|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O maleństwa się staramy i na dwie kreseczki czekamy :) Staraczki 2013r.
Cytat:
|
|
#1322 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co do gina to wybierz jakiegoś sparwdzonego, jeden zadziała a drugi powie że musi minąc 12 cykli nieudanych żeby coś podejrzewac. pozdrawiam
|
|
#1323 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie każdemu dane od razu zajśc w ciąże
|
|
|
|
|
#1324 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale z pewnością żadna z nas nie czuje się na swój wiek, a to najważniejsze... a myślałam że większość z was to tak koło 25-26 latmój tato powtarza, że jak się człowiekowi spać z rana chce to jest młody - i doszedł to wniosku, że on jest ![]() Cytat:
proponuję zwiększyć ilość spożywanych białek (jogurty nat, ser biały itd) one nie zamieniają się w tłuszczyk Cytat:
Cytat:
moja koleżanka (32 lata) która również trochę wbrew sobie zaczęła starać się o dziecko (mąż naciskał), nie miała pojęcia co to kwas foliowy, jakie badania trzeba porobić (nawet jednego nie umiała wymienić); noworodkowi chciała w szpitalu ubierać rajstopy (??); uważała że blizny zostają po wypalaniu nadżerki i ewentualnie po szyciu ale absolutnie nie chciała rodzić naturalnie i zafundowała sobie bliznę po cesarce - oj długo by wymieniaćCytat:
Kasia - głowa do góry, wiesz co gin ci powie... wrzuć na luzzzzz z pewnością zadziała.
|
|||||
|
|
|
#1325 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kwas foliowy i niewiedza czym jest owulacja mnie poraziły
|
|
#1326 |
|
Raczkowanie
|
Jak czytam te Wasze zasłyszane historie to dochodzę do wniosku, że chyba jesteśmy za inteligentne na zajście w ciążę :P Wypadałoby zgłupieć troszeczkę
Ja tutaj czyt. Londyn ostatnio się dowiedziałam, że Polska leży w środkowej Azji :OA tak na serio to wykształcenie zupełnie nie przeszkadza w byciu istotą o ilorazie inteligencji cepa ![]() Ja jestem zwykłym inż. A najlepsze jest to, że wiem jak i umiem skutecznie zaciążyć krowę czy świnię, a sama siebie nie potrafię
|
|
|
|
#1327 |
|
Zakorzenienie
|
Rokitka - ale tekst z tym zaciążeniem! Jesteś niesamowita!
|
|
|
|
#1328 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zastrzelcie mnie
|
|
#1330 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Słuchajcie coś w tym jest bo ja też mam znajomą która używając plastrów anty. zaszła, nie wiem czy zapomniała zmieni czy co. Ale było to tak że dowiedziała się jak był już 8 tydzień bo wcześniej jeszcze miała jakiś skąpy @ czyli pewnie implantacja. Ona wogóle w szoku bo z tym chłopakiem nie chciała kompletnie byc, a do tego jej brat z bratową po ślubie z pół roku się starali i nic a ta koleżanka mówi do innej znajomej że jak" nie będzie lubiła tego dzieciaka to odda bratu i bratowej" !!!!!! co tekst, normalnie mnie zamurowało Tacy to mają w głowach, szok. Ale się ożenili w końcu i mają córkę I patrzcie jak ktoś nie chce to nawet z antykoncepcją zajdzie!
|
|
#1331 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1332 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny ale się uśmiałam z waszych opowiadań Rokitka jak mówi przysłowie ,,szewc bez butów chodzi '' |
||
|
|
|
#1333 |
|
Zakorzenienie
|
Moja przyjaciółka też zaszła zabezpieczając się... najlepsze, że ona zawsze miała czas i faceta dopiero może od roku, choć fakt planowali ślub za rok... może dwa... teraz ma już dziecko i męża i zaczyna się budować
najlepiej nie planować - dziewczynki od dzisiaj "nie chcemy zajść w ciążę" ![]() Didi - zapomniałam ci odpisać... kolejne @ za 30 dni (ewentualnie 29)... a więc mniej więcej koło 12tego będę miała owu |
|
|
|
#1334 |
|
Zakorzenienie
|
no chyba schizowac zaczynam
. Dalam TZ a on mi mowi ze jest ok, ale zebym smietany dodala . Chyba musze sobie jakies zajecie znalezc
|
#1335 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane na zmienne nastroje polecam brać magnez
moja mama też potwierdza, że jak się jej płakać chce to brakuje jej magnezu.
|
|
|
|
#1336 |
|
Zakorzenienie
|
A ja po wizycie u ginekologa
i niezbyt dobre wieści. Poznałam przyczynę pojawienia się u mnie wczesniej o conajmniej 8 dni i bardzo obfitego @ , a mianowicie odnowily mi się torbiele na lewym jajniku
|
|
|
|
#1337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1338 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale kiedyś już pisałaś, że miałaś już taką przygodę z testami z tego co pamiętam . Współczuję, bo na pewno już sie nastawiłaś a tu ... mega rozczarowanie. A z jakich testów korzystałaś?---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1339 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1340 |
|
Zakorzenienie
|
Fiona - kurcze to nieciekawie... mam nadzieję, że szybko poradzisz sobie z tym problemem
Kasia - a może ty wydzielasz jakiś hormon który fałszuje testy? |
|
|
|
#1341 |
|
Zakorzenienie
|
Malgos, arenika
Mam nadzieję, że i tym razem tak będzie .
|
|
|
|
#1342 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
heh mam za sobą 2 fałszywe alarmy, co za tym idzie 2 cudowne ale krótkie chwile radości z mężem. trzeciego fałszywego alarmu nie będzie bo jak mi się okres spóxni to dopiero do kilku dniach zatestuje o ile od razu na bete nie pójdę
|
|
|
|
|
#1343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z testami to już ja bym sobie dała spokój na Twoim miejscu tylko robiła bete,, żeby nie było kolejnego rozczarowania Edytowane przez fiona27 Czas edycji: 2013-01-28 o 19:56 |
|
|
|
|
#1345 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1346 |
|
Raczkowanie
|
Kasiu nie smutaj się, kupuj tą afrodytę i działaj
albo zróbcie sobie z mężem jakieś krótkie wakacje, zapomnijcie o staraniach i dajcie się ponieść emocjom słyszałam, że to działa ![]() a wiecie, że mnie dzisiaj koleżanka nieźle nastraszyła....bo jej powiedziałam, że mój okres był jakiś dziwaczny, a mianowicie trwał 1,5 dnia (zazwyczaj trwa 5) i była to cała masa śluzu ale jednak krwistego (sorki za szczegóły) i dzisiaj cały dzień czuję mrowienie w podbrzuszu...kazała mi zrobić test, ale to dopiero 4 dni od @ więc nie wiem czy to miało sens, bo wyszło negatywnie......ale czy to możliwe żebym miała krwawienie imitujące @? ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- P.S. właśnie czytałam, że nawet Elton John myśli już o trzecim dziecku.......hhheeeeelll ooooołłłłł????? ![]()
![]() 25.08.2012r."Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwych opcji. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co?? Od życia dostaniesz i tak to, czego kompletnie się nie spodziewasz." |
|
|
|
#1347 |
|
Zakorzenienie
|
Zmykam wykąpać synka
czas najwyższy spaćŻyczę Wam STOSUNKOWO udanej nocy do jutra |
|
|
|
#1348 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
Robiłaś badania hormonów kiedykolwiek? ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- a ja mam do Was pytanie dziewczynki mianowicie mam robi te hormony 2, lub 3 dnia cyklu i zbaraniałam całkiem bo zawsze miałam plamienia ale nie krew<przepraszam za dosadnośc> a wczoraj miałam brązowe plamienia a dziś plamienia i też z dwa razy poleciała czerwona krew , więc czy dziś mam 1dc? stara a głupiajutro muszę zauważyc wszystko bo zawsze 2 dnia miałam potok po prostu ![]() jak pojadę na krew w środę to jeżeli to nie będzie 3dc to napewno drugi. Boję się tylko żebym nie przeoczyła i nie poszła np 4dc. ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- a jeżeli to już @ to znów mi się cykl skrócił, tym razem o 2 dni, ale zawsze są tego plusy. wcześniejsze starania i krótsze czekanie na wyniki ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- szczęściara z Ciebie
|
|
#1349 |
|
Konto usunięte
|
cześć z rana
mąż oddelegowany do pracy, a ja z powrotem w łóżku I wiecie co robię, podglądam żubry, a raczej ptaszki bo żubry jeszcze nie zaszczyciły dziś polanki z kamero Lasy państwowe na swojej stronie mają taką fajną zakładkę ,,żubry online''
|
|
|
|
#1350 |
|
Wtajemniczenie
|
Fiona Zuzka już dawno upomina się o rodzeństwo, wszędzie mówi że chce siostrzyczkę albo braciszka w aptece, sklepie. Pierwsze plany były na wakacje 2012 ale poszłam do pracy i się tak przeciągnęło. Na szczęście już starania rozpoczęte i mam nadzieję ze nie będziemy musieli długo się starać
madziusia222 Mój M to myśli że ja mam okres i dlatego wiem ze nie jestem w ciąży ha Wcale nie mówiłam że robiłam test z krwi Hcg robiłam 23I a to był 25 dzień cyklu więc powinno wykazać, ale @ nadal brak. Nie wiem kiedy mam owulację niestety dlatego jestem w kropce. arenika , fiona - ja też z maja wiecznie_pod_wiatr ja też jestem chora Zmęczona zatkanym nosem i kaszlem duszącym, siedzenie w pracy w takim stanie to meczarnia Dużo zdrówka życzę kasiunka8998 przytulam cię bardzo bardzo mocno ![]() Malgos ostatnio M mi kupił magnez Byłam bardziej nerwowa niż zykle i pomógł. Wróciłam do równowagi Fiona zdrwka ![]() Didi ja z Zuzką też mialam jeden skąpy okres. Gdyby nie mdłości pewnie dłużej bym nie wiedziałą że jestem w ciąży. Myślę ze możesz zatestować ![]() ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- Dzień dobry, Nadrobiłam jeszcze w łóźku, nie chce mi sie z wyrka wyjść a sprzątać nie ma komu i dziś chyba nic nie ogarnę nawet. Zuzia u dziadków i siostry na feriach więc odpoczywam, ale smutno bez niej mi już. Jak wracałam z pracy to zawsze szłam ją wycałować a teraz łóżeczko jej puste A głowa nie boli od przeziębienia 4 dzień i nie przestaje. Jak jutro będę się tak czuła to na środę do lekarza się zapiszę. Ile można się męczyć
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:39.

jak Boga kocham miałam 2 kreski ... 

zwłaszcza że cały czas siedzę w domu. ale ostatnio się zmobilizowałam i do sklepu chodzę na pieszo
brak postanowienia i już

, ale kiedyś już pisałaś, że miałaś już taką przygodę z testami z tego co pamiętam
mega rozczarowanie. A z jakich testów korzystałaś?
.

25.08.2012r.
Zmęczona zatkanym nosem i kaszlem duszącym, siedzenie w pracy w takim stanie to meczarnia