|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 |
|
8 | 16,00% |
| Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 |
|
28 | 56,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8
Pytanie do osób, które chodzą do Medicoveru.. Czy wy się orientujecie czy lekarze widzą do jakich lekarzy są zapisaniu ich pacjenci?
|
|
|
|
#752 |
|
Zadomowienie
|
color- widzisz jak fajnie zaczynam się Wam układać
![]() Jenny- połówkowe usg jeszcze mi zostało i jak się Maluch nie zastawi to poznamy płeć ) No i jeśli położna stwierdzi, że wielkość mojego brzucha odbiega od norm podanych w ich tabeltkach to wyślą mnie jeszcze na usg w 32tc ale nie są zbyt chętni do tego ![]() A chatka puchatka to takie cudo z mojego dzieciństwa O tak mniej więcej wygląda :klik: tyle, że ja robię bez polewy czekoladowej bo po co jeszcze dodatkowo się tuczyć
Nasze małe, niespełnione Szczęście 07.10.2012 "Zrozumiałem - by żyć musisz chwytać dzień..."Edytowane przez cynamon_owa Czas edycji: 2013-01-28 o 13:59 |
|
|
|
#753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w takim razie również dla Twojego Męża Imię dalej nie wybrane no ale zobaczymy ![]() Smacznego! |
|
|
|
|
#754 | |
|
Raczkowanie
|
Banka - niezła wizyta
![]() ![]() Cytat:
trzymałam kciuki, żeby Ci było choć trochę łatwiej przy tym wszystkimkoleżanka poleciła mi sklep internetowy na higieniczno-aptekowe rzeczy: http://www.myszka-sklep.pl/pr/pl/bestseller.html (dawno nie widziałam tak okropnej strony ) - mają też na all konto, mnie się na razie najbardziej kalkulowały zakupy tam (ale będziemy w Krakowie za dwa tygodnie i z odbiorem osobistym tym bardziej - u nas stacjonarnie nic ciekawego nie znalazłam). I mieli ręczniczki w dobrej cenie z baby ono - moja koleżanka jest z nich bardzo zadowolona, mnie się ten niebieski z żabką bardzo podoba ![]() aa - jeszcze mi się przypomniało, że kiedyś o tym była dyskusja - i na razie na moje "cudnej urody" hormonalne wypryski na dekolcie i plecach znalazłam uspokajacz - jak leżałam ostatnio na patologii, to dziewczyna z sali je smarowała sudokremem cienko. Jest trochę lepiej. Ma któraś z Was jakiś inny patent? Bo mnie to tak wkurza Chyba się trochę uaktywnię - coś do jedzonka, a potem atakuję z moją maszyną parową fugi w kuchni |
|
|
|
|
#755 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Cytat:
moze byc jakas mala czesc cienkiego lodu stapniesz na nia i trachh co by nie bylo uwazajj
|
|
#756 |
|
Zakorzenienie
|
cynamonowa no żal
![]() maarchewka nie stresuj się. ich problem jak pójdziesz od przyszłego tyg na zwolnienie. ty masz czyste sumienie bo się non stop przypominasz Jenny ja to od 2 miesięcy chodzę co 3 tyg ale u mnie jest "inna" sytuacja chyba ze juz pod sam koniec końca na ktg ii inne takie...
|
|
|
|
#757 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam mega problem. Byłam dziś w ZUSie ale nie zapytałam o wszytsko bo nie znałam jeszcze wszystkich wiadomości.
Okazało się że ta dziewczyna za którą byłam zatrudniona na zastępstwo wraca w kwietniu a nie w lutym!!! i teraz nie wiem co robić. Bo planowałam się sama zwolnić zanim oni to zrobią i na 3 miesiące zatrudnić gdzieś indziej żeby móc iść na macierzyński. Tylko że liczyłam na to że już od lutego nie dostaję wypłaty. No ale teraz się zastanawiam czy np nie pogadać z tą dziewczyną żeby wróciła w maju (nawet jakbym jej miała zapłacić za ten jeden miesiąc) tym bardziej że na dzień dzisiejszy ona nie ma z kim zostawić dziecka. Tylko właśnie co będzie jak urodzę dopiero w maju? jeden dzień różnicy i już nie mam macierzyńskiego. Czy jeśli pójdę na wcześniejszy macierzyński (przed urodzeniem dziecka) to mi się to wlicza? i płacą mi już do końca czy to że ona wraca przed moim porodem sprawia że macierzyńskiego dalej nie dostaje? Nie wiem już co mam robić |
|
|
|
#758 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#759 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A bez niej czuję się jakbym czegoś zapomniała np. bielizny, takie przyzwyczajenie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nadrabiam dalej gaduły
|
|
#760 |
|
Zakorzenienie
|
info z fb sprzed chwilki. jeszcze nie obczaiłam jak cenowo stoją...
W dniu jutrzejszym (29.01.2013) w sklepie z ubrankami dla dzieci i niemowląt www.szipszop.pl darmowa dostawa dla zamówień powyżej 20zł. Zapraszamy. |
|
|
|
#761 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Daleko masz do mnie? Zrobiłabym Ci
![]() Cytat:
Cytat:
to się małe denerwuje, że miejsce zabierają.Spróbuj coś ostrzejszego, u mnie działają konkretne smaki, bardzo kwaśne, ostre ... glukoza jakoś nie zadziałała wcale rano, spało sobie dalej. ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Chyba mu ściągnę fotkę z neta i wydrukuję Cytat:
A do którego szpitala idziesz? My się w czwartek z Jenny wybieramy na zwiedzanie Bonifratów, więc możemy wpaść w odwiedziny ![]() ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Cytat:
W kwestii magnezu to on się nie wchłania w obecności wapnia! a przynajmniej ma ograniczone wchłanianie, więc trzeba go bardzo popić i nie zajadać w okolicach "wapniowych"
|
|
#762 |
|
Zakorzenienie
|
oj chyba z 400-500 km:p ale wirtualnie już do Ciebie lecę
---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- czyli co tak dokładnie trzeba ograniczyć wtedy? Wszystko z nabiału?? |
|
|
|
#763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
vil kurde kiepsko z tą szyjką. Jaki to jest dokładnie ból? ada aż się przeraziłam jak czytałam o tych skurczach!!! jak dobrze że to tylko biegunka loney zabierz mnie do siebie!!! MoTyleKsw dobrze że wychodzisz ze szpitala. Trzymaj się tam mocno. marchewaka jakiś niepoważny ten Twój szef;/ banka gratuluję wizyty color za łóżeczko. Widzę że ładnie idzie wszytsko do przodu
|
|
|
|
|
#764 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale to mi kiedyś tata powiedział więc magnez +mleko/ser na pewno odpada ...Nadrobiłam, mogę iść robić obiadek
|
|
#765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze byc jakas mala czesc cienkiego lodu stapniesz na nia i trachh co by nie bylo uwazajj
|
|
#766 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny szukam dywanu na all do pokoju dziewczyn i trafiłam na taka aukcję
http://allegro.pl/dywan-dywany-nowa-...953174500.html czy tylko ja uważam że te wzory są przecudne? tylko oczywiście wymiar nie ten która ja potrzebuję |
|
|
|
#767 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#769 |
|
Zakorzenienie
|
jestem zdrowa, co zostało oficjalnie potwierdzone
właśnie zrobiłam lazanię ze szpinakiem i zaraz będziemy jeść a jak się w końcu najem to będę was nadrabiać
|
#770 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=maarchewka;38896661]a ja codziennie mam takie motylki w żebrach..Po prawej stronie pod cycem.. Jakby skurcz mięsni.. taki wiatraczek pod skórą.. już o tym pisałam 2 razy.. Biorę magnez i nic..wcześniej miałam tak dwa-trzy razy w tygodniu, teraz mam codziennie o podobnej porze, albo nawet dwa razy dziennie...
Muszę gin podpytać za tydzien.. A i nogi mi cierpną.. To nie jest skurcz.. ani nie są zdrętwiałe.. Nie wiem jak to nazwać.. Czuje, że muszę nimi strzepnąć bo inaczej czuje dyskomfort, albo muszę się pobujać nogami, czy też potrząś (tak szybko nimi pomachać) jak przy dużym stresie.. Macie coś takiego?? ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- ja tez mam takie skurcze ale pod lewa piersią czasem aż mnie to boli a mam tak kilka razy dziennie pytałam położna powiedziała ze to normalne ale najlepiej zapytaj ginekologa . Nogi tez mi często cierpna czasem ide i musze na chwile nimi pomachac pewnie ludzie patrza na mnie wtedy jak na idiotke ale co zrobic |
|
|
|
#771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To nie ja, to ona
|
|
#772 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki za wyjasnienie Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może zrobię kiedyś Ja wróciłam z zakupów, zjadłam obiad, trochę odpocznę i czekamy na mojego chrzestnego
|
|
|
|
|
#774 |
|
Rozeznanie
|
Aaś mi też większość tych wzorów się podoba
))w pokoju który chcę przeznaczyć dla brzdącą są płytki - więc położę wykładzinę na całość żeby miał ciepło i mięciutko pod stopami ![]() Cały dzień najchętniej bym przespała.. i tak uciekłam z pracy na godzinkę bo miałam taką możliwość
|
|
|
|
#775 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#776 |
|
Zakorzenienie
|
zostanie do 31
|
|
|
|
#777 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze wychowany synek sam się kładzie Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|
#778 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#780 |
|
Zakorzenienie
|
Ale postaram się
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:44.

) No i jeśli położna stwierdzi, że wielkość mojego brzucha odbiega od norm podanych w ich tabeltkach to wyślą mnie jeszcze na usg w 32tc ale nie są zbyt chętni do tego
O tak mniej więcej wygląda

) - mają też na all konto, mnie się na razie najbardziej kalkulowały zakupy tam (ale będziemy w Krakowie za dwa tygodnie i z odbiorem osobistym tym bardziej - u nas stacjonarnie nic ciekawego nie znalazłam). I mieli ręczniczki w dobrej cenie z baby ono - moja koleżanka jest z nich bardzo zadowolona, mnie się ten niebieski z żabką bardzo podoba
) albo jedź na ip
, za to w środę dentysta 
ale wtedy nie było takich mrozów, więc chyba wujek czuł się zbyt pewnie