|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 |
|
8 | 16,00% |
| Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 |
|
28 | 56,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8
|
|
|
|
#602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda, że u mnie w rodzinie jest bo drugiego bym na 100% tak nazwała
|
|
|
|
|
#603 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
u nas chyba kilka takich trudnych momentów okazało się najbardziej owocnych na potem - choć marne pocieszenie, jak się w tych wszystkich bolesnych emocjach jest.. Cytat:
jestem z tych, które są właściwie od samego początku, ale "skromnie w ilość" i często mam takie wrażenie - pewnie właśnie dlatego, że nie mam zwykle możliwości pisać więcej. Ale staram się przyokazyjnie wszystko nadrabiać - mimo to nierównowaga tego, że jestem z Wami na bieżąco, a mnie jest mało, tak chyba działa. Nawet jakiś czas temu było mi trochę przykro, że w takim trybie nie ma szans bycia "klubową", ale szybko mi przeszło cieszę się, że z różnymi sprawami nie czuję się sama, a nie są zwykle tematy zbyt pociągające dla "nieciążowych" ![]() Cytat:
![]() i dziecię moje z brykuna sprzed tygodnia zrobiło się teraz bardzo spokojne, aż też się zaczęłam martwić trochę założymy wtedy nowy wątek
|
|||
|
|
|
#604 |
|
Zakorzenienie
|
myślałam, że mi to dłużej zajmię ale to zadna robota była.. mogę sobie na spokojnie forum czytać
![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- a do kiedy masz zamiar pracować? I co tak wcześnie uciekasz?? |
|
|
|
#605 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za ciuszki!Wózek mi się baaardzo podoba. Cytat:
|
||
|
|
|
#606 |
|
Zadomowienie
|
ide zjeść drugie śniadanko
i troszke posprzatać bo "zakisne" w tym łóżku
|
|
|
|
#607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#608 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mama zawsze specjalnie robi dla niego nawet smakołyki do słoików, jak ja przyjeżdżam sama, bo mąż pracuje długo ![]() a u teściów to się zdarzało, że ja gotowałam wszystkim. Podejrzewam, że teściowa nawet nie bardzo się interesuje tym, co mi może smakować.. ale to nie z niechęci, tylko z ogólnego zmęczenia życiem chyba. Taka "depresyjnawa" jest. |
|
|
|
|
#609 |
|
Zakorzenienie
|
możliwe, może teraz coś w tych paszach jest?? Wcześniej to jakimiś ziemniakami i pokrzywą się karmiło zwierzęta a teraz jakąs maczka czy coś..
|
|
|
|
#610 |
|
Zadomowienie
|
Zarzućcie przepisem na tą słynną pizzę, bo muszę jechać za chwilę na zakupy i nie wiem co potrzebuję.
|
|
|
|
#611 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam zamiar pracować tak długo jak będę się dobrze czuć. nie określam sobie jakoś terminu, bo w tej kwestii niewiele ode mnie zależy
![]() a dziś uciekam wcześniej bo idę do lekarza na kontrolę. w sumie już dobrze się czuję, nie mam gorączki, gardło mnie nie boli itd. no ale dla bezpieczeństwa wolę skontrolować czy wszystko OK czy będzie potrzebny antybiotyk
|
#612 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
więc rano robiłam w jednym garnku śniadanko dla siebie, a obok w megagarze dla kur.. niech tylko Pani, która pomaga na co dzień dziadkom szybko zdrowieje
|
|
|
|
|
#613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#614 |
|
Zakorzenienie
|
Co do teściowych i gotowania..
Moja na moje nieszczęście gotuje fantastycznie.. Zawsze wszystko jest takie pyszniusie.. I to jest moje przekleństwo, bo mi tak TŻta rozpuściła, że on jest francuski piesek.. Wędlinka nie może być z tłuszczykiem.. chleb jak jest trochę suchy to on nie zje.. Obiad to tylko świeży, bo jak taki odgrzewany to on nie ma ochoty.. a ziemniaki odgrzewane to dla niego zgroza...Zupa też na każdy dzien inna bo na drugi dzień to już mu się nudzi... Jak widzę co moi koledzy z pracy przynoszą do jedzenia, bo im kobiety zrobiły i się cieszą, że mają i zajadają ze smakiem to ja się załamuje.. Bo wiem, że mój TZ to by na to nawet nie spojrzał.. Na początku robiłam bunt i mówiłam, że jak mu się nie podoba to niech sobie sam gotuje.. No i skonczyło się na tym, że jadł na mieście..ehh Teraz trochę mu guścik zelżał a i ja się wyrobiłam w gotowaniu.. ale francuskim pieskom i rozpieszczaniu przez Teściowych mówię stanowczo NIE!! |
|
|
|
#615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zestaw x-lander 3w babka nam wyliczyła o jakieś 500zł taniej niż tutaj w dodatku powiedziała, że są dystrybutorami x-landera i taniej nawet w necie się nie znajdzie.a jaki model upatrzyliście sobie? u mnie to samo |
|
|
|
|
#616 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj czekam na wyniki z morfolofi, moczu i glukozy.. Robiłam w piątek, myślicie, że dzisiaj już mogą być?? Ile Wy czekałyście?
|
|
|
|
#617 |
|
Zakorzenienie
|
Po glukozie, ble. Slodki ulepek co drażni gardło i pozostawia podraznione dłużej niż wódka
![]() Zaraz przyjdzie kuzynka na kawę, będę później.
|
#618 |
|
Zakorzenienie
|
Uwaga chwale się
moimi Łupami przywiezionymi z Mazur,w sumie z Warmii ![]() 1. 3xBody kupione w Smyku na wyprzedaży za 25 zł ![]() rozmiar mały, bo 56 ale Tż uparł się akurat na te kolorki 2,3. Okrycie kąpielowe, 100x100, 100%bawełny za 32 zł
|
|
|
|
#619 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za szóstkę a płatki za mną właśnie takie zwykłe chodziły, z kakao wygrzebałam gdzieś z tyłu szafki i akurat było na jedną miseczkę. dziś jestem mega głodna (to dlatego, że nie mam chleba, a tak mi się nie chce iść), wciąż bym coś jadła. Cytat:
Aaś, moja koleżanka ma sklep dziecięcy i bardzo poleca wózki tej firmy, sama używa przy swoim synku, tyle że pojedynczego
|
|
#620 |
|
Zakorzenienie
|
sliczne
|
|
|
|
#621 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Muszę koniecznie tam zajrzeć przy najbliższej okazji... Cytat:
---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Eeee... Jutro mamy rocznicę, muszę coś wymyślić dla Mężyka, ale nie mam pomysłu co...
|
|
#622 |
|
Zakorzenienie
|
Witam po weekendzie
Mysia mysz, justyna_g4, sharpnowaja, banka26, Paulina 87 - trzymam za Wasze wizyty
|
|
|
|
#623 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczynki ja na moment tylko bo mam bałagan w głowie straszny ...
jestem u mamy, nie dawały mi spokoju te skurcze i kłucie mocne w szyjce przez weekend. poszłam do mojego gina, który wcześniej leczył mnie kilka lat, i stwierdził że szyjka jest bardzo mocno skrócona, ok. centymetra. i oczywiście skierowanie do szpitala. pytałam o pessar, stwierdził że może nie być już na czym założyć ... to akurat wątpliwe, bo wiem że przy pół cm się czasem da. w każdym razie dzwoniłam do szpitala, mamy przyjechać po południu, bo teraz i tak miejsc nie ma, i tam jak jest na czym zakładają szew albo krążek i nie trzymają bardzo długo. byle by było na czym ... trzymajcie kciuki, bo inaczej poleżę tam bardzo długo
|
|
|
|
#624 | ||
|
Zakorzenienie
|
pod tym względem mój mąż jest wzorcowy. jak komuś zostają ziemniaki to on chętnie weźmie tylko po to żeby zjeść odgrzewane. a mi się śmiać chce jak robi akcje pt. gotuje ziemniaki, wystawia na balkon żeby wystygły, i wrzuca na patelnię bo takie odgrzane z masełkiem sa dla niego najpyszniejsze
Cytat:
Cytat:
|
|
#625 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niestety tak jest..oczywiście są wyjątki jak we wszystkim ale większośc w tym Ja na wypadanie włosów cierpiało tuż po porodzie miałam wręcz zakola łyse i włosów tak mało ze trudno było "bujnie" wyglądac ![]() Cytat:
Cytat:
powiem Wam co mi się stało wczoraj; tuż po obiedzie..jakieś 15,20 minut później .. zaczął dziwnie bolec mnie brzuch..tak na dole.. bardzo niepokojąco... zbiegiem okoliczności było to że chwile przed tym bólem małemu myłam pupkę w zlewie bo zrobił niespodziankę..trzymałam go jedną ręką więc trochę mięśnie brzucha były napięte..ból w krótkim czasie potęgował.. zmienił się w typowe bardzo bolesne skurcze.. tak mocne że dostałam dreszczy i przy kazdym skurczu nie mogłam oddychac..z bólu.. potworne!!! na kolanach szłam do toalety by sprawdzic co się dzieje.. myślałam że to koniec ![]() nawet nie potrafię Wam opisac co czułam ile złych mysli przeszło mi przez głowe.. najgorsze w tym wszystkim było to że nikomu nic nie powiedziałam (tżtowi ) tylko sama w tej łazience cierpiałam potwornie .. nie mogłam ułożyc ciała żeby sobie ulżyc... znałam te bóle..i wiedziałam że jest to zbliżone do bóli związanych z porodem.. po.. nie wiem około 20 krótkich bo po 15 sekundowych skurczach .. zwyczajnie usiadłam na kibelku.. nie wiem podświadomość że jednak są to jelitowe sprawy.. i tak było ..dostałam mega.. mega biegunki niesamowite w tym wszystkim było to jak bardzo mogłam się pomylic... bóle praktycznie te same jak w ostatnich minutach przed partymi............:brzyd al: a to tylko.. choc później jeszcze się martwiłam ze moze się oczyszcza czy coś..wiecie myśli same w głowę wchodzą.... a to tylko.......... biegunka ![]() upsss....na szczęście!!! mimo wszystko co się stało nie wiem... ni stąd ni zowąd taki atak! tez mnie zastanawia.... skurcze po jakiś 20 minutach lezenie i rozmawiania z tżtem o tej sytuacji powróciły ale już wiedziałam ze za chwile pójdę do kibelka.. mimo że w dreszczach i z sapaniem jak lokomotywa....byłam spokojniejsza wzięłam pierwszy raz nospę ...i na tym się skończyło..tż kazał mi się uspokoic i zasnąc na chwile po nospie....pomogło!!! |
|||
|
|
|
#626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzeba się uzbroić w cierpliwość.. |
|
|
|
|
#627 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#628 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy kolejnej wizycie w w tamtych stronach, na pewno obkupię się w którejś z tych hurtowni ![]() Cytat:
Mysia, już zdała relację, a Sharp niedawno pisała, że ma przełożoną wizytę chyba na jutro
|
||
|
|
|
#629 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#630 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ważne, że zareagowałaś.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:25.

Dzisiaj chyba idziemy do banku sprawdzić co i jak z kredytem, no i od teraz od mamy mamy (ale to brzmi) dwa kolejne mieszkania, które mogły by być. Trza tylko później zadzwonić i się umówić na oglądanie. 

za ciuszki!

np. ja nielubie flaków pieprznych- ona robi takie że aż oczy łazwią tyle pieprzu nawali.....mielone smaże na małym ogniu na oleju i potem odsączam jej na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu- a ona na smalcu, i niedosmażone są w śrdoku i jeszcze tym smalcem polewa ziemniaki-
na samą myśl o jej gotowaniu.....dlatego już ze 2-3 lata totalnie NIC co ugotowała niejadłam, na szczeście mieszka za granica i żadko jest w kraju

w dodatku powiedziała, że są dystrybutorami x-landera i taniej nawet w necie się nie znajdzie.
Biedna pani. Sąsiadka - malutka, drobniutka, niziutka przez całą ciążę praktycznie przelatała w swoich normalnych ciuchach sprzed ciąży, umiała nosić nawet dżinsy. Wszyscy się zastanawiali gdzie ona tego dzidziolka ma. Smarowała się dzień w dzień. Noooo... szkoda, że w ostatnim miesiącu tak jej wywaliło brzuch, że miała posiekany w rozstępy tak jak mniej więcej ta pani. 
za Wasze wizyty

ważne, że zareagowałaś.