|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012
Cytat:
![]() Katee wlasnie - tez dorwalam ksiązeczke i tam jest napisane, że dziecko potrafi robić taki a'la mostek w 5 miesiącu. Czyli wszystko w porządku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4592 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4593 |
Raczkowanie
|
hej,witam sie z rana...od godziny mecze sie z mlodym bo obudzil sie na cyca,przewinąć go musialam i kurcze od godziny walczę z nim żeby zasnal
![]() ---------- Dopisano o 06:51 ---------- Poprzedni post napisano o 06:23 ---------- ujarzmilam..musialam jednak wstać z wyrka,zroblam herbatę na uspokojenie z hippa,wypil 30ml utulilam i zaspiewalam przy wlaczonym okapie i to pomoglo..spi po 1,5h buszowania....a ja za godzinę musze wstawać bo mnie czeka wyjazd ![]()
#4594 |
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() za oknem chyba widzę słońce ![]() Zważyłam się przed chwilą, po śniadaniu co prawda ale na czczo nie ma szans i ważę 56,5! ![]() Jeszcze tylko 4 kg ![]() Wieczorem przychodzi koleżanka z chłopakiem, mam nadzieję że Zosia nie będzie pokazywała wtedy swoich humorków tak jak wczoraj bo to oznacza wiszenie na cycku, tżta znów nie ma, i ma firmową imprezę... Dearlie to chyba Dukan. Mój tżt był na niej w zeszłym roku, i co prawda zrzucił 25kg, ale zakwasił organizm. Dużo wtedy też ćwiczył. Wtedy pot śmierdzi amoniakiem i robiło mu się słabo. Teraz wróciło mu 15kg z powrotem. Przestał chodzic na siłownię od kiedy Zosia się urodziła, zaczął jeść normalnie i wystarczyło. Są zdrowsze diety! Co do robienia mostków - Zosia tak się wygina i szoruje w górę przewijaka, raczej to normalne ![]() Kasiam piękna Giulia! ![]() ![]() No i muszę zmykać bo zołza już pokrzykuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4595 |
Zakorzenienie
|
Cześć.
Justyna my też walczymy od 6.00 ze spaniem i na razie przegrywam ![]() Katee wysłałm zdjęcia do prezentacji na maila ![]() Lourose gratuluje wagi ![]()
#4596 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4597 |
Zakorzenienie
|
Kasiam
Mi tu dziewczyny pisaly ze to moze byc skaza białkowa. Ale dostac sie do mojego lekarza graniczy z cudem,mialam w piatek isc na szczepienie to oczywiscie zadzwonilam i ze nie bardzo bo znowu tam wszyscy chorzy ![]() Dzis znowu troche zbledło ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4598 |
Zakorzenienie
|
zielona, podaj mi adres do wysyłki, to nadam paczkę, szkoda żeby ciuszki leżały bo jeszcze się za małe zrobią
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4599 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4600 |
Zadomowienie
|
Kasiam a jesteś pewna że to nie skaza białkowa?? sprawdź łydki, łokcie, czy nie są szorstkie.
a ja dzisiaj w nocy o 2 wstałam do Zośki nieprzytomna i zamiast zrobić mleko i nakarmić to wcisnełam smoczka i wróciłam do łóżka :P wstałam o 8 a dziecina leży w łożeczku i smieje się do karuzeli, nawet mamy nie obudziła i tym sposobem spała 12 h prawie ![]()
#4601 |
Zakorzenienie
|
U mnie sie kłania perfekcyjna Pani Domu
![]() Dzis przychodzi do mnie babeczka z mopsu na wywiad. Cała sie trzese. Modlcie sie ze mna o ta dotacje ![]() ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Sojka a Ty lubisz Zoske ubierac w sukienki czy jak? czy preferujesz stroje rózowe? wiem cos tam ostatnio pisalas ale czytalam po łebkach i niewiem... I jaki rozmiar juz nosi? |
![]() ![]() |
![]() |
#4602 |
Zadomowienie
|
Zielona nie lubie Zośki w sukienki ubierać, bo wiem że dziecku najwygodniej w pajacach i śpiochach :P
Założyłam jej wczoraj tylko żeby założyć bo już wyrasta i miała ją na sobie pół godizny :P Pewnie jak skończy pół roku i zacznie siedzieć to wtedy już częściej będziemy się stroić, ale na razie nie lubie :P za różem nie przepadam, chociaz nie powiem- Zośka wygląda w nim bosko, a nosimy się w 74. część jeszcze czasem ubranek 68 wchodzi.
#4603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4604 |
Zakorzenienie
|
Katee ja prześlę inne zdjęcia z Heniem na maila
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4605 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój Alan od miesiąca taki mostek robi a do tego obraca sie już na boczek więc wsio oki ![]() Co do zdjęć to ja jeszcze nie wysłałam do prezentacji bo Alan był chory, a teraz ten placek mu wyskoczył ![]() Do kiedy czas żeby podesłać na maila?????? Cytat:
Zdecydowanie go to swędzi bo ma podrapane a dzisiaj w nocy widziałam jak ewidentnie sie drapie i ma troszke do krwi ![]() Odstawiam herbatke rumiankową i uspokajającą z hippa i bede podawac tylko z kopru włoskiego. Aha a tak w ogňle to przez noc mu zbladło to. |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4606 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Dzisiaj pospaliśmy do 7 ![]() mąż w pracy więc siedzimy sobie sami. Gracjanek je kiełbaske a Fabianek właśnie usnął w bujaczku więc zaraz go zaniose do sypialni ![]() Wczoraj wysłałam zdjęcia do prezentacji na meil,nawet przypadkiem swoje ![]() ![]() ![]() U Nas w końcu mija zima chyba..bo temp na plus ![]() ![]() a ogólnie coś humor mam do nieczego ostatnio ale nie będę sie w to zagłębiać. Fabian sie dzisiaj przebudził o 4 i też miał oczy jak 5 zł,ale walka trwała pół godziny i pospał do 7 ![]() Dobrze,że mój mąż w przyszłym tyg ma nocki to jak wyjde sobie w niedziele to w poniedziałek rano odeśpie a nie tak jak wczoraj 3 godz snu na dobe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4607 |
Wtajemniczenie
|
cześć kobitki
![]() kurde ale mnie prawy cycek boli, zrobił mi się chyba jakiś zastój albo co, bo taki guz mam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4608 |
Zakorzenienie
|
Pod ciepły prysznic i masuj
|
![]() ![]() |
![]() |
#4609 |
Wtajemniczenie
|
już tak robiłam
![]() ja juz sobie wkręcam ,że jakiegoś guza mam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4610 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Gda, bardzo ładna sukienka, choć ja lubię żywsze kolory. Albo kropki, paski ![]() Katiem, dziewczyny mają rację, laska z Ciebie, i właśnie lubię takie kolorki odważne. Iwa, zaczęłam robić słoikówkę, nie mogę się doczekać co to z tego wyjdzie. Konczi, a masz przepis na jakiś fajny pasztet? |
![]() ![]() |
![]() |
#4611 |
Zakorzenienie
|
cześć
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4612 |
Zakorzenienie
|
Tylko naprawdę nie nakładaj wyżej niż do 3/4 słoika, bo woda i topiacy się tłuszczyk muszą mieć gdzie "pracować". Ja nałożyłam za dużo i w piekarniku mi sporo wykipiało spod pokrywek i w rezultacie mięsko było trochę za suche.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4613 |
Raczkowanie
|
Alergolog stwierdził u Ali AZS, może być na podłożu alergicznym lub nie. Jeżeli na alergicznym to może być to alergia pokarmowa albo wziewna lub kontaktowa. Skaza białkowa mało prawdopodobna (ale niewykluczona), bo mała jest na Nutramigenie. Najgorsze jest to, że w ciągu niespełna 2 tygodni zmiany pojawiły się na brzuszku, klatce piersiowej, nóżkach, rączkach... Do tego Ala drapie się do krwi, bo tak ją to swędzi. Ciężko cokolwiek u tak małego dziecka stwierdzić, bo alergenem może być wszystko. Mamy ją obserwować, może uda się wychwycić alergeny. Ciekawe tylko jak
![]() Dziewczyny, skoro już tak zaczęłam pisać, to wyrzucę z siebie wszystko, bo już nie daje rady... tak fatalnie mi się ten rok zaczął, ostatnia rzecz o jakiej myślałam to choroba mojego dziecka. Od 2 tygodni czuję się jakbym była w jakimś koszmarze. Nie mogę patrzeć jak Ala cierpi. Ja coraz gorzej już funkcjonuje, zarówno psychicznie i fizycznie. Jakby było mało, to moje małżeństwo jest już raczej fikcją. |
![]() ![]() |
![]() |
#4614 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4615 | |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Moje dzieciątko właśnie samo usnęło w łóżeczku bez marudzenia i płaczu! Jestem dumna i wzruszona ![]() Praca nad usypianiem się opłaciła. ![]() ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
Może użyłaś jakiegoś nowego proszku, a może zmieniłaś pościel? Szukaj, na pewno coś znajdziecie i będzie lepiej. Powodzenia! I nie łam się, jeszcze się wszystko ułoży. Twoja córeczka Cię potrzebuje więc bądź silna. Jesteśmy z Tobą. Pisz co u Was. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4616 |
Wtajemniczenie
|
Zielona ile czasu już Wam się opóźnia szczepienie?
Baobabek witaj z powrotem ![]() Madziarka tulę Cię mocno... |
![]() ![]() |
![]() |
#4617 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nic, spróbuje jednak wyeliminować na razie te herbatki. A to mój dzidź, który sam bez pomocy przekręcił sie na boczek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4618 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4619 | |||||||
Zadomowienie
|
Hej.My pobudka ostatnio przed 6
![]() Cytat:
![]() OK ![]() poczekam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Trzymam kciuki za dotacje dobrze ![]()
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2013-01-29 o 10:08 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4620 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Tak wogóle to ja mam problem z Isią, bo przestałą mi sie mieścić w gondoli ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:13.