|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7
|
|
|
|
#2792 |
|
Konto usunięte
|
dziękuję, piękne
tak poza tym to nawet ucząc się mam 15 zakładek otwartych
|
|
|
|
#2793 |
|
Konto usunięte
|
No, w sumie przydałoby się iść zaraz spać, a ja mam 8 otwartych
|
|
|
|
#2794 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Hesus zawsze żywy w telenowelach ![]() też musiałam tłumaczyć moje imie ciągle, bo bardzo nie typowe (choć polskie )
|
|
|
#2795 |
|
Konto usunięte
|
Ja od zawsze chciałam mieć jakieś oryginalne imię, nie udziwnione, ale rzadziej występujące, bo jak się w klasie trafiła druga dziewczyna z takim samym, to irytujące to było -.- Dzięki ci, mamo, że nie jestem Kasią lub Anią
![]() Ale ja to w ogóle nie lubię mojego imienia, nie podoba mi się jego brzmienie i nawet skrócić nie można fajnie :< |
|
|
|
#2796 | |
|
and cigarettes
|
Cytat:
No cholera, nie lubię takiej wybiórczości i dziwi mnie hipokryzja... |
|
|
|
|
#2797 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatecznie Monikę może to dziwić, ale nie zbiera podpisów pod ustawą mającą zabronić wstępowanie kobitom do wojska, bo ona ma takie widzimisie. Taka jest różnica, myślę, że o to Monice chodziło. Nikt nie zabrania się dziwić odnośnie wieelu spraw, po prostu fajnie jakby każdy zatrzymał te swoje dziwienie się dla siebie i nie próbował porządkować otoczenia wg. swoich poglądów
W przypadku tej pani z góry niestety nie kończy się na gadaniu, ona i jej bracia posłowie ten swój monopol wprowadzają w rzeczywistość i mają realny wpływ na życie tysięcy ludzi w tym kraju
|
#2798 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Swoją drogą mam wrażenie, ze takie jest nastawienie niektórych starszych ludzi, bo przecież to nie po bożemu nie mieć dzieci. Kiedyś ciotki męża tak wypytywały, dlaczego już 3 lata po slubie a my nie mamy dzieci, może problemy jakieś mamy albo coś. W końcu odpowiedziałam jednej, ze może faktycznie mamy problem, albo kot nam wystarczająco zaspakaja instynkty rodzicielskie, to nie jej sprawa. Od tego czasu już nie pytają ![]() Nie rozumiem takiego wypytywania, znam pary które się długo starają i takie pytania im po prostu sprawiają przykrość |
|
|
|
|
#2799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I kobiety w wojsku mnie nie dziwią, jedynie w tych ultra mega jednostkach. I nie to, że kobieta ma być bjutifol , a dlatego, że tam jest mega wycisk i jest to niesamowicie stresogenna robota. Pewnie podobnie dziwiłyby mnie kobitki pracujące "na ścianie" w kopalni . Ojciec pracował w kopalni i mówił, że często sam miał mega stracha. Mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi z tym dziwieniem się.Poza tym o ile zwykłe zadziwienie nie jest czymś złym, bo ja nie stanowię prawa w żadnym kraju, to takie oburzenia, jak u przytoczonej pani posłanki, już tak. Uważam, że prawo powinno być dla wszystkich, a nie dla grupy X, która każe całej reszcie robić, to, co oni uważają za słuszne. Dzisiaj na ten temat mówiono w "Kultura głupcze" na tvp2. Powiedziano, że ta ustawa, nie tylko pomaga parom homo czy młodym hetero, ale także umożliwia sprawniejsze funkcjonowanie par osób w starszym wieku, które nie chcąc być samotne do końca życia, wchodzą w związki. Nie każdy jest moją babcią i nie każdy chce brać drugi raz ślub, więc taka ustawa byłaby pomocna. Niestety, przez takie pani, jak ta posłanka, nic się nie ruszy, bo NIE Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2013-01-27 o 10:41 |
|
|
|
|
#2800 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2801 |
|
Zakorzenienie
|
Poza tym...czasem mam wrażenie, że niektórzy w Sejmie z chęcią wprowadziliby prawo oparte o zakazy i nakazy KK...coś na wzór konstytucji w krajach islamskich. Ludzie w Europie panikują, bo fala muzułmanów i boją się meczetów, a niektórzy sami zachowują się gorzej, niż Al-Kaida.
|
|
|
|
#2802 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak już się trafi jako ta dobra to jest ślepa
|
|
|
|
|
#2804 |
|
maszyna, nie człowiek
|
I kocha Iva choć była z jego ojcem czy tam wujem
|
#2805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kuzynka męża ma na imię Adriana, bo w urzędzie nie chcieli zarejestrować imienia Adrianna .
