|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#901 |
Rozeznanie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
|
![]() ![]() |
![]() |
#902 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie poddawaj się ![]() Ja kupiłam test i jutro testuję. Ale byłyby jaja ![]() PPPatinka- ![]() Dziewczyny- ja to was podziwiam, że tak dobrze znacie swój organizm. Mnie nigdy nic nie boli, ani na owulację, ani na okres, ani w czasie okresu. Nie wiem co to kłucie jajnika ![]() ![]()
![]() |
#903 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do znajomosci organizmu to troche ułatwia, ale jeżeli chodzi o bóle jajników to co miesiąc powinnam mieć urlop okolicznosciowy na @ - bóle jajników, mięśni, krzyża, wymioty i biegunka a nawet omdlenia - więc chyba wolałabym chodzic z czerwoną plamą na gaciach hehehhe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#904 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#905 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja również nie wiem co to znaczy ból piersi czy jajników. Do puki nie weszłam na forum nie wiedziałam że owulacje można czuć. Przez kilka lat brałam tabletki @ też przechodziłam bezproblemowo. Teraz odkąd zaczęłam obserwować swój organizm to albo zaczynam dostrzegać delikatne znaki albo sobie wkręcam (w tamtym miesiącu byłam na usg w 15dc, gim mówi że owulacji jeszcze nie było więc wypaliłam że wiem bo nadal czuję coś w lewym jajniku a on do mnie że pęcherzyk mam w prawym ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#906 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bo także jestem rocznik '84 więc w grupie siłą ![]() W grudniu 2012 przestaliśmy z TZem stosować jakąkolwiek antykoncepcję, ale chyba nie wstrzeliliśmy się w dni płodne. Więc na dobre starania zaczęliśmy w styczniu, ostatnia @ była także 05.01. tak więc kolejna powinna być ok 1-2.02. Czekam jak na gwoździach bo mam nadzieję że nie przyjdzie. Oczywiście wyszukuję u siebie jakiś objawów ![]() No i gratuluję tym którym się udało ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#907 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() trzymamy kciuki żeby to było to ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#908 | |
Zadomowienie
|
a ja mam do Was pytanie dziewczynki mianowicie mam robi te hormony 2, lub 3 dnia cyklu i zbaraniałam całkiem bo zawsze miałam plamienia ale nie krew<przepraszam za dosadnośc>
![]() ![]() jutro muszę zauważyc wszystko bo zawsze 2 dnia miałam potok po prostu ![]() jak pojadę na krew w środę to jeżeli to nie będzie 3dc to napewno drugi. Boję się tylko żebym nie przeoczyła i nie poszła np 4dc. a jeżeli to już @ to znów mi się skróciła, tym razem o 2 dni, ale zawsze są tego plusy. wcześniejsze starania i krótsze czekanie na wyniki ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#909 |
Raczkowanie
|
Noo to może byc plamienie implantacyjne- oby , no ale trzeba czekac i sie nie nakrecac bo bedzie bolało ...
|
![]() ![]() |
![]() |
#910 |
Zadomowienie
|
Ania0783, madziusia222 - dzięki wielkie
![]() Dobrze że mam sporo pracy w pracy to chociaż nie myślę o tym. To plamienie było jednak takie minimalne, właściwie to może był tylko zabarwiony na czerwono śluz, nie wiem sama, ale nigdy żadne plamienia mi się nie przytrafiały, a cykle mam w miarę regularne 28-29 dni. madziusia222 - mnie się wydaje, że Twój cykl zaczyna się w dniu tego pierwszego plamienia - czyli wczoraj? |
![]() ![]() |
![]() |
#911 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#912 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- no niby tak, ale szanse są male wiec ja w to nie wierze - jakby co to by była wielka niespodzianka - ja licze co drugi |
|
![]() ![]() |
![]() |
#913 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#914 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny długo mnie nie było. Weekend był ciężki bo zaprosiliśmy całą rodzinę TŻ na niedziele więc gotowanie, sprzątanie itp. Wczoraj miałam 11 dzień po owulacji no i nie wytrzymałam i zrobiłam test.... No i wyszedł cień cienia z cienia cienia
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tym które miały jedną kreskę lub dostały @ nie będe mówić żeby się nie załamywały i były cierpliwe bo wiem jak te słowa mnie denerwowały słyszane od np mamy, męża czy koleżanki. Chce się tu i teraz a nie kiedyś tam. Dlatego ściskam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#915 | ||||
Rozeznanie
|
Witam się z rana
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Madziusia222 - z tego co pamiętam to na NPR mówili, że pierwszy dzień jest wtedy gdy pojawia się cokolwiek... tak jak mówi ag9, ale potwierdzeniem jest wcześniejszy spadek temperatury, jak nie mierzysz to w sumie nie wiadomo. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#916 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny to mamy fasolkowy początek roku, oby więcej II kreseczek, czego Wam i sobie oczywiście życzę ![]() Ja obecnie używam testów owulacyjnych, wczoraj pojawiła mi się blada druga kreska, więc na dniach pojawi się moje dzikie jajeczko ![]() Ja mojemu mężowi zakomunikowałam ostatnio, że w lutym jestem w ciąży, więc musi sobie zaplanować trochę wolnego z tej okazji, bo chciałabym pojechać w ciepłe kraje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#917 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
kucyk gratulacje świetnie Ci się tydzień zaczął ![]() na pozytywnym teście owu druga kreska musi byc taka sama lub ciemniejsza a nie blada, mi blada pojawiał się już zaraz po @ a dopiero w połowie cyklu ciemniała
![]() |
#918 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witam dziewczyny z rana ![]() ![]() Póki co nic na @ nie wskazuje, ale co będzie to będzie.. jeszcze co prawda tydzień ponad no ale.. kto wie :P Witam nowe staraczki ![]()
![]() |
#919 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#920 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A co do pomocy... jak już pojawi się dzidziuś to napewno zmięknie i we wszystkim pomoże ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#921 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#922 | |
Zakorzenienie
|
Witajcie już po południu
![]() Kucyk Wielkie gratulacje ![]() ![]() Cytat:
Witam nową staraczke ![]() U mnie bez zmian. Boli mnie lekko brzuch ale nadal @ jest słabsza niż normalnie. Zadzwonili do mnie z informacją, że przeszłam do drugiego etapu rekrutacji o pracę ale nie umiem się cieszyć tak szczerze, mam wrażenie, że to wszystko jest poza mną i coraz czarniejsze myśli krążą po głowie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#923 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#924 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#925 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ale fajnie zajrzeć tutaj i od razu widzieć dobre nowiny ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
i pomyśl o mężu- jak on się czuje stojąc tak naprawdę między młotem a kowadłem ![]() ![]()
![]() |
#926 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam 37,9 st.C i jest mi zimno.. a w pracy jeszcze 6 godzin ![]()
![]() |
#927 |
Zadomowienie
|
Jestem w ciężkim szoku, wysłałam męża po pracy do laboratorium żeby zapytał ile będą kosztowały moje badania hormonalne, pani mu wszystko pięknie rozpisała no i niestety blisko 400zł musimy wywali no ale cóż muszę i już może wtedy będzie bliżej do fasolki, choc to chodzi o plamienia. Swoją drogą właśnie pierwsze badania mam mie 2-3 dc, i zgłupiałam bo cały czas tylko mam coś ciemnego przy korzystaniu z toalety,tak od niedzieli i nic się nie nasila, nie ma żywej @ mayślę że to narazie te plamienia , żebym tylko nie przeoczyła i nie poszła np w 5 dc.
Dziewczyny teście to nie rodzina!!! ![]() ja myślalam że z moimi też będzie lepiej a jak się okazało w praniu jest tak sobie.
#928 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#929 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() no ale tak- są teściowie i teściowie. zawsze będzie jakaś różnica zdań, ale to tak jak wszędzie. wiem sama jaką teściową ma moja mama. mieszkała z nami lat przeszło 10, kilka lat temu się wyprowadziła a jak zadzwoniłam prosić na ślub powiedziała że nie ma już wnuczki. i tak samo traktuje i traktowała moją mamę. wstrętny babsztyl ![]()
![]() |
#930 |
Zadomowienie
|
zaglądam nieśmiało pod koniec pracy co tu się u was dzieje a tu takie newsy. niezwykle to mi humor poprawia
![]() ![]() ryba, szczerze współczuję teściowej :/ ja jestem na etapie: po owu i staraniach, ale za wcześnie na testy, czekam jeszcze tydzień na @, która niby ma (nie)przyjść 3.02. ale temperaturę mierzę codziennie - i nie powiem, żeby to jakoś zmechanizowało nasze starania ![]() Edytowane przez Eleo765 Czas edycji: 2013-01-29 o 16:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.