MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-28, 10:18   #3871
anika_s
Wtajemniczenie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V

oj Kobietki ależ rozpoczęłam dzień:

Wychodzę rano z domu, na schodach śnieg , i zdążyłam tylko postawić jedną nogę i leeeeceeeee
boshe ależ się wystraszyłam na szczęście zdążyłam się złapać barierki i zdarłam tylko kolano ale i tak mała się wystraszyła bo kopała tak że szok
Dobrze że dziś o 17 mam wizytę to obejrzymy dzidzię
trzymajcie kciuki
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 10:18   #3872
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Jak mnie denerwuje gadanie 'dobrych cioteczek' wszechwiedzących: "oj teraz to już będzie tylko gorzej, nie będziesz mogła się ruszać, a i z przewracaniem na drugi bok będzie źle", "po porodzie to mąż idzie na drugi plan, na pewno będziesz spać z dzieckiem w jednym łóżku", "w nocy to dopiero będziesz miała, koniec ze spaniem, wszystko się skończy" i mogłabym tak pisać i pisać ile jeszcze rzeczy usłyszałam. Ja nie mogę, kij im do tego, w dodatku rzygać mi się chcę jak mnie macają po brzuchu i "ojej nie kopie, a dlaczego??", miałam ochotę odpowiedzieć, że przestraszyło się czarownicy i zabierz ode mnie te łapy! Jestem masakrycznie wkurzona!
No i takie dobre rady sprawiają tylko, że podnosi się ciężarnej ciśnienie. Okey, są masochistki, które lubią siąść i użalać się nad sobą, ale co nam to da? Kręgosłup mniej mnie boleć z tego nie będzie.
Mojego malucha też teraz rzadziej czuć. Ma mniej miejsca i co najwyżej obraca się czy nóżki prostuje, ale czuję to głównie ja sama i obserwuję na brzuchu.

Co do prania- już raz prałam ubranka i sądze, że drugi raz zrobię, to na początku marca, dorzucę do tego kocyki, rożek czy śpiworek do wózka. Wtedy też porządnie wyszoruje wanienkę

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 10:21   #3873
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
uhuhu 37...

Edytowane przez anika_s
Czas edycji: 2013-01-28 o 10:22
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 10:26   #3874
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
cześć!
obudziłam się dziś o 4 i nie mogłam już zasnąć a czułam sie taka zmęczona i cały czas ziewałam a zasnąć nie mogłam eh

zdrówka mnie już tydzień czasu trzyma katar lepki na środę się zapisałam do lekarza

super ze już po podróży miłego odpoczynku a w której części Polski jesteś?

niektórzy to potrafią

moja też

-----------------------------
mam pytanie (miałam 2 ale tylko jedno pamiętam ) głównie do dziewczyn z terminem na początek marca. Jak już teraz pierzecie ubranka to już tak zostają czy macie zamiar jeszcze raz prać? Bo zastanawiam się czy uprać już teraz i miesiąc mogą już leżeć czy jeszcze poczekać ze 2 tygodnie
Ze spaniem to tez tak miewam;/
Co do ubranek, to wyprałam, wyprasowałam, w czyste foliowe worki poskładałam i do szafy...JAkos mam obawy, ze mogę urodzic wczesniej...Nawet ginka cos mówiła, chociaz Kacper wagę ma ksiązkową, ale ta szyjka i skurcze...(co raz częstsze)Na kazdej siatce nakleiłam kartke co tam jest-dla Tżta;p w razie czego. Koleżanki synek dostał żółtaczki i leżeli 2 tyg w szpitalu, a ze grypa to nie było odwiedzin, i mąz im tylko dowoził ubranka i zabierał brudne, prał i prasował i przywoził miał chłop lekcje tacieryństwa na sucho bez bobasa

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
miałam odpisać o tym praniu. ja już nie mam zamiaru drugi raz prać. co to to nie właśnie wstawiłam 4 pralkę. i będzie koniec praktycznie z ciuchami. teraz zostaną kocyki, pieluchy, ręczniki, kombinezon i spiwór. kurcze zastanawiam się nad tym rożkami czy je prać. któraś nie pierze?
No własnie mam nowy i sama nie wiem...Jak jeszcze jakiś ubranek nazbieram, to może wypiore, zeby nie prac 4 rzeczy, jesli nie chyba nie będe prała.....

Co do muślinowych pieluzek to znalazłam już na allegro-przedtem źle wpisałam;p Ale fakt, drogawe sa...
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 10:33   #3875
nestelle
Zakorzenienie

cześć ,
dołączam do grona niewyspanych ,mały od 5 szalał i miał jednocześnie megaaa czkawę - miałam wrażenie ,że brzuch z materacem mi się trzęsie ...niedługo będę obliczać wg skali richtera ,serio
Cytat:
eh
ale za to jaki zaszczyt was spotkał
nooooo ,aż do teraz otrząsnąć się nie mogę .........
Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
dzień dobry,
ja własnie wychodzę na wizytę do ginki. bardzo proszę o kicuki. dziękuję i udanego dnia Dziewczynki !

Cytat:
cześć!
obudziłam się dziś o 4 i nie mogłam już zasnąć a czułam sie taka zmęczona i cały czas ziewałam a zasnąć nie mogłam eh

mam pytanie (miałam 2 ale tylko jedno pamiętam ) głównie do dziewczyn z terminem na początek marca. Jak już teraz pierzecie ubranka to już tak zostają czy macie zamiar jeszcze raz prać? Bo zastanawiam się czy uprać już teraz i miesiąc mogą już leżeć czy jeszcze poczekać ze 2 tygodnie
ach to nie spanie ..........

co do prania ubranek to ja jeszcze sie za to nie biorę ,za to i za nic innego .... na razie ogarniam terażniejszość (ledwo co....) . Zacznę prać może 1 marca ....
Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
dzień dobry..
my też dzisiaj wizyta na 14.50 więc prosimy o kciuki
wyniki odebrałam, wszystko dobrze więc uff..

Cytat:
Moja koleżanka ze studiów urodziła 1,5 tyg. temu siłami natury bez znieczulenia i czegokolwiek innego córeczkę o wadze 4,5 kg więc jak coś to i Wy dacie radę haha można? można!
dla koleżanki ... co nie znaczy ,że chciałabym iść jej tropem .... - jak ja rodziłam ninkę i kubę (3800) to nie dostałam żadnego znieczulenia -dosłownie niczego...... ale jak o to błagałam ,oj bardzo....

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Cześć ! (: Ja zaraz mam wizytę (noo o 9.45 )

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Dolaczam do niewyspanych mam
przed spaniem zamiast wziac srodek na zgage, to mysle, dam rade... i tak po 3 godzinach meczarni, koszmarow sennych, halucynacji, bolow brzucha do ktorego dolaczyly kurczowe wzdecia, musialam wstac i wziac leki.. po 20 minutach przeszlo, ale wymeczylam sie strasznie.. postaram sie nie powtorzyc juz tego bledu

i za 30 tydz .!
Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
A ja już wiem że jak zjem coś słodkiego na wieczór bądź wypije pepsi to mam noc zokropna. Zresztą co noc się budze bo mnie pali. A w dzień też moge kontrolować jedzeniem, u mnie dżem truskawkowy robie rewolucje, wtedy tak pali że idzie się wykończyć. Odstawiam to wszystko.
ja zgagi nigdy jeszcze nie miałam...ale jak bym na noc zjadła cos słodkiego albo colę to mały by mi chyba brzuch rozsadził
Cytat:
Jak mnie denerwuje gadanie 'dobrych cioteczek' wszechwiedzących: "oj teraz to już będzie tylko gorzej, nie będziesz mogła się ruszać, a i z przewracaniem na drugi bok będzie źle", "po porodzie to mąż idzie na drugi plan, na pewno będziesz spać z dzieckiem w jednym łóżku", "w nocy to dopiero będziesz miała, koniec ze spaniem, wszystko się skończy" i mogłabym tak pisać i pisać ile jeszcze rzeczy usłyszałam. Ja nie mogę, kij im do tego, w dodatku rzygać mi się chcę jak mnie macają po brzuchu i "ojej nie kopie, a dlaczego??", miałam ochotę odpowiedzieć, że przestraszyło się czarownicy i zabierz ode mnie te łapy! Jestem masakrycznie wkurzona!
Cytat:
W moim przypadku wydaje mi się, że to nie jest z dobrej woli. Brzuch mam malutki, dużo nie przytyłam, nie mam problemów z poruszaniem się, więc skąd te ich 100%, że za chwilę stanę się 'kaleką'? To, że one miały tak tragicznie wcale nie oznacza, że wszystkie tak będą mieć.
..... wszystkie mamy tak samo skończyć - mamy być grube ,obwisłe , niedomyte -śmierdzące dziecięcymi wymiocinami,niedospane ,rozhisteryzowane i wykończone . Nasze dzieci będą się drzeć wniebogłosy,pluć ,ulewać,bez wyjątku - będą mieć kolki , boleśnie ząbkować . Nasz facet stanie się dla nas zbędny - no chyba ,że ma wynieść śmieci...,będzie spać osobno no i na pewno patrzeć łakomie na "boki" ..... I czasem niech Ci do głowy nie przyjdzie ,że będzie inaczej ,że jesteś lepsza . Już teraz wiemy - jak mówi moja teściowa " życie jest do dupy!"
Nie przejmuj się ,ja te teksty słyszę już przez 3 ciąże ....
Stary 2013-01-28, 10:34   #3876
Sorceresss
Wtajemniczenie

Dzień dobry!

Kciuki za wizyty dziewczyny

brawa za tygodnie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Gra o tron sezon 1, głupawy ale wciągający - czysta krew
"Gra o tron" mi się bardzo podobała Wciągnęłam 2 sezony w kilka dni Pod koniec marca ma być trzeci W filmie jest to co lubię: seks, krew, pot, zdrada, intrygi, miłość, fantastyka i ... żądza władzy!!! o taaaa.... Tyle, że film trzeba oglądać ze skupieniem - tj ja musiałam, żeby nie mylić rodów, powiązań i koligacji

Czytała, któraś nową książkę babeczki od Harrego Pottera???

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 10:36   #3877
klementyna1
Zakorzenienie

nestelle to Wy mieliscie nietoperka, czy cos pomyliłam? Ciekaawa jestem jak on u Was zimuje
Stary 2013-01-28, 10:40   #3878
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
cześć ,

..... wszystkie mamy tak samo skończyć - mamy być grube ,obwisłe , niedomyte -śmierdzące dziecięcymi wymiocinami,niedospane ,rozhisteryzowane i wykończone . Nasze dzieci będą się drzeć wniebogłosy,pluć ,ulewać,bez wyjątku - będą mieć kolki , boleśnie ząbkować . Nasz facet stanie się dla nas zbędny - no chyba ,że ma wynieść śmieci...,będzie spać osobno no i na pewno patrzeć łakomie na "boki" ..... I czasem niech Ci do głowy nie przyjdzie ,że będzie inaczej ,że jesteś lepsza . Już teraz wiemy - jak mówi moja teściowa " życie jest do dupy!"
Stary 2013-01-28, 10:42   #3879
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
hm... napewno ostatnie 4, ale dokladnie od ktorego nie wiem. wiem że wcześniej bylo do 200gr ale dokładnie nie wiem.

miałam odpisać o tym praniu. ja już nie mam zamiaru drugi raz prać. co to to nie właśnie wstawiłam 4 pralkę. i będzie koniec praktycznie z ciuchami. teraz zostaną kocyki, pieluchy, ręczniki, kombinezon i spiwór. kurcze zastanawiam się nad tym rożkami czy je prać. któraś nie pierze?
Ja wyprałam, by wszystko pachniało tak samo. Dało rade wyprasowac.

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
hehe..

u mnie na razie dobrych rad brak... choc tesciowa dzwoni od czasu do czasu do synka, i sie martwi o nasze dziecko,jak my sobie rade damy
to naprawde bardzo dobra osoba, ale czasami mam wrazenie, ze mi nie ufa i dlatego sie martwi o swojego wnuka..
a ja im wiecej rzeczy z wyprawki mam, im blizej porodu, tym bardziej jestem spokojna, ze damy rade
Ja ostatnio teścia rad słuchałam odnośnie kąpania dziecka usmiechałam się tylko i nie komentowałam

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość

Wychodzę rano z domu, na schodach śnieg , i zdążyłam tylko postawić jedną nogę i leeeeceeeee
boshe ależ się wystraszyłam na szczęście zdążyłam się złapać barierki i zdarłam tylko kolano ale i tak mała się wystraszyła bo kopała tak że szok
trzymajcie kciuki
Dobrze, ze nie poleciałas bardziej!
-------------------------------------------
A mnie od rana okresowo boli brzuch...
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 10:42   #3880
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość

Ja zaczęłam, ale jeszcze nie skończyłam
Moje pierwsze wrażenie było dość dziwne. Przywykłam do Pottera (czytam go cały czas namietnie ) i języka w nim więc dziwnie czytało mi się np. przekleństwa. Dużo postaci, dużo historii i na początku można dostać kręćka, bo ja osobiście zapominałam kto jest kim Mam nadzieję, że wróce do niej i dokończę, bo fajnie się zapowiadała.

02.08.2012 - nasz ślub
Stary 2013-01-28, 10:43   #3881
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:

hahaha
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 10:44   #3882
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:
jak znajomi bezdzietni i bez ciąż sami pytali to im tez waliłam prosto z mostu jak to jest fajnie spać w sumie 8h przez 14h, albo jak sie fajnie sterylizuje laktator o 3 w nocy zeby go miec jak ci budzik zadzwoni o 7, ale ciezarnym starałam sie oszczedzic takich opowiesci, tylko sie kobity stresują, czemu ma słuzyc takie gadanie nie wiem
a co do macacania moze przy ciotkach to by nie zadziałało ale przy znajomych(które nie były w ciązy a rzucały sie wręcz na mój brzuch) to ja sie odwzajemniałam tym samym, tez zdarzylo m i sie je pomacac po brzuchu i powiedziec: "też dobrze/ładnie wygladasz" chyba żadna nie była zadowolona, nie wiem czy się ludziom wydaje ze macają dziecko? nie znosze jak ktos nie zapyta czy moze, bo niektórzy jakoś potrafią zapytać i wtedy nie przeszkadza mi to, ale jak się witamy i zaczynają mnie macać to się wku.....

Cytat:

nie pamiętam która z was ale któraś polecała serial Downton Abbey oczywiście wciągnęłam się i dziś się poryczałam tak na jednym odcinku że szok
A polecacie jeszcze coś ciekawego z seriali? bo ten mi się kończy a nakaz leżenie nie daje wielkiego pola do popisu
gdzie oglądasz Downton Abbey? sciagałas czy online?

waga mi się zepsuła; podaje kilo wiecej
jak zobaczyłam ile waże to myśle "pięknie, koniec obżarstwa" ale córa weszła i to samo, kg wiecej. co jak co, ja moglam przytyc ale 3 latka w 3 dni to kilo nie przytyła

dziś obudziła mnie córa:"wstawajcie maluszki" jakaś odmiana po pobudka w stylu"mój ty słoniku" albo "chce kanapke z nutelllą"
Stary 2013-01-28, 10:45   #3883
klementyna1
Zakorzenienie

LiwkaO, ale bpli CIe tak ciągle, czy fazami-skurczowo? Mnie nocami tez tak pobolewa brzuch i plecy,ale racZej ciagle i łykam scopolan...MAm andzieję,że to nie syndrom zblizajacego się P, bo Ty mozesz już rodzi, ale ja bym sie troche ejszcze wstrzymała;p
Stary 2013-01-28, 10:47   #3884
Mi6ka
Rozeznanie

Cześć Dziewczynki My sie witamy dzis w 31 TC Wlasnie wstalam (z mala przerwa o godz 7 -8 jak siedzialam rano z TZ przy snniadanku i kawce), poglasalam mojego malucha, wystawial rozne czesci ciala przez skore, ja go glaskalam i tak w kolko cudne sa takie chwile - trwala cal pol h

Postanowilam dzis nic nie robic, obiad rano zrobilam, po poludniu amm SR. Wiec teraz absolutnie nic, po ciezkim weekendzie.

Dobra teraz musze Was nadrobic - wczoraj probowalam ale niestety, wymieklam po 1 str
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 10:48   #3885
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:

trzymajcie kciuki
za wizytę
oj to przygoda fatalna -dobrze ,że udało ci się przytrzymać.Myślę,że jak mała kopała po tym wszytkim to dobry objaw ... bardziej byś się nadenerwowała jak byś przez jakiś czas nie czuła nic....

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
ja mam ale jeszcze nie zaczęłam .... muszę skończyć nergala .
Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
nestelle to Wy mieliscie nietoperka, czy cos pomyliłam? Ciekaawa jestem jak on u Was zimuje
tak mieliśmy .... niestety umarł. nietoperki w zimie wchodzą w stan hibernacji . u nas miał zapewnione lokum,pokarm w razie czego ... no ale nie zdąrzyliśmy go oddać do schroniska dla nietoperzy ....
Stary 2013-01-28, 10:50   #3886
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:

trzymajcie kciuki
trzymamy kciuki napewno wszystko dobrze
Cytat:
No własnie mam nowy i sama nie wiem...Jak jeszcze jakiś ubranek nazbieram, to może wypiore, zeby nie prac 4 rzeczy, jesli nie chyba nie będe prała.....
hm.. to ja też zobaczę jak tam będzie, jak będzie co wyprać to może wrzucę może nie :p choć te 2 rożki i pełna pralka prawie

Cytat:
oj ale się prosisz

pochwale się moją listą, zliczone już rozmiarami nie ma ubraniach tylko na oko, bo kurde każda firma inaczej
UBRANKA 56
- 8 x kaftanik/koszulka
- 4 x koszulka z krótkim rękawem
- 1 x koszulka bez rękawów
- 3 x pajacyk
- 8 x śpiochy (wg mnie taki rozmiar 56/62 )
- 3 x body z krótkim rękawem
- 1 x spodenki

- 5 x półśpiochy
- 5 x body z długim rękawem
- 1 x kombinezon
-----------
- 2 x sweterek rozmiar 56/62
- 4 x niedrapki
- 2 x zimowa czapka
- 9 x cienkich malutkich czapek
- pełno skarpetek
- śpiwór
---------
UBRANKA 62
- 1 x spodenki
- 1 x krótkie spodenki
- 4 x półśpiochy
- 6 x kaftanik/bluzka z długim rękawem
- 1 x bluzka krótki rękaw
- 7 x śpiochy
- 1 x kombinezon
- 10 x body z długim rękawem
- 1 x body z krótkim rękawem
- 1 x body bez rękawów
- 6 x pajacyk
- 3 x razy bluza (z kapturem)

rozmiary 68 i 74 nie policzone
już nic nie kupuje ale jeszcze mam dostać coś

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 10:51   #3887
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:

Jeszcze nie zapominajmy, że powinnyśmy mieć wszystkie bez wyjątku masę rozstępów i problemy zdrowotne. A jesli już o siebie dbasz to tylko za pomocą Białego Jelenia, bo przecież po co się malować czy układać (czy myć) włosy jak jesteś gruba i (no przecież!) jesteś w ciąży lub jesteś młodą mamą. Poza tym nie powinno Ci się chcieć ładnie wyglądać, bo po co. Powinnaś leżeć i nic nie robić, bo Ci się należy.

Dziewczyny, ja ostatnio na Polsat Cafe widziałam "Tudorów" i muszę męża przekonać by mi ich ściągnął, hehe. Będę mieć co oglądać, nie ma co.
Downtone Abbey jest super, nawet męża wciągnęło. Teraz zaczął się nowy sezon Spartacusa (jeśli ktoś nie oglądał to streszczę, że dotyczy powstania niewolników, dużo krwi, walki, nagich męskich torsów i nie tylko, intryg i zdrad), a w lutym nowe Walking Dead. Ja oglądam głównie takie rzeczy

02.08.2012 - nasz ślub
Stary 2013-01-28, 11:02   #3888
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:

trzymajcie kciuki
dobrze ze mocno nie upadłaś i za wizyte

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
gdzie oglądasz Downton Abbey? sciagałas czy online?
http://www.twoje-seriale.tv/downton_...odcinek_1.html
albo
http://serialnet.pl/ogladaj/1-35831/...on-3-odcinek-6
tylko teraz nie chce mi sie wyświetlić odc 6 3 sezonu ani tu ani tu

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki My sie witamy dzis w 31 TC

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Cytat:
co do prania ubranek to ja jeszcze sie za to nie biorę ,za to i za nic innego .... na razie ogarniam terażniejszość (ledwo co....) . Zacznę prać może 1 marca ....
dla mnie 1 marzec to za późno bo lekarz się ze mną wstępnie umówił na 28 luty w szpitalu chociaż zobaczymy co w czwartek na wizycie się dowiem bo już tydzień temu byłam postraszona szpitalem ale mam ndzieje ze do tego nie dojdzie

Cytat:

-------------------------------------------
oj

i dzięki za opinie o serialach
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 11:08   #3889
jolanT
Zadomowienie

Dzień dobry!

dziękuję dziewczyny za miłe słowa
odpoczywam odpoczywam nogi do góry
wczoraj znowu opuchnięte nogi ale maść mi trochę pomogła..
moja waga zwariowała- od ost. wizyty już 2 kg!

Kasia smakołyków pod dostatkiem wczoraj wyczekane kluski śląskie z roladą a dziś mi teściu zrobił śniadanie

Malpka ja ze śląska- dokł. Wodzisław Śl.

dziś zakupki z mamusią

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!
pozdrawiam!

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 11:08   #3890
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość

Dziewczyny, ja ostatnio na Polsat Cafe widziałam "Tudorów" i muszę męża przekonać by mi ich ściągnął, hehe. Będę mieć co oglądać, nie ma co.
Downtone Abbey jest super, nawet męża wciągnęło. Teraz zaczął się nowy sezon Spartacusa (jeśli ktoś nie oglądał to streszczę, że dotyczy powstania niewolników, dużo krwi, walki, nagich męskich torsów i nie tylko, intryg i zdrad), a w lutym nowe Walking Dead. Ja oglądam głównie takie rzeczy
lubie takie

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 11:09   #3891
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Witamy sie w 28 tygodniu

Cytat:
jak ja się cieszę, że nikt mnie nie 'uszczęśliwia' podobnymi tekstami..
no może poza treściową która czasem też coś walnie od rzeczy, ale już się przyzwyczaiłam..
najbardziej mnie wkurza jak mówi, że sobie weźmie moją córeczkę na wychowanie, bo my będziemy mieć nowego bobasa..

Cytat:

trzymajcie kciuki
ojej.. dobrze, że się złapałaś..
i za wizytę..

Cytat:
Ze spaniem to tez tak miewam;/
Co do ubranek, to wyprałam, wyprasowałam, w czyste foliowe worki poskładałam i do szafy...JAkos mam obawy, ze mogę urodzic wczesniej...Nawet ginka cos mówiła, chociaz Kacper wagę ma ksiązkową, ale ta szyjka i skurcze...(co raz częstsze)Na kazdej siatce nakleiłam kartke co tam jest-dla Tżta;p w razie czego. Koleżanki synek dostał żółtaczki i leżeli 2 tyg w szpitalu, a ze grypa to nie było odwiedzin, i mąz im tylko dowoził ubranka i zabierał brudne, prał i prasował i przywoził miał chłop lekcje tacieryństwa na sucho bez bobasa
ja się tego najbardziej obawiam, że mały dostanie żółtaczki i będziemy musieli zostać dłużej w szpitalu..

Cytat:
Cześć Dziewczynki My sie witamy dzis w 31 TC

Cytat:
pochwale się moją listą, zliczone już rozmiarami nie ma ubraniach tylko na oko, bo kurde każda firma inaczej
UBRANKA 56
- 8 x kaftanik/koszulka
- 4 x koszulka z krótkim rękawem
- 1 x koszulka bez rękawów
- 3 x pajacyk
- 8 x śpiochy (wg mnie taki rozmiar 56/62 )
- 3 x body z krótkim rękawem
- 1 x spodenki

- 5 x półśpiochy
- 5 x body z długim rękawem
- 1 x kombinezon
-----------
- 2 x sweterek rozmiar 56/62
- 4 x niedrapki
- 2 x zimowa czapka
- 9 x cienkich malutkich czapek
- pełno skarpetek
- śpiwór
---------
UBRANKA 62
- 1 x spodenki
- 1 x krótkie spodenki
- 4 x półśpiochy
- 6 x kaftanik/bluzka z długim rękawem
- 1 x bluzka krótki rękaw
- 7 x śpiochy
- 1 x kombinezon
- 10 x body z długim rękawem
- 1 x body z krótkim rękawem
- 1 x body bez rękawów
- 6 x pajacyk
- 3 x razy bluza (z kapturem)

rozmiary 68 i 74 nie policzone
już nic nie kupuje ale jeszcze mam dostać coś
uhuhu.. niezła kolekcja , ja też mam zamiar policzyć, ale to przy praniu właśnie zrobię.. teraz mam lenia..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 11:11   #3892
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
Cześć Dziewczynki My sie witamy dzis w 31 TC Wlasnie wstalam (z mala przerwa o godz 7 -8 jak siedzialam rano z TZ przy snniadanku i kawce), poglasalam mojego malucha, wystawial rozne czesci ciala przez skore, ja go glaskalam i tak w kolko cudne sa takie chwile - trwala cal pol h
tez tak miałąm przez sobote i niedziele, uwielbiam to uczucie, az sie wzruszałam, najbardziej jak wystawiał główke , tak mocno wypinał i taka guleczka pojawiała się na skórze, cudowne to było, i własnie chyba przez te doznania dziś w nocy mi się sniło ze mały wystawił rączke i skóra zrobiłą sie przezroczysta i widziałam piekne małe paluszki, achhh cuoo

Stary 2013-01-28, 11:13   #3893
nestelle
Zakorzenienie

malpka - otworzyłam jeden z linków do seriali które podałaś(ale fimiku nie włączyłąm tylko stronkę) ,i nagla wyskoczyła mi jakaś strona ,że mój komputer zostanie zablokowany i cała zawartość została nagrana. mowa była o jakieś karze 100 euro i podanym moim nr konta.... tyle z tego pamiętam ....komputer cały zawieszony i trzeba było odblokować ....

Mam nadzieję ,że nie wlecą mi w kominiarkach na chatę ... rodzić w więzieniu to kiepski pomysł....
Stary 2013-01-28, 11:14   #3894
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
najbardziej mnie wkurza jak mówi, że sobie weźmie moją córeczkę na wychowanie, bo my będziemy mieć nowego bobasa..
:
Stary 2013-01-28, 11:15   #3895
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
jak ja się cieszę, że nikt mnie nie 'uszczęśliwia' podobnymi tekstami..
no może poza treściową która czasem też coś walnie od rzeczy, ale już się przyzwyczaiłam..

u mnie to znowu jest tak, ze mama ciagle mówi ze mam sie uszac bo mały bedzie leniwy jak sie urodzi, ciaza to nie choroba,a bo ona w ciazy do konca z nami pracowała itp, wkurza mnie to bo skad ona moze wiedziec jak aj sie czuje, jak znosze ciaże itp, tym bardziej ze ciągle ejszcze pracuje, wiec nie leze cąłymi dniami,a obowiazki domowe tez sie same nie robią. Chyba ani razu nie spytała sie jak sie czuje i czy zcegos potrzebuje aaaa dobrze ze olewam to

a tak w ogole to starsznie ciężką noc miałam, nie mogłam znaleźc pozycji do spania, co sie przekreciłam to dostawałam od kopa. Jedyna myśl która mnie teraz uszcześliwia oprócz mojego dzidziolka w brzuszku oczywiscie, too to że ZA TYDZIEŃ TŁUSTY CZWARTEK- A SOBIE POJEM PĄCZKÓW HII

Edytowane przez mariolci
Czas edycji: 2013-01-28 o 11:18
Stary 2013-01-28, 11:15   #3896
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
malpka - otworzyłam jeden z linków do seriali które podałaś(ale fimiku nie włączyłąm tylko stronkę) ,i nagla wyskoczyła mi jakaś strona ,że mój komputer zostanie zablokowany i cała zawartość została nagrana. mowa była o jakieś karze 100 euro i podanym moim nr konta.... tyle z tego pamiętam ....komputer cały zawieszony i trzeba było odblokować ....

Mam nadzieję ,że nie wlecą mi w kominiarkach na chatę ... rodzić w więzieniu to kiepski pomysł....
no nie żartuj 3 sezon juz oglądam na tych stronach i nigdy mi nic takiego sie nie pokazało
Stary 2013-01-28, 11:19   #3897
samotari
Raczkowanie

Cześć Mamuśki

melduję się po wizycie kontrolnej leci mi 32 tc, lekarz powiedział, że on widzi dziewczyne, więc będzie chyba Baśka, bo to już drugi lekarz,który potwierdził płeć wszystko jest jak powinno, wzorowo. Śmiać mi się chciało, bo robił mi usg, mierzy dzieciątko,ogladą z każdej strony i pyta: która to pani ciąża?druga?trzecia? Ja zdziwiona mówie,że 1sza. Na co on że dziecko jest baaaardzo duże, wage oszacował na 2300 i już kazał rozważać cesarskie cięcie, bo prawdopodobnie podwoi jeszcze wage lece robić kopytka! pozdrawiam
samotari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 11:27   #3898
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
to może pośpij w dzień jak maluch w nocy buszuje.
mój też lubi pory wieczorne ale nie jest to na tyle intensywne żeby przeszkadzało spać

a noc i tak nie przespana
no wlasnie nie wiem CO go napadlo ... nigdy tak jeszcze nie mial ... owszem wiercil sie .... ale poglaskalam mowiac idziemy spac a wczoraj ... no co on Matki bedzie sluchal

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
dzień dobry,
ja własnie wychodzę na wizytę do ginki. bardzo proszę o kicuki. dziękuję i udanego dnia Dziewczynki !
Cytat:
dzień dobry..
my też dzisiaj wizyta na 14.50 więc prosimy o kciuki
wyniki odebrałam, wszystko dobrze więc uff..

Cytat:
uhuhu 37...

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Cześć ! (: Ja zaraz mam wizytę (noo o 9.45 ) pewnie nic ciekawego... ale już co 2 tyg trzeba biegać...
i kurczę zauważyłam że mi kg zamiast w brzuch iść to w twarz.... wyglądam jak księżyc w pełni -.-"
No nic miłego dnia... ja po wizycie do pracy (jeszcze tylko 3 tygodnie )

Ooo i w/g suwaczka jeszcze 50 days to go
i

Cytat:
Witamy sie w 28 tygodniu

Cytat:
hehe nie ttlko ciebie kochana

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
oj tam, 2 razy w ciąży to każdy może pomarudzić, także mam nadzieję że dospałaś
po malu nadrabiam ....
sniadanko i Lece dalej spac

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Kasia smakołyków pod dostatkiem wczoraj wyczekane kluski śląskie z roladą a dziś mi teściu zrobił śniadanie
taaaaaaaaaaaaaa i jeszcze moze Modra Kapusta do tego ...

powiem wam poszlam spac o 7.15 haha
no podobno nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo ... w koncu i tak w domu siedze moge isc spac dalej haha

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 11:28   #3899
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
byłabym wdzięczna za takie info

hehheheheh szczerość...
jak patrzę jak chłop cierpi po orczyku to tyż mam trochę uciechy wstaje z kanapy niczym ja
coż za satysfakcja heh, my ciagle jeszcze nie wiemy, ale gdzies chyba skoczymy i tak sie zastanawiam, czy wybrac weekend gdzies niedaleko poznania, bardziej relax, czy moze w gory, zeby sobie chociaz 2 dni pozjezdzal rozkmina
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 11:32   #3900
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:

trzymajcie kciuki
no to dobrze, że nic się nie stało

Cytat:
Napisane przez samotari Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki

melduję się po wizycie kontrolnej leci mi 32 tc, lekarz powiedział, że on widzi dziewczyne, więc będzie chyba Baśka, bo to już drugi lekarz,który potwierdził płeć wszystko jest jak powinno, wzorowo. Śmiać mi się chciało, bo robił mi usg, mierzy dzieciątko,ogladą z każdej strony i pyta: która to pani ciąża?druga?trzecia? Ja zdziwiona mówie,że 1sza. Na co on że dziecko jest baaaardzo duże, wage oszacował na 2300 i już kazał rozważać cesarskie cięcie, bo prawdopodobnie podwoi jeszcze wage lece robić kopytka! pozdrawiam
brawo za tyg, a co waga dziecka ma wspólnego z ty która to ciąża ? Zresztą nie przejmuj się, 2300 to jeszcze się mieści - w 95 bo 95 ale centylu więc norma !

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości