|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać-cz. 17.
Cytat:
|
|
#4352 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4354 |
|
Zakorzenienie
|
marynka, tą trzecią (w sensie z prawej strony) z pierwszego zdjęcia, tą czarną, taką dłuższą.
Ja mam pytania kulinarne: czy trzeba obierać pieczarki? Jeśli tak to dlaczego i czym grozi nieobieranie? i drugie: czy jak wbijam sobie jajca do miski powiedzmy na jajecznicę i do żółtka przyczepione jest takie białe coś, (zarodek chyba, ale nie wiem kurde ) to tego białego cosia trzeba wyciągnąć? ![]() Pytam, bo moja mama, która jest perfekcjonistką w każdym calu i przy tym wyśmienitą kucharką ![]() I w sumie mnie też jest tak wygodniej, ale zastanawiam się czy to nie jest szkodliwe...? Na swoją obronę TZ wysuwa argument, ze na pizzy z pizzerii też są pieczary nieobierane....
|
|
|
|
#4355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4356 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie obieram pieczarek
Natomiast moja mama robi to zawsze ![]() Glutki z jajek też rzadko wyciągam
|
|
|
|
#4357 |
|
Wtajemniczenie
|
Potrzebuje pomocy. Nie wiem w jaki sposób się to stało, ale zniknęły mi ikonki z paska na dole. Nie pokazuje mi baterii, głośnika i jeszcze innych ikonek. Co w takiej sytuacji zrobić ?
![]() Edit: Już nieaktualne .
Budzić się rano i starać się odtworzyć sen po to, żeby uporać się z podejrzeniem, że sen powiedział o nas więcej, niż chcemy na jawie wyznać. — Czesław Miłosz Edytowane przez agatkaao0 Czas edycji: 2013-01-27 o 20:28 |
|
|
|
#4358 | |
|
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
|
|
|
#4359 |
|
Konto usunięte
|
Czy jest na wizażu wątek ze zbiorowymi zamówieniami z zsk dla Torunianek?
|
|
|
|
#4360 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a ja te coś zawsze wybieram z jajek a pieczarki bardzo dokładnie myje ogólnie jak czasami patrzę, jak ludzie niechlujnie gotują to mi się odechciewa jeść np. moja koleżanka nie myje rąk przed gotowaniem, i jak jej zostanie przy smażeniu kotletów ta bułka tarta z tymi glutami od jajek to wsypuje to z powrotem do opakowania, a patelnię myje tylko z góry, bo od dołu przecież nie trzeba :P |
|
|
|
|
#4361 |
|
Raczkowanie
|
Czy jest możliwość wysyłania smsów z bramki tak, by wyświetlały się jakieś "podstawione" numery? W tym sensie, że numer dostaję od np. 789XXX, a tak naprawdę jest z bramki internetowej i na końcu tego smsa wyświetla się nazwa tej bramki?
|
|
|
|
#4362 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pani Kierownik. Cel: Pani Dyrektor! Cel osiągnięty połowicznie: Zastępca Dyrektora! "Everything in your life is a reflaction of a choice you have made. If you want a different result, make a different choice." |
|
|
|
|
#4363 |
|
Zadomowienie
|
Czy można pozwać o alimenty rodzica, który jest na emeryturze?
|
|
#4364 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- [1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;38872714]Czy to możliwe, po jednych produktach mlecznych (mleko, ser żółty i biały, jogurty) mieć reakcję alergiczne (koszmarnie swędząca skóra głowy i małe krostki przy linii włosów) a po innych (deserki mleczne, lody, czekolada) nie? Bo z tego co zaobserwowałam tak się u mnie dzieje i nie wiem czy czasem nie ubzdurałam sobie czegoś . Dodam, że wszystkie objawy mijają jakiś czas po wzięciu tabletki na alergię.[/QUOTE]Byłas kiedyś diagnozowana pod kątem skazy białkowej/mlecznej ? Bo w jogurtach i mleku masz nieprzetworzoną kazeine, a śmietana to głównie tłuszcz. Mleko w proszku, to juz potraktowana temperatura kazeina, łatwiejsza do przyswojenia. ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Te glutki to skręty białkowe - utrzymują żółtko zawieszone w białku, żeby nie latało wewnątrz jajka. ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Można, o ile uczysz się dziennie lub jesteś niepełnosprawna. W każdym innym przypadku usłyszysz : bozia raczki dała, to znajdź sobie robotę. |
|
|
|
|
#4365 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez nusia114 Czas edycji: 2013-01-27 o 22:27 |
|
|
|
|
#4366 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4367 |
|
Zadomowienie
|
Formalnie to masz możliwość zawsze pozwać rodziców o alimenty. W poprzednim poście się odniosłam do realnych możliwości orzeczenia ich przez sąd. Bycie emerytem nie wyłącza obowiązków wobec dzieci.
|
|
|
|
#4368 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś przeprowadziłam rozmowę (tzn. została mi narzucana czyjaś racji
) a mianowicie chodziło o odstęp między zlewem a kuchenką, ja mówiłam że chcę szafkę między zlewem a kuchenką , aby mieć wolny blat np. gdy umyję warzywa to je tam położę i będę kroić i nie będzie mi np. olej chlapał na zlew, a osoba mi wmawia że to jest bardzo źle, że powinnam mieć kuchenkę jak najbliżej zlewu, że się wogule nie znam że taki jest ciąg itd. Próbowałam jakoś to racjonalnie wytłumaczyć że ten blat jest potrzebny i praktyczny ale, po pewnym czasie zrezygnowałam i postanowiłam się nie odzywać, a może ja źle myślę może faktycznie powinno być ta kuchenka te 2 cm za ociekaczem od zlewu, ale jak dla mnie to bez sensu. A wy jak myślicie?
|
|
|
|
#4369 | |
|
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
U mnie też jest blat
|
|
|
#4370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4371 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4372 |
|
Zakorzenienie
|
No kurcze ja dokładnie tak samo myślę, i tak zamierzam zrobić lubię miecć blat po obu stronach kuchenki, bo wtedy mam miejsce na wszystko a to jeszcze miało być z prawej strony gdzie ja wszystko na prawo praktycznie odkładam, no ale powiem wam, że aż mnie tam.... jak to syłszałam i osoba spojrzała na mnie jak na kampletną idiotkę ze wsi co się na niczym nie zna, ale na koniec usłyszałam " zrobiś jak uważasz" .
|
|
|
|
#4373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz po remoncie mam zlew, szafka, kuchenka, szafka i jest o niebo lepiej
|
|
#4375 |
|
Zadomowienie
|
"Uważam, że szafka między zlewem a kuchenka jest warunkiem sine qua non mej szczęśliwości kuchennej a tym samym bezpieczeństwa kulinarnego rodziny."
I jeszcze możesz temu mądrali powiedzieć, że brzegi kuchenki powinny w poziomie co najmniej 1cm nad blat wystawać, żebyś nie opalała blatu, jak duży płomień pod garnkiem ustawisz. |
|
|
|
#4376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz to żałuje, że się nie odezwałam, ale to jest typ człowieka że nie przetłumaczysz, ona ma zawsze rację, więc przemilczałam. Już widzę to gadanie jak kiedyś w odwiedziny przyjdzie, że źle zrobiłam itp. Oj dziękuje wam dziewczyny bardzo |
|
|
|
|
#4377 |
|
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
ja też mam zlew obok kuchenki.
a podobno (wg feng shui) tak nie powinno się robić, bo dwie moce czyli ogień i woda nie powinny być koło siebie :P a propos feng shui - wierzycie, praktykujecie? ja się na tym kompletnie nie znam, słyszałam tylko o tym zlewie i kuchence oraz że pod łóżkiem powinien być porządek bo bałagan bardzo zakłóca przepływ energii. no, ale do tego, że warto mieć porządek pod łóżkiem nie trzeba żadnej specjalnej filozofii :P |
|
|
|
#4378 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4379 |
|
Rozeznanie
|
Ja pieczarki obieram, w znajomej pizzerii tez się obiera.
Uważam również, że każdy może urządzić kuchnię na własne potrzeby, a z tym zlewem przy kuchence to jakiś mit. ![]() Czy w Aparcie można wymieniać biżuterię? Chciałabym wymienić łańcuszek na taki sam, tylko o wyższej próbie.
Edytowane przez aleksjaaa Czas edycji: 2013-01-28 o 00:04 Powód: literówka |
|
|
|
#4380 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Pamiętam tylko, że nie należy spać głową w stronę drzwi. Tzn, jak są drzwi, to łóżko nie powinno leżeć w pozycji horyzontalnej od nich i już na pewno nie głową w stronę tych drzwi, bo otak podobno kiedyś wynosili zmarłych. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:58.

) to tego białego cosia trzeba wyciągnąć? 

. Dodam, że wszystkie objawy mijają jakiś czas po wzięciu tabletki na alergię.[/QUOTE]
) a mianowicie chodziło o odstęp między zlewem a kuchenką, ja mówiłam że chcę szafkę między zlewem a kuchenką , aby mieć wolny blat np. gdy umyję warzywa to je tam położę i będę kroić i nie będzie mi np. olej chlapał na zlew, a osoba mi wmawia że to jest bardzo źle, że powinnam mieć kuchenkę jak najbliżej zlewu, że się wogule nie znam że taki jest ciąg itd. Próbowałam jakoś to racjonalnie wytłumaczyć że ten blat jest potrzebny i praktyczny ale, po pewnym czasie zrezygnowałam i postanowiłam się nie odzywać, a może ja źle myślę może faktycznie powinno być ta kuchenka te 2 cm za ociekaczem od zlewu, ale jak dla mnie to bez sensu. A wy jak myślicie?