Aparaty ortodontyczne - wątek ZBIORCZY - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-03-10, 21:12   #2191
agiii
Zadomowienie

Dot.: Aparaty ortodontyczne - wątek ZBIORCZY

mam pytanie czy juz po miesiacu można zauwazyc jakis efekty? czy potrzeba przynajmniej 5-ciu??
chyba zamiast tych przezroczystych poprosze o szare
agiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-10, 21:15   #2192
Ines-ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agiii Pokaż wiadomość
mam pytanie czy juz po miesiacu można zauwazyc jakis efekty? czy potrzeba przynajmniej 5-ciu??
Ja po roku mam już prościutkie zęby. Mam nadzieję że przed wakacjami pozbędę się aparatu na zawsze.
Ines-ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-10, 21:34   #2193
emeczka
Wtajemniczenie

Cytat:
hmm no u mnie było widać może jednak zastanowisz się jeszcze nad jakimś kolorkiem na zęby? w końcu to jedyna szansa w życiu móc sobie kolorować zęby wg mnie różowe wyglądają ślicznie (zdjęcie z różowymi jest zrobione po 1,5 miesiąca)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zęby7.JPG (8,0 KB, 112 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg przed.JPG (2,2 KB, 186 załadowań)
emeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-10, 22:21   #2194
AppleGirl
Rozeznanie

emeczka a na drugim zdjęciu też masz aparat?
AppleGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-11, 06:36   #2195
Katka_krk
Rozeznanie

Czy po miesiecy juz widac cos to zalezy....to sprawa indywidualna...niektorym zeby szybciej sie prostuja innym wolniej...

moze dla przypomnienia wkleje miniaturki ....
1. przed aparatem
2. 25. 01 - 6 dni po noszeniu
3. 7.03 - ok 7 tygodni od załozenia.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg przedaparatemt.jpg (10,9 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 25.01.jpg (3,5 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg aparat1ok7tygodnicy8.th.jpg (3,2 KB, 69 załadowań)

Katka_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-11, 06:57   #2196
cichy_podmuch_wiatru
Rozeznanie

Pierwsze foto jest po 3 tygodniach noszenia a drugie po 52 dniach :P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3 tyg.jpg (114,9 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 52 dni.jpg (65,2 KB, 48 załadowań)
07.01.2016 r. - 64 kg
21.02.2016 r. - 63 kg

Do celu pozostało 4 kg
cichy_podmuch_wiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-11, 08:03   #2197
alufa
Zakorzenienie

kurczę dziewczyny! jestem pod wrażeniem ja też mogę powrzucać fotki z tym, że dopiero jak założe sobie dół. górę mam moim zdaniem OK ale ten zgryz a na dole to juz niestety ząbki nachodzą na siebie...
alufa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-03-11, 08:23   #2198
Katka_krk
Rozeznanie

rutka_86 - mam 21 lat wiec do młodzików już nie należe
Za wizyty nie wiem ile płace bo jeszcze nie miałam-pierwsza wizyta w piątek 16.03 wiec odrazu napisze ile i jakie wrażenia

Stary 2007-03-11, 08:23   #2199
rutka_86
Raczkowanie

no hey dzieki za szybka odpowiedz. ja jestem z Tomaszowa ( okolice lodzi) i chyba tam chcialam zalozyc aparacik . Wiem ze u mnie w miescie tez zakladaja krysztalki ale drogie wizyty. Wlasnie a ile Ty placisz za wizyty , czy za zmiane luku i gumek tez sie placi?? jesli tak to ile i co jaki czas... aha looknelam w Twoje zdjatka i i widze ze Ci sie juz ladnie naprostowaly... jesli mozna spytac ile masz latek ? mi to chyba nie beda prostowac sie tak szybko bo troche stara jestem heh
Cytat:
Napisane przez Katka_krk Pokaż wiadomość
Rutka a skąd jesteś??

Nie wiem jak to jest czy sie nosi krocej metalowy czy tez nie... napewno jest trwalszy ale wkoncu po cos ludzie wymyslili porcelane i kryształ ktory jest tak smao skuteczny.

Co orto to inna teoria! juz w tym wątku było na ten temat...
rutka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-11, 08:28   #2200
binia
Przyczajenie

rutka_86 wiek w kwesti aparatów nie ma za wielkiego wpłwu na tempo prostowania, oczywiście im wcześniej rozpoczniesz leczenie tym lepiej. Ja jestem stara a ząbki już pięknie się wyprostowaly i wogóle całe leczenie przebiegało szybko.
Stary 2007-03-11, 08:29   #2201
rutka_86
Raczkowanie

Aparaty ortodontyczne - wątek ZBIORCZY

Cytat:
rutka_86 - mam 21 lat wiec do młodzików już nie należe
Za wizyty nie wiem ile płace bo jeszcze nie miałam-pierwsza wizyta w piątek 16.03 wiec odrazu napisze ile i jakie wrażenia
to witam w clubie bo mam tyle samo latek a powiedz mi jeszcze jak z przebarwianiem napoczatku jak zakladalas pisalas chyba ze za wiele sie nie zmienily aha a czy jakies pierscienie noisz jeszcze??

Cytat:
Napisane przez binia Pokaż wiadomość
rutka_86 wiek w kwesti aparatów nie ma za wielkiego wpłwu na tempo prostowania, oczywiście im wcześniej rozpoczniesz leczenie tym lepiej. Ja jestem stara a ząbki już pięknie się wyprostowaly i wogóle całe leczenie przebiegało szybko.
Witam BInia a jaki masz aparat ?? metalowy czy kosmetyczny i czy duza masz wade?? ja mam dwie dwojki sporo odstajace od reszty i nie wiem czy krysztalki mi pomoga moj orto mowi ze jednak lepszy bylby metal... ale ja chce kosmetyczny .. hmm i tu pojawia sie problemos

Edytowane przez Madziorka
Czas edycji: 2007-03-11 o 09:58 Powód: post pod postem
Stary 2007-03-11, 08:59   #2202
Katka_krk
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rutka_86 Pokaż wiadomość
to witam w clubie bo mam tyle samo latek a powiedz mi jeszcze jak z przebarwianiem napoczatku jak zakladalas pisalas chyba ze za wiele sie nie zmienily aha a czy jakies pierscienie noisz jeszcze??

Nie wiem czemu ale mi sie gumki wogole nie przebarwiły jeszcze!!
Pierscienie nosze na szostkach

Mi orto np na poczatku proponowała aparat ruchomy ale nie wyraziłam zgody bo wiedziałam ze i tak bym go wyjmowała i nie nosiła na uczelni...
wiec zaproponowała stały

Moja kolezanka ktora ma dosc spora wade na gorze-3 ortodontki nad nia staneły dały jej lusterko i sie pytaja co jej sie nie podoba i powiedziały ze ona NIE KWALIFIKUJE sie do aparatu!!!!
Ja i dwie pozostałe koleznaki ktore tez nosza aparaty odrazu poleciłysmy jej jak najszybciej zmienic ortodonte!!

Ty płacisz wiec wymagasz....

Stary 2007-03-11, 09:01   #2203
agiii
Zadomowienie

up up

Edytowane przez agiii
Czas edycji: 2007-03-25 o 13:51
Stary 2007-03-11, 09:05   #2204
cichy_podmuch_wiatru
Rozeznanie

Agiii: Nie masz sie co bać jeszcze będą Ci zazdrościć, że nosisz aparacik i możesz sobie kolorki zmieniać Aaa i pomyśl, że twoja wartość wzrośnie o kilka tysięcy:P hehe jak to ktoś juz powiedział
07.01.2016 r. - 64 kg
21.02.2016 r. - 63 kg

Do celu pozostało 4 kg
Stary 2007-03-11, 09:12   #2205
rutka_86
Raczkowanie

Cytat:
Nie wiem czemu ale mi sie gumki wogole nie przebarwiły jeszcze!!
Pierscienie nosze na szostkach

Mi orto np na poczatku proponowała aparat ruchomy ale nie wyraziłam zgody bo wiedziałam ze i tak bym go wyjmowała i nie nosiła na uczelni...
wiec zaproponowała stały

Moja kolezanka ktora ma dosc spora wade na gorze-3 ortodontki nad nia staneły dały jej lusterko i sie pytaja co jej sie nie podoba i powiedziały ze ona NIE KWALIFIKUJE sie do aparatu!!!!
Ja i dwie pozostałe koleznaki ktore tez nosza aparaty odrazu poleciłysmy jej jak najszybciej zmienic ortodonte!!

