Śląskie Panny Młode cz.III - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-27, 16:00   #271
betty0502
Wtajemniczenie

GG do betty0502
Dot.: Śląskie Panny Młode cz.III

Cytat:
Napisane przez Słodkaaa Pokaż wiadomość
Hello

W temacie zaproszeń, My już wybraliśmy, zamawiamy chyba w kwietniu? No, właśnie jak myślicie?

http://www.amelia-wedding.pl/belisa/...ge/72?sef=hcfp te białe z czerwoną kokardą...
Miały być takie http://www.amelia-wedding.pl/brenet z czerwonym kamykiem, ale zamówiliśmy próbkę, i ten apiera taki cienki i giętki jest...

P.S. zastanwiamy się też nad takimi podziękowaniami http://www.amelia-wedding.pl/podziekowania/31, oczywiście bez zdjęcia, tylko jakiś kwiatek, data, nasze imiona i , ze dziekujemy

Świadkowa stwierdziła, że jej sie to średnio podoba...

Drugi pomysł to pudeleczka takie jak te http://www.amelia-wedding.pl/podziekowania (takie prostokątne stojące)oczywiście w desen zaproszeń plus w środku żelki Haribo

Które lepsze, co myslicie?
Podobają mi się te z kokardką a co do podziękowań wybrałabym pudełeczka z żelkami

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Cytat:
Pewnie zaproszenia będą te z kokardą. Biały papier i czerwona kokarda. Zresztą uważam, że zaproszenia do najmniejszy problem...

A te żelki hmm, sama nie wiem, nie zastanawiałam się a co proponujesz, bo w sumie wrzucić tak do pudełka to chyba mało higieniczne...

Prosze aby o magnesach wypowiadały się tez pozostałe dziewczyny

AHA, jak uważacie, załózmy ze wybralismy magnesy.... i jak? na pare jeden, czy dla każdego gościa osobno, niezaleznie czy para czy nie... ?
Bo z pudełkami z żelkami to wiadomo jedno na głowę
Pomysł z żelkami
betty0502 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-27, 16:05   #272
madziocha
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez betty0502 Pokaż wiadomość

Pomysł z żelkami
To nie jest głupie, bo żelki po kilku dniach bez opakowania twardnieją...

Byliśmy dziś oglądac/wybierac obrączki... Najpierw Kruk, potem Apart. W Kruku było ok, tylko mamy odmienne zdania co do modelu - Tż woli klasyczne http://wkruk.pl/product-pol-2319616-...I-PROMESA.html z kolei do mnie bardziej przemawiały te http://wkruk.pl/product-pol-2319611-...KI-BORMIO.html Ustaliliśmy póki co, że ja wezme 4 mm a on 5 mm. A w Aparcie porażka... Obsługa niezbyt pomocna, pana który nas obsługiwał musiał byc ciągniety za język. Zmierzyliśmy 1 klasyczny model i stwierdziliśmy, że nic tam po nas. Chyba zdecydujemy się na Kruka, bo mamy tam 10% rabatu, a skoro pewnie wybierzemy cos klasycznego, to warto skorzystać...
A Wy już coś macie na oku jeżeli chodzi o obrączki?
madziocha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-27, 16:29   #273
maly_czlowieczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziocha Pokaż wiadomość

Byliśmy dziś oglądac/wybierac obrączki... Najpierw Kruk, potem Apart. W Kruku było ok, tylko mamy odmienne zdania co do modelu - Tż woli klasyczne http://wkruk.pl/product-pol-2319616-...I-PROMESA.html z kolei do mnie bardziej przemawiały te http://wkruk.pl/product-pol-2319611-...KI-BORMIO.html Ustaliliśmy póki co, że ja wezme 4 mm a on 5 mm. A w Aparcie porażka... Obsługa niezbyt pomocna, pana który nas obsługiwał musiał byc ciągniety za język. Zmierzyliśmy 1 klasyczny model i stwierdziliśmy, że nic tam po nas. Chyba zdecydujemy się na Kruka, bo mamy tam 10% rabatu, a skoro pewnie wybierzemy cos klasycznego, to warto skorzystać...
my wybraliśmy lokalnego jubilera i jesteśmy zadowoleni szczególnie jeśli chodzi o klasyczny wzór....mieliśmy własne złoto, więc płaciliśmy tylko za robociznę. Okazuje się że wystarczy kilka niechcianych, zerwanych łańcuszków i już się uzbiera.
Stary 2013-01-27, 18:39   #274
Anev0
Zakorzenienie

Cytat:
Za projekt nic nie płacimy, bo wybraliśmy takie, które wg nas nie wymaha zmian - zmiana tekstu itp jest bezpłatna. A zaproszeń bierzmy tylko 30.
Wg nas warto - widzieliśmy próbkę
chyba że tak, mnie osobiście aż tak nie użekły nie wiem czemu chyba patrze przez pryzmat 350 zł

Ślub

ŻONKA
Anev0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-27, 19:42   #275
maly_czlowieczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anev0 Pokaż wiadomość
chyba że tak, mnie osobiście aż tak nie użekły nie wiem czemu chyba patrze przez pryzmat 350 zł
no, liczą sobie, my za całą papeterię daliśmy niecałe 200 zł - zaproszenia (ok 40) łącznie z dodatkowymi, karteczki do podziękowań i wizytówki.
Stary 2013-01-27, 19:47   #276
lupinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maly_czlowieczek Pokaż wiadomość
my wybraliśmy lokalnego jubilera i jesteśmy zadowoleni szczególnie jeśli chodzi o klasyczny wzór....mieliśmy własne złoto, więc płaciliśmy tylko za robociznę. Okazuje się że wystarczy kilka niechcianych, zerwanych łańcuszków i już się uzbiera.
no właśnie my chcemy zrobić podobnie, chociaż jeszcze się nigdzie nie wybraliśmy popytać, jak to teraz wygląda... ale np. to własne złoto oddaje się w rozliczeniu? czy na przetopienie? bo zastanawiam się, czy nie podają bardzo zaniżonej wartości takiego przyniesionego złota (tzn. i tak nic mi teraz po starych zawieszkach, których już lata nie noszę) i gdzie Ci jubilerzy mają warsztaty do "robienia" tych obrączek... w sumie nie powinnam się pewnie wypowiadać, bo jestem zielona w temacie ale zawsze mi się wydawało, że to kupa roboty ze stworzeniem takich obrączek... może mi rozjaśnicie
lupinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-27, 19:52   #277
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lupinka Pokaż wiadomość
no właśnie my chcemy zrobić podobnie, chociaż jeszcze się nigdzie nie wybraliśmy popytać, jak to teraz wygląda... ale np. to własne złoto oddaje się w rozliczeniu? czy na przetopienie? bo zastanawiam się, czy nie podają bardzo zaniżonej wartości takiego przyniesionego złota (tzn. i tak nic mi teraz po starych zawieszkach, których już lata nie noszę) i gdzie Ci jubilerzy mają warsztaty do "robienia" tych obrączek... w sumie nie powinnam się pewnie wypowiadać, bo jestem zielona w temacie ale zawsze mi się wydawało, że to kupa roboty ze stworzeniem takich obrączek... może mi rozjaśnicie
Czasem w rozliczeniu a czasem powiedzą Ci, że potrzebują 12g złota i za robociznę np. 300zł i już. Ew. jak złota zostanie to mniej dopłaty
My zamawialiśmy u małego jubilera, który ma własną pracownię ale nie mieliśmy swojego złota. Za obrączki, które w sieciówce kosztowały 2200zł daliśmy 1200zł

na pewno jest kupa roboty ze zrobieniem obrączek ale to przecież właśnie złotnicy je robią

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2013-01-27 o 20:00
XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-27, 19:59   #278
maly_czlowieczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lupinka Pokaż wiadomość
Nasz jubiler brał w rozliczeniu, nie przetapiał, tylko liczy się np. 15% utraty przy przeróbce - trzeba oczyścić złoto itd, no i my mieliśmy łączone żółte i białe

no i nie wiem jak wygląda dokładnie proces produkcji, ważne że obrączki są śliczne załączam zdjęcie, a co mi tam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg obrączki.jpg (29,1 KB, 50 załadowań)

Edytowane przez maly_czlowieczek
Czas edycji: 2013-01-27 o 20:02
maly_czlowieczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-27, 20:07   #279
Maadzialenaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Ja zamawiałam od jakiejś babki na all, byłam bardzo zadowolona Najpierw zamówiłam sobie próbki a później już złożyłam zamówienie na zaproszenia
A możesz podać namiary (może być na priv)?

Cytat:
Napisane przez Oriflame_Rybnik Pokaż wiadomość
Ja zamawiałam na allegro

Cytat:
Nasz jubiler brał w rozliczeniu, nie przetapiał, tylko liczy się np. 15% utraty przy przeróbce - trzeba oczyścić złoto itd, no i my mieliśmy łączone żółte i białe

no i nie wiem jak wygląda dokładnie proces produkcji, ważne że obrączki są śliczne załączam zdjęcie, a co mi tam
My mamy bardzo podobne tylko są całe z białego złota, a ten paseczek w środku z różowego, a tak to identyk
My też mieliśmy swoje złoto więc tylko niewiele dopłaciliśmy za robociznę - moim zdaniem lepiej kupować u lokalnych jubilerów, szczególnie jeśli ma się swoje złoto niż w sieciówkach.

Edytowane przez Maadzialenaa
Czas edycji: 2013-01-27 o 20:10
Maadzialenaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-27, 20:09   #280
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maadzialenaa Pokaż wiadomość
Może uda mi się znaleźć, to było prawie 2 lata temu

edit: mam ale widzę, że nie ma teraz wystawionych zaproszeń: http://allegro.pl/show_user.php?uid=6155481

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2013-01-27 o 20:11
XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-27, 20:15   #281
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
A oprócz Marysieńki znasz coś godnego uwagi?
nie pamiętam gdzie masz wesele, ale jak patrzę na Twoją lokalizację po awatarem, to polecam serdecznie cukiernię Gryc z Sosnowca
przepyszny tort i ciasta, ceny bardzo w porządku, ogólnie wszystko super

Cytat:
Napisane przez Maadzialenaa Pokaż wiadomość
PM-ki gdzie zamawiałyście swoje zaproszenia? Mi się podobają z Amalii, ale tyle jest negatywnych opinii, że już sama nie wiem :/
ja zamawiałam z tej firmy http://www.mart-pracownia.pl/
wystawiają też na Allegro i przez All właśnie kupowałam
Bardzo dobra jakość i dobre ceny
Moja siostra właśnie w tym tygodniu też od nich zamówiła (a zamawiała też próbki z tej Amelii ale jakość wykonania była średnia)
Cytat:
popieram u małych jubilerów się najbardziej opłaca, a już jak się ma swoje złoto to w ogóle wychodzą czasami śmieszne ceny

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-27, 21:07   #282
Maadzialenaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Może uda mi się znaleźć, to było prawie 2 lata temu

edit: mam ale widzę, że nie ma teraz wystawionych zaproszeń: http://allegro.pl/show_user.php?uid=6155481
Szkoda, ale dzięki

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
nie pamiętam gdzie masz wesele, ale jak patrzę na Twoją lokalizację po awatarem, to polecam serdecznie cukiernię Gryc z Sosnowca

ja zamawiałam z tej firmy http://www.mart-pracownia.pl/
wystawiają też na Allegro i przez All właśnie kupowałam
Bardzo dobra jakość i dobre ceny
Moja siostra właśnie w tym tygodniu też od nich zamówiła (a zamawiała też próbki z tej Amelii ale jakość wykonania była średnia)

popieram u małych jubilerów się najbardziej opłaca, a już jak się ma swoje złoto to w ogóle wychodzą czasami śmieszne ceny
Dzięki, w amelii jest co prawda większy wybór, ale naprawdę trochę się ich boję
Czy któraś z Was może się jeszcze wypowiedzieć w tym temacie?

Stary 2013-01-27, 21:35   #283
maly_czlowieczek
Zadomowienie

O, moja Pani od zaproszeń zmieniła profil na allegro, ale jest, więc polecam http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=26856564
Stary 2013-01-28, 10:21   #284
betty0502
Wtajemniczenie

GG do betty0502

Co do cukierni, również polecam GRYC, zamawiałam tam ciasto teściowej na urodziny, przepyszny tort, delikatny i puszysty. Ponadto polecam cukiernię "Pinocy" w Lędzinach, z ciasta weselnego byliśmy bardzo zadowoleni, również lekkie i smaczne.

Co do obrączek jak będę w domu, wrzucę zdjęcie moich

Edytowane przez betty0502
Czas edycji: 2013-01-28 o 10:23
Stary 2013-01-28, 10:48   #285
madziocha
Zadomowienie

Cytat:

Co do obrączek jak będę w domu, wrzucę zdjęcie moich
To ja czekam
Ciekawe jak u nas skończy się sprawa obrączek.
Stary 2013-01-28, 11:38   #286
Maadzialenaa
Zadomowienie

Cytat:
O, moja Pani od zaproszeń zmieniła profil na allegro, ale jest, więc polecam http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=26856564
Dzięki

Stary 2013-01-28, 20:09   #287
Słodkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Podobają mi się te z kokardką a co do podziękowań wybrałabym pudełeczka z żelkami

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Pomysł z żelkami
Bardzo dziękuję za pomysł z żelkami, na pewno rozważymy

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość

Dzięki za podpowiedź z cukiernią, rozejrzę się
Odnośnie zaproszeń mówisz, że średnio z amelia wedding? Również zamawiałam u nich próbki, nie były jakieś powalające, ale podejrzewam, że próbki są odrzutami...

Cytat:

Właśnie, twardnieją dlatego pomysł z żelkami w opakowaniu jest super...

Apart ma w nosie klientów, byliśmy kiedyś ale Pani z wielka łaską podawała nam obrączki, po paru wyszliśmy... W końcu nie za darmo dają obrączki... ale za ciężkie pieniądze...

Zdecydowaliśmy się na Yes
Słodkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 20:25   #288
madziocha
Zadomowienie

Cytat:

Apart ma w nosie klientów, byliśmy kiedyś ale Pani z wielka łaską podawała nam obrączki, po paru wyszliśmy... W końcu nie za darmo dają obrączki... ale za ciężkie pieniądze...

Zdecydowaliśmy się na Yes
A pochwalisz się jaki model wybraliście?
Stary 2013-01-28, 20:30   #289
Słodkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
A pochwalisz się jaki model wybraliście?
Pewnie

http://www.yes.pl/44423-zlote-obracz...Z-R04-OBR-901D

Na razie tak wstępnie, ale zawsze pierwszy wybór zostanie tym ostatecznym choć pewnie pooglądamy jeszcze inne w innych firmach Apart omijam szerokim łukiem
Stary 2013-01-29, 10:59   #290
betty0502
Wtajemniczenie

GG do betty0502

Witajcie, zupełnie wypadło mi z głowy z tymi obrączkami, przepraszam, dzisiaj wrzucę wczoraj późno wróciłam, później piekłam ciasto i zapomniałam...
Stary 2013-01-29, 11:31   #291
GossiaW2
Raczkowanie

Helo...
Panie z Apartu rzeczywiście niesympatyczne, mało pomocne wogóle gwiazdy, którym klient przeszkadza.
Dziewczyny Wasze obrączki super - ja też pomyślałam żeby może odwiedzić lokalnych złotników, słyszałam że i tak zrobią prawie każdy model a cena będzie ok 40% niższa.
GossiaW2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-29, 12:09   #292
e s
Raczkowanie

Hej dziewczyny,
potwierdzam odnośnie obrączek, aby rozejrzeć się za sprawnym jubilerem Koszt moich obrączek w jubilerskich sieciówkach 6-7 tys, wykonanie u małego jubilera 3600zł
Polecam tym bardziej, że wykona wg dowolnego wzoru, uwzględniając przy tym wszelkie uwagi, zachcianki, kaprysy
e s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-29, 13:57   #293
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez GossiaW2 Pokaż wiadomość
Helo...
Panie z Apartu rzeczywiście niesympatyczne, mało pomocne wogóle gwiazdy, którym klient przeszkadza.
Dziewczyny Wasze obrączki super - ja też pomyślałam żeby może odwiedzić lokalnych złotników, słyszałam że i tak zrobią prawie każdy model a cena będzie ok 40% niższa.
ja robiłam u złotnika model z apartu z 3 diamencikami - różnica w cenie kolosalna!

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-29, 17:21   #294
nutik
Rozeznanie

My się też wczoraj z TŻ przeszliśmy po jubilerach "lokalnych". Po zobaczeniu cen na stronach Apart/Yes/itd chciało mi się śmiać, bo jubiler nam powiedział, że jeśli doniesiemy swoje złoto (cnm 10 gram) to on nam obrączki zrobi za...300 zł i to jakie chcemy. Hahaha a tutaj dyskusje się toczą w rzędach parotysięcznych. Jeśli byśmy nie mieli swojego złota to mówili, że koszt wykonania jednej to paręset złotych (nie pamiętam niestety ile dokładnie, coś koło 600, ale na pewno nie więcej niż 1000). I można wydziwiać do woli z fasonami, zrobią jakie tylko się chce.
Te wszystkie duże firmy jubilerskie dorabiają się na czystym złodziejstwie, taki wniosek wczoraj wyciągnęliśmy z naszej wycieczki.

A tak poza obrączkami...jakie macie nastroje w domu podczas przygotowań? Atmosfera jest napięta? Bo u mnie wszyscy chcą dobrze, ale te przygotowania wywołują takie emocje, że niemal KAŻDA weselna rozmowa kończy się albo awanturą albo cnm sprzeczką wśród domowników. Chciałabym, żeby już się to skończyło, też tak macie?
nutik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-29, 17:24   #295
Laacroossee
Raczkowanie

GG do Laacroossee

Dosłownie jest to samo ... jakaś masakra , każdy wymyśla coś innego . A jak już ja coś powiem to w ogóle . A na temat sukienki na poprawiny to już nie zaczynam nawet dyskusji , kazdy doradza , oglada i w ogole... jakiś dramat . Narazie od Pon cisza.......

Ślubujemy 20.07. 2013r.

Dzieciństwo jest królestwem, w którym nikt nie umiera.

Edytowane przez Laacroossee
Czas edycji: 2013-01-29 o 17:25 Powód: ;p
Laacroossee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-29, 17:37   #296
madziocha
Zadomowienie

U mnie spokojnie. Rodzice dali nam wolną rękę - mimo, że większość kosztów wesela pokrywają oni. Jeśli mam wątpliwości to się radzę czy rodziców czy rodzeństwa; czasem wezmę ich zdanie pod uwagę, czasem nie. Nawet jesli chodzi o buty czy obrączki to zbieram opinie - bardziej z czystej ciekawości. Póki co wszystko co wybraliśmy bardzo podoba się naszym rodzinom i chyba w jakiś sposób nam zaufali. Wiele pomysłów wiąże się z dużym zaskoczeniem u nich, ale to raczej na wielki +
Stary 2013-01-29, 17:49   #297
nutik
Rozeznanie

Ja mam takiego osobnika w domu, moją mamę, która ma mnóstwo dobrych pomysłów, ale jeśli mój pomysł jest inny to nie bierze go pod uwagę. Tak miałam na przykład z zaproszeniami. Postanowiliśmy zrobić swój projekt, żeby to było takie "nasze". Były dwie główne koncepcje dekoracyjne. Pierwsza się nie spodobała TŻtowi, więc ją odrzuciłam, bo przecież nie będę nic wbrew niemu robić. Druga koncepcja podobała mi się tak samo jak pierwsza. Aaaale mojej mamie podobała się tylko pierwsza. I tak cisnęła tą wersję, tak ciągle coś wymyślała i mi wpychała, że po prostu przestałam z nią rozmawiać i pokazałam jej dopiero gotowy efekt według mojego pomysłu. Dopiero wtedy odpuściła, ale czasem jeszcze jakieś komentarze rzuca. Przykre to jest, bo czego bym nie wymyśliła to od razu jest poddane starannej krytyce (nie mówię, że to złe), ale moja mama zachowuje się po prostu jak jakaś wyrocznia. Jak jej się nie spodoba coś, to w ogóle nie ma dyskusji! Muszę zacząć działać na własną rękę i jej pokazywać po prostu tylko gotowe efekty bo chyba zwariuję.
nutik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-29, 18:00   #298
madziocha
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nutik Pokaż wiadomość
Ja mam takiego osobnika w domu, moją mamę, która ma mnóstwo dobrych pomysłów, ale jeśli mój pomysł jest inny to nie bierze go pod uwagę. Tak miałam na przykład z zaproszeniami. Postanowiliśmy zrobić swój projekt, żeby to było takie "nasze". Były dwie główne koncepcje dekoracyjne. Pierwsza się nie spodobała TŻtowi, więc ją odrzuciłam, bo przecież nie będę nic wbrew niemu robić. Druga koncepcja podobała mi się tak samo jak pierwsza. Aaaale mojej mamie podobała się tylko pierwsza. I tak cisnęła tą wersję, tak ciągle coś wymyślała i mi wpychała, że po prostu przestałam z nią rozmawiać i pokazałam jej dopiero gotowy efekt według mojego pomysłu. Dopiero wtedy odpuściła, ale czasem jeszcze jakieś komentarze rzuca. Przykre to jest, bo czego bym nie wymyśliła to od razu jest poddane starannej krytyce (nie mówię, że to złe), ale moja mama zachowuje się po prostu jak jakaś wyrocznia. Jak jej się nie spodoba coś, to w ogóle nie ma dyskusji! Muszę zacząć działać na własną rękę i jej pokazywać po prostu tylko gotowe efekty bo chyba zwariuję.
to chyba najlepsze rozwiązanie u mnie może na samym początku z mamą tak było - to chyba przez niecałkowite zaufanie do nas. Ale jak zobaczyła jakieś ciekawe pomysły i naszą zaradność w załatwianiu wszystkiego, to przestała być "natarczywa". I tak wychodzę z założenia, że to NAM ma się najbardziej podobac, mamy czuc się dobrze w tym dniu i przy wręczaniu zaproszeń. Co z tego, że mama, ciocia, babcia, teściowa będzie super mega zadowolona, jak my nie będziemy... nie wyobrażam sobie tego.
Stary 2013-01-29, 20:55   #299
Słodkaaa
Zakorzenienie

Laski!! Jeestem wariatka kupiłam sobie buty przez neta a miałam tego nigdy nie robić bo się bałam

slubne of course
Stary 2013-01-29, 21:34   #300
madziocha
Zadomowienie

Cytat:
Laski!! Jeestem wariatka kupiłam sobie buty przez neta a miałam tego nigdy nie robić bo się bałam

slubne of course
pffff, tez tak zrobiłam ale nie uważam, że to wariackie
Gdzie zamawiałaś? No i jakie?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości