|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 |
|
Zakorzenienie
|
Haha nie mogę, właśnie Heniu się głośno zaśmiał przez sen, ale to wyglądało
|
|
|
|
#4412 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012
Gda dziękuję
![]() sukienka z mango - z wyprzedaży. a mój tylko placze przez sen, a Pawel gada. |
|
|
|
#4413 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4414 |
|
Wtajemniczenie
|
Sojka mojego nie ma, ale my nie mieliśmy takiego badania. W sumie jak na cala Polskę to malo tych nazwisk.
---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- a ja jakiegoś piwa smakowego - jablkowego ![]() tyle, że ja alkoholu nie mialam w ustach od stycznia 2010 roku
|
|
|
|
#4416 |
|
Wtajemniczenie
|
za to sobie Karmi otworzylam. A co
do tego ryba w galarecie i paw murowany![]() A Melcia chce się bawić czy coś jej jest? Doczytalam, ze Asiulka w kraju |
|
|
|
#4417 |
|
Zakorzenienie
|
A nie wiem w sumie, po prostu sie budzi i placze. Wkladam smoczka i spi dalej
![]() W ogole dzisiaj jakis kiepski dzien z jedzeniem miala. Moze dlatego? ---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:57 ---------- Ja bym sobie tak jakiegos.. ajerkoniaku wypila.. ![]() ---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ---------- Dziewczyny, a jakie kurtki na wiosne? Bo w mojej juz dziura wyszła, a nosiłam ja prawie codziennie, a druga malo uniwersalna jest.. |
|
|
|
#4418 |
|
Wtajemniczenie
|
Kubuś też tak czasem ma.
No i dzisiaj w czasie karmienia się denerwowal. Myślalam, że slabo leci, ale nie. Może z przejedzenia? nie wiem. W ogóle ruchowo to taki leniuszek jest i trochę zaczęlam się martwić bo myślalam, ze powinien już się przewracać z brzuszka na plecy i odwrotnie. Ale dorwalam jakąs książeczkę i jest napisane, że w 6 miesiącu. A to co powinien w 5 to robi więc się uspokoilam ![]() Ja muszę iść spać bo weszlam na allegro i tam mnie kuszą ---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:16 ---------- Ja mam skórzane - tzn pseudoskórzane i cienki czarny plaszczyk. |
|
|
|
#4419 | ||
|
Wtajemniczenie
|
ale się wyspałam, Kinga spała od 21 do 5:50, ja od 22
Moje dziecko pierwszy raz w życiu przespało cała noc![]() ---------- Dopisano o 06:26 ---------- Poprzedni post napisano o 06:21 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 06:28 ---------- Poprzedni post napisano o 06:26 ---------- Cytat:
. Bardzo ładne zdjęcia, super wyglądałaś
|
||
|
|
|
#4420 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() wróciłam do domku po 1,położyłam sie przed 2 a przed 5 zaczęły sie budzić dzieci i po spaniu a mąż o 5 poszedł do pracy. No nic jak sie chciało wyjść to sie trzeba przemęczyć .Fajnie tak wyjść do ludzi wypiłam sobie drinki,pośmiałyśy sie z siorką,muszę to powtórzyć nie długo .Był tylko jeden facet straszliwie natarczywy,że już dość go miałam siedział w tej knajpie dopóki ja siedziałam i sie gapił ciągle. Masakra burak jedenU Nas dla odmiany pada deszcz
Kiedyś będziesz miał dorosłą duszę, ale dzisiaj jesteś mały jak okruszek Gracjanek Fabianek Edytowane przez Anusia479 Czas edycji: 2013-01-28 o 07:04 |
|
|
|
#4421 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4422 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
meldujemy się że dzisiaj dzień kiedy MAMA WRACA DO PRACY ... koniec macierzyńskiego ... smutno mi z tego powodu strasznie ..a to moja księżniczka ... dorosła wg rządu tak ?
|
#4423 |
|
Zakorzenienie
|
śliczna Adunia
A mi przyszlo wezwanie ze maly ma obowiazek isc do zerówki Boze,ma 4 lata ...5 skonczy w listopadzie a tu juz z plecaczkiem bedzie dreptał. i 2014 do pierwszej klasy wtedy we wrzesniu bedzie mial jeszcze 5 lat a tu juz szkola
|
|
|
|
#4424 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Myślałam, że widziałaś go jak kiedyś wrzuciłam link, że go kupiłam właśnie. Cytat:
![]() Ja chętnie napiłabym się Reedsa albo Malibu z mlekiem!
|
|
#4425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o rany .. straszne
|
|
#4427 |
|
Zakorzenienie
|
Tyle dobrze ze jak sprawdzalam na necie to do przedszkola bedziemy mieli 400m tylko. I juz za wczasu mysle o szkole.. Bo 350m mam do szkoly integracyjnej gdzie w kazdej klasie jest 5 chorych dzieci i 1km do szkoly z dziecmi zdrowymi. Jak myslicie gdzie go zapisac? wiem ze to dopiero za rok ale juz jestem ciekawa bo to w koncu 6 lat bedzie do tej szkoly chodzil,jak nie dłuzej
|
|
|
|
#4428 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
pyyyycha
|
|||
|
|
|
#4429 | |
|
Zakorzenienie
|
oo nowy reds mówicie muszę luknąć jak będę w hiper .. może się znajdzie
---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
być może ale np inaczej zostawia się dziecko 7 -8 miesięczne a inaczej 5 miesięczne .. wg mnie opieka prorodzinna w naszym kraju kuleje ... mam wrócić do pracy i albo oddać córę do żłobka - 800 zł koszt u mnie albo wynająć opiekunkę około 1500 zł za 7h 5 dni w tygodniu i to młoda dziewczyna hmmm ... czyli jak nie patrzeć duża część przychodu idzie na to by obcy ludzie opiekowali się moim skarbem inne państwa potrafią to rozwiązać ale u nas nie .. u nas jeszcze wiek emerytalny podnieść i dzieci wysłać już jako 5 latki .. no tak będzie na kolejne premie dla pracowników rządu ...
|
|
#4430 |
|
Zadomowienie
|
Genetyczne USG miała każda z nas :P mówię tutaj o tym w między 11-13tyg ciąży, na tej liście są jednak Ci lekarze którzy zostali specjalnie wyszkoleni w dziedzinie wykrywania wad u płodu, takie badanie tak czy inaczej może zrobić każdy lekarz, ale Ci z listy przechodzili międzynarodowe szkolenie w tej właśnie dziedzinie i są o wiele pewniejsi i dokładniejsi niż spoza listy.
Dusia śliczna a ja przebiore moją panne dziś pierwszy raz w jej życiu w sukieneczke którą dorwałam na ciuchach, jak tylko mała wstanie, jest genialna! sama bym w takiej chodziła gdyby tylko była moich rozmiarów :P
|
#4431 | ||
|
Wtajemniczenie
|
hello
![]() Iwa grejpfrutowo -ananasowy - o matko Cytat:
jakie masz grzeczne dziecko ![]() Cytat:
Konczi biedulko dużo silyAle tak sobie myślę, że to co teraz wejdzie - ten dluższy macierzyński to na dluższą metę nie jest dobrym pomyslem. Powiedzcie mi który pracodawca będzie teraz chętnie zatrudnial kobiety do pracy? już i tak jesteśmy dyskryminowane, a teraz to dopiero..... |
||
|
|
|
#4432 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze, ja mam żłobek 200 metrów od domu, widzę go przez okno, ale nie mogę sobie wyobrazić mojej Zośki tam
choć nie ukrywam bardzo by mi się przydało czasem małą odstawić, jest możliwość wykupienia sobie pakietu godzin, 150zł kosztuje chyba 30 godzin z tego co pamiętam.u nas miesięczne koszta w tym prywatnym żłobku to są grosze, czesne jest bardzo niskie, wyżywienie też tanio spokojnie w 250zł się zamyka wszystko.
|
#4433 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ja nie wiem jak to zniosę jeszcze mamy czas do kwietnia ale już zaczynam przeżywać, chociaż ja raczej z tych dla których praca jest najważniejsza Byłam się dowiedzieć o żłobki państwowe i zapisałam Zosię. W jednym jesteśmy na 180tym miejcu, w drugim na 200. Żłobek prywatny to koło 1000 zł
|
||
|
|
|
#4434 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Teraz jeszcze bardziej doceniam naszą sytuację, że mogę sobie pozwolić na to, żeby zostać z dzieckiem...Malibu z mlekiem!!! Albo Baileys ![]() Cytat:
Kobieta zajdzie w ciążę, pójdzie na zwolnienie, potem rok macierzyńskiego, potem druga ciąża i od nowa... Nawet kobiety-pracodawcy często przyznają otwarcie, że wolą zatrudnić faceta... Kluczem byłoby traktowanie pracy domowej jako etatu. Ale skąd na to kasę wziąć...
|
|||
|
|
|
#4435 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4436 |
|
Raczkowanie
|
konczi wspolczuje powrotu do pracy
ja sie ciesze ze na razie mogę pozwolić sobie na wychowawczy,ale szczerze mówiąc nie mialabym do czego wracac bo nie dość ze mój pracodawca obcial pensje żeby jednego pracownika nie zwolnic to mu dużo klientów albo dzialalnosc zamknęli albo zawiesilo i nie ma juz tyle roboty w kancelarii wiec po urlopie i mnie by zwolnil..w sumie tez jestem na Śląsku i zamierzam jednak zostać w rodzinnych stronach a prace na Pomorzu mialam to wiadomo...
|
#4437 |
|
Zakorzenienie
|
Sojka
a Ty bedziesz cos dokupowac jeszcze do tych ubranek czy to juz koniec? Bo sie tak nic nie idzywasz na ten temat ani nic |
|
|
|
#4438 |
|
Zakorzenienie
|
A jeszcze chciałam Wam pokazać do czego prowadzi zaniedbanie szczepień
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/rzecz...wiadomosc.html |
|
|
|
#4439 | |
|
Wtajemniczenie
|
Sojka tylko tyle
to superJa placę za Pawla 800zl. Tzn do kwietnia będzie w domu. Ale za luty muszę zaplacić bo jest miesięczny okres wypowiedzenia ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
Ja też slyszalam o krztuśćcu. Zielona to Oskar do tej pory byl caly czas z Tobą w domu? Pawel też będzie mial 5 lat jak pójdzie do szkoly ![]() Zresztą większość naszych wątkowych dzieciaczkow też. |
|
|
|
|
#4440 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Po cieżkim weekendzie poniedziałek zrobię sobie wolny od nauki: ![]() Chyba jednego egzaminu nie zdałam, drugi sama nie wiem..., ale trudno... trochę sama siebie usprawiedliwiam, że mam małe dziecko... bardzo absorbujące i mam prawo czegoś nie zdać. Jeżeli jednak okazałoby się, że zdałam to zostałyby mi tylko dwa i obrona. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.

do tego ryba w galarecie i paw murowany

za pozostale trzymam kciuki

a mąż o 5 poszedł do pracy. No nic jak sie chciało wyjść to sie trzeba przemęczyć

smutno mi z tego powodu strasznie ..
Boze,ma 4 lata ...5 skonczy w listopadzie a tu juz z plecaczkiem bedzie dreptał. i 2014 do pierwszej klasy
pyyyycha
dużo sily
to super