|
|
#2761 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.3
Cytat:
wiem tylko z mojego doświadczenia ze w dzień porodu nie można jeść pomarańczy bo moja kuzynka zjadła w szpitalu i bardzo spuchła z uczulenia przez co miała bardzo duże komplikacje przy porodzie ściągali do niej lekarza w nocy do Gliwic z Katowic miały zaklinował się w drogach rodnych i miała poród kleszczowya truskawki to może chodzi o to ze maja w sobie bardzo dużo metali ciężkich jeśli rosną przy drodze bo w nich najbardziej się one kumulują pamiętam ze w szkole kiedyś nam to mówili o truskawkach ale nie przejmujcie się tym ja nie zamierzam bo jak zaczęłam teraz o tym myśleć to zrobiłam sobie smaka na koktajl truskawkowy
Karolek Edytowane przez EVAgwiazdka Czas edycji: 2013-01-28 o 23:29 |
|
|
|
|
#2762 |
|
Zakorzenienie
|
magdalenne twoja dyrektorka doprowadzi do tego, ze bedziesz miala słabo płatne L4 i macierzyński. Mniej godzin to mniej pieniedzy.
|
|
|
|
#2763 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Ależ mi ciężko na żołądku, nadal po tej kwaszonej kapuście z obiadu. Chyba nie powinnam więcej jeść I nadal mam jej posmak w ustach, kojarzy mi się z metalicznym Teraz się będę męczyć w pracy. Gorzej jak mnie do kibelka pogoni, a to takie niezręczne w miejscu publicznym![]() Tym 'miłym' akcentem rozpoczynam nowy dzień
|
|
|
|
#2764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ona tu jest... i tańczy dla mnie ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ---------- Tu jest trochę opisane o zasiłkach, może któraś znajdzie coś odpowiedniego dla siebie: http://www.zasilki.pl/artykul,1649,2...nionej-na.html
|
|
#2765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzień dobry prałam wczoraj pościel i nie zdążyła wyschnąć, założyłam inną i się nie wyspałam ;/ teraz o nieformalnych związkach w ddtvn mówią |
|
|
|
|
#2766 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się walentynki tez niemiło kojarzą
W jeden rok zerwałam z chłopakiem (ale w sumie ja zrywałam, więc czemu niemiło? )A na następny rok mojego kota potrącił samochód i wet go uśpił ![]() Więc ja walentynek tez nie obchodzę
|
#2767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My walentynki zawsze jakoś akcentujemy, tylko w tamtym roku jeszcze wtedy narzeczony wyjechał na miesiąc zagranicę do pracy..ale na szczęście przyjaciele mnie przygarnęli i spędziliśmy walentynki wspólnie
|
|
|
|
|
#2768 |
|
Zakorzenienie
|
moje pierwsze zaręczyny były w walentynki i zastrzegłam sobie u mego obecnego, żeby nawet się nie próbował zrobić tego w tym terminie
|
|
|
|
#2769 |
|
Zakorzenienie
|
Fatum to mam teraz
znów nam przyszła podwyżka za czynsz ![]() A o 11 mam wizytę u ginki i dowiem się ile przytyłam ![]() To chyba nie jest mój najszczęśliwszy dzień he he he
|
#2771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja przyjaciółka z tej samej szkoły padła jak to usłyszała, oczywiście mąż nie wiedział, że wybrał taką znaczącą datęZa to oświadczył się na kopcu Kraka
|
|
#2772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
noo i wyrobił się dzień przed śmiercią, choć sama z nim wybierałam pierścionek i wiedziałam, że się oświadczy to tak mnie zaskoczył, że zanim powiedziałam TAK to było 3x NIE |
|
|
|
|
#2773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------
|
|
|
|
|
#2774 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2775 | |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
Cytat:
![]() eveewe, kooocur dla was też ![]() Wstałam dziś z mega fajnym humorem i mam nadzieje że już tak będzie do końca dnia |
|
|
|
|
#2776 |
|
Zadomowienie
|
Ja dalej leże bo mnie brzucho pobolewa... ![]() Zresztą jakoś z sił opadam ostatnio i nic mi się nie chce... A co do nadrabiania was... szczerze to chyba się nie da, tak pędzicie
|
#2777 | |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry !!!
jakoś spokojnie tu wczoraj było wieczorkiem, w godzinke się wyrobiłam z dokładnym zapoznaniem się z treścią i w międzyczasie wreszcie zamówiłam kozaki oficerki ![]() My jutro mamy wizytę i juz się strasznie nie mogę doczekać. A wczoraj wieczorem było super bo nasz Dzidziuś zaczął tak mocno kopać, że jak leżałam na plecach to normalnie było czuć przez brzuch jak kopie i to było takie przyjemne Nawet tatusia 2 razy uraczył kopniakiem i wreszcie był bardzo zadowolony ![]() Cytat:
dołączam się do duchowego wspierania dzisiejszych wizyt ![]()
|
|
|
#2778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja waga w domu kłamie! Zawsze wchodzę dwa razy z nadzieją, że schudłam A ta mi w przeciągu 5 minut pokazała 3 kg więcej jakby było -3 to bym jej uwierzyła, ale w takim wypadku chyba się nie polubimy
|
|
#2779 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
super że humor dopisuje ![]() Cytat:
|
|
|
#2780 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38910992]Myślę, że to mit. A truskawek ponoć nie można, jak się karmi. Im więcej teraz jemy, do tym więcej smaków przyzwyczajamy dziecko - tak mi się wydaje. A cytrusy są bardzo zdrowe, zwłaszcza zimą.[/QUOTE] Cytrusy w zimie to dobre źródło wit C. Co do truskawek to ja zimą bym ich nie jadła bo one mają mega dużo chemii w sobie. Cytrusy niby też właściwie. Sama nie wiem, ale jakoś bardziej mnie myśl o truskawkach zimą odrzuca niż cytrusów. Poza tym mam zamiar sobie w doniczce wsadzić nasionka jakoś na dniach niech rosną mi na oknie. Może się uda? Cytat:
Cytat:
-"Masz". -Ja na to "co masz?" . -"No pierścionek zaręczynowy". No i po zaręczynach. Romantyzm pełną gębą, do tej pory mu to wypominam (był to 2006 r., w 2008 wzięliśmy ślub). Ale już taki jest. Jego romantyzm przejawia się w obraniu jabłka, kupieniu mi czegoś dobrego, ale nie w słowach. Nieważne, ważne, że jest dobry dla mnie i naszej córki i dba o naszą rodzinę. Wczoraj wymyślił, że ma ochotę na pizzę, a ja na mozzarellę, więc pojechał do sklepu i zrobiliśmy pizzę z mozzarellą, salami, cebulką, pomidorkiem, serem i sosem pom. No pycha. Nawet Małgoś się zajadała, a ona ostatnio niejadek. Później ja się położyłam bo godz. 20 trzeba dziecko uśpić, a ci dwoje w pokoju Małgosi usiedli i prawie do 22 klocki układali. Ona była przeszczęśliwa, bo tatuś cały dzień zajęty chociaż wieczorem ma czas.
|
|
#2781 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() Straszliwie dziś u mnie wieje, więc spacer odpada. Miałam jechać wcześnie rano do miasta na zakupy i dobrze, że się nie wybrałam. Zmarzłabym strasznie. |
|
|
|
#2782 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A Tatuś podszedł przyłożył rękę i wołał go: Dzidziuś!! Dzidziuś!! i Maluch wreszcie jak się zamachnął to dwa razy z całej siły skopał Pewnie jest zły, że jeszcze nie ma imienia i taki jest bezosobowy. ![]() Moja jest cyfrowa i co do 100 gram pokazuje, raczej nie kłamie, choć ciężko uwierzyć, jak codzień pokazuje więcej, aż zaczynam się jej bać.
|
|
|
#2783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najważniejsze, ze bawi się z Małgosią i ona może na niego liczyć ![]() A te drobne gesty Miłości też są bardzo ważne choć często niedoceniane
|
|
#2784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie możemy się zdecydować na imię dla chłopaczka. Przez jakiś czas mówiliśmy Kacper Gabriel Dagmar, a teraz znów wróciliśmy do Lola |
|
|
|
|
#2785 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Kciukasy za wizyty i za swoja tez trzymam ![]() Przyda sie bo do 17 daleko a stresik jest..ok jest aby serduszko biło i dzidek rosł ![]() Ja tem jem wszystko z owoców i warzyw. Teraz sie polepszyło bo w II trymestrze zaczełam pic nawet harbate i juz nie wymiotuje |
|
|
|
#2786 |
|
Zakorzenienie
|
witam
elaine saga Lackberg - swietna, pierwsza czesc pochlonelam doslownie, a grishama nie moglam skonczyc, bo mi caly czas ktos przeszkadzal, ale tez mi sie podobala Laski nie nadrabiam - nie mam zywcem czasu i ktos powie ze na L4 sie mozna nudzic - o nieeeeee. Dzis wizyta u gina na 12.40 trzymac kciuki, jak zdaze napisze wam co po wizycie, ale napiety mam dzis grafik, bo pozniej po mala do zlobka, obiad i po brata do Katowic na lotnisko. Masakara jakas. Laduje o 20 wiec zanim wrocimy zanim co.... kiedy ja zwolnie to tempo.
|
#2788 |
|
Zadomowienie
|
Witam, i także trzymam
za wizyty...U mnie odpukać już 2 dzień bez mdłości ostatnie były w niedziele ![]() A ja wczoraj zrobiłam sałatke z zupek chińskich i krokiety ale krokiety przesoliłam ehhh wczoraj tak się narobiłam że o 20 już spałam...zresztą dzień ja co dzień że o 20- 21 już spię
|
#2789 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie.
Trzymam kciuki za wizyty.
|
#2790 |
|
Zadomowienie
|
ale ten tydzień za tygodniem leci nie dawno pamiętam jak byłam w 6 tygodniu wy pisałyście o 10 o 13, 14 ja mówię kiedy to ja będę miała a już za 2 dni zaczynamy 11 nie obejrzę się i będzie 16
Już coraz bliżej do USG 14.02
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.

wiem tylko z mojego doświadczenia ze w dzień porodu nie można jeść pomarańczy bo moja kuzynka zjadła w szpitalu i bardzo spuchła z uczulenia przez co miała bardzo duże komplikacje przy porodzie ściągali do niej lekarza w nocy do Gliwic z Katowic miały zaklinował się w drogach rodnych i miała poród kleszczowy

I nadal mam jej posmak w ustach, kojarzy mi się z metalicznym
Teraz się będę męczyć w pracy. Gorzej jak mnie do kibelka pogoni, a to takie niezręczne w miejscu publicznym

super że humor dopisuje
Ale już dawno temu zauważyłam, że mój organizm nie radzi sobie z trawieniem owoców, po każdym, prócz banana, boli mnie brzuch. Ale wcinam je dalej

12.06.2010