|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V
Cytat:
)))Leżenie jak leżenie ale wstanie z łóżka to jest wyczyn
|
|
|
|
#4082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4083 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i u ciebie tez juz coraz blizej Odliczania ![]() Cytat:
ja mialam lepszy ![]() Cytat:
OC ... jakbym wiedziala co to jest ten Beszamel haha ![]() Cytat:
ja tez nie mam TV znaczy się mamy 42 cale Plaskie 3D można oglądać ... ale wejście antenowe mamy zaplombowane by Abonamentu nie płacić wiec żadnej kablówki podłączyć nie mogę ... zostaje 42 calowy monitoer od komputera ooooo tak na Kurniku oj siedzialo sie kiedys siedzialo ... ja gralam w Kosci ... Pana ... Literaki ....Chinczyka i Netopola ![]() Cytat:
hej hej HELLLLLO ... wstalam nawet przed 2 budzikiem za oknem szaro buro a tu trza isc do sklepu po skladniki na obiad ![]() no ale przynajmniej sie przewietrze ![]() co do buraczkow ... wejde po drodze do tego sklepu gdzie ost spotkalam surowe jak beda kupie ... ugoruje potem usmaze ... a jak nie to trza bedzie sie orzejsc do turka i moze on bedzie mial jakas Polska surowke ost kiszone mial z rolnika kupilam 2 sloiki i jaka zupe odpierniczylam ooooooooooooooooo ![]() oliwka_ - no widzisz .... ost cos wlasnie po nocach spac nie moge ... miejsca zagrzac nie umiem ... i wszytsko mnie boli chyba sie starzeje aaaaaaaaaa i moja mamcia mi dzis bedzie prasowala ciuszki Mlodego i napisze mi na NK ile czego mam w PL i to ma mi wsio przywiezc !! w Koncu wiec i ja bede musiala sie za niedlugo zabrac za segregacje |
|||||
|
|
|
|
#4084 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
cześć
,Cytat:
o kurczę .... mój kuba raz też mi wywinął podobny numer.... przed wyjściem do szkoły przypomniał sobie o wierszu który miał umieć na pamięć ... z nerwów nauczył się w 10 min całego Cytat:
za wizytę .Cytat:
bo to kosmos zupełny ,dla jednego cudowne i piękne ..dla drugiego przerażające ... jak obcy czy coś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() u Was czyli gdzie???
|
|
|
#4085 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hm... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ok jeszcze jedna strona
|
|
|
#4086 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#4087 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4088 |
|
Zakorzenienie
|
Jaka za mnie idiotka
nie ma to jak geniusz teraz czeka mnie zszywanie ok 2 cm |
|
|
|
|
#4089 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie wiem ... co teraz będzie... na prawde sie martwię że sie złamie... |
|
|
|
|
|
#4090 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tak się porządnie zamachnij w kierunku Wrocławia ![]() Cytat:
|
|
|
#4091 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#4092 | |
|
Wtajemniczenie
|
kasia beszamel http://pl.wikipedia.org/wiki/Beszamel
Cytat:
|
|
|
#4093 |
|
Zakorzenienie
|
..no mi teraz też .... ale nie pisz ,nie tłumacz ....
nie chce być posądzana o jakieś dziwne sympatie
|
|
#4094 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a rano sie mnie Pyta czy masz wszytsko spakowane .... a ja podobno mina zbitego psa i w placz ze przeciez dzis jest ZPT ![]() Cytat:
no nic lece sie pieknic ... w koncu nie wiesz kogo na drodze spotkasz bede ok 14 chyba nie wiem ile mi zejdzie
|
||
|
|
|
|
#4095 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ja, szczerze mówiąc, nie mogę się doczekać, kiedy będę mogła położyć się w innej pozycji niż na lewym boku... Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#4096 |
|
Zakorzenienie
|
słyszałam coś o morfinie podczas porodu ,że niby bardzo dobrze działa a w razie czego dziecku po urodzeniu podaje się zastrzyk niwelujący.....
słyszałyście coś???? ja rodziłam bez niczego ale teraz myślę jakby tu sobie troszke pomóc ale jednak nie zaszkodzić dziecku - bo jednak niby ten popularny i powszechnie stosowany dolargan też ma wpływ na maleństwo..... wie któraś coś więcej bo ja dopiero 6 mam wizytę (no i nie wiem czy będzie miała czas o tym pogadać bo to w szpitalu a nie u niej..)
J . N . R Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2013-01-29 o 11:01 |
|
|
|
|
#4097 |
|
Zakorzenienie
|
zwykłą
dobra też musze się uszykować i iść do sklepu eh
|
|
#4098 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4099 |
|
Wtajemniczenie
|
hejka,
ja dziś jak trampek. noc fatalna. Mała mi chyba szpilki wbijała koło pępka w ogóle sobie nie mogłam miejsca znaleźć. do tego znowu obudzil mnie ból nogi ehhh. no to pomarudziłam :P z pozytywów. właśnie wsuwam śniadanko biały serek z warzywkami. Kasia co do surówki to może biala kapusta poszatkować cebulka i marchewka, pieprz sól ciutkę oleju? Obserwuje przez ten beszamel to mi smaka na lasagne zrobiłaś :P dziś mam plan poleżeć zgodnie z zaleceniami ale pewnie za godzinę już mnie trafi :P bo ile mozna lezeć? Pani podziewiam Cię dzielna jesteś
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
#4100 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmmmmm..pierwsze słyszę o takim jawnym wyborze .... żona mojego kuzyna miała 3 cesarki to nieżle musiała się nakombinować aby to załatwić i to pocichu i do tego dużo więcej kasy .... Cytat:
|
|
|
#4101 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mnie się podobało stwierdzenie: Życie może zaskoczyć i drugie Bóg ma fantazję
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#4102 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
coraz bardziej myślę o tym urządzeniu TENS. Czytałam że można wypożyczyć za 130 zł na 30 dni http://www.bodyclock.pl/product-pol-...Elle-Tens.html |
|
|
|
|
|
#4103 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#4104 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Surówka z białej kapusty Kuzynka kiedyś zrobiła pyszną - muszę przepis wyciągnąć
|
|
|
|
#4105 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#4106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Praca fakt trudno w dzisiejszych czasach, ale jeśli jest ciężko ja nie rozumiem że ktoś ogranicza się do swojej okolicy (przykład dziś przyjmujemy do pracy dwóch panów z rzeszowa a gdzie poznań ) Drugi przykład mój brat ma dziecko spodziewają się we wrześniu drugiego ok pewnie że chciał by pracować na miejscu pomagać żonie i widzieć dzieci codziennie no ale takie życie pracuje w niemczech teraz wysłali do na 2 lata do pragi a już mu zapodziedzieli że mogą go wysłać do Wenecji i co jakoś z tym się godzi i nawet 1/3 zarobków traci na dojazy do domu bo w sobote po pracy wali po 800 km do domu i w niedziele wieczorem albo w nocy wraca. a co drugi tydzień jest piątek sobota i niedziela i nie narzeka. Wie, że tak po prostu musi być i z tego się cieszy. Rozumiem Twojego tż że chce być przy was ale jeśli masz się dołować niech nawet leci z powrotem do anglii albo szuka pracy w innym województwie gdzieś na delagacjach. Przykład 3 mój drugi brat rok temu zrezygnował z pracy w niemczech ba 1,5 roku w sumie i co siedzi bez roboty i w końcu się poddał i wraca do niemiec. Oszczędności się skończyły samochód i paliwo kosztują ciuchy chyba wydoroślał, bo tak on 3 razy w de rzucał pracę naprawdę nieźle płatną dla dziewczyn które go w dupę kopały bo on będzie blisko nich i co z tego miał jak wrócił nie było na wakacje na zatankowanie na cichu po kilka-kilkanaście stówek teraz rodzice też już wyprowadzeni z równowagi bo ile mogą utrzymywać przyznał się do błędu i wraca. U nas w PL coraz większe bezrobocie jeszcze nie było roku żeby tylu pracowników z uprawnieniami, papierami zgłosiło się ciągu jednego miesiąca jak teraz. Owszem trzymam kciuki za Ciebie i tż żeby wam się ułożyło by tż znalazł fajną pracę i dodatkowo fajnie płatną. Ale jeśli ma gdzieś szanse za granicą niech się nie patrzy, a Tobie rodzice pomogą w opiece nad maleństwem. Ja się nie dziwię że brat chce zostać w stanach jeśli mu tam lepiej i ma szansę to niech zostaje każdy ma swoje życie ja moją siostrę też wypchałam do niemiec po kilku latach dobrej pracy gdzie zarabiała parę tysiaków na rękę zwolnili ją znalazła za 1200 zł i od tego musiała jeszcze odjąć na dojazdy ale ona nie będzie wyjeżdżać i co popracowała 3 mc i zmyła się też za granicę w czerwcu minie rok i jak jeszcze na początku chciała wracać tak powiedziała że teraz wróci jak odłoży na własny biznes. Taka moja odpowiedź na kilka Twoich poprzednich postów. Nie chcę nikogo urazić ani pouczać, bo każdy ma swoje życie i postępuje wg swoich zasad racji. Ale zawsze potarzam u mnie w domu jak Ci źle to to zmień a nie siedzisz i narzekasz, to nie te czasy żeby siedzieć w jednym miejscu ludzie za pracą jeżdżą po całym kraju i świecie. |
|
|
|
|
|
#4107 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4108 |
|
Zakorzenienie
|
hmm... Tak czytałam na różnych forach... jak jeszcze zastanawiałam się nad szpitalem, w którym rodzić.
|
|
|
|
|
#4109 | |||
|
Zadomowienie
|
chyba nigdy Was nie nadrobię, jestem dopiero na wczoraj godz.10
![]() kurczę ciepło się zrobiło a ja mam na balkonie zamarzniętą szynkową wałówkę od mamy mam nadzieję, że do wieczora nie odmarznie nie wiem jak to wcisnę do zamrażalnika bo tam miejsca brak...Chanel śliczny wózek bardzo mi się podoba brałabym bez zastanowieniaCytat:
Cytat:
w nocy z soboty na niedzielę spałam całe 2 godziny próbowałam nawet spać na siedząco ![]() Cytat:
"bo czemu inni mają mieć lepiej"a teraz powiem Ci śmieszną rzecz jak by mi tak ciotki gadały to mogłabym teraz je obstawić że wykrakały, bo tak jak Ty malutko przytyłam, brzuch też do tej pory jakiś wielki nie był, czułam się za☠☠☠iście a tu z dnia na dzień dopadł mnie okropny ból pleców, ledwo chodzę i rzeczywiście czuję się jak "kaleka" jestem teraz taką utykającą kuleczką i tak jak mówiły ciotki mam duuuuży problem z przewróceniem się z boku na bok w nocy. nie mogę się z tym pogodzić, że tak z dnia na dzień może się wszystko zmienić. no ale tak jak mówisz, wcale to nie oznacza, że każdego to musi spotkać. ja tam cały czas liczę na to, ze jeszcze mi przejdzie i znowu będzie git
|
|
|
#4110 | ||
|
Zakorzenienie
|
true story
Cytat:
Cytat:
)hehe obawiam się że to kwestia przestawienia wajchy w głowie. ja się zastanawiam skąd wezmę siły na poród skoro cały czas leżę.... heh....
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:26.

)))

i u ciebie tez juz coraz blizej Odliczania 

chyba sie starzeje
za wizytę .
W każdym bądź razie, jakby była lesbijką i miała z moją partnerką dziecko z próbówki, to nie chciałabym być przy jej porodzie 

i tak się porządnie zamachnij w kierunku Wrocławia 

w nocy z soboty na niedzielę spałam całe 2 godziny