|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI
Cytat:
|
|
#3032 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI
Cytat:
Ale pewnie taką dekorację też bym zostawiła.... [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38925717]To po co robią te testy z krwi jak są nieskuteczne też się zastanawiam ale może coś źle zrobiłam, spróbować zawsze warto, bo gastroskopia to jednak fatalne badanie ![]() no właśnie zdaje sobie z tego sprawę, niestety jutro zamierzam zrobić to TSH, żeby zobaczyć jak teraz Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|||||
|
|
|
#3033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedyś mój TŻ wyszukiwał w necie jakieś filmiki dotyczące masażu maleństwa, chyba na happy tv, tam było pokazane w jaki sposób masować poszczególne części ciała. |
|
|
|
|
#3034 |
|
Wtajemniczenie
|
Medi poprosze o te rysunki masazu
jutro moja Mala konczy 3tygodnie czy juz mozna taki masaz wykonywac?
|
|
#3035 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3036 |
|
Zakorzenienie
|
maksi, a możesz mi podać ich nazwę?
Poszukam sobie, bo bardzo mi się spodobały
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
#3037 |
|
Wtajemniczenie
|
Perse, te domowe testy są dużo mniej wiarygodne głównie dlatego, że są wykonane w amatorskich warunkach. Na dozie są testy do zrobienia z próbki krwi i z próbki kału.
Wika, w tym roku MUSI zaświecić dla mnie całe mnóstwo promyczków! Innej opcji nie biorę pod uwagę ![]() Zeberko, kochana jesteś ![]() Na tegoroczne święta lustro jeszcze będzie czyste, ale już na przyszłoroczne dopilnuję, żeby mi je Dziecię szczelnie zapaluszkowało ![]() Swoją drogą- fajnie jest mieć takiego tatę majsterkowicza! Maksi, ale fajne zakupy! I gdzie Ci się udało tak tanio Gosha dostać? Fiol, to trzymam kciuki za Stasia? A co się dzieje, że konieczna jest rehabilitacja? Kundzia, a odpadł Malutkiej kikut pępuszka? Byłam w WORDzie. 28 lutego o 17.00 będę kolejny raz podchodzić do egzaminu. Mam nadzieję, że powiedzenie "do trzech razy sztuka" się sprawdzi
|
|
|
|
#3038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fajnie, fajnie- dlatego tez długo nie mogłam pogodzić się z tym, że Tz-et nie chce sie budować bo pomoc fachową mielibyśmy ogromną do trzech razy sztuka i kropka. ![]() Dzień Dobry- znowu jestem pierwsza
|
|
#3039 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Kocurku dobrze że jesteś po opieką lekarza, który wie na co trzeba zwrócić szczególną uwagę i że z maluszkiem jest wszystko dobrze Maga ja tam nie wierzę w to że dziecko dziedziczy po matce jej stan emocjonalny z czasu ciąży Mówiłam już kiedyś że mam dość zimy .. o jeśli nie to mówię: NIE ZNOSZĘ TEJ PORY ROKU!!! Ja chcę już ciepełko![]() Nie znoszę tej chlapy,ciapy i tego że mam ciągle zimno w domu Poza tym dziewczyny może któraś umie mi coś poradzić ![]() Od kilku lat notorycznie pęka mi skóra na opuszkach kcików i środkowych palcy (na styku opuszka z paznokciem) i robiłam już chyba wszystko aby temu zaradzić i nic.. dalej pęka i boli jak fix.. Żadne smarowanie nawet najlepszą maścią, kremem, serum nie pomaga, tzn. może niektóre kremu przyspieszają gojenie się pęknięcia ale nie zapobiegają.. ani witaminy, ani okłady z parafiny, ani rękawice ochronne do każdej czynności domowej zakładane.. no po prostu nic na to nie pomaga.. dermatolog powiedział że to z suchości skóry i kazał nawilżać ale to nie pomaga
|
|
|
|
|
#3040 |
|
Zakorzenienie
|
kocurku- cieszę się, że wczorajsza wizyta ok- dobrze, że wiesz co masz kontrolować
|
#3041 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dzień dobry!!! po kawce, śniadanku, tż poszedł do pracy. |
|||
|
|
|
#3042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój Tz-et powtarza często: " Jak na te matki nerwy w ciąży to dziecko zupełnie spokojne mamy" anitax- a może to brak konkretnych witamin....tylko teraz nie wiem której ale obstawiałabym D i E- brałaś takie pojedyczne czy zestaw wit?
|
|
#3043 |
|
Konto usunięte
|
Hej,
Zaraz się zbieram na wizytę. Anita, mi pęka skóra na dłoniach, jak mam je przesuszone z zimna. Mnie pomagał alantan, ale to też tylko kwestia zaleczenia. Jak temu zapobiegać - nie mam pojęcia U mnie tylko stałe nawilżanie, choć przy zimnie i tak to nic nie dawało...
|
|
|
|
#3044 |
|
Zakorzenienie
|
też tak miałam. może nie ekstremalnie do bólu czy krwi, ale opuszki były popękane. generalnie zimą mam łapy jak Wokulski....
też robiłam wiele, a przeszło jak się wyprowadzilismy z zimnego mieszkania.... Mnie doraźnie pomaga na wszystkie takie dolegliwości Cicaplast baume B5 z La Roche. To jest krem, mam jeszcze zawsze maść Cicaplast LRP i dla mnie to faktycznie plaster na całe zUo ![]() Perse, kciuki za wizytę!
|
|
#3045 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Brałam i zestawy witaminowe i takie specjalne preparaty z witaminą D i E.. i zero efektu niestety. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38935017] Zaraz się zbieram na wizytę. Anita, mi pęka skóra na dłoniach, jak mam je przesuszone z zimna. Mnie pomagał alantan, ale to też tylko kwestia zaleczenia. Jak temu zapobiegać - nie mam pojęcia U mnie tylko stałe nawilżanie, choć przy zimnie i tak to nic nie dawało...[/QUOTE] Perse za wiztę!!! Ja ogólnie mam bardzo suchą skórę.. obstawiałam nawet atopową.. ale nawet najbardziej specjalistyczne kremy nie pomogły na dłonie.. ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Cytat:
Edytowane przez anitaxas Czas edycji: 2013-01-30 o 09:38 |
||
|
|
|
#3046 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
![]() A za egz juz zaciskam Cytat:
Perse zaciskam za wizytę
|
|
#3047 |
|
Zakorzenienie
|
Perse- kciuki
|
#3048 |
|
Zadomowienie
|
Agatka uwielbiam Twój optymizmy w ostatnich tygodniach
A co do mojego zdania no coś mi nie pasowało w nim jak napisałam ale nie wiedziałam co przynajmniej powód do uśmiechu z rańca jest. |
|
|
|
#3049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3050 |
|
Wtajemniczenie
|
dzien dobry
Tz pobil wczoraj rekord powrotu z pracy do domu. jechalismy na osyry dyzur. dzis nie mam sily na nic, nawet pisac. po wczorajszym ostatnim poscie, poszlam do lazieni sie przebrac, zlapaly mnie dreszcze takie, ze nie moglam telefonu w rece utrzymac. zierzylam goraczke i bylo 38,1C. zadko kiedy mam taka temperature. zadzwonilam ponownie na linie tutejszego nfz-etu i pani poradzila mi, zebym duzo pila i wziela paracetamol. rozplakalam sie i powiedzialam, ze ja sie boje o dziecko. wyznaczyla nam wizyte, wiec Tz zapakowal mnie w samochod i jazda do szpitala. osluchowo wszystko dobrze, temperature zbilismy, kaszel meczy i do trgo boli brzuch. w nocy wsztwalam do lazienki i zmienialam tylko koszulki bo byly mokre. dzis rano obudzilam sie z dwoma prywatnymi niagarami. Tz zapowiedzial, ze wolno mi tylko isc do ubikacji dzis i nigdzie wiecej, znowu mam przytulac mego "przyjaciela" - lozko. postaram sie pokazac pozniej jak lepiej sie poczuje
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
|
|
#3051 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38935017]Hej, Zaraz się zbieram na wizytę. [/QUOTE] ![]() Witam Ja dziś ostatni dzień do pracy i weekend ![]() Medi pytałaś jak z pracą,ja pracuje na razie ale umowe mam co tydzień A tż szuka oby szybko coś znalazł
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||||
|
|
|
#3052 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Jeszcze mu nie odpadł, ale jak odpadnie to zaczniemy coś działać. Super zakupy ![]() Cytat:
Cytat:
Musze się wziąć za siebie, bo mam anemię :/ przy wyjściu ze szpitala miałam 7,8 hemoglobiny. Na dodatek dzisiaj się zważyłam i ważę nie całe 54kg :/ wprowadzam powoli nowe jedzonko do mojej diety, żeby zobaczyć jak mały zareaguje, ale się boję, żeby mu nie zaszkodzić
Edytowane przez Maga83 Czas edycji: 2013-01-30 o 10:19 |
||
|
|
|
#3053 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
te ostatnie tygodnie to dla Ciebie prawdziwa katorga.. ciągle coś ... do tego ciągły strach o maleńką.. Kochana trzymaj się dzielnie!!! już naprawdę nie długo przywitasz swoją córeczkę! a dzisiaj faktycznie kuruj się w łóżkuAPEL DO MARYSI Measiowej aby już się zbierała do wyjścia z mamy brzuszka
|
|
|
|
|
#3054 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wklejam link. http://www.rehmed.com.pl/manufacturer/pl/marmed Cytat:
jedz buraki, pij soki z buraków. |
||
|
|
|
#3055 |
|
Zakorzenienie
|
Maga ale masz niską hemoglobinę. Lekarz coś na to mówił
Dostałaś jakieś leki Mnie zawsze Ascofer pomaga. Dobry i tani |
|
|
|
#3056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biorę żelazo, ale wczoraj jak byliśmy z małym u pediatry to aż się zdziwiła, ze mi krwi nie podali, ponoć taka blada jestem. Ogólnie słaba jestem trochę, mam nadzieję, że dojdę do siebie
|
|
#3057 |
|
Zakorzenienie
|
Maga bierz tez falvit!!!
|
#3058 |
|
Zakorzenienie
|
Magunia- dbaj kochana o siebie, mięsko (ale nie drobiowe- mnie gin w ciaży pytała czy jem mięso, dodajac MIĘSO nie kurczaki), buraczki i żółtko z jajka - powoli- obserwując czy Olemu to pasuje
measia- ja też apelują do Twojej Marysi aby już wychodziła....
|
#3059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie pisze, bo jakos nie mam o czym,, ale was podczytuje i jestem z Wami duchem
|
|
|
|
|
#3060 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38918386] Ja wstałam, spałam z przerwami i za każdym razem miałam jakiś sen. A w środku nocy obudziłam się z walącym sercem, bo śnił mi się jakiś gwałciciel To tylko złe sny... ![]() Cytat:
Nie ma innej rady jak poczekać do wiosny- mnie nastraja pozytywnie ![]() żeby wizyta wypadła pozytywnie i działajcie! ![]() Cytat:
I ja też życzę wszystkim AM takich dekoracji... za zakupy ![]() Cytat:
Gdyby pękało tylko na styku paznokcia to możnaby myśleć, że może płytkę masz uszkodzoną... Ale jak też opuszki pękają to nie wiem. Poszukaj innego dermetologa ![]() Cytat:
Trzymaj się Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dzień dobry Mnie dzisiaj brzuch ciągnie więc siadam na tyłku i nie zamierzam robić nic cały dzień- o! ![]() Wieka- wyskakuj z krzaczorów!
Nasze małe, niespełnione Szczęście 07.10.2012 "Zrozumiałem - by żyć musisz chwytać dzień..."Edytowane przez cynamon_owa Czas edycji: 2013-01-30 o 13:20 |
||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:41.

Ale pewnie taką dekorację też bym zostawiła....
ale może coś źle zrobiłam, spróbować zawsze warto, bo gastroskopia to jednak fatalne badanie 

jutro moja Mala konczy 3tygodnie czy juz mozna taki masaz wykonywac?

U mnie tylko stałe nawilżanie, choć przy zimnie i tak to nic nie dawało...
za wiztę!!!

Nie ma innej rady jak poczekać do wiosny- mnie nastraja pozytywnie
I ja też życzę wszystkim AM takich dekoracji...
za zakupy