Filmiki "urodowe" na Youtube cz. IX - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-28, 08:24   #3571
lemka
Zakorzenienie

Dot.: Filmiki "urodowe" na Youtube cz. IX

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
Tez w sumie miałam dużo, nie tyle co ona ale jak na polskie warunki to dużo XD No i olewałam zawsze gadanie, że się zepsuje zanim zużyję. Aż pewnego dnia robiąc porządki wyrzuciłam dwa worki na śmieci kosmetyków. Z 30 błyszczyków, 10 szminek, 20 balsamów i kremów i pełno innych rzeczy. Od tamtej pory dzielnie się trzymam zasady, że z rzeczy, które się psują wystarczy miec po jednej sztuce. I tak mam 1 tusz do rzęs. Z błyszczykami to nierealne wiadomo, ale balsam tez mam jeden teraz. Cienie się nie psują bo tam nie ma co się psuć, róże i pudry też to można trzymać, ale chyba tylko to, podkłady już trzeba zmieniać.

Co innego niby jak ktoś pracuje w branży ale z drugiej strony mnie roczny błyszczyk nie uczula ale klientkę już by mógl. Co by za opinia poleciała, gdyby klientka czyjaś miała problemy do starych kosmetyków makijażystki ;/
Zawsze się zastanawiałam, w jakim czasie powinno się zużyć kosmetyki kolorowe. Tusze - wiadomo, szybko się kończą, ale w przypadku cieni, róży czy szminek pewnie też obowiązują jakieś ograniczenia.
Stary 2013-01-28, 08:28   #3572
carpaibex
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moskit0 Pokaż wiadomość
Dziewczyna ma mini drogerie w pokoju
Ona pracuje jako make-up artist czy maluje tylko samą siebie? Podejrzewam, że większość tych kosmetyków po prostu dostała
carpaibex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 09:05   #3573
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lemka Pokaż wiadomość
Zawsze się zastanawiałam, w jakim czasie powinno się zużyć kosmetyki kolorowe. Tusze - wiadomo, szybko się kończą, ale w przypadku cieni, róży czy szminek pewnie też obowiązują jakieś ograniczenia.
Zalezy czy otwierane czy nie.
Każdy kosmetyk ma swoją nieprzekraczalną datę ważności np 04.2013 do tego czasu jest przewidywana jego dobra jakośc czyli nie zjełczeją oleje nie zdestabilizują sie witaminy i substancje aktywne i nie namnożą sie nadmiernie bakterie. Data nieprzekraczalna niezaleznie od tego czy sie go uzywa czy nie.

Druga data to czas od otwarcia balsam będzie dobry i rok po otwarciu, za to tusz 6 miesięcy ( wg niektórych 3), pomadka chba też 6 miesięcy.
Za to niezanieczyszczone kosmetyki mineralne są dobre przez lata

Nie wierze że dziewczyny w swoich toaletkach mają tylko swieze kosmetyki, nawet jak maluja innych.
A jak maluja tylko siebie to na co im 6 podkładów i 50 błyszczyków?

Edytowane przez dacn
Czas edycji: 2013-01-28 o 12:41
dacn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 09:16   #3574
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
Napisane przez lemka Pokaż wiadomość
Na większości produktów jest napisane w jakim czasie powinno się je zużyć, jest słoiczek i obok liczba oznaczająca w ciągu ilu miesięcy od otwarcia powinno się zużyć.

Z tym, że o tuszach się mówi, że powinno sie je zużyć w ciągu 3 miesięcy, a oznakowania na opakowaniach pokazują 6 albo i 12

Szminki zwykle rok, cienie 2 lata, a lakiery 3 lata, podkłady płynne-rok, pudry- 2 lata Ale to różnie bywa w zależności od producenta.

Podobnie z kosmetykami pielęgnacyjnymi, kosmetyki YR także są napakowane parabenami, a na ich kremach i balsamach jest informacja, że trzeba zużyć w ciągu pół roku, kiedy inni producenci przy takich konserwantach dają rok.

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Cytat:
Napisane przez dacn Pokaż wiadomość

Nie wieże że dziewczyny w swoich toaletkach mają tylko swieze kosmetyki, nawet jak maluja innych.
Widocznie lubią testować nowości
Podkłady też różnie kryją, jedne mogą być do stosowania na dzień, inne na wieczór, do tego cera w ciągu roku ma różne odcienie i trzeba to też uwzględnić. I już się te 4 zbiorą.
Co innego 30 podkładów.

Jak to dużo blogerek mówi- kolorówkę się używa, a nie zużywa :P
Przy niektórych kolekcjach te słowa brzmią dziwnie, ale już lepiej mieć pudry, które się przeterminują niż to wydać na alkohol i fajki w ilościach za dużych

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 09:53   #3575
b57b0c36aac5e3558a14a2d0d269fc6e062f42ab_5d436f084516d
Konto usunięte

Cytat:
Zalezy czy otwierane czy nie.
Każdy kosmetyk ma swoją nieprzekraczalną datę ważności np 04.2013 do tego czasu jest przewidywana jego dobra jakośc czyli nie zjełczeją oleje nie zdestabilizują sie witaminy i substancje aktywne i nie namnożą sie nadmiernie bakterie. Data nieprzekraczalna niezaleznie od tego czy sie go uzywa czy nie.

Druga data to czas od otwarcia balsam będzie dobry i rok po otwarciu, za to tusz 6 miesięcy ( wg niektórych 3), pomadka chba też 6 miesięcy.
Za to niezanieczyszczone kosmetyki mienralna są dobre przez lata

Nie wieże że dziewczyny w swoich toaletkach mają tylko swieze kosmetyki, nawet jak maluja innych.
Szczerze mówiąc, nigdy nie trzymam się konkretnie ustalonej daty (dużo producentów przyspiesza termin zużycia np. ważne tylko 3m), żeby po tym czasie na pewno kosmetyk wyrzucić). Oczwyiście nie trzymam podkładu, czy kremu ważnego rok przez dwa lata, ale warto na tą datę patrzeć trochę z przymrużeniem oka i znać się na składach. Dużo też robią warunki przechowywania. np.wszystkie moje pudry i brązery mają rok daty ważności -tej daty do końca nigdy nie przestrzegam :P
b57b0c36aac5e3558a14a2d0d269fc6e062f42ab_5d436f084516d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 10:28   #3576
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jajajamajka Pokaż wiadomość
Oglądałam wczoraj, z tego co pamiętam mówiła, że wszystkiego uzywa, nie pozwala, żeby się przeterminowało, nie znosi jak ludzie mają kosmetyki tylko dla samej chęci posiadania itd. Zakładając, że np błyszczyk ma średnio 6-12 mcy ważności od otwarcia, a ona ma ich... 200? To co zjada je? Zużywa jeden dziennie? Czy co, bo nie rozumiem, jak przy takiej ilości (nawet malując kogoś) mozna wszystko zuzyc.
Ja mam średnio ze 3 szminki, 3 błyszczyki, kilka ochronnych pomadek i nigdy niczego nie zużyłam do końca.
Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
muminki? babcia małej mi?
czarownica!
Cytat:
Napisane przez aleksjaaa Pokaż wiadomość
Wiecie co, ja jak pierwszy raz natknęłam się na taki filmik "urodowy", to pomyślałam, że to muszą być idiotki - po co nagrywać taki idiotyczny filmik? Po co pokazywać, co ma się w torebce? HEHEHE. ale czasem jednak można zobaczyć coś ciekawego
Ja też tak myślałam, ale teraz czasem coś oglądam. Znalazłam kilka odpowiadających mi kanałów.
Stary 2013-01-28, 10:40   #3577
dacn
Zakorzenienie

[1=b57b0c36aac5e3558a14a2d 0d269fc6e062f42ab_5d436f0 84516d;38894985]Szczerze mówiąc, nigdy nie trzymam się konkretnie ustalonej daty (dużo producentów przyspiesza termin zużycia np. ważne tylko 3m), żeby po tym czasie na pewno kosmetyk wyrzucić). Oczwyiście nie trzymam podkładu, czy kremu ważnego rok przez dwa lata, ale warto na tą datę patrzeć trochę z przymrużeniem oka i znać się na składach. Dużo też robią warunki przechowywania. np.wszystkie moje pudry i brązery mają rok daty ważności -tej daty do końca nigdy nie przestrzegam :P[/QUOTE]

Jasne, ale co innego uzyc kosmetyku przeterminowanego o tydzien a co innego takiego o rok.
dacn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 10:46   #3578
mary_poppins
sissy that walk

Ja używam dopóki nie zauważę różnicy w wyglądzie (konsystencja, kolor itp.). Nigdy nic mi się nie stało, może miałam farta, ale nie wiem ile musiałabym wyrzucać kosmetyków bo termin się skończył, podczas gdy nic się z nimi jeszcze nie stało
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 11:29   #3579
Selfish Girl
Life is a drink ...

Cytat:
Napisane przez carpaibex Pokaż wiadomość
Ona pracuje jako make-up artist czy maluje tylko samą siebie? Podejrzewam, że większość tych kosmetyków po prostu dostała
Obstawiałabym nawet, że te produkty Dulce to w 95 % otrzymane sety od firm .
Selfish Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 11:31   #3580
Patalus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mary_poppins Pokaż wiadomość
Ja używam dopóki nie zauważę różnicy w wyglądzie (konsystencja, kolor itp.). Nigdy nic mi się nie stało, może miałam farta, ale nie wiem ile musiałabym wyrzucać kosmetyków bo termin się skończył, podczas gdy nic się z nimi jeszcze nie stało
robię dokładnie tak samo
chyba, że chodzi o kremy do twarzy czy podkłady, to tam pilnuję daty
Stary 2013-01-28, 12:32   #3581
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Cytat:
Jasne, ale co innego uzyc kosmetyku przeterminowanego o tydzien a co innego takiego o rok.
Jak robi filmiki już kilka lat i widzisz że w każdej updated collection ma to samo tylko wiecej to jasna sprawa.

Co do ważności- szminki i kredki będą miały nalot. Błyszcyzki zmienia wygląd i zapach. Tusze się nie zmienią ale mogą zrobić kuku, nie wolno ich trzymać w wysokiej temperaturze.
Lakiery- szczerze, nigdy mi się nie przeterminował, po 5 latach są takie same jak były w dniu kupienia.
Natomiast wszelkie spiekane czy prasowane proszki mogą żyć baaaardzo długo. Tam się nie ma co psuć po prostu. Co innego jak są w kremie cienie czy róże.
Podkłady- z pompką aż się zaczną rozwarstwiać, w kremie- oj z misiąc góra, bo zacznie wysypywać po nich.

Także przeterminowane o rok znaczy co innego w przypadku proszku i w przypadku czegoś z woda, olejem, czegoś dotykanego. Bardzo ważne jest to, czy kosmetyk ma kontakt z naszą skórą gdzieś, takie się psują szybciej niż data ważnosci.
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 15:11   #3582
Ilsa Lund
Zakorzenienie

moja najstarsza paleta od Sleek ma 1,5 roku a powinno się je mieć rok cienie wyglądają i działają tak samo, tak więc używam ich nadal ale w razie czego kupię nową. Tylko faktycznie nie wiem jak można w rok zużyć te palety; lekko dotknęłam denka w 3 czy 4 cieniach Mocno jednak pilnuję dat balsamów tuszy i podkładu nie muszę bo i tak je zużywam na bieżąco i mam w danej chwili po jednej sztuce

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 15:42   #3583
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
Napisane przez lmaa Pokaż wiadomość
http://www.youtube.com/watch?v=h-mjtdV9obY
Ja kieds probowalam,ale nie dosc,ze nasypalam sobie pudru do oczu,to rzesy mialam jeszcze bardziej posklejane.Dlatego uzywam tylko dobrego tuszu i jest OK
Raz spróbowałam pudru do rzęs z ciekawości (z essence)
Także go miałam w oku i tyle z tego było Wolę sam tusz, ew odrobinę pudru do twarzy.

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Patalus Pokaż wiadomość
gdyby zrobiła sobie lżejszy makijaż, to ładna by była
Dokładnie.
Ten makijaż jak dla mnie straszny, wygląda w nim moim zdaniem jak mężczyzna, który chciał się pomalować tak żeby z kilometra było widać.

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Cytat:
Napisane przez MirellamKoko Pokaż wiadomość
albo np tutaj:
http://www.youtube.com/watch?v=d7Uco1-5RMs

powiedzcie,
czy tylko ja nie widzę mikijażu, zmatowienia minimalnego i ułożenia włosów...??? no niech mi ktoś odpowie. Może to ja jestem dziwna...
to jest tematyka urodowa
Ja widzę do tego tłuste włosy.

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Cytat:
Napisane przez evvelinek Pokaż wiadomość
ja poczułam, że coś mnie omija biorąc pod uwagę moją skromną kolekcje
Chyba problemy Cię omijają
Ja nie umiem skończyć np na tuszu czy dwóch, ale wcale mnie nie kręcą kolekcje ala dulce candy.
Wstaje człowiek rano, chcę się pomalować i nie wie czym. Czułabym się jak te osioł, co w jednym pojemniku ma owies, a w drugim siano; i na końcu pada z głodu, bo nie wie co zjeść.

Jakbym widziała taki filmik z 5 lat temu to też bym pewnie pomyślała- o wow, ja też tak chcę.

<3 <3 <3
Stary 2013-01-28, 15:47   #3584
agniesikk
Zakorzenienie

Chcę wierzyć, że większość, to prezenty od firm kosmetycznych, bo na cholerę komu 20 różnych baz pod cienie, skoro tego typu produkt wystarcza spokojnie na około rok. Tak samo kilkadziesiąt maskar- musi się malować 10x dziennie, żeby zużyć je, zanim się popsują lub zaschną. Lubię DulceCandy, ale jej kolekcja zajeżdża mi lekką patologią
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 16:06   #3585
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
Napisane przez bentkuff Pokaż wiadomość
cera mieszana mieszanej nei równa bo są chyba jej różne warianty:P
1)strefa T- tłusta, policzki suche
2)strefa T tłusta, poliki normalne
3)strefa T normalna, poliki suche
4)strefa T normalna, poliki bardzo suche....

Ja mam czoło i skronie normalne (ale nie mam żadnych problemow, zero zaskórników, rozszerzonych porów, ale nie jest to skóra wysuszona na wiór), a nos, broda, policzki to cera sucha, wręcz bardzo sucha, łatwo przechodząca w cerę odwodnioną.
Wydaje mi się, że dopóki dana osoba nie widzi niekorzystnych zmian to nie ma co sie czepiać metody (ofc są pewne odstępstwa od tego- przykład skutków promieniowania UVA nie widzimy teraz..). Ale Olimpia ma czasem przedziwne metody upiększania, ale jeżeli jej to słuzy to nie ma co nad tym sie rozwodzić.
Skóra może być jednocześnie tłusta i odwodniona niestety. Wtedy to dopiero ciężko wpaść na właściwą pielęgnacje.

Ja wieczorem stosuje ocm, a rano myję pianką (w sumie nie wiem czemu to się pianką nazywa jak to taki gęsty krem, ale mało ważne).

Próbowałam kiedyś z ciekawości przemywać micelem z rana i jedyne co z tego miałam to bolesne wypryski. A to dlatego, że sporo miceli ma dużo gliceryny, a to mojej skórze nie służy.
Jedyny micel który mi służy to z eveline, nie traktuję go i tak jako kosmetyk ileś w jednym tylko jako coś do zmycia makijażu, bo mleczka to mi dopiero nie służą.

Żel też żelowi nierówny. Niektóre tylko wysuszają, a nie oczyszczają dobrze. Raz skreśliłam jeden podkład. Ale, że coś mi się zdawało, że za bardzo mi szkodzić nie może pomyślałam co innego może być przyczyną. No i właśnie był nią słaby żel. Tego tak na pierwszy rzut oka nie widać. Dopiero jak ma się cerę bardzo skłonną do zatkanych porów jak ja to wtedy to wychodzi.

A o swojej kranówce to się nie wypowiadam. Nie piję jej, bo strach. Mój tata się już nabawił kamieni nerkowych, a woda u niego jest lepsza niż u mnie. A boli to, oj boli.
A ostatnio tak się pogorszyła, że jak poleżę w wannie tylko z płynem bez dolania olejków itd to jestem jak krówka tylko że w różowe ciapki I to na pewno niestety woda, nie żaden kosmetyk.

Jeszcze co do typu cery- niektóre się wydają tłuste przez właśnie odwodnienie- bo skóra odwodniona to sobie produkuje bardzo dużo sebum. Dwa- rózne kosmetyki. Ja np muszę unikać talku w podkładach i pudrach- a ma go większość podkładów i prawie każdy puder. Bo inaczej się świecę po 2 godzinach i to tak, że z kosmosu widać.
Zrezygnowałam z iluś tam składników w kosmetykach, postawiłam na takie rzeczy jak żel z kwasem hialuronowym, olejki schnące i tadam okazuje się, że po całym dniu mogę mieć prawie matową skórę (nie mówię o upałach oczywiście, czy dniu gdzie było co nieco wysiłki fizycznego)

Też swego czasu używałam kremów matujących itd. Oczywiście taaak działały, że.... Na to podkład z talkiem. No cóż tak się skończyło patrzenie na napisy na opakowaniach, a nie na składy.

Dermatolog ze mnie zdecydowanie żaden, ale sądzę że wiele osób może mieć podobny problem.

Następna rzecz na którą warto zwrócić uwagę to swoje odżywianie, brak cynku i (jak dobrze pamiętam) kwasów omega także nasila produkcję sebum.

Może ktoś jest obeznany jak to jest z cera tłustą, czy jest coś takiego czy to po prostu skóra z chwilowymi problemami, które można zniwelować przez zmianę diety i pielęgnacji?

<3 <3 <3
Stary 2013-01-28, 16:35   #3586
goooosienka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
Ja mam średnio ze 3 szminki, 3 błyszczyki, kilka ochronnych pomadek i nigdy niczego nie zużyłam do końca.
Amatorka.

magister kosmetologii
nauczyciel akademicki
goooosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 18:01   #3587
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez agniesikk Pokaż wiadomość
Chcę wierzyć, że większość, to prezenty od firm kosmetycznych, bo na cholerę komu 20 różnych baz pod cienie, skoro tego typu produkt wystarcza spokojnie na około rok. Tak samo kilkadziesiąt maskar- musi się malować 10x dziennie, żeby zużyć je, zanim się popsują lub zaschną. Lubię DulceCandy, ale jej kolekcja zajeżdża mi lekką patologią
Nie, to nie są prezenty. Niektóre tak, ale wiele firm nie bawi się w sponsoring, np. MAC nigdy nikomu nic nie wysłał, to samo nars, chanel, dior, maybelline, l'oreal itd. ELF ma kosmetyki każdy po 1 dolar, to kupują masowo. Chyba niektóre z paletek tych po 100 cieni są prezentami i nyx czasem podeśle te jumbo pencils. OPI wysyła całe kolekcje, a przynajmniej tak robili, essie też. ZOYA chyba nie.
Laura Mercier to totalny sponsoring, suplementy diety tez, clinique tez sponsoruje. Nie pamiętam ich wszystkich ale Dulce i inne maniaczki po prostu idą i od razu kupują całą kolekcję.
Fafinette np. kupuje często w cosmetic outlet i maca ma też po parę dolców, ale tak to one ogólnie jednak bulą $$$ za to wszystko. Prezenty leżą w osobnych walizkach na nieużytki.

Aha i totalnie mi się nie podoba co Blair zrobiła w pokojem. Styl na angielską wieś.
Stary 2013-01-28, 18:04   #3588
bentkuff
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
muminki? babcia małej mi?
to czarownica, babcia Alicji

Co do kosmetyków- daty ważności są tam przedstawiane jako "najlepiej zuzyć do.." a nie "nalezy..."
Cienie do oczu, bronzery, róże, lakiery do paznokci używam póki nie widze niekorzystnego wpływu na cerę oraz póki nie czuję/ widzę żadnych zmian w ich konsystencji. Tusze staram się zużyć max. 3-6 miesiący od otwarcia, pielęgnacja twarzy zużywam na bieżąco. Balsamy szybko zmieniąją swoje właściwości- użyłam jakoś tydzień po dacie balsam do ciała Soraya i zapach, konsystencja były ok, ale po rozsmarowaniu zostawiał taką okropną tępą warstwę na skórze, jakby ktoś tam dodał Paraffinum Liquidum i wosku pszczelego. Chciałam zużyć scrub do ciała (ok. 1 miesiąc po dacie- nieświadomie) i dostałam takiej pokrzywki, że nigdy w życiu nie popełnię tego błędu (na 100% to scrub bo reakcja alergiczna pojawiła sie dość szybko w miejscach gdzie go użyłam).
Kremy do twarzy, pod oczy, serum, lakiery po paznokci i jakieś półprodukty trzymam w lodówce (u mnie w łazience mam tropiki pomimo okna, a w pokoju Sahara). Jednak nigdy nie zużyłam żadnego fluidu, pudru, korektora do końca- pudry często mają kontakt 1-szego stopnia z podłogą, a podkłady starczają mi na b. długo, a wrodzona ciekawość każe przetestować cos nowego.. szczerze to nie pamiętam, abym zuzyła kiedyś coś z kolorówki do końca, dobicie do połowy to już dla mnie sukces
bentkuff jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 18:27   #3589
Patalus
Zakorzenienie

kolorówka jest do używania, a nie zużywania, nie wyobrażam sobie katowania w kółko jednego cienia, żeby go wykończyć i kupić jakiś inny
dopiero jak coś jest z czymś nie tak, to wywalam, ostatnio poszedł w kosz jakiś błyszczyk, tak wyglądał normalnie, ale śmierdział sfermentowanymi owocami, a data ważności i tak się zdrapała, to wyleciał z kolekcji
Stary 2013-01-28, 18:29   #3590
popcorn19
Raczkowanie

Cytat:
Nie, to nie są prezenty. Niektóre tak, ale wiele firm nie bawi się w sponsoring, np. MAC nigdy nikomu nic nie wysłał, to samo nars, chanel, dior, maybelline, l'oreal itd. ELF ma kosmetyki każdy po 1 dolar, to kupują masowo. Chyba niektóre z paletek tych po 100 cieni są prezentami i nyx czasem podeśle te jumbo pencils. OPI wysyła całe kolekcje, a przynajmniej tak robili, essie też. ZOYA chyba nie.
Laura Mercier to totalny sponsoring, suplementy diety tez, clinique tez sponsoruje. Nie pamiętam ich wszystkich ale Dulce i inne maniaczki po prostu idą i od razu kupują całą kolekcję.
Fafinette np. kupuje często w cosmetic outlet i maca ma też po parę dolców, ale tak to one ogólnie jednak bulą $$$ za to wszystko. Prezenty leżą w osobnych walizkach na nieużytki.

Aha i totalnie mi się nie podoba co Blair zrobiła w pokojem. Styl na angielską wieś.
Chanel też juz to 'wprowadza' - jedna z blogerek dostaje od nich kosmetyki do testowania.
popcorn19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 18:40   #3591
201604250941
Konto usunięte

Tak? Odrobinę szacunku do samego siebie... żeby mistrz Karl się zniżał do poziomu osób ubierających się w Targecie i Forever18... (wybaczcie mój fanatyzm)
Lancome tylko Phan sponsoruje ale jawnie i na osobnym kanale

Ogólnie jak ktoś wrzuca co 5 minut inną skin care routine to znaczy, że ma nowego sponsora. I zawsze jak ktoś daje kod rabatowy to jest to sponsorowane, do tego przypomina mi się bath and body works i te ich kule kąpielowe, to też prezenciki.

Jak ja bym chciała dostawać od opi całe kolekcje
Stary 2013-01-28, 18:45   #3592
agniesikk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Patalus Pokaż wiadomość
kolorówka jest do używania, a nie zużywania, nie wyobrażam sobie katowania w kółko jednego cienia, żeby go wykończyć i kupić jakiś inny
dopiero jak coś jest z czymś nie tak, to wywalam, ostatnio poszedł w kosz jakiś błyszczyk, tak wyglądał normalnie, ale śmierdział sfermentowanymi owocami, a data ważności i tak się zdrapała, to wyleciał z kolekcji
Cienie to akurat są długo dobre do użycia, także z tym nie ma problemu, no ale np. Tusze już są problematyczne. Obstawiam, że dulce po prostu się nie patyczkuje, tylko wyrzuca poł dobrego tuszu, który jest otwarty te 6 miesięcy.
Stary 2013-01-28, 19:02   #3593
ceciii
Zadomowienie

Lokalizacja: Na Mazury, Mazury, Mazury, popływamy tą łajbą z tektury!

Coraz bardziej mnie zaskakuje... http://www.youtube.com/watch?v=EJVTQifa4a0

23.09.2010r.

NO PAIN, NO GAIN!

Najpiękniejsza
<i>filmy zablokowane</i>
ceciii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 19:04   #3594
anzela26
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez popcorn19 Pokaż wiadomość
Chanel też juz to 'wprowadza' - jedna z blogerek dostaje od nich kosmetyki do testowania.
Mac tez wysyla ksmetyki np. makeuobyTiffanyD czesto od nich dostaje nowe kolekcje
anzela26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 19:09   #3595
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Cienie to akurat są długo dobre do użycia, także z tym nie ma problemu, no ale np. Tusze już są problematyczne. Obstawiam, że dulce po prostu się nie patyczkuje, tylko wyrzuca poł dobrego tuszu, który jest otwarty te 6 miesięcy.
A ja myślę, że jej wewnętrzny chomik i rozpoznana klinicznie choroba zbieractwa nie pozwalają jej wywalić starego tuszu dopóki nie kupi nowego w jego miejsce, po to żeby właśnie mieć drogerię w domu. Im więcej tym lepiej, po prostu pamięta który jest stary. Pewnie jak kupi nowy to w kółko nowego używa. (i teraz przyznajcie się same przed sobą która tak nie robi)

Anzela- MAC nikomu nic nie wysyła i to od dawna wiadomo, jeśli twierdzi inaczej to chyba bajeruje coś, raczej po prostu zamawia
Stary 2013-01-28, 19:21   #3596
agniesikk
Zakorzenienie

Ja zawsze używam otwarty tusz, nowy czeka w kolejce. Twoja teoria legła w gruzach xD
Stary 2013-01-28, 19:25   #3597
la beaute
Zakorzenienie

a Pan Olimpia też testował odżywkę xlasha

kasiennka233 6 godz. temu
co tu masz za tusz?super efekt

·

MrOlimpia18 1 godzinę temu
eveline ale to efekt xlasha odżywki

· w odpowiedzi do: kasiennka233
Stary 2013-01-28, 19:46   #3598
goooosienka
Zakorzenienie

Cytat:
Anzela- MAC nikomu nic nie wysyła i to od dawna wiadomo, jeśli twierdzi inaczej to chyba bajeruje coś, raczej po prostu zamawia
Anioł na resorach dostała paczkę z MAC

magister kosmetologii
nauczyciel akademicki
goooosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 19:47   #3599
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Napisane przez goooosienka Pokaż wiadomość
Anioł na resorach dostała paczkę z MAC
I Karolina Baszak chyba też.

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 19:49   #3600
Ayertienna
Raczkowanie

Cytat:
Ja zawsze używam otwarty tusz, nowy czeka w kolejce. Twoja teoria legła w gruzach xD
Dokładnie, ja też nie otwieram nawet nowych tuszy. A w zapasie mam w tej chwili chyba 8 (dawno nie liczyłam :P)..

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości