|
|
#271 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Śląskie Panny Młode cz.III
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#272 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Byliśmy dziś oglądac/wybierac obrączki... Najpierw Kruk, potem Apart. W Kruku było ok, tylko mamy odmienne zdania co do modelu - Tż woli klasyczne http://wkruk.pl/product-pol-2319616-...I-PROMESA.html z kolei do mnie bardziej przemawiały te http://wkruk.pl/product-pol-2319611-...KI-BORMIO.html Ustaliliśmy póki co, że ja wezme 4 mm a on 5 mm. A w Aparcie porażka... Obsługa niezbyt pomocna, pana który nas obsługiwał musiał byc ciągniety za język. Zmierzyliśmy 1 klasyczny model i stwierdziliśmy, że nic tam po nas. Chyba zdecydujemy się na Kruka, bo mamy tam 10% rabatu, a skoro pewnie wybierzemy cos klasycznego, to warto skorzystać... A Wy już coś macie na oku jeżeli chodzi o obrączki? |
|
|
|
|
|
#273 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
szczególnie jeśli chodzi o klasyczny wzór....mieliśmy własne złoto, więc płaciliśmy tylko za robociznę. Okazuje się że wystarczy kilka niechcianych, zerwanych łańcuszków i już się uzbiera.
|
|
|
#274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#275 |
|
Zadomowienie
|
no, liczą sobie, my za całą papeterię daliśmy niecałe 200 zł - zaproszenia (ok 40) łącznie z dodatkowymi, karteczki do podziękowań i wizytówki.
|
|
#276 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale zawsze mi się wydawało, że to kupa roboty ze stworzeniem takich obrączek... może mi rozjaśnicie
|
|
|
|
|
|
#277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My zamawialiśmy u małego jubilera, który ma własną pracownię ale nie mieliśmy swojego złota. Za obrączki, które w sieciówce kosztowały 2200zł daliśmy 1200zł ![]() na pewno jest kupa roboty ze zrobieniem obrączek ale to przecież właśnie złotnicy je robią
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-01-27 o 20:00 |
|
|
|
|
|
#278 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no i nie wiem jak wygląda dokładnie proces produkcji, ważne że obrączki są śliczne załączam zdjęcie, a co mi tam
Edytowane przez maly_czlowieczek Czas edycji: 2013-01-27 o 20:02 |
|
|
|
|
|
#279 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A możesz podać namiary (może być na priv)? ![]() Cytat:
![]() My też mieliśmy swoje złoto więc tylko niewiele dopłaciliśmy za robociznę - moim zdaniem lepiej kupować u lokalnych jubilerów, szczególnie jeśli ma się swoje złoto niż w sieciówkach.
Edytowane przez Maadzialenaa Czas edycji: 2013-01-27 o 20:10 |
||
|
|
|
|
#280 |
|
Zakorzenienie
|
Może uda mi się znaleźć, to było prawie 2 lata temu
![]() edit: mam ale widzę, że nie ma teraz wystawionych zaproszeń: http://allegro.pl/show_user.php?uid=6155481 Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-01-27 o 20:11 |
|
|
|
|
#281 | ||
|
Zakorzenienie
|
nie pamiętam gdzie masz wesele, ale jak patrzę na Twoją lokalizację po awatarem, to polecam serdecznie cukiernię Gryc z Sosnowca
![]() przepyszny tort i ciasta, ceny bardzo w porządku, ogólnie wszystko super Cytat:
wystawiają też na Allegro i przez All właśnie kupowałam Bardzo dobra jakość i dobre ceny Moja siostra właśnie w tym tygodniu też od nich zamówiła (a zamawiała też próbki z tej Amelii ale jakość wykonania była średnia) Cytat:
u małych jubilerów się najbardziej opłaca, a już jak się ma swoje złoto to w ogóle wychodzą czasami śmieszne ceny
|
||
|
|
|
|
#282 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Czy któraś z Was może się jeszcze wypowiedzieć w tym temacie?
|
|
|
|
#283 |
|
Zadomowienie
|
O, moja Pani od zaproszeń zmieniła profil na allegro, ale jest, więc polecam http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=26856564
|
|
#284 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do cukierni, również polecam GRYC, zamawiałam tam ciasto teściowej na urodziny, przepyszny tort, delikatny i puszysty. Ponadto polecam cukiernię "Pinocy" w Lędzinach, z ciasta weselnego byliśmy bardzo zadowoleni, również lekkie i smaczne.
Co do obrączek jak będę w domu, wrzucę zdjęcie moich
Edytowane przez betty0502 Czas edycji: 2013-01-28 o 10:23 |
|
|
|
|
#285 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#286 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#287 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Odnośnie zaproszeń mówisz, że średnio z amelia wedding? Również zamawiałam u nich próbki, nie były jakieś powalające, ale podejrzewam, że próbki są odrzutami... Cytat:
![]() Apart ma w nosie klientów, byliśmy kiedyś ale Pani z wielka łaską podawała nam obrączki, po paru wyszliśmy... W końcu nie za darmo dają obrączki... ale za ciężkie pieniądze... Zdecydowaliśmy się na Yes
|
|||
|
|
|
|
#288 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#289 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie
![]() http://www.yes.pl/44423-zlote-obracz...Z-R04-OBR-901D Na razie tak wstępnie, ale zawsze pierwszy wybór zostanie tym ostatecznym choć pewnie pooglądamy jeszcze inne w innych firmach Apart omijam szerokim łukiem
|
|
|
|
|
#290 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie, zupełnie wypadło mi z głowy z tymi obrączkami, przepraszam, dzisiaj wrzucę
wczoraj późno wróciłam, później piekłam ciasto i zapomniałam...
|
|
|
|
|
#291 |
|
Raczkowanie
|
Helo...
Panie z Apartu rzeczywiście niesympatyczne, mało pomocne wogóle gwiazdy, którym klient przeszkadza. Dziewczyny Wasze obrączki super - ja też pomyślałam żeby może odwiedzić lokalnych złotników, słyszałam że i tak zrobią prawie każdy model a cena będzie ok 40% niższa. |
|
|
|
|
#292 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny,
potwierdzam odnośnie obrączek, aby rozejrzeć się za sprawnym jubilerem ![]() Polecam tym bardziej, że wykona wg dowolnego wzoru, uwzględniając przy tym wszelkie uwagi, zachcianki, kaprysy |
|
|
|
|
#293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#294 |
|
Rozeznanie
|
My się też wczoraj z TŻ przeszliśmy po jubilerach "lokalnych". Po zobaczeniu cen na stronach Apart/Yes/itd chciało mi się śmiać, bo jubiler nam powiedział, że jeśli doniesiemy swoje złoto (cnm 10 gram) to on nam obrączki zrobi za...300 zł i to jakie chcemy. Hahaha a tutaj dyskusje się toczą w rzędach parotysięcznych. Jeśli byśmy nie mieli swojego złota to mówili, że koszt wykonania jednej to paręset złotych (nie pamiętam niestety ile dokładnie, coś koło 600, ale na pewno nie więcej niż 1000). I można wydziwiać do woli z fasonami, zrobią jakie tylko się chce.
Te wszystkie duże firmy jubilerskie dorabiają się na czystym złodziejstwie, taki wniosek wczoraj wyciągnęliśmy z naszej wycieczki. A tak poza obrączkami...jakie macie nastroje w domu podczas przygotowań? Atmosfera jest napięta? Bo u mnie wszyscy chcą dobrze, ale te przygotowania wywołują takie emocje, że niemal KAŻDA weselna rozmowa kończy się albo awanturą albo cnm sprzeczką wśród domowników. Chciałabym, żeby już się to skończyło, też tak macie? |
|
|
|
|
#295 |
|
Raczkowanie
|
Dosłownie jest to samo ... jakaś masakra , każdy wymyśla coś innego . A jak już ja coś powiem to w ogóle . A na temat sukienki na poprawiny to już nie zaczynam nawet dyskusji , kazdy doradza , oglada i w ogole... jakiś dramat . Narazie od Pon cisza.......
Razem od 17.08.2007 r. Zaręczeni od 08.04.2011 r. Ślubujemy 20.07. 2013r. ![]() Dzieciństwo jest królestwem, w którym nikt nie umiera. Edytowane przez Laacroossee Czas edycji: 2013-01-29 o 17:25 Powód: ;p |
|
|
|
|
#296 |
|
Zadomowienie
|
U mnie spokojnie. Rodzice dali nam wolną rękę - mimo, że większość kosztów wesela pokrywają oni. Jeśli mam wątpliwości to się radzę czy rodziców czy rodzeństwa; czasem wezmę ich zdanie pod uwagę, czasem nie. Nawet jesli chodzi o buty czy obrączki to zbieram opinie - bardziej z czystej ciekawości. Póki co wszystko co wybraliśmy bardzo podoba się naszym rodzinom i chyba w jakiś sposób nam zaufali. Wiele pomysłów wiąże się z dużym zaskoczeniem u nich, ale to raczej na wielki +
|
|
|
|
|
#297 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam takiego osobnika w domu, moją mamę, która ma mnóstwo dobrych pomysłów, ale jeśli mój pomysł jest inny to nie bierze go pod uwagę. Tak miałam na przykład z zaproszeniami. Postanowiliśmy zrobić swój projekt, żeby to było takie "nasze". Były dwie główne koncepcje dekoracyjne. Pierwsza się nie spodobała TŻtowi, więc ją odrzuciłam, bo przecież nie będę nic wbrew niemu robić. Druga koncepcja podobała mi się tak samo jak pierwsza. Aaaale mojej mamie podobała się tylko pierwsza. I tak cisnęła tą wersję, tak ciągle coś wymyślała i mi wpychała, że po prostu przestałam z nią rozmawiać i pokazałam jej dopiero gotowy efekt według mojego pomysłu. Dopiero wtedy odpuściła, ale czasem jeszcze jakieś komentarze rzuca. Przykre to jest, bo czego bym nie wymyśliła to od razu jest poddane starannej krytyce (nie mówię, że to złe), ale moja mama zachowuje się po prostu jak jakaś wyrocznia. Jak jej się nie spodoba coś, to w ogóle nie ma dyskusji! Muszę zacząć działać na własną rękę i jej pokazywać po prostu tylko gotowe efekty bo chyba zwariuję.
|
|
|
|
|
#298 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u mnie może na samym początku z mamą tak było - to chyba przez niecałkowite zaufanie do nas. Ale jak zobaczyła jakieś ciekawe pomysły i naszą zaradność w załatwianiu wszystkiego, to przestała być "natarczywa". I tak wychodzę z założenia, że to NAM ma się najbardziej podobac, mamy czuc się dobrze w tym dniu i przy wręczaniu zaproszeń. Co z tego, że mama, ciocia, babcia, teściowa będzie super mega zadowolona, jak my nie będziemy... nie wyobrażam sobie tego.
|
|
|
|
|
|
#299 |
|
Zakorzenienie
|
Laski!!
Jeestem wariatka kupiłam sobie buty przez neta a miałam tego nigdy nie robić bo się bałam slubne of course
|
|
|
|
|
#300 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:38.

te białe z czerwoną kokardą...