|
|
#211 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Razem schudniemy 20kg! - część V
Mannijonim oczywiście witamy cię na wątku
Postaraj się na początku wpisywać swoje jadłospisy żebyśmy mogły zobaczyć co jadasz ![]() Ale masz dziwną nazwę. Ja będę do ciebie pisać Manni ok? Edytowane przez MAXI 85 Czas edycji: 2013-01-29 o 17:28 |
|
|
|
#212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Twoja waga to mój prawie cel ostateczny a mam 164 cm chcesz ważyć 45 kg?? jestem w szoku a wydaje mi się, że nie chudniesz bo raczej nie masz z czego :p bmi masz w normie ![]() może Twoje ciało wymaga rzeźby a nie chudnięcia ??
Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2013-01-29 o 17:32 |
|
|
|
|
#213 |
|
Raczkowanie
|
dziękuję za przyjęcie
oczywiście możesz się zwracać manni![]() ![]() ![]() no nie chcę ważyć spowrotem 45kg bo chyba jestem za stara i generalnie podoba mi się,ze w końcu mam biust aha jadłospis: (pewnie Wam się nie spodoba) dodam w swojej obronie,ze jestem w pracy co drugi dzień mniej więcej po 12 godzin,więc tak średnio z tą regularnościa i w ogole;/ więc dzisiejsze moje jedzonko to: śniadanie : kawa i ciastko francuskie z marmolada (wiem wiem )2 śniadanie : galaretka obiad (można tak to nazwać) : pojemniczek 170g ryby po grecku podwieczorek: zielona herbata no i woda, tyle jak na razie Edytowane przez mannijonnim Czas edycji: 2013-01-29 o 17:45 |
|
|
|
#214 |
|
Zadomowienie
|
Nie poćwiczyłam sobie dzisiaj na siłce, bo była zamknięte z powodu przemeblowania ;/
Zrobiłam sobie dzisiaj troszkę dietetycznych zakupów: kuskus (będę jadła pierwszy raz ), wafle ryżowe kupiec, 2 torebki płatków owsianych z Nesvity takie do zalania mlekiem, warzywka, 2 puszki kukurydzy z fasolą czerwoną. Wszystko za 21 zł ![]() Oparłam się ciasteczkom Jadło moje: I. Jogurt FruVita 0% z płatkami JustFit II. 2 kromki ciemnego chleba z szynką i ogórkiem świeżym III. Kasza gryczana z gulaszem, pół papryki IV. Wafel ryżowy, jabłko V. 2 jaja na miękko, papryka, 2 chrupkie DO LASEK KTÓRE ĆWICZĄ!!! Koledzy polecają mi coś takiego na szybkie spalanie tłuszczu http://www.kfd.pl/olimp-thermo-speed...aps-40891.html. Ćwiczenia w połączeniu z dietą dają niezłe rezultaty. Co o tym myślicie? szczurku - A tak natchnęłam się na to i pomyślałam o Tobie ![]() ![]() Słodki nie? A moje BMI jest jeszcze duże ;pantunka - Po treningu nic tylko białko, twarożek chudy, serek wiejski, tuńczyk ;p Przychodzisz o 21 od razu wcinasz, nie musi być nie wiadomo ile tego, ale przed treningiem warto jakieś węglowodany wcisnąć. Bottega - A czemu Ty masz sesje całoroczną hm? Co do faceta, który ma 7 zegarków i 14 par butów, trochę przesada jak na faceta 3 zegarkami jeszcze bym się nie zdziwiła ;p Ja nawet tyle butów nie mam! ![]() Mannijonim - Witamy
|
#215 |
|
Zadomowienie
|
Manni tragedia to twoje jedzenie
![]() Po 1 - za mało, po 2 - za dużo węglowodanów, po 3 - brak warzyw. To tak ogólnie. Praca to też kiepskie wytłumaczenie Do pracy można wziąźć na śniadanie bułkę razową z sałatą, drobiową szynką, pomidorem. Na 2 śniadanie można przygotować sobie owoc, jogurt, jest dużo możliwości. A gdzie pracujesz?
|
|
|
|
#216 |
|
Raczkowanie
|
no wiedziałam,ze porażka
myslałam,ze galaretka jest super |
|
|
|
#217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TRAGEDIA! zielona herbata to nie podwieczorek nie chudniesz bo źle jesz no i za mało a ćwiczysz ![]() poczytaj pierwszego posta i nasze jadłospisy ![]() silvia ja polecam lipo 6 około 130 zł za całe pudło bierzesz 20-10 minut przed treningiem i masz mega powera, pot cieknie Ci wszedzie i spalasz fat ![]() jak dla mnie rewelka polecone przez trenera ![]() ja biorę tylko przed treningiem nie biorę tak jak piszą n opakowaniu, serducho by mi siadło ale Olimp też ma dobre spalacze ten akurat to taki średniaczek jest
|
|
|
|
|
#218 |
|
Raczkowanie
|
no włańie u mnie odpada pieczywo, jogurty i serki ze względów zdrowotnych (ciastko tez)
, więc tak coś nie mam pomysłów co by tutaj jeść , a pracuję w galerii handlowej
|
|
|
|
#219 |
|
Zakorzenienie
|
nasza Bottega ma problemy z jedzeniem nabiału i na przykład owsianke lub musli je z mlekiem sojowym
galaretki to zło, nie mają żadnych wartości odzywczych lepiej zjeść jogurt, banana, owoce, serki wiejskie ![]() wszelkie chude mięsa, cycki z kurczaka, wołowin,a bardzo chuda wieprzowina gotowana, pieczona w rekawie, grillowana chude sery, twarogi, serki wiejskie WARZYWA- ICH BAAAARDZO DUŻO o i pełnoziarniste pieczywa, makarony |
|
|
|
#220 |
|
Zadomowienie
|
Manni 1 jajko to stanowczo za mało. Na kolację najlepiej zjeść białko + warzywa. Trochę razowego pieczywa też nie zaszkodzi np. 1 kromka. Białko to np. drób (piersi, udko - nie smażone), serki, twarogi chude, jajka, ryby nie smażone. A warzywa to mogą też być w formie sałatki, warzywa na patelnię, na kanapce.
Najlepiej będzie jak przejrzysz dokładnie nasze jadłospisy to mniej więcej będziesz wiedziała co jeść. A nie mówiłaś że wszystko przeczytałaś? Powinnaś już wiedzieć wszystko |
|
|
|
#221 |
|
Raczkowanie
|
ok! to kończę z galaterka raz na zawsze
no u mnie niestety owsianka i muslu też odpada,no bo zboże cięzko trawię i potem mam różnego rodzaju przygody żąłądkowo-jelitowe ok, warzywka lubię i jadam, akurat dzisiaj nie makarony i kasze odpadają,ale ryz moge,mięsko
|
|
|
|
#222 |
|
Zadomowienie
|
Manni no to w pracy, między jednym a drugim klientem masz trochę czasu żeby zjeść obiad. Na obiad zawsze możesz wziąść do pracy np. sałatkę zrobioną w domu dzień wcześniej lub zamówić coś dietetycznego (sałatkę, warzywa + pierś, warzywa + ryba, do tego np. ryż). To oczywiście jak pracujesz te 12 godz.
|
|
|
|
#223 |
|
Raczkowanie
|
przeczytałam przeczytałam
wiem co Wy jecie i jak świetnie Wam idzie i też tak chcę postaram sie poprawic, sa dni kiedy naprawde super mi idzie,jem duzo warzyw i w ogole ale czasami przez te alergie to nie mam pomyslow i jem Swiństwa,albo nic |
|
|
|
#224 |
|
Zadomowienie
|
Agus - No chciałabym zacząć właśnie od czegoś "lżejszego", kompletnie nie znam się na tym. Myślisz, że mogę spróbować? Zwłaszcza, że cena jest niska.
