|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :)
Cytat:
dla chłopca podoba mi się: Felek , Szymon, Marcel a będzie chłopiec tak czuję i będzie Junior Damian Junior ![]() a mój tż chce by dziewczynka nazwana była Carolinn ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- [QUOTE=Mlebidakin;38888815] Cytat:
moja Sis skwitowała to w ten sposób, że pewnie i tu chciała byc pierwsza ponieważ zawsze starała się dorównać mojej Mamie i naśladowała ją aż do obrzydzenia we wszytskim w życiu, myślę, że ma kompleks jakiś ale to już jej problem,
|
||
|
|
|
#1232 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ciazy w pierwszym trymestrze zapotrzebowanie zwieksza sie o 200 kalorii.Cytat:
![]() Cytat:
miala taki odruch ssania, ze nie obylo sie bez smoka. a odstawilam jej jak miala 1,5 roku bez placzu i zgrzytania zebami.Cytat:
![]() ja poznalam w 16 albo 17. chlopcy zazwyczaj szybciej sie ujawniaja, ale tez nie kazdy lekarz mowi od razu nawet jak ma jakies podejrzenia co do plci. Cytat:
to nie zalezy od facetow, tylko od kobiet. w koncu chodzi o jajeczko, albo uwolnia sie dwa, albo jedno sie podzieli. |
|||||
|
|
|
#1233 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez niut80 Czas edycji: 2013-01-27 o 21:37 |
|
|
|
|
#1234 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dzisiaj nawet nie miałam czasu do was zajrzeć
![]() my z tżtem dogadujemy się ze wszystkim bez słów ale jeśli chodzi o wybór imienia to będzie chyba masakra... albo go przywiążę do kaloryfera i każę się zgodzić na mój wybór albo nie wiem co będzie mój wybór to Wiktoria i Jakub- zobaczymy czy małżonek przez 9 miesięcy zdoła się do nich przekonać czy nie jak się nie uda to będę musiała w tajemnicy udać się do urzędu stanu cywilnego nadać imię bo on chce Małgosię i nie ma w ogóle innej opcjidziewczyny kiedy pojawiły wam się mdłości? bo jak tam czytam że wy już wymiotujecie itp to się zaczynam martwić... jestem jakoś 4t4d czy tam 4t5d i nic a nic mnie nie mdli..... piersi bolą, podbrzusze ćmi, @ nie ma ale nic poza tym i oczywiście moja wyobraźnia już działa jak nie powinna
|
#1235 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- [QUOTE=Lolaaaaaaa88;388889 45]ja myślałam o imionach : Lila, Carmen, Pola , Inga Kalina, Nina, Laura, Nel, Milena, na 3 mam Emilia i też mi się podoba dla chłopca podoba mi się: Felek , Szymon, Marcel a będzie chłopiec tak czuję i będzie Junior Damian Junior ![]() a mój tż chce by dziewczynka nazwana była Carolinn ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1236 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=matallewar;38888909]My czekaliśmy specjalnie na Dzień Babci i Dziadka, żeby powiedzieć rodzicom TŻa. Wcześniej tylko o ślubie wiedzieli. To przynieśliśmy zaproszenie,USG, mówimy, że kolejny wnuczek, a teściowa mi mówi, że ona to już dawno wie,że ja w ciazy jestem.
To ja się pytam skąd? Bo tylko dwóm przyjaciółkom i siostrze mówiłam. A się okazało, że z jęzorem poleciała z nowiną specjalnie do pracy do mojej teściowej dziewucha, którą może widziałam ze trzy razy w życiu i która usłyszała cudzą rozmowę. ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- U nas będzie Adam albo Helena. |
|
|
|
#1237 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Generalnie fatalnie czuję się tylko wtedy jak nie zjem od razu jak poczuję głód, ale to bardziej gwałtowne osłabienie niż mdłości, więc pod tym względem jest naprawdę ok.
|
||
|
|
|
#1238 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1239 | ||
|
Zadomowienie
|
Opowiem wam historię o imionach - autentyk ode mnie z pracy.
Mieliśmy pracownika, spodziewał się syna. Cieszył się bardzo, wszystkim chwalił i ciagle powtarzał: "Będzie Marcin, będzie Marcin" i tak w kółko. Jak po porodzie przyszedł dziecko do ubezpieczenia zgłaszać to dziewczyny zaczynają wpisywać Marcin Kowalski, a ten że nie Marcin, tylko Marek. Wszyscy: jak to?? A on mówi cały czerwony ze wstydu, że takie było pępkowe, że jak dotarł do USC dziecko rejestrować, to pamiętał tylko że chłopak i że miało być na M. ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym się wku#!$#%@co do imion to mi się bardzo podobają Adam - mój TŻ ma tak na drugie, od zawsze nam się podobało ![]() Helena- znam przecudowną kobietę o tym imieniu to imię kojarzy mi się z dobrocią, mądrością i damą z piekną kobietą super wybór!![]()
Edytowane przez Lolaaaaaaa88 Czas edycji: 2013-01-27 o 21:41 |
|
|
|
|
#1241 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja bym nie skreslala, tylko, że w moim przypadku, to już nie da rady, żeby dwa były ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- [QUOTE=niut80;38890458] Cytat:
|
||
|
|
|
#1242 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Adam po dziadku TŻ, a Helena to od zawsze mi się marzyła. ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Dziewczyny, a tak się niedyskretnie spytam, jak u Was z libido, bo u mnie to na poziomie podłogi. Oganiam się od TŻa, źle się czuję. On na razie daje się spławiac, ale długo to nie potrwa coś czuję.
Edytowane przez niut80 Czas edycji: 2013-01-27 o 22:21 |
|
|
|
|
#1243 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Cytat:
Naprawdę dzisiaj czuje sie okropnie, w pozycji siedzącej ciężko mi wytrzymać.Leżałam sobie na kanapie i oglądałam serial i w pewnym momencie poczułam, że to jest dla mnie za duży wysiłek.Wyłączyłam, zamknęłam oczy i leżałam tak 1,5 godz nie mogąc nawet się ruszyć (nie spałam).Dobrze, że mała ucięła sobie dłuższą drzemkę, bo nie wiem jak bym do niej wstała. |
||
|
|
|
#1244 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Też myśleliśmy nad wyjazdem za granicę , jednak bałabym się prowadzić ciąże i rodzić w obcym kraju, nie za dobrze znam język i nigdy nie opuszczałam polski
|
|
|
|
|
#1245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po pierwsze bo jakos tak, a po drugie sie balam bo w pierwszej ciazy mialam zakaz. ale teraz nic sie nie dzieje niepokojacego, a juz w nocy zaczelam miec durnowate sny wiec wczoraj tz dopadlam jak sie nic nie dzieje, to ja przytulanki w ciazy polecam, bo doznania zwiekszone przez ukrwienie
|
|
|
|
|
#1246 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hmmmm. No, zachęta co by się przemóc jest.
|
|
|
|
|
#1247 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nic tylko wziąć taką i ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja już dzisiaj byłam znów na becie- zobaczymy ile przyrosła od ostatniego razu- do wieczora znów będę przebierać nogami i się zastanawiać czy wszystko ok
|
|
#1248 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() ja myślałam, że będę dzwonić do kierowniczki i brać uż ale zwlekłam się, zjadłam musli i teraz czekam na reakcję (Tancia mi się zaczęły w 6tc także wiesz, ja Ci życzę aby Ciebie ominęły bo to jest straszne cały dzień mnie mdli, więc to nie są tylko poranne mdłości ![]() no i kciuki za betę zobaczysz jak poleci, pewnie będzie z 500-600
|
#1249 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam zgagę jakoś tydzień temu, przez tydzień, potem minęło, teraz czasami... a poza tym to nic. Wczoraj za to zasypiałam na stojąco. ![]() Cytat:
Outline, a jakią Ty masz datę OM? We 3 jesteśmy w tym samym punkcie? ![]() Cytat:
"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5, jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę" ![]() - George Elliot Edytowane przez ewuszkaaa Czas edycji: 2013-01-28 o 08:54 |
|||
|
|
|
#1250 |
|
Zakorzenienie
|
libido momentami tak małe, że prawie nie istnieje, momentami nawet nawet;p myślę, że słabe jest nei tylko ze względu na moje takie sobie samopoczucie, ale i to, że niestety TŻ nie ma często koło mnie;/
co do mdłości, to zachwalałam, że ich nie mam;p aż do wczorajszego wieczora, dzisiaj rano też wstałam i mdli mnie ;/ lekko ale i tak beznadziejne uczucie, no i ten ślinotok!;/ |
|
|
|
#1251 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzis pierwszy raz wyniotowalam oczywiscie dlatego ze niezjadlam nic tylko kawa herbata i popilam witaminy i zapach tych witamin mnie rozwalil
|
|
#1252 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja potrzebuję wsparcia psychocznego
![]() Dzisiaj w nocy strasznie mnie rozbolał brzuch jak na okres, ale tak masakrycznie, aż mi się słabo zrobiło i zemdlałam, jakieś miałam dreszcze...Mąż wezwał pogotowie. Dali mi nospe i duphaston i powiedzieli, że we wczesnej ciąży nic więcej nie da się zrobić. Byłam u ginekologa rano i zobaczyłą głęboko delikatne plamienie, którego jeszcze ja nie widziałam i powiedziała, że jakby się rozkręciło to mam jechać do szpitala. A na usg był pęcherzyk 15mm, ale bez zarodka (( Powiedziała, żeby nie wpadać w panikę, bop ciąża może być młodsza i różnie to bywa, ale ja już czuję, że to może być koniec... Wg OM jest to 5t5d, a 29 dc bete miałam 165, więc dużo młodsza chyba być nie może?Mam kolejny tydzień L4, leżę i ryczę ((
|
|
|
|
#1253 |
|
Zadomowienie
|
Oj, Bidulko. Może kwestia sprzętu, lekarz ma rację. Ja jak byłam na USG na przełomie 5/6 tyg to w czw na słabym sprzęcie tylko plamkę było widać i tez przez weekend się stresowałam, że może tylko biochemiczna, a w pon na "mercedesie" już mi serduszko pokazał. Trzeba poczekać, oszczędzaj sie i nie zamartwiaj na zapas, bo tym bardziej możesz fasolce zaszkodzić. Lepiej zakładać, że ona jest.
Edytowane przez niut80 Czas edycji: 2013-01-28 o 10:33 |
|
|
|
#1254 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A w Niemczech samych dodatków na dziecko jest ok. 500 euro(Kindergeld plus Elterngeld), pod warunkiem, że sie tam urodzi. Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2013-01-28 o 10:37 |
|
|
|
|
#1255 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W tej mam mdłości zawsze koło 12-13, ale nie wymiotuję (jeszcze? mam nadzieję, że nie) Cytat:
![]() Brzuch mnie nadal boli i nie chcę znów do szpitala jechać. Mój tż dziś mi walnął tekstem, że jak w poprzedniej ciąży byłam najśliczniejsza, a inne kobiety mogłyby nie istnieć, tak w tej ciągnie go do innych ![]() I jeszcze z tekstem: "Chyba już rozumiem, czemu faceci zdradzają swoje żony w ciąży" ![]() Nie mówię, wiem, że nic złego nie chciał, ale która kobieta chciałaby coś takiego usłyszeć?? Cytat:
nie denerwuj się, bo tylko może się od tego pogorszyć. Odpoczywaj, dbaj o siebie i w razie czego jedź do szpitala. Mnie od 3 dni tak boli brzuch, miałam plamienie, ale wierzę, że będzie dobrze. Do czwartku siedzę w domu i odpoczywam. Trzymaj się!
|
|
|
#1256 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mdłości nie mam za to zgagę mam ![]() Cytat:
|
|
#1257 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
polecam ![]() ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1258 |
|
Zakorzenienie
|
Już sama nie wiem, czy bardziej się martwić plamieniem czy brakiem zarodka, ale chyba tym drugim... No zobaczymy, spróbuję może coś poczytać, żeby przestać myśleć, ale ciężko, zwłąszcza że tak się cieszyłam wcześniej
Dzięki za dobre słowa |
|
|
|
#1259 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oj nie ładnie powiedział, zamiast wspierać...no ale też może go jakiś kryzys dopadł, trzymam kciuki żeby było dobrze.
|
|
|
|
|
#1260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:05.

, Szymon, Marcel 

w ciazy w pierwszym trymestrze zapotrzebowanie zwieksza sie o 200 kalorii.

To ja się pytam skąd? Bo tylko dwóm przyjaciółkom i siostrze mówiłam. A się okazało, że z jęzorem poleciała z nowiną specjalnie do pracy do mojej teściowej dziewucha, którą może widziałam ze trzy razy w życiu i która usłyszała cudzą rozmowę. 

ja bym się wku#!$#%@
Oganiam się od TŻa, źle się czuję. On na razie daje się spławiac, ale długo to nie potrwa coś czuję.

Hmmmm. No, zachęta co by się przemóc jest.
zaczęły w 6tc także wiesz, ja Ci życzę aby Ciebie ominęły bo to jest straszne 

nie denerwuj się, bo tylko może się od tego pogorszyć. Odpoczywaj, dbaj o siebie i w razie czego jedź do szpitala. Mnie od 3 dni tak boli brzuch, miałam plamienie, ale wierzę, że będzie dobrze. Do czwartku siedzę w domu i odpoczywam. Trzymaj się!