|
|||||||
| Notka |
|
| Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sprawdzone produkty z Lidla cz. 3
A gdzie lezy ten chlebek ?
---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Cytat:
|
|
#3332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skosztowalam tej mini wersji i jest pyszny
|
|
#3333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
On w smaku jest taki bez soli. Fajnie jest go podgrzać i nadziać jakimiś warzywami, tak jak pitę. Ale oczywiście jak ktoś jadł naan prawdziwy to jest gorszy od oryginału. Z tygodnia azjatyckiego jadłam też wszystkie smaki lassi. Szału nie ma. Oraz mrożone warzywa po tajsku - tak samo, bez szału ale można zjeść.
I spent my whole childhood wishing I was older. Now I'm older, it sucks. Edytowane przez titina Czas edycji: 2013-01-29 o 17:37 |
|
|
|
|
#3334 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam w Lidlu po raz pierwszy od listopada i z tyg azjatyckiego kupiłam:
lassi truskawkowe (taki tam jogurt pitny) chipsy tikka masala (smaczne, ale wolałabym o grubości cienkich chipsów, a nie tortilli) sosy-tikka masala, wok ajam pangang, , satay, slodkow-kwasny mleko kokosowe olej do woka czosnkowo-imbirowy, bo cudnie pachnie krewetki panierowane w kokosie wzięłam też springrollsy warzywne, ale je już próbowałam kiedyś. poza tym nabylam jeszcze podkladke na sedes dla córki
|
#3335 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3336 |
|
Konto usunięte
|
Hej, chciałam dołączyć do wątku. Wstąpiłam dziś do Lidla po dłuższej nieobecności i ze zgrozą stwierdziłam brak Królewskiego mleczka. Czy w Waszych sklepach jest dalej dostępne? Mam nadzieję, że to chwilowy niedobór.
W ogóle mam wrażenie, że oferta Lidla jest ostatnio mniej atrakcyjna i wietrzę w tym udział Pascala i Okrasy, a raczej funduszy wydanych na tę kampanię. Czy nie macie podobnego wrażenia? Słowa pochwały z kolei kieruję pod adresem pieczywa - tu trzymają poziom
|
|
|
|
#3337 |
|
Zakorzenienie
|
[1=260c4d4fdb0e7f4840fc704 76d5f7e46d82a0f3e;3892955 0]Hej, chciałam dołączyć do wątku. Wstąpiłam dziś do Lidla po dłuższej nieobecności i ze zgrozą stwierdziłam brak Królewskiego mleczka. Czy w Waszych sklepach jest dalej dostępne? Mam nadzieję, że to chwilowy niedobór.
W ogóle mam wrażenie, że oferta Lidla jest ostatnio mniej atrakcyjna i wietrzę w tym udział Pascala i Okrasy, a raczej funduszy wydanych na tę kampanię. Czy nie macie podobnego wrażenia? Słowa pochwały z kolei kieruję pod adresem pieczywa - tu trzymają poziom [/QUOTE]Mleczka królewskiego u mnie było dziś sporo, tak więc jest. Popatrzyłam z ciekawości na ofertę lidla w Niemczech i tez nie rzuca na kolana, więc to chyba nie o Okrasę i Pascala chodzi. |
|
|
|
#3338 |
|
Zakorzenienie
|
u nas dużo Królewskiego Mleczka.
|
#3339 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Cytat:
mleko kokosowe za drogie (wychodzi 10zł/litr), wiecie może w jakim tygodniu tematycznym można dostać napój ryżowy? ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- u mnie też sporo Królewskiego, ale nie mojego ulubionego czekoladowego
|
||
|
|
|
#3340 |
|
Raczkowanie
|
Kupiłam oba deserki, zdjęcie w załączniku
Robiłam je telefonem, i zamierzałam wstawić także skład, ale litery wyszły bardzo niewyraźne, także mogę skład napisać, jeśli komuś zależy.
|
|
|
|
#3341 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
Muszę koniecznie kupić!
|
|
#3342 |
|
Zadomowienie
|
Widziałyście może w swoich Lidlach trawę cytrynową? Byłam w jednym i był jeden karton, zostało parę sztuk chili i imbiru, w drugim Lidlu 2 kartony -samo chili i imbir. W ogóle chyba nie było wszystkiego z gazetki ;/
|
#3343 |
|
Zakorzenienie
|
Ramona w restauracji smakowal mi bardzo sos tikka masala, tego Lidlowego jeszcze nie otwieralam, może w weekend zrobię z kurczakiem i ryżem.
|
#3344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy z Waszych Lidli też znikła wołowina? U mnie całkowity brak, nawet ceny poznikały i w jej miejsce z powrotem przenieśli piersi i nogi z kaczki. Buuu, a takie dobre były te steczki...
|
|
|
|
|
#3345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Every siren often my lullaby Every heartbeat functioning thrown to the night I'm quenched in your light And see the floor rising through a dream Forgotten thoughts lost in a memorable theme And soaked to the skin Mój kulinarny kącik |
|
|
|
|
#3347 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3348 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3349 |
|
Zakorzenienie
|
Ktoś tutaj pytał o trawę cytrynową: dzisiaj babka pytała kogoś z obsługi o tę trawę, to powiedzieli jej, że nie ma, że tylko to, co jest wystawione.
Coś przypuszczam, że tej trawy nie było w ogóle. A tak btw, to baba w lidlu mnie dziś oszukała na 5zł A ja byłam tak zakręcona, że kapnęłam się dopiero jak byłam w następnym sklepie.
|
|
|
|
#3350 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
"końcówką" a ona do mnie "jeszcze 5zł" ;/ Powiedziałam, że już jej dałam a ta, że nie dostała ;/ ale co zrobie, zawołam kierownika, znajdzie u niej w kieszeni to powie, że jej prywatne umnie wygląda, że nie było w ogóle w jedym a w drugim może ze 2-3 sztuki. Poczułam się oszukana, poszłam głównie po tę trawę
|
|
#3351 |
|
Zakorzenienie
|
Mi wydawała resztę z 50ciu. Dałam jej jeszcze 3 grosze końcówki i jak się skupiłam na szukaniu tej końcówki, to ona mi wydala, powiedziała dziękuję i kasowała następnego gościa.
Ja miałam jeszcze rzeczy na ladzie, więc złapałam tę kasę, rzeczy i sobie poszłam. Dopiero potem się kapnęłam, że wydała mi 2zł i 10gr, a miała wydać 7zł i 10 groszy :/ Innym razem, byłam z TŻtem i nabili nam na paragonie poza ananasem w puszce, koktajl owocowy, który kosztował prawie 8zł tylko to było za czasów, kiedy jeszcze nie sprawdzaliśmy paragonów w sklepach
|
|
|
|
#3352 |
|
Zakorzenienie
|
To ja miałam inną przygodę na moją korzyść. Na taśmę rzuciłam 2 ciasta francuskie a pani policzyła mi 2
Skapowałam sie w domu Ale nie odnosiłam. Jej kłopot. Wyrzuciłam na taśme 3 ona przesunęła w moją stronę to zapakowałam
|
#3353 | ||
|
Zakorzenienie
|
Zgłasza się kolejna Lidloholiczka!
Od pewnego czasu zerkam na wątek, więc postanowiłam się w końcu przywitać ![]() Najbardziej przeraża mnie fakt, że zostawiam tam coraz więcej kasy... ![]() Cytat:
![]() Mówisz, ze te steczki dobre Bo właśnie wzięłam na próbę - planuję w tygodniu zrobić, bo niedawno pierwszy raz przyrządzałam coś a'la steki i było przepyszne ![]() Cytat:
A chciałam brać, bo raczej rzadziej się spotyka w takich zwykłych przyprawach, a chilli i imbiru Ci u mnie dostatek.
|
||
|
|
|
#3354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ten sposób uzyskałem średnio krwiste steki, różowe w środku, ale przy naciśnięciu krew już nie leci. Po prostu idealne! I nie wiem, czy to zasługa mięsa czy przepisu, ale chyba raczej to drugie bo było to moje drugie (potem już trzecie, i czwarte, i kolejne - tak mi zasmakowały ) podejście do steków. Za pierwszym razem kupiłem wołowinę w typowym mięsnym i to co mi wyszło (żujo-gumo-suszka) zraziła mnie do tego rodzaju mięsa na bardzo dłuuugo.
Edytowane przez DudiBoy Czas edycji: 2013-01-30 o 16:17 |
|
|
|
|
#3355 |
|
Pani Mizantrop
|
Ale mi narobiliście apetytu na steki
|
#3356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) I przyprawiałam tylko solą i świeżo mielonym pieprzem. I tak chyba była to najlepsza wołowina jaką jadłam w życiu Skoro piszesz, że te lidlowe wychodzą lepsze niż ot takie z kupnego mięsa, to narobiłaś mi smaka jeszcze bardziej...
|
|
|
|
|
#3357 |
|
Raczkowanie
|
Ja sie dzis nacięłam na kurczaku. Kupiłam otworzylam w domu a tam jeden wielki smród z niego wyleciał
Można to jakoś zareklamowac??? Oddac albo wymienic??? Nigdy z czymś takim sie nie spotkałam a kupuje regularnie tam świeże mięso
|
#3358 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Swoją drogą nie spodziewałem się, że drogie koleżanki też lubują się w soczystym mięsku... ![]() Cytat:
.
|
|
|
|
|
#3359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumei w przeliczeniu i tak nie wychodzi tak drogo. 18 zet za pół kilo mięcha to i tak taniej niż 42 w moim mięsnym za kg woła ot tak ![]() Raz na jakiś czas można zaszaleć
|
|
|
|
|
#3360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:20.

Muszę koniecznie kupić!

A ja byłam tak zakręcona, że kapnęłam się dopiero jak byłam w następnym sklepie.
tylko to było za czasów, kiedy jeszcze nie sprawdzaliśmy paragonów w sklepach 

A chciałam brać, bo raczej rzadziej się spotyka w takich zwykłych przyprawach, a chilli i imbiru Ci u mnie dostatek.