My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 8 16,00%
Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 28 56,00%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 1 2,00%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 3 6,00%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 1 2,00%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 3 6,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-29, 11:56   #1051
maarchewka
Zakorzenienie

Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
dokładnie tak przy wyborze oc, masz opcje dodatkowa od kradzieży za ok 100 zł, nawet mniej
ja gdzieś indziej ubezpieczyłam.. Axa nam jakoś drogo wychodziła.. no nic za rok zobaczę ..Swoją drogą różnice w cenie były mega za oc od 800 do 2500 zł...

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 11:57   #1052
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
ja gdzieś indziej ubezpieczyłam.. Axa nam jakoś drogo wychodziła.. no nic za rok zobaczę ..Swoją drogą różnice w cenie były mega za oc od 800 do 2500 zł...
ja chciałam od kradziezy więc do wybory bylo pzu i axa i axa wychodizła taniej, zreszta też mi duzo nie wyszło u nich
Stary 2013-01-29, 11:59   #1053
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
ja chciałam od kradziezy więc do wybory bylo pzu i axa i axa wychodizła taniej, zreszta też mi duzo nie wyszło u nich
my z TŻtem też chcieliśmy od kradzieży ale mało ogarnięci byliśmy i nie mogliśmy takiej oddzielnej opcji znaleźć... Pierwszy raz ubezpieczaliśmy bo wczesniej samochód mieliśmy na teścia..
Dobrze wiedzieć następnym razem sprawdze dokładniej AXA i PZU..

Wojtek
Stary 2013-01-29, 12:00   #1054
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
a ceny, pewnie, bo to gość sprzedaje po tyle na miejscu jeszcze taniej
Widzisz- ja myślałam, że to ktoś tylko poglądowego bloga zrobił a tutaj ktoś sprzedaje

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość

Dziewczyny z naszego wątku Pm2012 prosiły o zdjęcia brzuszka i małej wiec wam tez wstawię
Śliczny brzuszek ale fajniejsza zawartość

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość

Wróciłam z badań.
Za glukozę - fuj

Cytat:
Napisane przez _pola Pokaż wiadomość
dla Synusia
a dostał kolorową plombę? Bo moja siostra tylko po nie do dentysty chodzi
A w jakich kolorach są takie plomby?

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
jestem w domku, wykąpana, z kawą, z kotem obok i szczęśliwa że dom
Super, że jesteś już w domu

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość

Dzięki
jest ślicznyyyyyyy

ja na początek chcę mniejsze buteleczki..

A ja sobie pogrzebałam na Allegro i chyba tatę poproszę żeby machnął na maszynie kocyk dla wnuczka/wnuczki Mama ładnie pofastryguje, tata przejedzie na maszynie do szycia żeby ładnie było a ja się będę cieszyć
Tu są sówki a tu polarek

Z butelkami na początek to pewnie, że mniejsza pojemność Ale ja wychodzę z założenia, że jak i tak będę używać a teraz jest fajna cena to kupię i schowam do szafy- jak to mówi moja babcia "Niech leży, jeść nie woła"

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 12:03   #1055
maarchewka
Zakorzenienie

Kurcze gdzie moje wyniki z morfo, glukozy i moczu!!! już powinny być.. Wkurza mnie ta moja gin.. kliknąć jej sie nei chce..

Wojtek
Stary 2013-01-29, 12:06   #1056
Aaś
Zakorzenienie

vil super ze już w domu

ja właśnie potwierdziłam nasz udział w szkole rodzenia zaczynamy w przyszłą środę
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 12:08   #1057
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
vil super ze już w domu

ja właśnie potwierdziłam nasz udział w szkole rodzenia zaczynamy w przyszłą środę
o to fajnie.. ja dopiero od marca bo TZ nie może.. Skoncze na styk, na 3 tygodnie przed porodem, ale trudno.. Mam nadzieje, ze nie będzie problemów z zapisem bo go udusze!!

A musze sobie kupić słuchawki, też tak macie ze te douszne Wam wypadają?? mam jakieś dziwne uszy..

Wojtek
Stary 2013-01-29, 12:09   #1058
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość

Z butelkami na początek to pewnie, że mniejsza pojemność Ale ja wychodzę z założenia, że jak i tak będę używać a teraz jest fajna cena to kupię i schowam do szafy- jak to mówi moja babcia "Niech leży, jeść nie woła"
Mój Tż doszedł do wniosku, że jedna mała i jedna duża wystarczy. Ale chyba i tak kupię 2 duże bo jakbym czasem nie mogła karmić to zawsze lepiej miec 2 chyba, że sam będzie latał co chwilę i mył jedną. A znów też nie kosztuje to nie wiadomo ile.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 12:11   #1059
JennyAniolek
Zakorzenienie

Wklejam nasze ostatnie ciuszki

Rozmiar 74 i 80, jedynie śpioszki z ostatniego foto na 68, ale wydają mi się jakieś duże

1 - tesco
2, 3, 4 - C&A
5, 6, 7 - Smyk -> prezent od moich rodziców. Mam do tego jeszcze 3 pary śpiochów z motywem gąsienicy (jak na foto nr 6) , ale nie wiem gdzie je wsadziłam . Mały dostał w sumie 11 ubranek, po ok 9,50zł/szt
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 0034_Ubranka.jpg (53,5 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 0035_Ubranka.jpg (93,7 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 0036_Ubranka.jpg (83,7 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 0037_Ubranka.jpg (101,0 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 0038_Ubranka.jpg (92,2 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 0039_Ubranka.jpg (107,7 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 0040_Ubranka.jpg (122,1 KB, 13 załadowań)

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 12:11   #1060
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
O mój mąż pralki nie dotyka Nie wiem czy się jej boi? Za to zmywarkę uwielbia - chyba najbardziej wkładanie tabletki Tylko, że jak widzę czasami jego metodę układania naczyń w niej to mdleję...ale przecież nie będę go krytykowała, bo jeszcze się obrazi jak na pralkę

I kupił mi wczoraj oczywiście cukierki. I tak siedzę i jem i jem i wreszcie stwierdziłam, że muszę przystopować. A ten do mnie:
Jedz, jedz bo Ty taka chudziutka jesteś, a moje dziecko musi ważyć po urodzeniui co najmniej 4 kilogramy...
Masz Ci los

haha to mój robi wszystko, ale z kolei na odwrót - kilka razy miałam ochotę go wyprowadzić z domu jak z moją bielizną (i swoją, ale jemu to nie przeszkadza) prał cały zestaw upaćkanych samochodowych ściereczek ze smaru i innych takich, a na mój wrzask tylko zrobił zdziwione oczka "no przecież to pralka, pierze się"
ale już olałam układanie ładne w zmywarce, i tak ZAWSZE po mnie poprawia i marudzi że źle jakby ta miseczka 2 mm dalej zrobiła taką różnicę ...

4 kilogramy?? to niech sam sobie rodzi
mnie kiedyś częstował czekoladą, nie chciałam, to się obraził bo powiedział że nie częstuje mnie tylko synka i mam jeść bo mu odmawiam dobrych rzeczy a tatuś się stara

Cytat:
mąż wczoraj kupił butelki aventa w tesco! :jupi! tylko oczywiście kupił jeden zestaw i zdziwiony że niby po co nam wiecej
ja się mamie dwa dni temu pochwaliłam że dorwałam buteleczkę z TT 150 ml po 11 zł w promocji. a mama tylko zapytała, ile kupiłam - no dla mnie logiczne, że jedną, na mleko po odciąganiu i w razie czego - a mama tak popatrzyła i pyta czy nie pomyślałam że będzie lato i dziecku się też wodę i herbatki będzie podawało ... eeee no jakoś nie pomyślałam

Cytat:
śliczny
ja mam zakaz na rożki, bo mama jakiś wypatrzyła i chcę kupić. mam nadzieję, że ładny

Cytat:
dziewczyny głupie pytanie. jak będziecie miały rożek to śpiworek też kupujecie? czy raczej dzieciaczki będą spały w rożkach? czy w ogóle da rade spać w rożku?
też się zastanawiam...
na razie rożek, a poczekam, może śpiworek dostanę od którychś znajomych, bo mają dwóch rocznych synków

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 12:16   #1061
_pola
Rozeznanie

Cytat:

A ja sobie pogrzebałam na Allegro i chyba tatę poproszę żeby machnął na maszynie kocyk dla wnuczka/wnuczki Mama ładnie pofastryguje, tata przejedzie na maszynie do szycia żeby ładnie było a ja się będę cieszyć
Tu są sówki a tu polarek
Też właśnie pogrzebałam I zastanawiam się czy nie uszyć, bo nie wiem czy ten co wrzuciłam nie będzie za mały...
Jak patrzę na all to zazwyczaj rożki mają rozmiary 75x75 albo 80x80 a ten ma 70x70, to nie za mało? Zna się ktoś?

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość

Rozmiar 74 i 80, jedynie śpioszki z ostatniego foto na 68, ale wydają mi się jakieś duże

1 - tesco
2, 3, 4 - C&A
5, 6, 7 - Smyk -> prezent od moich rodziców. Mam do tego jeszcze 3 pary śpiochów z motywem gąsienicy (jak na foto nr 6) , ale nie wiem gdzie je wsadziłam . Mały dostał w sumie 11 ubranek, po ok 9,50zł/szt
Super ciuszki!!!

Franek
5 sierpień 2014

I wyciągnęło do mnie malutką rączkę,
I siłę mi dało niespotykaną,
I miłość największą,
bezinteresowną...
Dziecko moje

23 maj 2012 11tc
_pola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 12:17   #1062
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa zdałam egzamin !!!!

ps. cynamonowa fajna mata
Gratuluje

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Witam się!

Nadrobiłam , ale nie mam siły cytować. Młody do późna męczył się z ząbkiem. Na szczęście czopek pomógł i zasnął. Właśnie wróciliśmy od dentysty. Jestem dumna ze swojego dzielnego smyka
Dzisiaj zaśnie bez tego mocnego bólu
Super, że synek już po dentyście. Jednak bóle zęba są cholernie nieprzyjemne. Gratuluje synkowi odwagi

Vil, super, że jesteś już w domku Mam nadzieję, że teraz już będzie wszystko dobrze

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 12:17   #1063
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
jestem w domku, wykąpana, z kawą, z kotem obok i szczęśliwa że dom na obchodzie trafił się świetny lekarz, pogadałam sobie z nim i wspólnie ustaliliśmy że: szyjka nie jest długa, ale nie tak drastycznie krótka jak się bałam, 2,8 cm to mało zwłaszcza że się już zaczęła skracać ale równie dobrze może się już nie skrócić () albo bardzo wolno, a oni i tak raczej powyżej 2 cm nic nie zrobią.i mam się częściej kontrolować z tą szyjką u swojej gin, najlepiej raz na tydzień a jak nie da rady to co dwa. skurcze są, ale słabe i nieregularne, jak mu powiedziałam że czasem pół dnia ich nie ma ale potem są nasilone to stwierdził że w takim razie mam leżeć dalej w domku i przyjechać jakby było gorzej. i pytałam od razu o ten fenoterol, czy jest sens brać w takim razie, to powiedział że wg niego nie, że jakby się nasiliły to wtedy się zgłosić a na razie odpoczywać i próbować dalej z nospą, bo tamto obciąża organizm bardzo. no a w najgorszym wypadku Młody dostał zastrzyki na płucka więc powinny być szybciej rozwinięte i w razie wczesnego porodu to powinien dać sobie radę (chociaż to wiadomo loteria). i antybiotyk mam brać bo po sterydach się bierze.

a i jeszcze taka ciekawostka ze szpitala która mnie zastanawiała - czekaliśmy wczoraj ponad dwie h na przyjęcie, bo wszyscy lekarze operowali (cesarki i planowe zabiegi) i się zastanawialiśmy z mężem czy jakbyśmy przyjechali z zaawansowanym porodem to czy by nas gdzieś nie odesłali, ale podobno nikogo nie odsyłają tylko wtedy położne badają i biorą na salę, a lekarz zagląda jak może. bo i tak go nie ma przy porodzie tylko przychodzi czasem sprawdzić czy wszystko ok i w razie problemów go wołają.
ale nie zapytałam co w przypadku kiedy wszystkie sale porodowe są zajęte, to mi przyszło w domu do głowy

jestem nieprzytomna z niewyspania, czytałam do 3 bo nie mogłam spać, a od 5 zaczęły się tabletki, temperatury i przygotowania do zabiegów. ale nie dam się, wytrzymam do nocy =]
Super, że już w domu!

---
Cześć
Idę po kanapkę i biorę się za nadrabianie, bo trochę się tego nazbierało

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-01-29, 12:17   #1064
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
A musze sobie kupić słuchawki, też tak macie ze te douszne Wam wypadają?? mam jakieś dziwne uszy..
tak !!! aaaaa nie jestem jedyna dziwna na tym świecie
tzn jak kupuje te douszne takie przedłużane, takie:
http://allegro.pl/sluchawki-douszne-...959782120.html to dają radę, ale te zwykłe już nie.
jaka byłam happy jak zaczełam kupować samsungi i się okazało że mają wejścia na każdą słuchawkę, a nie te badziewne dodawane do telefonów

Jenny fajne ciuszki zaczynam wpadać w kompleksy z moimi

qrcze, zastanawiam się czy w takim wypadku mogę chodzić do szkoły rodzenia może poczekam jeszcze z 3 tyg i zacznę chodzić i niech się potem dzieje co chce ...

miałam się pochwalić łóżeczkiem
https://picasaweb.google.com/1025024...65118561/Pokoj

tylko nie patrzcie na bałagan, pokój do tej pory funkcjonował jako graciarnia

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-01-29 o 12:19
Stary 2013-01-29, 12:18   #1065
_pola
Rozeznanie

Cytat:
haha to mój robi wszystko, ale z kolei na odwrót - kilka razy miałam ochotę go wyprowadzić z domu jak z moją bielizną (i swoją, ale jemu to nie przeszkadza) prał cały zestaw upaćkanych samochodowych ściereczek ze smaru i innych takich, a na mój wrzask tylko zrobił zdziwione oczka "no przecież to pralka, pierze się"
ale już olałam układanie ładne w zmywarce, i tak ZAWSZE po mnie poprawia i marudzi że źle jakby ta miseczka 2 mm dalej zrobiła taką różnicę ...

4 kilogramy?? to niech sam sobie rodzi
mnie kiedyś częstował czekoladą, nie chciałam, to się obraził bo powiedział że nie częstuje mnie tylko synka i mam jeść bo mu odmawiam dobrych rzeczy a tatuś się stara

To już może niech mój M nie pierze
a te 4 kilogramy to co najmniej

Cynamonku moja siostra miała na pewno zieloną, niebieską i chyba czerwoną albo fioletową plombę
Ale nie napalaj się - to tylko dzieciom takie zakładają

Franek
5 sierpień 2014

I miłość największą,
bezinteresowną...
Dziecko moje

23 maj 2012 11tc

Edytowane przez _pola
Czas edycji: 2013-01-29 o 12:20
Stary 2013-01-29, 12:19   #1066
cynamon_owa
Zadomowienie

Jenny- za ciuszki

Mam pytanie- czy w Polsce zalecają jakieś szczepienia dla ciężarnych? Ja muszę podjąć decyzję o szczepieniu na krztusiec- podobno jakaś epidemia nadciąga. Ze szczepienia przeciwko grypie zrezygnowałam a teraz zastanawiam się nad tym nieszczęsnym krztuścem. Z jednej strony jakoś szczepienie w ciąży do mnie nie przemawia a z drugiej niby Młode miałoby zostać ochronione na okres 4 miesięcy po urodzeniu (a krztusiec u takiego Maleństwa może prowadzić do śmierci). Sama już nie wiem

Stary 2013-01-29, 12:19   #1067
vujka
Raczkowanie

Cytat:

też tak mam ostatnio kupiłam nauszne i jestem baaaardzo zadowolona

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość

1 - tesco
2, 3, 4 - C&A
cuuuuda
vujka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 12:22   #1068
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
Też właśnie pogrzebałam I zastanawiam się czy nie uszyć, bo nie wiem czy ten co wrzuciłam nie będzie za mały...
Jak patrzę na all to zazwyczaj rożki mają rozmiary 75x75 albo 80x80 a ten ma 70x70, to nie za mało? Zna się ktoś?
No niby dziecko po urodzeniu to taka kruszynka i to 70x70 będzie wystarczające ale ja bym wolała taki długoterminowy kocyk Jeśli moje dziecko odziedziczy po mamie zamiłowanie to okręcania się szczelnie w kocyk to ja muszę szukać czegoś zdecydowanie większego

Stary 2013-01-29, 12:25   #1069
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:

Śliczne łóżeczko i karuzelka
Też ją muszę w końcu zamówić

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-01-29, 12:27   #1070
_pola
Rozeznanie

Cytat:
No niby dziecko po urodzeniu to taka kruszynka i to 70x70 będzie wystarczające ale ja bym wolała taki długoterminowy kocyk Jeśli moje dziecko odziedziczy po mamie zamiłowanie to okręcania się szczelnie w kocyk to ja muszę szukać czegoś zdecydowanie większego
Też tak pomyślałam...bo potem nawet ciężko będzie przykryć maluszka takim a'la kocykiem....No nic poszukam jeszcze

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Cytat:

Vil piękne łóżeczko i pokoik Super kolor ścian!!!
A i też chcę taką karuzelę

Franek
5 sierpień 2014

I miłość największą,
bezinteresowną...
Dziecko moje

23 maj 2012 11tc
Stary 2013-01-29, 12:29   #1071
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:

Fajnie to wygląda

Cytat:
Cynamonku moja siostra miała na pewno zieloną, niebieską i chyba czerwoną albo fioletową plombę
Ale nie napalaj się - to tylko dzieciom takie zakładają
szkoooda... Myślałam, że sobie strzelę jakieś kropki na zębach jeśli po ciąży mi się uzębienie posypie. Zabrałaś mi dobry humor na dzisiaj

Cytat:
Też tak pomyślałam...bo potem nawet ciężko będzie przykryć maluszka takim a'la kocykiem....No nic poszukam jeszcze
Jak coś znajdziesz to się podziel

Stary 2013-01-29, 12:30   #1072
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
tak !!! aaaaa nie jestem jedyna dziwna na tym świecie
tzn jak kupuje te douszne takie przedłużane, takie:
http://allegro.pl/sluchawki-douszne-...959782120.html to dają radę, ale te zwykłe już nie.
jaka byłam happy jak zaczełam kupować samsungi i się okazało że mają wejścia na każdą słuchawkę, a nie te badziewne dodawane do telefonów

Jenny fajne ciuszki zaczynam wpadać w kompleksy z moimi

qrcze, zastanawiam się czy w takim wypadku mogę chodzić do szkoły rodzenia może poczekam jeszcze z 3 tyg i zacznę chodzić i niech się potem dzieje co chce ...

łóżko ładniusie

Wojtek
Stary 2013-01-29, 12:31   #1073
_pola
Rozeznanie

Cytat:
szkoooda... Myślałam, że sobie strzelę jakieś kropki na zębach jeśli po ciąży mi się uzębienie posypie. Zabrałaś mi dobry humor na dzisiaj

Jak coś znajdziesz to się podziel
Wybacz
Podzielę się na pewno

Franek
5 sierpień 2014

I miłość największą,
bezinteresowną...
Dziecko moje

23 maj 2012 11tc
Stary 2013-01-29, 12:33   #1074
maarchewka
Zakorzenienie

Hodujecie bazylię? Mam ostatnio z tym problem nie chce mi w ogóle rosnąć? Może za ciemno? Jest na oknie w kuchni, okno od wschodu... Temperatura ok 23-24 st.C

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

coś Lublany dawno nie było, czy mi się wydaje?

Wojtek
Stary 2013-01-29, 12:36   #1075
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:

Ale śliczne to łóżeczko A ta karuzela jeszcze słodsza, gdzie wyczaiłaś taką karuzelę?

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 12:45   #1076
nuna2
Zakorzenienie

vil super, że już w domku
Stary 2013-01-29, 12:51   #1077
vil84
Wtajemniczenie

ale głupol ze mnie zastanawiałam się co tak zimno w tym domu, a mąż jak mnie przywiózł ze szpitala dobre 2 h temu i wracał do pracy mówił że otwiera okno w sypialni i żebym zaraz zamknęła ... zapomniałam, teraz bawiłam się z kotem laserkiem i tam zawędrowałyśmy. a ja po kąpieli, z mokrą głową ... głupol

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Ale śliczne to łóżeczko A ta karuzela jeszcze słodsza, gdzie wyczaiłaś taką karuzelę?

to jest karuzelka Fisher Price, z projektorem, wyświetla gwiazdy na suficie - jeszcze nie wiem jaki efekt bo mąż poskładał ją jak byłam w szpitalu a nie ma baterii - nie chce mi się grzebać tam z tyłu bo musiałabym łóżeczko przesuwać, wieczorem wsadzimy i zobaczymy jak świeci my ją wymieniliśmy za punkty payback w realu, ale na allegro też jest:
http://allegro.pl/fisher-price-c0108...969977412.html

a nie, nie gwiazdy, coś innego

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-01-29 o 12:53
Stary 2013-01-29, 13:04   #1078
axella
Zakorzenienie

GG do axella

hej zaraz nadrobię tylko Wam podrzucę newsa..
Laska z pracy mojego M dowiedziała się że jest w ciąży..
ma termin na maj

Paliła,piła i nie wiedziała że 5ty/6ty miesiąc buja się z brzuchem??

ej, jakieś to dla mnie mega dziwne,jak można nie wiedzieć,nie czuć..?!

miała "okres" aż do teraz, wg lekarza z małą(córa) jest ok..

ale jak dla mnie to masakra

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 13:11   #1079
Kinga_20
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

Coś mnie chyba choróbsko bierze... Oby nie... tfu tfu! Mam dzisiaj spadek sił, nic mi się nie chce ogólnie. Chyba III trymestr na horyzoncie, a przedwczoraj miałam 100dniówkę, już teraz dwucyfrowa liczba do odliczania została, więc coraz bliżej

axella podobno może się tak zdarzyć, ale ja też nie wiem jak to możliwe jest się nie zorientować..... Dobrze, że z dzieckiem wszystko ok.

Mam jakąś taką wyprawkową niechęć, za dużo tego wszystkiego, za dużo zastanawiania się, przeliczania, szukania.... Bleh....

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 13:14   #1080
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Coś mnie chyba choróbsko bierze... Oby nie... tfu tfu! Mam dzisiaj spadek sił, nic mi się nie chce ogólnie. Chyba III trymestr na horyzoncie, a przedwczoraj miałam 100dniówkę, już teraz dwucyfrowa liczba do odliczania została, więc coraz bliżej

axella podobno może się tak zdarzyć, ale ja też nie wiem jak to możliwe jest się nie zorientować..... Dobrze, że z dzieckiem wszystko ok.

Mam jakąś taką wyprawkową niechęć, za dużo tego wszystkiego, za dużo zastanawiania się, przeliczania, szukania.... Bleh....

no i właśnie to jest straszne,że z dzieckiem jest ok..
znaczy przecudnie i bardzo dobrze ALE ile lasek chucha i dmucha na siebie i jest coś be, a ta szczęśliwie 5miesięcy w nieświadomości...

wyprawka,super spodoba Ci się

mi też dwusyfrowa liczba
od którego tc liczy się 3ci trym?

Zuzanna testuje moją odporność na ból i którąś kończynę władowała mi między żebra

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości