![]() |
#2611 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI
Cytat:
---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- czyli nie wykluczasz następnego dzidziusia? ja bym chciała ale boję się ![]() ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Spadam spać, TZ na piwku u znajomego, a ja... ![]() Dep Ty też idź spać! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2612 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze marzyłam o dwójce dzieciaczków więc mam dokładnie tak jak Ty - chciałabym, ale się boję. Tylko ja nie porodu, a trudnej ciąży i komplikacji z dzieckiem ![]()
![]() |
#2613 | |
Zakorzenienie
|
Czytam na bieżąco tylko z pisaniem kuleję
![]() Piszecie o rozszerzaniu diety, że jedne dzieciaczki jedzą inne nie. My jeszcze diety nie rozszerzamy z pewnymi wyjątkami. Mianowicie moja mama od czasu do czasu nakarmi małą czymś ze słoiczka - deserek lub zupka. Co by to nie było to dziecię zawsze chętnie wcina ![]() Dep zrobiłaś super interes ze smokingiem ![]() Agunia ja bym teraz już nie przerywała ekspozycji na gluten. U nas trwa ona dużo krócej, jednak małej nic nie dolega więc też nie będę przerywać. Jeśli chodzi o foteliki to dalej mam zagwozdkę ![]() Pocieszam się, że jeszcze mamy chwilę przed zakupem nowego. Ech tyle miałam do powiedzenia i nie pamiętam ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2614 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Z rozszerzaniem diety podobnie - nigdy nie zdarzyło mi się wyrzucić napoczętej porcji, je tyle, ile jej dam (daję zazwyczaj 150 ml dość gęstej zupy i 120-150 ml owoców z kaszką). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2615 |
Zakorzenienie
|
Dep zdecydowana przewaga buraka
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- i juz byla jedna pobudka godzine temu na rekach spala odkladana do lozeczka sie trzaskala. teraz slysze juz tez sie wierci.. cos czuje ze kiepska noc przed nami... |
![]() ![]() |
![]() |
#2616 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2617 |
Zakorzenienie
|
Hello
![]() My już nie śpimy od 7. Mała została nakarmiona i przebrana. Teraz ja siedzę w kuchni i piję kawę (oczywiście z ciastem do tego), a córcia w pokoju gada do małża. Ma mu bardzo dużo do powiedzenia ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2618 |
Zakorzenienie
|
Mi to już śmiać się chce na tych "ekspertów" i ich wytyczne które zmieniają się jak w kalejdoskopie. Ja rozumiem że są najnowsze badania, testy. Ale to przecież bez sensu mieszanie w głowach rodzicom. Jeszcze przez takie akcje będzie afera.
A co do mleka i pokarmów stałych to bardzo mnie cieszy że do 1 roku życia mleko to podstawa, bo mała nie bardzo chce coś innego jeść... |
![]() ![]() |
![]() |
#2619 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do glutenu to już od jakiegoś czasu sobie pomyślałam że nie dam mu wcześniej jak w okolicach roku. a wieczór wczoraj całkiem udany, niestety Emil po drzemce i ostatnim mleczku nie chciał usnąć i musieliśmy wracać wcześniej. Byla też para z dzieciakami - chłopiec 5 lat i dziewczyka niecałe 3m. Chłopiec niesamowity! Otw3arty, gadatliwy, mądry ![]() ![]() ![]()
Emilowe całusy ![]() Edytowane przez nel_a Czas edycji: 2013-01-27 o 07:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2620 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Rano je mleko z kaszką jaglaną (początkowo 30ml było za dużo, teraz już wcina 60ml) no i na obiad je zupkę (obecnie ziemniak z dynią) i też wcina bardzo chętnie. Zauważyłam że zaczeła przyglądać się od tego czasu nam jak jemy, patrzy i dosłownie nie drgnie tak długo jak ja jem. Wcześniej ją to wogóle nie ruszało. Więc stwierdziłam, że po prostu była jeszcze niegotowa na jedzenie. Gluten zacznę wprowadzać dopiero po 10 miesiącu, jest alergikiem i myślę że ma czas. A tak wogóle to moje dziecko ma chyba skok ![]() Pobudkę dzisiaj miałam o 6:30 ![]() Wczoraj skończył mi się macierzyński ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2622 | |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() U mnie noc standardowa - pobudka ok. 3 i później spanie do 7. 80ml kaszki na no nic nie dało. Może za mało tego zjadł? ![]() Czytałam dyskusję dot. rozszerzania diety, glutenu, itp. U mnie idzie to dość gładko. Mały chętnie jada nowe rzeczy i nie mam z tym żadnego problemu. Od 17 stycznia wprowadzamy gluten i żadnych skutków ubocznych nie widzę. Nasz pediatra za każdym razem mierzy małego i porównuje tylko wyniki czy przybrał. Do siatki centylowej odniosła się tylko RAZ więc ja nie mam takie wrażenia jak choćby Agunia, że lekarze tylko na normy patrzą. U nas sprawdza czy mały przybiera, pyta czy chętnie je, czy nie ma problemów z brzuszkiem. Raz jak jej powiedziałam, że mały trochę mniej je i stracił apetyt to go zważyła, stwierdziła, że przybiera prawidłowo i widać tyle mu wystarcza; kazała obserwować i jak mu to nie minie to wrócić. Na szczęście minęło więc problem sam się rozwiązał ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2624 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Uwielbiam takie kontaktowe dzieciaki ![]() No i chciałam się pochwalić, że mój mały od jakichś 4 dni ostro trenuje podnoszenie na wyprostowanych rękach i idzie mu coraz lepiej i coraz chętniej ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2625 |
Zakorzenienie
|
Mala budzila sie 6 razy a ja wstawalam 11 ...
Wiktoria Nie bede na razie kombinowac bo tu przyczyna jest inna skoro na mleku jak i kaszce przesypia tak samo to nie ma sensu zapychac ja kasza na sen... ja juz nie wiem co robic... |
![]() ![]() |
![]() |
#2626 |
Zakorzenienie
|
hej
#2627 |
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczeta! U nas jedna pobudka ale z to wstal o 5:30, teraz poszedl spac i mam chwile zeby wyciagnac nogi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2628 |
Wtajemniczenie
|
Ja jeszcze spróbuję. Bo u mnie problemem jest jedzenie. Zaczął marudzić więc próbowałam najpierw go utulić ale nic nie pomogło. zrobiłam mleko, obalił 150ml i zasnął natychmiast. Więc mnie się wydaje, że problem jest w jedzeniu. Zresztą jak zjadł kiedyś 300ml to się obudził nie między 2 a 3 tylko po 4.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2629 |
Zakorzenienie
|
Linka fajna strona, mojego lekarza tam nie ma a bulilam 300zl za wizyte!
Co do jedzenia nie eiem czemu zjadl tak malo, moze dlatego ze dzien wczesniej jadl duzo caly dzien? |
![]() ![]() |
![]() |
#2630 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Długo sie nie odzywalam bo mam gościa ![]() Mały dalej grzeczny, choć wieczorami bywa marudny ![]() Dzisiaj od rana spać nie mogę, ze zdenerwowania- wieczorem lecimy do pl na 2 tygodnie ![]() ![]()
#2631 | |
Zakorzenienie
|
Heja!
Jestem jedyna w tym domu, która już nie śpi ![]() Cytat:
![]() U Ciebie dodawano banana, a ja dostawałam od babci z solą, cukrem i masełkiem - bo przecież marchewkę trzeba dosłodzić! No, a że mnie wyrodna matka, że dziecku nie przyprawiam. "Martynce nie przyprawiam, a sama to tak jadłam" - hipokrytka za mnie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2632 | |||||
Zakorzenienie
|
hejka
![]() Luśka poszalała, zjadła na wieczór sporą miskę kaszki i do tego jeszcze mleczka sporo z cycków pociągnęła, i jak usnęła po 19 to na jedzenie obudziła się dopiero po 6 ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() skoku współczuje, bezrobocia też ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2633 |
Zakorzenienie
|
Heja
Wlasnie jedziemy na narty! Sniegu kupa i juz sie ciesze! |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2634 | ||
Zakorzenienie
|
Witam.
Kawę piłam w czasie pierwszego śniadania córy, czyli o 6. Bez przerwy spała od 1 do 6, tylko mnie to nie rusza. Tzn. 5 godzin mnie nie rusza, a to, że po 6 już nie zasnęłam tak. Cytat:
W dzień się rusza, to uchodzą na bieżąco, a po nocy ją męczą. Cytat:
---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Jak wie, że potrafi, to już będzie trenować. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2013-01-27 o 10:28 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2635 |
Zadomowienie
|
ja wczoraj zauważyłam pierwszy ząbek u małej tzn. dopiero przez dziąsełko prześwituje. Na razie niczym nie ma żadnych oznak że coś jej przeszkadza czy boli. Śpi jeszcze lepiej niż spała bo kładzie się grzecznie o 21 a wstaje o 8, w nocy się kręci ale pobudkami nijak nie mogę to nazwać
![]() Jeśli chodzi o rozszerzanie diety to Sara różnie na to się zapatruje. Raz chce jeść, raz nie. Zdecydowanie woli rzeczy w kawałkach które może sama trzymać niż papki. My dopiero od 3 dni podajemy gluten, ale np. wczoraj zjadła go minimalnie, bo wymieszałam z jedzeniem a ona popostu zacisnęła buziulke i nie myślała jeść. Mimo wszystko daje jej "jeść" 3 razy dziennie coś. To znaczy próbuje bo czasem ona odmawia, mleka nadal dużo chlopta z cyciusia. Uwielbia picie za to najlepiej z maminego kubka. A jak mam w nim zieloną herbatę to aż się trzęsie, dałam jej pyszczka zamoczyć i teraz mam za swoje ![]() u nas też jak zje więcej to rano gazuje... Dzisiaj nici ze spaceru bo -12 rano było jak sprawdzałam i wietrznie. Do kościoła też chyba samochodem pojedziemy, no chyba że temperatura trochę skoczy, albo wiatr chociaż ustanie. Mojej ginekolog nie ma na liście, ale ten do kórego jeździłam na połówkowe jest. Edytowane przez nicki86 Czas edycji: 2013-01-27 o 09:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#2636 | |
Wtajemniczenie
|
witam
![]() ![]() mojego lekarza na tej liście nie ma ale nie spodziewałam się że będzie, było ok, dobrze że nie miałam problemów z ciążą Cytat:
![]() ja przygotowuje między około 60 -90 ml i z tego zjada może 30 ml, szału nie ma Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2013-01-27 o 09:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2637 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dziecię przed chwilą zasnęło. Miałam z nią iść na spacer, ale skoro śpi to ją zostawiam (wolę powizażować
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Współczuję skoku ![]() Cytat:
![]() To jest zadziwiające jak nasze dzieci, każdego dnia łapią jakieś nowe umiejętności. Już kiedyś pisałam, ale dalej jestem zdziwiona, że tak fascynują mnie najmniejsze umiejętności zdobywane przez dziecko. Cytat:
![]() Pewnie miał inne certyfikaty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2638 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2013-01-27 o 09:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#2639 |
Zakorzenienie
|
Dobra, moje dziecko jednak już nie śpi. Idziemy na spacer
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2640 |
Zakorzenienie
|
cos na poprawe humoru
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:36.