|
|
|
|
|
#2806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No mnie się wszyscy pytali czy na pewno to moje imię, że może sobie ubzdurałam pod wpływem 'Zbuntowanego Anioła' czy coś Dla wszystkich nauczycielek starszej daty byłam po prostu: Angeliką, Adrianną, Agatą, Agnieszką... Zdarzała się też Estera. Teraz czasem ktoś do mnie powie Dorota, ale to dlatego, że przez trzy lata studiów trzymałam się z taką i po prostu wszyscy przywykli, że my razem
|
|
|
|
|
#2807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I wszystko, tylko nie Dorota. To imię kojarzy mi się już jedynie z kokotą. Dorota - kokota. Bez obrazy dla kogokolwiek. Po prostu w czasach polskiego oświecenia, jak w jakimś utworze występowała Dorota, to juz było wiadomo, że to kobieta lekkich obyczajów. |
|
|
|
|
#2808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to ja znam ich kilka i wszystkie są genialnymi osobami ![]() Swoją drogą, ciekawe jest to jak ludzie odbierają nową osobę jak usłyszą jej imię Ja np. nie lubię imienia Iza. Kiedyś mi jakaś podpadła i po prostu to imię kojarzy mi się tylko z wredną osobą, ale znów poznałam inną Izę i musiałam całkowicie zmienić podejście do tego imienia Choć i tak nie przewiduję go na swojej liście 'najcudowniejszych imion dla potencjalnej córki' |
|
|
|
|
#2809 |
|
Konto usunięte
|
Kolejna sprawa, ktora mnie dziwi, to oczywiście polska mentalność, ściślej lekarzy.
Jakiś czas temu miałam mały wypadek , no i potrzebna była tabletka Escapelle. Z samego rana oczywiście atak na lekarzy. Pewna pani, powiedziała, że nie wypisze,a na pytanie dlaczego? Odpowiedziała BO NIE, JA TEGO NIE WYPISUJĘ!!! Obraza majestatu. Może chciała mi zasponsorować wyprawkę dla bobasa. Co do imion to też mam średnio typowe, chociaż teraz jest mnóstwo małych Amelek Ale znaleźć taką 20letnią - niemożliwe
|
|
|
|
#2810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lekarze... współczuję... też mnie to dziwiAmelia....kojarzy mi się z chorobą płodu, no i z filmem
|
|
|
|
|
#2811 |
|
Zakorzenienie
|
Znam całą jedną Amelię! Ha!
|
|
|
|
#2812 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2813 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Lekarz jest lekarzem i nie widzę powodu, dla ktorego miałby oceniać moje postępowanie i odmówić recepty.
|
|
|
|
|
#2814 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2815 |
|
Flawless
|
Tylko tyle: to mnie dziwi. Prymitywizm. Nie mam siły tego nawet komentować, bo mi ciśnienie skacze, a w sesji to nie wskazane
|
|
#2816 | |||
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Poza tym odmówienie wypisania tej tabletki jest dla mnie tak samo idiotyczne jak planowane wprowadzenie prawa aptekarzy do niesprzedania środków anty, ten kraj to jakaś paranoja. Edytowane przez smerfetk_a Czas edycji: 2013-01-27 o 12:05 |
|||
|
|
|
#2817 |
|
ma zielone pojęcie
|
Ale takie prawo w Polsce ma. Lekarz nie ma obowiązku przepisania recepty na tabletkę PO. Tak samo, jak nie ma obowiązku przeprowadzenia aborcji, nawet, jeśli polskie prawo pozwala na aborcję w danej sytuacji.
|
#2818 |
|
Żona Gargamel
|
Serio tak jest??
|
|
|
|
#2819 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Serio. Mnie dziwi, że osoba, która wie, że będzie chciała w razie czego zastosować tabletkę PO, nie kupi jej na zapas. Po co w ryzykownej sytuacji się stresować, biegać po lekarzach, aptekach? Nawet, jeśli szybko się dostanie do lekarza, lekarz nie będzie robił problemów z receptą, w aptece będzie tabletka itp., to i tak sporo czasu minie nim będzie można ją zastosować. Już lepiej mieć ją ciągle przy sobie i w razie ryzykownej sytuacji od razu zażyć. Stresów mniej, biegania mniej, a i skuteczność tabletki wyższa niż wtedy, gdy się ją weźmie kilka godzin po stosunku.
|
|
#2820 | |
|
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:50.

. Hesus zawsze żywy w telenowelach
)

, a dlatego, że tam jest mega wycisk i jest to niesamowicie stresogenna robota. Pewnie podobnie dziwiłyby mnie kobitki pracujące "na ścianie" w kopalni 

Lekarz jest lekarzem i nie widzę powodu, dla ktorego miałby oceniać moje postępowanie i odmówić recepty.