Biedronka - produkty godne polecenia cz. XVIII - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-28, 12:21   #3361
kasztanka3
Pani Mizantrop

Dot.: Biedronka - produkty godne polecenia cz. XVIII

Raptem półtora dnia mnie nie było na forum, a natrzaskałyście postów a postów, ponad 4 strony
TŻ mój był w sobotę w wyprzedażowej Biedronie, coli winter nie było, pierogów ze szpinakiem też nie (a taką miałam ochotę na szczęście były ruskie), miseczek też ani śladu. Kupił za to tę prażoną cebulkę Culineo i usmażyłam te ruskie pierożki na masełku i posypałam cebulkami, pyszności
Stary 2013-01-28, 12:38   #3362
Katiaaa88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasztanka3 Pokaż wiadomość
Kupił za to tę prażoną cebulkę Culineo i usmażyłam te ruskie pierożki na masełku i posypałam cebulkami, pyszności
Ale mi smaka narobiłaś Uwielbiam te pierogi ruskie. Mogłabym je jeść codziennie. Szpinakowe kupiłam, spróbowalam i też mi bardzo smakowały.
Katiaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 12:44   #3363
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Skusiłam się na kombinezon dziecięcy za 19,99, cienki ale na koniec zimy/początek wiosny do wózka styknie, a obawiam sie że dp tego czasu młody z zimowego wyrośnie i był u mnie spite 2x1l za 2 zł

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 12:45   #3364
Percival
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alamirka Pokaż wiadomość
U, widzę że jakaś awaria kubkowa Dobrze że moje z innego "fasonu" juz drugi rok się trzymają

Mężulek mi przyniósł na śniadanie jakąś mini pizzę z Biedronki. Virtu, 235 g, za 3.99. Akurat wczoraj mu orzekłam że od dziś biorę się za siebie, to mi takie cuda wianki naznosił no
Jadłaś już, smakowała? Bo nam całkiem smakowała, jak na gotowe cudo w kilka minut - taka ciepła kanapka, a nie pizza, ale fajne do przegryzienia
Za to nie ma u mnie toffinków, przyprawy do grzańca, trójpaków Danusi, pierogów ze szpinakiem i większości rzeczy z wyprzedaży
Rajstopy były juz wczoraj, ale tylko 2 i 5 i to kolor malachit i jeszcze miały porozrywane opakowania, jakbym zobaczyła, że ktoś rozwala opakowanie, jak ma kolor w okienku, to bym dała po łapach, zrobiła zdjęcie i powiesiła na galerii "tej/go pani/a nie obsługujemy"
Percival jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 12:46   #3365
Agoorka
Zadomowienie

Ja dziś zakupiłam męską kurtkę puchówkę za 49 zł i sweter męski za 10 zł, dorzucili u mnie na wyprzedaży. W ogóle to u mnie dużo jeszcze bodajże spodni narciarskich i kurtek na przecenie, ale wzięcia nie mają. Kupiłyśmy też wycieraczkę do butów za 7,99 zł, ale wydaje mi się, że może niej to włosie wyłazić. Pojemników na wagę i patelni też było dużo

Agoorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 12:47   #3366
Percival
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Skusiłam się na kombinezon dziecięcy za 19,99, cienki ale na koniec zimy/początek wiosny do wózka styknie, a obawiam sie że dp tego czasu młody z zimowego wyrośnie i był u mnie spite 2x1l za 2 zł
Sprita bym wzięła, ale u mnie nie ma
A kombinezon też mi wpadł w oko, ale były tylko małe rozmiary (74/80) no i właśnie cienkie mi się wydawały, a moje w wózku już nie usiedzi
Stary 2013-01-28, 12:50   #3367
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:
Napisane przez Katiaaa88 Pokaż wiadomość
Ale mi smaka narobiłaś Uwielbiam te pierogi ruskie. Mogłabym je jeść codziennie. Szpinakowe kupiłam, spróbowalam i też mi bardzo smakowały.
Też bardzo lubię te pierogi, to jedyne gotowe, które naprawdę mi smakują, ogólnie pierogi ruskie to moje najulubieńsze danie ever, a te biedronkowe kupuję zawsze, kiedy nie chce mi się robić domowych

Wyślę dzisiaj chłopa do innej Biedroneczki, może dostanie tę miseczkę i pierogi, no i colę, bo mi narobiłyście chęci na nią. I w czwartek trzeba będzie zapolować na kapcie, bo moje są już niemal w stanie rozkładu
Stary 2013-01-28, 12:55   #3368
0c567865bc5bc81ad7100e57ad69b5206a79ca99_61998c2f33ab1
Konto usunięte

ja się wybieram po pracy po garnki i pudełka na wagę, i maty stołowe, ale się obawiam, że już nie będzie...

ktoś już kupił garnki? jak oceniacie?
0c567865bc5bc81ad7100e57ad69b5206a79ca99_61998c2f33ab1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 13:02   #3369
alamirka
Moderator

Cytat:
Napisane przez Percival Pokaż wiadomość
Jadłaś już, smakowała? Bo nam całkiem smakowała, jak na gotowe cudo w kilka minut - taka ciepła kanapka, a nie pizza, ale fajne do przegryzienia
O dobrze wiedzieć Jeszcze nie jadłam, ale w takim razie jeszcze dziś spróbuję
alamirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 13:02   #3370
aga_s83
Raczkowanie

Cytat:
Za to nie ma u mnie toffinków, przyprawy do grzańca, trójpaków Danusi, pierogów ze szpinakiem i większości rzeczy z wyprzedaży
Rajstopy były juz wczoraj, ale tylko 2 i 5 i to kolor malachit i jeszcze miały porozrywane opakowania, jakbym zobaczyła, że ktoś rozwala opakowanie, jak ma kolor w okienku, to bym dała po łapach, zrobiła zdjęcie i powiesiła na galerii "tej/go pani/a nie obsługujemy"

o zapomnialam wspomniec o tym twarozku z miodem ale jedno opakowanie widzialam; te rajstopy to z dzieciecych byly tylko przecenione, damskie w normalnej cenie.
Stary 2013-01-28, 13:04   #3371
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Raptem półtora dnia mnie nie było na forum, a natrzaskałyście postów a postów, ponad 4 strony
TŻ mój był w sobotę w wyprzedażowej Biedronie, coli winter nie było, pierogów ze szpinakiem też nie (a taką miałam ochotę na szczęście były ruskie), miseczek też ani śladu. Kupił za to tę prażoną cebulkę Culineo i usmażyłam te ruskie pierożki na masełku i posypałam cebulkami, pyszności
a ty nie wspominałaś kiedyś o jakimś odchudzanku ?
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 13:05   #3372
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Za to nie ma u mnie toffinków
teraz w L przecenili na 0,59 zł

Cytat:
Sprita bym wzięła, ale u mnie nie ma
A kombinezon też mi wpadł w oko, ale były tylko małe rozmiary (74/80) no i właśnie cienkie mi się wydawały, a moje w wózku już nie usiedzi
Ostatni 86/92 ale racja cienki, dlatego do wózka pod koniec zimy

Aaaa jest nowy numer Smaki Życia jak kogoś interesuje

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 13:15   #3373
Percival
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aga_s83 Pokaż wiadomość
o zapomnialam wspomniec o tym twarozku z miodem ale jedno opakowanie widzialam; te rajstopy to z dzieciecych byly tylko przecenione, damskie w normalnej cenie.
U mnie damskie po 3,99 były, kupiłam wcześniej czekoladowe w normalnej cenie i są super, żałuję, że nie ostał się ten kolor ani rozmiar dziecięcie po 2,99, ale trochę na mnie przymałe

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:
Napisane przez aga_s83 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
teraz w L przecenili na 0,59 zł

Ostatni 86/92 ale racja cienki, dlatego do wózka pod koniec zimy

Aaaa jest nowy numer Smaki Życia jak kogoś interesuje
Nie mam L ponoć mają mi wybudować i to obok pracy, ale to jeszcze długo, długo potrwa....
A kombinezon fajny w dotyku, taki milusi, jak do wózka i nakryjesz kocykiem to spokojnie
Stary 2013-01-28, 13:16   #3374
titina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirianka Pokaż wiadomość
Dziękuję ciekawa jestem czy tak jest we wszystkich marketach np Auchan - tam jest duże zaplecze piekarskie i też jestem ciekawa czy to też z mrożonych czy jednak własne... Niby piszą na każdym opakowaniu że produkcja własna i jest skład
W małych tesco i lidlu - mrożone
W Auchan pieką, w Biedronkach przeważnie mają z piekarni. Ale jak dla mnie jakość biedronkowego pieczywa nie jest zbyt dobra. Wolę kupić w lokalnej piekarni. Nigdy nie kupuję marketowego pieczywa, no chyba że muszę.

Kupiłam winter colę. Smak taki jakby do coli dosypać przyprawy do grzańca. Trochę dziwna, ale może być

I spent my whole childhood wishing I was older. Now I'm older, it sucks.

Edytowane przez titina
Czas edycji: 2013-01-28 o 13:17
titina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 13:16   #3375
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
a ty nie wspominałaś kiedyś o jakimś odchudzanku ?
Czego jak czego, ale ruskich pierogów, gorgonzoli i czekolady nie odmawiam sobie nigdy Najwyżej potem poćwiczę więcej
Stary 2013-01-28, 13:35   #3376
Mirianka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez titina Pokaż wiadomość
W małych tesco i lidlu - mrożone
W Auchan pieką, w Biedronkach przeważnie mają z piekarni. Ale jak dla mnie jakość biedronkowego pieczywa nie jest zbyt dobra. Wolę kupić w lokalnej piekarni. Nigdy nie kupuję marketowego pieczywa, no chyba że muszę.

Kupiłam winter colę. Smak taki jakby do coli dosypać przyprawy do grzańca. Trochę dziwna, ale może być
A propo Auchan napisałam do nich i dostałam taką informację: "
Pieczywo to odpiek z ciasta mrożonego" więc to chyba nie za dobrze

Mirianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 13:36   #3377
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Czego jak czego, ale ruskich pierogów, gorgonzoli i czekolady nie odmawiam sobie nigdy Najwyżej potem poćwiczę więcej
mi się marzą takie pyszne.. jak kiedyś moja ciotka ulepiła. No niebo w gębie może kiedyś się pokuszę i też zrobię. Tylko musi mnie baardzo scisnąć, bo to tyle roboty
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 13:36   #3378
marza_mr
Zakorzenienie

Spinaczy do bielizny u mnie nie było zakupiłam za to pojemnik ten z łyżeczką w B. wyszedł za 6,06 zł to bardzo tanio, bo mam dwa takie same kupione w realu za 7 zł i w tesco za 10 zł (cena z kosmosu, ale był mi wtedy baaardzo potrzebny).
Patelni u mnie było zatrzęsienie, ale bo krytycznych opiniach z forum ze przypalają to nie wzięłam, zamówię na allegro, mam tam sprawdzoną tyle że kosztuje 52 zł.
Oczywiście skusiłam się też na michałki i galaretkę, choć tej drugiej były ilości śladowe.
marza_mr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 13:52   #3379
j_ka
Rozeznanie

Oglądałam dziś te garnki, ale odłożyłam. Wydają się fajne, ale ten, który mnie interesował ważył 1,3kg, więc zapłaciłabym za niego ok. 30 zł. Nie jestem pewna, czy jest tyle wart. Kupiłam marmoladę różaną i Kraft balsam z aloesem. Jutro mam wolne i idę do wyprzedażowej. Już się boję o mój portfel.
j_ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 13:55   #3380
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:
A propo Auchan napisałam do nich i dostałam taką informację: "
Pieczywo to odpiek z ciasta mrożonego" więc to chyba nie za dobrze
W Auchan mają pyszne croissanty z francuskiego ciasta i chyba kiedyś widziałam tam bajgle z makiem
Nie wiesz, czy są może w tej Biedronie koło Kauflandu cole winter i pierożki ze szpinakiem?

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
mi się marzą takie pyszne.. jak kiedyś moja ciotka ulepiła. No niebo w gębie może kiedyś się pokuszę i też zrobię. Tylko musi mnie baardzo scisnąć, bo to tyle roboty
Ja ostatnio robiłam pierogi z pieczarkami, ale zmusiłam TŻta do wałkowania ciasta, bo mi się nie chciało Ruskich już ładnyhc parę tygodni nie robiłam, może to i lepiej, bo gdybym robiła, to mogłabym je żreć codziennie, a to raczej kiepski sposób na schudnięcie.
Stary 2013-01-28, 14:03   #3381
Mirianka
Zakorzenienie

Cytat:
W Auchan mają pyszne croissanty z francuskiego ciasta i chyba kiedyś widziałam tam bajgle z makiem
Nie wiesz, czy są może w tej Biedronie koło Kauflandu cole winter i pierożki ze szpinakiem?
W Auchan mają boskie ciasta własne - niebo w gębie i ich pieczywko też lubię -bułki pełnoziarniste itp...

Nie widziałam coli na pewno, pierogi też mi się w oczy nie rzuciły W ogólne byłam w weekend w Łomiankach i na Marywilskiej w Biedrze i tam też nie było wielu rzeczy M&Msów jeszcze nigdzie nie spotkałam...

Stary 2013-01-28, 14:09   #3382
megi.3
Zadomowienie

[1=0c567865bc5bc81ad7100e5 7ad69b5206a79ca99_61998c2 f33ab1;38898515]ja się wybieram po pracy po garnki i pudełka na wagę, i maty stołowe, ale się obawiam, że już nie będzie...

ktoś już kupił garnki? jak oceniacie? [/QUOTE]

Właśnie wróciłam z Biedronki z trzema garnkami : ten największy, średni i najmniejszy. W jednym z nich aktualnie gotuję ziemniaki na obiad, więc pózniej moge napisać czy jestem zadowolona
Wydają się być porządne, choć może nie sa najtańsze - te trzy kosztowały ponad 100 zł. Ale uchwyty, wykończenia, grube dno - wydają się być dobre.
megi.3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 14:09   #3383
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bleuclair Pokaż wiadomość
U mnie niestety kubek zaczął przeciekać wypróbuję go jeszcze dziś, a jak będzie tak nadal, to oddam chyba. Nigdy nie czyniłam zwrotu/wymiany w Biedronce. Trzeba podejść do kasy z paragonem po prostu i powiedzieć że chce się oddać?? Nie robią nigdy problemów?
Tak, idziesz do kasy, zazwyczaj zwroty mają w jednej wyznaczonej kasie, pokażą Ci w której. Najlepiej miej ze sobą paragon. Ja nigdy nie miałam z tym problemu, a zwracałam już kilka rzeczy..łącznie z rowerkiem stacjonarnym
Cytat:
Napisane przez arrachne Pokaż wiadomość
Uderz w stół a nożyce się odezwą To chyba Ty planowałaś zupki w kubku
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 14:22   #3384
malinka 20
Raczkowanie

Kurczę, ale mam mętlik w mojej Biedronce jest jeszcze parenaście kubków, w tym DWA fioletowe! ale właśnie mój jak leży na boku to nic a nic nie kapie. Tylko do góry nogami. a w końcu raczej tak go nosić nie będe chociaż.... Ach już sama nie wiem, czy wymienic czy nie. Obawiam się, że ten drugi będzie taki sam.
A pierogów ze szpinakiem nie było:pała: a już myślałam, że zjem na obiad a pasty z limitki, to tylko te oliwkowe. Ble...
malinka 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 14:23   #3385
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:
W Auchan mają boskie ciasta własne - niebo w gębie i ich pieczywko też lubię -bułki pełnoziarniste itp...

Nie widziałam coli na pewno, pierogi też mi się w oczy nie rzuciły W ogólne byłam w weekend w Łomiankach i na Marywilskiej w Biedrze i tam też nie było wielu rzeczy M&Msów jeszcze nigdzie nie spotkałam...
Uwielbiam rurki z kremem z Auchan I takie tartaletki z kremem i owocami na wierzchu, pycha
Szkoda, ogromną mam chęć i na colę i na te pierogi, w sobotę TŻta wysłałam do tej Biedronki na Światowida i tam też nie było ani pierogów, ani miseczek, ani coli
Stary 2013-01-28, 14:29   #3386
Mirianka
Zakorzenienie

Cytat:
Uwielbiam rurki z kremem z Auchan I takie tartaletki z kremem i owocami na wierzchu, pycha
Szkoda, ogromną mam chęć i na colę i na te pierogi, w sobotę TŻta wysłałam do tej Biedronki na Światowida i tam też nie było ani pierogów, ani miseczek, ani coli
No właśnie nie wiem co się ostatnio u nas dzieje z tymi Biedronkami zawsze wszystko udawało mi się kupić...

Stary 2013-01-28, 14:32   #3387
lorek1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lilianna90 Pokaż wiadomość
Lista rzeczy , które będą na wyprzedaży od jutra:
Kod:
http://speedy.sh/kunUD/a5.jpg
Kod:
http://speedy.sh/tQNgv/a4.jpg
Dziewczyny jak wy otwieracie te linki? U mnie się nie otwierają Nie wiem czemu i co z tym zrobić?
lorek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 14:39   #3388
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:
No właśnie nie wiem co się ostatnio u nas dzieje z tymi Biedronkami zawsze wszystko udawało mi się kupić...
To, że w tej przy Kauflandzie nie ma tych nowości jeszcze jestem w stanie zrozumieć, ale w tej większej?
Stary 2013-01-28, 14:43   #3389
pysiamn
Zakorzenienie

[1=0c567865bc5bc81ad7100e5 7ad69b5206a79ca99_61998c2 f33ab1;38898515]ja się wybieram po pracy po garnki i pudełka na wagę, i maty stołowe, ale się obawiam, że już nie będzie...

ktoś już kupił garnki? jak oceniacie? [/QUOTE]
Wyglądają fajnie ... pasują do wszystkich typów kuchenek
Jedyny minus to to Cena za najmniejszy zapłąciłam 24,50
No i nie można MYĆ W ZMYWARCE ! (wprawdzie to nie dlamnie tylko dla mamy a mama nie posiada wiec to bez znaczenia )

*** -12,5kg***
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 14:54   #3390
j_ka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
Wyglądają fajnie ... pasują do wszystkich typów kuchenek
Jedyny minus to to Cena za najmniejszy zapłąciłam 24,50
No i nie można MYĆ W ZMYWARCE ! (wprawdzie to nie dlamnie tylko dla mamy a mama nie posiada wiec to bez znaczenia )
Ja chyba poczekam, aż te garnki przecenią. Do tego czasu pewnie i więcej opinii się pojawi.
j_ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości