|
|
#4201 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. IV
Cytat:
rewelacyjna była ta scena Cytat:
A ja polecam jeszcze Bękarty wojny i Wściekłe psy.
|
|
#4202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Poradnik pozytywnego myślenia" - to na pewno nie jest oscarowe kino Jennifer i Bradley zagrali bardzo dobrze, za obydwojgiem nie przepadam, ale tu dali radę. Ale znów - to nie są oscarowe role, zwłaszcza żeńska.Mimo to dam 7/10, bo film podobał mi się, był słodki, a podczas sceny tańca śmiałam się w głos
|
|
#4204 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4205 |
|
Raczkowanie
|
LOT z Denzelem Washingtonem. Świetny film o uzależnieniach w tle z katastrofą lotniczą, 8/ 10. Zdecydowanie polecam, długi, ale wciąga i nie zanudza
|
|
|
|
#4206 |
|
Pani Mizantrop
|
Skyfall (2012) - 7/10.
James Bond nadal w dobrej formie, film wciągający i bardzo przyjemny. Bez smyczy (2011) - 6/10. Lekka komedia do obejrzenia z facetem czy koleżanką, mnie się nawet podobało. Rytuał (2011) - 3,5/10. Słaby film, jedna z gorszych produkcji o egzorcyzmach, nie zaskakuje, nie straszy, nie szokuje, nie zapada w pamięć. Nie polecam. Big love (2012) - 4,5/10. Sama historia może nie jest tragiczna, ale aktorstwo w tym filmie jest na fatalnym poziomie, razi to zwłaszcza w przypadku głównej bohaterki. Motyl i skafander (2007) - 7/10. Spodziewałam się czegoś lepszego, poruszającego. Mnie ten film nie ruszył nic a nic, nie wzbudził we mnie uczuć.
|
#4207 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj obejrzałam ,,Jej wysokośc Afrodyta" - lubię Allena, lubię jego filmy, ale w tym mi czegoś brakowało, kurczę, czegokolwiek chyba, co odróżniłoby ten fillm od innych. nie jest zły, ale do ,,Anie Hall", czy ,,Manhattanu" mu daleko
motyw antycznego chóru świetny 6/10aj, kusicie tym ,,Django", chyba się w najbliższym czasie wybiorę
|
|
|
|
#4208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam się, piękny film
|
|
#4209 |
|
Holy Crap!
|
Twarze w Tłumie-- przyznam, że sam opis mnie zaintrygował, do tego obsada, w której była Milla Jovovich. Niestety film nudny, troszeczkę sprzeczny. 3/10
Sponsoring-- produkcja Polski i Francji o historii dwóch dziewczyn, które sprzedają swe ciało. Momentami sceny seksu są już obrzydliwe, za wiele tego. Najbardziej odpychającą sceną była masturbacja Annie. Taki średni film, od nudy można zobaczyć 5/10
|
|
#4210 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Nadal nie mogę uwierzyć, że Roth grał w serialu "Lie to me", zestarzał się jak zupełnie inna osoba .
|
|
#4211 |
|
Zakorzenienie
|
Django - super!
bardzo mi się podobało wszystko! No... prawie. Generalnie bardzo nie lubię przemocy w filmach - krwi i innych rzeczy. Niemniej w filmach Tarnatino ta przemoc jest taka trochę groteskowa, więc dla mnie do strawienia Ogółem daje 8,5/10 Dałabym 9 albo nawet 9,5, ale słabo mi na widok krwi, więc subiektywnie obniżam o pół stopnia
|
#4212 |
|
Zakorzenienie
|
Fanatyk - 7/10, bardzo dobry film, ale jednak brakowało mi w nim hmm powiedzmy klimatu. Młody Gosling świetny, jedna z jego najlepszych ról.
Kocha, lubi, szanuje - 6/10, dla mnie film, sama jego fabuła była średnia. Nie powalił mnie i trochę nie rozumiem az tak entuzjastycznych recenzji. Ale chemia między Ryanem a Emmą Stone była mega wyczuwalna. Już szykuje się na Gangster Squad bo tam też mają być parą jak wynika z trailera. |
|
|
|
#4213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli się uda to dam znać, jak było
|
|
#4214 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4215 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
|
|
|
#4216 |
|
Przyczajenie
|
Co wy z tą krwią dziewczyny? Co miesiąc macie okres a wzdrygacie się przed czerwoną farbą na ekranie? :/
Django d**y nie urywa. Zapowiadała się rewelacja, a wyszło tylko fajnie. Za długi. Troszkę niekonsekwentny. Podobała mi się postać dra Schultza. Cudnie zagrana. Ktoś tam wcześniej o Fanatyku wspomniał. Jak to kurka nie ma klimatu? Świetny, odważny, niepoprawny film. Stawia wiele niepopularnych pytań. Genialny jak dla mnie. Edytowane przez CzachaDymi666 Czas edycji: 2013-01-28 o 22:12 |
|
|
|
#4217 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4219 | |
|
Zakorzenienie
|
To tylko seks 7/10 - nie wiem czemu, ale uwielbiam ten film
. Fajnie się patrzy na Milę i J.T .
|
|
|
|
#4220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4221 |
|
Szef ds. Wymianek
|
Też nie czaję. Idąc tym tokiem rozumowania, skoro każdy z nas defekuje, winien z przyjemnością oglądać wypróżnianie się na ekranie
.
|
|
#4222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
argument z pupy. niektóre osoby, w tym odniesieniu, kobiety nie znoszą widoku krwi np. pobieranej do badania, ale co miesiecznego rytuału nie unikną i nie robi im się od tego słabo - jednak jedno na drugie nie ma żadnego wpływu. żeby nie było offtopu: Chrzest (4/10) - polski film, ma dobre opinie, ale dla mnie za bardzo zalatuje "Długiem" jednocześnie nie dorastając mu do pięt niektórzy doszukują się drugiego dna w tym filmie, jakieś dywagacje w tą i we w tą i nie ma się co dziwić bo bez szukania drugiego dna zakończenie nie ma sensu. Kolejny marny film z W. Zielińskim ( doktorek Orda z jednym z polskich seriali ) przez co przestaje lubić tego aktora, jakoś mnie odrzuca przez te role ![]() Prorok (5/10) - jak ja lubie filmy o środowisku więziennym niestety, film nierówny, ciągnął się jak flaki z olejem.. oglądałam go z przerwami 2( słownie: DWA!) dni stanowczo za długi przez co nużący. Jestem rozczarowana.
|
|
|
|
|
#4223 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poza tym jeżeli czyjaś menstruacja daje taki efekt jak strzelaniny u Tarantino to współczuję.
|
|
#4224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myśl jak facet - 7/10 bardzo przyjemnie się oglada no i pomysl dla mnie jak dla mnie fajny
|
|
#4225 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4226 |
|
Zakorzenienie
|
ooo padłam jaka dyskusja się wywiązałam po moim poście
A tak całkiem serio - chodzi bardziej o brutalność przemocy, a nie o krew samą w sobie chyba
|
#4227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niektorzy, wpadający z nienacka na wątek, niekoniecznie.ja z kolei byłam zadowlona z tych scen zawsze na filmach jak do kogoś strzelą to osoba się osuwa i po ciuchutku zasypia albo z grymasem na twarzy czeka na karetke a przecież to BOLI!!! ja bym się kurde darła jak na "Djangu", jeśli bym przeżyła mi się te sceny wydały takie naturalne.. ale to tak jak z tym rapem i pomykaniem na koniu co bylo świetnym zabiegiem choć obiektywnie wydaje się dziwne no.
|
|
|
|
|
#4228 |
|
Zakorzenienie
|
rap był MEGA! to mnie rozwaliło! Bosko to wymyślili!
Evvelinku - ja wiem, że wy wiecie, ale ja uświadamiam koleżankę od okresu, co by też wiedziała i więcej menstruacji z teksańską masakrą nie pomyliła
|
#4229 |
|
Konto usunięte
|
Nędznicy-6/10
Lubię musicale i nie lubię "Nędzników", dlatego byłam ciekawa, co z tego wyjdzie. Obraz bardzo dobry, przynajmniej jego pierwsza połowa. Dużo brudu, brutalności, świetny obraz nędzy, rozpaczy i życia na krawędzi...potem zrobiło się spokojniej i tak jakby czyściej, co nie przysłużyło się romantycznej wizji rewolucji. Mundurki czyste, chodniki zamiecione, krew do przesady czerwona. Co do gry aktorskiej: świetna kreacja Anne Hathaway a wykonanie dream a dream porażające, w sumie nie dziwię się, że jest pewna oskara, bo zasłużyła. Choć dla mnie numerem jeden pozostaje Russell, nie mam pojęcia jakim cudem on się tam znalazł, kompletnie nie potrafi śpiewać, gra też pozostawała wiele do życzenia, ale gdy tylko pojawiał się na ekranie paszcza uśmiechała mi się od ucha do ucha. I na uwagę zasługuje fakt, że przez ok. 20lat nic się nie zmienił, każdego uszczknął ząb czasu, ale Russell dalej pozostał dziarski jak podczas pierwszej minuty filmu ![]() Reasumując gdyby skrócili film o 45minut, dopracowali bardziej stronę wizualną i postarzeli Russela byłoby świetne widowisko a tak przynajmniej mamy Fantine. |
|
|
|
#4230 |
|
Zakorzenienie
|
"Nędznicy" 0-10 , bo własiciwie nie obejrzałam, po 3 piosence wymiękłam... Czemu mi nikt nie powiedział, ze to film spiewany
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:08.

ogolnie film miszcz pod każdym względem
rewelacyjna była ta scena 

Jennifer i Bradley zagrali bardzo dobrze, za obydwojgiem nie przepadam, ale tu dali radę. Ale znów - to nie są oscarowe role, zwłaszcza żeńska.
motyw antycznego chóru świetny 

niestety, film nierówny, ciągnął się jak flaki z olejem.. oglądałam go z przerwami 2( słownie: DWA!) dni