|
#225 |
|
Wtajemniczenie
|
1,5 naleśnika pełnoziarnistego ze szpinakiem i sosem pieczarkowo-grzybowym zjedzone
Pycha było Mega super że zjadłaś śniadanko ![]() Co do śniadanek, to może być. Dieta powinna być jak najbardziej prawidłowa, ale też dopasowana w miarę możliwości to tego jak żyjemy. Jeśli tylko będziesz jeść chociaż małe śniadanie przed pracą, to będzie w porządku. Lordi strasznie mało przytyłaś Suzzi jeszcze trochę i będziesz z nami w tabelce a my będziemy Ci zazdrościć szybkich spadków Bottega dzięki za wyjaśnienie Anulciak jakie crunchy kupujesz? ja ostatnio jem takie pyszne bananowo-czekoladowe .Szczurku tabelka malina Suzzi ale powiem Ci że bardzo ładnie się trzymasz z tymi kilogramami w ciąży ![]() Mega dobrze mówisz, warto słuchać a my lubimy pomagać Szczurku że co? już chcesz mnie z tabelki wykopywać? . Spoko, ja na razie tylko do 60kg, a później pomyślę czy 58 czy sobie odpuszczę. Przy 58 będzie BMI 20,1 I na pewno niżej nie zejdę.Slodkoostra staraj się ser jeść raz na jakiś czas, a nie codziennie. Tur a to zerknę do K Anulciak no obiad nie za ciekawy Manni serio przeczytałaś wszystkie części? o wow. No dieta bezglutenowa, to ciężko masz. Może kupuj chleb bezglutenowy? Manni - Twój jadłospis jest bardzo niedobry Czy takie ciastko nie zawiera glutenu?Są sklepy oferujące żywność bezglutenową. Chyba musisz się tam zaopatrzyć. Nie bardzo się znam co zawiera gluten a co nie. Ale nie raz mijam stanowisko z takimi produktami i na bank są nawet chleby. O widzisz, ryż możesz jeść. No i git . Są też makarony 100% żytnie, prawda? A mąka orkiszowa? To chyba też możesz (czy nie? ). Można samemu piec chlebek żytnio-orkiszowy Jakby tak pomyśleć to można chyba sporo wydumać
|
#226 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
miałam podobną sytuację jak Ty z dietą (też ćwiczenia, mało slodyczy, zero białego pieczywa i fast foodów a brak spadku), właśnie dołączyłam tu 3 dni temu i Dziewczyny mi pomagają z jadłospisem na pewno Tobie też pomogą Cytat:
Kurczę, we wszystkich 3 jadłospisach które skomponowałam białka mam dużo więcej, 80-120 g dziennie, węglowodanów za mało, tłuszczy trochę za dużo. Skomplikowane to układanie diety :P
|
|
|
#227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ten co pokazujesz nie wygląda na lekki chociaż mój kolega sportowiec ma wlasnie sklep z odzywkami jest zdania ze kobiety powinny brac te same spalacze co mezczyzni ale w mniejszych ilosciach ale therm line też jest fajny i lekki, tez bralam i niedrogi ![]() wiekszosc kapsułek z olimpu bierzesz 30 minut przed treningiem nie wiem jak z tym a ten mój tylko 10 poza tym jeśli nie masz problemów ze zdrowiem typu serducho, to możesz brac spalacze ja chcę teraz w białko zainwestować ![]() jadę niedługo na cardio |
|
|
|
|
#228 |
|
Raczkowanie
|
no chleb bezglutenowy próbowałam,ale jest jak dla mnie okropny i nie ma opcji,zebym się przyzwyczaiła,więc wolę już nie jeśc chlepa w ogole
mogę krążki ryżowe, wszystko kukurydziane też, więc coś tam można wydumać,ale pewnie,ze najłatwiej jest zjeśc ciastko (które oczywiście zawiera gluten ) musze jakoś poprestawiać sobie w głowie,ale ciągle wynajduję sama sobie wymówki chyba bardziej, niż myslę, własnymi siłami osiągnęłam nic i tyle
|
|
|
|
#229 |
|
Wtajemniczenie
|
mannijonnim: ile ci zajęło przeczytanie tego wszystkiego?
mam przepytać na wyrywki, żeby uwierzyć, że nie kłamiesz? za jadłospis mam ochotę wyrwać ci nogi z tyłka galaretka ok, fajnie, mało kalorii, dobrze robi na stawy .. ale to jak cię ściśnie chęć na słodkie, a nie jako drugie śniadanie.. praca w galerii handlowej to nic w porównaniu z tym, że dziewczyny pracują w służbie zdrowia tkaże tym bardziej mogłabyś brać ze sobą jedzenie. masz alergię, ale francuskie ciastko rano zjadłaś :P.. pisałaś, że przeczytałaś wszystkie części, to pewnie wiesz gdzie szukać jadłospisów, żeby móc się zainspirować. Martuszka: a skąd! tak samo, jak missmanhattan zajmiesz honorowe miejsce Silvia: awwww, miałam go w avatarze kiedyś ![]() Antunka: e tam, musztruje od razu.. tyrania to nie musztra też jestem z czekolady dumna :3Maxi: myślę, że większość będzie ją Manni zwać, jeśli nie zwieje nam ![]() macie, tabelka po edycjach. to czekam na przyszły tydzień i JEDZIEMY Z TYM KOKSEEEEEM ![]()
FORCE yourself to do things. FORCE yourself to get out of bed and practice. FORCE YOURSELF TO WORK. Edytowane przez thenerdqueen Czas edycji: 2013-01-29 o 19:09 |
|
|
|
#230 |
|
Raczkowanie
|
ostatnio ruchu nie ma,więc od czwartku czytałam,aż mi się w głowie zakręciło
możesz pytać, pewnie,ze czytałam jadłospisymale tak ogarnąć to wszystko w ciągu kilku dni,to chyba nie jest łatwa sztuka,więc wybaczcie,ze trochę pomalutku zaczynam rozumowaćgeneralnie niby wiem co i jak,ale jakos mam te chwile słabości i czasami jak zacznę myśleć o czymś słodkim,czekoladzie szczególnie to nie mogę się skoncentrować na niczym,wiem,ze jestem beznadziejnie słaba i moja wilna wola to jest tylko taka z nazwy;/ ale naprawdę chcę to zmienić i licze ,że z Waszą pomocą się uda jutro postaram się wymyślić jakiś porządny jadłospis i będziecie (mam nadzieje) ze mnie dumne![]() a teraz kupilam na kolacje 2 paróweczki cielęce, moze być? |
|
|
|
#231 |
|
Zadomowienie
|
Szczurku ale mnie na czerwono zaznaczyłaś (tzn. moje BMI)
---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Parówki na kolację??? LITOŚCI!!! Jest z tobą gorzej niż myślałam! Zero wiedzy na temat zdrowego żywienia. Parówki to sam tłuszcz! Nawet nie waż się ich jeść!---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Moje dzisiejsze menu: Śniadanie = 330 kcal Omlet (1 jajko, 2 łyżki mleka 0,5%, 1 łyżka mąki pełnoziarnistej, ½ łyżeczki cukru) = 160 kcal 70 g twarogu 0% = 65 kcal 70 g dżemu niskosłodzonego truskawkowego = 105 kcal II śniadanie = 130 kcal Jabłko = 100 kcal 2 suszone morele = 10 kcal Kawa z mlekiem = 20 kcal Obiad = 435 kcal 200 g pieczarek duszonych = 100 kcal 200 g fasolki szparagowej = 75 kcal 2 jajka = 160 kcal Olej = 90 kcal Cebula = 10 kcal Podwieczorek = 70 kcal Serek 0% o smaku owoców leśnych = 70 kcal Kolacja = 260 kcal 3 wafle ryżowe = 120 kcal 70 g wędzonej piersi z indyka = 100 kcal Sałata lodowa, papryka czerwona = 40 kcal W sumie 1225 kcal i zaliczony skalpel |
|
|
|
#232 |
|
Wtajemniczenie
|
Manni po tym co dziś jadłaś, parówki to jedna z najgorszych opcji. Jak jesteś parówkomaniakiem (jak ja) to pozwalaj sobie na nie w ramach nagrody raz na jakiś czas. Natomiast dziś już je sobie odpuść
|
#233 |
|
Raczkowanie
|
no oj ale na mnie krzyczycie
ale, pewnie mi się należy! no więc za późno, bo już te parówki zjadłam![]() ale od jutra mam nadzieję będzie lepiej |
|
|
|
#234 |
|
Wtajemniczenie
|
MAxi spokojnie
trzy oddechy Manni korzystaj sobie dla ułatwienia ze stronki http://www.tabele-kalorii.pl/ Będziesz wiedzieć ile co ma białka, a ile tłuszczu
|
#235 |
|
Raczkowanie
|
Maxi85 piękny jadłospis
może skorzystam, bo większośc nawet moge, jakoś duzo mi się wydaje,ze jecie ale dziwne to,ze tak złe mam podejście do jedzenia,a tak lubię jeśc
|
|
|
|
#236 |
|
Zadomowienie
|
Jak ktoś zasłuży to krzyczymy, z tobą na razie obchodzimy się łagodnie bo jesteś nowa. Później będziesz dostawać
, ![]() W parówkach ogólnie nie ma prawie wcale mięsa, jest sam tłuszcz. Jak chcesz CZASAMI zjeść parówkę to kupuj te z szynki, te w których jest 93 % mięsa. A byłaś taka głodna dlatego że zjadłaś bardzo małe śniadanie, II śniadanie, bardzo malutki obiad, nie zjadłaś chyba podwieczorku i dlatego byłaś po całym dniu taka głodna że rzuciłaś się na taki syf jakim są parówki ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- martuszka ja jestem bardzo bardzo spokojna. Przecież ja na Manni nie krzyczę, tylko staram jej się wytłumaczyć ![]() Ja też popełniałam błędy Pamiętasz z 1 dnia mojej diety moje kapuśniaczki z ciasta francuskiego ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Manni słońce |
|
|
|
#237 |
|
Wtajemniczenie
|
Maxi pamiętam
i teraz mi głupio, bo zobacz jak śmigasz ![]() ![]() Manni tu masz parówki
|
#238 |
|
Zakorzenienie
|
wwrocilam ze szklly z mlodym i padam na twarz...jutro mam rozprawe w sadze i juz sie boje...
Kolacja jajko i papryka. I 2 plasterki szynki. Ide sie wykompac i polozyc ![]() Thenerd nawet niewieddzialam ze juz mam"tylko" nadwage a nie juz otylosc super )A za tabelke |
|
|
|
#239 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#240 |
|
Wtajemniczenie
|
Anulciak rozprawę
coś przeskrobała? ![]() ![]() Maxi
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:59.

no więc zacznę jak należy:

od samego czytania o Waszym sukcesach niestety nie schudnę;/ więc może pomożecie? 

??

Do pracy można wziąźć na śniadanie bułkę razową z sałatą, drobiową szynką, pomidorem. Na 2 śniadanie można przygotować sobie owoc, jogurt, jest dużo możliwości. A gdzie pracujesz?
myslałam,ze galaretka jest super

o wow. No dieta bezglutenowa, to ciężko masz. Może kupuj chleb bezglutenowy?
). Można samemu piec chlebek żytnio-orkiszowy
miałam podobną sytuację jak Ty z dietą (też ćwiczenia, mało slodyczy, zero białego pieczywa i fast foodów a brak spadku), właśnie dołączyłam tu 3 dni temu i Dziewczyny mi pomagają z jadłospisem
za jadłospis mam ochotę wyrwać ci nogi z tyłka
galaretka ok, fajnie, mało kalorii, dobrze robi na stawy .. ale to jak cię ściśnie chęć na słodkie, a nie jako drugie śniadanie.. praca w galerii handlowej to nic w porównaniu z tym, że dziewczyny pracują w służbie zdrowia