|
|
#2131 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.3
Cytat:
Cytat:
A z fast fooda mam ochotę na tortille<3 |
||
|
|
|
#2132 |
|
Zadomowienie
|
Jestem tak padnięta że na oczy nie widzę wiec nie bedę siebie i maluszka męczyć i idę wziąć kąpiel i do łóżka a wam życzę miłych pogaduszek, dobranoc
|
|
|
|
#2133 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Inny przykład to moja Mama była w sklepie dziecinnym i kobieta kupowała wyprawkę- była w ciąży i kupiła 20 par body rozmiar 50! (gdzie jak wiemy jeżeli dziecko urodzi się duże to ani jednego ubranka w tym rozmiarze nie założy) i moja Mama zwróciła jej uwagę, żeby kupiła też w większym rozmiarze a laska do niej z mordą, żeby się nie wtrącała, bo ona dostała talon z mopsu na ubranka i kupi co będzie chciała a aza miesiąc dostanie taki sam to kupi znów 20 x body rozmiar większe! olejny przykład jak znajoma miała dziecko w podstwówce w klasie sportowej i dostała pozwolenie na zakup dziecku butów sportowych, kupiła dziecku dwie pary, sobie kilka par, młodszej siostrze i babci... Bo mops zwraca pieniądze na podstawie paragonu w ogóle nie zagłębiając się na co ona faktycznie wydała pieniądze! (miało być tylko na paragonie, ze to buty!) Do tej pory mieszkałam w małej miejscowości gdzie każdy wszystko wie i takich przykładów mogę Ci mnożyć dziesiątki Jak ktoś umie to się zakręci...Ja bym się nie załapała, ale Ci "biedni" doskonale znają przepisy i wiedzą co im się należy... A Ci naprawdę biedni nie pójdą prosić... I nie będą umieli tego załatwić i nikt im nie pomoże! Cytat:
https://www.bip.krakow.pl/?dok_id=32...ura&proc=SO-21 Tu jest regulamin itp. widzę, ze już jest po zmianach i kryteria są opisane- ja go jeszcze nie czytałam ale jutro też na spokojnie przestudiuję ![]() Czytałam ten przed zmianami ![]() U nas też mąż składa wniosek bo tylko on w Krk mieszkał rok przed urodzeniem dziecka, ja tylko 9 miesięcy ![]() W najgorszym wypadku weźcie cywilny i wtedy Twoje dochody rozłożą się na 3 ![]() Cytat:
![]() I szkoda nie skorzystać skoro dają 1000 zł jednak piechotą nie chodzi ![]() Cytat:
Ale ja mam takie fazy, że jak zacznę to robię przez jakiś czas co chwilę i potem mam przerwę Cytat:
Cytat:
A ważysz się o stałej porze? U mnie za każdym razem waga pokazuje co innego ale w granicach błędu 2 kgJa jestem obecna! ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2134 |
|
Zakorzenienie
|
Zanim zacznę nadrabiać, to melduję się, wszystko jest ok
Wczoraj byliśmy u znajomych na pogaduchach do godziny 3 Dziś sprzątaliśmy, byliśmy w leroy merlin sprawdzić sobie ceny różnych rzeczy przed remontem, trochę się przeraziłam, poszliśmy do KFC i wróciliśmy A niebawem film obejrzymy...
|
|
|
|
#2135 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38867382]Ja z faktu prowadzenia leżącego trybu życia - kolejny obiad od teściowej: ryż z cynamonem, jabłkiem, masłem i śmietaną.
A jutro już sama gotuję: gulasz wieprzowy z kartofelkami i kapustką (mam zamrożoną ze świąt ), a potem zrobię bigoooos [/QUOTE]Bigoooos ![]() Ja juz zaliczyłam frytki z przyprawą do ziemniaków.Tż zrobił sobie ale zrobil więcej gdybym jednak miała ochotę więc nie smiałam odmówic ![]() Cytat:
|
|
#2136 |
|
Zakorzenienie
|
Dotkaaa tak jeszcze myślę o tych Twoich becikowych i zawsze Twój Tż może złożyć wnioski i o samorządowe i o to państwowe i wtedy też nie będziecie mieć problemu...
![]()
|
#2137 |
|
Zakorzenienie
|
Margosia ważę się zawsze rano przed jedzeniem. Jedyne logiczne wytłumaczenie to pełnia, zawsze "przybierałam" na wadze w czasie tej fazy księżyca.
Muszę się Wam pochwalić, że za.ebisty jest ten telewizor, co dziś odkupilśmy!!! Wygląda jak nówka ze sklepu, zero śladu użytkowania, obraz bajka, 37 cali, wejście hdmi, ale będziemy teraz Chirurgów oglądać Daliśmy 600 zł ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Jak było u teściów?
|
|
|
|
#2138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za UDANY zakup ![]() My z Tż byliśmy trochę mniej mądrzy Stwierdziliśmy z Tż, że czas zacząć kompletować wyprawkę, żeby nie zjadła nas finansowo No to co możemy kupić żeby poleżało? Smoczki Stalismy tam chyba z godzinę przy tych smoczkach wybieraliśmy i wybieraliśmy i w końcu kupiliśmy na 6-18 miesięcyTacy z nas rodzice, ze chyba przestaniemy już kupować
|
|
#2139 |
|
Zakorzenienie
|
Margosia nieźle
A ja mam inny problem z wyprawką. Chciałabym już zacząć kupywać, ale mamy kilka osób wśród rodziny i znajmych z malutkimi dziećmi i ... wiemy, że na pewno coś dostaniemy w ramach spadku, ale nie wiemy co dokładnie. A głupio pytać: "a słuchajcie, co zamierzacie nam dać" Wiemy tylko, że dostaniemy fotelik do samochodu
|
|
|
|
#2140 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taniocha i jak piszesz ze w super stanie-nic tylko gratulowac okazji ![]() Cytat:
|
|
#2141 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam wszystko, witam nową Mamę, gratuluję dobrych obiadów i od razu chcę się pochwalić, że dzisiaj byłam u mojej mamy i zrobiła królewski obiad..
Otóż.. był barszcz czerwony, potem pstrąg, ziemniaki i brokuły..a na koniec crumble z jabłkami Moja mama do tego na koniec zrobiła ciastka kruche w środku z masą orzechową..po wszystkim nie mogłam się ruszyć z krzesła i żołądek dawał mi znać, że jeszcze coś i to zwróci..
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#2142 |
|
Zakorzenienie
|
No telewizor taki fajny, że aż remont kuchni stanął, bo mój "majster" się gapi na mecz w HD
|
|
|
|
#2143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też zacznijcie kupować od takich, rzeczy których na pewno nie dostaniecie, np. smoczków, myjek itp. Nie dorośnie, bo nie zamierzam rocznemu dziecku dawać smoczka ![]() Myślę tak koło pół roku mu zabrać na zawsze Mama mnie pocieszyła, że za jej czasów był tylko jeden rodzaj smoczka to może nasze też wyżyje na tym "za dużym"
|
|
#2144 |
|
Zakorzenienie
|
MARGOSIA Ja przy Emilie zaczęłam od wózka
przy drugim mam mało do kupienia w sumie prawie nic bo wszystko mam, ale na pewno mozesz juz kupowac rzeczy ktore na pewno sie przydadzą : łóżko, materac, koldra, poduszka, kocyki, termometr, grzebień, kosmetyki których bd używać, neutralnie ubranka. Ja smoczek dostalam w pudełku z prezentami w szpitalu i potem tylko zmienilam je co miesiąc. Kwestia tego co Ci bd potrzebne czy bd karmić piersią czy mm
|
|
|
|
#2145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Następne będą pączki w tłusty czwartek
|
|
#2146 |
|
Zakorzenienie
|
Ide sie wykapac,potem legnąć.Znowu mnie kregoslup boli :/ Do jutra
|
#2147 |
|
Zakorzenienie
|
Smoczek. Moja miała bo miała taka potrzebę ssania a nie mogła mi wiecznie na cycu przeciez wisiek, oduczylam kiedy miała 7 miesięcy, natomiast miała go zazwyczaj wtedy kiedy spala, a wiadomo dziecko na początku duzo spi
|
|
|
|
#2148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wózek kupimy na pewno na koniec w związku z gwarancją ![]() Na początku marca będzie malowanie pokoju dziecinnego i dopiero wtedy jakaś komoda czy szafa, więc na razie tylko taki drobiazg ![]() Pościeli nie zamierzam kupować bo to lato, dziecko i tak nie będzie spało pod kołderką tylko cienki kocyk i śpiworek ![]() Tak myślę
|
|
#2149 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama mam sporo rzeczy po parapetówce, które leżą już 2 rok w kącie szafy i zbierają kurz. Mam nadzieję, że nie dostaniemy jakiś np. niepotrzebnych wielkich pluszaków czy innych zbieraczy kurzu. Nie chcę wybrzydzać, ale jak ktoś będzie chciał coś kupić to chyba będę przesyłać linki do allegro
|
|
#2151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja ciotka uparła się na wychowanie bezsmoczkowe i nie dała Młodemu, a też widać, ze był mu potrzebny, dlatego ja nie jestem przeciwnikiem smoczka na początek ![]() Ale pracowałam w żłobku i wiem, że takiemu roczniakowi smoczek nie jest potrzebny tylko jego rodzicom
|
|
#2152 |
|
Zakorzenienie
|
Iiiii
A co tam,nie bede dziecku żalowac
|
#2153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale takie pyszności, że aż bym Ci podesłała ![]() W ogóle przed ciążą to bardzo nieregularnie się odżywiałam bo raz, dwa razy na dzień max jadłam.. teraz to głównie ryby bo mnie strasznie ciągnie (zwłaszcza na łososia, którego jem co 2 dni minimum
|
|
|
|
|
#2154 | ||
|
Zakorzenienie
|
A potem waga +10
Cytat:
A nietrafione prezenty daj komuś na innej parapetówie- tylko nie tym co dali (chyba, ze już dawno było) ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Cytat:
Ale w święta mi za dużo przybyło i teraz muszę jednak pilnować co jem Muszę albo chcę, choć jak widzę ja Tż wsuwa ciastka to mi szkoda ![]() No ale w tłusty czwartek to sobie nie odmówię
|
|
#2155 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zrobiłam sobie koktajl bananowo-jabłkowy i jakoś mi średnio smakuje, zdecydowanie wole owoce całe |
||
|
|
|
#2156 |
|
Zakorzenienie
|
Też czytałam, że z pościeli to tylko prześcieradła i ochraniacz. Małe będzie spało w otulaczu/śpiworku.
|
|
|
|
#2157 |
|
Zakorzenienie
|
Margosia tak Ja tez uważam ze rocznemu dziecku nie jest potrzebny smoczek bo to juz przyzwyczajenie jest a nie potrzeba, dlatego go zlikwidowalam jak dama zaczela 7 miesiąc, była to kwestia tygodnia, bałam sie nocnek ale zaskoczyła mnie i nocna tragiczna nie była
i mnie smoczek nie przeszkadza. Tak koldra na lato nie potrzebna moja tak naprawdę zaczela dopiero od tygodnia pod nia spac tak to tylko kocyk których chyba mam z 6. To wannienka przewijak, zrób sobie listę wtedy bd Ci najłatwiej. Ja dostawałam ciuszki ale i tak kupowalam je sama bo miałam taka potrzebę matczyna
|
|
|
|
#2158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi to Tż ciągle mówi, żebym coś zjadła, a ja się z nim kłócę, że nie mam jeść za dwojga, tylko dla dwojga.![]() Ostatnio ciągle boli mnie brzuch i spać mi się chce jak tralala..
|
|
|
|
|
#2159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nasi rodzice (moi i małża) już coś mówili, że oni jako dziadkowie/babcie kupują wózek. Tutaj będzie łatwo, razem pojedziemy do sklepu
|
|
#2160 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:26.

Obiad błyskawica (pomijając długość leżenia ziemniaków w piekarniku
)

Jak ktoś umie to się zakręci...
Wydaje mi się, że wcześniej aż tak źle nie było 
I co ja pocznę, co ja pocznę, co ...
a że u mnie w mieście kfc nie ma to muszę się smakiem obejść bo tż nie chce po samego longera do tarnowa lub krakowa jechać 

za UDANY zakup