do pracy to juz jest dobrze. Najgorzej jest rano po przebudzeniu - konieczne suche sniadanie tzn bulka np. Serem i wieczore w sumie ani zu nie wymiotowalam tylko mnie ciagnelo a zaczynam dzis 9 tydzien ;D
u mnie właśnie leci 5 tydzień więc dopiero wszystko przede mną obym tylko nie puściła pawia publicznie i będzie dobrze
Stary 2013-01-26, 18:08   #1128
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
ja kończe dzisiaj 8 tc czyli 7 t7d jutro zaczynam 9 Mamy różnice 1 dnia
Stary 2013-01-26, 18:09   #1129
201704210903
Konto usunięte

koleżanka opowiadała, że jej znajomą zemdliło w autobusie, więc wysiadła na przystanku i niewiele myśląc zwymiotowała do kosza na śmieci, a ponieważ był to początek ciąży i nie było nic po niej widać usłyszała wiele niewybrednych komentarzy na temat alkoholizmu
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 18:09   #1130
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Ja też na pierwszym usg byłam dokładnie w 6t1d i serduszko biło Moja dzidzia miała wtedy tylko 4 mm.
Myślałam, że może to za mało ale poszperałam w necie i w końcu znalazłam stronę internetową gdzie jest opisany każdy tydzień ciąży i zdjęcia. Więc się uspokoiłam
A co do brzucha, już od kilku dni mnie nie boli. Raz czy dwa razy na dzień coś poczuje a tak to nic. Nie wiem czy to dobrze czy źle...

jeśli możesz to wrzuć link do tej stronki
Stary 2013-01-26, 18:23   #1131
Papuga69
Raczkowanie

Cytat:
wiesz co ja gdzieś wyczytałam że oni nie dają próbek, ale jak się do nich maila napisze to wysyłają... więc po zapisaniu się do ich klubu jeszcze skrobnęłam im maila i przysłali mi niebieską kosmetyczkę z fajną zawartością- nie umiem powiedzieć nawet co w niej było bo już zapomniałam ale na pewno krem na rozstępy i na pewno płyn do kapieli dla dzidzi cos chyba na odparzenia też... a może i na słońce jakiś z filtrem- czy to raczej jakiś zimowy był nie pamiętam- zabij mnie

swego czasu johnsons&baby też wysyłało próbki i takie 4 spore po 50ml przysłali ale nie wiedziałam że w ciąży jestem i je pootwierałam i zaczęłam sama balsamu, kremu nawilżającego i płynu myjącego używać więc teraz już zużyję do końca... krem na odparzenia na pewno mi został nieruszony więc też będzie na później
Wpadłam w jakiś ciąg i powysyłam i porejstrowałam się na wszystkich możliwych stronach Johnsons wysyła próbki, bebilon, bebiko, bobovit, tena daje jakieś majty poporodowe xD trzeba się rejstrować na stronach;p
Papuga69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 18:24   #1132
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
ja jem Matruelle z Pharmatonu - ponoć jedne z lepszych, jednak niestety są drogie (około 70 zł za 60 tabl.).

czuję się cały czas jak bania.. nabita.. gruba.. strasznie.. cała nabrzmiała.. i co chwilę płaczę lub robię awantury o nic

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

Cytat:
Wpadłam w jakiś ciąg i powysyłam i porejstrowałam się na wszystkich możliwych stronach Johnsons wysyła próbki, bebilon, bebiko, bobovit, tena daje jakieś majty poporodowe xD trzeba się rejstrować na stronach;p
chyba też o tym pomyślę
Stary 2013-01-26, 18:36   #1133
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
koleżanka opowiadała, że jej znajomą zemdliło w autobusie, więc wysiadła na przystanku i niewiele myśląc zwymiotowała do kosza na śmieci, a ponieważ był to początek ciąży i nie było nic po niej widać usłyszała wiele niewybrednych komentarzy na temat alkoholizmu
OMG biedna koleżanka...

Cytat:
haha zaszalałaś jak ci sie chce to wrzuć jakieś linki może więcej z nas skorzysta

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
ja jem Matruelle z Pharmatonu - ponoć jedne z lepszych, jednak niestety są drogie (około 70 zł za 60 tabl.)
otototo o te wczoraj w aptece pytałam ale Pani znaleźć nie mogła ale mówiła że fajne te witaminki. Dała mi jakiś ich zamiennik- że niby taki sam skład mają. 30zł za 30 sztuk zapłaciłam
Stary 2013-01-26, 18:37   #1134
outline
Raczkowanie

Cytat:
O! Bardzo dobry pomysł, też o tym pomyśle

...
Stary 2013-01-26, 18:53   #1135
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
a tam próbki mleka wysyłają? ciekawe jaki mają termin ważności?
Stary 2013-01-26, 19:01   #1136
ewacia85
Wtajemniczenie

właśnie sprawdzam te stronki
Stary 2013-01-26, 19:21   #1137
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
właśnie sprawdzam te stronki
zapisałam się i ja- ciekawe czy coś przyślą
ja mam już w domu 2 smoczki z Aventu dla dzidziusia- szwagierka dostała 3 takie same, zapakowane w oryginalne nienaruszone pudełeczko ale dzidzi Avent nie podpasował i aby 1 sztukę otworzyła i jak nie podpasowało to mi oddała 2 pozostałe także to mój cały dzidziusiowy dobytek
no i te kilka próbek hehehe
Stary 2013-01-26, 19:39   #1138
Tanitka
Rozeznanie

Dziewczyny nie martwcie sie wizytami! Wszystko zalezy od sprzetu lekarza, ja bylam w 6tc i nie bylo widac zarodka, tylko pecherzyk, ale doktorka odrazu kazala zrobic usg prywatnie, bo jej to katastrofa. I tak tez zrobilam fasolek jest mniejszy, bo raczej wiem kiedy byl szczesliwy strzal glowka do gory!

ja biore folik i magnez b6 na bole brzucha... choc z biegiem czasu czuje go coraz mniej, ale to dobrze, bo schizuje i co chwile latam do lazienki sprawdzac czy wszystko ok i pomyslec, ze my matki juz zawsze bedziemy sie martwic o kazda rzecz.
Stary 2013-01-26, 19:45   #1139
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tanitka Pokaż wiadomość

ja biore folik i magnez b6 na bole brzucha... choc z biegiem czasu czuje go coraz mniej, ale to dobrze, bo schizuje i co chwile latam do lazienki sprawdzac czy wszystko ok i pomyslec, ze my matki juz zawsze bedziemy sie martwic o kazda rzecz.
to magnez można brać na ból brzucha? myślałam że magnez to na skurcze a na bóle brzucha nospa...
chociaż mnie w sumie brzuch nie boli- raczej lekko ćmi ale to chyba normalne
Stary 2013-01-26, 19:47   #1140
ewacia85
Wtajemniczenie

co do smoczków ja początkowo z pierwszym dzieckiem miałam z aventu ale był za duży i teściowa kupiła mi taki malutki z canpola .A że cabpol podszedł bez problemu to przy nim zostałam i chyba dobrze zrobiłam bo jak dziecko weszło w okres ząbkownia to kupowałam 4-5 smoczków tygodniowo więc z aventem pewnie bym nie wyrobiła finansowo a za canpol płaciła 4-5 zł
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości