|
Notka |
|
Sporty letnie, zimowe i wydarzenia sportowe Forum dla miłośników sportów letnich i zimowych. Tu dowiesz się wszystkiego o tym jak przygotować się do sezonu. Poczytasz o nowinkach sportowych. |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Jakie narty wybrać
Hej
![]() ![]() I jeszcze te mi się rzuciły w oczy: http://allegro.pl/narty-fischer-koa-...392617383.html które z tych firm są lepsze?? Te długością byłyby akurat. Pomóżcie proszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jakie narty wybrać
ciężko mi doradzać w kwestii sprzętu - ale mogę powiedzieć Ci tyle- przejedź się do sklepu sportowego i porozmawiaj ze sprzedawcą - powinni Ci dobrze doradzić. Zapytaj o modele które Cię interesują - pamiętaj jedynie żeby kupić narty perspektywiczne - żeby Cię rozwijały i żeby się nie okazało że po jedym sezonie są już dla Ciebie za " słabe" (chyba że masz założenie często wymieniać sprzęt )
jak już fachowiec doradzi Ci narty odpowiednie dla Ciebie - porównaj ceny upatrzonych desek w sklepie i w necie ,.. i kup tam gdzie korzystniej ![]() pozdrawiam i miłego śmigania ![]()
Bo kozdo rzec mo dwie stróny: dobróm i złóm. (..) Dysc leje - to dobre dlo tych, co im buroki wysychajóm. Słónko świeci - to dobre dlo tych, co akurat siano susóm. Ale, co powiy o słónku tyn, co mu buroki wysychajóm, a o dyscu tyn, co siano susy? Syćko jest względne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Zgadzam się z 28nana, warto wybrać się do sklepu ze sprzętem narciarskim i tam popytać o narty. Dobrym rozwiązaniem jest też po uzyskaniu wskazówek jakie narty dla siebie wybrać, iść do wypożyczalni i przetestować sobie narty, które nas interesują. Sprawdzić nawet 2-3 pary i wtedy zdecydować się na te, na których najlepiej nam sie jeździło. www.happyski.pl
Edytowane przez jakaja666 Czas edycji: 2011-01-26 o 13:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Agulka2187, bez konsultacji z osobą, która naprawdę zna się na doborze sprzętu, nie ma co kupować żadnego modelu. Jeśli nie znasz nikogo, kto mógłby przejść się z Tobą do sklepu narciarskiego lub na giełdę, możesz sprawdzić stronę dobrenarty.pl - to jest sklep internetowy z bardzo bogatym zapleczem informacyjnym i ciekawą funkcją asystenta sprzedaży online, który od razu Ci podpowie jakie narty będą dla Ciebie odpowiednie. Poza tym mają sklep stacjonarny w Krakowie, więc jakby co, można tam zajrzeć.
|
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
długość 150 powinny być dobre. ale zależy jak już jeździsz, czy jesteś początkująca czy zaawansowana?
|
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Narty powinny być do brody
|
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Porozmawiaj w sklepie sportowym ze sprzedawcą on napewno Ci doradzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
najlepiej pojsc do sprzedawcy i zapytac, a potem zaczac szukac w internecie. Ja ostanio widzialam super oferte Groupona , nie skorzystalam bo juz mam, ale trzeba zagladac wszedzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Odświeżam temat, bo nie chcę nowego wątku zakładać.
Potrzebuję dość szybkiej porady. Jeżdżę już dość długo (no, jakieś 10 lat będzie) i generalnie chyba nieźle. Mam dwie pary nart, na których dobrze mi się jeździ. Jedne to carvingi 158, drugie - delikatnie taliowane 170 cm. Mój wzrost to 170 cm. Problemem jest to, że do tej pory jeździłam tylko w Polsce ( i trochę na Słowacji). Wyjeżdżam w piątek (więc proszę o szybką pomoc ![]() Generalnie bardziej się przychylam do dłuższych (bo twardsze, porządniejsze i większa frajda z jeżdżenia), ale nie wiem jak z bezpieczeństwem. Ratujcie! ![]()
#10 |
Zadomowienie
|
Jeśli chesz nart, które pozwolą Ci łatwiej i efektowniej skręcać, weź te krótsze. Są one lekkie i bardziej stabilne. W przypadku jazdy w różnych warunkach, wybierz narty dłuższe. Sprawdzają się one w przypadku ostrej i agresywnej jazdy przy dużych prędkościach w górskich warunkach. Osobiście wzieła bym te krótsze.
....... Widze, ze juz pojechalas ![]() Ktore wkoncu wzielas?? Edytowane przez paulinka1128 Czas edycji: 2013-01-21 o 14:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wzięłam dłuższe i nie żałuję. I tak były lżejsze niż narty pozostałych, przez co zostawałam trochę z tyłu. Na tych krótszych, to już byłby dramat. A jeździło się całkiem przyjemnie ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W zasadzie to i tak mogłaś zabrać obie pary. |
|
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:14.