|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 |
Rozeznanie
|
Dot.: Żony, Mamy, Wizażanki - rozgadane koleżanki PM2012
Hej dziewczyny po weekendzie. Ja sie musze pochwalić że w końcu aktywowałam się na nartach. Po piętnastu latach przerwy. Także jestem z siebie mega dumna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#242 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale fajnie miałaś..... co ja bym dała za krótki wypad na deskę ![]() ![]() Byłam na usg- na szczęście nie wygląda to tragicznie ale wesoło też nie jest. Zerwałam wiązania w kolanie- te boczne, mam zerwaną część przyczepów (nie znam się na tym) ![]() ![]() A i przy okazji dowiedziałam się, że mam "dziwną rzepkę" w kolanie- powinna "chodzić" po takim jakby zagłębieniu a u mnie "chodzi" obok- tak mam i już ale to powoduje przeciążenia stawu. Kurde jak nie urok to sraczka ![]()
![]() |
#243 |
Zakorzenienie
|
Magnusia - to na razie ze śmigania po stoku nici... oszczędzaj się.
Gawa - a gdzie jeździcie na stok? ale bym pojeździła... |
![]() ![]() |
![]() |
#244 |
Zakorzenienie
|
Magnusia
![]() Zamówiłam suknię! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Zakorzenienie
|
#246 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() super ![]()
![]() |
#247 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Boli Cię mocno??
![]() |
#248 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie też się zastanawiam jak się oszczędza- OK tańczyć nie będę, sportów wyczynowych też nie będę uprawiać ale czy to wystarczy? Nie wiem- do roboty chodzę i nie skaczę na jednej nodze ![]() ![]()
![]() |
#249 |
Rozeznanie
|
W niedzieliśmy na takim małym wyciągu w smoleniu, chyba coś koło 300m ale i tak początkowo byłam w strachu, no ale przy pomocy doświadczonego kuzyna szybko sobie przypomniałam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#250 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Kurcze ale mnie dzisiaj szefowa wkurzyła!!! wrrr!!!!!!! oczywiście dała mi mnóstwo roboty, powiedziała mi (wczoraj) co jest ważne, co mniej czy bardziej, poinstruowała mnie, że rzeczy mniej ważne odkładamy i zajmujemy się tylko tymi bardzo ważnymi...za idiotkę mnie ma?? No ale dobra, robie dzisiaj rzeczy TE BARDZO ważne a ona do mnie dlaczego jej czegoś tam nie zrobiłam (wczoraj to było mniej ważne). Oczywiście nasłuchałam się że powinnam byc bardziej samodzielna, że czekam tylko na gotowe polecenia (chyba do dzisiaj nie zdaje sobie sprawy co do końca robię- no ale tak to jest jak się rządzi zza biurka, nie wyjdzie się nawet do ludzi). Jeszcze mi powiedziała, że moje stanowisko pracy nie jest takie, że wychodzę sobie punkt 14.....muszę zostawać dłużej jak jest potrzeba, bo "Monia, nie pracujesz w kadrach, twoje stanowisko jest takie, że chocby nie wiem co się działo-nie wychodzisz punkt 14->musisz zostać dłużej". Czy Wy też tak macie?? Kurde mam w umowie jak byk napisane, że pracuję 8h i za tyle mam zapłacone!!! wiec z jakiej racji mam zostać dłużej?? za darmo oczywiście!! Aaaa....pomine fakt, że wszelkie moje zapytania, uwagi, tłuczenia zbywa:" Monika ty się nie unoś, spokojnie, nie podnoś głosu...". A mówię spokojnie..... ![]()
![]() |
#251 |
Rozeznanie
|
nie wiem w jakiej branży pracujesz ale nadeszły takie czasy i idą niestety jeszcze gorsze , że jeśli nie masz w zanadrzu jakiejś innej pracy to lepiej siedzieć cicho i wykonywać swoje polecenia. Oczywiście są branże gdzie można unosić się honorem ale jeśli w Twojej okolicy nie łątwo o pracę w Twojej dziedzinie to chyba jak posiedzsz 15 min dłużej dla samego odbębnienia i lepszego samopoczucia szefowej, nic złego się nie stanie
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- byłam dziś u ortopedy z wynikami usg- w sumie odetchnęłam. Mam tylko tak jak mówiłam nogę oszczędzać i nosić opaskę elastyczną i czekać aż się zrośnie ![]() ![]()
![]() |
#254 |
Zakorzenienie
|
Magnusia - to dobrze, że to nic tak poważnego, dbaj o siebie
Monika - o kurcze, no ja czasem zostaję w pracy ale oni mi płacą, a to się tak zbiera tu 10 min tam 30... przecież człowiek tez ma swoje życie poza pracą.... ehhh |
![]() ![]() |
![]() |
#255 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#256 |
Zakorzenienie
|
ha ha ha- ja jak pływam kraulem to bardziej przypomina to rozpaczliwca z prośbą o natychmiastową pomoc
![]()
#257 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Magnusia to ratownik będzie miał dobry akord ratując Ciebie ![]()
mój suwaczek [img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img] Edytowane przez monika860902 Czas edycji: 2013-01-29 o 19:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Zakorzenienie
|
Monika- praca nie jest najważniejsza, owszem to ważny aspekt życja ale nie najważniejszy! Szkoda, że pracodawcy nie zawsze to rozumieją- tak jakby rodzin nie mieli
a co do ratownika nie niem czy by dał radę się przebić przez te tumany wody, które wytwarzam pływając tym stylem ![]()
#259 |
Zakorzenienie
|
Monika - o ludzie to ci się nazbierało nadgodzin... szkoda, że nie można sobie zmienić szefa jak coś się nie podoba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#260 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mówisz , że aż tyle wody wytwarzasz?? spokojnie....z pewnością dałby sobie radę ![]()
![]() |
#261 | |||||
Zakorzenienie
|
Hej
jestem znów i ja, ostatnio rzadziej do was zaglądam ale nawet w pracy nie mam za bardzo kiedy. teraz postaram sie was nadrobić. Z nowinek to udało nam się znaleźć najemców na nasze mieszkanie. bo jak wiecie mieszkanie które remontujemy chcemy obecnie wynająć. biegne do klubu i was nadrobić. gratulacje ![]() ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Cytat:
![]() jaką ty wykonujesz pracę, jeśli to nie tajemnica. ja ze swoja mam od kilku dni lepsze układay (ciekawe jak długo) ale powiedziałam co myślę co mi się nie podoba no i dałam do zrozumienia że już wjednej pracy psychicznie nie dałam rady i dlatego tam już nie pracuje ![]() Może warto z twoją szefową tak pogadać. Ja mam niby też 8 h pracy ale mam świadomość że jako pośrednik czasem muszę zostać dłużej, ale zawsze jak potrzebuje to i mogę wcześniej wyjść. ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Cytat:
Ja w poprzednim roku podjęłam szybko decyzję o zmianie pracy i jak narazie pomimo nieidelanej szefowej nie żałuje. A dbać o swój interes trzeba nawet jak jest ciężko i źle na rynku. ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Cytat:
ooooo to tym bardziej bym się zastanowiła nad rozmową z szefową. Spokojnie przedstaw jej argumenty, swoje zdanie i zostaw ją z tym może to coś da. Ty też masz swoje życie. A płacone masz za 8 h. a nie za nadgodziny. ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Cytat:
O i w tym tkwi cały problem, że nie ma rodziny. Moja ma i czasem rozumie mnie że muszę coś załatwić dla siebie albo dla najbliższych. Zmykam bo zaraz zostanę przyłapana na robienbiu tego co nie trzeba w pracy
![]() |
#262 |
Zakorzenienie
|
Justyna, dzięki
![]() Są pewne buty ślubne, do których ślinię się już chyba od roku. Dzisiaj je kupiłam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#263 |
Rozeznanie
|
Rozmawiać zawsze można ale lepiej się nie stawiać specjalnie jeśli a swoje miejsce ma się 10 chętnych, Monika nie pisała w jakiej branży pracuje więc ciężko coś konkretnie doradzić. Ja mogę wyrazić opinię z perspektywy krk i tego co tu się dzieje na rynku pracy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
super ![]() a właśnie tak przy okazji- nie znacie kogoś kto szuka mieszkania do wynajęcia? Koleżanka ma do wynajęcia 2 pokoje w Wawce na tarchominie- w pełni urządzone i z meblami- tylko walizki wnosić ![]()
![]() |
#265 |
Zakorzenienie
|
o cichutko tutaj dzisiaj ... ja w końcu odespałam moje nocki i dziś rano wróciłam do żywych po kilkunastu godzinach snu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#266 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nogi bolały mnie przeokropnie. Więc warto pomyśleć nad jakąś alternatywą. ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
Dziś u mnie paskudnie wieje... Brr zimno. Ponadto planujemy z małżem w ten weekend troszkę odpocząć bo ostatnio ciągle siedzimy na mieszkaniu i coś tam kończymy. Jak definitywnie skończymy mieszkanie to wam wrzucę kilka fotek. Od razu mówię, że nie wygląda ono tak jakbyśmy chcieli ale nie ma co inwestować dla najemców ![]() ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Wpadłam jeszcze na moment ![]() zbliżają sie walentynki chciałabym zrobić małżowi jakąś miłą niespodziankę. Macie jakieś pomysły? czy w ogóle obchodzicie walentynki???
![]() |
#267 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja mojemu na walentynki chyba zrobię czekoladki - do każdej dołączę ozdobny bilecik z jakimś komplementem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#268 |
Rozeznanie
|
Jeśli chodzi o buty to ja posłuchałam małgoś i kupiłam na przebranie koturny, były równie wysokie co szpilki ( a możliwe że wyższe ) a stopa odetchnęła z ulgą. Koturny nie były jedynymi zapasowymi, koło 23 próbowałam zmienić ze szpilek na niższe sandałki ale podbicie już tak piekło że nie mogłam wytrzymać nawet w sporo niższych. Także koturny to najlepsze wyjście jeśli ktoś nie przyzwyczajony zasuwać na obcasach.
|
![]() ![]() |
![]() |
#269 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
o własnie- podpinam się do pytania ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Cytat:
ja miałam balerinki na zmianę i zmieniłam je z tego co pamiętam około 2 w nocy (a może i 3). Nie przeszkadzało mi, że sukienka jest trochę za długa bo i tak tańczyłam. Fakt, że ja miałam niższy obcas- taki ze 4 cm choć na co dzień biegam w szpilkach 10 cm ![]() Pomysł z koturnami jest bardzo dobry ![]()
![]() |
#270 |
Zakorzenienie
|
Gawa - teraz duma mnie rozpiera, że dobrą radą się podzieliłam, a ty wymieniłaś moje imię
![]() ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Magnusia - Nasza rocznica zaręczyn wypada dzień później ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:54.