|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V
oj Kobietki ależ rozpoczęłam dzień:
Wychodzę rano z domu, na schodach śnieg , i zdążyłam tylko postawić jedną nogę i leeeeceeeee boshe ależ się wystraszyłam na szczęście zdążyłam się złapać barierki i zdarłam tylko kolano ale i tak mała się wystraszyła bo kopała tak że szok Dobrze że dziś o 17 mam wizytę to obejrzymy dzidzię trzymajcie kciuki
|
|
#3872 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mojego malucha też teraz rzadziej czuć. Ma mniej miejsca i co najwyżej obraca się czy nóżki prostuje, ale czuję to głównie ja sama i obserwuję na brzuchu. Co do prania- już raz prałam ubranka i sądze, że drugi raz zrobię, to na początku marca, dorzucę do tego kocyki, rożek czy śpiworek do wózka. Wtedy też porządnie wyszoruje wanienkę
|
|
|
|
#3873 |
|
Wtajemniczenie
|
15-07-2006 od 13-04-2013 najszczęśliwsza mama na świecie http://suwaczki.slub-wesele.pl/201304134865.html Edytowane przez anika_s Czas edycji: 2013-01-28 o 10:22 |
|
|
|
|
#3874 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do ubranek, to wyprałam, wyprasowałam, w czyste foliowe worki poskładałam i do szafy...JAkos mam obawy, ze mogę urodzic wczesniej...Nawet ginka cos mówiła, chociaz Kacper wagę ma ksiązkową, ale ta szyjka i skurcze...(co raz częstsze)Na kazdej siatce nakleiłam kartke co tam jest-dla Tżta;p w razie czego. Koleżanki synek dostał żółtaczki i leżeli 2 tyg w szpitalu, a ze grypa to nie było odwiedzin, i mąz im tylko dowoził ubranka i zabierał brudne, prał i prasował i przywoził miał chłop lekcje tacieryństwa na sucho bez bobasa ![]() Cytat:
Co do muślinowych pieluzek to znalazłam już na allegro-przedtem źle wpisałam;p Ale fakt, drogawe sa... |
||
|
|
|
|
#3875 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
cześć
, dołączam do grona niewyspanych ,mały od 5 szalał i miał jednocześnie megaaa czkawę - miałam wrażenie ,że brzuch z materacem mi się trzęsie ...niedługo będę obliczać wg skali richtera ,serio ![]() nooooo ,aż do teraz otrząsnąć się nie mogę ......... Cytat:
![]() Cytat:
co do prania ubranek to ja jeszcze sie za to nie biorę ,za to i za nic innego .... na razie ogarniam terażniejszość (ledwo co....) . Zacznę prać może 1 marca .... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla koleżanki ... co nie znaczy ,że chciałabym iść jej tropem .... ![]() Cytat:
i za 30 tydz .!Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nie przejmuj się ,ja te teksty słyszę już przez 3 ciąże ....
|
|
|
#3876 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Kciuki za wizyty dziewczyny ![]() brawa za tygodnie ![]() "Gra o tron" mi się bardzo podobała Wciągnęłam 2 sezony w kilka dni Pod koniec marca ma być trzeci W filmie jest to co lubię: seks, krew, pot, zdrada, intrygi, miłość, fantastyka i ... żądza władzy!!! o taaaa.... Tyle, że film trzeba oglądać ze skupieniem - tj ja musiałam, żeby nie mylić rodów, powiązań i koligacji ![]() Czytała, któraś nową książkę babeczki od Harrego Pottera???
|
|
|
#3877 |
|
Zakorzenienie
|
nestelle to Wy mieliscie nietoperka, czy cos pomyliłam? Ciekaawa jestem jak on u Was zimuje
|
|
|
|
|
#3878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3879 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
usmiechałam się tylko i nie komentowałam ![]() Cytat:
------------------------------------------- A mnie od rana okresowo boli brzuch...
|
|
|
|
#3880 |
|
Zadomowienie
|
Ja zaczęłam, ale jeszcze nie skończyłam
Moje pierwsze wrażenie było dość dziwne. Przywykłam do Pottera (czytam go cały czas namietnie ) i języka w nim więc dziwnie czytało mi się np. przekleństwa. Dużo postaci, dużo historii i na początku można dostać kręćka, bo ja osobiście zapominałam kto jest kim Mam nadzieję, że wróce do niej i dokończę, bo fajnie się zapowiadała.
|
|
|
#3881 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3882 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a co do macacania moze przy ciotkach to by nie zadziałało ale przy znajomych(które nie były w ciązy a rzucały sie wręcz na mój brzuch) to ja sie odwzajemniałam tym samym, tez zdarzylo m i sie je pomacac po brzuchu i powiedziec: "też dobrze/ładnie wygladasz" chyba żadna nie była zadowolona, nie wiem czy się ludziom wydaje ze macają dziecko? nie znosze jak ktos nie zapyta czy moze, bo niektórzy jakoś potrafią zapytać i wtedy nie przeszkadza mi to, ale jak się witamy i zaczynają mnie macać to się wku.....Cytat:
waga mi się zepsuła; podaje kilo wiecej ![]() jak zobaczyłam ile waże to myśle "pięknie, koniec obżarstwa" ale córa weszła i to samo, kg wiecej. co jak co, ja moglam przytyc ale 3 latka w 3 dni to kilo nie przytyła ![]() dziś obudziła mnie córa:"wstawajcie maluszki" jakaś odmiana po pobudka w stylu"mój ty słoniku" albo "chce kanapke z nutelllą"
|
|
|
#3883 |
|
Zakorzenienie
|
LiwkaO, ale bpli CIe tak ciągle, czy fazami-skurczowo? Mnie nocami tez tak pobolewa brzuch i plecy,ale racZej ciagle i łykam scopolan...MAm andzieję,że to nie syndrom zblizajacego się P, bo Ty mozesz już rodzi, ale ja bym sie troche ejszcze wstrzymała;p
|
|
|
|
|
#3884 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczynki
My sie witamy dzis w 31 TC Wlasnie wstalam (z mala przerwa o godz 7 -8 jak siedzialam rano z TZ przy snniadanku i kawce), poglasalam mojego malucha, wystawial rozne czesci ciala przez skore, ja go glaskalam i tak w kolko cudne sa takie chwile - trwala cal pol h ![]() Postanowilam dzis nic nie robic, obiad rano zrobilam, po poludniu amm SR. Wiec teraz absolutnie nic, po ciezkim weekendzie. Dobra teraz musze Was nadrobic - wczoraj probowalam ale niestety, wymieklam po 1 str
|
|
|
|
|
#3885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę oj to przygoda fatalna -dobrze ,że udało ci się przytrzymać.Myślę,że jak mała kopała po tym wszytkim to dobry objaw ... bardziej byś się nadenerwowała jak byś przez jakiś czas nie czuła nic.... ja mam ale jeszcze nie zaczęłam .... muszę skończyć nergala . tak mieliśmy .... niestety umarł. nietoperki w zimie wchodzą w stan hibernacji . u nas miał zapewnione lokum,pokarm w razie czego ... no ale nie zdąrzyliśmy go oddać do schroniska dla nietoperzy ....
|
|
|
#3886 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
napewno wszystko dobrze Cytat:
oj ale się prosisz ![]() pochwale się moją listą, zliczone już rozmiarami nie ma ubraniach tylko na oko, bo kurde każda firma inaczej ![]() UBRANKA 56 - 8 x kaftanik/koszulka - 4 x koszulka z krótkim rękawem - 1 x koszulka bez rękawów - 3 x pajacyk - 8 x śpiochy (wg mnie taki rozmiar 56/62 ) - 3 x body z krótkim rękawem - 1 x spodenki - 5 x półśpiochy - 5 x body z długim rękawem - 1 x kombinezon ----------- - 2 x sweterek rozmiar 56/62 - 4 x niedrapki - 2 x zimowa czapka - 9 x cienkich malutkich czapek - pełno skarpetek - śpiwór --------- UBRANKA 62 - 1 x spodenki - 1 x krótkie spodenki - 4 x półśpiochy - 6 x kaftanik/bluzka z długim rękawem - 1 x bluzka krótki rękaw - 7 x śpiochy - 1 x kombinezon - 10 x body z długim rękawem - 1 x body z krótkim rękawem - 1 x body bez rękawów - 6 x pajacyk - 3 x razy bluza (z kapturem) rozmiary 68 i 74 nie policzone już nic nie kupuje ale jeszcze mam dostać coś
|
|
|
#3887 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze nie zapominajmy, że powinnyśmy mieć wszystkie bez wyjątku masę rozstępów i problemy zdrowotne. A jesli już o siebie dbasz to tylko za pomocą Białego Jelenia, bo przecież po co się malować czy układać (czy myć) włosy jak jesteś gruba i (no przecież!) jesteś w ciąży lub jesteś młodą mamą. Poza tym nie powinno Ci się chcieć ładnie wyglądać, bo po co. Powinnaś leżeć i nic nie robić, bo Ci się należy.Dziewczyny, ja ostatnio na Polsat Cafe widziałam "Tudorów" i muszę męża przekonać by mi ich ściągnął, hehe. Będę mieć co oglądać, nie ma co. Downtone Abbey jest super, nawet męża wciągnęło. Teraz zaczął się nowy sezon Spartacusa (jeśli ktoś nie oglądał to streszczę, że dotyczy powstania niewolników, dużo krwi, walki, nagich męskich torsów i nie tylko, intryg i zdrad), a w lutym nowe Walking Dead. Ja oglądam głównie takie rzeczy
|
|
|
|
#3888 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytehttp://www.twoje-seriale.tv/downton_...odcinek_1.html albo http://serialnet.pl/ogladaj/1-35831/...on-3-odcinek-6 tylko teraz nie chce mi sie wyświetlić odc 6 3 sezonu ani tu ani tu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
chociaż zobaczymy co w czwartek na wizycie się dowiem bo już tydzień temu byłam postraszona szpitalem ale mam ndzieje ze do tego nie dojdzie Cytat:
![]() i dzięki za opinie o serialach
|
|
|
#3889 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
dziękuję dziewczyny za miłe słowa odpoczywam odpoczywam nogi do góry wczoraj znowu opuchnięte nogi ale maść mi trochę pomogła.. moja waga zwariowała- od ost. wizyty już 2 kg! Kasia smakołyków pod dostatkiem wczoraj wyczekane kluski śląskie z roladą![]() Malpka ja ze śląska- dokł. Wodzisław Śl. dziś zakupki z mamusią ![]() trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! ![]() pozdrawiam! |
|
|
|
|
#3890 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3891 | ||||
|
Rozeznanie
|
![]() ![]() Cytat:
no może poza treściową która czasem też coś walnie od rzeczy, ale już się przyzwyczaiłam.. ![]() najbardziej mnie wkurza jak mówi, że sobie weźmie moją córeczkę na wychowanie, bo my będziemy mieć nowego bobasa.. Cytat:
i za wizytę.. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
, ja też mam zamiar policzyć, ale to przy praniu właśnie zrobię.. teraz mam lenia..
|
|
|
#3892 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3893 |
|
Zakorzenienie
|
malpka - otworzyłam jeden z linków do seriali które podałaś(ale fimiku nie włączyłąm tylko stronkę) ,i nagla wyskoczyła mi jakaś strona ,że mój komputer zostanie zablokowany i cała zawartość została nagrana. mowa była o jakieś karze 100 euro i podanym moim nr konta.... tyle z tego pamiętam ....komputer cały zawieszony i trzeba było odblokować ....
Mam nadzieję ,że nie wlecą mi w kominiarkach na chatę ... rodzić w więzieniu to kiepski pomysł....
|
|
#3894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3895 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a tak w ogole to starsznie ciężką noc miałam, nie mogłam znaleźc pozycji do spania, co sie przekreciłam to dostawałam od kopa. Jedyna myśl która mnie teraz uszcześliwia oprócz mojego dzidziolka w brzuszku oczywiscie, too to że ZA TYDZIEŃ TŁUSTY CZWARTEK- A SOBIE POJEM PĄCZKÓW HII
Edytowane przez mariolci Czas edycji: 2013-01-28 o 11:18 |
|
|
|
|
|
#3896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3897 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Mamuśki
![]() melduję się po wizycie kontrolnej leci mi 32 tc, lekarz powiedział, że on widzi dziewczyne, więc będzie chyba Baśka, bo to już drugi lekarz,który potwierdził płeć wszystko jest jak powinno, wzorowo. Śmiać mi się chciało, bo robił mi usg, mierzy dzieciątko,ogladą z każdej strony i pyta: która to pani ciąża?druga?trzecia? Ja zdziwiona mówie,że 1sza. Na co on że dziecko jest baaaardzo duże, wage oszacował na 2300 i już kazał rozważać cesarskie cięcie, bo prawdopodobnie podwoi jeszcze wage lece robić kopytka! pozdrawiam
|
|
|
|
|
#3898 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
sniadanko i Lece dalej spac ![]() Cytat:
taaaaaaaaaaaaaa i jeszcze moze Modra Kapusta do tego ...![]() ![]() powiem wam poszlam spac o 7.15 haha no podobno nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo ... w koncu i tak w domu siedze moge isc spac dalej haha |
|||||||
|
|
|
|
#3899 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
heh, my ciagle jeszcze nie wiemy, ale gdzies chyba skoczymy i tak sie zastanawiam, czy wybrac weekend gdzies niedaleko poznania, bardziej relax, czy moze w gory, zeby sobie chociaz 2 dni pozjezdzal rozkmina
|
|
|
|
|
|
#3900 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
więc norma !
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:20.

na szczęście zdążyłam się złapać barierki i zdarłam tylko kolano
ale i tak mała się wystraszyła bo kopała tak że szok

na środę się zapisałam do lekarza 

) głównie do dziewczyn z terminem na początek marca. Jak już teraz pierzecie ubranka to już tak zostają czy macie zamiar jeszcze raz prać? Bo zastanawiam się czy uprać już teraz i miesiąc mogą już leżeć czy jeszcze poczekać ze 2 tygodnie

i nie tylko, intryg i zdrad), a w lutym nowe Walking Dead. Ja oglądam głównie takie rzeczy
05.07.2008 
rozkmina