Ty płacisz wiec wymagasz....
no tak bto prawda .. ale boje sie troszke ze jesli kosmetyczny mi nie pomoze to wydam kase w bloto .. a to nie jest tania inwestycja a jesli chodzi o aparat wyjmowany to tez mialam niecaly rok temu chjodzilkam w nim acaly dzien prawie ale to nic nie dawalo ..
Stary 2007-03-11, 09:16   #2206
binia
Przyczajenie

Rutka_86 Mam aparat metalowy. Na początku leczenia miałam na górnej szczęce hyrax(wcześniej o tym już pisałam) na 4 miesiące, a na dolnej metalowy łuk, obecnie już mam dwa łuki. Moja wada polegała na tym, że górna szczęka była wąziutka jak u siedmiolatka, a zęby przez to skleszczone(moje jedynki i całe przednie zęby układały się w charakterystyczny dziubek).
Co do metalu nie podobał mi się od początku planowania leczenia, ale na inny nie było mnie stać. Obecnie używam nawet kolorowych gumeczek, bo doszłam do wniosku że w nich mi najkorzystniej teraz już odliczam dni do ściągnięcia aparaciku
Stary 2007-03-11, 09:27   #2207
agiii
Zadomowienie

cichy_podmuch_wiatru własnie moja mama powiedziala ze mi jakiegos ochroniarza załatwi bo teraz jestem "bardzo droga"
Bo już jedna osoba powiedziała mi że błękitne gumki wyglądają obciachowo.... no ale cóż...
Myśle ze jak mi sie ząbki troszke naprostują to będe bardziej skłonna do kolorków bo wtedy bede mogla sie juz pochwalic jako takim uśmiechem ale teraz wole aby był mniej widoczny bo mam jeszcze krzywe...ale jestem pod wrazeniem ze juz po 1,5m-c jest taka różnica u emeczki...ja tez bym tak chciała... szczegolnie zeby szybko mi się te dziury po czwórkach stałych zniwelowały

a czy ktoś ma moze gumki szare, srebrne lub przezroczyste na metalowym aparacie? bo chciałabym zobaczyc jak to wygląda....
Stary 2007-03-11, 09:33   #2208
Ines-ka
Zakorzenienie

A co jest lepsze? Noszenie aparatu przez jakiś okres czasu czy krzywe zęby przez całe życie?
Stary 2007-03-11, 09:38   #2209
agiii
Zadomowienie

no pewnie ze noszenie aparatu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-03-11, 10:11   #2210
kw1@t3k
Raczkowanie

cześć dziewczyny!

Z zainteresowaniem przeczytałam prawie cały wątek , zajelo mi to kilka dni....od srody mam nalozony na górny łuk aparacik, szafirowy, to chyba to samo co krysztal gorski. Interesują mnie wypowiedzi osob wlasnie z takim aparacikiem - chyba madziorka >?< Z informacji od mojej orto: rzeczywiscie taki aparat jest najbardziej delikatny i wszelkie naprawy zwiazane z uszkodzeniami sa najbardziej kosztowne...jednoczesnie jest on najmniej widoczny, a o to mi chodzilo...pracuję, w czasie noszenia aparatu mam zamiar wyjsc za maz i juz wiem, ze go nie zdejme z tej okazji. Orto powiedziala, ze u osob doroslych w zasadzie awarie sie nie zdarzaja, oczywiscie nie mozna jesc nic twardego. No i gumki, ktore tez tu sa ( a ich nie widze) moga sie odbarwiac, wiec najbardziej mnie boli rezygnacja z kawy. A jak u Was z piciem kawy, naprawde tak zabarwia>?< Na szczescie gumki bede wymieniac na kazdej wizycie. Za 3 miesiace bede miala dolny luk no i chyba z przyczyn finansowych bedzie metalowy, zamki mini. Jezeli chodzi o bol, to pierwsze 2 dni taki uporczywy ale nie mocny bol, czyli bez tabletek i wosku. Jem w zasadzie tylko jogurty, serki i ryz z jogurtem, twarozek. Mysle, ze gdybym chciala cos pogryzc to obcieralyby mnie pierscienie, jeszcze sie nie zdecydowalam...

Jeszcze raz prosze o wypowiedzi osob z aparatem szafirowym, jak to jest z awaryjnoscia i praktyka w noszeniu, pozdrawiam!
kw1@t3k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-11, 10:31   #2211
IraKlara
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do IraKlara

Hey aparatki!!
20.03 mam wizyte u orto... To juz w przyszlym tyg. I jestem troche zdziwiona bo przez ten ostatni miesiąc nie zauważyłam ŻADNEJ poprawy Nie wiem czemu Czy mi się juz ząbki przestały prostowac czy co? Normalnie to po każdym miesiącu byla widoczna różnica (ostatnio np zrobila mi się szparka między czwórkami i trójkami) a przez ostatni miesiąc nic sie nie zmieniło Powiedzcie mi czy u was też tak bywa ze czasem w ogole nie widzicie rezultatow?
IraKlara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-11, 11:51   #2212
Katka_krk
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kw1@t3k Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny!

Z zainteresowaniem przeczytałam prawie cały wątek , zajelo mi to kilka dni....
To ci sie Nobel należy za wytrwałośc ja bym nie dała rady a do dyskusji dołaczyłam niedawno

Cytat:
Orto powiedziala, ze u osob doroslych w zasadzie awarie sie nie zdarzaja, oczywiscie nie mozna jesc nic twardego. No i gumki, ktore tez tu sa ( a ich nie widze) moga sie odbarwiac, wiec najbardziej mnie boli rezygnacja z kawy. A jak u Was z piciem kawy, naprawde tak zabarwia>?
Ja kawe od czasu do czasu pije- nie musisz z niej rezygnowac - poprostu pij ja przez słomke! i po problemie ja piłam na poczatku WSZYSTKO przez rurke

Cytat:
Jem w zasadzie tylko jogurty, serki i ryz z jogurtem, twarozek. Mysle, ze gdybym chciala cos pogryzc to obcieralyby mnie pierscienie, jeszcze sie nie zdecydowalam...
Nie obetra cie pierscienie. ja na poczatku nie gryzłam bo poprostu nie miałam takiego 'czucia' w zebach i czułam jakbym gryzła tym metalem a nie zębem

Stary 2007-03-11, 12:14   #2213
emeczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AppleGirl Pokaż wiadomość
emeczka a na drugim zdjęciu też masz aparat?
nie, drugie zdjęcie było zrobione zanim aparat założyłam dobrze że mam pamiątkę po swoim krzywym uśmiechu

Cytat:
emeczka ale boje sie jak zareaguja w szkole na moje kolorowe gumki... jak bede zmieniala je na rozne.... wiem ze pogadaja i przestana ale nie lubie byc obiektem "szeptania na ucho" .... dlatego myslalam nad szarymi lub przezroczystymi...
wiesz, namawiać Cię nie będę, w końcu to Ty się masz czuć jak najlepiej w aparacie ja sobie lubię poszaleć, teraz koleżanka mnie namiawia, żebym założyła sobie dwa kolorki na przemian. a reszta koleżanek i kolegów zawsze ocenia który kolor jest dla mnie lepszy, a który gorszy a czy będą gadać na Twój temat.. u mnie aparat wywołał spore zainteresowanie, przeze mnie już kilka osób planuje sobie wyprostować ząbki najlepsze jest to, że się czuję jak nastolatka, np gdy szukałam sukienki na Sylwestra, w dwóch sklepach babki pytały czy szukam sukienki na studniówkę (a mam 22 latka ) może z czasem przyjdzie Ci ochota na kolorki, takie małe wiosenne albo letnie szaleństwo
emeczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-03-11, 12:35   #2214
binia
Przyczajenie

Dziewczyny nie bójcie się kolorowych gumeczek
Ja osobiście polecam malinowe, pięknie się prezentuja gdy usta są pomalowane
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg listop.jpg (104,5 KB, 91 załadowań)
Stary 2007-03-11, 15:11   #2215
rutka_86
Raczkowanie

Cytat:
cześć dziewczyny!

Z zainteresowaniem przeczytałam prawie cały wątek , zajelo mi to kilka dni....od srody mam nalozony na górny łuk aparacik, szafirowy, to chyba to samo co krysztal gorski. Interesują mnie wypowiedzi osob wlasnie z takim aparacikiem - chyba madziorka >?< Z informacji od mojej orto: rzeczywiscie taki aparat jest najbardziej delikatny i wszelkie naprawy zwiazane z uszkodzeniami sa najbardziej kosztowne...jednoczesnie jest on najmniej widoczny, a o to mi chodzilo...pracuję, w czasie noszenia aparatu mam zamiar wyjsc za maz i juz wiem, ze go nie zdejme z tej okazji. Orto powiedziala, ze u osob doroslych w zasadzie awarie sie nie zdarzaja, oczywiscie nie mozna jesc nic twardego. No i gumki, ktore tez tu sa ( a ich nie widze) moga sie odbarwiac, wiec najbardziej mnie boli rezygnacja z kawy. A jak u Was z piciem kawy, naprawde tak zabarwia>?< Na szczescie gumki bede wymieniac na kazdej wizycie. Za 3 miesiace bede miala dolny luk no i chyba z przyczyn finansowych bedzie metalowy, zamki mini. Jezeli chodzi o bol, to pierwsze 2 dni taki uporczywy ale nie mocny bol, czyli bez tabletek i wosku. Jem w zasadzie tylko jogurty, serki i ryz z jogurtem, twarozek. Mysle, ze gdybym chciala cos pogryzc to obcieralyby mnie pierscienie, jeszcze sie nie zdecydowalam...

Jeszcze raz prosze o wypowiedzi osob z aparatem szafirowym, jak to jest z awaryjnoscia i praktyka w noszeniu, pozdrawiam!
Witam ja tez przesledzilam juz cxaly ten watek i nie wiem czemu wczesniej sobie drutow nie zalozylam , czym sie jest staarszym tym trudniej podjac decyzje.. a czy Ty masz duza wade?? bo ja mam dwie odstajace bdosyc sporo wampirze dwojki i boje sie ze aparat krysztalowy tego nie zalatwi...
Stary 2007-03-11, 16:14   #2216
00aga00
Wtajemniczenie

Fajnie już macie równiutkie te ząbki. Moje jednak są dalej na różnych wysokościach tylko drucik już jest prosty. Dla porównania:

PS. Nie śmiejcie się z moich dużych ust :P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg aparat2.JPG (4,4 KB, 80 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00812.JPG (38,2 KB, 98 załadowań)
trochę śpiąca
trochę bardziej milcząca
lecz widać można żyć bez powietrza !"

00aga00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-11, 16:48   #2217
Ines-ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez binia Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie bójcie się kolorowych gumeczek
Ja osobiście polecam malinowe, pięknie się prezentuja gdy usta są pomalowane
Kusicie tymi różowymi. Chyba niedługo będę miała zdejmowany aparat więc...
Stary 2007-03-11, 17:10   #2218
kasiek87
Kokon pro

ja mam srebrny lancuszek na gore, ale fotke moge zrobic jutro dzis juz za ciemno ;] dostalam srebrny, bo innego w tym rozmiarze nie bylo niestety ja polecam wszelkie blekity zielone turkusowe wisniowe czerwone i metaliczne kolorki

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-11, 18:55   #2219
cichy_podmuch_wiatru
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 00aga00 Pokaż wiadomość
Fajnie już macie równiutkie te ząbki. Moje jednak są dalej na różnych wysokościach tylko drucik już jest prosty. Dla porównania:

PS. Nie śmiejcie się z moich dużych ust :P
Nie no u Ciebie widać super poprawę bardzo ładnie

PS. Też bym chciała mieć takie pełne usta:P
07.01.2016 r. - 64 kg
21.02.2016 r. - 63 kg

Do celu pozostało 4 kg
Stary 2007-03-11, 20:21   #2220
aaricia8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emeczka Pokaż wiadomość
już po czterech miesiącach była ogromna poprawa (w sumie trójka zaczęła się przesuwać niedługo po założeniu aparatu). gorzej z dolnym łukiem, ale pracujemy nad tym z orto musiałam wyrwać 5 zębów, a dwa zostały warunkowo sporo, ale im bardziej rosły ósemki, tym było gorzej...
Poprawa u Ciebie jest niesamowita i bardzo szybka

Byłam wczoraj na pierwszej wizycie. Aparat mam mieć za 2 tygodnie - muszę wyleczyć 2 dziurki w międzyczasie. Chcę założyć porcelanowy na dwa łuki. Na szczęście nie trzeba niczego wyrywać Ortodontka powiedziała, że chce mi założyć ekspander - czy ktoś z tu obecnych to nosił? Powiedziała, że wtedy całość leczenia jest dużo szybsza. Obawiam się jednak tego ekspandera. Wydaje mi się, że to baaardzo niewygodne jest (nosi się na podniebieniu, ponoć odstaje na jakieś 0,5 cm).
Inne pytanie - jakiego koloru gumki polecacie do aparatu porcelanowego?
aaricia8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości