|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: O maleństwa się staramy i na dwie kreseczki czekamy :) Staraczki 2013r.
Cytat:
|
|
|
|
|
#1202 |
|
Zakorzenienie
|
Rokitka - a jakiej firmy masz? ja używam tych clearblue i niby są dobre i można nawet wcześniej przed okresem robić, oczywiście wiadomo nie konicznie wynik będzie prawdziwy... ja mam jeszcze 2 testy w domu i powiedziałam sobie, że mam być w ciąży bo więcej kasy na testy wywalać nie będę hahahaha
kurcze ja wczoraj w końcu nie robiłam i strasznie się waham czy robić dziś czy nie, chyba rzucę monetą... poważnie... |
|
|
|
#1203 |
|
Raczkowanie
|
A ja sobie kupiłam testy ciążowe które mają w przychodniach NHS , Za 50 szt. zapłaciłam 11 funtów. Na początku kupowałam clearblue idzie pójść z torbami .
A ja dzisiaj testowałam i nic jedna czerwona krecha ((
|
|
|
|
#1204 |
|
Raczkowanie
|
Też miałam ten clearblue ale nie cyfrowy tylko zwykły... i tylko jeden bo uznałam że jeden wystarczy... Hmm... Czekam do 30.01 i powtarzam. Męska decyzja
|
|
|
|
#1205 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zrobiłam teraz test i....... też nic.... zupełnie zgłupiałam - teraz czekam już na @.
|
|
|
|
#1206 |
|
Raczkowanie
|
Kobitki, nie teraz to następnym razem
Uszy do góry, pierś do przodu, alleluja i na konia (bez skojarzeń proszę :P)
|
|
|
|
#1207 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja dziś zrobiłam czwarty test owulacyjny, już normalnie straciłam nadzieję no ale jest, poziom lh wzrósł więc no cóż zabieramy się do pracy bardzo proszę o kciuczki ![]() i oczywiście trzymam kciuki za II kreseczki i żeby @ nie przyszła chyba na Twoim miejscu Małgoś bym nie wytrzymała.. Też się zastanawiam kiedy zrobić pierwszy test.... Niby ciekawość pewnie mnie zeżre no ale wolałabym zobaczyć pewne dwie kreseczki ![]() Oczywiście spóźniłam się z postem... ehhh no ale póki @ nie przyszła nadzieja jeszcze pozostaje.....
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 Edytowane przez magalska Czas edycji: 2013-01-26 o 20:12 |
|
|
|
|
#1208 |
|
Zakorzenienie
|
Magalska - trzymam kciuki!
Rokitka - no pewnie, ja w sumie się nie smucę tylko chciałabym wiedzieć... taka ciekawość... na dodatek zaczął mnie tak ciągnąć brzuch... a to wczorajsze plamienie (chociaż plamieniem tego nie można nazwać) było tylko rano i tyle... a może lekarka się pomyliła no nic czekam na @. Ja na razie się nie martwię, bo tak jak mówiłyście to dopiero 1 cs
|
|
|
|
#1209 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję, u nas też 1 cs no ale nie powiem że ja mogłabym być w ciąży od zaraz
i na święta już być z dzidziusiem
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 Edytowane przez magalska Czas edycji: 2013-01-26 o 20:25 |
|
|
|
#1210 |
|
Zakorzenienie
|
Magalska - każdy by chyba chciał od razu zajść w ciążę (oczywiście o ile planuje
)
|
|
|
|
#1211 |
|
Raczkowanie
|
Święta prawda, od razu zachodzą te co nie chcą i nie planują. Swoją drogą powinno zostac to wyjasnione w jakis naukowy sposób. Dlaczego starające się o Bąbelka muszą tak długo czekać? Czyżby nasz mózg mimo ogromnych chęci wysylal jakieś sprzeczne sygnaly i uruchamiał w naszym organiźmie coś w stylu systemu obronnego?
Heh... Z tego wszystkiego na filozofowanie mi się zebrało... Małgoś, u mnie takie plamienie, które nie jest plamieniem a raczej ciemną wydzieliną zwaną przeze mnie brudkami rozpoczyna każdą @. A i tego zapowiedzi brak. Może miałysmy testy z trefnej serii Albo u Ciebie owulacja się przesunęła i jednak jest ten bąbelek ale za wcześnie na zdiagnozowanie go a to plamienie nie-plamienie to może plamienie implantacyjne. Ale temu powinien towarzyszyć wyrzut hCG. No nic. Stop domyslom. Pozostaje czekac.
|
|
|
|
#1212 |
|
Zakorzenienie
|
Rokitka - no u mnie też zawsze tak było przed @ z tym brudzeniem, ale nigdy nie zdarzało się, że była potem przerwa, tylko rozwijało się do momentu wystąpienia @... to samo z bólem podbrzusza (i co również nigdy się nie zdarzało ból jajników). Tż się śmieje, że on czuje, że dzidziuś jest
ale ja się zupełnie nie nastawiam, tylko człowiek chciałby wiedzieć, czy ma kupić tampony czy odkładać na pampersy
Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2013-01-26 o 21:34 |
|
|
|
#1213 |
|
Raczkowanie
|
Tylko spokój może nas uratować. Mój mówi to samo. Jest wręcz pewny, że mu się udalo
|
|
|
|
#1214 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mialam zawsze tak samo .. 2-3 dni przed @ zaczynaly sie brudzenia. Zawsze ! A tym i poprzednim nic
ja tam widze jakies szanse ![]()
|
#1215 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki do póki nie ma @ jest szansa i tego trzeba się trzymać
![]() http://kobieta.wp.pl/kat,48756,title...wiadomosc.html Przepraszam za link, ale mnie zainteresował, czemu tak jest i czy kiedyś byłam w takiej sytuacji, a nie byłam tego świadoma? eś |
|
|
|
#1216 |
|
Zadomowienie
|
Link ciekawy a jednocześnie straszny.... kto wie czy i nam to się nie przydarzyło kiedyś...
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
#1217 |
|
Raczkowanie
|
Ja byłam w takiej sytuacji. Jeszcze zanim poznałam mojego męża. Spóźniała mi się @ i zrobiłam test. Dwie kreski. Tego samego dnia poszłam do ginekologa prywatnie. Zrobił mi USG, ale nic nie zobaczył. Jednak przyjął że jestem w ciąży, załozył kartę i obliczył że to 4tydz. Zapisał witaminy i kwas foliowy i naturalnie kazał przyjść za tydzień. Dwa dni później dostałam @... Mam je bardzo obfite więc różnicy nie było. Zadzwoniłam więc do lekarza z informacją że przekładam wizytę bo dostałam @ i że w ogóle on się pomylił itp. Wtedy gin wytłumaczył mi, że mogło to być poronienie biochemiczne lub trefny test. Testy robiłam dwa i to z róznych firm a wynik ten sam więc drogą eliminacji zostaje to pierwsze wyjście. To był szok. Ale najwidoczniej tak miało być. Po tym mój chłopak całkowicie zerwał ze mną kontakt a miesiąc później poznałam mojego obecnego męża
|
|
|
|
#1218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ---------- Chyba dziś nie zasnę, wyspałam się po południu |
|
|
|
|
#1219 |
|
Raczkowanie
|
Pierwszy cykl za mną, wynik negatywny, zaczynam się już denerwować, że będzie ciężko. Czemu tak jest, że jak się nie planuje ciąży to się pojawia, a jak specjalnie chcesz zajść w ciążę to się nie udaje.....niesprawiedliwe !
|
#1220 |
|
Zakorzenienie
|
Jak pisalam wczesniej wrzuce zdjecie tych trzech testow . Najtansze testy 2 za 3.99£ wszystkie robione kolo wieczoru w odstepie 2-3 dni . Takze dziewczyny , jak krecha jest labiusienka albo wstepnie wogole jej nie ma a @ nadal nie przyszla , nie odpuszczac i testowac za kolejne dwa dni !!
|
#1221 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
I ja chciałam się przyłączyć. Mam na imię Paulina 23 lata, córeczkę Zuzię i planyjemy z M powiększyć rodzinkę :0 Mam tak niektóre z Was. Apsolutnie żadnego objawu na @ a powinnam dostać wczoraj. Cycole zawsze mnie bardzo bolały, sutki były bardzo wrażliwe, w stanradzie bolał brzuch i 2 dni przed były brudy... a teraz nic. Wszystko było by ok gdyby nie fakt że 23 robiłam hcg i wynik miałam 0,31. Ciąży brak. Cykle raczej miałam regularne. JAkieś 5 miesięcy temu miałam dłuższy tylko jeden . Ostatnia @ 29.12, testowałam 23 a @ powinnam mieć wczoraj. I teraz nie wiem czy mi się cykl przesunął czy co, Ale raczej nadzei już nie mam albo sama się oszukuje i staram się nastawiać na następny cykl
|
|
|
|
#1222 |
|
Raczkowanie
|
Trele Morele super, że wszystko ok
a kreseczki piękne ![]() testowałam dziś znowu z samego rana i .... znowu bladziutka druga ale juz wyraźniejsza niz wczoraj mąż na początku mówił że nic nie widzi (myślał ze ma byc taka jak kreska przy C) ale przyjrzał się i mówi ze faktycznie jutro beta a później nie wiem co .... chyba do gina sie zapisze żeby potwierdził i skierował na wszystkie badania ![]() No i martwie sie trochę pracą (pracuję i będę). Bo pracuje u moich rodziców, dopóki ucze sie (koncze dodatkowe studium) nie potrzebowałam umowy a oni "zaoszczędzili" na ZUSie. Oczywiscie mówili ze jak tylko zajdzie potrzeba to mnie zatrudnią a przy ciąży to juz obowiązkowo. Tylko nie wiem czy musze zatrudnic sie teraz czy dopiero za jakis czas.... wiem durnota ale jakos chodzi za mną całą noc. Księgowy napewno coś podpowie ale taka moja martwiąca sie natura. Kurcze za 2 godz mam zaliczenie a moje myśli nie mogą skupic sie na niczym innym niż na fasolce, teście, badaniach. |
|
|
|
#1223 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
, który to cykl starań?Już nie mogę się doczekać, aż ja zacznę staranka A tak na marginesie trochę mi dziwnie tu z Wami pisać bo praktycznie wszystkie zaczęły staranka, a ja jeszcze nie ![]() ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Trele_Morele teraz możesz być spokojniejsza bo pęcherzyk jest ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1224 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Cytat:
Napewno Fasolka jak malowana będzie i będzie wszystko w najlepszym porządku powodzenia na zaliczeniu ja niestety dzisiaj dostałam@ ale nic to życie:/---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
|
|
#1225 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zastanawiam się czy hcg nie zrobiłam za wcześniej. |
|
|
|
|
#1226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem fajnie się mówi, że następnym razem się uda, ale sama po pierwszym nie udanym cyklu miałam załamkę![]() W pierwszej ciąży udało mi się właśnie w 2c i tego też Tobie życzę
|
|
|
|
|
#1227 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dzięki za miłe słowa
|
|
#1228 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
. Jak Wam mija niedzielne popołudnie?Na jednym z blogów wpadła mi w oczy urocza koszulka:
|
#1229 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5 Czas edycji: 2013-01-27 o 12:35 |
|
|
|
|
#1230 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Justii to jesteśmy z tej samej strony Warszawy tylko z innego boku
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.

((
Uszy do góry, pierś do przodu, alleluja i na konia (bez skojarzeń proszę :P) 

Ślub 25.08.2012 

)

, który to cykl starań?