MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-30, 00:35   #4291
Chanel_Coco
Raczkowanie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Ja brałam cilest dawno temu, a potem już nie brałam tabsów.

Wstawiam wam fotkę moich zasłonek (łóżko na sprzedaż wystawione, więc nie zwracać na nie uwagi)
Ja brałam diane, przytyłam wtedy jak słonica, ale udało się zrzucić naszczęście, potem brałam cilest i uważam że był ok, a najdłużej brałam yasminelle byłam z nich mega zadowolna. Ale diane35 to był mega syf!

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
ja myślę, że to już nie zniknie jak jeszcze w to że włosy z brzucha znikną wierzę tak nawet nie łudzę się, że takie odstające pieprzyki nagle się wchłoną... chyba trzeba się z tym pogodzić albo po prostu po porodzie usunąć

myślę, że może tak być, najważniejsze chyba żeby dziś złożyć zamówienie

a ja zamówiłam body z napisem : Też mi nowina, że Tata ma najfajniejszego syna i żeby dobić do 20zł dołożyłam skarpetki
Co do bujnej czupryny na brzuchu, to musi zniknąć, nie widze inaczej

Złożyłam zamówienie, nawet zaszalałam 4 body w sumie Ale mało mam rzeczy nowych, więc coś się małemu należy
  • Body Polska Gola! Młody Kibic krótki rękaw 68 (1 szt.) 14.60 PLN
  • Body niemowlęce z napisami Humorek Przystojniak po Tatusiu 74 (1 szt.) 16.90 PLN
  • Body Humorek krótki rękaw Mam w sobie lenia od zeszłego pokolenia 68 (1 szt.) 15.99 PLN
  • Body Franek błękit policyjny 68
Śmigam spać, jutro z rańca biegnę na morfo, potem fitness i mnóstwo załatwień
Chanel_Coco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-30, 03:51   #4292
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo
Unhappy Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V

ja sie chyba zalamie
Zem pospala ooooooo moj Boshe
Na pewno bede wyspana :-/

No i jeszcze qrde boli mnie caly dol .... Tak jakby wszystko ciaglo ku ziemi ... I przy okazji rozsadzalo mnie od srodka ... Cos a'la na okres tylko ze w skali od 0 do 10 tym razem daje 6..!!!

I co robic budzic wszysykich czy czekac az przejdzie w sumie za 2,5 h juz nikogo nie bedzie w domu bo do pracy beda szli ... Nawet nie mam sily wstac z lozka aaaa gak mi sie qrwa chce siku i moze nospe byl wziela ... Eh musze sie zebrac w sobie :-(

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-30, 06:19   #4293
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

No wiecie co... 3 strony do nadrobienia od wieczora a tak się cieszyłam, że jestem już na bieżąco ale trzeba było wyprasować pralkę żółtych ubranek i nie było już czasu na forum dziś wieczorem niebieskie

włączyło mi się wicie gniazda, wracam z pracy i sprzątam, sprzątam, sprzątam, piorę, prasuję w końcu to już 34 tydz a strasznie boję się wcześniejszego porodu i tego, że nie będę przygotowana. na parenting pl. głoszą, że: "Jeśli z jakichś powodów urodzisz w trzydziestym czwartym tygodniu, twoje dziecko będzie najprawdopodobniej zupełnie zdrowe i będzie rozwijać się w pełni normalnie." pocieszające, ale lepiej niech brzdąc jeszcze siedzi w brzuszku, bo jestem w lesie z robotą

Cytat:
Jak oglądam Porodówkę to często tam jest poród kleszczowy. brrrr
męża bratowa to miała i zrobili spore nacięcie krocza. twierdzi, że aż 5 cm nie dawała rady sama rodzić, nie chcieli zrobić cesarki a powinni już dawno, do tego lekarz przyszedł i do niej z wielką pretensją: no rodzi Pani, na co czeka?
przez te kleszcze mała urodziła się niedotleniona ale już wszystko ok

---------- Dopisano o 06:03 ---------- Poprzedni post napisano o 05:42 ----------

Cytat:
http://www.lubin.pl/aktualnosci,23868,promowany.html nie no, u nas nie dość że świńska grypa, to jeszcze ptasia i 2 inne :/
do wyboru, do koloru... może to już niedługo przejdzie, bo ile może się ciągnąć

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Chyba bym już po tym nie zasnęła.
no i uwierz, że nie zasnęłam zapalone światło, głowa pod kołdrą, oczy jak 5 zł i nic... następnego dnia przeniosłam się do pokoju brata ze spaniem. on do późna w nocy siedzi przed kompem więc kazałam mu mnie pilnować

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość

To jak u mnie
Ale ja głupia oglądam horrory... potem jak w nocy muszę do łazienki iść do biegiem i czasem z zamkniętymi oczami (wolę rozbić głowę niż zobaczyć jakąś marę)
no ja nie oglądam, przełączam na inny program nawet jak lecą zapowiedzi bo wyobraźnię mam bujną, co nie dowidzę to sobie dopowiem i kaplica... ale Ty odważna jesteś, ja po obejrzeniu albo usłyszeniu czegoś co mnie wystraszy nawet po ciemku oczy wybałuszam, żeby mnie nic nie zaskoczyło. jakbym miała zamknięte oczy i na coś przypadkiem trafiła (choćby na ścianę) zawał gwarantowany a tak to lecę najszybciej jak się da do włącznika światła a potem już spokojnie boiludek ze mnie

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość

Też się zastanawiam...ale liczę na efekty wiesiołka i herbatki z liści malin
a co one mają dać?

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
co ??? to co za ta kraj ??
jak żyć w takim kraju?

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Któras dziś wysłała linka do strony z dzieciecymi ciuszkami, gdzie wysyłka jest za free więc wubrałam 5 modeli i kazałam tżtowi wybrac jeden i w ramach niespodziewajki zakupic;p Ciekawe czy i które kupi;p
ja wstawiałam zamówiłam jedne body ale tż nic nie mówiłam będzie miał niespodziankę jak zobaczy na małym

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość

Ja się zwolniłam z pracy i jutro wolne mam 37 stopni a czuję się jakbym miała 40 po 5 minutach patrzenia w monitor oczy mi się zamykają ale najgorzej było dziś jak wracałam z miasta normalnie bałam się żę do domu nie dojadę bo tak mi się niedobrze zrobiło że jak zamknęłam oczy to mi lepiej było ale jakoś doturlałam się do biura i tż mnie odstawił do domu i od 14 śpię.
a między spaniem mleko z czosnkiem i miodem, syrop i herbata z cytryną ehh
ojej współczuje, zdrowiej szybko

---------- Dopisano o 06:19 ---------- Poprzedni post napisano o 06:03 ----------

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jadę jutro na ktg do szpitala (dostałam skierowanie od gina 2 tyg temu). Mam cykora
nie bój się będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
Złożyłam zamówienie, nawet zaszalałam 4 body w sumie Ale mało mam rzeczy nowych, więc coś się małemu należy
  • Body Polska Gola! Młody Kibic krótki rękaw 68 (1 szt.) 14.60 PLN
  • Body niemowlęce z napisami Humorek Przystojniak po Tatusiu 74 (1 szt.) 16.90 PLN
  • Body Humorek krótki rękaw Mam w sobie lenia od zeszłego pokolenia 68 (1 szt.) 15.99 PLN
  • Body Franek błękit policyjny 68
fajne ale tego Przystojniak po Tatusiu nie widziałam a szkoda, bo fajne. ja zamówiłam na 62 bo niecierpliwa jestem i chciałabym jak najszybciej założyć w sumie to głupio zrobiłam mogłam też wziąć na 68 albo 74

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
No i jeszcze qrde boli mnie caly dol .... Tak jakby wszystko ciaglo ku ziemi ... I przy okazji rozsadzalo mnie od srodka ... Cos a'la na okres tylko ze w skali od 0 do 10 tym razem daje 6..!!!

I co robic budzic wszysykich czy czekac az przejdzie w sumie za 2,5 h juz nikogo nie bedzie w domu bo do pracy beda szli ... Nawet nie mam sily wstac z lozka aaaa gak mi sie qrwa chce siku i moze nospe byl wziela ... Eh musze sie zebrac w sobie :-(
ojejku mam nadzieję, że już Ci przeszło...

Dziewczyny, które podczytują styczniówki- nie rzuciło Wam się w oczy nic o tym nowym becikowym? może któraś pisała jak to jest z załatwianiem? trzeba lecieć do urzędu skarbowego? i z którego roku w końcu biorą te dochody?
Stary 2013-01-30, 07:34   #4294
monicca1989
Zakorzenienie

Dzieńdobry

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Czasami mu grzmotnę - żeby czuł twardą rękę żony

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
niepotrzebnie. po prostu ja bylam młoda glupia a pan dr chirurg wolał chuchać na zimne i wyciął z zapasem. Bylam tak jak pisałam u pani dermatolog na ocenie znamion bo po ślubie jeden z moich pieprzyków wyglądał jakby się z nim coś podziało. okazało sie że sa po prostu bardzo ukrwione musiałam potrzeć suknią i się podrażnił. wszelkiego rodzaju brodawki i taka jedna nazwa ale nie przypomnę sobie teraz usuwa się laserem i nie ma śladu natomiast pieprzyki sie właśnie wycina. dlatego może lepiej po ciązy bo może sam wróci do swoich rozmiarów. a skoro możesz laserem to raczej nie pieprzyk także bym się nie martwiła tylko doczekała. a wiesz jak pęknie to pęknie bedzie mała ranka ale moze sam przez to się obkurczy to normalnych rozmiarów. wydaje mi się że raczej bardziej ryzkowne moze byc wycinanie teraz gdy jeszcze sie skóra rozciąga i hormony buzują.
Ja też mam jednego pieprzyka do wycięcia z tyłu na szyi ale jak tylko sobie o tym pomyślę to mi słabo
Nawet kilka lat temu z 4 dostałam skierowanie od rodzinnego i poszłam na wizyte do chirurga (rodzinny mówił, ze musi to chirurg zobzczyc i wtede zdecyduje co z nim zrobić) wiec poszłam a ten nawet sie nie przypatrzył za bardzo kazał mi sie kłasc i chciał od razu wycinac, uciekłam z tamtad

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
na kolację I (o 19:00) jem czasem owsiankę z otębów. Teraz chłop kupił takie: http://sante.pl/p126/otreby-owsiane-150g. I ważę 50 g (ok. 6 łyżek), zalewam mlekiem, po pół godzinie gotuję do bąbelków i zestawiam. Gęstnieje.
Przed cukrzycą takie jadłam śniadanie Tylko mniej i czasem z jakimś owocem wkrojonym
Ja robię normalne płatki owsiane (tylko zwykłe nie błyskawiczne) z mlekiem 1,5% i czasem wrzucam do nich mandarynkę albo kilka malin i cukier zawsze dobry ok 100
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-30, 07:55   #4295
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Dzień dobry

Ja witam się z łóżka noc jakoś przespałam ale 3 razy wstawałam gardło boli płuczę rumiankiem jak nie przejdzie wieczorem albo jutro do lekarza bo ledwo mówię ale ogólnie nie pamiętam kiedy byłam aż tak chora, wczoraj to się nie na żarty wystraszyłam jak jechałam samochodem i mi się tak słabo zrobiło że usnęła bym od razu jak tż powiedziałam to kazał mi dziś leżeć i kurować się jak coś to dzwonić po niego.

Strippi ty mnie tutaj kobieto nie strasz jakimiś grypami bo zawału dostanę

Chanel_Coco gratuluję zakupów jak przyjdą to się pochwal

kasia86bgo i co przeszły bóle?? usnęłaś bidulka

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

Dziewczyny dziękuję kuruję się i robię wszystko by to paskudztwo przeszło

I zaraz Wam się czymś pochwalę w końcu się udało jak wczoraj przysypiałam
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-30, 07:57   #4296
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Ja witam się z łóżka noc jakoś przespałam ale 3 razy wstawałam gardło boli płuczę rumiankiem jak nie przejdzie wieczorem albo jutro do lekarza bo ledwo mówię ale ogólnie nie pamiętam kiedy byłam aż tak chora, wczoraj to się nie na żarty wystraszyłam jak jechałam samochodem i mi się tak słabo zrobiło że usnęła bym od razu jak tż powiedziałam to kazał mi dziś leżeć i kurować się jak coś to dzwonić po niego.
zdrówka
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-30, 08:01   #4297
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Witam !

Cytat:

Dziewczyny, jadę jutro na ktg do szpitala (dostałam skierowanie od gina 2 tyg temu). Mam cykora
będzie fajnie, posłuchasz sobie serduszka !

Cytat:

Czasami mu grzmotnę - żeby czuł twardą rękę żony
Nie ma co - prowiant mam na 2 dni! Ale o KINDER NIESPODZIANCE rzeczywiście nie pomyślał Będzie lańsko!
No kinder niespodziankę już masz przecież

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
Witam się z wieczora.
Dziś miałam odwyk internetowy ... padł router Ale byłam dzielna i dałam radę Najbardziej mnie wkurzało, że nie mogę zajrzeć tu na forum i że będę miała znów dużo nadrabiania
No dzień bez internetu, to straszne, też nie lubię

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
Jedyne co mnie "przeraża" to to, że na Polnej branie insuliny wiąże się z 3 dniowym pobytem w szpitalu. A ja w szpitalu ostatnio byłam jak miałam roczek więc mam lekkiego cykora jak to będzie. No ale dam radę jak by co.

OC, a te sałatki co polecałaś na 1 śniadanko, te z Biedronki, to te z kurczakiem i łososiem??
.
A to dziwne, że nawet przy takich małych odchyłach kładą na oddział, w Krk mówiło mi kilka dziewczyn, że też się zdarza, no ale jak są np wahania cukru 50 - 300 albo dziewczyny z cukrzycą z przed ciąży.

Co do sałatki to nie chodzi mi o takie gotowe, bo takich nie jem zresztą podejrzewam że cukier w składzie, ale o takie zielone mixy z kilku sałat które można sobie doprawić w domu wd uznania.

Cytat:
Do mnie jutro przychodzi mamusia 3 dziewczynek. Jedna ma 2 tygodnie.
Dałam ogłoszenie, że oddam pościel potrzebującej mamie - do łóżeczka, wózka, baldachim, przybornik na łóżeczko, ochraniacz, matę na przewijak i rożek po Julci. Ten różowy komplet firmy Milpol. I napisała mi smska mamusia jedna, że bardzo by jej się przydało i umówiłyśmy się, że jutro przyjdzie obejrzeć.

Cytat:

No i jak tam kasia ?

A ogólnie to monicca/ pani narobiłyście mi smaka na owsiankę - muszę kupić )
Stary 2013-01-30, 08:07   #4298
czarny flamaster
Zadomowienie

Buuuu....nienawidzę nocy....
Najpierw nie umiałam zasnąć chociaż mój mąż już smacznie chrapał, a jak się obudziłam i pomyślałam sobie, że 5 będzie, to okazało się, że jest dopiero 2
Porażka!

Do tego tak strasznie martwię się ZUSem, że chyba zwariuję. Piszę do nich meile, oni odpisują, a ja coraz mniej wiem. Zaraz po tym martwię się tapetowaniem pokoju i innymi sprawami związanymi z dzieckiem i tak w kółko.

Małżonek chciał tak bardzo mi pomóc z kręgosłupem, że pojechał SAM do Rossmanna i zakupił masażer. Pomijam troszkę fakt, że to taki typu antycellulitowy do ud, ale liczą się chęci. Już mi wczoraj plecy masował i chyba weźmiemy go na akcję porodową, bo mocne to jest i ulga następuje.

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-30, 08:13   #4299
Moderna
Zakorzenienie

Dzien dobry

O i ja tez juz na nogach, obudzil mnie skurcz lydki a pospalabym jeszcze (w sumie to nie wiem, po co wstalam )

U nas dzisiaj plus 12 stopni a jeszcze w sobote bylo minus 9 ..

oliwka zdrowka, nie przemeczaj sie za bardzo.. lepiej kilka dni wylezec chorobsko

kasia mam nadzieje, ze udalo Ci sie usnac mimo bolu
Stary 2013-01-30, 08:38   #4300
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
A ogólnie to monicca/ pani narobiłyście mi smaka na owsiankę - muszę kupić )

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
U nas dzisiaj plus 12 stopni a jeszcze w sobote bylo minus 9 ..
różnica robi wrażenie....

Jak, Kasia, podespałaś?!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-30, 08:50   #4301
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
g

Nie bój się poleżysz, odpoczniesz. Fajnie serduszka posłuchać!

Cytat:

Do mnie jutro przychodzi mamusia 3 dziewczynek. Jedna ma 2 tygodnie.
Dałam ogłoszenie, że oddam pościel potrzebującej mamie - do łóżeczka, wózka, baldachim, przybornik na łóżeczko, ochraniacz, matę na przewijak i rożek po Julci. Ten różowy komplet firmy Milpol. I napisała mi smska mamusia jedna, że bardzo by jej się przydało i umówiłyśmy się, że jutro przyjdzie obejrzeć.

a może tą niespodzianką będzie też Aliiw
Ale fajnie, że uda się komuś pomóc!

A co do niespodzianki to może alliw albo coco

Cytat:
ja sie chyba zalamie
Zem pospala ooooooo moj Boshe
Na pewno bede wyspana :-/

No ja Wam powiem, że myślałam wczoraj, że i u mnie się zaczyna!!! tak mnie brzuch bolał - typowe skurcze - boli - zanika - boli -zanika! już zaczęłam panikować, że nie ma nikogo kto by mnie zawiózł! taki pech! ale na szczęście trochę się pokręciłam po mieszkaniu, wzięłam nospe i przeszło!

W ogóle mam schiza, że sączą mi się wody;/ np. jak wstanę, zrobię siku, pokręce się po mieszkaniu, siadam do sniadania, to jak wstaje mam plamy na pizamie;/ nie wiem sama...

Cytat:

włączyło mi się wicie gniazda

a co one mają dać?
Tez mam syndrom wicia gniazda. Wypisałam w tym tyg. na karteczce co mam kupić do mieszkania i w jakim dniu jaki sklep odwiedzić

a co do wiesiołka i herbaty z liści malin to:

Jeśli kobieta ciężarna chce zwiększyć szanse, by poród był sprawny, może pić napar z liści malin. Taka herbatka pomoże jednak tylko wtedy, jeśli będzie stosowana przez kilka tygodni. Aby herbata z liści malin rzeczywiście pomogła podczas porodu, trzeba zacząć ją pić kilka tygodni przed planowanym porodem. Niektóre mamy zaczynają ją pić około 32. tygodnia ciąży. W niektórych przypadkach rzeczywiście dochodzi do skrócenia drugiej fazy porodu, czyli fazy skurczów partych.

Olej z wiesołka ma pomóc w szybszym zgładzaniu i rozwieraniu się szyjki gdy już zacznie się poród. Szyjka będzie bardziej elastyczna.

Zobaczymy jak to będzie a nóż widelec pomoże.

Cytat:
Dzień dobry

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

Dziewczyny dziękuję kuruję się i robię wszystko by to paskudztwo przeszło
yh!!!! zdrówka kochana!
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-30, 08:58   #4302
joanna200
Rozeznanie

Dzień dobry

Wczoraj nadrobiłam do 143 strony a jak chciałam odpowiedzieć to mnie z wizażu wywaliło i dupa z tego była..
więc dziś od nowa..

Cytat:
eeee w tym tyg ???
też się zdziwiłam, bo myślałam, że w tym tyg to już powinien spokojnie leżeć i nie kombinować, a on takie fikołki robi, że wydaje się jakby mi chciał bokiem gdzieś wyjść..
gin mówiła, że jeszcze może..

Cytat:
Wstawiam wam fotkę moich zasłonek (łóżko na sprzedaż wystawione, więc nie zwracać na nie uwagi)
bardzo ładne..

Cytat:
no to przegonimy Was z wagą a myślałam, że nasze chłopaki takie same się urodzą
podałam tak bo masz wizytę za tydzień, a ja czuję, że mój za tydzień już będzie tyle ważył..
bo jak przystopował to teraz będzie szyybciej rosnąć..

Cytat:
Dragusia - JolanT, Chanel, Klementyna, Mokka, Strippi
Liwka - Moderna, Kasia86, monicca1989, Obserwuję Cię
Stripppi - Liwka, Dragusia, Kwiatuszek, Luna
Leonikowa - Trolla
Niespodzianka - ja, no i Klementynka
ja oddaję swój głos na Liwkę

Cytat:
Ja się zwolniłam z pracy i jutro wolne mam 37 stopni a czuję się jakbym miała 40 po 5 minutach patrzenia w monitor oczy mi się zamykają ale najgorzej było dziś jak wracałam z miasta normalnie bałam się żę do domu nie dojadę bo tak mi się niedobrze zrobiło że jak zamknęłam oczy to mi lepiej było ale jakoś doturlałam się do biura i tż mnie odstawił do domu i od 14 śpię.
a między spaniem mleko z czosnkiem i miodem, syrop i herbata z cytryną ehh
zdrówka

Cytat:
wszystko będzie dobrze..

Cytat:
tak cos milego w zalaczniku
ode mnie ... by wam sie milo spalo

jak nocka?
przeszło?

Cytat:
Dziewczyny, które podczytują styczniówki- nie rzuciło Wam się w oczy nic o tym nowym becikowym? może któraś pisała jak to jest z załatwianiem? trzeba lecieć do urzędu skarbowego? i z którego roku w końcu biorą te dochody?
mi ostatnio się u nich przeczytało, że musiały przynieść zarobki z 2011 roku

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

A właśnie jeszcze jedno pytanko, gdzie kupujecie te liście malin na herbatkę?

i zapomniałam, że od jutra zaczynamy 35 tydzień!

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-30, 09:11   #4303
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

A właśnie jeszcze jedno pytanko, gdzie kupujecie te liście malin na herbatkę?

i zapomniałam, że od jutra zaczynamy 35 tydzień!
Ja kupiłam w aptece doz brawo za tydzien!
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-30, 09:12   #4304
bzinka
Zadomowienie

Cześć

Czytam was na szybko, bo to moje ostatnie dni w pracy i duuużo do zrobienia, a w domu wieczorami remont, więc nie mam warunków.

Też narobiłyście mi smaka na owsiankę, może na podwieczorek spróbuję zrobić i zobaczę, jak cukier. Jak narazie idzie mi dobrze, od 2 dni nie przekroczyłam 120 Korzystam z waszych rad i kupiłam wczoraj parówki z szynki na śniadanie, dzisiaj zjadłam dwie i 1h po śniadaniu miałam mniej, niż na czczo. Kupiłam też pumpernikiel, trochę mam już dość tych chlebów razowych, dzisiaj test, czy pumper mi podniesie, czy nie.

Remoncik zmierza ku końcowi, dzisiaj prawdopodobnie koniec malowania. Kolor turkusowy na jedną ścianę, jaki wybraliśmy jest śliczny, wesolutki i będzie pasował do dodatków w kolorze fuksji i pistacji będzie ślicznie Jeszcze w planach mamy zakupienie półek z ikei,żeby je powiesić w okolicy łóżeczka, lampy dla dzidzi, a na ścianę nad łóżeczkiem obrazeczki lub naklejki. Jak wszystko będzie gotowe, to pokażę wam pokój przed i po Już się doczekać nie mogę.

Miłego dnia dziewczyny!

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-30, 09:16   #4305
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

To tego wiesiołka najlepiej łykać od którego tygodnia??

Edytowane przez oliwka__
Czas edycji: 2013-01-30 o 09:18
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-30, 09:24   #4306
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Kupiłam też pumpernikiel, trochę mam już dość tych chlebów razowych, dzisiaj test, czy pumper mi podniesie, czy nie.
u mnie pumper jest idealny no i jedna deseczka ma dokładnie 50 g
a jak byłam mała to płakałam "mamoooo, tylko nie brudny chlebek"....

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-30, 09:25   #4307
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Ja kupiłam w aptece doz brawo za tydzien!
ooo dzięki i to się nazywa po prostu liście malin?

Stary 2013-01-30, 09:33   #4308
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez oldzinx Pokaż wiadomość
No to rodzimy razem tyle że w innych szpitalach. Z OM też na 28.04 mam termin porodu. I wagi naszych maluszków takie same. Główkę ma już w dole i wg gina nie powinien już się przewracać.
Na 99% synek będzie miał na imię TOMEK
ochhh Tomuś, mam słabosć do tego imienia hii <mężuś>

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-30, 09:39   #4309
misiulka06
Rozeznanie

witam się w paskudny deszczowy dzień. Michałek nie dał mi dziś spac, a teraz jakoś słabo się czuje...
misiulka06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-30, 09:47   #4310
czarny flamaster
Zadomowienie

32+6
Założyłam sobie na komputerze katalog "Ciąża" i pozakładałam foldery ze zdjęciami z różnych okresów ciaży. Jak je czasem przeglądam, kolejno jak lecą, to jestem w szoku.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 32+6.jpg (41,2 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 32+6a.jpg (64,6 KB, 50 załadowań)

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-30, 09:48   #4311
Luna0
Zakorzenienie

Dzień dobry
TŻ zaniósł mój mocz na badanie białka i glukozy
połowa ciuszków wyprana dziś została jeszcze połowa bo nie mialam gdzie wieszać
prałam w Loveli i pięknie pachnie

Cytat:
No zwariować idzie z tymi rozmiarami.
Ja doszłam do wniosku, że wypiorę i wyprasuję wszystko co n metkach ma do 6miesiąca, a potem poukładam mniej więcej porównując od najmniejszych do największych.
Jak myślicie nie rozpędzam się za bardzo z tym 6m??
Jak Ci lepiej Ja prałam do 3 miesiąca i do rozmiaru 68

Dziś zaczynamy 33 tc

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-30, 09:52   #4312
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

wszystkie jestescie kochane
Nie zacytowalam bo z tele czytam...kompika nie chce wlaczac bo bum musiala sie obrocic na drugi bok a to juz wiekszy wyczyn

Powiem wam ze wzielam dwie Nospy i dopiero jakos po 5 przeszlo ale usnelam jak siostra wychodzila do pracy ok 6-45 :-/ ... Przebudzilam sie ale ide spac dalej.
Sama nie wiem co to qrde wczoraj bylo ... Ale starcha sie najadlam wam powiem - szczegolnie ze ja malo odporna na bol jestes ... Boshe to co bedzie jak sie zacznie P oooo

Ide spac dalej .. Do pozniej moje Laseczki

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-30, 09:56   #4313
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Dziś zaczynamy 33 tc

Cytat:
Nie zacytowalam bo z tele czytam...kompika nie chce wlaczac bo bum musiala sie obrocic na drugi bok a to juz wiekszy wyczyn

Powiem wam ze wzielam dwie Nospy i dopiero jakos po 5 przeszlo ale usnelam jak siostra wychodzila do pracy ok 6-45 :-/ ... Przebudzilam sie ale ide spac dalej.
Sama nie wiem co to qrde wczoraj bylo ... Ale starcha sie najadlam wam powiem - szczegolnie ze ja malo odporna na bol jestes ... Boshe to co bedzie jak sie zacznie P oooo

to odpoczywaj

Stary 2013-01-30, 10:08   #4314
bmma
Zadomowienie

Witam, po śniadanku
Cytat:
No wiecie co... 3 strony do nadrobienia od wieczora a tak się cieszyłam, że jestem już na bieżąco ale trzeba było wyprasować pralkę żółtych ubranek i nie było już czasu na forum dziś wieczorem niebieskie

włączyło mi się wicie gniazda, wracam z pracy i sprzątam, sprzątam, sprzątam, piorę, prasuję w końcu to już 34 tydz a strasznie boję się wcześniejszego porodu i tego, że nie będę przygotowana. na parenting pl. głoszą, że: "Jeśli z jakichś powodów urodzisz w trzydziestym czwartym tygodniu, twoje dziecko będzie najprawdopodobniej zupełnie zdrowe i będzie rozwijać się w pełni normalnie." pocieszające, ale lepiej niech brzdąc jeszcze siedzi w brzuszku, bo jestem w lesie z robotą

Mam to samo. Piorę pieluchy tetrowe teraz i będę prasowała, mam tego trochę to może będę używała
Poważnie to już czas się pakować.

Co do US, to podobno zaświadczenie o dochodach jest ważne 1 m-c, więc mamy czasu jeszcze dużo.

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Cytat:

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-30, 10:10   #4315
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Dzień dobry ale fajnie pospać do 9 i to przespać całą noc (bardzo mało takich nocy mam więc dzis mam mega humor) ale widze że dużo z Was też nie śpi w nocy...
mnie od wczoraj dziwnie boli dół brzucha z jednej strony, tak jakby w strone pachwiny ciągnie ale to jest na samym dole brzucha ... nie wiem co to .... boli jak chodze....

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
32+6
Założyłam sobie na komputerze katalog "Ciąża" i pozakładałam foldery ze zdjęciami z różnych okresów ciaży. Jak je czasem przeglądam, kolejno jak lecą, to jestem w szoku.
A ja tez mam folder ciąża, pierwsze zdjęcie jak zrobiłam test, a potem zdjęcia co tydzień, dwa i jak patrze na swój płaski brzuch sprzed ciąży to niedowierzam

Od dzis jeszcze równe 3 miesiące ... niech ten czas szybciej leci ...

Edytowane przez Ewkaaa8891
Czas edycji: 2013-01-30 o 10:15
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-30, 10:20   #4316
Sorceresss
Wtajemniczenie

Witajcie w ten piękny (szary, deszczowy i ponury) dzień

Kasia, śpij biedaczynko...

Cytat:
No kinder niespodziankę już masz przecież
w sumie mam... ale bez czekolady!

Cytat:
a co do wiesiołka i herbaty z liści malin to:
Ja jestem gotowa pić i jeść co się da, żeby skrócić wszystkie fazy porodu, ale nie chcę przedwcześnie wywołać albo co.... o to sie boję, że jak zacznę pić specyfiki to maluch się weźmie w sobie i wyskoczy za wcześnie

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Kolor turkusowy na jedną ścianę, jaki wybraliśmy jest śliczny, wesolutki i będzie pasował do dodatków w kolorze fuksji i pistacji
a jakiej firmy masz farbę? jakaś EKO?

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
Co do US, to podobno zaświadczenie o dochodach jest ważne 1 m-c, więc mamy czasu jeszcze dużo.
czyli do tego nowego becikowego bieremy zaświadczenie z US o dochodach za 2011?

ło mama... przypomniało mi się... niedługo trzeba będzie PITa strzelić

Znów miałam wariacki sen - goniłam małe świnki (które były świnko-królikami) po podwórku, a one mi cięgle uciekały... i pojawiła się też tchórzofretka taka wielka, która chciała mnie pogryźć, ale ją też złapałam i zamknęłam w jakiejś komórce

przeczytałam sennik - jak się śnią świnie, prosięta to będzie dobrze, wizja zarobku dużego

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett

Edytowane przez Sorceresss
Czas edycji: 2013-01-30 o 10:24
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-30, 10:26   #4317
Malpka
Zakorzenienie

cześć przeczytałam jedną stronę wczoraj i muszę pozostałe 4 strony zostawić na późzniej bo zbieram się do rodzinnego mam nadzieje ze dostanę coś co pomoże w końcu na ten katar

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
jeszcze pytanie z serii głupich, czy metki odcinać z ciuchów czy obcięte bardziej będą drażnić ?
ja nie obcinałam i nie bede

Cytat:

Chyba nie pozwolą Ci rodzić sn.. CC będzie napewno bezpieczniejsze, a z łożyskiem nie ma żartów dobrze że ostatnio jak się odkleiło to byłaś w szpitalu
będzie co ma być jestem gotowa na wszystko aby z maluszkiem się nic nie działo mam nadzieje że będą wiedzieć co robią

Cytat:
AAAA! Zaczynają małemu grać rupie w dupie - idę na łóżko pobaraszkować razem z nim!!!

Cytat:
:

No i lekarka powiedziała, że 2 dziecko przeważnie jest większe od pierwszego, ale poród lżejszy.
no nie żartuj u mnie Julka już była duża 3720 więc drugie może być trochę mniejsze ja ważyłam 3600 a wzrostu z Julą miałyśmy tyle samo 57 cm

Cytat:
sponsorem dzisiejszego dnia na wątku są mielone
u mnie też były wczoraj

Cytat:

No zwariować idzie z tymi rozmiarami.
Ja doszłam do wniosku, że wypiorę i wyprasuję wszystko co n metkach ma do 6miesiąca, a potem poukładam mniej więcej porównując od najmniejszych do największych.
Jak myślicie nie rozpędzam się za bardzo z tym 6m??
myślę ze nie spokojnie mozesz poprać do 6 mca czas szybko leci a czasem dzieci rosn jeszcze szybciej

dobra lece do lekarza
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-30, 10:30   #4318
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
j
czyli do tego nowego becikowego bieremy zaświadczenie z US o dochodach za 2011?

ło mama... przypomniało mi się... niedługo trzeba będzie PITa strzelić
tak, za 2011..
a co do PITa, to dawno bym już złożyła, ale ZUS musi przesłać jednego więc pewno trochę poczekam..

Stary 2013-01-30, 10:33   #4319
nestelle
Zakorzenienie

cześć ,
ja dzisiaj też się troszkę męczyłam ...obudziłam się o 3.30 i tak mnie biodra bolały..... mam tą poduszkę długą dla ciężarnych ale kto z nią śpi??? mój tż !!! za cholerę nie mogę jej wyrwać .... obejmie rekoma ,obejmie nogami .....- chyba ma jakieś braki ..
Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
, że od jutra zaczynamy 35 tydzień!

Cytat:
u mnie pumper jest idealny no i jedna deseczka ma dokładnie 50 g
a jak byłam mała to płakałam "mamoooo, tylko nie brudny chlebek"....

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
32+6
rośniemy w oczach....
Cytat:
Dziś zaczynamy 33 tc

oliwka - zdrówka
no kasia - obyś lepiej się poczuła
Stary 2013-01-30, 10:33   #4320
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
a jakiej firmy masz farbę? jakaś EKO?
Sorceresss niestety nie eko, Dulux Expert Matt kolor z mieszalnika NCS. No, ale jeszcze trochę czasu mam do tp (11 tygodni) więc myślę, że nie zaszkodzi.

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości