|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
|
|||
| Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
|
5 | 10,64% |
| Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
|
1 | 2,13% |
| Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
|
1 | 2,13% |
| Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
|
7 | 14,89% |
| Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
|
0 | 0% |
| My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
|
0 | 0% |
| Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
|
0 | 0% |
| Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
|
26 | 55,32% |
| Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
|
1 | 2,13% |
| Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
6 | 12,77% |
| Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Cytat:
), ale po 3 latach niejeżdżenia to i taki stoczek fajny .Ja ide dzisiaj na nocna jazdę .
|
|
|
|
|
#2132 |
|
Wtajemniczenie
|
Robie dzis nieśmiertelną pomidorowke. Wiki uwielbia. Na cos lepszego pomysłów brak i światło w lodówce.
DDewik super ze wyjazd udany. Zazdroszcze po cichu Oliweczko napisz jak Julci smakowaly te kułeczka. Tez noszę sie z zamiarem kupna i wprowadzenia do menu sniadaniowego. |
|
|
|
#2133 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2134 |
|
Zakorzenienie
|
Oliweczka nic mi nie robiła. Poszłam na kontrolę po wymrażaniu nadżerki. Jest wszystko ok.
![]() Stronczek u mnie nic na obiad. Sara dostała słoik. Pół dnia nie było mnie w domu i nie miałam kiedy gotować. Chociaż teraz Młoda śpi to mogłabym coś upichcić.. może placki zmieniaczane potem zrobię ? Teraz to sobie wymyśliłam pisząc ten post. I 4 h snu Cu wystarczy . Eeeek Dewik ja też się zastanawiam czy za rok maluchy już będzie mozna stawiać na nartach? 2,5 roku to chyba jeszcze za mała? Ania tż już zostaje w domu?
|
#2135 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ala chodzi ostatnio non stop z jakimiś siatkami i pakuje wszystko co napotka na swojej drodze a ja później szukam np. drugiej rękawiczki ![]() zimowy skrzat słodziaśny ![]() Cytat:
- szkoda, że impreza przepadnie :/ Cytat:
larynoglog porażka - ja kiedyś na dermatologa w tym stylu trafiłam postraszyłam rzecznikiem praw pacjenta, oczywiście była ostrzejsza wymiana zdań, ale p. doktor nagle ton zmieniła :/ nie powiem jakie miny mieli pacjenci czekający w poczekalni bo awanturę niezła wtedy zrobiłam :/ a przygody w podróży nie zazdroszczę.... Cytat:
super, że się podoba ![]() Cytat:
![]() Cytat:
hmm sama bym takim śniadankiem nie pogardziła ![]() Cytat:
Hania ma często st. zap. w uszach, infekcje no i niedosłuch przez te migdały a przez niedosłuch nie mówi tak wyraźnie jak powinna zabieg jest w jeden dzień a na drugi mamy wyjść do domu 2. wszystkiego najlepszego dla Mateuszka super, że ona taki grzeczniutki ![]() 3. Oliweczko a Julcia tak non w noc spać nie może? bo jeżeli to jest tak ciągle to ja bym pomyślała jednak o wizycie u lekarza. chyba, że już byłaś w związku z tym? a jak ona w dzień się zachowuje? jest np. nerwowa? Cytat:
wystarczy zwykła drożdżówka z piekarni (gdzie na 99%) jest mleko i od razu nogi zasypane :/ właśnie jutro mam w planach kombinować piec własne drożdżówki, ale zamiast mleka dać wodę + trochę tłuszczu do ciasta. ciekawe co wyjdzie.... cieszę się, że wyjazd udany! )Cytat:
zresztą nawet jakby Ala jadła to i tak dla Hani musiałabym coś upichcić. na czarną godzinę zazwyczaj mam np. słoik rosołu zamrożony z kawałkiem jakiegoś kuraka no i upieczone mięso jakieś też w razie W ![]() hej hej ![]() ale Ala dzisiaj w tyłek daje ![]() wstała o 7 z jojkiem i tak prawie większość dnia drzemkę miała głęboko gdzieś i tak mija dzień ![]() jutro TŻ wyjeżdża na tydzień - jak nie będzie pogody żeby po przedszkolu wyjść z dziewczynami na spacer to łoszaleję sama z nimi cały tydzień :/
|
|
#2136 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cieszę się że wszystko dobrze ![]() TŻ na razie na miejscu, będzie codziennie, do kolejnego wyjazdu ![]() : ze!02 0v5 2616 Pozdrowienia od Adasia ![]() Cytat:
Trzymam kciuki żeby szybko poszło! Oliweczko, brawa dla Mateuszka! Byliśmy dziś na basenie, Adaś tak szalał, że po 40 minutach był wrzask jak wychodziliśmy, jeszcze w domu pokazywał że chce jechać z powrotem. Wszystko go cieszyło, nawet zanurzenie całej głowy pod wodą. Potem pojechaliśmy jeszcze na pyszne lody, bardzo fajnie nam popołudnie minęło. No i nie wiem co się dziś Adasiowi stało, że tak z dnia na dzień, ale domagał się sadzania na nocnik, za każdym razem coś w nocniku się znalazło
|
|
|
#2137 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki kochane dziękuję Wam bardzo za urodzinowe życzenia!
|
#2138 |
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór.
![]() Madziulka, spóźnione sto lat Nasza 18-stko. Carmela, super, że z serduszkiem wszystko ok. ![]() Iwa, nie dziwię się że już odczuwasz stres. A te zabiegi będą robione w narkozie,tak?Patik, cieszę się z dobrych wieści od gin. Takie 2,5 letnie dziecko myślę że już może zaczynać przygodę z jazdą na nartach/desce. Oliweczko, wszystkiego najlepszego dla Mateuszka z okazji drugiej miesięcznicy! )Telik, brawa za odbutelkowanie. Jak się dzisiaj czujesz?Wyrodna matka mówisz? Możesz mnie zaadoptować. DDewik, super że korzystacie ze wszystkich atrakcji, czekamy na fotorelację po powrocie. Natko, Dominik znalazł sobie niezły sposób transportu zabawek . Miałam już nic nie jeść, a tż wrócił do domu z czekoladowymi lodami Grycana... No nie ma innego wyjścia, trzeba spróbować.Jutro czeka Nas wielkie pakowanie, już się boję.
|
|
|
|
#2139 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko i wyłącznie po nocach No i jeszcze próbuję w ciągu tej godzinki w dzień, jak Tymuś śpi.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() - Chłopak-ryba. Fajnie, że tak to lubi Chociaż wrzask penie nie fajny ![]() - No brawo! Tymuś póki co nawet na oczy nocnika nie widział Cytat:
Nauczyłam pokazywać Tymusia, ile ma latek. Pozazdrościłam Wam
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2013-01-27 o 15:52 |
|||||
|
|
|
#2140 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() - z tym nocnikiem to super. ja się psychicznie nastawiam na odpieluchowanie Ali, ale zaczekam do wiosny żeby cieplej było to wtedy może w samych majcioszkach po mieszkaniu biegać ![]() Cytat:
- smaczna przekąska ![]() - wyjazdu zadroszczę, ale pakowania a zwłaszcza na wyjazd zimowy nie cierpię :/ Cytat:
![]() domyślałam się, że uszyłaś coś tak? - brawa dla Tymusia!
|
|
#2141 |
|
Zakorzenienie
|
Znowu dostałam wezwanie do zapłaty od pobieraczka. Nosz....
![]() Marzena gdzie sowa, gdzie? ![]() Radek nauczył się dmuchać na łyżkę z gorącym jedzeniem |
|
|
|
#2142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() byleby mu się za bardzo nie spodobało ![]() jak Hania sobie na zupę dmucha to i Ala musi z tymże ona jak dmuchnie to 3/4 zupy z łyżki wylatuje
|
|
#2143 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry......
wstałam o 6....dzieć stwierdził że niedziela to wcale nie powód do odpoczynku i zdążyłam już odkurzyć po chrupkach kukurydzianych ktore wyladowaly na dywanie w duzym pokoju...... ![]() dzisiaj idziemy do dziadków na rozmowe z tatą przez skype z tej okazji Igorek narysował piękny obraz dla taty ![]() spokojnej sympatycznej niedzieli dziewczyny
|
|
|
|
#2144 |
|
Zakorzenienie
|
zastanawiam sie nad uszyciem ubranka dla lalki kindze http://obsessivelystitching.blogspot...-tutorial.html wyglada wykonalnie. teraz czaje sie na jakas maszyne do szcia na all za 1 zł
![]() a taki pomysl wyhaczylam na łóżko http://www.urzadzamy.pl/zrob-to-sam/...m,19_6480.html (na dzialce mozemy latem spac bo altanka duza jak domek letniskowy - jest duzy materac ale warto by bylo go na jakiejs konstrukcji połozyc) Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2013-01-27 o 09:57 |
|
|
|
#2145 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry, wstalismy o 9.40
![]() nuta ma pierwsza cieczke i zdziwiona byłam, że psów pod bramka nie mamy... no więc od kilku dni przyłażą. wczoraj jeden. czworonożny desperat przeskoczył przez płot na nasza działkę. mąż musiał udoskonalić ogrodzenie .
|
|
#2146 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2147 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Jestesmy u teściów:/ Ja prawie nie spalam w nocy:/ idą nam trzy górne zabki na raz,dziaselko od jedynki jest fioletowe szkoda mi dzidziusi ![]() Pozdrawiam cieplutko,może w przyszłym tyg będę mieć komputer w pokoju,to bedzie mnie więcej.) Pozdrawiam
|
|
#2148 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Babole!
Jestem po tygodniowej nieobecnosci. Mam wkupne: Sorki za ilosc. |
|
|
|
#2149 |
|
Wtajemniczenie
|
ale chyba nie myślisz, że codziennie spotykają mnie takie cuda
?gdybym ją obudziła o 7.00, to nie dałaby się położyć w południe, padła ok 17-18 jak trup a potem do 24.00 tańczyła i śpiewała. sprawdzone
|
|
#2150 |
|
Zakorzenienie
|
aga - ladne foty i zazdraszczam. poza tym mam dla ciebie info w klubie na ktore czekalas
|
|
|
|
#2151 |
|
Wtajemniczenie
|
Monia dzieki. No i bylam i widzialam.
|
|
|
|
#2152 |
|
Wtajemniczenie
|
Aga cudne zdjęcia
Szymon chory. Gorączka, katar i wymioty. O 12.30 miał 39,4 Ja też nie najlepiej się czuję, dobrze, że mąż w domu dzisiaj.
|
#2153 |
|
Zakorzenienie
|
normalnie padłam http://uklassinus.blogspot.com/2007/...-well-not.html
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2013-01-27 o 16:58 |
|
|
|
#2154 |
|
Zakorzenienie
|
Ania masz jakies gadżety do pływania dla Adasia? Typu koło, motylki? Czy trzymasz go cały czas?
|
|
|
|
#2155 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
iustyna, zazdroszczę nocy ![]() Cytat:
Zdrówka!!Cytat:
wczoraj TŻ trzymał większość czasu, robił różne zabawy które instruktorka na zajęciach pokazywała, mały tylko się powtórek pomagał Mieliśmy też piłkę dmuchaną, przydała się. Chwilę sobie trzymał deseczkę do pływania, chwilę w kółku, ale te dwie ostatnie rzeczy dość szybko się nudziły ![]() Korzyści z męża w domu - przespałam się trochę po obiedzie, teraz kawa dla obudzenia
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2013-01-27 o 15:53 |
|||||
|
|
|
#2156 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Aga widac że dobrze sie bawiliscie Madziulka bidoku zdrówko. Justyna poczekaj aż będzie ferajna do zuzi przychodzić. Wtedy uskutecznienie ogrodzenia nie pomoże
|
#2157 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieki dziewczyny.
Widze, ze tu dalej puchy ![]() Madziulka zdrowka dla Was! |
|
|
|
#2158 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Patik, mam wreszcie telefon z netem, ttylko jeszcze nie mogę ogarnąć tego cudeńka :P: Monia, świetna taka skarpeta! Pamiętam jak za dzieciakadla Barbie ze skarpetek ubranka wycinałam ![]() Aga, piękny masz zestaw dzieciaków! Pozazdrościć! Dziewczynki są śliczne, Antoś już taki duży! Ja jutro mam wolne na rekonwalescencję Miłego wieczoru! Aga, pytaj o Dukana, pytaj! Choć przyznam, że zarzuciłam dietę na święta i jakoś nie wróciłam Waga się w miarę trzyma, tylko ja żrę wszytko co popdanie, więc niedługo pewnie cos przybędzie :P:
Edytowane przez wodaqua Czas edycji: 2013-01-27 o 18:59 |
|
|
|
#2159 |
|
Zadomowienie
|
Madziulka zdrówka dużo życzę!
Monia złapałaś bakcyla z szyciem? Ja jako dziecko uczyłam się szyć z takich książek: http://allegro.pl/2x-misiurska-zabaw...958565665.html. ale wtedy nie było internetu Sama wymyśliłam kilka wykrojów ubranek, aby mieć jak najmniej szycia przy nich![]() AgaG super gromadka w zimowych strojach, a Ty bardziej jak ich siostra niż mama
|
|
|
|
#2160 |
|
Zakorzenienie
|
pamięta ktoś mnie?
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.

zapraszam

), ale po 3 latach niejeżdżenia to i taki stoczek fajny

2,5 roku to chyba jeszcze za mała? 
i wychodzić z domu nie trzeba
i z tej okazji pobił swój rekord i przespał całe 10h bez jedzenia oczywiście
źle mi teraz z tym...

A te zabiegi będą robione w narkozie,tak?
No nie ma innego wyjścia, trzeba spróbować.

szkoda mi dzidziusi