![]() |
#151 |
Raczkowanie
|
Dot.: Razem schudniemy 20kg! - część V
o jaaa dziewczyny, ale wstyd. piąta część a ja ledwo co utrzymuję swój pierwszy cel.......... :|
melduję, że żyję. przeczytałam, ogarniam się. Szczurku od nast. poniedziałku wrzucam wagę regularnie.
start 75kg (16.04.2012) ![]() ![]() aktualnie: 69 cel I 69 - OSIĄGNIĘTY!!!! cel II 65 cel III 60 cel IV 55 ![]() Nigdy nie rezygnuj z celu, tylko dlatego, że jego realizacja zajmie Ci dużo czasu. CZAS I TAK UPŁYNIE.. |
![]() ![]() |
![]() |
#152 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tur: gratuluję nowej cyferki na wadze! ![]() Martuszka: bardzo ładną masz figurę. Ale laska się z Ciebie zrobiła ![]() widzę, że poruszylyscie temat euthyroxu. Od siebie dodam tyle, ze nie ma co między sobą porownywac dawek z 2 powodów: 1- i podstawowy - wyższa waga to większa dawka leku. Po prostu więcej ciałka ![]() 2 - różni endo = różne metody leczenia. Silvia: brawo za spadek słońce! ![]() Smile: brawo za ruch!! ![]() kruszi: co to są chrusty?! ![]() Maxi, euthyrox bierze się 30min przed sniadaniem. nie PRZYNAJMNIEJ 30min tylko właśnie tyle - to nie jest jakies tam widzi mi się tylko najbardziej odpowiednia pora,więc jesli np. bierzesz lek i jesz dopiero za godzinę to już nie dobrze, a znam taka laskę co to brala lek, szła dajej spać na 1,5h i wtedy jadła.:/ Szczurku: cieszę się, ze przejmujesz tabelke ![]() ![]() nadrobilam posty z weekendu i z dziś. Zbliżają mi się 2 egzaminy + muszę napisać esej i przeczytać stertę podręcznikow. 'Uroki' sesji całorocznej zamiast semestralnej. Weekend poza uczelnia bardzo miło spędzony ![]()
Keep calm and stay legendary Edytowane przez Bottega Czas edycji: 2013-01-29 o 00:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Zadomowienie
|
Szczurku, ja sobie tabelkę daruję, bo więcej mnie w niej nie będzie niż na odwrót..
Padłaś? Powstań, popraw koronę i zasuwaj! ![]() obieżyświatka, pożeraczka lodów antylight, wiecznie spóźniona Śpiąca Królewna size plus, będąca jednocześnie nałogową coffeeholiczką i poszukiwatorką księcia z bajkiem ![]() 104-99-96,8... |
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja mam znowu malutki spadek
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Wtajemniczenie
|
Bottega na ulotce jest napisane co najmniej pół godziny przed śniadaniem. Więc do godziny czasu to chyba jest akceptowalne?
Dzięki za komplement ![]() Wilczyca witaj ![]()
#156 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Bottega dla mnie co najmniej znaczy że może być 30 min, 35, 40, ale 25, 28 min to za krótki odstęp więc staram się zjeść śniadanie po tym czasie. Anulciak ![]() Diralex no to kobietko bierz się za siebie, pilnuj dietki i waga zacznie spadać ![]() Witam kolejną nową koleżankę ![]() Wilczyca jadłospis ładny tylko mało warzyw, mogłaś do kolacji dorzucić jakieś warzywka. No i po co te paluszki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Raczkowanie
|
Witajcie w kolejnym dniu
![]() Thenerdqueen zjadłam kolację a makaronowe porcje zmniejszę Atram00100 tak jest! (co do regulaminuJ), przerwa pokonana a dżem własnej produkcji niskosłodzony, oliwa zastosowana Martuszka85 na serio ten ocet mi smakuje, kolacja wczoraj zjedzona Baleronowa piękna tabelka Melduję posłusznie, że odrobiłam lekcje, czyli dzisiaj wstałam o 6 a przed 7 zjadłam śniadanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Raczkowanie
|
Jeeeejku Dziewczyny ;)) Zostawiłam Was na dosłownie momencik a tu napisane 6 stron nowych postów
![]() ![]() Wilczyca - Witaaamy ![]() ![]() MAXI - Twoja waga to leci na łeb na szyję ![]() ![]() SłodkoOstra - wstawiasz po prostu wagę w poniedziałek w poście , tutaj na wątku ![]() ![]() Ojj dziewczyny ostatnio brak mi motywacji ... wczoraj nawet porwałam się na pizzę ... teraz szykuje się na egzamin ;( Jako śniadanko dzisiaj : -jogurt pitny 0% tłuszczu - ok 100 kcal - garść liczi - ok 50 kcal. Obiad : -Gołąbek od mamusi ![]() - zupa ogórkowa - ok ... 125
#159 |
Zadomowienie
|
Mega
![]() ![]() Kruszi nie narzekaj ![]() ![]() ![]() I bierz się do roboty? Zaraz przywrócę ci motywację i samozaparcie ![]() Dzisiaj omlecik na śniadanie mi wyszedł ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Raczkowanie
|
Mam takie pytanie, może durne ale dla mnie ważne.
Czy mogę to pierwsze śniadanie zjeść mniejsze niż to drugie? Nie lubię jeść z rańca a potem w pracy wszyscy nic nie robią tylko jedzą i mamy śniadanko o 9. I tak dzisiaj zjadłam owsiankę z 30g płatków owsianych zalanych wodą plus 1g miodu plus ćwiertka jabłka startego. Zagryzłam to plasterkiem szynki konserwowej - 30g aby dostarczyć ciut białka ![]() no a na drugie czyli heheheheh moje główne śniadanie mam 3 deski wasa + wczorajszy ser biały chudy 120g + szynka 20g + pomidor - 250 kcal czy to tak może być? |
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Raczkowanie
|
Witajcie!
Szczurku, brakowalo mi Ciebie ![]() Tak sobie patrze na tabelke, szukam siebie i nagle oswiecenie... Kiedys pilam ta wode z octem, dawno, bardzo dawno temu, nic kompletnie mi nie pomagala, byla ochydna wiec rzucilam w ch***** Brzuch mi sie powieksza, dno macicy jest na wysokosci pepka ale wszystkie flaki i tym podobne sa przesuniete wyzej i efekt jest na 6m-c a to dopiero polowa 4. A teraz Was dobije, dzisiaj na obiad robie sobie talarki- pieczone ziemniaki z cebulka a do tego sledzik z zalewy octowej ![]()
Czas się wziąć za siebie! Odwielorybiam sie... Bylo: 86 kg ![]() Jest: 66 kg /mniej o 20 kg ![]() Ciąża bliżniacza ![]() 8tydz : 67,5kg 20tydz : 70,3kg 30tydz : 77,5kg w dniu porodu : 79,7kg 2tyg po porodzie: 66,6kg |
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Zadomowienie
|
Mega może tak być
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Zadomowienie
|
Bottego chrusty to inaczej faworki
![]() Melduję się.. Jest mi ciężko,słabo i ogólnie czuję się do dupy.. ![]() W dodatku w ogóle nie mogę załatwić kibelkowych spraw ![]() ![]() ![]() Tak patrzę na tabelkę i tak mi smutno,że mnie w niej nie ma ![]() ![]()
#164 |
Zakorzenienie
|
Martuszka, MAXI: powinna byc utrzymana regularność tj. jak jesz po 30min to drugiego dnia też i tak zawsze. Godzina to już za dlugi czas, najlepiej jeść 30-40min po wzieciu leku. Pamiętajmy, że lek ma okreslona liczbę godzin w ciągu których dziala i przedłużając porę sniadania do godziny od leku lub dłużej niepotrzebnie obnizasz jego działanie pod wieczór (lub powodujesz ze w ogole nie dziala). Mój endo zrobił mi z tego kiedyś wykład, choć ja trzymam się 30-35min.
![]() suzzi, aa nie wiedzialam, że tak się je nazywa ![]() kochana, a probowalas otrebow, kiwi, soku z wycisnietej pomarańczy? Może jesz za malo 'popedzaczy' jelit?
Keep calm and stay legendary Edytowane przez Bottega Czas edycji: 2013-01-29 o 08:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Zadomowienie
|
Bottego Dosłownie wszystkiego...
![]() ![]() ![]() Ja już nie mam sił,chcę już urodzić ![]()
#166 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale dziś będzie lepiej ![]() Zjadłam właśnie owsiankę ![]() Na drugie śniadanie planuje koktajl z bananem ![]() ![]() Obiad zrobię i zjem u mamy.Bo wybieram się do ciotki i muszę coś zjeść by tam nie zjadać wszystkiego zaoferuje ciocia ![]() Jeśli chodzi o warzywa to mój jadłospis i tak ma teraz więcej warzyw niż na początku.Będzie tylko lepiej ![]() Pozdrawiam i uciekam sprzątać ![]()
![]() |
#167 |
Wtajemniczenie
|
Slodka: mnie to różnicy nie zrobi czy słodka czy nie..
![]() Arsenal: okie ![]() Wilczyca: jeden mały jogurt na śniadanie? żartujesz? skąd masz mieć siłę na resztę dnia? śniadanie jest najważniejsze! jak nie zjesz dobrego śniadania, to będziesz cały dzien głodna, jaki jogurt na II śniadanie? kurczak, w sensie nóżka, cycek, skrzydełko? ile tego kuskusu? brokuł z kalafiorem mam nadzieję, że z wody i nie polane żadnym dodatkowym tłuszczykiem? dobrze, że pojeździłaś ![]() Darialex: no ja myślę ![]() ![]() Bottega: aż mi się przypomina moja praca w piekarni.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() medzia: ale nie zostawisz mnie na forum bez ciebie? ![]() ![]() anulciak: rób excela! ![]() ![]() mega: cudnie ![]() ![]() kruszi: jakbyśmy zrzucały kilogramy tak, jak zasuwamy z postami.. ![]() maxi: też miałam omlet dziś! ![]() Lordi: ojojojoj ![]() ![]() suzzi: w mojej jesteś ![]() ![]() ![]() SESJA JAK ZWYKLE ZASKOCZYŁA STUDENTÓW! ![]()
![]() |
#168 |
Zakorzenienie
|
Drugie sniadanie jak wczoraj: jogurt i crunchy
![]() Na obiad bedzie rybka i waarzywa ![]() Podwieczorku nie bedzie bo ide na zebrani i mlody spiewa na koncercie. Wiec obiad ok 15 a kolacja po 18. Suzi a moze bedziesz za niedlugo juz rodzic bo ja tez tak mialam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#170 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zmiksuje jogurt naturalny z bananem. I dodam do tego otręby. Jeśli chodzi o mięso to jem tylko piersi z kurczaka.Zawijam w folię i smażę lub piekę bez tłuszczu.Kaszy Kuskus jem od 30 do 50 g zależnie od tego tego co zjadłam szybciej. Brokuły i inne warzywka gotuje na parzę,bez zbędnego tłuszczu ![]()
![]() |
#171 |
Zadomowienie
|
Wilczyca zgadzam się z Szczurkiem. Sprawdziłam i ta owsianka w całym opakowaniu ma tylko 150 kcal. Myślałam że ma więcej i dlatego myślałam że jest ok
![]() I śniadanie = 320 kcal II śniadanie = 120 kcal Obiad = 400 kcal podwieczorek = 120 kcal kolacja = 240 kcal Oczywiście mogą być wahania w jedną lub w drugą stronę ale lepiej tego pilnować. Jeżeli się pracuje to wiem że ciężko jest tego pilnować i czasami 2 śniadanie jest większe niż pierwsze, albo obiad jest późnym popołudniem i jest zamieniany z podwieczorkiem. Ja napisałam jak jest książkowo i jak ktoś ma możliwość (jak ja) to warto tego pilnować. I staraj się dokładniej opisywać swoje jadłospisy, jak masz wagę to podawaj w gramach, jak nie to sprawdzaj na ilewazy.pl i podawaj orientacyjną wagę. |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Wtajemniczenie
|
Suzzi: to taka "urban legend" że dźwięk przy określonej częstotliwości wywołuje nieopisane parcie na porcelanę
![]() Wilczyca: ok, tak kontrolnie o tego kurczaka zapytałam ![]()
![]() |
#173 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie wszyscy mają apetyt rano by wciskać w siebie nie wiadomo jakie śniadanko, sądzę, że jeżeli dobrze podobierasz składniki to może tak być ja staram, się utrzymać w miarę równe porcje i na śniadanie/obiad i kolację ale ja dużo ćwiczę i muszę mieć siłę ![]() Wilczyca co do kuskusu nie jedz go codziennie, kuskus jest z pszenicy durum, lepiej pełnoziarniste i razowe zalecany jest po treningu jeśli nie ćwiczysz dużo to postaraj się do obiadu jeść makaron pełnoziarnisty, brązowy ryż itp ![]() Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2013-01-29 o 09:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Wtajemniczenie
|
okok, laseczki, macie małą prapremierę tabelki, proszę o korekty i ewentualne dodatki, jak ktoś ma pustą kratkę, żebym mogła w przyszłym tygodniu bez problemów już wrzucać
![]() ![]() ![]() jak mi się nie będą odzywały laseczki: Aeisha, Este, Superkas to będę was musiała przesunąć na ławkę rezerwowych (już tam siedzi Arsenal, Elganja, Puchatek ![]() ![]() chcecie dalej mieć BMI w tabelce? ew. co byście jeszcze chciały w niej widzieć poza systemem nagród? ![]() (po kliknięciu w obrazek zawsze będziecie mogły otworzyć większą, czytelniejszą wersję, nie korzystam z albumów wizażu, tylko zewnętrznego serwera)
FORCE yourself to do things. FORCE yourself to get out of bed and practice. FORCE YOURSELF TO WORK. Edytowane przez thenerdqueen Czas edycji: 2013-01-29 o 09:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#175 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() I jak wrócę to dokładnie opiszę co i ile zjadłam,bo przy przygotowaniu posiłków dokładnie ważę wszystko co jem ![]() Także pozdrawiam ![]() Jogurt naturalny + banan+ otręby= pycha ! ![]() ![]() Jeśli chodzi o mój wzrost to mam 170 cm.Bo widzę,że w tabelce nie ma ![]()
01-01-2013 - Zdrowy tryb życia prowadzę ![]() Bloguje !! ![]() ![]() http://stoprocent-piekna.blogspot.com/ Edytowane przez _Willczyca_ Czas edycji: 2013-01-29 o 09:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Zadomowienie
|
Szczurku a jaki miałaś omlet? Bo ja na słodko z twarogiem 0% i dżemem niskosłodzonym
![]() Aguś masz rację. ja podałam proporcję dla osoby o średnim poziomie dziennego wysiłku. Ty jak dużo ćwiczysz to musisz dostarczać inaczej energię |
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Zadomowienie
|
hahahahah tabelka wymiata
![]() ![]() ![]() ![]() Jeśli chcesz mój cel to będzie 60 kg... Jeśli mi się uda do nich dojść to później się poleci do 5 z przodu ![]()
![]() |
#178 |
Wtajemniczenie
|
Wilczyca: dopisałam
![]() Maxi: z pieczarkami, wytrawny ;3 Suzzi: hihihi, dziękóweczka ![]()
![]() |
#179 |
Zadomowienie
|
Szczurku ja chciałabym żeby było BMI, no i żeby był start 2013. Jak jeszcze coś wymyślę to dam znać
![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Szczurku i jeszcze proszę cię o zmianę wagi startowej bo ja zaczęłam odchudzanie z wagą 103 kg i taką mi napisz. Do was dołączyłam z wagą 92,5 kg |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Zadomowienie
|
Jak pomyślę,że już ważyłam 70 kg i później przytyłam do tych cholernych 75,których pokonanie było mega trudne,bo waga stała w miejscu to aż mnie nosi
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:52.