|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 |
|
8 | 16,00% |
| Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 |
|
28 | 56,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8
Hahahah, no tak..
ja jakoś do tej pory ubranka omijałam - prócz wyprzedaży w zarze, ale to kupiłam na zimę takie na 6-9mcy. A teraz powolutku chciałabym zacząć już zbierać wyprawkę..I tak się zastanawiam nad ilościami i nad rozmiarem, bo gdzieś czytałam, że niby od 62, ale w sklepach widzę i takie na 50 i na 56 więc trochę głupieję |
|
|
|
#962 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale trzeba powiedzieć, że przesłodkie te maluszki, i jak sobie ładnie radzą... "mamusiu, ty se rób tam co masz robić, my sobie sami damy radę, tylko cyca nam odsłoń" Cytat:
![]() szczęśliwa, ja dostałam torbę ciuszków, ale jeszcze nie liczyłam, ile czego tam jest (oczywiście przejrzałam wszystko, tylko taka nieskoncentrowana byłam ). wydaje mi się, że najlepiej kupić po parę sztuk i mieć wyszkolonego męża, który w razie czego szybko dokupi cosik. myślę też, że długi/krótki rękaw nie ma takiego znaczenia jak fakt, czy body jest z jakiejś cienkiej, przewiewnej bawełenki. i jeśli pajacyki też są bawełniane, nie takie grube, to będą świetnie się nadawać do spania. wtedy trzeba mieć na początek te 3 sztuki...wszystko zależy od tego, co ile masz zamiar robić pranie ale kupować wszystkiego dwa razy więcej tylko żeby rzadziej prać, to... aż żal! bo pewnie dzidziuś za szybko wyrośnie... ![]() ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Cytat:
więc jak są takie maleńkie te rzeczy, i wąskie, brak miejsca na pieluchę, to bierz większy rozmiar. a z porządniejszych to 56 warto mieć, bo spokojnie maluch ponosi
|
|
#963 |
|
Rozeznanie
|
I takiej mądrej odpowiedzi oczekiwałam
także na spokojnie kupię po kilka sztuk, później będę regularnie dokupować co tam będzie brakowało )No dobra, pora brać dupę w troki i zbierać się do pracy - a najchętniej to już nic bym nie robiła tylko zajęła się domem |
|
|
|
#964 |
|
Zakorzenienie
|
też się zbieram do pracy.................. a tak mi się nie chce
|
#965 | |||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=vil84;38908097]
Mysia mnie tez nie pieklo a lekarz stwierdzil lekka grzybice. Jakos w badaniu to zauwazyl, tez sie zastanawialam jak [QUOTE] ja też nie wiem, bo jak raz złapałam grzybice na basenie to nie mogłam siedzieć i ryczałam z bólu:/ ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Cytat:
|
|
|
#966 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wczesnym rankiem
![]() Zaraz nadrobię co nocna zmiana naskrobała.
|
#967 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam Was
![]() Wczoraj robiłam z przyjaciółką przegląd ciouszków i stwierdziłysmy, że mam mało bodziaków 62(tylko5) i mało spiochów bo chyba 3 pary, no i jeden kaftanik, a przecież może byc chlodniej. Za to z 68 i większych mam zapas, mówiła tylko żebym kupiła bodziaki bez ramiączek pod długie rękawy na jesień, zimę i też spiochy bo tylko jedne mam. Już jutro się obkupię w primarku uwielbiam ciuszki z early days
|
|
#968 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomogło na godzinę, później zaczęło powracać, ale już zasypiałam.Cytat:
więc rano powoli z krzesełka powyciągałam co potrzeba. I tak mam mały sukces na koncie, bo wczoraj mu pokazałam co i jak i pokazując paluchem on nastawił. Jeszcze ze 2-3 razy i zapamięta Swoją drogą, to komórka czy komp czy jakiś program to rzuci okiem i wie, a zmywarka czy pralka to się boi, jakby go pogryźć miały, a podobno techniczny
|
|
#969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój też niedomyślny w ogóle, jak poproszę to zrobi, ale sam z siebie to będzie po jednej łyżeczce wyciągał ale nie opróżni całej:/
|
|
|
#970 |
|
Zakorzenienie
|
Witam po kolejnej nieprzespanej nocy
Zaczynam się stresować dzisiejszą wizytą ![]() Dziewczyny co planujecie na walentynki? chciałabym wymyślić coś fajnego. Może jakieś spa? Fakt kasy trochę szkoda ale to ostatni czas kiedy możemy pobyć całkiem sami w sumie to nawet nie wiem ile takie coś by kosztowało. Przeważnie gotowałam jakieś pyszności. Teraz chciałabym zrobić coś innego.Pora was nadrobić ![]() Aaś dywaniki piękne |
|
|
|
#971 |
|
Zakorzenienie
|
Ja myslałam, że jak poprosiłam w sobotę o wypakowanie, to jak jest wtorek a zmywarka pełna czystych naczyń to zapamiętał i wypakuje. To niestety chyba trzeba każdorazowo.
|
#972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do spa to niestety marne szanse, bo ciężarówkom nic nie wolno:/ nie chcą masować, rozgrzewać, peelingów nic:/ bo się boją
|
|
|
#973 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
niedomyślni Ci nasi faceci lenia mam dziś strasznego
|
|
|
|
|
#974 |
|
Zakorzenienie
|
za wizytę i dziewczynkę![]() angie trzymam kciuki żeby było dobrze vil cieszę się że jest ok a Przemuś rośnie jak na drożdżach Paulina za wizytęcolor przykra sytuacja z Twoją mamą? a np jacyś sąsiedzi/znajomi nie mogli by z nimi zostać? |
|
|
|
#975 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki. Ja dopiero wstałam o 9 zjadłam śniadanie i leżę i taki mam dzisiejszy zamiar.
|
#976 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
miałam się przywitać wcześniej, ale stwierdziłam że najpierw się ogarnę, bo znowu zasiedzę się tutaj i nic nie zrobię ![]() nie ma za co i tak zbyt wiele nie pomogłam ![]() Cytat:
![]() no i miały zameczki po obu stronach, a dodatkowo są sznurowane, więc myślę że nie byłoby problemu z założeniem. moja koleżanka na wyjście swojej 4miesięcznej córci zakładała trampeczki, takie jak dla dorosłych z gumowaną, sztywną podeszwa... Cytat:
Cytat:
ale Ci fajnie ![]() primark jak znajdziesz jakieś perełki to bierz hurtowo
|
|||
|
|
|
#977 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
loney butki piękne, ale te są chyba takie na pół roczne dziecko Cytat:
ja zakładać od czasu do czasu będę- np na jesień, jak będzie grubiej mała ubrana ale jeszcze nie w kombinezonie. Nawet dla samej ozdoby np na jakąś imprezkę taki dodatkowy ciuszek Przecież te butki są takie mięciutkie materiałowe.
|
||
|
|
|
#978 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Z tego co pamiętam :Aaś- rewelacyjne te dywany lonely- butki świetne color- przykro mi z powodu sytuacji z mamą... Tak jak radzą Dziewczyny- poszukaj jakiejś koleżanki/ sąsiadki, która w razie czego znajmie się chłopcami. Mamy bym już więcej nie poprosiła o pomoc ale i sama też przestałabym jej pomagać ![]() diabli- ale Ty masz skuteczność w wyszukiwaniu perełek na Allegro ![]() ![]() justyna- za dziewczynkę ![]() sharp- za dzisiejszą wizytę A my (a w zasadzie bardziej ja niż mąż ![]() O taką- ale była w promocji więc żal było nie kupić
|
|
|
|
#979 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
diabli, co do pw, to zagłębię się po południu, śmigam farbować włoski i troszkę podciąć. |
|
|
|
|
#980 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa zdałam egzamin !!!!
ps. cynamonowa fajna mata
|
|
#981 | |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie nie wiem. Chyba tym szczepieniem. Mam nadzieję że nie każe mi się szczepić bo nie chce
![]() Cytat:
cynamonowa za matę!
|
|
|
|
|
#982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za matę, bardzo fajna a ile kosztowała ![]() Diabli- zaczęłam buszować na allegro i zobacz co znalazłam http://allegro.pl/f-f-sweterek-dresi...970264416.html tylko nie mam konta na allegro... chyba będę musiała założyć a można jakoś sprawdzić z jakiego miasta jest dana oferta? |
|
|
|
|
#983 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki już przeczytałam, tylko że tam jest jak pójdę na macierzyński w dniu porodu więc dalej nie wiem jakby to było w moim przypadku- czyli poszłabym na macierzyński już 2 tyg przed planowanym porodem. Może lekarz będzie wiedział jak to jest.
|
|
|
|
#984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- patrzcie co ja upolowałam ![]() http://allegro.pl/show_item.php?item=2960764228 jeszcze licytuje do kompletu http://allegro.pl/spodnie-dzinsowe-f...978940959.html
|
|
|
#985 |
|
Zakorzenienie
|
piękne, a w adresie jest Lublin
|
|
|
|
#986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masakra a tak sie poprawilo u mnie ze spaniem a tu znowu sie zaczyna ![]() oo fajnie tez bym tak chciala , wlasnie ide sie ogarnac z psem wyjsc i ogarnac chate bo koty sie usmiechaja po katach heheh
|
|
#987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wybieram się dzisiaj na zwiedzanie sklepów dzieciowych bo temperatura powyżej zera, a jutro po okuliście to po 1 po atropinie nie bardzo, a po 2 męża chyba wołami nie wyciągnę ![]() Teraz przerabiam kwestie ubezpieczenia autka, mam pełne znizki, biorę pakiety a cena wychodzi taka, że ale jakoś nie potrafiłabym jeździć autkiem bez AC ... jakiś taki komfort jednak, zwłaszcza, że auto stare nie jest.
|
|
#988 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mata kosztowała w przeliczeniu 75zł Zazdroszczę Wam, że kupujecie takie cuda dla Waszych Maluszków Ja jeszcze chwilkę muszę poczekać a potem pewnie wpadnę w szał zakupów ![]() Mysia- nie wiem czy dobrze pamietam ale to Wy myśleliście o x landerze x move? Jak coś to wprowadzili 2 nowe kolory do swojej oferty
|
|
|
|
|
#989 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() humpack where are you??
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:46.

ja jakoś do tej pory ubranka omijałam - prócz wyprzedaży w zarze, ale to kupiłam na zimę takie na 6-9mcy. A teraz powolutku chciałabym zacząć już zbierać wyprawkę..

więc rano powoli z krzesełka powyciągałam co potrzeba. I tak mam mały sukces na koncie, bo wczoraj mu pokazałam co i jak i pokazując paluchem on nastawił. Jeszcze ze 2-3 razy i zapamięta
za wizytę i dziewczynkę

za dzisiejszą wizytę

mata kosztowała w przeliczeniu 75zł