|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010
Cytat:
![]() no dobra, dobra, ale czy któryś się odezwał, czy zamarli w szoku obaj? ![]() dziewczyny, a czy antybiotyk albo nurofen może powodować to, że się nie chce dziecku spać? normalnie to raczej bardziej senna przy chorobie była...(ale antybiotyk to miała tylko raz po szpitalu jak miała 15 miesięcy) Bo moja to już sama siebie przechodzi-w nocy, jak mówiłam budzi się po godzinie spania "wyspana", całą noc się budzi, jęczy, łazi, powtarza, że już spać nie chce i nie będzie ("ja już nie chcę spać, wiesz mamusiu?, wiesz? wstajemy już? [minęło 5 sekund] już? [kolejne] teraz już tak? i tak do usrania
|
|
|
#3002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3003 | |
|
Zakorzenienie
|
Taaaa jasne ,juz dwa razy sie wypielam i dwa razy na porodowce wyladowalam , podziekuje
Cytat:
Jak moj mały miał antybiotyki i przeciwbowe na rękę , to pisałam tutaj tez ze mi spać niechce , a raczej ze mi bardzo późno chodził spać , no w sumie to samo , trwało to troche i musiałam bujac sie z nim do późnej nocy . Nie wiem czy pamietasz , to z 2- 3 miechy temu jakos bylo, może cos w tym jest ale na stówę nie jestem pewna
|
|
|
|
|
#3004 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki monka
. Pamiętałam, że nie chciał spać, ale nie pamiętałam, że to potencjalnie przez leki mogło być
|
|
#3005 | |
|
Zakorzenienie
|
[CODEp][/CODE]
Cytat:
Jak kazdy lek nawet ten bez recepty moze miec skutki uboczne przy antybiotykach szczegolnie i moga wystapic zaburzenia snu nadpobudliwosc brak koncenntracji , mozbolec glowa , ale maja tez wplyw na uklad pokarmowy typu biegunki bolacy brzuch a i skorne objawy sa czeste , przeczytaj ulotke i zobaczczy w dzialaniach nieporzadanych jest cos o snie .... No i mam nadzieje ze oslonowki jakie macie i ze ten antybiotyk woda popijacie ? I przestalas w tym czasie podawac sokow i cytrusow a takze mloda je nie witamin ...9 lubie pisac z tel wrrrrrr
|
|
#3006 |
|
Zakorzenienie
|
Evi nie wiem czy to przez leki ale taka sama ich kombinacja i tez miał problemy ze snem więc może cos w tym jest
. Nie pamietam co na ulotce pisało.
|
|
|
|
#3007 |
|
Zakorzenienie
|
Kurrrr mialo byc nie jecie witamin. I nie lubie pisac na telefonie
|
#3008 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bardziej w kontekście antybiot. to mi się właśnie pokarmowe "cuda" kojarzyły (no i grzybice ).Probiotyk oczywiście dostaje, w odpowiednich odstępach czasowych. I właśnie zapamiętałam o tych witaminach (bo wcześniej nie wiedziałam) i nie dostaje. Sok jabłkowy z wodą trochę dostaje, bo ogólnie mało pije, a powinna dużo. Tran też na razie odstawiłam, a wapno można dawać, czy niekoniecznie? I katar jej do kompletu doszedł - a cerutin też nie dawać? Ten antybiotyk to zawiesina, a po niej wieczorem pije mleko (nawet w zaleceniach jest na ulotce), a rano to nie wiem czy piła w sumie-tż jej zawsze daje (muszę dopilnować aby coś łyknęła, choć ciężko jej to idzie) A propos budzenia się-już dwa razy wstała-wołą ciągle "tatusiu!!!" i np.wstaje i mówi "ja cię kocham tatusiu, wiesz?, a ty mnie lubisz?" "oczywiście kochanie" "dzięki" i poszła spać ![]() potem coś że jej wszystko będzie w spaniu potrzebne (coś tam wymieniała) i oczywiście sławetne "ja nie chcę spać " edit: właśnie się kolejny raz obudziła i jęczy i gada coś, że chce się bawić, ale jednocześnie wyje
|
|
|
#3010 |
|
Zakorzenienie
|
Evi- strasznie Ci wspolczuje. Przede wszystkim chorej Lenki no i tych nocek. Wiem jak to potrafi wyprowadzic z rownowagi. Tulam...
W sprawie dzialania lekow nie pomoge bo my na razie ustrzeglismy sie antybiotykow, a i goraczki raczej nie miewala. Ewentualnie stan podgoraczkowy. Miejmy jednak nadzieje ze to jej spanie, a raczej niespanie jest przejsciowe bo im Wam sen potrzebny i Lence rowniez. Ana- to Was Ninka zalatwila oj, trzeba sie pilnowac z rozmowami pry dzieciach. Wylapuja wszystko, szczegolnie to czego nie powinny.
|
#3011 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo na razie to ja nic nie wiem ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ja dzis znowu nigdzie nie wypełzałam , a w nosie mam w taką pogodę , nauczyłam moje dzieci za to grać w chińczyka . Olkę tylko trzeba było kierować którym pionkiem i w którą stronę ma leźć i czytać jej ile jest oczek . Liczyła sama , ale milion lat jej to zajmowało . No i kolejny raz się wykimałam ![]()
|
|
#3012 |
|
Zakorzenienie
|
Ania ja dziś z moimi grałam w "kuku" , mały nie kumal , młody zalapal . W planszowe tez pogralismy ale młody oszukuje , nie lubi przegrywac, kombinuje strasznie .
Ja takie klimaty lubię , jeszcze chciałabym wspinać sie po skalkach , sciance , ale za daleko od nas . Może jak chłopaki podrosna to będziemy z rana śmigac na cały dzien na ścianke a potem w terenie , bo tez organizują takie wypady . Evi współczuje trzeba sie chyba przemeczyc , bo innego wyjścia nie ma. Przy chorobie zwłaszcza dzieci , tak zawsze , przeważnie jest. Z katarek nie pomogę nie wiem . |
|
|
|
#3013 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dzieciaki jeszcze w chowanego lubią , ale jak ktoś ich za długo nie znajduje , to się sami wydają gdzie są
|
#3014 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja zawsze wiem gdzie oni są po zapalonych światłach
|
|
#3016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaje mi sie , ze malego - mlody nakrecil i teraz mam takie dwie dupy wolowe . |
|
|
|
|
#3017 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz z tz planuję jechać to może sobie "popływam" bo tz niepływający... A z Miśkiem wczoraj to tak się nagimnastykowałam w wodzie że dziś zakwasy mam![]() Cytat:
Mieliśmy dziś gości, Michaś wyszalał się z tydzień starszym kuzynem Zasnął mi na ręku po przebraniu w piżamkę. Jutro kawka u Asiulka, Michaś skakał z radości że do Werci pojedzie ![]() ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Evi trzymaj się i zdrówka dla Lenki
|
|
#3018 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dużo siły i cierpliwości Cytat:
Czasem piszą w ulotkach żeby podawać rano. Cytat:
|
|
#3019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na katar krople ale nie wit c ona spowalnia działanie antybiotyku masc marejankowa , euphorium albo inhalacje z sody oczyszczonej na litr wrzatku łyzka sody mozesz wlac do inhalatora i wdychac nosem wydychac buzia (u dzieci musi byc letnie zeby sie nie poparzyc ) ---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- ano my tez sie bawimy w chowanego , ciastolina kolejka we fryzjera albo na podwórku jestesmy u nas prawie cały czas muzyka a to piosenka za która moja daje sie pokoić nawet nie wiedziałam ze najlepsze kołysanki od amelci spiewa aida własnie http://www.youtube.com/watch?v=IueASDp61bc oprócz ona tanczy dla mnie i gangsta stajl :P. i tych innych ma jeszcze tą : http://www.youtube.com/watch?v=fRxWAxNNG3s i to : http://www.youtube.com/watch?v=yHzBXTu3Hqw moja córka ma dziwne style muzyczne ![]() jak jedziemy samochodem nawet sie odezwac nie moge bo młoda sie drze ze to jej piosenka a najbardzioej kocha jak te wstawki sa i ona krzyczy pound the alarm ![]() http://www.youtube.com/watch?v=vdrqA93sW-8
|
|
#3020 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do pływania – to ja też nie umiem, bo niestety boję się wody. W podstawówce mieliśmy naukę pływania i na jednych z pierwszych zajęć zostałam przez przypadek podtopiona przez inne dzieci (ja zawsze byłam najmniejsza w klasie). Zajęcia niby ukończyłam, ale lęk przed wodą pozostał
Evitka my w tamtym roku podawaliśmy przy anginie Summamed (czy jakoś tak) i poprawa (czyli spadek gorączki) była dopiero pod koniec 3-ciej doby. Ja, podobnie jak dziewczyny, jeśli nie będzie poprawy poszłabym jutro do lekarza. Co do pobudzenia – nurofen (znam przypadki 2 dzieci). Zdrowia dla Lenki, a dla Ciebie dużo siły Pop dla Nataszki za siadanie. Mój Alek stawia pierwsze samodzielne 2-3 kroczki Monka z tarczycą mam problem po ciąży z Julą. Teraz, po drugiej ciąży, miałam poporodowe zapalenie tarczycy z lekką nadczynnością, ale ono pewnie niedługo przejdzie w niedoczynność (mam Hashimoto) i muszę właśnie skontrolować na jakim teraz jestem etapie i czy muszę już włączyć leki.Co do SB to ty byłaś na I fazie już przed Świętami? I teraz znowu? Chyba, że coś pomyliłam. Libra ja od wczoraj syrop czosnkowo-miodowo-cytrynowy zapodaję Edzia u nas hitem jest ostatnio Ona tańczy dla mnie Muchę też uwielbia
Edytowane przez gianna Czas edycji: 2013-01-28 o 00:00 |
|
|
|
#3021 |
|
Zakorzenienie
|
Tak Gianna byłam przed świętami , przyszły święta i dupa
, więc drugi raz zaczęłam ale juz tak nie leci jak wcześniej . Mogłam poczekać z tym i po świętach zacząć . Współczuje ci problemów bo z tego co wiem to niezaciekawie jest , zwłaszcza niektóre dolegliwości . Masz jakieś konkretne Objawy ? Cos wspominalas o wadze , a poza tym ? Polaczylas te 3 składniki w jakich proporcjach ? Na oko zeby hmm smakowalo ? Gdzie go trzymac ? Zrobię jutro . Zobaczę jak czubki bedą sie czuć. |
|
|
|
#3022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Monka ja robiłam tak: główka czosnku ,ząbki obrane i zmiażdżone sok z 1 cytryny 2 duże łyżki miodu trochę wody ok. 1/3 szklanki nie gorącej -ciepłej i postawiłam na ciepłym miało stać 24h ,dzisiaj przecedzę i do lodówki schowam. może swojemu tż zrób bo pisałaś że coś go bierze ,to nie jest że tylko na kaszel ale też i na przeziębienie,grypę ,gorączkę przecież czosnek to antybiotyk naturalny. Edzia mój też muzykalny ,jak usłyszy gdzieś disco polo to od razu się trzepie ale lubi też ostre brzmienia bardziej rockowe pokażę mu tą Muchę może mu się spodoba ![]() Dzisiaj miałam ważenie kontrolne i 1kg w dół nawet w udach Jakaś odwilz u nas śnieg tak się zsuwa z dachu że zawału można dostać ,zaraz będzie wszędzie chlapa w zimie powinno być zimno ,mróz a nie Idę małego budzić ,jedziemy dzisiaj do miasta muszę sobie patelnię kupić w lidlu bo są fajne duże z pokrywką. Tego żbika u siostry zostawię bo jeszcze mi siary w sklepie narobi jak mu się coś nie spodoba i łaciną rzuci ![]() wczoraj leci sobie przez cały dom ze śpiewem na ustach "ku.... mać"
|
|
|
|
|
#3023 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() My juz na nogach. Zaraz biore sie do roboty bo musze sie wyrobic do odwiddzin lind i Michasia ![]() Moja tez uwielbia muche w mucholocie, od dawna. Tanczy tak jak te dzieci. Startuje, laduje ![]() Ona tanczy dla mnie, nie zna bo nigdy jej nie wlaczalismy. Ewentualnie mogla slyszec u sasiadow. Ja jak powiedzialam ze przyjdzie Misiu to rie ucieszyla ale dodala "nie dam mu boba (puzzle) bo znowu mi zlamie puzelka"
|
#3024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też zrobię tą nalewkę dzisiaj u nas również odwilż,wczoraj nam się stoczył śnieg z dachu to mi stary się wystraszył i podskoczył jak na trampolinie no i przez odwilż mam szlaban na emu
|
|
#3025 |
|
Zakorzenienie
|
Asiu, Lind miłego spotkania
![]() Ja też od 7 na nogach z zawalonym gardłem, katarem w sobote bawiłam się z dzieciakami takimi w trakcie choroby. Chociaż ich mama twierdziła że nic im nie jest ![]() Evi jak noc?? |
|
|
|
#3026 |
|
Zakorzenienie
|
P0P brawa dla Nataszki,super sobie radzi,jakby normalnie sie rodzila a nie wczesniaczo jak juz przy meblach chodzi i to przed pierwszymi urodzinami
Evi kuruj mala ja bylam w sobote i w niedziele na basenie. Erwin wczoraj dal sie przekonac do kola,z placzem go wsadzilismy w kolo,a po paru sek. Po calym basenie sam smigal z bananem na buzi.. Nawet nie chcial wychodzic z wody zeby zjechac z tata z rury tak mu sie podobala rwaca rzeka przeplynieta samodzielnie. Libra ja po wekendzie w wodzie jak dzisiaj wstalam to patrze a tu brzucha nic nie mam
|
|
#3027 |
|
Zakorzenienie
|
Nataszka kuruj sie, zrób sobie może ten syrop z czosnkiem .
Libra no juz zrobiłam. Musze te 24 h czekać? Może dac im juz wieczorem ? Łyżke w mikstura wsadze , dam im po lyzeczke i dopiero jutro rano przecedze . Zrobiłam w plastikowym pojemniku bo sloika nie mam . Brawa za kg , ja na wagę nie wchodzę bo jutro mam ciote dostac . Także nie będę sie " wkulwiac" . Mały daje czadu , a ty go upominasz i on ci na złość robi czy juz tak sie przyzwyczaił? Mów cos innego , aż zalapie , tak zeby słyszał . Asiulek Lind miłego plotkowania jakieś fotki po ? ![]() Małemu nic nie jest , nie wiem czy jeszcze go weźmie czy go ominęło . Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-01-28 o 09:39 |
|
|
|
#3028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nic mi się nie chcę. |
|
|
|
|
#3029 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3030 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:28.

stary miał gorzej,bo stał face to face z rzeczonym Markiem

. Pamiętałam, że nie chciał spać, ale nie pamiętałam, że to potencjalnie przez leki mogło być

śnieg juz jakiś mokry padał

dla Nataszki za siadanie. Mój Alek stawia pierwsze samodzielne 2-3 kroczki