|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.3
Na wizytę szłam tylko z wynikami moczu więc stwierdziłam, że nie będę Wam miała zbytnio co opisywać, ale jednak jest inaczej
![]() Po pierwsze mimo, że nie miałam USG to słuchaliśmy serduszka więc wspaniale Dno Macicy mam już na wysokości pępka, więc ciąża trochę starsza niż to wychodzi z om... No i najważniejsze, na podstawie daty pierwszego kopniaczka pani dr wyznaczył mi nową datę porodu ![]() Uwaga na 28.05 (Dlatego nie wiem czy mnie stąd nie wykopiecie niedługo bo się w ramy czasowe przestanę mieścićSama się nawet zdziwiła bo to praktycznie 3 tygodnie różnicy, więc całkiem sporo... Ale powiedziała, że tak wychodzi i nic na to nie poradzi, w każdym bądź razie istnieje duże prawdopodobieństwo, że nie przenoszę Malucha ![]() A poza tym to wszyscy zdrowi No i oczywiście dostałam skierowanie na glukozę 75 g ![]() Dziękuję za uwagę
|
#3092 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I tak już będę miała dość pokus (na wprost okna w pokoju w którym najwięcej przebywam rośnie czereśnia i pewnie będzie mnie baaardzo kusić swoimi owockami Cytat:
Muszę się dowiedzieć co można bezpiecznie jeść podczas karmienia. A może Wy wiecie? |
||
|
|
|
#3093 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() w kwesti ubranek na wyprawkę w najmniejszych rozmiarach to dziewczyny zwróćcie uwagę, że najlepsze są takie rozpinane po całości, których nie trzeba dziecku przez główkę przekładać. Niemowlaki mają duże główki i czytałam, że na początku, jak się nie ma wprawy w przebieraniu to najlepiej unikać ciuszków przekładanych przez główkę. Ja mam zamiar się zaopatrzyć w ciuszki w kwietniu, jak pójdę juz na zwolnienie i spokojnie bedę miec czas na szykowanie wyprawki, teraz większość ciuszków jest z kolekcji zimowej, a my przecież rodzimy w lecie to potrzebujemy takich z cieńszej bawełny. Noo może jak się jutro upewnię na badaniu co do płci to się skuszę na jakieś ubranka, narazie jeszcze mi się wydaje że mam tak duuuużo czasu ![]() Cytat:
![]() Ja jutro rozpoczynam 19tc
|
|
|
#3094 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam się ze wszystkimi na raz i z osobna
Witam nowe mamusie. Nie gryziemy, więc ujawniać się, możemy jedynie zagadać ![]() Cytat:
Cytat:
100 lat, 100 lat ... Wszystkiego najlepszego, zdrowego bobaska i spełnienia nie spełnionych dotąd marzeń. Piję herbatkę za Twoje zdrówko ![]() Dziewczyny moje mdłości są mniejsze już czwarty dzień, są dziwne ... wcześniej miałam od rana do późnej nocy, a teraz mam od godz. 15 do wieczora. |
||
|
|
|
#3095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za serducho ![]() Maluszek rośnie jak na drożdżach ![]() A moze urodzi sie jednak w czerwcu?Musisz z nim/nią pogadac i ustalcie jakis wspolny termin Na pewno nie bedzie chciało sie kluć 1 .06 bo to wtedy lipa by była-ddzien dziecka i urodziny w 1 dniu i 1 prezent
|
|
#3096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma chyba lepszej ja bym sie chciała dowiedziec ze urodze 23 czerwca (w moje urodziny i w dzien ojca ) a nie 4 lipca.Ja ide w piatek po l4, no i nie wiem czy lekarz do mnie nie zajrzy :P |
|
|
|
|
#3097 | |
|
Zakorzenienie
|
Smacznego
![]() Cytat:
Sto lat
|
|
#3098 | |
|
Zakorzenienie
|
Tweedledee STO LAT
Cytat:
Ja z tego co pamiętam, nie jadłam kapustnych, żadnych grochów i fasol. Bez smażonego do 3 mca życia dziecka, a w końcu powoli zaczęłam wprowadzać. Jadłam drób na parze, lub gotowany w dużej ilości ziół bo nie soliłam. Podobno nerki dziecka nie trawią na początku soli. Ale zioła mi ją ładnie zastąpiły. Ze słodyczy pochłaniała Lu petitki go, teraz inaczej się nazywają Belvita, mleko + zboże. Ogólnie dieta lekkostrawna. Najgorzej jak mąż sobie robił wołowinkę na grillu domowym z masełkiem czosnkowym
|
|
#3099 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Brawa za udaną wizytę no i nowy termin porodu (3 dni po moich urodzinach) To tym bardziej nie nacieszysz się tymi wszystkimi dobrodziejstwami |
||
|
|
|
#3100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
23 czerwca-rocznica ślubu,Dzien Ojca -mega super ! ![]() kto to wie? Moze wyklujemy ?
|
|
#3102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3103 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie się z nim zaznajamiam
![]() |
|
|
|
#3104 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję udanych wizyt, tak naskrobałyście, że dopiero doczytałam co i jak.
Pamiętacie jak pisałam o programie payback? Któraś z Was pisała, że czeka się nawet 2 miesiące na przesyłkę, a tu niespodzianka. Zamawiałam blender w tamtym tygodniu (nie pamiętam dokładnie którego dnia), a właśnie zapukał kurier do drzwi. Chyba też przysłali mi misia z bebilonu, bo mąż mówił, ze paczka do niego do pracy dotarła. |
|
|
|
#3105 |
|
Zakorzenienie
|
haloooo
Tak wywołujecie, to i ja za cynamon-ową się ujawnię , chciałam wczesniej sie ujawnić ale nie nadązam z czytanem hehe Wiec tak po krótce...jesli przygarniecie kolejnego dwupaka to bedzie miło ![]() Mój termin 1 sierpnień ![]() Pozdrawiam wszystkie mamcie
|
|
|
|
#3106 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ale za wizytę i pozytywne wiadomości!!
|
|
|
|
|
#3107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3108 | |||||
|
Zadomowienie
|
Jej...
Dobrze, że nic Wam się nie stało... Ja bym się chyba jednak do lekarza wybrała- zawsze mógł pas Ci mocniej brzuch przycisnąć... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Szalejesz ![]() ![]() Cześć Margosia ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, a nie myślałyście żeby sobie prywatny klub założyć i tam jak któraś by miała ochotę wstawiać zdjęcia? Później możnaby zdjęciami Maluszków się pochwalić- a nie tak na forum publiczne wrzucać ![]() Taka luźna propozycja- ja tu jestem nowa więc nie mam prawa głosu No- zupa ugotowana, wciągnęłam dwa talerze , wstawiłam pranie, zdjęłam pościel ale nowej jeszcze mi się nie chce założyć
|
|||||
|
|
|
#3109 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ok.20 czerwca powaznie porozmawiam z dzieckiem
![]() Cytat:
I na kosmetyki z Dżonsona ![]() Cytat:
|
|
#3110 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3111 |
|
Zakorzenienie
|
Margosia A może urodzisz 29.05? Mam wtedy urodziny
![]() Tak czy siak, będziesz miała zodiakalnego bliźniaka, musisz uzbroić się w cierpliwość i przyzwyczaić do charakterku. Sama nie wierzę w horoskopy, ale bliźniak ma dwoistą naturę, serio. Rockyy chyba lepiej wybrać się do lekarza na wszelki wypadek, bo rzeczywiście pas trochę ugniata. Mam nadzieję, że będzie dobrze z Tobą i Dzidzią. Witam kolejne mamcie, ujawniać się dalej, zapraszamy !!!
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-01-29 o 16:19 |
|
|
|
#3112 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry Witam wszystkie razem i każdą z osobnaWiem, że dyrektorka doprowadzi do mniejszej kasy, ale jeśli nie uda się odkręcić akcji z zusem to i tak nic nie dostanę Jeśli się uda, to pracuję do końca lutego i biorę ile się da. Jak się nie uda, to składam wypowiedzenie. Nie będą miały nauczycielki z kwalifikacjami i niech się martwią. Nie mam zamiaru się płaszczyć przed nimi ani o nic prosić. Chcę skorzystać tylko z tego, co mi się należy.Poczytałam wasze piękne historie zaręczynowe U nas nie było tak pięknie, ale mój TŻ nie jest zbyt pomysłowy. Ja coś podejrzewałam, bo TŻ chodził rozanielony cały dzień, gadał o zmianach itd. Ale generalnie wieczorem pojechaliśmy do kina. Zaczęło się dość "nudno". Potem byłam pewna, że pojedziemy do domu, ale on stanął przy handlarkach kwiatami i kupił bukiet róż. Było coś koło 23. A potem wywiózł mnie w jakieś straszne ciemności. Jechaliśmy wąską, ciemną dróżką. Jak wysiedliśmy z auta, to kazał mi iść w las. Było tak ciemno, że końca ręki nie widziałam i powiedziałam, że w życiu tam nie pójdę. No i powiedział, że pokrzyżowałam mu plany, bo chciał to zrobić w miejscu gdzie się pierwszy raz całowaliśmy, ale musi to zrobić tam gdzie jesteśmy. Klęknął i wyjął pierścionek. Nie mogłam nic powiedzieć. A ten łoś zapytał czy mi się podoba. Moja odpowiedź: Nie wiem, nie widzę go ![]() Mój mi ostatnio dał napisany wniosek o odebranie praw macierzyńskich nienarodzonego z powodu ograniczania kontaktów z dzieckiem, gdy ma zimne ręce Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Marzy mi się urodzić jeszcze w czerwcu A ty może urodzisz w taki piękny dzień, w jaki ja się urodziłam 31.05
|
|
#3113 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W paczce dwupaków zawsze raźniej Cytat:
![]() Też mi to kiedyś przyszło do głowy, ale zapomniałam o tym wspomnieć. Chyba tak by było lepiej bo my tu zdjęcia brzuszków wstawiamy, a niektóre (w tym ja) nawet ze swoimi twarzami
|
||
|
|
|
#3114 |
|
Zakorzenienie
|
Tak tu miło, aż żal było nie skorzystać
![]() Co do wieku to może nie bede sie wypowiadać bo tu takich "staruszek" chyba mało ![]()
|
|
|
|
#3115 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Także ciesz się, ze już Cię nie trzymają całe dnie ![]() Cytat:
Choć najpiękniejszy to Listopad, ale aż tyle mogę nie donosićA co do dwóch okazji jednego dnia to racja, moja siostra ma imieniny i urodziny i też narzeka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wyczytałam, że pozdrawiasz wszystkie macice, więc moja macica czuje się pozdrowiona Cytat:
![]() Cytat:
Ojciec baran, matka wredny skorpion i jeszcze dziecko z dwoistością natury... Nie wiem jak my to wytrzymamy
|
|
#3116 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Margosia__;38924322]
Witaj ![]() Wyczytałam, że pozdrawiasz wszystkie macice, więc moja macica czuje się pozdrowiona Macice...hehehhehehehe a to dobre/.... jak chcesz możemy tak się nazywac Zapraszamy zatem nowe macice
|
|
|
|
#3117 |
|
Zakorzenienie
|
to ile to macie lat że takie staruszki ejstescie?:P
|
|
|
|
#3118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi się właśnie też marzy czerwiec żeby z zusem udało się poodkręcać
|
|
#3120 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Podobnie jak moja mama i siostra No i moja córcia też prawdopodobnie będzie Ja nie mam dwoistej natury a przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo, żeby gdzieś we mnie drzemała druga ja ![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:21.

I tak już będę miała dość pokus (na wprost okna w pokoju w którym najwięcej przebywam rośnie czereśnia i pewnie będzie mnie baaardzo kusić swoimi owockami

) a nie 4 lipca.

Dobrze, że nic Wam się nie stało... Ja bym się chyba jednak do lekarza wybrała- zawsze mógł pas Ci mocniej brzuch przycisnąć...
, wstawiłam pranie, zdjęłam pościel ale nowej jeszcze mi się nie chce założyć

żeby z zusem udało się poodkręcać