|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 |
|
8 | 16,00% |
| Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 |
|
28 | 56,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8
Cytat:
ja wracałam dzisiaj do domu i stwierdziłam że podjadę do aldi i mam zapas myszek i batoników
|
|
#1172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1173 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ceny faktycznie fajne, ale mnie zawsze przerazaja koszty przesylki zza granicy. wole poczekac miesiac dwa i ktos ten komplet wystawi na allegro, czesto w fajnej cenie, hehe. swoja droga Nelcia ma juz sporo takich "perelek" na ktore czaje sie od dawna (kiedy siostrzeniec mial byc Milenka ). znajoma tez podrzucila mi sporo pieknych glownie nextowych rzeczy, (sa tez george, adams i inne ang. marki) ale w wiekszych rozm. (tak 74 do nawet 110) cudne plaszczyki, torebeczki, komplety, sukienki... ona juz chyba ma wiecej ciuchow niz ja! wstawie Wam pozniej fotki.narzekacie na mezow. ja od razu jak kupilismy nowa pralke uczylam sie obslugi wraz z tz. teraz wlacza ja czesciej ode mnie zmywarke planujemy kupic po przeprowadzce, bo bedziemy mieli wieksza kuchnie. ogolnie ten moj M. jest niesamowity. sprzata, gotuje...pamietam sytuacje, gdy w sobote spie i nagle mi cos wieje. otwieram jedno oko, a tz myje okna na poczatku mial wielka obsesje sprzatania, pedantyczne wrecz podejscie, ktore mnie lenia doprowadzalo do szalu. teraz wyluzowal, ale sprzatamy wspolnie, zmywamy na zmiane. umie sobie ugotowac, ma kilka dan popisowych, wiec naprawde jestem z niego dumna!Cytat:
hehe.Pola - sliczny sowi rozek |
||
|
|
|
#1174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1175 |
|
Rozeznanie
|
Justyna, dopiero teraz przeczytałam, że podobnie jak ja ostatnio wybieraliście wózek - ja też przeglądając je w smyku zakochałam się w murze maxi cosi - bardzo też podobał mi się wózek graco bodajże model evo.
W każdym razie mury na pewno nie kupicie za 1000zł, ja już je dobrze na allegro przeszukałam ![]() One trzymają cenę, można go później całkiem sensownie odsprzedać )śliczny ten rożek w sówki!!! też kupuję )
|
|
|
|
#1176 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i dobrze że już jesteście w domku
|
|
#1177 |
|
Zakorzenienie
|
Ja idę się troszkę położyć bo czuję się jak zwłok
wstałam o 9:00 a zasnęłam może o 1:00 bo oczywiście znów sobie mężul pogaduszki urządzał ze mną - cały dzień może siedzieć cicho, przyjdzie pora spania i się rozgaduje
|
|
|
|
#1178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() już nawet odwróciłam to zdjęcie i dobrze to wygląda
|
|
|
|
|
#1179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie podoba sie takie rozwiazanie http://allegro.pl/szafa-mai-cudny-sp...963751480.html http://allegro.pl/0-3-body-spiworek-...983714435.html sporo ich na allegro, niektore maja niedrapki w rekawkach Justyna - super fotki, mala lezy w swietnej pozycji, tak ladnie ja widac. szprotka, zazdroszcze, ze masz glukoze juz z glowy! moj gin dopiero kolo 30 tyg bedzie ja zlecal... Vil - nie ma jak swoje lozko i temp. w ktorej mozna zyc odpoczywaj jak najwiecej. troche dziwnie, ze faszeruja Was sterydami, skoro wedlug lekarza nic strasznego sie nie dzieje.
|
|
|
|
|
#1180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
BTW jak się daje zdjecie do dowodu to ono musi być aktualne, nie pamiętam ile może mieć najwiecej.. A ja poszłam z tym samym co miałam w poprzednim dowodzie i Pani strasznie kręciła nosem i mówiła, że nie może i w ogóle.. Ale powiedziałam ze łzami w oczach ze ja tam tak ładnie wyszłam i wcale nie takie stare i ze ja się prawie nie zmieniłam i zeby mi zrobiła to.. no i z łaską zrobiła
|
|
|
|
|
#1181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no moje ma prawie rok. Robiłam je w lutym.. ale może nikt się nie przyczepi. Teraz jestem troszkę grubsza, ale po ciąży będę znowu tak wyglądała więc szkoda, żebym za jakieś 10 miesięcy miała przedawnione zdjęcie w dowodzie |
|
|
|
|
#1182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i zdrówka ci życzę
|
|
#1183 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brakuje tylko malego lokatora hehe.Cytat:
to taki kocyk do wozka, nosidelka. do podlozenie pod malucha jak pojdziesz w odwiedziny do znajomych. duzy kocyk to sobie kupisz pozniej do lozeczka na zime, jakby koldra nie dawala rady. choc u nas jest tak cieplo, ze i koldra pewnie bedzie zbedna :PCytat:
Axella, ja sie ostatnio zastanawialam ja kto jest, ze mozna nie wiedziec o ciazy. przeciez mnie moja mala tak kopie, ze tego nie da sie nie poczuc...dostaje serie taaakich kopniakow, ze az mnie boli :P a ma dopiero pewnie z pol kg. strach sie bac co bedzie jak przybierze jeszcze ze 3 kg. a ta laska to niezla, skoro inni jej mowili, ze ma ciazowy brzuch, a ona nie zalapala przypomnial mi sie odcinek ciazy z zaskoczenia, gdzie dziewczyna byla z rodzina w wesolym miasteczku. odwiedzila sporo karuzeli, rollercoastera i troche ja wytrzepalo, wiec poszla do lazienki z problemami jelitowymi. no i jak usiadla na kibelku to urodzila do niego dzidziusia. zaczela wrzeszczec, przybiegla jej mama...nikt nie wiedzial o ciazy
|
|||
|
|
|
#1184 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tym bardziej że kasa przepadła - nie wiem jak u was, ale w krakowie taka kasa ci przepada to będzie czysty zysk dla mordu :/ planujesz kolejną próbę?
|
|
#1185 |
|
Rozeznanie
|
Oj ja teraz jestem w 5mcu i mam już kawał brzucha
)) I te cholerne ogromne cycki! A tak z innej piłki bo mnie na rozmyślania wzięło, czy u Was w miastach też tak jak u mnie widać oznaki kryzysu? Gdzie się nie obrócę to słyszę o zwolnieniach, co ileś tam metrów to zamknięty sklep - który przecież funkcjonował tyle lat, to restauracja. Nawet w galerii handlowej widzę, że sklepy które były od zawsze znikają Jakoś mnie tak na przygnębienie dziś wzięło.. |
|
|
|
#1186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w tamtym tygodniu wydzwaniał kiedy w końcu wrócę do pracy, bo jest mnóstwo roboty i takie tam. dziś się widziałam z nim w biurze i jego pierwsze słowa: co ty tu robisz w takim stanie? czy na pewno już wyzdrowiałam, i że może lepiej wrócę do domu, bo jestem w ciąży i teraz dziecko powinno być dla mnie najważniejsze i muszę o siebie dbać. zgłupiałam. albo on zgłupiał i już kompletnie nie wie czego chce. ale do domu wróciłam wcześniej żeby szefuńcio się nie stresował
|
|
#1187 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() pytanie za 100pkt. czy glukoze trzeba jakos specjalnie przechowywac? kupilam wczesniej, bo rodzinna dala mi skierowanie, ale jednak poczekalam na wskazowki od gina...i on chce to robic dopiero za jakies 2 miesiace niby to sypki proszek, lezy sobie w torebce...3zl nie majatek, wiec moge kupic nowa. zeby bylo smieszniej kupilam 50, teraz pojde do apteki po 25 (bo gin chce 75 ) nie ma jak ciezarna z cisnieniem na slowo "juz" hehe. swoja droga juz to 50 wydaje mi sie duze objetosciowo. to musi byc baaardzo niedobre. gdybym wsypala do kubka tyle cukru to nic tylko zwracac. a jeszcze mi brakuje 25g ![]() Jenny sliczne ciuszki |
||
|
|
|
#1188 |
|
Wtajemniczenie
|
JennyAniolek
proszę o wpisanie wizyty na 1 stronie na 25 lutego (na nfz) co do glukozy to jeszcze nie wiem kiedy pójde nie mam ustalonej konkretnej daty, a w którym tygodniu najlepiej iść zrobić do badanie? w 25? |
|
|
|
#1189 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1190 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do badania krwi czekała też dziewczyna z terminem na koniec marca. Mówiła, że jej wyszedł za wysoki cukier i teraz musi przed każdym posiłkiem się badać. Okropność.
|
|
#1193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale niestety taka prawda... u nas jest to bardzo zauważalne.. znajomi którym powodziło się bardzo dobrze, nagle nie mogą pozwolić sobie na tyle co wcześniej. Część ze znajomych zawiesiło działalność firm, albo całkiem je zamknęło.. coraz częściej słyszy się o zwolnieniach ![]() ogólnie nie jest dobrze... po domowym budżecie niestety też to obserwuję
|
|
|
|
|
#1194 |
|
Zakorzenienie
|
ide sobie, będę pewnie jutro.. Nie chce Was podczytywać wieczorem, żebym miala co robic w pracy
![]() Trzymajcie kciuki zeby mi zdrowe dno oka wyszło i żebym mogła wypchnąć dzidzię własnymi siłami a nie zeby mnie kroili jak świniaka na stole
|
|
|
|
#1195 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałam Was nadrobić ale jednak za dużo tego
![]() po wczorajszej wizycie wszytsko ok. Mały ma już ponad 800 gram ![]() Kolejna wizyta 27.02 coby wtedy 2kg nie ważył W tesco znów przechadzałam sie po dziale dziecięcym i pampki 2 są w promo 39,99 za 80 szt, natomiast chusteczki 4x64 te zielone za 19,99 a te jasne (sensitive?) 4x56 w tej samej cenie
|
|
|
|
#1196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1197 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Najgorsze, że to ten 1 maleńki punkt wszystko przekreślił... ![]() Ten z torebki? Pochwal się czy dobra wyszła ![]() Cytat:
Cytat:
A u mnie jest zimno- w lipcu 2012 lał desz i temperatura dochodziła do zawrotnych 18st więc moja wyprawka wygląda trochę inaczej niż Wasze |
||||
|
|
|
#1198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sama jestem beztalenciem kulinarnym, ale naleśniki to jedno z najłatwiejszych i najszybszych dań
|
|
|
|
|
#1199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1200 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:37.

nie chce mi się robić nowego zdjęcia.. zwłaszcza teraz w ciąży, kiedy mam twarz bardziiej okrągłą
)

czy raczej dzieciaczki będą spały w rożkach? czy w ogóle da rade spać w rożku?

tym bardziej że kasa przepadła - nie wiem jak u was, ale w krakowie taka kasa ci przepada to będzie czysty zysk dla mordu :/

Najgorsze, że to ten 1 maleńki punkt wszystko przekreślił...