My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 8 16,00%
Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 28 56,00%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 1 2,00%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 3 6,00%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 1 2,00%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 3 6,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-28, 13:56   #751
maarchewka
Zakorzenienie

Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8

Pytanie do osób, które chodzą do Medicoveru.. Czy wy się orientujecie czy lekarze widzą do jakich lekarzy są zapisaniu ich pacjenci?

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 13:56   #752
cynamon_owa
Zadomowienie

color- widzisz jak fajnie zaczynam się Wam układać

Jenny- połówkowe usg jeszcze mi zostało i jak się Maluch nie zastawi to poznamy płeć (a jak się zastawi to mi lekarz w PL powie ) No i jeśli położna stwierdzi, że wielkość mojego brzucha odbiega od norm podanych w ich tabeltkach to wyślą mnie jeszcze na usg w 32tc ale nie są zbyt chętni do tego

A chatka puchatka to takie cudo z mojego dzieciństwa O tak mniej więcej wygląda :klik: tyle, że ja robię bez polewy czekoladowej bo po co jeszcze dodatkowo się tuczyć i tylko jedną warstę herbatników

Edytowane przez cynamon_owa
Czas edycji: 2013-01-28 o 13:59
cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 13:57   #753
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Brawa dla męża za popisy kulinarne Ja pochwale, że mój fajnie zmywa po moim gotowaniu Ale też gotuje więc nie narzekam

dla Pysia za skopanie tatusia Wybraliście już imię?

Dobra, to ja uciekam zrobić obiad- dzisiaj u nas nudle w warzywami i kurczakiem w sosie pomidorowym i zestaw sałat
Do później
w takim razie również dla Twojego Męża

Imię dalej nie wybrane chociaż chyba jednak padnie na 1 wybór i imię ustalone jeszcze przed ślubem czyli Wiktor no ale zobaczymy

Smacznego!

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 14:00   #754
pearl87
Raczkowanie

Banka - niezła wizyta

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Co do wózka to ona chce za niego 400zł ale moja kuzynka która będzie chrzesną małego mówiła,że da połowę, więc ja tylko połowę muszę i to nie teraz bo ona poczeka

No i najlepsze!!! Wychodziłam o 12stej z chłopcami na spacer i zarejestrować się do gina i zaczepiła mnie sąsiadka z dołu. Taka starsza kobiecina i pyta się mnie czy nie chciałabym łóżeczka za darmo bo sąsiadka jej mamy skolei ma po swojej 3 letniej córeczce i ponoć zadbane i jak nowe. Pewnie ,że chce No i tak o to o 14stej ma do mnie dojechać to łóżeczko. Ciekawa jestem jak wygląda

Ehhh zostało tylko ciuszki i pieluszki kompletować i te rzeczy z apteki
ale się super poskładało trzymałam kciuki, żeby Ci było choć trochę łatwiej przy tym wszystkim

koleżanka poleciła mi sklep internetowy na higieniczno-aptekowe rzeczy: http://www.myszka-sklep.pl/pr/pl/bestseller.html (dawno nie widziałam tak okropnej strony ) - mają też na all konto, mnie się na razie najbardziej kalkulowały zakupy tam (ale będziemy w Krakowie za dwa tygodnie i z odbiorem osobistym tym bardziej - u nas stacjonarnie nic ciekawego nie znalazłam). I mieli ręczniczki w dobrej cenie z baby ono - moja koleżanka jest z nich bardzo zadowolona, mnie się ten niebieski z żabką bardzo podoba

aa - jeszcze mi się przypomniało, że kiedyś o tym była dyskusja - i na razie na moje "cudnej urody" hormonalne wypryski na dekolcie i plecach znalazłam uspokajacz - jak leżałam ostatnio na patologii, to dziewczyna z sali je smarowała sudokremem cienko. Jest trochę lepiej. Ma któraś z Was jakiś inny patent? Bo mnie to tak wkurza

Chyba się trochę uaktywnię - coś do jedzonka, a potem atakuję z moją maszyną parową fugi w kuchni (już chyba od miesiąca się za to zabieram..)
pearl87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 14:04   #755
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość

Dowcipniś

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Jak Cię to niepokoi to dzwoń do gina (oby w końcu odebrał ) albo jedź na ip

Same dobre wieści

A od którego tygodnia wizyty są co 3 tygodnie czy to zależy od lekarza ??

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Też miałam o to pytać, ale właśnie doczytałam

za okulistę, u mnie wizyta jest w planach ale jeszcze nie wiem kiedy , za to w środę dentysta

Jaja sobie robią w pracy byle tylko nie obudzili się w piątek popołudniu
wiesz co chyba zalezy od lekarza ja mam od poczatku co 3 tyg.

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
tak, tak, pamiętam.. masakra ale wtedy nie było takich mrozów, więc chyba wujek czuł się zbyt pewnie

Gdyby wejście na lód było ryzykowne, to jeśli nawet nie sama to Tż powstrzymałby mnie przed wejściem. Tego dnia było -12stopni, a kilka poprzednich nocy mroziło po 20 stopni
Sporo ludzi chodziło po lodzie.. dzieci z rodzicami jeździły na łyżwach... kawałek dalej rozsiadło się kilkunastu rybaków i łowiło ryby. Takie mrozy jak tam były sprawiły, że lód jeszcze długo będzie bezpieczny.
Oczywiście rozsądek jest najważniejszy.. Mimo, że było bezpiecznie, chodziliśmy tylko przy brzegu, gdzie jest bardzo płytko
u nas w zachodniopomorskim to byly najmrozniejsze dni od soboty zeszlej do tego czwartku auto na kable musialm odpalac moze byc jakas mala czesc cienkiego lodu stapniesz na nia i trachh co by nie bylo uwazajj
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 14:06   #756
Aaś
Zakorzenienie

cynamonowa no żal weź ty wracaj to polandii to przynajmniej cię porządnie przebadają

maarchewka nie stresuj się. ich problem jak pójdziesz od przyszłego tyg na zwolnienie. ty masz czyste sumienie bo się non stop przypominasz

Jenny ja to od 2 miesięcy chodzę co 3 tyg ale u mnie jest "inna" sytuacja w pojedynczej to chyba standardowo do konca się chodzi co 4 tyg nie? chyba ze juz pod sam koniec końca na ktg ii inne takie...
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 14:08   #757
sharpnowaja
Zakorzenienie

Dziewczyny mam mega problem. Byłam dziś w ZUSie ale nie zapytałam o wszytsko bo nie znałam jeszcze wszystkich wiadomości.

Okazało się że ta dziewczyna za którą byłam zatrudniona na zastępstwo wraca w kwietniu a nie w lutym!!! i teraz nie wiem co robić. Bo planowałam się sama zwolnić zanim oni to zrobią i na 3 miesiące zatrudnić gdzieś indziej żeby móc iść na macierzyński. Tylko że liczyłam na to że już od lutego nie dostaję wypłaty. No ale teraz się zastanawiam czy np nie pogadać z tą dziewczyną żeby wróciła w maju (nawet jakbym jej miała zapłacić za ten jeden miesiąc) tym bardziej że na dzień dzisiejszy ona nie ma z kim zostawić dziecka. Tylko właśnie co będzie jak urodzę dopiero w maju? jeden dzień różnicy i już nie mam macierzyńskiego.
Czy jeśli pójdę na wcześniejszy macierzyński (przed urodzeniem dziecka) to mi się to wlicza? i płacą mi już do końca czy to że ona wraca przed moim porodem sprawia że macierzyńskiego dalej nie dostaje?
Nie wiem już co mam robić HELP!!!!!!!
Stary 2013-01-28, 14:08   #758
pearl87
Raczkowanie

Cytat:

A chatka puchatka to takie cudo z mojego dzieciństwa O tak mniej więcej wygląda :klik: tyle, że ja robię bez polewy czekoladowej bo po co jeszcze dodatkowo się tuczyć i tylko jedną warstę herbatników

Cytat:

Imię dalej nie wybrane chociaż chyba jednak padnie na 1 wybór i imię ustalone jeszcze przed ślubem czyli Wiktor no ale zobaczymy

Smacznego!
my też jeszcze nie mamy jasności "imionkowej" - w końcu odpadła Urszulka, myśleliśmy jeszcze o Emilce, ale chyba zostanie Małgosia. Z chłopcem byłoby nam łatwiej
pearl87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 14:10   #759
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angie83 Pokaż wiadomość
Uważajcie na obrączki. Mi gin powiedział, że po 30 tygodniu lepiej pozdejmować wszystkie pierścionki z palców,bo opuchlizna może się pojawić niespodziewanie np. w ciągu nocy, a wtedy wstaniecie z czarnym paluchem.
Co do opuchniętych kostek to mam to samo, odciśnięte pręgi od skarpet. Jak mam wolną chwilę, to staram się trzymać nogi wyżej, żeby usprawnić krążenie.
Moja obrączka nadal zlatuje A bez niej czuję się jakbym czegoś zapomniała np. bielizny, takie przyzwyczajenie
Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Smaruję, zastanawiam się czy nie smarować 3x dziennie, bo mam kolejny 1cm od wczoraj na plusie. Żabcia apartamenty sobie robi
Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
miałam wojne domową z tżtem ..pare dni..
nawet wyprowadziłam się do innego łóżka
no i wygrałam
przeprosił..wyjaśnił..i myślę ze się już taki incydent nie powtórzy..
ale powiem Wam ..że sytuacja była mega zła..codzień wyłam
Gratuluję wytrwałości, ja bym się chyba poddała ...

Nadrabiam dalej gaduły

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 14:11   #760
Aaś
Zakorzenienie

info z fb sprzed chwilki. jeszcze nie obczaiłam jak cenowo stoją...

W dniu jutrzejszym (29.01.2013) w sklepie z ubrankami dla dzieci i niemowląt www.szipszop.pl darmowa dostawa dla zamówień powyżej 20zł. Zapraszamy.
Stary 2013-01-28, 14:31   #761
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
kurcze, zapomniałam wziąść sobie kisielek do pracy...
Daleko masz do mnie? Zrobiłabym Ci
Cytat:
Aduś widziałam widziałam,ale to bardziej prawa pachwina mnie rwie.Dzwoniłam do położnej ,ale powiedziała,że moja gin na urlopie a to pewnie macica się powiększa i więzadła i stąd taki dyskomfort. wizytę mam dopiero w przyszłym tygodniu,ale już nie jest źle
Zmierz obwód brzuszka, mnie tak wszystko rwało i znowu mam większy brzuszek ...
Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Muszę się poskarżyć na mojego leniwego bobaska- nie skacze, nie fika, martwi matkę!
Leżenie na plecach, leżenie na boku, ale tak lekko brzuszkiem w dół to się małe denerwuje, że miejsce zabierają.
Spróbuj coś ostrzejszego, u mnie działają konkretne smaki, bardzo kwaśne, ostre ... glukoza jakoś nie zadziałała wcale rano, spało sobie dalej.

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ja gotowanie teściowej zniosę (o ile ktoś mi poda sól, bo dla mnie wszytsko jest takie niedoprawione - ale to przecież dla mojego zdrowia, bo sól jest niezdrowa), najgorsza jest herbata. za każdym razem proszę żeby nie słodzić mi herbaty - a i tak dostaję mega-słodki ulepek, z łyżeczką cukru i jeszcze słodzonym sokiem
Moja się nauczyła że nie słodzę, ale z sokiem herbatkę lubię. Gotuje natomiast strasznie tłusto ...
Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Zarzućcie przepisem na tą słynną pizzę, bo muszę jechać za chwilę na zakupy i nie wiem co potrzebuję.
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=c7Zw7nm6jJg
Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Eeee... Jutro mamy rocznicę, muszę coś wymyślić dla Mężyka, ale nie mam pomysłu co...
Mój ma urodziny niedługo i zapytałam wczoraj czy coś by chciał. Najpierw powiedział, że nie, a później z łobuzeskim usmiechem stwierdził że Samsung Galaxy S4
Chyba mu ściągnę fotkę z neta i wydrukuję
Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
hej dziewczynki ja na moment tylko bo mam bałagan w głowie straszny ...
jestem u mamy, nie dawały mi spokoju te skurcze i kłucie mocne w szyjce przez weekend. poszłam do mojego gina, który wcześniej leczył mnie kilka lat, i stwierdził że szyjka jest bardzo mocno skrócona, ok. centymetra. i oczywiście skierowanie do szpitala. pytałam o pessar, stwierdził że może nie być już na czym założyć ... to akurat wątpliwe, bo wiem że przy pół cm się czasem da. w każdym razie dzwoniłam do szpitala, mamy przyjechać po południu, bo teraz i tak miejsc nie ma, i tam jak jest na czym zakładają szew albo krążek i nie trzymają bardzo długo. byle by było na czym ... trzymajcie kciuki, bo inaczej poleżę tam bardzo długo
Trzymam kciuki, będzie dobrze.
A do którego szpitala idziesz? My się w czwartek z Jenny wybieramy na zwiedzanie Bonifratów, więc możemy wpaść w odwiedziny

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Cytat:
no to wrzucam kilka fotek z wyjazdu

1. Widok z tarasu mojego rodzinnego domu
2. Spacerek po zamarzniętym jeziorku
3.Widok z jednej z grórek w mojej rodzinnej Wiosce
4. Widok z balkonu mojego rodzinnego domu
5. Idziemy spacerkiem do mojej babci, która mieszka w lesie
ślicznie

W kwestii magnezu to on się nie wchłania w obecności wapnia! a przynajmniej ma ograniczone wchłanianie, więc trzeba go bardzo popić i nie zajadać w okolicach "wapniowych"

Stary 2013-01-28, 14:32   #762
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Daleko masz do mnie? Zrobiłabym Ci

oj chyba z 400-500 km:p ale wirtualnie już do Ciebie lecę

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Cytat:
W kwestii magnezu to on się nie wchłania w obecności wapnia! a przynajmniej ma ograniczone wchłanianie, więc trzeba go bardzo popić i nie zajadać w okolicach "wapniowych"
czyli co tak dokładnie trzeba ograniczyć wtedy? Wszystko z nabiału??

Wojtek
Stary 2013-01-28, 14:33   #763
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Po glukozie, ble. Slodki ulepek co drażni gardło i pozostawia podraznione dłużej niż wódka
porównanie boskie

vil kurde kiepsko z tą szyjką. Jaki to jest dokładnie ból?

ada aż się przeraziłam jak czytałam o tych skurczach!!! jak dobrze że to tylko biegunka

loney zabierz mnie do siebie!!!

MoTyleKsw dobrze że wychodzisz ze szpitala. Trzymaj się tam mocno.

marchewaka jakiś niepoważny ten Twój szef;/

banka gratuluję wizyty

color za łóżeczko. Widzę że ładnie idzie wszytsko do przodu
Stary 2013-01-28, 14:38   #764
xal
Zakorzenienie

Cytat:
No i najlepsze!!! Wychodziłam o 12stej z chłopcami na spacer i zarejestrować się do gina i zaczepiła mnie sąsiadka z dołu. Taka starsza kobiecina i pyta się mnie czy nie chciałabym łóżeczka za darmo bo sąsiadka jej mamy skolei ma po swojej 3 letniej córeczce i ponoć zadbane i jak nowe. Pewnie ,że chce No i tak o to o 14stej ma do mnie dojechać to łóżeczko. Ciekawa jestem jak wygląda
Super, że Ci się poukładało choć troszkę.
Cytat:
czyli co tak dokładnie trzeba ograniczyć wtedy? Wszystko z nabiału??
Szczerze to nie wiem ale to mi kiedyś tata powiedział więc magnez +mleko/ser na pewno odpada ...

Nadrobiłam, mogę iść robić obiadek

Stary 2013-01-28, 14:52   #765
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
tak, tak, pamiętam.. masakra ale wtedy nie było takich mrozów, więc chyba wujek czuł się zbyt pewnie

Gdyby wejście na lód było ryzykowne, to jeśli nawet nie sama to Tż powstrzymałby mnie przed wejściem. Tego dnia było -12stopni, a kilka poprzednich nocy mroziło po 20 stopni
Sporo ludzi chodziło po lodzie.. dzieci z rodzicami jeździły na łyżwach... kawałek dalej rozsiadło się kilkunastu rybaków i łowiło ryby. Takie mrozy jak tam były sprawiły, że lód jeszcze długo będzie bezpieczny.
Oczywiście rozsądek jest najważniejszy.. Mimo, że było bezpiecznie, chodziliśmy tylko przy brzegu, gdzie jest bardzo płytko
u nas w zachodniopomorskim to byly najmrozniejsze dni od soboty zeszlej do tego czwartku auto na kable musialm odpalac moze byc jakas mala czesc cienkiego lodu stapniesz na nia i trachh co by nie bylo uwazajj
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 14:54   #766
Aaś
Zakorzenienie

dziewczyny szukam dywanu na all do pokoju dziewczyn i trafiłam na taka aukcję
http://allegro.pl/dywan-dywany-nowa-...953174500.html
czy tylko ja uważam że te wzory są przecudne?
tylko oczywiście wymiar nie ten która ja potrzebuję
Stary 2013-01-28, 14:56   #767
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie wzięłam Matruelle i daję mężowi powąchać jak to śmierdzi. Ale nie jedną tabletkę, tylko cały ten słoiczek mu daję pod nos. A on: "Jezzzuuuu, jak to wali! Jak pasza dla zwierząt!" I po chwili... "To teraz już wiem czemu tak dobrze wyglądasz."

Odezwał się pan szczupły kurde.

Cytat:
Moja obrączka nadal zlatuje A bez niej czuję się jakbym czegoś zapomniała np. bielizny, takie przyzwyczajenie

Smaruję, zastanawiam się czy nie smarować 3x dziennie, bo mam kolejny 1cm od wczoraj na plusie. Żabcia apartamenty sobie robi
wow szalejesz
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 14:58   #768
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
mi się też podoba

Wojtek
Stary 2013-01-28, 15:06   #769
humpback
Zakorzenienie

jestem zdrowa, co zostało oficjalnie potwierdzone

właśnie zrobiłam lazanię ze szpinakiem i zaraz będziemy jeść a jak się w końcu najem to będę was nadrabiać
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 15:10   #770
maluska88
Raczkowanie

[QUOTE=maarchewka;38896661]a ja codziennie mam takie motylki w żebrach..Po prawej stronie pod cycem.. Jakby skurcz mięsni.. taki wiatraczek pod skórą.. już o tym pisałam 2 razy.. Biorę magnez i nic..wcześniej miałam tak dwa-trzy razy w tygodniu, teraz mam codziennie o podobnej porze, albo nawet dwa razy dziennie...
Muszę gin podpytać za tydzien..

A i nogi mi cierpną.. To nie jest skurcz.. ani nie są zdrętwiałe.. Nie wiem jak to nazwać.. Czuje, że muszę nimi strzepnąć bo inaczej czuje dyskomfort, albo muszę się pobujać nogami, czy też potrząś (tak szybko nimi pomachać) jak przy dużym stresie.. Macie coś takiego??

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

ja tez mam takie skurcze ale pod lewa piersią czasem aż mnie to boli a mam tak kilka razy dziennie pytałam położna powiedziała ze to normalne ale najlepiej zapytaj ginekologa . Nogi tez mi często cierpna czasem ide i musze na chwile nimi pomachac pewnie ludzie patrza na mnie wtedy jak na idiotke ale co zrobic
maluska88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 15:26   #771
xal
Zakorzenienie

Cytat:
śliczny, mi się spodobał, a nie lubię różu
Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
wow szalejesz
To nie ja, to ona

Stary 2013-01-28, 15:27   #772
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystko pewnie zależy od tego kto prowadzi i jak bardzo wszystko jest zblizone do prawdziwego pilatesu i prawdziwej jogi...

pilates to dużo wolnych cwiczen ale bardzo męczących.. masę ćwiczeń na brzuch, rozciągania takiego, że aż CI się mięśnie telepią...
Ja miałam taką babkę , że np.
lezałam na plecach i miałam nogę w odległości 30 cm od głowy i trzymając się nogi wolałam ja przybliżać do siebie bo wtedy mnie brzuch mniej napierdzielał, przez to rozciągałam nogę, że mi skakała w tę w wewntą ale to i tak dawało ulgę brzuchowi...

A na jodzę też było rozciąganie, ale bardziej takie obwiązywanie się paskiem i siedzenie po turecku, potem leżenie na stosie poduszek, potem przy drabinkach jakieś schodzenie w dół..
to ja wolę pilatesa przy takim opisie dzięki za wyjasnienie

Cytat:
Masz może ten chela-mag bez wit. B6? Bo ja też go mam, ale już zamieniłam na asmag forte, a chela-mag B6 podarowałam małżowi, bo jak policzyłam ile dostarczyłabym organizmowi wit. B6, to wyszłoby ponad 400% dziennego zapotrzebowania z Matruelle!
ja jak miałam chela mag b6 to nie mogłam tego przełknąć

Cytat:
która to zaczęła temat masła orzechowego w sobotę?? bo podczytywałam was koło północy i jak mi się nie zachciało tego masła... i wołam męża żeby mi zrobił. powiedział że spoko. i co? i zrobił mi kanapkę z serem i dżemem!! bo masło orzechowe jest ciężkostrawne i nie zasnę po nim
i się pokłóciliśmy o to masło
ale skończyło się na tym że mi jednak zrobił kanapkę z nim
nie wiem kto zaczął, ale kupiłam sobie dzisiaj dżem porzeczkowy do masła orzechowego
Stary 2013-01-28, 15:28   #773
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
ale fajne może zrobię kiedyś

Ja wróciłam z zakupów, zjadłam obiad, trochę odpocznę i czekamy na mojego chrzestnego

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 15:28   #774
szczesliwa25
Rozeznanie

Aaś mi też większość tych wzorów się podoba ))

w pokoju który chcę przeznaczyć dla brzdącą są płytki - więc położę wykładzinę na całość żeby miał ciepło i mięciutko pod stopami

Cały dzień najchętniej bym przespała.. i tak uciekłam z pracy na godzinkę bo miałam taką możliwość
szczesliwa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 15:32   #775
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
To nie ja, to ona
Racja

co do Chatki to u nas się to domek nazywa i ja osobiście wolę wersję z galaretką w środku
no i czekolada do polania obowiązkowo

Znów mam ciągoty do słodkiego.. chyba jutro zrobię 3bita
Stary 2013-01-28, 15:33   #776
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Znów mam ciągoty do słodkiego.. chyba jutro zrobię 3bita
zostanie do 31

Stary 2013-01-28, 15:39   #777
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie wzięłam Matruelle i daję mężowi powąchać jak to śmierdzi. Ale nie jedną tabletkę, tylko cały ten słoiczek mu daję pod nos. A on: "Jezzzuuuu, jak to wali! Jak pasza dla zwierząt!" I po chwili... "To teraz już wiem czemu tak dobrze wyglądasz."

Odezwał się pan szczupły kurde.

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
a o której go kładziecie?
dobrze wychowany synek sam się kładzie

Cytat:
A to ja muszę pochwalić męża, bo w sobotę zrobił pyszny obiadek - mielone, ziemniaczki z cebulką i szczypiorkiem + kapucha zasmażana
brawa dla męża

Cytat:

Moją ciążę prowadzi położna, która ma złote rady na wszystko:
-Chudniesz? To jedz herbatniczki
-Boli Cię brzuch/ masz biegunkę/ mąż Cię wnerwił? Paracetamol pomoże na wszystko
Dopóki mnie jakieś mega bóle nie dopadną albo nie zacznę krwawić to lekarza nie zobaczę Położna ogranicza się tylko do wkładania papierka lakmusowego do pojemniczka z moim moczem, sprawdzania mojej wagi i mierzenia obwodu brzucha po czym wyrokuje, że Młode rozwija się dobrze lub trochę mniej dobrze
Ale za to jeśli będę czuła, że ciąża powoduje u mnie stany depresyjne to skierują mnie do psychologa lub grupy wsparcia
to już wiem jak się znieczulić jak się zdenerwuję

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość

a wiec maly ulozony głowa w dół, serce przebadane na 99 % zdrowe bez wad, maly nadal duzy ale nie mierzyl mi powiedzial ze za 3 tyg. na wizycie da mi skierowanie na usg w 30 tc ph ok , wydzielina ok szyjka dluga i twarda hehe i p. doktor badajac mowi" p. Moniko bada sie Pania rewelacyjnie" eheheh no myslalam ze padne no i jak jest glowa w dol to gra sobie raczkami na moim przewodzie moczowym heheh waga - tak jak pisalam 12 kg na + ale stwierdzil patrzac na mnie ze polowa z tego to woda a mocz ok, hiv ujemny toxo tez a glukoza na czczo 92 godzina 0"- 91 po 2 godzinach 115 wiec wynik ok, niestety morfologia do d....py hemoglobina 11 i dal mi zelazo, a ze mam i bez niego zaparcia dal mi nazwe jakiegos nowej generacji CHELL-RERR MED musze kupic i tyle z wizyty a
i dzieki za kciukasy dziewczynki

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

Cytat:
Kość nosową to musiałam wymusić żeby sprawdzić- ale tylko jej obecność bo tutaj jej nie mierzą.
I to też powoduję, że często tylko rzucam okiem na Wasze opisy wizyt bo się zwyczajnie dołuję- że u Was sprawdzali w 12tc milion innych rzeczy a u mnie wielkie nic...
nie martw się, w 12t sprawdzają tylko obecność kości nosowej. mierzą ją chyba dopiero przy połówkowym (o ile w ogóle)

Cytat:
Co do wózka to ona chce za niego 400zł ale moja kuzynka która będzie chrzesną małego mówiła,że da połowę, więc ja tylko połowę muszę i to nie teraz bo ona poczeka

Ehhh zostało tylko ciuszki i pieluszki kompletować i te rzeczy z apteki
super
Stary 2013-01-28, 15:41   #778
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
zostanie do 31
uuu tak długo to może nie wytrzymać
Stary 2013-01-28, 15:44   #779
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
uuu tak długo to może nie wytrzymać
no wiesz

Stary 2013-01-28, 15:48   #780
potterka
Zakorzenienie

Ale postaram się
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości