![]() |
#241 |
Przyczajenie
|
Dot.: Masz pomysł na zmiany w KWC?
Postuluję o przywrócenie starej wyszukiwarki!! Ta jest totalnie nieczytelna, jak zechcę poszukać na forum to tam to zrobię, tu wszystko się miesza i utrudnia poszukiwania. Poprzednia wyszukiwarka była prosta i funkcjonalna, a teraz... Ktoś ma podobne spostrzeżenia?
|
![]() ![]() |
![]() |
#242 |
Konto usunięte
|
Właśnie !
|
![]() ![]() |
![]() |
#243 | |
Konto usunięte
|
Przywróćcie starą wyszukiwarkę - ta nowa to jakiś dramat. Nieczytelna, mało przejrzysta i nie znajduje kosmetyków, które dobrze wiem, że są w katalogu.
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#244 |
Przyczajenie
|
Właśnie j.w. - nowa wyszukiwarka nie znajduje niektórych pozycji, dany kosmetykna kwc można wyszukać dopiero przez google, bez sensu zupełnie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Zakorzenienie
|
Ja proponuję stworzenie osobnej podkategorii dla pędzli do makijażu. W tej chwili znajdują się w kategorii Akcesoria: Twarz wymieszane z zalotkami, płatkami kosmetycznymi i innymi cudami.
|
![]() ![]() |
![]() |
#246 | |
BAN stały
|
Cytat:
Z☠☠☠ali**cie tą wyszukiwarkę całkiem. Nie dość, że nie słuchacie rad i propozycji dziewczyn w tym wątku to jeszcze robicie na odwrót. Po kiego grzyba założyliście ten wątek? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#247 |
Raczkowanie
|
Moja propozycja to dodanie kategorii dla coraz bardziej popularnych kremów BB - obecnie są w
Pielęgnacja twarzy - Kremy brązujące i tonujące wiem, że BB ma zadanie, które się zawiera w tym opisie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#248 |
Zakorzenienie
|
ja bym jeszcze bardzo chciala stworzyc taki dzial w kwc dla wlosow gdzie by byly same kosmetyki typu "jedwab" np biosilk, jedwab joanna ,krysztalki rene blanche itp. obecnie sa jakos porozrzucane np do stylingu albo odzywek;/wygodniej by bylo je miec w jednym miejscu a nie przekopywac wszytkie kosmetyki. a tak prawde mowiac wszytkie sa jednym i tym samym typem kosmetyku.
#249 |
Rozeznanie
|
Why nie mogę usunąć produktów z torebki???
![]()
#250 |
Raczkowanie
|
przykleiły się do podszewki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#254 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Chciałabym zaproponować stworzenie w KWC podkategorii w kategorii "Pielęgnacja - pasty do zębów". Obecnie w tej kategorii, niejako w "jednym worku" są pasty do zębów zwykłe i wybielające, wszelkiego rodzaju płyny do płukania jamy ustnej, paski i inne wynalazki wybielające. Wydaje mi się, że byłoby uzasadnione podzielenie tej "masy" przynajmniej na 3 podzbiory: - uniwersalne ("zwykłe"?) pasty do zębów - płyny do płukania jamy ustnej - specjalistyczne pasty i inne produkty wybielające Są to produkty o różnym przeznaczeniu i sądzę, że podział jest potrzebny. Trudno bowiem porównywać w jednej kategorii np. płukankę do ust przeciw paradontozie i wybielające paski do okresowego stosowania. Dziękuję za uwagę ![]() ![]()
#255 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry.
Nie wiem czy tutaj ale nie widzę za bardzo gdzie mogę opisać swój problem Od wakacji usiłuję dodać do KWC kosmetyk o ten ![]() pierwszy problem brak producenta. Energizer. Zgłaszam, minęło dobrze ponad miesiąc i nic. Dzisiaj patrzę jest coś takiego: https://wizaz.pl/kosmetyki/producent.php?prod=3330 mam wrażenie że to całkiem inna firma. No ale myślę wybiorę, podam dokładną nazwę, może będzie dobrze. i znów problem z kodem, bo ten ma 12 znaków nie 13. Chciałam dodać ten żel, bo dla mnie to odkrycie 10cio lecia. Mam bardzo jasną karnację skóry i każdy kontakt ze słońcem czy w solarium kończy sie poparzeniami i zarwaną nocką. Te wszelkie metody babuni nie pomagały. Kiedyś poprosiłam o recenzję kosmetyku i ze względu na skład alkoholu wysoko w składzie Pani sklasyfikowała go jako wcierka do skóry głowy, sądząc, że tylko w tym celu może się nadawać. Nic bardziej mylnego. Pierwsze ukojenie po solarium, zaledwie 5 minut opalania a skóra czerwona, rozpalona (pewnie stukacie się w głowę, co za durna baba , po co się opala..? ... raz na 5 lat ja też chcę pokazać opalone uda) drugie ukojenie Pojechałam na wakacje i poparzyłam ramiona na słońcu, tak niewiele trzeba jak się siedzi w towarzystwie, to czas tak szybko leci. No raz się żyje, kosmetyk do tanich nie należy, kupiony a aptece, spróbuję . I w końcu mogę się opalać, leżeć godzinami na słońcu i cieszyć sie opalenizną bez poparzeń. Cud miód nic nie piecze, nie boli, świetny kosmetyk i bardzo wydajny. W tegoroczne wakacje pozwoliłam sobie nawet na przyspieszacz opalania i Banana Boat spisał się wzorowo. Tylko jak sie teraz podzielić wiedzą o jego istnieniu na łamach KWC ? kod kreskowy : ![]() Pozdrawiam serdecznie.
Edytowane przez marwel33 Czas edycji: 2012-10-25 o 17:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#256 |
Zakorzenienie
|
Czy ktoś z moderatorów w ogóle czyta ten wątek?
![]()
#257 |
BAN stały
|
Nie, moderatorzy KWC mają w czterech literach użytkowniczki.
Ja próbuję dodać ostatnio recenzję do tego produktu: Tołpa, Huminea Rosacal, Maska - opatrunek wzmacniająco - łagodząca https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...lagodzaca.html i jakoś moderacja zawsze mi usuwa, bo daję pół gwizdki. Tak samo jest z Oceanic Pharmaceutic, Oillan Forte, Hydro - lipidowy krem do twarzy https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...do-twarzy.html który sama dodałam, ale też daję tam 0,5 gwiazki. Podejrzewam, że KWC współpracuje z tymi firmami i dostaje od nich kasę za usuwanie negatywnych opinii. Bo jakoś zgłaszam, że dziewczyna oceniająca krem do twarzy Oillan na 5 z recenzją "Fantastyczny" ocenia krem do rąk! I nie usuną tej recenzji (no bo przecież 5 gwiazdek dla firmy współpracującej z KWC). LOL, pousuwam te moje recenzje wszystkie. Ciekawe czym będzie KWC bez użytkowniczek. Może jeszcze na posty też zrobią cenzurę? Co moderatorzy? A, zapomniałam - nie czytacie tego nawet. |
![]() ![]() |
![]() |
#258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A regulamin przeczytałaś? Znaczy kodeks recenzentki o tutaj: https://wizaz.pl/kosmetyki/kodeks.php Założę się, że nie używałaś tych produktów regulaminowego czasu i dlatego recenzje poleciały.Na KWC nie ma żadnej współpracy z firmami tylko moderatorzy dbają o to by KWC było wiarygodne.A jak ktoś ocenia pielęgnację po tygodniu używania lub po samym zapachu to ciężko będzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#259 | |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/kodeks.php ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#260 |
Zakorzenienie
|
Byłabym wdzięczna, gdyby mi ktoś wyjaśnił jak to się dzieje, że na posty użytkowniczek, które snują spiskowe teorie dotyczące współpracy Wizażu z producentami kosmetyków, reakcja modów jest natychmiastowa i odpowiedź pojawia się w wątku tego samego dnia, a konkretne propozycje/postulaty dotyczące funkcjonowania KWC nie mogą miesiącami się doczekać jakiegokolwiek komentarza. Wypadałoby je zbyć choćby zdawkowym "Weźmiemy to pod uwagę w 2016 roku". Doprawdy, coś tu się dzieje nie tak
![]()
#261 |
BAN stały
|
Hahaha, panienki. Przeczytałam regulamin. A propo uwagi odnośnie mojego analfabetyzmu to chyba obrażanie. I skoro produkt mnie uczulił to wg. tegoż regulaminu mogę wystawić ocenę wczęsniej, czyż nie? A skoro, tak bardzo te recenzje mają być wiarygodne to czemu ta recenzja dotycząca innego produktu w tym została usunięta dopiero po moim poście tutaj pomimo zgłaszania jej już kilkukrotnie od chyba 2-4 tygodni (nie pamiętam dokładnie)?
I w końcu dlaczego jak wczoraj dodałam recenzję kremu Oillan z oceną 5 to została dodana a jak zmieniłam ocenę na 0,5 gwiazdki to zniknęła po 5 minutach? Aha, i dzięki za upomnienie za wyrażenie swojej opinii. Czy ta wiadomość też zostanie ocenzurowana? Allie, bo prawda w oczy kole, dziwne, że niektórzy tego nie rozumieją - odnosząc się do chamskiej odpowiedzi moderatora. A bo moderator to może obrażać? Szkoda, że nie zrobiłam screenu mojej recenzji, bo bym dodała aby inni zobaczyli co mody usuwają i stwierdzili, czy jednak jestem analfabetką jak twierdzą moderatorzy powyżej. Szkoda, że moje oceny są zazwyczaj o wiele bardziej rzetelne i rozbudowane niż połowa (lakonicznych) na KWC. A prosze oto moja recenzja tego kremu, podobne były usuwane już kilkukrotnie. Czy złośliwiec moderator pokaże mi gdzie tu jest widoczny mój analfabetyzm? Albo błąd w regulaminie? Bo akurat ja ten regulamin w miarę znam. ZDJĘCIE RECENZJI I co? Recenzja znowu została usunięta po kilku minutach. Ktoś z moderacji powie mi dlaczego? Może to moderatorzy nie znają regulaminu na który tak bardzo się powołują? Btw. Teraz to możecie też resztę moich recenzji usunąć, bo zamiast przydatnych, chwalonych informacji zawierają napis: "Nie będę pisać recenzji dla KWC. Zatwierdzają tylko wybiórcze. Niech zarabiają na kimś innym. A samemu recenzji nie da się usunąć." Kiedyś ktoś powiedział, że ludzie, którzy w realu nie mają nic do powiedzenia i nikt ich nie słucha, lubią pokazać w necie swoją władzę - jedyną którą posiadają - prawda to moderatorzy? Edytowane przez ptasiakasiaa Czas edycji: 2013-01-29 o 12:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#262 | |||||
Żandarm na emeryturze
|
Dobrze, wobec tego z wysokości mojego podniebnego tronu i zza góry pieniędzy od firm kosmetycznych mówię DOŚĆ!
Dosyć lekceważenia regulaminów, dosyć pomówień, dosyć obrażania administratorów i użytkowniczek (które stworzyły Kodeks Recenzentki i pilnują zasad, dzięki którym KWC jest rzetelne) przez klona zbanowanego już dwa lata temu trolla. Cytat:
![]() I - moim zdaniem - dobra propozycja, bo to ważna dziedzina pielęgnacji. Ale decyzja o stworzeniu takiej kategorii należy do szefostwa. Ja mogę tylko dać cynk komu trzeba, że jest propozycja. Pielęgnacja Jamy ustnej -> tak powinna nazywać się kategoria, a jej podział przypominać szampony, czyli: pasty i żele do zębów: - uniwersalne - specjalistyczne (np. przeciw paradontozie i zapaleniu dziąseł) - wybielające - bez fluoru (być może taka podkategoria też powinna być) płyny do płukania jamy ustnej - uniwersalne - specjalistyczne (przeciw paradontozie i zapaleniu dziąseł) - wybielające - bez fluoru pozostałe: (tu np. paski wybielające i inne wynalazki wybielające, tabletki barwiące itp.) Dostrzegam tez modę na preparaty do tzw. odsłoniętych/nadwrażliwych zębów. Gdzie je wsadzić? Bo mnożenie podkategorii jest bez sensu (moim zdaniem powinny być po prostu w "uniwersalnych"). ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Cytat:
![]()
Terenówki na front ![]() Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda Edytowane przez Noor Czas edycji: 2013-01-31 o 13:48 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#263 |
Raczkowanie
|
Raczej do specjalistycznych, a co np: z płynem i pastą z aminofluorkiem ? Niby uniwersalne, a jednak specjalistyczne ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#264 | |
Żandarm na emeryturze
|
Cytat:
W specjalistycznych (jeśli już w ogóle zdecydujemy się na taką kategorię, bo zaczynam mieć wątpliwości), powinny być preparaty zalecone przez lekarza, takie, jak np. Eludril lub Elmex żel 1,25%, dostępne głównie w aptekach. Uważam, że nie możemy tutaj dać się wciągnąć w marketingową karuzelę mnożenia na siłę "targetów" konsumentów. Poza tym podejrzewam, patrząc na kierunek rozwoju, że niedługo będziemy mieć pasty, jak kremy BB - 8w1 - do wszystkiego. I jak je wtedy dzielić na rozmnożone kategorie? ![]()
Terenówki na front ![]() Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda Edytowane przez Noor Czas edycji: 2013-02-04 o 13:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#265 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#267 |
Zakorzenienie
|
Też jestem za mnożeniem kategorii i wyodrębnieniem kategorii pędzle z akcesoriów.
Jak równiez za pisaniem składu zgłaszanego kosmetyku- dla niektórych osób skład jest ważny i może byc podstawą do decyzji kupię- nie kupię. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#268 |
Zakorzenienie
|
ewentualnie zeby mogla jakas osoba edytowac, takze inna niz zglaszajaca. a edycja by byla zatwierdzana przez moderatora- by uniknac troli.
#269 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi, jako posiadaczce kręconych włosów, odwiedzającej forum dla kręconowłosych przydałoby się jakiś oznaczenie np w rogu zdjęcia czy kosmetyk włosowy jest zgodny z CG czy nie, oczywiście takie udogodnienie wymagałoby wiele pracy no i dotyczyłoby głównie kosmetyków, które zostały już zanalizowane w wątkach, w których takimi analizami zajmują się Dziewczyny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#270 |
Rozeznanie
|
Mi bardzo by ułatwiła życie opcja podpowiedzi w wyszukiwarce. W sensie wpisuję pierwsze litery, a wyszukiwarka od razu daje listę podpowiedzi. Bo teraz trzeba wpisać idealnie nazwę co do literki, inaczej będzie 0 wyników wyszukiwania, jak się przekręci choćby 1 literę.
Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:19.