|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 |
|
8 | 16,00% |
| Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 |
|
28 | 56,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8
masz racje, ja sie zakrecilam, bo mialam liczyc kazdego 18go, a w tym miesiacu policzylam 25 (tp 25.05 hehe)
|
|
|
|
#482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co przepisow to zapraszam na priv ale jutro odpowiem jak od lekarza wroce , ide zaraz rzeczy na jutro szykowac ![]() ja tam widze wielki bebzon nie pilke ale w sumie hmmm dziewny ten moj brzuchool aa jutro mam o 9 wizyte, wiec trzymac kciuki, podpytam sie gina co do mojej wady serca czy ma wplyw na porod i moja waga mnie przeraza ale i spuchniete kostki musze wieksze skiety zakupic bo mi sie odciskuja wszystkie
|
|
#483 |
|
Wtajemniczenie
|
też mi sie zaczynają skarpetki odciskać.. i obrączka na palcu ...yhh
|
|
|
|
#484 |
|
Zakorzenienie
|
jasne, że wolno ale nie za często i nie za dużo
|
|
|
|
#485 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak masz swoją pietruchę, to jedz!!! cudowne zielsko mnie karmienie 3latków też nie obrzydza... wiem, że czasami są wskazania ku temu. jak np. u mojego młodszego brata. był karmiony przez około 2 lata. był takim alergikiem, że mało co wolno mu było... jakaś specjalna mieszanka dla alergików, droga jak cholera, a śmierdziała spróchniałym, starym drzewem... jak tu zapewnić dzieciakowi odpowiednią florę bakteryjną, witaminy??? najłatwiej z mleka matki - pod warunkiem, że i ona się ostrej diety trzyma (ale już mniej rygorystycznej niż maluch). Cytat:
![]() wiesz, z tymi 2-3latkami przy cycu to... twoje zdanie się nie liczy, bo jak dobrze pamiętam, to masz zamiar zostawić swoje cycusie na wyłączność mężowi i nie karmić malca wcale, bo cię to nie kręci nawet przy noworodkach dobrze kojarzę?
|
|
#486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli z zakresu KP to możesz ze mną, ale obawiam się, że tobie chyba chodzi o należności ze strony ZUSu a nie pracodawcy.
|
|
#487 |
|
Zakorzenienie
|
justi- a jakos mi sie wydawalk ze jest na liscie niedozwolonych hrhe
Paulz js yo od dobfych 5-6 tyg. czuje sie jak parowka nasaczona woda hehe
|
#488 |
|
Zakorzenienie
|
Wątróbka wskazana nie jest, niestety nie wiem czy zabroniona czy nie bo i tak nie jadam
|
#489 | |
|
Zakorzenienie
|
na bank nie jest ale że zawiera b. dużo witaminy A to należy z nią się ostrożnie obchodzić
Cytat:
![]() ja lubię dobrze przyrządzoną
|
|
|
|
|
#490 |
|
Zakorzenienie
|
cloe - oczywiscie ze na wlosacha hehehe
a co cyca to 2% jest ze moge zostsc super mama karmiaca hee als napewno nie do 2 roku heehee bardziej chodzi o traume z e starszym jak go chcialam karmic a nie moglam i ile sie nameczylam . naplakslam jestem zrazona poprostu i boje sie bolu
|
#491 |
|
Zakorzenienie
|
Z wątrobą to jest tak, że odkładają się tam wszelkie chemie i inne paskudztwa, u zwierząt też. Chyba dlatego nie jest wskazane jedzenie jej w ciąży, dla bezpieczeństwa. No chyba, że domowy kurczak, bo taki sklepowy to nikt nie wie co jadł ...
|
#492 |
|
Zakorzenienie
|
a i mleko matki ma jskas wartosc do 9mc no max do roku pozniej to siara bez witami bez skladnikow odzywczych . niespotkalam sie z opini lekarzy ze mleko matki ma jakas wartosc odzywcza po takim czasie a wrecz ze to tylko prxyzwyczajenie no ale moze cos sie zmienilo
testowanie było 4x II słabe kreseczki ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-64773.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-64774.png Edytowane przez banka26 Czas edycji: 2013-01-27 o 21:39 |
|
|
|
#493 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam to o testach na prawko
|
#494 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ale mam nadrabiania ![]() No i witam w nowej części. Widzę, że wykończyłyście tamten wątek ![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- może ktoś mi streści cały czwartek, piątek, sobotę i cały dzisiejszy dzień ![]() co się działo ? dzisiaj już nie mam siły Was nadrabiać ![]() ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Szaaalone Gaduły ![]() mam ponad 20stron do nadrobienia w poprzednim wątku i prawie 20 w tym
|
|
|
|
#495 |
|
Zakorzenienie
|
banka i xal, dzieki
|
|
|
|
#496 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny!
Nadziubdzialam Wam caly elaborat na tym moim telefonie i jak juz mialam kliknac 'wyslij' tel mi padl! Nie mam juz sily pisac jeszcze raz wiec tylko melduje sie ze zyje a relacje wyprawkowo-zyciowe zdam jak sie dorwe do kompa. Lonely witaj po podrozach! Mam nadzieje, ze czas w rodzinnych stronach uplynal Ci blogo. Ja wlasnie odwiedzam swoje, ale jak widac wraz mnie do Was ciagnie
|
|
|
|
#497 |
|
Zakorzenienie
|
watrobki nie lubie, zajadac sie nia na pewno nie bede
zjadlam raz, bo skoro tesciowa chciala zadbac o moja anemie to nie wypadalo odmowic zreszta te kluski to pewnie mega przetworzona watrobka, bo to sie chyba gotuje, mieli i pozniej pewnie tez cos z tym robi zeby plywaly w zupie hehe.ps. wlasnie mi bratowa z kanady pokazywala na skype prezenciki dla Nelci piekne ciuszki, duuuuzo sukienek, male rajstopki, skarpeteczki, letnie cienkie spodenki, gryzaki, sliniaki z lisciem klonowym hehe i inne takie cuda. no i buciki! pieeeeekne!!! jakis grajacy mis fisher price...paczka wyplynie w tym tyg. 6 tyg i powinna byc u nas ![]() http://allegro.pl/interaktywny-mis-f...960850716.html taki
Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-01-27 o 22:01 |
|
|
|
#498 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() podobno z dobrym doradcą laktacyjnym nie ma problemów... pierwsze dni może trochę boleć, bo się cyc musi "przestawić", a potem bajka - znaczy się tak piszą ![]() ale skoro są specjalne położne od laktacji, to chyba wychodzi na to, że często coś tam nie gra i trzeba kobietom pomóc w dostawianiu. dopieto teraz się naczytałam... a wcześniej mi się wydawało, że to tak "samo przychodzi" ![]() Cytat:
mówię ci, znaczy piszę - szło zwariować z tym chłopakiem. ale ten rygor się opłacił - młody może teraz jeść już wszystko, tylko z niektórymi produktami po prostu nie może przesadzać ![]() lonely, sądząc po humorze to wyjazd udany? ja ci nie streszczę... już i tak nie pamiętam, co chociażby ja pisałam, a w ogóle to sama nadrabiam dni powszednie po łebkach
|
|
#499 | |
|
Zakorzenienie
|
Lonely witam
![]() Diabli u mnie nawet jak by była anemia to pewnie bym nie tknęła wątróbki ... ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
niestety ... chyba poszukam czy u nas w kraju są takie poradnie, tak na wszelki wypadek puki jeszcze cycki nie bolą i jest czas szukać.
|
|
#501 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zwłaszcza, że teraz wyjątkowo długo ich nie widziałam Tobie również życzę udanego pobytu w rodzinnych stronach Cytat:
![]() wyjazd udany, wrzucę Wam później kilka fotek naszej pięknej zimy. Bo tam w nocy temperatura spadała poniżej -20 ![]() ale w dzień było ok -10 i słonko ślicznie świeciło ![]() |
||
|
|
|
#502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale tylko taka dobrze zrobiona i w komplecie z surówką z kiszonej kapuchy ![]() mniaaaam ![]() zróbiłam dla Tż kupony miłości ![]() ciekawe jak mu się spodoba
|
|
|
|
|
#503 |
|
Zakorzenienie
|
Instytut Matki i Dziecka opublikował praktyczny poradnik żywienia dzieci w wieku od 1. do 3. roku życia. Poradnik jest pierwszym kompleksowym źródłem informacji dla rodziców/opiekunów, który w przystępny, a zarazem merytoryczny sposób podaje zasady prawidłowego żywienia małego dziecka.
Można już pobrać ze strony Instytutu ![]() http://www.imid.med.pl/klient1/uploads/poradnik.pdf |
|
|
|
#504 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do opuchniętych kostek to mam to samo, odciśnięte pręgi od skarpet. Jak mam wolną chwilę, to staram się trzymać nogi wyżej, żeby usprawnić krążenie. |
|
|
|
|
#505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#506 |
|
Zakorzenienie
|
Ja obrączki nie noszę od kilku dni ale tylko dlatego, że zdjęłam do smarowania rąk i zapominam włożyć
|
|
|
|
#507 |
|
Zakorzenienie
|
moj kiedys na walentynki dostal kupony. mial tam rozne opcje od masazykow po wspolna kapiel, zmywanie naczyn (myjemy na zmiane co 2 dzien) wyjscie z kolegami itd.
![]() ![]() ![]() ale pomysl fajny, tylko trzeba wymyslic sporo roznych opcji, bo samo przytulanie sie to nudne bedzie
|
|
|
|
#508 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
były świetne ![]() bardzo się ucieszył... a później nie wykorzystał ![]() Cytat:
niestety tego samego nie m0gę powiedzieć o nogach... noszę tylko krótkie skarpetki, takie przed kostkę, bo ściągacze strasznie mnie uciskają.. prócz tego i tak puchną mi łydki |
||
|
|
|
#509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak serio- uwzględniłam właśnie takie zwykłe rzeczy,jak i przytulanie jego ulubiony obiad/deser, wyjścia do kina itd... ciekawe czy kiedykolwiek skorzysta ![]() a co do przytulania,to wyznał mi ostatnio że "chyba" kręcą go kobiety w ciąży... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:15.

a co przepisow to zapraszam na priv ale jutro odpowiem jak od lekarza wroce , ide zaraz rzeczy na jutro szykowac
i moja waga mnie przeraza ale i spuchniete kostki musze wieksze skiety zakupic bo mi sie odciskuja wszystkie