|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2161 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VII- it's a B-day time!
U nas pocenie się stup zarówno u starszego jak i młodszego jest wiązane z alergią, ale pocą się im zwykle tylko stopy.
Mam jeszcze pytanie o FB czy macie tam założona jaką grupę? Bo gdzieś przegapiłam ten moment na forum, a tam częściej zaglądam.
Nasze małe cuda ... Mateuszek i Danielek http://suwaczki.slub-wesele.pl/20060617310123.html" http://suwaczki.maluchy.pl/li-28264.png http://s4.suwaczek.com/201110121756.png Edytowane przez Paula__22 Czas edycji: 2013-01-27 o 07:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2162 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ło ja kochanieńka, świetne wieści ![]() ![]() ![]() A ja wczoraj robiłam ciasto i kolacje dla tżeta bo ostatniego ma imieniny. Kupiłam wzetkę kartonową i... nie wyszła ![]() ![]() ![]() Ale obiado-kolacja wyszła pycha, zrobiłam to ---> ![]() Tylko zamiast rukoli dałam natkę pietruszki ![]() Zostało jeszcze na dzisiaj więc dziś wolne mam od kuchni ![]() A poza tym u Nas ok. Michaś zdrowieje, wczoraj spał już 1,5h w dzień, więc zdążyłam zrobić sobię 5 paznokci, jak poszed spać kolene 5 ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Też szalałam, kolacyjkowałam się ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
![]() ![]()
Chmury z bitej śmietany i czekoladowe niebo. Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2013-01-27 o 09:28 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2163 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() my zrobiliśmy małemu te USG w kierunku reflusku i faktycznie sie coś tam cofa to jedzonko, ale nie jakoś starsznie, wiec mamy niby profilaktyke antyferluksową stosować, musze jeszcze z lekarzem prowadzącym pogaac i coś zadecydujemy. ja uważam że pewnie większości sie troszke tam cofa bo to przecież króciutkie przełyki są i wogole wiec bez paniki ![]() w piątek bylismy na szczepieniu i był płacz...no ale jzu to za nami na szczescie mały spi, jak wstanie jedziemy do teściów, i tak sie jakoś przepchnie tą niedziele do pzrodu... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2164 |
Zakorzenienie
|
Kasia a jak to usg robiliście? brzuszka czy gardła czy jak? jakie objawy były? ulewał cały czas czy co? bo nie pamiętam czy pisałaś?
My dzisiaj mamy iść niby na 18 do szwagra na urodziny, ale mąż zmęczony po pracy dopiero wrócił a ja na 18 do kościoła chodzę i szczerze jakoś mi się nie chce ![]() Poszłabym na takie spotkanie ale sama , bez dzieci ![]() ![]() Princ jak u Ciebie po imprezce?? żyjecie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2165 |
Wtajemniczenie
|
Kasia dzięki za miłe słówka
![]() Baha nooooo to jesteś usprawiedliwiona ![]() ![]() Seona melduję, że żyjemy. Impra sie rozkręciła do 3 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2166 |
Zadomowienie
|
Seona to bylo usg brzuszka na czczo i po posilku bo mlody kaszlal 2 mc, najpierw dostal do robienia inhalacje (i to mu bardzo pomoglo)ale od jakiegos czasu widze ze jak sie przeje w dzien to w nocy kaszle, a wiem np ze w dzien nie kaszlal: / wiec, mimo ze ja bylam do tej diagnozy o refluksie tak sceptycznie nastawiona, widze ze chyba trzeba bedzie to wziac na powaznie. Bo jak chodzi i biega to nic sie nie dzieje a jak sie kladzie to kaszle, ehh zobaczymy jeszcze pogadam z pediatra
