|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012
Iwa buzia szybciutko sie zagoila
|
#4472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super!
|
|
#4473 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Spędza w nim u nich sporo czasu. Cytat:
Śliczna, sweterek super. ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Udało mi się zapisać małą do tego specjalisty od naczyniaków. Na NFZ już do końca roku nie ma miejsc, prywatnie udało się na 12 marca. |
|||
|
|
|
#4474 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny.
ja tylko z doskoku bo Lena ma znowu dzień marudy ![]() później Was nadrobię. Agnus, proszę podlinkuj jeszcze raz sprzedawcę u którego zamawiałaś krzesełko do karmienia ![]() chyba że któraś z pozostałych dziewczyn już je zamawiała to też poproszę o namiary. wiem, że już było to nie raz ale chciałabym już je zamówić a Lena nie pozwala mi na dłuższe siedzenie w internecie chciałam tylko słówko o glutenie. w materiałach, które mam znalazłam informację, że kobiety karmiące piersią mogą wprowadzić gluten w następujący sposób.: w porze karmienia rozrobić kaszkę w niewielkiej ilości własnego mleka lub wody, podać łyżeczką i zaraz po tym przystawić dziecko do piersi. |
|
|
|
#4475 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4476 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sojka super ta sukienka! Ja Maję często ubieram w sukienki, ale przeważnie w niedziele lub gdy mamy gości. Z kolorów to lubię różowy i większość ubranek ma takich, ale bardzo podoba mi się gdy założę jej coś niebieskiego. Wtedy mój mąż chodzi i mówi "mój synusiu"
|
|
#4477 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/maxx-wypas-krzesel...918843426.html ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
Ciekawe bo kleik to lubi, a wydaje mi się, że różnica w smaku jest niewielka.Przemycam troszkę kaszki w słoiczkowych daniach. |
||
|
|
|
#4479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aczkolwiek po sylwestrze to mnie już tak nie ciągnie, bo nocka po takim pijaństwie już nie jest taka fajna. Ale na lampeczkę wieczorkiem to chyba mnie namówiłyście ![]() Kurczę już prawie południe, a ja nic nie zrobiłam. Lecę ogarnąć chatę, bo jak na razie zmieniłam tylko pościel oraz ogoliłam materac ze zmechaceń, bo mój księciunio spać nie może jak czuje przez prześcieradło te zmechacenia, taki delikatny (mowa o TŻcie)---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Sojka, sukieneczka Zosi bomba! |
|
|
|
|
#4480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#4481 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczęta
zaraz lecę nadrobic co tam od wczoraj naprodukowalyście![]() Gda zapraszam do klubu
|
|
|
|
#4482 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Nie wiem co ostatnio jest z tym logowaniem, ale chociaż Was nadrobiłam My nocka cała przespana ślicznie dawno się tak nie wyspałam ![]() Widzę że temat powrotu z macierzynskiego na tapecie . No ja mam tą komfortową sytuację że z Małym zostaną moi Dziadkowie ( już sie nie mogą doczekać ) ale też mi jakoś smutno jak sobie pomyślę. Wogóle jutro postanowiłam pierwszy raz zostawić Witulka z moja Mamą na całą noc i sobie jakąś randkę z Mężulkiem urządzić Aaaa co do gier planszowych to my z Tżetem też uwielbiamy!!! Oczywiście tradycyjne Scrabble ale też Carcasone ( chyba jakoś tak sie pisze i Runebound- mega polecam
|
|
|
|
#4483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie zjedliśmy marchewkę z ziemniakiem. Ojeju jak smakowało! A sam ziemniak jest w słoiczkach w ogóle? Mam pytanie - na allegro są te kaszki bezmleczne z glutenem Holle i są owsiane, jaglane, razowe, pszeniczne i inne. Które ja mam kupować??? Czy to wszystko jedno? Sojka super nasza Zosia pannica w kiecce
|
|
|
|
|
#4484 |
|
Rozeznanie
|
No cześć!
![]() Wchodzę wczoraj wieczorem a tu tyle stron. Pytam co tak dyskutujeta? Już myślałam że coś się stało a tu o jedzonku. Szkoda że przepisy tylko w klubie Chętnie przyrządziłabym coś pysznego i sprawdzonego.Na początek weekendu samochód nam się rozkraczył i sporo kasy pójdzie na naprawę W sobotę wyskoczyłam sama na zakupy. Udało mi się wyhaczyć dla Małej pare rzeczy w lumpku ale już takie resztki bo tam wykupują w dniu dostawy, kiedy jest 50zeta za kg. Nie zawsze mogę się wtedy wyrwać. Postanowiłam że będę karmić Pędraczka mojego do ukończenia 5 miesiąca o ile natura pozwoli. Tak wygodniej ![]() Konczi współczuję powrotu do pracy. Mi się skończyła umowa z końcem roku więc zostałam na lodzie. Tzn. powiedzieli mi że na pewno znajdzie się dla mnie praca i mam wracać ale nie spieszy mi się. Agaton twierdzisz że ten Aniołek ze zdjęcia bywa taki nieznośny? nie wierzę, cudny ma uśmiech.Katiem pięknie wyglądałaś. Śliczne masz to zdjęcie z Kubusiem. A Tamlin ma super zdjęcie z dzieciaczkami Święta trójca![]() Gracjanek faktycznie ma takie delikatne rysy jak dziewczynka, do tego dłuższe włoski. Jak amorek wygląda ![]() Zosia pięknie się prezentuje w sukieneczce, musisz ją częściej ubierać ![]() Te dzieciaczki takie do Was podobne, moja ma po mnie chyba tylko kolor oczu
Edytowane przez Agnes!84!! Czas edycji: 2013-01-28 o 12:14 |
|
|
|
#4485 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam wrażenie, że gdyby to jedzonko ze słoiczków było gęstsze to Mai by lepiej szło bo tę kaszkę z glutenem wcina pięknie.
|
|
#4486 |
|
Zakorzenienie
|
Uff nadrobiłam.
kasiam kupiłam takie dwie grzechotki http://www.amko.com.pl/kolorowa-grze...5-id-7438.aspx i http://www.amko.com.pl/grzechotka--z...5-id-7446.aspx Teraz to są ulubione grzechotki ![]() Sojka Zosia slicznie wygląda w sukience i jak elegancko ![]() My już znaleźliśmy opiekunke - Pani po 50 z doświadczeniem w pracy z dziećmi ![]() Ale mi narobilyście smaka z tym nowym Redsem A malibu z mlekiem też bym się napiła tylko musze Malibu kupic. Chociaż ja to najbardziej lubie Campari z sokiem pomarańczowym
|
#4487 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4488 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kamerki nie bardzo mamy gdzie zamontować, ale skłaniam się ku ukryciu dyktafonu Cytat:
Cytat:
Co my dziś przeżyłyśmy na spacerze.... facet samochodem w nas wjechał... na szczęście skończyło się na strachu, ale jak sobie pomyślę co mogło się stać to aż mnie paraliżuje...
Darknet dla każdego. Przewodnik po ukrytych stronach Tora: Baza adresów onion BRUTAL SEARCH - See the DarkNet as it is—mostly in numbers, without censorship Edytowane przez Iwa844 Czas edycji: 2013-01-28 o 12:54 |
|||
|
|
|
#4489 |
|
Zakorzenienie
|
Iwa jak to się stało?
Dobrze ze jestescie całe i zdrowe.
|
#4490 |
|
Zakorzenienie
|
O matko!!!! Gdzie ci ludzie mają oczy??? Jak dobrze, że nic się nie stało... A głupio mu chociaż było?
|
|
|
|
#4491 |
|
Przyczajenie
|
Ci ludzie to są bezmyślni... najgorzej jak za zakretu wyjezdzają... Też się kiedyś stracha najadłam
|
|
|
|
#4492 |
|
Zakorzenienie
|
Za godzinkę jade do kolezanki i jej miesięcznego bobasa
|
#4493 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
gda w douglasie mi powiedzieli ze clarins truly matt zostal wycofany
|
||
|
|
|
#4494 |
|
Zakorzenienie
|
W kwestii powrotu do pracy ja narazie idę na urlop wychowawczy i zobaczymy jak podołamy finansowo,w razie czego pójdę do pracy na pół etatu czyli u mnie wypada 8 dni w miesiącu z racji że pracuję po 12 godzin a wtedy mężul by był z małą.
|
#4495 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamuśki
jejku nawet nie mam kiedy nadrobić weekendu sesja pełną parą nauki od groma... i jeszcze ta praca licencjacka ... Wieczorem jak mały pójdzie nynki to na spokojnie nadrobię ![]() Mój Jaśko już zjada całe słoiczki obiadków i widzę że najbardziej odpowiadają mu z hippa dziś pierwszy raz jadł marchewkę z ryżem ![]() Cytat:
Tż poszedł z małym na spacer a ja uciekam do ksiązek
|
|
#4496 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4497 |
|
Zakorzenienie
|
O matko, Iwa, aż mnie ciarki przeszły..... Co to za tłumaczenie, że ma zaganiany dzień! No ale teraz już będzie może bardziej uważał, dzięki Bogu nic się nie stało
|
|
|
|
#4498 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak długo szukałam idealnego podkładu...Cytat:
|
||
|
|
|
#4499 |
|
Zakorzenienie
|
Ojej Iwa jak dobrze, że nic się nie stało !!!
|
#4500 |
|
Zakorzenienie
|
rany julek .. Iwuś dobrze że nic się nie stało .. co za patafian .. w buty z jego zaganianym dniem ! dobrze że jesteście całe
ja mam zły dzień .. więc siedzę cichutko i podczytuję Was ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Dziewczynki poradźcie mi ... jestem większych rozmiarów jak wiecie .. i czy mi pasuje wyskoczyć w koszuli i kamizelce??? DUśka jest zabójcza a jak się ją posadzi to ma taki uśmiech .. popatrzcie .. edit - duśka wcinała łyżeczką mleczko więc buźka pełna jakby coo .. ![]() kiedy mogę ją swobodnie sadzać??
[*] .. dzieli nas już tylko czas ... Edytowane przez Konczita Czas edycji: 2013-01-28 o 13:44 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:43.

Henio zaczął robić co dwa dni kupkę, a dzisiaj akurat tuż przed wyjściem zrobił raz w pampersa, a potem podczas przewijania nagle zaczął robić resztę i chyba zrobił z 5 kg tej kupy! Wychodziła niczym ciastolina Play doh i się nie kończyła, a ja myślałam że tam puszczę pawia 

Teraz jeszcze bardziej doceniam naszą sytuację, że mogę sobie pozwolić na to, żeby zostać z dzieckiem...

Chętnie przyrządziłabym coś pysznego i sprawdzonego.
A malibu z mlekiem też bym się napiła tylko musze Malibu kupic. Chociaż ja to najbardziej lubie Campari z sokiem pomarańczowym