|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Łognisty jeździec,kinder bueno szklanka,chodź mężu miły,jam Twoja wybranka!PM20
Cytat:
Do lenienia wręcz idealny, a jeżeli ktoś lubi nurkować to tym bardziej! Z tym, że moim skromnym zdaniem ładniejsze rafy są mimo wszystko w Hurgadzie, a podobno najładniejsze obecnie w Marsa Alam![]() My byśmy chcieli jakieś Wyspy Kanaryjskie, albo Wyspy Greckie, ale to się jeszcze okaże w praniu, bo chcemy razem ze znajomymi w podwójną podróż poślubną jechać
|
|
#2612 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Łognisty jeździec,kinder bueno szklanka,chodź mężu miły,jam Twoja wybranka!PM20
Hejka hej... jakiś mam dzisiaj beznadziejny humor...
|
|
|
|
#2613 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cały dzień się uczyłam, tzn. czytałam książkę i ją streszczałam... Muszę jeszcze jedną przeczytać i streścić... Masakra! Co do podróży poślubnej to ja chciałam gdzieś w ciepłe kraje wylecieć,. np. Tunezja, Turcja, Bułgaria... Ale chyba nie będziemy mieć na to kasy... Więc albo pojedziemy nad polskie morze albo nigdzie ![]() Co do zdjęć tego fotografa foto-kamera to mi się kompletnie nie podobają
|
#2614 |
|
Raczkowanie
|
madgalenka_w_86 zapewne byłaś na targach w Koninie?
![]() Ja też miałam ochotę, próbowałam wyciągnąć na nie swojego TŻ ale oczywiście miał wymówkę, że niezbyt dobrze się czuje, poza tym niedziela to jedyny dzień kiedy może odpocząć więc dałam mu spokój. Jeśli chodzi o naukę to ja dopiero zaczynam sesję, u mnie troszę wszystko jest inaczej, bo mamy "system amerykański" na uczelni a więc w trakcie semestru projekty, prace w grupach, prace domowe, quizy internetowe; na koniec zaliczenie pisemne a podsumowanie to egzamin 2 godzinny ze wszystkich przedmiotów, który będzie dopiero 24 lutego
|
#2615 |
|
Zakorzenienie
|
Podobno Majorka jest fajna
Mnie sie marzą ciepłe kraje gdzie będe mogła ponurkować, pojezdzić po pustyni na quadach itp )
|
#2616 |
|
Zakorzenienie
|
Zazdroszczę Wam końcówki sesji... Ja mam sesję ciągłą, więc teraz zaczyna mi się nawał egzaminów... Zaliczeń jeszcze żadnych nie miałam! Pierwszy egzamin mam 16 lutego, potem kolejne 2 i 3 marca oraz 7 kwietnia...
|
#2617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2618 |
|
Zakorzenienie
|
ja myślałam po nagłówku ze to gdzies w USA xDD
http://kobieta.onet.pl/wideo/moda-na...,111828,w.html
|
#2619 |
|
Zakorzenienie
|
witam się z kacem
impreza wypaliła i na koniec wszyscy z lądowali u nas Poszliśmy spać o 5. No ale należało mi się! W końcu siedzę tu od września i nigdzie nie wychodzę bo nie mam zbytnio z kim. Mam tu tylko 2 bliższe znajome, a resztę tak znam bo znam. W sumie to czasem mam ochotę uciec z tego miasta, ale coś kosztem czegoś ![]() później poczytam co pisałyście
|
|
|
|
#2620 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ale zobaczymy jeszcze a powiedzcie mi tak ogólnie, pewnie nie ma żadnej zasady typu wypada/nie wypada ale wybieracie ślubne buty raczej z otwartym przodem czy zamkniętym? ze względu na elegancję/wygodę czy jeszcze co innego? co lepsze? bo ja jeszcze nie podjęłam decyzji...a tak w ogóle to zrobię prywatę i posmucę, niedawno dowiedziałam się, że mój Tata jest poważnie chory a do tego sesyjny ogrom nauki i zrobiłam wczoraj TŻowi emocjonalną dyskotekę z tego powodu... ale wiem, że wiele z Was dziewczyny też ma różne problemy, czy to rodzinne, czy zdrowotne i Waszym wzorem będę silna i z wiarą, że wszystko się dobrze ułoży... nie smęcę już tylko wracam do nauki bo jeszcze mi kilka egzaminów zostało i nie chcę ich położyć |
||
|
|
|
#2621 |
|
Zakorzenienie
|
Mi wszyscy suszą głowę, że jak to wycięte palce na ślub, absolutnie- szczęście ucieka, nieelegancko i bla bla
Głowa puchnie. Jakie wybiorę, nie wiem. Takie, jakie mi się spodobają
|
|
|
|
#2622 |
|
Zakorzenienie
|
Ja raczej pełne wybiorę, bo chcę mieć białe pończochy,a raczej to nie będzie ładnie wyglądać jak mi będą pończochy przez to wycięcie wystawały
|
#2623 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do taty, to uszy do góry, na pewno jakoś się wszystko ułoży, a w razie czego masz się gdzie wygadać
|
|
#2624 |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście! Ślub będzie w czerwcu więc może być mega ciepło. Jeśli się zdecyduje na odkryte palce wtedy gołe stopy, chociaż tak jakoś dziwnie, poza tym moje goły stopy nie tolerują butów - otarcia, pęcherze. Chyba jednak pozostanę przy pełnych, mimo że to będzie czerwiec.
|
|
|
|
#2625 |
|
Winter is coming
|
oo targi były w Koninie? A ja właśnie wróciłam z Ferio z zakupów, chłopa okupowaliśmy
I nawet nie wiedziałam, że jakieś targi gdzieś są Ale z tego co pisze magdalenka nie ma czego żałować Co do podróży poślubnej, to nad tym nie myślimy. Ale na pewno nie ciepłe kraje, chłop nie lubi, ja owszem, ale wolę w jakieś góry jechać niż byczyć się na plaży Na razie to jeszcze nie wiem, gdzie wylądujemy ostatecznie w tym roku, zależy, kiedy skończymy zajęcia. Chciałabym jechać na 9 dni w Tatry Kate Noir to dobra impreza była
Edytowane przez velika Czas edycji: 2013-01-27 o 19:38 |
|
|
|
#2626 |
|
Wtajemniczenie
|
No ja niestety końcówki sesji nie mam :P Przede mną najgorsze egzamin 8 lutego i nie wiem czy dam radę się wszystkiego nauczyć, bo materiału jest straszliwie dużo. A między czasie czeka mnie egzamin we wtorek i w czwartek. A potem będą jakieś zalki na podyplomówce, bo tam mamy właśnie sesję ciągłą. No ale, jak nie zdam 8 lutego to poprawka 20, więc będę miała ponad 10 dni, zeby to dokuć porządnie. Mam już generalnie dość, ale zagryzam wargi, trwam :PP
O podróży poślubnej gadałyście? My zamierzamy pojechać do Bułgarii albo do Chorwacji, chociaż na tydzień Ja co prawda za granicą pracowałam, ale nigdy nie byłam za granicą na urlopie (no raz, bo mama wygrała wycieczkę do Tunezji i z nią poleciałam, ale to miałam 10 lat i pamiętam jedynie, że tęskniłam za domem i babcią ) i własnie bardzo byśmy chcieli nie polskie morze tylko właśnie gdzieś za granicę, gdzie gwarancja ciepełka. Tak więc wybieramy najtaniej gdzie się da, ale pojedziemy ) (nie polecimy, bo samolotami nienawidzę latać, wolę już się pomęczyć autokarem). Co do butów to ja będę miała białe Nie mam żadnych skojarzeń, że to komunijne albo że coś z nimi nie tak, chcę białe i koniec, jestem tradycjonalistką Na pewno nie peep toe, bo chcę pończochy, a co do zakrywanych czy odkrywanych pięt to nie wiem, zależy co znajdę, nie nastawiam się teraz co wolę, ale raczej chyba pięty odkrywane. Chociaż no nie wiem, okaże się. Lupinka, współczuję choroby taty. My opiekujemy się moim chorym dziadkiem, nie jest łatwo, właściwie coraz gorzej, ale nie mamy wyjścia. Nawet jak już się wyprowadzę i zamieszkam z TŻ-tem to też będę często w domu, żeby babcię i mamę odciążyć trochę.
|
|
#2627 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja też chyba. mam jakąś depresję typu: 2 miesiące po zaręczynach, chciałabym to przeżyć jeszcze raz
(Cytat:
Cytat:
I ja chcę pełne buty. Open toe są średnio wygodne a jako PM chcę się czuć komfortowo
|
||
|
|
|
#2628 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zastanawiałam się nad kolorowymi butami (oczywiście fioletowymi
), bo bym pewnie je potem jeszcze wynosiła. Ale na pewno chcę pończochy, bo jakoś nie pasują mi gołe nogi do sukni ślubnej... I wcale białe buty mi się nie kojarzą z komunijnymi! Więc buty będę miała białe i do tego białe pończochy
|
#2629 |
|
Zakorzenienie
|
mi raczej do czerwonych butów nie będą pasować białe pończochy nje?
|
|
|
|
#2630 |
|
Zakorzenienie
|
alloffkowa, no raczej nie
Albo cieliste albo bez pończoch Ja właśnie dlatego zrezygnowałam z kolorowych butów - nie wyobrażam sobie do sukni ślubnej cielistych pończoch ani gołych nóg
|
#2631 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, ustaliliśmy z TŻ-tem i naszym kamerzystą, że pierwszą część teledysku narzeczeńskiego nakręcimy już teraz w maju (a jak będzie pełna koncepcja to i cały teledysk). Teledysk będzie do piosenki "Latawce, dmuchawce, wiatr", ale w wykonaniu Ewy Farny. Jeśli macie jakieś ciekawe propozycje co do tego teledysku to dajcie mi proszę znać, bo szukamy z TŻ-tem różnych koncepcji Tzn. co możemy robić tam na tym klipie i w ogóle :PP
Edytowane przez monikkad Czas edycji: 2013-01-27 o 19:38 |
|
|
|
|
#2632 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jakby człowiek miał tego wszystkiego przestrzegać... mi białe też się źle nie kojarzą, do białej sukni ślubnej są bardzo ładne (zresztą kiedyś do ślubu chyba prawie tylko takie się nosiło), ale cieszę się, że teraz już normalnością są kolorowe buty, a dla mnie (zresztą nie jestem jedyna) to plus, żeby je gdzieś jeszcze potem założyć... i tyle, dlatego na 98 % nie będę mieć białych ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2633 |
|
Zakorzenienie
|
lupinka, mi po prostu jakoś nie pasują... To tak jakby do białej krótkiej sukienki założyć cieliste rajstopy/pończochy... Nie pasuje to wg mnie
|
#2634 |
|
Zakorzenienie
|
A tak z innej beczki
![]() Co kupujecie/przygotowujecie na Walentynki? Wyczerpują mi się pomysły :P |
|
|
|
#2635 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze nie mam pomysłu na prezent na Walentynki. raczej będzie to jakiś drobiazg
A może coś zrobię własnoręcznie? Może jakiś torcik upiekę? Najprawdopodobniej będę miała wolne w Walentynki, bo da dni później mam egzamin i chciałabym wziąć 2 dni wolnego w pracy, żeby się przyłożyć do tego egzaminu także mogłabym coś upiec
|
#2636 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o malowanie, to ja chcę żeby malowała mnie wizażystka, swoimi kosmetykami Wiem, że takie kosmetyki pewnie sporo kosztują, a za usługę malowania też trzeba zapłacić, wiec wole już tymi twałymi, od wizażystki ![]() Cytat:
aaa.... a cos ciekawego jeszcze było? bo obrączki będziemy przetapiać z wlasnego złota, więc i tak tanio nam to wyjdzie ![]() właśnie tz ode mnie wyszedł... biedak chyba sie rozłoży, bo wygladał strasznie... czerwone oczy, no, jakieś choróbsko go bierze...
|
|
|
#2638 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ile osób tyle zdań Cytat:
|
|
|
#2639 |
|
Zakorzenienie
|
My w Walentynki osobno będziemy, ale w piątek (15.02) TŻ ma szkolenie w Pń od rana i do niedzieli u mnie będzie
Lubię robić zakupy przez internet, więc muszę zaplanować wszystko wcześniej. Świeczki w kształcie serc zakupiłam już w Niemczech w wakacje, więc wykorzystam przy kolacji, a na deser może http://allegro.pl/walentynki-founde-...958993933.html Tylko nie wiem, czy nie muszę wcześniej rozpuścić czekolady normalnie, bo wątpię, żeby podgrzewacz tak stopił czekoladę. TŻ ma mnóstwo koszul i krawatów, więc po raz n-ty nie kupię Mu tego samego. Może spinki do mankietów http://allegro.pl/spinki-do-mankieto...975045642.html lub http://allegro.pl/30-spinki-do-manki...968791432.html, a na wieczór jadalną czekoladę do malowania ciała. Tylko nie wiem, czy nie za dużo czekolady jak na jeden dzień
|
|
|
|
#2640 |
|
Wtajemniczenie
|
My w tym roku na walentynki tylko po karteczce. Finansowo ciężko, a z wyjściem gdzieś też nie wypali, bo ja będę trzy dni po dłutowaniu ósemki, więc nie wypali.
Odbijemy sobie w marcu, na kolejną rocznicę związku i pierwszą zaręczyn
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:35.

Marzę o chwili, kiedy znajdę pracę blisko Niego. Pociąg do Poznania cały zawalony, od Wrześni ludzie już stali, mzk w Poznaniu to samo. Nie cierpię tego.
Do lenienia wręcz idealny, a jeżeli ktoś lubi nurkować to tym bardziej! Z tym, że moim skromnym zdaniem ładniejsze rafy są mimo wszystko w Hurgadzie, a podobno najładniejsze obecnie w Marsa Alam

bo ja jeszcze nie podjęłam decyzji...
Głowa puchnie. Jakie wybiorę, nie wiem. Takie, jakie mi się spodobają