A jeszcze mialam cos powiedziec apropo pocacych sie stopek, ze mojemu kupilam te kapcie z oddychajca podeszwa i z ta 'dziurka' na palce i nozka sie tak nie poci, ale u mnie w domu to raczej chlodno jest. Padam juz a twarz, dobrych nocy mamuski! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2167 |
Zakorzenienie
|
![]() Dzisiaj mąż w domu, więc pospałam sama w pokoju a on zajmował się dziećmi ![]() Kasia, z tego co piszesz, to przypomniała mi się historia mojej koleżanki z pracy. Ale ona ma dwoje dzieci, ale właśnie codziennie wieczorem i w nocy jej jedna córka dostawała kaszlu. Też z nią robiła badania, ale wszystko wychodziło dobrze. Ta matka wpadła w taką obsesję, że to na pewno alergiczne, że 2 x dziennie a na noc to juz musowo zmywała całą podłogę w pokoju - pod łóżkiem, biurkiem itp. Nie mieli żadnych dywanów, zaslon, firanek - bo to zbiera kurz i ... kaszel jej minął ![]() ![]() Princ, super, że impra udana ![]() ![]() ![]() ![]() My byliśmy wczoraj u szwagra na urodzinach. Zawsze mam tak, że jak mi się nie chce iść, to później jest bardzo fajnie ![]() ![]() ![]() Na co szwagrowie (bo byli obaj z żonami - obie pary nie mają dzieci), że od samego patrzenia na nasze dzieci bolą ich głowy i że jesteśmy antyreklamą macierzyństwa ![]() No ale było fajnie i jestem dumna z moich dzieci, bo do każdego szły, nawet śpiewały i tańczyły i można się było nimi pochwalić ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2168 |
Zadomowienie
|
witam...
pamiętacie mnie jeszcze???? ostatnio brak czasu na cokolwiek...mimo że tż na L4,ale więcej roboty niż jakby w pracy był ![]() Filip wszędzie wejdzie,na naszym łóżku najbardziej lubi biegać i szaleć,nie mogę go nawet na chwilę zostawić samego,próbuje wymuszać to co chce płaczem i krzykiem...ale się nie daję ![]() ![]() ![]() ![]() sorki ale raczej nie nadrobię tego co napisałyście... Pozdrawiamy ![]()
![]() |
#2169 |
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Melduję sie po pierwszym dniu w przedszkolu - dyr powiedziała, że jak tak będzie dalej to mam tą pracę bez problemu ![]() ![]() Aaa powiesiłam na drzwiach klatki ogłoszenie, że szukamy niani. Może akurat.. Seona żeby u nas muza waliła i tańce były, a tu po prostu gadka - wiadomo słychać nas było, bo noc. A oni dzieci nie mają, więc im po prostu przeszkadzało, że u nas goście są, a oni chcą spać.. Ale nie można tak sie unosić, że raz ktoś do kogoś przyszedł. Jak by to co chwile było to rozumiem, a nie raz się zdarzyło, że głośniej, a mieszkamy od października... ![]() Owieczko a co to za pyt, czy ktoś Cię pamięta? Pewnie, że tak ![]() Z wł kompa u nas to samo, zaraz mała chce na kolana i walić myszką.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2170 |
Zakorzenienie
|
Więc witam się i ja
![]() Noc byla ok, jeden atak kaszlu, spalismy do 8,30, w dzień prawie Mimi nie kaszle, za to jak go położe do spania nagle budzi się z mega kaszlem, aż lenio zwraca. Słyszałam dzisiaj w Faktach, że panuje u dzieci ksztusiec, a źle rozpoznany może powdować wadę wzroku i słuchu, więc trochę się martwię. Jutro chyba zadzwonie do przychodni i się umówię na wizytę, bo licho nie śpi ![]() Princ, osz ty zdolna bestio ![]()
![]() |
#2171 |
Zakorzenienie
|
Owieczka, przestań takie głupoty pisać
![]() ![]() Princ, suuuper z tą pracą!! Czyli co, wyjazd do Niemiec odwołany? ![]() Bahamadia, weź nie strasz tym krztuścem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2172 |
Zakorzenienie
|
Hej!
Princ gratki pracy! ![]() ![]() U nasz szwagier wczoraj tez imprezke zrobił ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tz poleciał w swiat i ja sama ze szkrabkami, ale dałam radę ![]() owieczko oczywiście, że Cie pamiętamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2173 |
Zakorzenienie
|
Domi, my też do 21 siedzieliśmy a później 3 rundki samochodem, dzieci padły a my Losty do 1 w nocy oglądaliśmy
![]() Mąż znowu wyjechał? Jak Ty dajesz radę kobito ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2174 |
Zakorzenienie
|
on był teraz kilka miesięcy w domu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2175 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2176 |
Zakorzenienie
|
![]() nikogo przez cały dzień nie było??? ![]() ![]() Ktoś już składał reklamację na poczcie polskiej i dostał odszkodowanie? ![]() ![]() mam doła ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2177 |
Wtajemniczenie
|
Seona nie miałam takiej sytuacji, ale powinni za to zapłacić, przecież to ich ewidentna wina
![]() Wątek nam upada.... Wszyscy na fb piszą???? Ja jutro będę rozmawiać z dyrką na temat umowy, ich opinii o mojej osobie. Byłam też u sąsiadki i chce spróbować poniańczyć malutką - jutro wieczorkiem pójdziemy do niej zapoznać się, razem też z moją mamą, pogadać.Kasy też nie chce za wiele, bo powiedziała, że całej pensji mi nie zabierze, więc parę złotych mi zostanie hehe Juhu, nie będzie to totalny wolontariat. No, ale jutro się okaże czy dadzą mi umowe o pracę, bo tego oczekuję... a nie zlecenie... Spokojnych nocek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2178 |
Zakorzenienie
|
Princ, co innego gdybym ja sama otworzyła paczkę a tam szkło rozwalone! Ale oni sami si ę przyznali!!! bo napisali protokół że rozwalili i jeszcze nie wiem czy dostanę odszkodowanie , czy moja reklamacja będzie uwzględniona?!?! no paranoja jakaś
![]() ![]() ![]() ![]() Fajnie, że sąsiadka się zgodziła!! Oby się udało z tą pracą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2179 |
Zadomowienie
|
cześc dziewczyny, podczytuję regularnie tu i wklubie, mniej na fb.
Wzięłam się za szkolenia i trochę czasu mi to pochłania. Chodzę za pracą, dzisiaj wolne, ale jutro znowu wybywam. Niunia zrobiła się ostatnio strasznie grzeczna ![]() Seona poczta nasza mnie osłabia ![]() ![]() ![]() Princ super, że niania się znalazła ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2180 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oby wszystko ułożyło się po Twojej myśli ![]() Seonko, głowa do gory. Mam nadzieję że dziś jest już lepiej. ![]() Jeśli nie, wysylam kawałek na poprawę humoru http://www.youtube.com/watch?v=sUkSiHiiS9A A my dzisiaj idziemy do lekarza, w dzień niby Michaś nie kaszle, ale za to jak się położy na noc, to tak biedny kaszle, że aż zwraca kolację ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2181 |
Zadomowienie
|
hej mamcie
princ wielkie gratulacje za prace ![]() ![]() ![]() baha a gdzies ostatnio czytalam o czyms takim jak Ty piszesz,albo ktoras dziewczyna gdzies pisala? kaszle tylko wieczorem jak sie polozy i zwraca?moze to refluks?moze badania pod tym kontem trzba zrobic? seonka moja sis miala kiedys odszkodowanie ale za to,ze paczka nie doszla do odbiorcy,jej wartosc to bylo 12zl a oddali jej 120 czy cos takiego,bo oddaja 10-krotna wartosc znaczka czy cos takiego ![]() w kazdym razie wy nie wiecie co sie na poczcie dzieje?ze kradna to malo powiedziane,ze tluka tym bardziej,oni sie tymi paczkami rzucaja-raz widzialam na wlasne oczy,moja sis kiedys dostala paczke od kolezanki i w domu zrobila awanture kto jej ta paczke otworzyl i tasma klejaca zalepil,bo tak wygladala,a jej kolezanka ktora paczke wyslala mowila ze nic tasma nie kleila,i z paczki zginal sweter podkoszulek i ciastka ![]() mloda dostala batoniki hipp i tak sie na nie rzucila ze szok,czytalam sklad,nie taki najgorszy,ale strasznie drogie te batony ![]()
![]() |
#2182 |
Zadomowienie
|
hej
no fajtycznie coraz mniej mam tu zaglada sama sie przyznaje że wiecej czytam niż pisze....my dalej walczymy z paskudnym podrażnieniem okolic dupeczki u małego.....teraz myje juz dupcie tylko szarym mydłem i smaruje tormentiolem zonaczymy czy to pomoże..................k urde przez ten śnieg spadający z dachu dostane zawału jaki rumor robi...
![]() |
#2183 |
Zadomowienie
|
Baha
![]() wariateczko ja własnie nie kupuję dziecku tych batoników, ani wafelków, czy ciasteczek dzieciaczkowych, bo straszna drozyzna, a w składzie niewiele się różnią od tych dla dorosłych ![]() ![]() basiula u mnie właśnie z jednej str dachu runęła lawina śniego-lodu, aż mała się rozpłakała... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2184 |
Zadomowienie
|
hej laseczki
![]() princ suuuuper gratki ![]() ![]() My walczymy z duszącym kaszlem;/ ale na szczęście oskrzela ok
Paulinka 18.11.2011 ![]() ![]() ![]() ![]() ''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.'' |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2185 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Miałam rozmowe z dyrektorkami i jutro chodzę oficjalnie, za sarkę do pracy. Ale umowe mamy podpisać dopiero za 2tyg, umowe o pracę - zapowiedziałam, że tylko taką chcę. Więc pewna bede i spokojna za 2tyg ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Basiula my walczymy z podrażnieniem okolic int małej. Mamy maśc robioną, na receptę i działa ![]() ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Dzisiaj udało mi się z maluchami zrobić pracę plastyczną - ozdobili śnieżynki brokatem i poprzyklejali gwiazdeczki. Ale skupić uwagę takich maluchów to nie lada wyczyn hehe Śmieszne są ogólnie dzieciaki, już z rana pytają czy ja będę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2186 |
Zakorzenienie
|
Princ ale super, że tak wyszło!!
![]() Wariateczka, moja je albo chrupki kukurydziane albo płatki corn flakes (mówię o młodszej). Lubi też żurawinę i pokrojone suszone morele. Starsza dostanie czasem jakiegoś Lubisia, ale je po kryjomu, żeby młdsza nie widziała, bo od razu chce ![]() ![]() Dodałaś mi otuchy tym odszkodowaniem ![]() ![]() ![]() ![]() Napisalam im takiego paszkwila - skończę w nocy i oddam sprawę do sądu, jak babcię drągiem ![]() Dzisiaj poszłam do pracy, do mojej dawnej kierowniczki, bo zamawiam u niej kosmetyki i dowiedziałam się, ze zmarł tamtejszy kierownik oddziału ![]() ![]() ![]() ![]() Jakby tego było mało, to wczoraj mąż się dowiedział, że jego kolega ma białaczkę ![]() ![]() No ja pierdziele ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Nettka, masz te zdjęcia bransoletek? bo bym sobie humor poprawiła ![]() Edytowane przez Seona Czas edycji: 2013-02-09 o 09:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2187 |
Zadomowienie
|
princ to fajnie, oby niania okazała się dobrą babeczką
![]() ![]() ![]() Seona o ja ![]() Mój tż ma coś na nodze, a wizyta dopiero za tydzień. wszystkie zęby mnie bolą ![]() Pamiętam historię jednego lekarza, który poszedł wyrwać zęba, a pod spodem miał raka...zmarł dawno temu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2188 |
Zadomowienie
|
Seona w piąteczek będę miała
![]()
Paulinka 18.11.2011 ![]() ![]() ![]() ![]() ''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.'' |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2189 |
Zadomowienie
|
boszz dziewczyny nawet sie nie nakrecajcie takimi historiami
seonka takie batony http://www.bangla.babyonline.pl/opin...rzyjaciel-hipp moja tez lubi suszone owoce,zurawinke rodzynki,moreli nie moge wypatrzyc nigdzie a teraz jej nie daje nic innego,bo cala obsypana wiec czekam az wszystko jej zejdzie i na nowo probojemy podawanie nowych rzeczy mam nadzieje ze uda Ci sie odzyskac jakas kase za ta paczke
![]() |
#2190 |
Zadomowienie
|
dupeczka zagojona prawie całkowicie
![]() jeden dzień z tormentiolem i szarym mydłem zdziałał cuda ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:21.