|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Farmona Jantar odżywka do włosów???
Cytat:
![]() Tylko nie mam jeszcze dobrego sposobu na wtarcie go, wydajemi się ze nie dociera wszedzie
|
|
|
#1802 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja używam go tak samo jak innych wcierek/olejków do skalpu zawsze używałam - strzykawka 5ml i "pstrykam" wzdłuż przedziałków,potem masażyk głowy ![]() Bez zmywania, na noc. Jantar na DOZie za 8,60...a jeszcze 3 dni temu zamawiałam za 10,50 ale cóż, trzeba zrobić zapas, skoro tak wszędzie straszą wycofaniem albo zmianami...
|
|
|
|
|
|
#1803 |
|
Raczkowanie
|
Ostatnio wróciłam do Jantaru i zużyłam 2 butelki, robiąc te kilkudniowe przerwy. Używałam go dla zwiększenia porostu włosów i zauważyłam, że podczas tej przerwy gdy go nie używam, zaczynają wypadać mi włosy... wracam do wcierania - przestają. Kilka miesięcy temu też stosowałam tą odżywkę, ale wtedy nie zauważyłam nic takiego... Czym to może być spowodowane i czy któraś z was tak miała?
|
|
|
|
|
#1804 |
|
Zakorzenienie
|
Myję codziennie, wcieram po myciu.
|
|
#1805 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
, ale nie mam pojęcia dlaczego?
|
|
|
|
|
|
#1806 |
|
Raczkowanie
|
MirellamKoko
Ja wcieram Jantar codziennie wieczorem,zawartość buteleczki przelałam do opakowania po Seboradinie i spryskuje włosy. zadomowienie i takiktostam A to ciekawe? Ja u siebie w czasie przerw nie zaobserwowałam ,aby włosy zaczęły mi bardzie wypadać
|
|
|
|
|
#1807 |
|
Raczkowanie
|
no mi niestety ta odżywka nie pomogła, wręcz odwrotnie, jak już mi ładnie znikał łupież po oleju laurowym tak po tej odżywce zaczęło się swędzenie skóry, no i łupież zaczął powracać.. szkoda, nawet ładnie pachnie, myślałam że może mi włosy poodżywia po farbowaniu, że jakieś nowe wyrosną... trudno
aha, używałam kilka dni, tą nową wersję Edytowane przez beautygosiek Czas edycji: 2013-01-13 o 15:39 |
|
|
|
|
#1808 |
|
Raczkowanie
|
A mi się wydaje ze niedokładnie go aplikuje.. Psikam w różne miejsca na skore głowy a potem masuje, ale część odzywki przenosi się na długość włosów gdzieś do ok 10cm od skory. Też tak macie?
|
|
#1809 |
|
Ha ha ha ha ha
|
Jantar chyba nie dla mnie. Nic mi nie pomogło, plus chyba mi blakną włosy przy skórze głowy
|
|
|
#1810 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, Jantar ma rumianek, a rumianek może rozjaśniać
Nie raz w tym wątku było o tym.
|
|
|
|
|
#1811 | |
|
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
Ale wygląda to dziwnie i więcej włosów mi nie rośnie, więc smutek
|
|
|
|
#1812 |
|
Raczkowanie
|
Używam Jantar 16 dni [15 bo raz zapomniałam] i nie mam już ponad pół butelki, czy wam też tak szybko ubywa czy przesadzam?
|
|
#1813 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja używam też coś koło 15 dni i została mi 1/4 butelki odmierzam po 5ml na 1 aplikację i myślę, że to jest optymalna dawka... zatem nie przesadzasz,możesz nawet nieco zwiększyć ilość ![]() ---------- Dopisano o 02:11 ---------- Poprzedni post napisano o 02:09 ---------- Cytat:
Rozjaśnia przynajmniej ja też to zauważyłam... naturalne odrosty zrobiły sie jaśniejsze - ale mnie się to akurat baaardzo podoba
|
||
|
|
|
|
#1814 |
|
Raczkowanie
|
Ja niedługo koncze 1 serie ale efektów chyba żadnych nie widzę..
sprobuje teraz kozieradke
|
|
#1815 |
|
Konto usunięte
|
Ja butelkę Jantara zużyłam w niecałe 2 tygodnie
niestety nie jestem oszczędna i za dużo go zużywałam, bo na blogach czytałam, że ludzie używają wcierki przez 3 tygodnie i jeszcze im zostaje coś w butelce.następnym razem kupię 2 butelki i postaram się używać dobrze i ekonomicznie .
|
|
|
|
|
#1816 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj zakończyłam 1 butelkę Jantaru, brakło na na ost dzień kuracji
ale mogę uznać, że 1 seria zaliczona !!Przyrost taki sam jak zawsze - od ost farbowania, 31.12.12., urosły jakiś 1cm... do końca miesiąca może jeszcze do 1,5cm dorosną ale efekt zagęszczenia widoczny wyraźnie - mnóstwo kłujących kilkumilimetrowych bejbików i włosy jakies takie ładniejsze, błyszczące, wolniej sie przetłuszczające...mam nadzieje, że po kolejnej serii efekty będą bardziej powalające
|
|
|
|
|
#1817 |
|
Raczkowanie
|
A ja mam takie pytanie - pewnie bardzo banalne, ale nie krzyczcie
![]() chcę się tylko upewnić - Jantara wciera się na umyte i wilgotne włosy i nie spłukuje? Moje włosy mają tendencję do przetłuszczania i trochę się boję, że jak tego nie spłuczę to będę miała już tłuste.. Co myślicie o wcieraniu na noc na suche włosy (ale takie już lekko przetłuszczone) ? Kurka, sama nie wiem jak się za to zabrać
|
|
#1818 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1819 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Też mam przetłuszczające włosy, myję codziennie- on mi przyspiesza przetłuszczanie w tym sensie, że jeśli np. wetrę Jantara w poniedziałek wieczorem, we wtorek odpuszczę sobie mycie, bo np. w środę nigdzie nie wychodzę, ale we wtorek wieczorem i tak wetrę pomimo niemycia włosów to w środę rano obudzę się z baaaardzo przetłuszczonymi włosami, gdzie normalnie by to nastąpiło koło połowy dnia w środę Ale do wieczora do wtorku są zawsze ładne
|
|
|
#1820 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#1821 |
|
Konto usunięte
|
Ja swojego jantara zamawiałam w aptece, i znowu muszę go kupić... nie wiem czy balsam Babydream fur mama, ktorym myje wlosy wywolal u mnie lupiez... Jantar zawsze go zwalczał poza tym włosy wolniej się przetłuszczały.
|
|
|
|
|
#1822 |
|
Raczkowanie
|
Ja właśnie jestem po kuracji
zostało 1/4 butelki dwa dni ominęłam [zapomniało mi się :P] nie wiem czy są efekty ;] zobaczę po drugiej kuracji jak mi odrost pójdzie bo 31 idę na fryzjera i 31 zaczynam drugą kurację i będę miała jakieś odniesienie pozdrawiam
|
|
#1823 |
|
Zakorzenienie
|
Za parę dni dobiję dna pierwszej butelki. Druga juz czeka, jednak mam dylemat... Wydaje mi się, że wypada mi znów więcej włosów, a jedyną rzeczą, jaką zmieniłam w pielęgnacji, to wprowadzenie jantaru właśnie. Nie wiem, czy dalej wcierać, czy odstawić/zrobić przerwę. Jeśli tak, to chyba zaparzę w końcu kozieradkę, jednakże wydaje mi się, że skoro już zaczęłam, to dobrze wybrać kolejną butelkę, bo po jednej wątpliwa sprawa na powalające efekty [a przynajmniej w przypadku takim, jak mój]. Co do baby hair,to mam ich tropchę, ale to efekty innych preparatów i [na szczęście], raczej regularnie mam nowy wysyp
Spróbuję jednak dalej, nadal zależy mi na zagęszczaniu i odbudowie tego, co utraciłam.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1824 |
|
Raczkowanie
|
po ile u was jest ta odżywka? w moim sklepiku na półce 12,6.
|
|
|
|
|
#1825 |
|
Raczkowanie
|
u mnie po 9.90 w wispolu, ale czekam na promocję żeby zrobić zapasy (wtedy jest jakoś po 7)
|
|
#1826 |
|
Zadomowienie
|
Kupiłam Jantarka w Krakowie na Dlugiej, niestety nie pamiętam ile kosztował:/
Zastanawiam się kiedy go najlepiej nakladać, teraz wcieram go wieczorem w skalp a rano myje (albo i nie )włoski. Tylko że ja 4 razy w tygodniu ćwiczę i te włosy sa potem po prostu przepocone i wilgotne (wiem, paskudne). Czy wcieranie Jantara w takie przepocone i, jakby na to nie patrzeć brudne włosy ma sens? Nie chce wcierać rano po myciu bo nie lubię żadnych wcierek na mokre włosy - nie czuję gdzie już dotarła odżywka a gdzie nie
Walczę o długie włosy! ![]() Piję drożdże od 18.12.2012 Jantar od 22.01.2013 CP od 26.01.2013 Sesa, Nafta, Vatika i inne dobroci - szukam swojego KWC Zrzucam tłuszczyk - od 07.01.2013 Start 70kg Jest 66 kg ![]() Cel 63 kg |
|
|
|
|
#1827 |
|
Rozeznanie
|
Hej, a orientuje sie ktos gdzie mozna teraz stacjonarnie kupic Jantara Lodzi?
|
|
|
#1828 |
|
Zadomowienie
|
16.01 zaczęłam stosowanie wcierki jednak moja metoda stosowania chyba nie jest do końca dobra i mam wrażenie, że więcej specyfiku ląduje na włosach niż na skórze głowy
o efektach na razie nie mówię ale liczę na zagęszczenie włosów, bo mam ich pięć na krzyż
|
|
|
|
|
#1829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Całkiem dobrze radzi sobie także atomizer po sprayu unoszącym włosy u nasady nivea, gdyż jest dość wąski i można go nawet dobrze nakierować na skalp. Edytowane przez EbonyLuna Czas edycji: 2013-01-30 o 14:06 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:16.

36...-40-41-42-...-65 

ale cóż, trzeba zrobić zapas, skoro tak wszędzie straszą wycofaniem albo zmianami...
, ale nie mam pojęcia dlaczego?
Ja u siebie w czasie przerw nie zaobserwowałam ,aby włosy zaczęły mi bardzie wypadać

odmierzam po 5ml na 1 aplikację i myślę, że to jest optymalna dawka... zatem nie przesadzasz,możesz nawet nieco zwiększyć ilość
niestety nie jestem oszczędna i za dużo go zużywałam, bo na blogach czytałam, że ludzie używają wcierki przez 3 tygodnie i jeszcze im zostaje coś w butelce.
ale mogę uznać, że 1 seria zaliczona !!