Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :) - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-27, 20:26   #1231
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :)

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Hej dziewuszki.Mi całe szczescie plamienie ustapiło.Co do imion to juz od dawna chciałam(i dam) dziewczynece na imie Lilianna a chlopcu Kuba.Moja kuzynka dała ostatnio coreczce na imie Nel,mysle ze jest to tez ładne imię.Z ładnych imion dla dziewczynki to Stela i Anastazja.Z meskich podoba mi sie jeszcze Nataniel no ale moj luby chce Kubusia wiec bedzie Kubus.
ja myślałam o imionach : Lila, Carmen, Pola , Inga Kalina, Nina, Laura, Nel, Milena, na 3 mam Emilia i też mi się podoba

dla chłopca podoba mi się: Felek, Szymon, Marcel

a będzie chłopiec tak czuję i będzie Junior Damian Junior
a mój tż chce by dziewczynka nazwana była Carolinn

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

[QUOTE=Mlebidakin;38888815]
Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
a może ciocia też chce być babcią a nie ma możliwości i dlatego tak nieładnie się zachowała?
ma mozliwośc ponieważ jej syn właśnie skończył 20 lat także pewnie niedługo też czeka ją taki los moja Sis skwitowała to w ten sposób, że pewnie i tu chciała byc pierwsza ponieważ zawsze starała się dorównać mojej Mamie i naśladowała ją aż do obrzydzenia we wszytskim w życiu, myślę, że ma kompleks jakiś ale to już jej problem,
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 20:35   #1232
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Papuga69 Pokaż wiadomość
W ciąży nie ograniczaj posiłków, jedz tyle ile potrzebujesz bo w końcu jesz teraz za dwóch Ile masz wzrostu ? 50 kg to strasznie mało ;p
juz tu ktoras napisala, ze je sie dla dwojga a nie za dwoje w ciazy w pierwszym trymestrze zapotrzebowanie zwieksza sie o 200 kalorii.

Cytat:
Napisane przez niut80 Pokaż wiadomość
O jakiej diecie mówicie! Nie opychamy się, ale nie oszczędzamy na jedzeniu. Jemy wszystko, ale w rozsądnych ilościach. Dziecko z nas wysysa wszystko co najlepsze, jak pasożyt, jemu nie zabraknie, to mama będzie mieć niedobory. Potem się słyszy, że "w ciaży to zęby lecą" - bo poszły niedobory wapnia, bo żółty ser za tłusty, bo boję się przytyć. A ja sie wtedy pytam: boisz sie nabrać parę kilo na doopę, ale anemii i osteoporozy to się nie boisz?

Często dziewczyny pojęcia nie mają co powinny jeść w czasie ciąży i karmienia.
brawo

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
najlepiej to pewnie w ogóle bez smoka chować ale teoria teorią a w praktyce wychodzi co innego....
jak bym swoja mloda bez smoczka chowala to bym sie juz po pierwszym tyg psychicznie wykonczyla miala taki odruch ssania, ze nie obylo sie bez smoka. a odstawilam jej jak miala 1,5 roku bez placzu i zgrzytania zebami.

Cytat:
Napisane przez outline Pokaż wiadomość
[/COLOR]Zmienię temat na przyjemny w niedzielne przedpołudnie ... Zastanawialyscie/liście się nad imionami?

Bo u mnie to nie wiem czy dojdziemy do porozumienia
dla mnie to jeszcze abstrakcyjny temat, ale podobnie jak u ciebie mam watpliwosci czy dojdziemy do jakiegokolwiek porozumienia. przy corce jak sie uparl tz z imionami tak nie mialam nic do powiedzenia jak mi sie imiona odwidzialy

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
dziewczyny a w którym tygodniu można poznać płeć?
ja poznalam w 16 albo 17. chlopcy zazwyczaj szybciej sie ujawniaja, ale tez nie kazdy lekarz mowi od razu nawet jak ma jakies podejrzenia co do plci.

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
dobra dziewczyny tylko nie śmiejcie się.. otóż.. hm.. czy któraś z was PANICZNIE boi się pobierania krwi? znaczy się ja od dziecka mam igłowstręt, nie chodzi o ból itp.. po prostu panicznie boję się igieł a mierzenie ciśnienia i złapanie się za "tętniącą" żyłę kończy się u mnie na podłodzę (mdleję). w środę idę do gin i wiem, że skieruje mnie na badanie, które są niezbędne i to często w czasie ciąży.. możliwe, że pójdę "z buta".. przeżywałam w życiu niejeden ból, złamanie, miałąm nawet robiony zabieg, chodzę do dentysty itp.. ale jeśli chodzi o zastrzyki i pobieranie krwi.. jestem w tym... okropna..
ja tez sie panicznie igiel balam, ale przeszlo samo, jak juz sie psychicznie nastawilam ze nie mam wyboru i musze krew do badan oddawac.

Cytat:
Ja jakoś czuje dziewczynkę, albo dwie tak jak pisałam wcześniej. U mojego tż w rodzinie sporo bliźniaków było, więc jestem przygotowana na taką ewentualność.
to nie zalezy od facetow, tylko od kobiet. w koncu chodzi o jajeczko, albo uwolnia sie dwa, albo jedno sie podzieli.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 21:06   #1233
niut80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
szukałam informacji w Internecie i taką znalazłam, ale skoro jak piszesz zasiłek macierzyński zawsze płaci ZUS to co im szkodzi przedłużyć umowę do porodu? przecież ktoś musi tę pracę wykonać, a jak kobieta w ciąży jest na dłuższym L4 to też pensja idzie ZUSu, tak więc to nieprzedłużenie umowy to czyste chamstwo
Kiedyś to w ogóle nie można było nieprzedłuzyć ciężarnej umowy. Tylko powoli pracodawcy sobie potrafią krok po kroku zwolnienia z odpowiedzialności za pracownika wywalczyć. I teraz jeśli kończy się umowa na czas określony lub na zastępstwo poniżej 12 tyg ciąży to pracodawca w świetle prawa "wypycha" ciężarówę do ZUSu, żeby sobie etatu nie blokować. I go nic nie obchodzi, niech się państwo martwi. A kiedyś obowiązywał jako realizacja jednego z postulatów sierpniowych trzyletni płatny urlop macierzyński płacony przez zakład pracy z gwarancją powrotu do pracy. Tak to można było dzieci rodzić.

Edytowane przez niut80
Czas edycji: 2013-01-27 o 21:37
niut80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 21:11   #1234
tancerka212
Zakorzenienie

cześć dzisiaj nawet nie miałam czasu do was zajrzeć
my z tżtem dogadujemy się ze wszystkim bez słów ale jeśli chodzi o wybór imienia to będzie chyba masakra... albo go przywiążę do kaloryfera i każę się zgodzić na mój wybór albo nie wiem co będzie
mój wybór to Wiktoria i Jakub- zobaczymy czy małżonek przez 9 miesięcy zdoła się do nich przekonać czy nie jak się nie uda to będę musiała w tajemnicy udać się do urzędu stanu cywilnego nadać imię bo on chce Małgosię i nie ma w ogóle innej opcji

dziewczyny kiedy pojawiły wam się mdłości? bo jak tam czytam że wy już wymiotujecie itp to się zaczynam martwić... jestem jakoś 4t4d czy tam 4t5d i nic a nic mnie nie mdli..... piersi bolą, podbrzusze ćmi, @ nie ma ale nic poza tym i oczywiście moja wyobraźnia już działa jak nie powinna
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 21:18   #1235
outline
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bajka1807
To nie zalezy od facetow, tylko od kobiet. w koncu chodzi o jajeczko, albo uwolnia sie dwa, albo jedno sie podzieli.
No właśnie gdzieś czytałam, że może nastąpić podział jednej na dwie (czyli jednojajowe) pod wpływem genów z plemnika.

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Cytat:
my z tżtem dogadujemy się ze wszystkim bez słów ale jeśli chodzi o wybór imienia to będzie chyba masakra... albo go przywiążę do kaloryfera i każę się zgodzić na mój wybór albo nie wiem co będzie
mój wybór to Wiktoria i Jakub- zobaczymy czy małżonek przez 9 miesięcy zdoła się do nich przekonać czy nie jak się nie uda to będę musiała w tajemnicy udać się do urzędu stanu cywilnego nadać imię bo on chce Małgosię i nie ma w ogóle innej opcji

dziewczyny kiedy pojawiły wam się mdłości? bo jak tam czytam że wy już wymiotujecie itp to się zaczynam martwić... jestem jakoś 4t4d czy tam 4t5d i nic a nic mnie nie mdli..... piersi bolą, podbrzusze ćmi, @ nie ma ale nic poza tym i oczywiście moja wyobraźnia już działa jak nie powinna
Ja też jakoś zaraz 5t i też nie wymiotuje, nic tylko trzeba się cieszyć

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

[QUOTE=Lolaaaaaaa88;388889 45]ja myślałam o imionach : Lila, Carmen, Pola , Inga Kalina, Nina, Laura, Nel, Milena, na 3 mam Emilia i też mi się podoba

dla chłopca podoba mi się: Felek, Szymon, Marcel

a będzie chłopiec tak czuję i będzie Junior Damian Junior
a mój tż chce by dziewczynka nazwana była Carolinn

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość

ma mozliwośc ponieważ jej syn właśnie skończył 20 lat także pewnie niedługo też czeka ją taki los moja Sis skwitowała to w ten sposób, że pewnie i tu chciała byc pierwsza ponieważ zawsze starała się dorównać mojej Mamie i naśladowała ją aż do obrzydzenia we wszytskim w życiu, myślę, że ma kompleks jakiś ale to już jej problem,
Mój pies nazywa się Felek

Mój pierwszy blogowy projekt Czyli jedzonko, ślub, kartki i cały ten bałagan...KLIK

...
outline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 21:25   #1236
niut80
Zadomowienie

[QUOTE=matallewar;38888909]
Cytat:
U mnie niestety też nie wszyscy fajnie zareagowali.
My czekaliśmy specjalnie na Dzień Babci i Dziadka, żeby powiedzieć rodzicom TŻa. Wcześniej tylko o ślubie wiedzieli. To przynieśliśmy zaproszenie,USG, mówimy, że kolejny wnuczek, a teściowa mi mówi, że ona to już dawno wie,że ja w ciazy jestem. To ja się pytam skąd? Bo tylko dwóm przyjaciółkom i siostrze mówiłam. A się okazało, że z jęzorem poleciała z nowiną specjalnie do pracy do mojej teściowej dziewucha, którą może widziałam ze trzy razy w życiu i która usłyszała cudzą rozmowę.

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

U nas będzie Adam albo Helena.
Stary 2013-01-27, 21:29   #1237
asiek89
Raczkowanie

Cytat:

My czekaliśmy specjalnie na Dzień Babci i Dziadka, żeby powiedzieć rodzicom TŻa. Wcześniej tylko o ślubie wiedzieli. To przynieśliśmy zaproszenie,USG, mówimy, że kolejny wnuczek, a teściowa mi mówi, że ona to już dawno wie,że ja w ciazy jestem. To ja się pytam skąd? Bo tylko dwóm przyjaciółkom i siostrze mówiłam. A się okazało, że z jęzorem poleciała z nowiną specjalnie do pracy do mojej teściowej dziewucha, którą może widziałam ze trzy razy w życiu i która usłyszała cudzą rozmowę.

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Ja pierniczę, niektórych ludzi to nic tylko powiesić... :/ Nie mają własnego życia to interesują się cudzym i to jeszcze w taki sposób...

Cytat:
Napisane przez tancerka212
Ja zaczęłam 8t i żadnych mdłości do tej pory nie miałam, ale szczerze mówiąc nie martwi mnie to, tylko cieszy Generalnie fatalnie czuję się tylko wtedy jak nie zjem od razu jak poczuję głód, ale to bardziej gwałtowne osłabienie niż mdłości, więc pod tym względem jest naprawdę ok.
asiek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 21:30   #1238
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]

Mój pies nazywa się Felek
haha! no to skreślam haha ale Felix fajne naprawde podoba mi się, u pieska też fajnie
Stary 2013-01-27, 21:35   #1239
niut80
Zadomowienie

Opowiem wam historię o imionach - autentyk ode mnie z pracy.
Mieliśmy pracownika, spodziewał się syna. Cieszył się bardzo, wszystkim chwalił i ciagle powtarzał: "Będzie Marcin, będzie Marcin" i tak w kółko.
Jak po porodzie przyszedł dziecko do ubezpieczenia zgłaszać to dziewczyny zaczynają wpisywać Marcin Kowalski, a ten że nie Marcin, tylko Marek. Wszyscy: jak to?? A on mówi cały czerwony ze wstydu, że takie było pępkowe, że jak dotarł do USC dziecko rejestrować, to pamiętał tylko że chłopak i że miało być na M.

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Cytat:
Napisane przez asiek89 Pokaż wiadomość
Ja pierniczę, niektórych ludzi to nic tylko powiesić... :/ Nie mają własnego życia to interesują się cudzym i to jeszcze w taki sposób...
No właśnie poprosiłam dziewczynę która ją zna, żeby jej w moim imieniu podziękowała i poprosiła, żeby się więcej z łaski swojej nie wpi*&%alała w moje życie.

Cytat:
Napisane przez asiek89 Pokaż wiadomość
Ja zaczęłam 8t i żadnych mdłości do tej pory nie miałam, ale szczerze mówiąc nie martwi mnie to, tylko cieszy
Też nie mam mdłości, ale nie mam specjalnego apetytu. Mój TŻ się śmieje, ze ja to za chytra na mdłości jestem.
Stary 2013-01-27, 21:40   #1240
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:

faktycznie wredna dziewucha! ja bym się wku#!$#%@

co do imion to mi się bardzo podobają
Adam - mój TŻ ma tak na drugie, od zawsze nam się podobało
Helena- znam przecudowną kobietę o tym imieniu to imię kojarzy mi się z dobrocią, mądrością i damą z piekną kobietą super wybór!

Edytowane przez Lolaaaaaaa88
Czas edycji: 2013-01-27 o 21:41
Stary 2013-01-27, 22:06   #1241
outline
Raczkowanie

Cytat:
haha! no to skreślam haha ale Felix fajne naprawde podoba mi się, u pieska też fajnie
Felix bardzo fajne imię. Felek od Felixa bardzo fajne. Mój pies ma Felek od swojego imienia z metryki, Filo ja bym nie skreslala, tylko, że w moim przypadku, to już nie da rady, żeby dwa były

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

[QUOTE=niut80;38890458]
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

Nic tylko powiesić, żal takich ludzi, co własnego życia nie mają...

Mój pierwszy blogowy projekt Czyli jedzonko, ślub, kartki i cały ten bałagan...KLIK

...
Stary 2013-01-27, 22:19   #1242
niut80
Zadomowienie

Cytat:
fAdam - mój TŻ ma tak na drugie, od zawsze nam się podobało
Helena- znam przecudowną kobietę o tym imieniu to imię kojarzy mi się z dobrocią, mądrością i damą z piekną kobietą super wybór!
Dziękować.
Adam po dziadku TŻ, a Helena to od zawsze mi się marzyła.

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Dziewczyny, a tak się niedyskretnie spytam, jak u Was z libido, bo u mnie to na poziomie podłogi. Oganiam się od TŻa, źle się czuję. On na razie daje się spławiac, ale długo to nie potrwa coś czuję.

Edytowane przez niut80
Czas edycji: 2013-01-27 o 22:21
Stary 2013-01-27, 23:05   #1243
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:

To się cisz, że mdłości nie ma bo to okropne.

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Cytat:

[/COLOR]Dziewczyny, a tak się niedyskretnie spytam, jak u Was z libido, bo u mnie to na poziomie podłogi. Oganiam się od TŻa, źle się czuję. On na razie daje się spławiac, ale długo to nie potrwa coś czuję.
Psychicznie może i bym chciała, ale fizycznie to nie za bardzo dałabym radę.

Naprawdę dzisiaj czuje sie okropnie, w pozycji siedzącej ciężko mi wytrzymać.Leżałam sobie na kanapie i oglądałam serial i w pewnym momencie poczułam, że to jest dla mnie za duży wysiłek.Wyłączyłam, zamknęłam oczy i leżałam tak 1,5 godz nie mogąc nawet się ruszyć (nie spałam).Dobrze, że mała ucięła sobie dłuższą drzemkę, bo nie wiem jak bym do niej wstała.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 23:32   #1244
Papuga69
Raczkowanie

Cytat:
My z TŻtem nei mieszkamy razem, najprawdopodobniej przeprowadzimy się za granice tam gdzie wyjeżdża kilka razy do roku bo jednak w Pl nie ma przyszłości dla nas... między nami 8 lat różnicy

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

Layla jak ślicznie, Sophie też fajnie to odpowiednik Zosi? bo chciałam dać tez Zosia bo babci TŻta, ale będziemy mieszkać za granicą i tak zastanawiałam się też nad Sophie

Też myśleliśmy nad wyjazdem za granicę , jednak bałabym się prowadzić ciąże i rodzić w obcym kraju, nie za dobrze znam język i nigdy nie opuszczałam polski
Papuga69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 23:52   #1245
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękować.

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Dziewczyny, a tak się niedyskretnie spytam, jak u Was z libido, bo u mnie to na poziomie podłogi. Oganiam się od TŻa, źle się czuję. On na razie daje się spławiac, ale długo to nie potrwa coś czuję.
tez nie mialam ochoty do wczoraj po pierwsze bo jakos tak, a po drugie sie balam bo w pierwszej ciazy mialam zakaz. ale teraz nic sie nie dzieje niepokojacego, a juz w nocy zaczelam miec durnowate sny wiec wczoraj tz dopadlam jak sie nic nie dzieje, to ja przytulanki w ciazy polecam, bo doznania zwiekszone przez ukrwienie
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-01-27, 23:59   #1246
niut80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
tez nie mialam ochoty do wczoraj po pierwsze bo jakos tak, a po drugie sie balam bo w pierwszej ciazy mialam zakaz. ale teraz nic sie nie dzieje niepokojacego, a juz w nocy zaczelam miec durnowate sny wiec wczoraj tz dopadlam jak sie nic nie dzieje, to ja przytulanki w ciazy polecam, bo doznania zwiekszone przez ukrwienie
Hmmmm. No, zachęta co by się przemóc jest.
Stary 2013-01-28, 07:35   #1247
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
A się okazało, że z jęzorem poleciała z nowiną specjalnie do pracy do mojej teściowej dziewucha, którą może widziałam ze trzy razy w życiu i która usłyszała cudzą rozmowę.
.

nic tylko wziąć taką i

Cytat:
Opowiem wam historię o imionach - autentyk ode mnie z pracy.
Mieliśmy pracownika, spodziewał się syna. Cieszył się bardzo, wszystkim chwalił i ciagle powtarzał: "Będzie Marcin, będzie Marcin" i tak w kółko.
Jak po porodzie przyszedł dziecko do ubezpieczenia zgłaszać to dziewczyny zaczynają wpisywać Marcin Kowalski, a ten że nie Marcin, tylko Marek. Wszyscy: jak to?? A on mówi cały czerwony ze wstydu, że takie było pępkowe, że jak dotarł do USC dziecko rejestrować, to pamiętał tylko że chłopak i że miało być na M.
moja koleżanka miała być Joanna a tatuś jak poszedł do urzędu to zapisał Anna i tak zostało

Cytat:

u mnie spoko- wszystko gra aczkolwiek jakoś tak delikatniej do tego podchodzę teraz

ja już dzisiaj byłam znów na becie- zobaczymy ile przyrosła od ostatniego razu- do wieczora znów będę przebierać nogami i się zastanawiać czy wszystko ok
Stary 2013-01-28, 07:43   #1248
kaska87
Zakorzenienie

cześć

ja myślałam, że będę dzwonić do kierowniczki i brać uż ale zwlekłam się, zjadłam musli i teraz czekam na reakcję ()
Tancia mi się zaczęły w 6tc także wiesz, ja Ci życzę aby Ciebie ominęły bo to jest straszne cały dzień mnie mdli, więc to nie są tylko poranne mdłości
no i kciuki za betę zobaczysz jak poleci, pewnie będzie z 500-600

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 08:51   #1249
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie Miałam zgagę jakoś tydzień temu, przez tydzień, potem minęło, teraz czasami... a poza tym to nic. Wczoraj za to zasypiałam na stojąco.

Cytat:
Ja też jakoś zaraz 5t i też nie wymiotuje, nic tylko trzeba się cieszyć

Outline, a jakią Ty masz datę OM? We 3 jesteśmy w tym samym punkcie?

Cytat:

Mam takie życzenie usłyszeć dzisiaj od lekarza, że wszytko tam git, pozamykane. I zabieram sie za męża w ten weekend na porządnie, jedziemy w góry

"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5,
jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę"

- George Elliot

Edytowane przez ewuszkaaa
Czas edycji: 2013-01-28 o 08:54
ewuszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 09:22   #1250
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

libido momentami tak małe, że prawie nie istnieje, momentami nawet nawet;p myślę, że słabe jest nei tylko ze względu na moje takie sobie samopoczucie, ale i to, że niestety TŻ nie ma często koło mnie;/

co do mdłości, to zachwalałam, że ich nie mam;p aż do wczorajszego wieczora, dzisiaj rano też wstałam i mdli mnie ;/ lekko ale i tak beznadziejne uczucie, no i ten ślinotok!;/
Stary 2013-01-28, 09:23   #1251
karolson
Zakorzenienie

Ja dzis pierwszy raz wyniotowalam oczywiscie dlatego ze niezjadlam nic tylko kawa herbata i popilam witaminy i zapach tych witamin mnie rozwalil
Stary 2013-01-28, 10:18   #1252
papalinka83
Zakorzenienie

Dziewczyny, ja potrzebuję wsparcia psychocznego

Dzisiaj w nocy strasznie mnie rozbolał brzuch jak na okres, ale tak masakrycznie, aż mi się słabo zrobiło i zemdlałam, jakieś miałam dreszcze...Mąż wezwał pogotowie. Dali mi nospe i duphaston i powiedzieli, że we wczesnej ciąży nic więcej nie da się zrobić. Byłam u ginekologa rano i zobaczyłą głęboko delikatne plamienie, którego jeszcze ja nie widziałam i powiedziała, że jakby się rozkręciło to mam jechać do szpitala.

A na usg był pęcherzyk 15mm, ale bez zarodka (( Powiedziała, żeby nie wpadać w panikę, bop ciąża może być młodsza i różnie to bywa, ale ja już czuję, że to może być koniec... Wg OM jest to 5t5d, a 29 dc bete miałam 165, więc dużo młodsza chyba być nie może?

Mam kolejny tydzień L4, leżę i ryczę ((
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 10:32   #1253
niut80
Zadomowienie

Oj, Bidulko. Może kwestia sprzętu, lekarz ma rację. Ja jak byłam na USG na przełomie 5/6 tyg to w czw na słabym sprzęcie tylko plamkę było widać i tez przez weekend się stresowałam, że może tylko biochemiczna, a w pon na "mercedesie" już mi serduszko pokazał. Trzeba poczekać, oszczędzaj sie i nie zamartwiaj na zapas, bo tym bardziej możesz fasolce zaszkodzić. Lepiej zakładać, że ona jest.

Edytowane przez niut80
Czas edycji: 2013-01-28 o 10:33
Stary 2013-01-28, 10:35   #1254
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez Papuga69 Pokaż wiadomość
Też myśleliśmy nad wyjazdem za granicę , jednak bałabym się prowadzić ciąże i rodzić w obcym kraju, nie za dobrze znam język i nigdy nie opuszczałam polski
U mnie wyjazd to już na bank.Mąż już od jakiegoś czasu pracuje w Niemczech.W Polce zarabialiśmy tak mało, że musieliśmy sami pożyczać od rodziców bo do pierwszego nie starczało.Nie wyobrażam sobie mieć dziecka w takich warunkach, tym bardziej,że ktoś by musiał nie pracować zanim pójdzie do przedszkola.
A w Niemczech samych dodatków na dziecko jest ok. 500 euro(Kindergeld plus Elterngeld), pod warunkiem, że sie tam urodzi.

Edytowane przez maharet1092
Czas edycji: 2013-01-28 o 10:37
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 10:37   #1255
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:

Ja w poprzedniej ciąży nie miałam mdłości ani razu (no, może 3 razy w autobusie, ale mam chorobę lokomocyjną )
W tej mam mdłości zawsze koło 12-13, ale nie wymiotuję (jeszcze? mam nadzieję, że nie)

Cytat:
Dziękować.

Moje jak moje, być jest, ale po tym plamieniu się boję
Brzuch mnie nadal boli i nie chcę znów do szpitala jechać.

Mój tż dziś mi walnął tekstem, że jak w poprzedniej ciąży byłam najśliczniejsza, a inne kobiety mogłyby nie istnieć, tak w tej ciągnie go do innych
I jeszcze z tekstem: "Chyba już rozumiem, czemu faceci zdradzają swoje żony w ciąży"
Nie mówię, wiem, że nic złego nie chciał, ale która kobieta chciałaby coś takiego usłyszeć??

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość

Dzisiaj w nocy strasznie mnie rozbolał brzuch jak na okres, ale tak masakrycznie, aż mi się słabo zrobiło i zemdlałam, jakieś miałam dreszcze...Mąż wezwał pogotowie. Dali mi nospe i duphaston i powiedzieli, że we wczesnej ciąży nic więcej nie da się zrobić. Byłam u ginekologa rano i zobaczyłą głęboko delikatne plamienie, którego jeszcze ja nie widziałam i powiedziała, że jakby się rozkręciło to mam jechać do szpitala.

A na usg był pęcherzyk 15mm, ale bez zarodka (( Powiedziała, żeby nie wpadać w panikę, bop ciąża może być młodsza i różnie to bywa, ale ja już czuję, że to może być koniec... Wg OM jest to 5t5d, a 29 dc bete miałam 165, więc dużo młodsza chyba być nie może?

nie denerwuj się, bo tylko może się od tego pogorszyć. Odpoczywaj, dbaj o siebie i w razie czego jedź do szpitala. Mnie od 3 dni tak boli brzuch, miałam plamienie, ale wierzę, że będzie dobrze. Do czwartku siedzę w domu i odpoczywam. Trzymaj się!

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 10:38   #1256
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
cześć

ja myślałam, że będę dzwonić do kierowniczki i brać uż ale zwlekłam się, zjadłam musli i teraz czekam na reakcję ()
Tancia mi się zaczęły w 6tc także wiesz, ja Ci życzę aby Ciebie ominęły bo to jest straszne cały dzień mnie mdli, więc to nie są tylko poranne mdłości
no i kciuki za betę zobaczysz jak poleci, pewnie będzie z 500-600
oby beta była ładna
mdłości nie mam za to zgagę mam

Cytat:

trzymaj się
Stary 2013-01-28, 10:43   #1257
outline
Raczkowanie

Cytat:
Dziękować.

Na początku nie za bardzo miałam jakiekolwiek chęci, bo byłam non stop senna i zmęczona, ale ostatnio powoli i przechodzi ...i wczoraj było super polecam

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:
Napisane przez ewuszkaaa Pokaż wiadomość
Ja nie Miałam zgagę jakoś tydzień temu, przez tydzień, potem minęło, teraz czasami... a poza tym to nic. Wczoraj za to zasypiałam na stojąco.

Outline, a jakią Ty masz datę OM? We 3 jesteśmy w tym samym punkcie?

Mam takie życzenie usłyszeć dzisiaj od lekarza, że wszytko tam git, pozamykane. I zabieram sie za męża w ten weekend na porządnie, jedziemy w góry
OM 31.12.2012 pierwszy dzień oczywiście

...
Stary 2013-01-28, 10:44   #1258
papalinka83
Zakorzenienie

Już sama nie wiem, czy bardziej się martwić plamieniem czy brakiem zarodka, ale chyba tym drugim... No zobaczymy, spróbuję może coś poczytać, żeby przestać myśleć, ale ciężko, zwłąszcza że tak się cieszyłam wcześniej Dzięki za dobre słowa
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 10:48   #1259
outline
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja w poprzedniej ciąży nie miałam mdłości ani razu (no, może 3 razy w autobusie, ale mam chorobę lokomocyjną )
W tej mam mdłości zawsze koło 12-13, ale nie wymiotuję (jeszcze? mam nadzieję, że nie)

Moje jak moje, być jest, ale po tym plamieniu się boję
Brzuch mnie nadal boli i nie chcę znów do szpitala jechać.

Mój tż dziś mi walnął tekstem, że jak w poprzedniej ciąży byłam najśliczniejsza, a inne kobiety mogłyby nie istnieć, tak w tej ciągnie go do innych
I jeszcze z tekstem: "Chyba już rozumiem, czemu faceci zdradzają swoje żony w ciąży"
Nie mówię, wiem, że nic złego nie chciał, ale która kobieta chciałaby coś takiego usłyszeć??

nie denerwuj się, bo tylko może się od tego pogorszyć. Odpoczywaj, dbaj o siebie i w razie czego jedź do szpitala. Mnie od 3 dni tak boli brzuch, miałam plamienie, ale wierzę, że będzie dobrze. Do czwartku siedzę w domu i odpoczywam. Trzymaj się!

Oj nie ładnie powiedział, zamiast wspierać...no ale też może go jakiś kryzys dopadł, trzymam kciuki żeby było dobrze.

...
Stary 2013-01-28, 10:54   #1260
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:

kochana glowa do gory, napewno strachu sie najadlas, ale wierze ze bedzie dobrze na takim etapie ciazy moze jeszcze nie byc zarodka, albo tak jak gin powiedziala, ze ciaza mlodsza. badz dobrej mysli
Mel B 14/14 ✓
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości