Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :) - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-28, 14:42   #1291
ewacia85
Wtajemniczenie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :)

papalinka83 trzymam kciuki że wszystko będzie ok Głowa do góry
metallewar Dawid i Edward bardzo ładne imiona takie męskie i mało obecnie można w szkole spotkać. Mi się Edzio strasznie podobało ale tż zawsze jak sie mu jakieś nie podoba to znajduje do niego przezwisko i mnie zniechęca że dzieci będą sie nam z dziecka śmiać;/ Ehhhh póki co to nie myślę o tym a jeśli już to póki co nie na głos
co do dentysty to ja z wizytą zwlekam już od pierwszej ciąży (już bedzie jakieś 3lata no ale kiedyś trzeba iść.Boję się dentysty

ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 14:45   #1292
DAGCZA6104
Przyczajenie

Witam mamusie
Ja mam dzisiaj wizytę na 16,30 już w nocy spać nie mogłam bo ciągle tylko myślę co mi gin powie, czy usłyszę serduszko, czy wszystko jest dobrze... dzisiaj od rana na niczym się nie mogę skupić... Do tego jeszcze mój TŻ miał iść ze mną a tu niestety musiał się zbierać i jechać na zlecenie
Mój to wogóle jest wspaniały, jak mam te swoje humory hormonowe to on biedny dzielnie to znosi mało tego jak się coraz bardziej nakręcam i na nim wyżywam to on się zaczyna śmiać i komentuje tak : "uff gdzie tam do końca... i... pokrzycz sobie jeszcze troszkę to ci na dłużej ulży... "
ROK 2013 - CUD
07.01.2013 - II KRESKI
08.01.2013 - BetaHCG - 303,6
10.01.2013 - BetaHCG - 1205
DAGCZA6104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 14:45   #1293
ewacia85
Wtajemniczenie

Co do zachowania tz to ja narzekam że za szybko tyje i że gorzej znosze tą ciąze od poprzedniej, choć to dopieero poczatek a on mnie przytuli ,uśmiechnie sie i cały czas mi powtarza że mam do tego prawo bo jestem w ciąży
Stary 2013-01-28, 14:46   #1294
ladanseuse14
Zakorzenienie

dziewczyny jestem w 7 tyg (dokładnie 6t 5d) - czy to normalne, że mam już powiększony brzuch poniżej pępka? bo nie dopinam się już w jeansy, chodzę w dresach itp... czy możliwe, że to już brzusio ciążowy?
Stary 2013-01-28, 14:46   #1295
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez DAGCZA6104 Pokaż wiadomość
Witam mamusie
Ja mam dzisiaj wizytę na 16,30 już w nocy spać nie mogłam bo ciągle tylko myślę co mi gin powie, czy usłyszę serduszko, czy wszystko jest dobrze... dzisiaj od rana na niczym się nie mogę skupić... Do tego jeszcze mój TŻ miał iść ze mną a tu niestety musiał się zbierać i jechać na zlecenie
Mój to wogóle jest wspaniały, jak mam te swoje humory hormonowe to on biedny dzielnie to znosi mało tego jak się coraz bardziej nakręcam i na nim wyżywam to on się zaczyna śmiać i komentuje tak : "uff gdzie tam do końca... i... pokrzycz sobie jeszcze troszkę to ci na dłużej ulży... "

miło trzymam kciuki za wizyte zdaj potem relacje
Stary 2013-01-28, 14:47   #1296
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
Co do zachowania tz to ja narzekam że za szybko tyje i że gorzej znosze tą ciąze od poprzedniej, choć to dopieero poczatek a on mnie przytuli ,uśmiechnie sie i cały czas mi powtarza że mam do tego prawo bo jestem w ciąży
mój mi gada, że ślicznie wyglądam-ale chyba mnie okłamuje bo wczoraj nie miałam makijażu, a mam pryszcze

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 14:48   #1297
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
dziewczyny jestem w 7 tyg (dokładnie 6t 5d) - czy to normalne, że mam już powiększony brzuch poniżej pępka? bo nie dopinam się już w jeansy, chodzę w dresach itp... czy możliwe, że to już brzusio ciążowy?
wcześniej bym pewnie nie uwierzyła ale to moja druga ciąża i myślałam że co najmniej do 17-18 tc nic nie będzie widac a już w 7 zdecydowanie brzuszek było widać teraz jestem w 9 tzn 8t2d iwydaje mi sie ze z dnia na dzien rosnie wiekszy
Stary 2013-01-28, 14:48   #1298
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Samba pamiętam Cię z pm2009 wyjechaliście na stałe? bo dobrze kojarzę, że budowaliście domek? zamierzacie wrócić, czy go sprzedać?
hahah wlasnie mialam pytać czy mogę Cię stamtąd kojarzyć, ale nie byłam pewna co do rocznika w nicku co do tego czy na stale to nie mam na razie pojecia... maz wyjechal do Niemiec w pazdzierniku 2011, w sumie to taka szansa sie nadarzyla, bo dostal prace w swoim zawodzie, a akurat poprzedni "biznes" nie bardzo wypalil i szukal pracy i postanowilismy sprobowac...najpierw wyjechal sam, bo ja w pl tez mialam dosc dobra prace wiec na poczatku trzeba bylo sprawdzic jak tu bedzie... ja sie opieralam przed wyjazdem, bo praca itd, ale tak na dluzsza mete to sie nie dalo tego ciagnac... bo chociaz mielismy dobre polaczenie samolotowe i minimum 2 razy w miesiacu bylam tutaj na weekend to jednak wstawac w sobote o 3 rano po calym tygodniu pracy by jechac na lotnisko to byla mordega... bylam tutaj o 8 rano, o 10 bylismy "w domu", a w niedziele juz kolo 14 trzeba bylo pedzic na lotnisko, w domu w pl bylam o 21 i zas na rano do pracy - masakra... wiec w koncu rzucilam prace i tu przyjechalam... domek jest juz gotowy, tzn w sensie stan surowy zamkniety z elewacja i czeka na jakies decyzje... jesli urodzi sie dzidzia to na pewno tutaj jeszcze pare lat posiedzimy bo w pl nie mamy nikogo kto by nam sie zajal dzieckiem bym mogla wrocic do pracy, a tutaj tz dobrze zarabia, wiec nie ma musu bym ja tez pracowala... chociaz oczywiscie chce jak dzidzia podrosnie.... poza tym wydaje mi sie ze to szansa dla dziecka by od malego bylo dwujezyczne i jesli kiedys bedziemy chcieli wrocic to bedzie to z korzyscia dla niego...
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 14:48   #1299
outline
Raczkowanie

Cytat:
ja mam być koło 12 a idziesz prywatnie?
Idę do prywatnej przychodni, ale ostatnio podpisali umowę z nfz i można też z ubezpieczenia skorzystać. Ten lekarz nie ma już innej praktyki przyjmuje tylko tutaj i w szpitalu.

Mój pierwszy blogowy projekt Czyli jedzonko, ślub, kartki i cały ten bałagan...KLIK

...
outline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 14:51   #1300
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
wcześniej bym pewnie nie uwierzyła ale to moja druga ciąża i myślałam że co najmniej do 17-18 tc nic nie będzie widac a już w 7 zdecydowanie brzuszek było widać teraz jestem w 9 tzn 8t2d iwydaje mi sie ze z dnia na dzien rosnie wiekszy
też mam takie wrażenie! że np. 5 dni temu nie był taki jak dziś! i nawet próbowałam go przed lustrem wciągnąć i nie umiem! wciąga mi się tylko żołądek

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Cytat:
Napisane przez outline Pokaż wiadomość
Idę do prywatnej przychodni, ale ostatnio podpisali umowę z nfz i można też z ubezpieczenia skorzystać. Ten lekarz nie ma już innej praktyki przyjmuje tylko tutaj i w szpitalu.
o, to fajnie! ja idę po raz pierwszy do poradni ginekologicznej przy szpitalu i trochę się martwię nie wiem czemu :P zobaczymy jak będzie. nie stać mnie żeby co chwilę płacić 150 zł za wizytę plus za KAŻDE badania z osobna
Stary 2013-01-28, 14:51   #1301
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Czytałam gdzieś, że może się powiększyć Ale nie martw się, ja też nie dopinam się w spodnie
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 14:53   #1302
kaska87
Zakorzenienie

Samba aha no jak mąż ma dobrą pracę to nie ma sensu wracać na razie, tam jest łatwiej niż u nas ehh

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 14:56   #1303
outline
Raczkowanie

Cytat:
też mam takie wrażenie! że np. 5 dni temu nie był taki jak dziś! i nawet próbowałam go przed lustrem wciągnąć i nie umiem! wciąga mi się tylko żołądek

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

o, to fajnie! ja idę po raz pierwszy do poradni ginekologicznej przy szpitalu i trochę się martwię nie wiem czemu :P zobaczymy jak będzie. nie stać mnie żeby co chwilę płacić 150 zł za wizytę plus za KAŻDE badania z osobna

Mam to samo też próbowałam wciągać, bo myślałam, że tylko się najadłam za dużo, ale nie da rady....tylko gdzieś w okolicy właśnie żołądka się zapada, a na dole i tak piłka zostaje
Stać, czy nie stać to i tak szkoda...jak można nie płacić Normalnie ta wizyta u mnie kosztuje 90zł plus badania, a tak zawsze 100 zostanie

Mój pierwszy blogowy projekt Czyli jedzonko, ślub, kartki i cały ten bałagan...KLIK

...
Stary 2013-01-28, 15:06   #1304
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
A co do dentysty to można brać znieczulenie w ciąży? Bo mnie coś pobolewa, ale bez znieczulenia sobie nie dam.
Można, ale uprzedź dentystę, bo inne znieczulenie się stosuje.

Cytat:
papalinka83 trzymam kciuki że wszystko będzie ok Głowa do góry
metallewar Dawid i Edward bardzo ładne imiona takie męskie i mało obecnie można w szkole spotkać. Mi się Edzio strasznie podobało ale tż zawsze jak sie mu jakieś nie podoba to znajduje do niego przezwisko i mnie zniechęca że dzieci będą sie nam z dziecka śmiać;/ Ehhhh póki co to nie myślę o tym a jeśli już to póki co nie na głos
co do dentysty to ja z wizytą zwlekam już od pierwszej ciąży (już bedzie jakieś 3lata no ale kiedyś trzeba iść.Boję się dentysty

Facetom się zawsze coś nie podoba "

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Czytałam gdzieś, że może się powiększyć Ale nie martw się, ja też nie dopinam się w spodnie
Ja się boję w piątek spodnie założyć. Od czwartku w pidżamie...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 15:10   #1305
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam to samo też próbowałam wciągać, bo myślałam, że tylko się najadłam za dużo, ale nie da rady....tylko gdzieś w okolicy właśnie żołądka się zapada, a na dole i tak piłka zostaje
Stać, czy nie stać to i tak szkoda...jak można nie płacić Normalnie ta wizyta u mnie kosztuje 90zł plus badania, a tak zawsze 100 zostanie
ja pierwsza ciaze prowadziłam prywatnie a teraz zmądrzałam i chodze na NFZ bo badania drogie :/ Niestety ale w obecnej sytuacji muszę szukac oszczędności;/ jedno dziecko już jest , drugie w drodze a tym naszym dzieciaczkom chcemy domek wybudować żeby każde miało swój pokój( jesteśmy na etapie dachu) Kroci nie zarabiamy a Tż wszystko na budowie robi sam (począwszy od fundamentów)bo szkoda mu pieniedzy żeby kogos zatrudnic .Taką złotą rączkę mama w domu:P W sumie to chodząc prywatnie też można byłoby załatwić badania przez NFZ ale trzeba wtedy iśc do inne przychodni ( wiec jeden dzien zmarnowany )a potem na badania( i drugi dzien zmarnowany). Za dużo biegania.Poza tym pracuje i mam tylko jeden dzień w tyg kiedy mogę zrobic badania

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Można, ale uprzedź dentystę, bo inne znieczulenie się stosuje.

Facetom się zawsze coś nie podoba "

Ja się boję w piątek spodnie założyć. Od czwartku w pidżamie...
hahah...ja te co wiem że mogą być przyciasnawe to kłade na dno szafy że niby ich nie zauważyłam :P
Stary 2013-01-28, 15:40   #1306
outline
Raczkowanie

Cytat:
ja pierwsza ciaze prowadziłam prywatnie a teraz zmądrzałam i chodze na NFZ bo badania drogie :/ Niestety ale w obecnej sytuacji muszę szukac oszczędności;/ jedno dziecko już jest , drugie w drodze a tym naszym dzieciaczkom chcemy domek wybudować żeby każde miało swój pokój( jesteśmy na etapie dachu) Kroci nie zarabiamy a Tż wszystko na budowie robi sam (począwszy od fundamentów)bo szkoda mu pieniedzy żeby kogos zatrudnic .Taką złotą rączkę mama w domu:P W sumie to chodząc prywatnie też można byłoby załatwić badania przez NFZ ale trzeba wtedy iśc do inne przychodni ( wiec jeden dzien zmarnowany )a potem na badania( i drugi dzien zmarnowany). Za dużo biegania.Poza tym pracuje i mam tylko jeden dzień w tyg kiedy mogę zrobic badania

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

hahah...ja te co wiem że mogą być przyciasnawe to kłade na dno szafy że niby ich nie zauważyłam :P
Ja się śmieję, że dopiero w ciąży wszystkie moje spodnie będą na mnie dobre Mam raczej spory tyłek w porównaniu do wąskiego obwodu w pasie...i prawie każde spodnie były na mnie za duże w pasie... teraz będą jak ulał...na pewno do 3-4miesiąca

...
Stary 2013-01-28, 16:52   #1307
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja się śmieję, że dopiero w ciąży wszystkie moje spodnie będą na mnie dobre Mam raczej spory tyłek w porównaniu do wąskiego obwodu w pasie...i prawie każde spodnie były na mnie za duże w pasie... teraz będą jak ulał...na pewno do 3-4miesiąca
też tak mam :P wąska talia a biodra i pupa bazylijska i zawsze trzeba było pasek:P
Stary 2013-01-28, 17:07   #1308
rubinka25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niut80 Pokaż wiadomość
Obowiązkowo go zabierz na najbliższe USG. Mój nie mógł być, ale jak zobaczył zdjęcie, że takie małe i delikatne ( że dopiero pół cm?!?) to chucha i dmucha. I już mu powoli idą ręce do brzucha: "Adaś, jesteś tam? Tu tata." A ja :"Tak Helena, to tata".
Po pierwszej wizycie pokazałam mu zdjęcie. Na zdjęciu było już widać pęcherzyk ok. 8 mm. Z brzuszkiem gada, ale czasami mam wrażenie, że póki nie będę mieć dużego brzucha to do niego nie dotrze.

Cytat:
No a jak Drogie Panie stan uzębienia? Ja dziś poszłam do dentysty się zapisać, a moja Pani powiedziała: to siadać zaraz coś zrobimy...no i tak z biegu wylądowałam na fotelu. Jeden mniej do zrobienia Trzeba jak najszybciej mordkę do stanu używalności doprowadzić...tak czytałam, że trzeba mieć wszystkie wyleczone w czasie ciąży...
Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
A co do dentysty to można brać znieczulenie w ciąży? Bo mnie coś pobolewa, ale bez znieczulenia sobie nie dam.

Ja zaczęłam zęby leczyć jak tylko zdecydowaliśmy się z mężem na dziecko. Bo mówi się, że lepiej leczyć przed ciążą niż w trakcie. Prawie udało mi się wszystkie zrobić, jednak na ostatnią wizytę szłam jak już wiedziałam, że jestem w ciąży. Dzień wcześniej akurat miałam wizytę u gina, żeby potwierdzić ciążę i przy okazji go zapytałam o leczenie zębów. Powiedział, że generalnie można leczyć zęby w ciąży, znieczulenie miejscowe jak najbardziej, ale jakiekolwiek leczenie wymagające antybiotyków odpada. Tzn. mówił mi, że jeśli dentysta będzie musiał mi jakiś antybiotyk zapisać, to lepiej żebym zadzwoniła do niego (tzn. do gina) zapytać czy ten antybiotyk mi nie zaszkodzi. Więc lepiej jakieś poważniejsze leczenie zębów zostawić po ciąży.

01.02.2016
Leoś
rubinka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 17:23   #1309
niut80
Zadomowienie

Cytat:
No a jak Drogie Panie stan uzębienia? Ja dziś poszłam do dentysty się zapisać, a moja Pani powiedziała: to siadać zaraz coś zrobimy...no i tak z biegu wylądowałam na fotelu. Jeden mniej do zrobienia Trzeba jak najszybciej mordkę do stanu używalności doprowadzić...tak czytałam, że trzeba mieć wszystkie wyleczone w czasie ciąży...
Ja mam wszystko na bieżąco. O TAK: Oby mnie mały nie wyssał za mocno, bo moge skończyc tak:

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

Cytat:
też tak mam :P wąska talia a biodra i pupa bazylijska i zawsze trzeba było pasek:P
No, nie jestem sama: 30 cm różnicy między doopskiem a talią. Ja zawsze na ciuchy chodziłam i wybierałam włoskie marki (czy raczej włosko brzmiące wg mnie, bo o tym pojęcia nie mam). Spodnie leżą jak ulał.
niut80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 17:31   #1310
t_89
Zakorzenienie

hej
Ja osttanio kupilam spodnie na razie sa ok ciekawe na ile mi starcza.
Ja mam 7 usg nie moge sie doczekac
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 18:05   #1311
201704210903
Konto usunięte

cześć!!! ja dziś 1 dzień w pracy zaliczyłam (po miesiącu wolnego) - wkurzają mnie ludzie, bo polowa chodzi chora do pracy, a ja muszę dotrwać do czwartku; obiecali mi umowę , ale jak będę na L4 w czwartek to jej nie podpiszę, tak więc liczę dni i godziny do tej magicznej daty

co do zębów to mam aparat, więc zębów nie leczę już 2 lata - jak ściągnę przed porodem to będzie sajgon, zwłaszcza, że nie jem nabiału i nie poję mleka, bo mam nietolerancję laktozy
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 19:51   #1312
beatryszja4
Raczkowanie

Oj ja też zaczełam przed ciążą leczyć choć jej nie planowałam i został mi ostatni do wyrwania 2 tyg temu wyrwałam 6 i źle to zniosłam (godzina na fotelu) i 2 tyg gojenia No najlepiej przed niż w trakcie ciąży odwiedzać dentyste
beatryszja4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 20:36   #1313
DAGCZA6104
Przyczajenie

Cytat:
Ja już jestem po wizycie - jesteśmy dokładnie w tym samym momencie też jestem dokładnie 6t5d (wg usg, bo wg OM to o równy tydzień dłużej)
Dzisiaj już widziałam i słyszałam serduszko - cudowne uczucie
ROK 2013 - CUD
07.01.2013 - II KRESKI
08.01.2013 - BetaHCG - 303,6
10.01.2013 - BetaHCG - 1205
DAGCZA6104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 20:51   #1314
Papuga69
Raczkowanie

Paplinka Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze! Nie zamartwiaj się na zapas

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

Cytat:
Napisane przez rubinka25 Pokaż wiadomość
Papuga69 też wpadłam na pomysł, żeby podsunąć coś do poczytania mojemu mężowi. Znalazłam nawet wydaje mi się ciekawą książkę http://www.empik.com/ciaza-tydzien-p...5042,ksiazka-p Chciałam, żeby miał świadomość co w każdym tygodniu dzieje się z moim ciałem i z naszym maleństwem.
Gdy pojechaliśmy do empiku i powiedziałam, że chcę poszukać jakiejś książki o ciąży to skomentował to słowami: "po co będziesz czytać jakieś bzdury, napisane przez niewiadomo kogo i niepotrzebnie się nakręcać." Wyszłam wkurzona z empiku i na tym kupowanie książek się skończyło.

Co do imion dla chłopca póki co wybraliśmy Leon, Tymon i Tytus.
Dla dziewczynki mój typ to Zosia, a męża Michalina.
Pomysł świetny! Szkoda że TŻ taki oporny Może po prostu najlepiej wręczyć książkę w formie prezentu niespodzianki i subtelnie zachęcać do podczytywania?

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Cytat:
Mam 4 zęby do zrobienia, co prawda niewielkie ubytki ale są

Tak w sumie to co ma stan uzębienia do ciąży? Też słyszałam że powinno się mieć wyleczone

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Cytat:
Mam to samo Niewiarygodne że w tak wczesnej ciąży zaczynają rosnąć brzuszki

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Dziewczyny! Zaraz planuje powiedzieć mamie o ciąży, zbieram się już z 4 godziny, za każdym razem jak próbuje to z siebie wydusić to mnie blokuje ;( Nie wiedziałam że to takie trudne
Jutro oglądamy nasze potencjalne przyszłe mieszkanko a potem do ginekologa, nie mogę się doczekać aż znowu zobaczymy Maleństwo
Papuga69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 20:54   #1315
Judi21_84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DAGCZA6104 Pokaż wiadomość
Ja już jestem po wizycie - jesteśmy dokładnie w tym samym momencie też jestem dokładnie 6t5d (wg usg, bo wg OM to o równy tydzień dłużej)
Dzisiaj już widziałam i słyszałam serduszko - cudowne uczucie
: jupi:

Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 21:56   #1316
rubinka25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Papuga69 Pokaż wiadomość
Pomysł świetny! Szkoda że TŻ taki oporny Może po prostu najlepiej wręczyć książkę w formie prezentu niespodzianki i subtelnie zachęcać do podczytywania?

Mam to samo Niewiarygodne że w tak wczesnej ciąży zaczynają rosnąć brzuszki
Już o tym myślałam, żeby kupić książkę po cichu i podsuwać mężowi do poczytania.

Co do brzuszka to u mnie też już jest, a przecież to dopiero 7tc. A przecież wcale się nie objadam. Jeśli teraz już jest to jak będę wyglądać w 9 m-cu?

01.02.2016
Leoś
rubinka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 22:02   #1317
niut80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rubinka25 Pokaż wiadomość
Co do brzuszka to u mnie też już jest, a przecież to dopiero 7tc. A przecież wcale się nie objadam. Jeśli teraz już jest to jak będę wyglądać w 9 m-cu?
Ja sie w pracy za biurkiem rozpinam bo mi ciasno. Też już mi zaczyna odstawać, 1 kg nabrałam.

A wszystkie w 9 miesiącu będziemy wyglądac tak:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg obelix.jpg (10,2 KB, 3 załadowań)
niut80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 22:27   #1318
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Ja sie w pracy za biurkiem rozpinam bo mi ciasno. Też już mi zaczyna odstawać, 1 kg nabrałam.

W 9 nie da się samemu butów założyć
Nie mówiąc o depilacji okolic bikini

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 22:50   #1319
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
W 9 nie da się samemu butów założyć
Nie mówiąc o depilacji okolic bikini
ta depilacja martwi mnie najbardziej :P
Stary 2013-01-28, 23:03   #1320
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja potrzebuję wsparcia psychocznego

Dzisiaj w nocy strasznie mnie rozbolał brzuch jak na okres, ale tak masakrycznie, aż mi się słabo zrobiło i zemdlałam, jakieś miałam dreszcze...Mąż wezwał pogotowie. Dali mi nospe i duphaston i powiedzieli, że we wczesnej ciąży nic więcej nie da się zrobić. Byłam u ginekologa rano i zobaczyłą głęboko delikatne plamienie, którego jeszcze ja nie widziałam i powiedziała, że jakby się rozkręciło to mam jechać do szpitala.

A na usg był pęcherzyk 15mm, ale bez zarodka (( Powiedziała, żeby nie wpadać w panikę, bop ciąża może być młodsza i różnie to bywa, ale ja już czuję, że to może być koniec... Wg OM jest to 5t5d, a 29 dc bete miałam 165, więc dużo młodsza chyba być nie może?

Mam kolejny tydzień L4, leżę i ryczę ((
glowa do góry trzymamy kciuki by było ok

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

Cytat:
mój TŻ reaguje bardzo podobnie na jakiekolwiek info o ciąży i dziecku.. nie ogarnia, że to wszystko JUŻ SIĘ DZIEJE, jak mu mówię, że biją we mnie dwa serca to mówi ok ok ale to do niego nie dociera.
znam to ;] choć już wczoraj usłyszałam, że chciałby pójść na usg i widzę już jakieś zainetresowanie więc jest dobrze:P

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

Cytat:

hah właśnie miałam Wam pisać, że doszłam do momentu gdy w pracy za biurkiem dysykretnie muszę odpinać spodnie bo bym pękla

Edytowane przez Lolaaaaaaa88
Czas edycji: 2013-01-28 o 23:06
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości