W³osy na blond farbujemy i o ¿yciu dyskutujemy. Czê¶æ XXII - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury

Notka

Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2013-01-30, 11:06   #2131
shizaxa
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 011
Dot.: W³osy na blond farbujemy i o ¿yciu dyskutujemy. Czê¶æ XXII

Cytat:
Napisane przez asiabb1983 Poka¿ wiadomo¶æ
³o... ja z ³ó¿ka tez wstaæ nie mog³am a jutro znów mam zajêcia najbardziej mnie klata boli
ja smarowa³am ramiona ibalgin sport by szybciej zakwasy zesz³y, tylko sobota, niedziela nie æwiczy³am, a w pon ju¿ normalnie tylko r±k na si³owni nie robi³am
zdjêcie czerwonych ust jest w albumie

Zapuszczam w³osy:
by³o (styczeñ '13)-40cm
jest (pa¼dziernik'13)-50cm
bêdzie-55cm

Farbujê: wella koleston 12/89
shizaxa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-30, 11:07   #2132
blond bunny
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 069

Cytat:
Napisane przez xXxKYLIExXx Poka¿ wiadomo¶æ
swoje naturalne mam na poziomie 6, chyba.
Do szóstki raczej zejsc bym nie chciala ale taka 8 by³a by chyba fajna
Moje naturalki w za³aczniku
kylinku kochany nie przyciemniaj pomysl ze to chwilowe zalamanie a na poziom 8 i tak bedziesz musiala sobie farbowac odrosty co miesiac nie lepiej samemu probowac nauczyc sie farbowac jak np jestes u mamy? i potem ona sprawdzi jak nalozylas, dolozy, poprawi, tak z 3x i bedziesz sama smigala

[QUOTE=Eveline1000;3893658 9]
Cytat:

Na blogu Bunny widzia³am ¿e farbê trzeba zacz±æ nak³adaæ od ty³u g³owy.To tak mu powiedzia³am ¿eby zacz±³ nak³adaæ od ty³u i bra³ w±skie poziome pasma i ¿eby robi³ to dok³adnie a on zacz±³ ciapaæ t± farbê gdzie popadnie i zamiast braæ w±skie pasma poziome bra³ je 5 cmi po 2-3 minutach patrzê w lusterku a on ju¿ farbuje na czubku g³owyja bym po takim farbowaniu by³a ca³a w ³aty albo ³ysa:haha ha:bo nak³ada³ farbê jak popadnie.Ju¿ nigdy go o to nie poproszêStraszni e siê na niego wku*****m i szybko umy³am w³osy i farba posz³a na zmarnowanie bo nie mia³ kto mi jej na³o¿yæ
od tylu sie naklada farby! chyba ze macie ponad 50% siwych wlosow! i niech nikt mi tu bzdur nie gada bo potem sie nie skarzcie ze jak zaczynacie od czubka glowy i bokow to wam wychodzi odrost ciemniejszy na karku albo rudy a w dlugotrwalym efekcie ze macie spod wlosow ciemniejszy niz wierzch amen.

[QUOTE=nataszka25;38936862]
Cytat:
Napisane przez Eveline1000 Poka¿ wiadomo¶æ
a u fryzjera zawsze nak³adaj± najpierw z przodu g³owy.... kurczê cz³owiek to ma dylematy

a co na to tz? te¿ siê wkurzy³ czy namawia³ by¶ siedzia³a dalej?
do jakich fryzjerow wy chodzicie????

Cytat:
Napisane przez Ninedin Poka¿ wiadomo¶æ
Ja sobie te¿ nak³adam od przodu U fryzjera tak samo
nie wierze normalnie...
Stary 2013-01-30, 11:10   #2133
shizaxa
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 011

to muszê zacz±æ od ty³u farbowaæ...tylko ja i tak nic nie widzê w 2 lusterkach bo tak± beznadziejn± lokalizacjê mam i na oko nak³adam

podrzuæcie link do w±tku o dekoloryzacji

Zapuszczam w³osy:
by³o (styczeñ '13)-40cm
jest (pa¼dziernik'13)-50cm
bêdzie-55cm

Farbujê: wella koleston 12/89
shizaxa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-30, 11:15   #2134
Eveline1000
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 506

Cytat:
Napisane przez shizaxa Poka¿ wiadomo¶æ
ja nie robiê testów uczuleniowych bo wiêkszo¶æ farb mnie szczypie, taki urok delikatnej skóry...
alfa te¿ mnie szczypa³a przez jaki¶ czas ale dodatkowych ubocznych efektów nie by³o ja robi³am nie rozjasniaj±cymi tylko 9.21

ja mojemu nie dajê bo nie wiem co by z tego wysz³o

ja sobie te¿ od przodu zaczynam nak³adaæ, najgorzej mam z ty³em bo nawet w lusterku dobrze nie widzê i tak na oko nak³adam...

musisz nas mieæ w "przyjacio³ach" ¿eby zobaczyæ album

wizaz znowu cos miesza z cytatami

he he podkre¶lone skojarzy³o mi siê to z czym¶No ju¿ Shizaxa wys³a³am zaproszenie do Ciebie.Wiesz co ja dopiero zobaczy³am ¿e masz nick Shizaxa a nie Shixaza bo zawsze tak czyta³am .Chyba mam co¶ nie tak z oczami a niby nie mam wady wzroku

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

[QUOTE=blond bunny;38939050]kylinku kochany nie przyciemniaj pomysl ze to chwilowe zalamanie a na poziom 8 i tak bedziesz musiala sobie farbowac odrosty co miesiac nie lepiej samemu probowac nauczyc sie farbowac jak np jestes u mamy? i potem ona sprawdzi jak nalozylas, dolozy, poprawi, tak z 3x i bedziesz sama smigala

od tylu sie naklada farby! chyba ze macie ponad 50% siwych wlosow! i niech nikt mi tu bzdur nie gada bo potem sie nie skarzcie ze jak zaczynacie od czubka glowy i bokow to wam wychodzi odrost ciemniejszy na karku albo rudy a w dlugotrwalym efekcie ze macie spod wlosow ciemniejszy niz wierzch amen.

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Poka¿ wiadomo¶æ

nie wierze normalnie...
No ja te¿ siê z tym spotka³am ¿e fryzjer zaczyna od przodu ale wiem ¿e powinno siê zaczynaæ od ty³u.Widaæ nie ka¿dy fryzjer jest profesjonalist± jak Ty Bunny
Eveline1000 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-30, 11:17   #2135
nataszka25
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 866

[QUOTE=blond bunny;38939050]kylinku kochany nie przyciemniaj pomysl ze to chwilowe zalamanie a na poziom 8 i tak bedziesz musiala sobie farbowac odrosty co miesiac nie lepiej samemu probowac nauczyc sie farbowac jak np jestes u mamy? i potem ona sprawdzi jak nalozylas, dolozy, poprawi, tak z 3x i bedziesz sama smigala

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Poka¿ wiadomo¶æ

nie wierze normalnie...
no u mnie te¿ tak....
no i ja mam konce ci±gle ciemniejsze...
nataszka25 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-30, 11:20   #2136
exclusivee
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 195

Cytat:
Napisane przez Ninedin Poka¿ wiadomo¶æ
Muszê sobie na wiosnê nowy podk³ad kupiæ Mo¿e znowu "trumacza" w pêdzlu
I jakie¶ nowe cienie
Pisa³y¶cie o czerwonych szminkach Jak wam zazdroszczê, ¿e macie taki typ urody, do którego taki kolor pasuje U mnie sprawdzaj± siê tylko ³ososiowe/ be¿owe i leciutko rdzawe
Napewno ¿adna czerwieñ nie bêdzie pasowaæ? Zobacz sobie tutaj, mo¿e w czym¶ Ci to pomo¿e : KLIK

Cytat:
Napisane przez kitkulka Poka¿ wiadomo¶æ
a cienie chyba zamówiê te
http://allegro.pl/sleek-au-naturel-p...974103768.html

i siê w koñcu nauczê malowaæ
Paletki sleeka s± super Ja chyba te¿ z czasem sobie jak±¶ sprawiê. Narazie najwa¿niejsza kwestia dla mnie to dobrze kryj±cy podk³ad, korektor, bronzer, oraz ró¿ Ach no i muszê siê nauczyæ robiæ fajne kreski na oczach, i najchêtniej przed³u¿y³abym sobie rzêsy metod± 1:1, tylko ¿e to podobno je niszczy Wiecie co¶ laseczki na ten temat?

Jasny popielaty br±z
exclusivee jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-30, 11:21   #2137
kitkulka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 18 974

Cytat:
Napisane przez exclusivee Poka¿ wiadomo¶æ
Paletki sleeka s± super Ja chyba te¿ z czasem sobie jak±¶ sprawiê. Narazie najwa¿niejsza kwestia dla mnie to dobrze kryj±cy podk³ad, korektor, bronzer, oraz ró¿ Ach no i muszê siê nauczyæ robiæ fajne kreski na oczach, i najchêtniej przed³u¿y³abym sobie rzêsy metod± 1:1, tylko ¿e to podobno je niszczy Wiecie co¶ laseczki na ten temat?
tak, raz przed³u¿y³am i nigdy wiêcej. Odpad³y mi po tygodniu a moje rzêsy by³y jak po chemioterapii, ale moje rzêsy naturalnie siê krêc± mocno, wiêc kosmetyczka powiedzia³a, ¿e to pewnie dlatego odpadaj± i nie ma sensu mi przed³u¿aæ
kitkulka jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2013-01-30, 11:28   #2138
ewelinka01
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 99
Question Dot.: Superrozjasniajace odcienie alfaparf - proba uczuleniowa

Odpowiedz juz mam. Zrobilam test po raz kolejny. Pojawily mi sie burchle wiec to nic dobrego nie wrozy.

Dobrze, ze w zanadrzu mam jeszcze garnier color sensation 111 . Powiedzcie mi, czy do niego moge uzyc innego oxy niz to w opakowaniu ? Do alfy mialam dokupiony 12 % a z tego co sie orientuje w garnierze jest 9% ? Czy lepiej nie kombinowac ?

Cytat:
Napisane przez ewelinka01 Poka¿ wiadomo¶æ
A moze jeszcze ktoras z Was ma jakies doswiadczenia z Alfa ???

Kurcze, teraz nie wiem co robic, czy dac sobie z nia spokoj czy ryzykowac i jednak farbowac sie nia ?
ewelinka01 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-30, 11:31   #2139
exclusivee
Zakorzenienie

Jeszcze tak a propos tych paletek ze sleeka to mi najbardziej podoba siê storm Idealne kolory do moich oczu Poza tym mam tak± swoj± wymarzon± paletkê, ale narazie nie mam na ni± za bardzo kasy, s± jeszcze inne wydatki niestety KLIK

Cytat:
ja smarowa³am ramiona ibalgin sport by szybciej zakwasy zesz³y, tylko sobota, niedziela nie æwiczy³am, a w pon ju¿ normalnie tylko r±k na si³owni nie robi³am
zdjêcie czerwonych ust jest w albumie
£adnie wygl±daj±

Cytat:
to muszê zacz±æ od ty³u farbowaæ...tylko ja i tak nic nie widzê w 2 lusterkach bo tak± beznadziejn± lokalizacjê mam i na oko nak³adam

podrzuæcie link do w±tku o dekoloryzacji
Kochana musisz wej¶æ w pytania do fryzjerki i tam bêdziesz mia³a na pierwszej stronie w±tków gdzie¶ o dekoloryzacji

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Cytat:
tak, raz przed³u¿y³am i nigdy wiêcej. Odpad³y mi po tygodniu a moje rzêsy by³y jak po chemioterapii, ale moje rzêsy naturalnie siê krêc± mocno, wiêc kosmetyczka powiedzia³a, ¿e to pewnie dlatego odpadaj± i nie ma sensu mi przed³u¿aæ
To czyli pozostaj± sztuczne rzêsy

Jasny popielaty br±z
Stary 2013-01-30, 11:32   #2140
kitkulka
Zakorzenienie

Cytat:
To czyli pozostaj± sztuczne rzêsy
kochana, nie wiem, pewnie zale¿y du¿o od Twoich rzês. Niektórym s³u¿± i nosz± kilka miesiêcy pod rz±d. Mi nie pasowa³y, kasa wyrzucona w b³oto, ale przynajmniej wiem, ¿e to nie dla mnie
Stary 2013-01-30, 11:33   #2141
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Odpowiedz juz mam. Zrobilam test po raz kolejny. Pojawily mi sie burchle wiec to nic dobrego nie wrozy.

Dobrze, ze w zanadrzu mam jeszcze garnier color sensation 111 . Powiedzcie mi, czy do niego moge uzyc innego oxy niz to w opakowaniu ? Do alfy mialam dokupiony 12 % a z tego co sie orientuje w garnierze jest 9% ? Czy lepiej nie kombinowac ?
mozesz podmienic ale zrob sobie tez probe na garniera w takim razie.

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-30, 11:36   #2142
exclusivee
Zakorzenienie

Kitka a tak w ogóle to s±dzê ¿e ta paletka storm te¿ by siê u ciebie sprawdzi³a Niebieskie oczy piêknie wygl±daj± w z³otych odcieniach przyciemnionych br±zem/czerni±, per³owe cienie by³yby te¿ idealne na ca³± powiekê jako podk³ad pod kreskê (kolejne wyzwanie ), a znowu niebieskie piêknie by podkre¶la³y barwê Twoich oczu

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Cytat:
kochana, nie wiem, pewnie zale¿y du¿o od Twoich rzês. Niektórym s³u¿± i nosz± kilka miesiêcy pod rz±d. Mi nie pasowa³y, kasa wyrzucona w b³oto, ale przynajmniej wiem, ¿e to nie dla mnie
Hmm ciekawa jestem zatem jakby to wygl±da³o u mnie. S³ysza³am ju¿ du¿o negatywnych opinii, ¿e potem rzêsy strasznie wylatuj±, s± s³abe, a tego bym nie chcia³a A ja ¿e mam maniê na punkcie idealnie pomalowanych rzês z chêci± bym sobie przed³u¿y³a ¿eby mieæ spokój

Jasny popielaty br±z
Stary 2013-01-30, 11:38   #2143
novelove
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 526

Cytat:
Napisane przez asiabb1983 Poka¿ wiadomo¶æ
matko w poniedzia³aek by³am na aero i po æwiczeniach ,a raczej pomkach wczoraj nie mog³am ruszaæ rêkami do góry i w bok ,a dzisiaj to samo i jeszcze bardziej jakby mnie miê¶nie klatki piersiowej bola³y do tego ³okcie i ramiona
ostatnio mia³am to samo, ca³e cia³o od szyi do ³ydek, a w szczególno¶ci brzuch Po prostu kaleka chodz±ca. Jak z tego kabaretu 'tofik nie wydurniaj siê, normalnie id¼!'
http://www.youtube.com/watch?v=psi7FS5eTTQ

Dziewczyny, bo Pandê siê wieczorami i w nocy ogl±da

Edytowane przez novelove
Czas edycji: 2013-01-30 o 11:41
novelove jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-30, 11:40   #2144
ewelinka01
Raczkowanie

Garnierem juz jakis czas temu farbowalam wiec nie powinno byc problemu, ale probe oczywiscie zrobie.

Bunny a jak to jest z tymi oxydantami, ktorego jest lepiej uzyc ? tego dolaczonego do farby czy obojetnie jakiej firmy, np ja mam obecnie scandic 12-tkê. Chodzi mi o efekt koncowy - co wed³ug Ciebie ³adniej rozjasni ?

Cytat:
Napisane przez blond bunny Poka¿ wiadomo¶æ
mozesz podmienic ale zrob sobie tez probe na garniera w takim razie.
Stary 2013-01-30, 11:42   #2145
kitkulka
Zakorzenienie

Bunny a ja mam zagadkê z tymi moimi wild ombre... otó¿ w PL podobno s± tylko 3 wersje: od br±zu do ciemnego br±zu, od br±zu do jasnego br±zu i dla jasnego blondu po blond. Nie ma tej po¶redniej od blondu do ciemnego blondu, a wydaje mi siê, ¿e by³aby idealna dla mnie
w sumie mi zale¿y na naprawdê delikatnym, naturalnym efekcie, wiêc mo¿e ten dla blond i jasny blond by mi wystarczy³ tylko czy na farbowanych w³osach nie bêdzie za s³aby

taki delikatny efekt jest super

http://malko-malitka.blogspot.com/20...al-efekty.html

i fotki
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg blonde-ombre-hair-2.jpg (38,4 KB, 17 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg 184788390931946248_NX3HZ5BR_c_large.jpg (39,0 KB, 19 za³adowañ)
Stary 2013-01-30, 11:47   #2146
kitkulka
Zakorzenienie

Cytat:
Kitka a tak w ogóle to s±dzê ¿e ta paletka storm te¿ by siê u ciebie sprawdzi³a Niebieskie oczy piêknie wygl±daj± w z³otych odcieniach przyciemnionych br±zem/czerni±, per³owe cienie by³yby te¿ idealne na ca³± powiekê jako podk³ad pod kreskê (kolejne wyzwanie ), a znowu niebieskie piêknie by podkre¶la³y barwê Twoich oczu
te¿ j± ogl±da³am, ale tam jest trochê wiêcej ciemnych cieni a w tej, któr± pokaza³am s± ja¶niejsze, takie bardziej naturalne, wiêc my¶lê, ¿e na pierwszy raz ta mi wystarczy

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Buahhot dosta³am cynk, ¿e w SP maj± byæ promocje -20% na wild ombre czy to prawda? i jakby¶ mog³a zerkn±æ jakie s± kolory?
Stary 2013-01-30, 11:47   #2147
ewelinka01
Raczkowanie

Kitkulko ja mia³am dok³adnie to samo z przed³u¿onymi rzêsami, szkoda kasy! Moje przed³u¿one tak¿e zaczê³y siê przerzedzac juz po tygodniu, wygl±da³o to niezbyt estetycznie.. A jak juz wszystkie mi odpad³y to moich naturalnych bylo tak ma³o i by³y tak po³amane , ¿e miesi±c min±³ zanim zaczê³y wygl±daæ w miarê normalnie..

Cytat:
Stary 2013-01-30, 11:49   #2148
czekoladowoo
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 27 236

Cytat:
Napisane przez Kotka17 Poka¿ wiadomo¶æ
blond bunny

oj w³a¶nie nie wierze... nie wiem co sie ze mn± dzieje, do listopada tamtego roku jestem innym cz³owiekiem, co¶ sie we mnie z³ama³o, czuje sie jakbym by³a zdolna tylko do smutku, w tym roku jeszcze nie by³am tak poprostu szczê¶liwa... Wiem ze powinnam wzi±æ sie w garsc i stawiæ temu czo³a ale "pêk³am" nie czuje satysfakcji nic... kompletnie, my¶la³am ze inaczej to wszystko sie u³o¿y, trace nad tym kontrole
a co do pozytywnych wibracji naprawde czuje je od ciebie i ciesze sie ze mi pomagasz i pomagacie... nie wiem co zrobiæ, mo¿e puj¶c do psychologa...
Bêdzie lepiej uwierz
Mi w pewnym momencie te¿ by³o mega ciezko i do dzisiaj nawet na wizazu nie opisalam co sie sta³o.
Ale powoli wychodze na prosta i odcinam od tego co bylo.
Dasz rade, a do psychologa pojsc mozesz, co ci szkodzi?

Cytat:
Napisane przez Kotka17 Poka¿ wiadomo¶æ

ojej biedny piesio, a co teraz z nim zrobsz? bedziesz szuka³a mu domku?

1-stara wersja
Ja w zasadzie tylko jej dotrzymuje towarzystwa jak i reszta lokatorow jak nie ma tej dziewczyny ktora ja w interwencji zgarnela od wlascicielki. Dzisiaj tez bede pilnowac czy nie wariuje ma³a No i teraz szuka jej domu, ja tez sie staram cos tam ruszyc ale ciezko jest. Miejmy nadzieje ze dom znajdzie bo psina jest pocieszna i kochana, ciagnie do ludzi bardzo. Oby sie wlasciciel jakis znalazl dla niej.
Cytat:

Ej dziewczyny nie bijcie mnie ale coraz czesciej mysle o przyciemnieniu w³osów
mecza mnie te odrosty, to ,¿e nie ma kto mi farbowac,¿e kolor po 2 tyg nie taki
Ja tez ciagle mysle

Cytat:
a tak w ogóle to podkrad³am ostatnio Mamie podk³ad Astora skin match i kurde mój L'Oreal ma powa¿n± konkurencjê naprawdê fajny tylko kolor moja Mama ma ciemny, wiêc pod tym wzglêdem nie mog³am oceniæ czy dobrze dopasowa³ siê do mojej cery, ale wszystko inne na plus
Ja ostatnio Match Perfection z Rimmela kupilam jak byla ta promocja w Rossie, zobaczymy jak sie bedzie sprawowal Narazie przy moich pryszczolach Colorstay kroluje bo tylko on jest je w stanie jakos zakamuflowac.
Cytat:
Mi ojciec uparcie nakladal jakos tak naokolo glowy
Ja sobie sama zawsze robilam od tylu glowy na poczatku, TZ mi tak samo robil. I jedno zauwazylam - wychodzi mi dokladnie tak samo. Kark, skronie, i z przodu pod grzywka zawsze wychodzi ciut cieplej i ciemniej Od czego i jakbym nie zaczela zawsze to jest. Fakt wlosy z wierzchu mam jasniejsze.
Teraz bede ciagle od tylu zaczynac i zobaczymy moze z czasem sie zrobi roznica. Ale i tak mi sie zawsze wierzch pojasnia od malaksu a spod bez zmian
Cytat:
No bo przy takich mocno podkreconych to sie nie trzymaja niestety

Wiecie co, od farbowania Kolestonem z 3 tygodnie prawie minely a kolor sie super wiele nie zmieni³... b³yszcza nadal delikatnie, odrost sie jakos super nie odcina - zdecydowanie po takim czasie najmniej z dotychczasowych farb, i jakos nawet mi sie nie spieszy do farbowania odrostu Zrobilam nawet foty to wklejam. Ale ciezko bylo mi uchwycic kolor, w albumie z twarza dam, tam w miare oddany jest chyba. Nie wiem, wszedzie kolor inny jak zwykle

Ale i tak korci mnie przyciemnienie do tego ciemniejszego... Syossem 8-15 bo niby tym ten kolor jest robiony Nie wiem jakos tak potrzebuje zmiany
Mialam te londy zamawiac a sie wstrzymuje ciagle
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0369_BURST004.jpg (141,5 KB, 26 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0374_BURST004.jpg (84,2 KB, 15 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0393.jpg (71,3 KB, 17 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0395.jpg (94,2 KB, 13 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0398.jpg (159,3 KB, 19 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg x_2a09adf0.jpg (36,8 KB, 34 za³adowañ)

Edytowane przez czekoladowoo
Czas edycji: 2013-01-30 o 11:50
czekoladowoo jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-30, 11:50   #2149
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez novelove Poka¿ wiadomo¶æ
ostatnio mia³am to samo, ca³e cia³o od szyi do ³ydek, a w szczególno¶ci brzuch Po prostu kaleka chodz±ca. Jak z tego kabaretu 'tofik nie wydurniaj siê, normalnie id¼!'
http://www.youtube.com/watch?v=psi7FS5eTTQ

Dziewczyny, bo Pandê siê wieczorami i w nocy ogl±da
troche jak duzy chomik?

Cytat:
Garnierem juz jakis czas temu farbowalam wiec nie powinno byc problemu, ale probe oczywiscie zrobie.

Bunny a jak to jest z tymi oxydantami, ktorego jest lepiej uzyc ? tego dolaczonego do farby czy obojetnie jakiej firmy, np ja mam obecnie scandic 12-tkê. Chodzi mi o efekt koncowy - co wed³ug Ciebie ³adniej rozjasni ?
na 12% oczywiscie jest najjasniej
Cytat:
Bunny a ja mam zagadkê z tymi moimi wild ombre... otó¿ w PL podobno s± tylko 3 wersje: od br±zu do ciemnego br±zu, od br±zu do jasnego br±zu i dla jasnego blondu po blond. Nie ma tej po¶redniej od blondu do ciemnego blondu, a wydaje mi siê, ¿e by³aby idealna dla mnie
w sumie mi zale¿y na naprawdê delikatnym, naturalnym efekcie, wiêc mo¿e ten dla blond i jasny blond by mi wystarczy³ tylko czy na farbowanych w³osach nie bêdzie za s³aby

i fotki
kitka ja ci sugeruje wybrac ten srodkowy poziom.
masz farbowane i ten dla blondyn moze ci tylko zrobic marchwiowo rude zawsze jak jest mocniejszy- to mozna szybciej zmyc pamietaj, a jak za slabe to ile bys nei trzymala to i tak wyjdzie wiewiora

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-30, 11:52   #2150
Eveline1000
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 506

Bunny a ta c10 ile to trzymaæ na odrostach i po jakim czasie przeci±gn±æ na d³ugo¶ci?Na d³ugo¶ci trzymaæ 5 min?I na d³ugo¶ci nak³adaæ tak jak pisa³a¶?Braæ na rêkawiczki i ciapaæ i masowaæ jak szampon?Nie narobiê ³at?i mam 2 pude³ka kupiæ czy 1 starczy?Mam cienkie w³osy tak za ramiona?Mój naturalny to tzw mysi blond
Eveline1000 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-30, 11:57   #2151
exclusivee
Zakorzenienie

Cytat:

i fotki
Kitka ja my¶lê ¿e w takim razie powinna¶ wzi±æ wersjê dla br±zu/jasnego br±zu i trzymaæ po prostu krócej Bo efekt koñcowy zale¿y przecie¿ od tego ile trzymasz mieszankê na w³osach i w jaki sposób j± rozprowadzisz.

Cytat:
te¿ j± ogl±da³am, ale tam jest trochê wiêcej ciemnych cieni a w tej, któr± pokaza³am s± ja¶niejsze, takie bardziej naturalne, wiêc my¶lê, ¿e na pierwszy raz ta mi wystarczy

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Buahhot dosta³am cynk, ¿e w SP maj± byæ promocje -20% na wild ombre czy to prawda? i jakby¶ mog³a zerkn±æ jakie s± kolory?
S± ciemniejsze, ale za to piêkne odcienie Niebieskie oczy naprawdê wygl±daj± fajnie w ciemniejszym makija¿u, ja ogl±dam na youtube zawsze jedn± babeczkê i nie do¶æ ¿e ma piêkne blond w³osy, to jeszcze niebieskie oczy, i fajnie siê maluje I w³a¶nie czêsto u niej mo¿na zobaczyæ ciemniejsze makija¿e które super wspó³graj± z jasnymi oczami.

Jasny popielaty br±z
Stary 2013-01-30, 11:58   #2152
czekoladowoo
Zakorzenienie

Wogóle mam problem z dojsciem do ³adu z tymi k³akami. Zmienia³am ró¿ne kombinacje z szamponem, ró¿ne od¿ywki, ró¿ne maski.
I ni cholery nie moge dop³ukaæ w³osów. Wczoraj p³uka³am dokladnie dokladnie, i co? I dupa przy skorze glowy czuje ze mam niedop³ukane... obciazone Tak samo jak z³apie reszte w³osów czuje ze sa takie niby obciazone, a niby tepe. A koñcówki takie troche suchawe znowu...
Nie wiem, odkad u T¯'a siedze mam taki cyrk z w³osami.

Dzisiaj to jeszcze jakos ok bo nie widac tego..., tylko w jednym miejscu jak zwykle, tylko w odczuciu takie sa. Ale wczoraj czy przedwczoraj normalnie wygladaly tak tlustawo
Stary 2013-01-30, 11:59   #2153
kitkulka
Zakorzenienie

Cytat:
Kitkulko ja mia³am dok³adnie to samo z przed³u¿onymi rzêsami, szkoda kasy! Moje przed³u¿one tak¿e zaczê³y siê przerzedzac juz po tygodniu, wygl±da³o to niezbyt estetycznie.. A jak juz wszystkie mi odpad³y to moich naturalnych bylo tak ma³o i by³y tak po³amane , ¿e miesi±c min±³ zanim zaczê³y wygl±daæ w miarê normalnie..
u mnie to samo, jak zdjê³am wszystkie to by³a tragedia z moimi rzêsami
Cytat:
kitka ja ci sugeruje wybrac ten srodkowy poziom.
masz farbowane i ten dla blondyn moze ci tylko zrobic marchwiowo rude zawsze jak jest mocniejszy- to mozna szybciej zmyc pamietaj, a jak za slabe to ile bys nei trzymala to i tak wyjdzie wiewiora
czyli ten jest ¶rodkowy
http://www.lorealparis.pl/koloryzacj...-ombres/2.aspx

oki to kupiê go, przynajmniej wiem, ¿e jest w sklepie dziêkujê
Stary 2013-01-30, 12:02   #2154
exclusivee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladowoo Poka¿ wiadomo¶æ
Bêdzie lepiej uwierz
Mi w pewnym momencie te¿ by³o mega ciezko i do dzisiaj nawet na wizazu nie opisalam co sie sta³o.
Ale powoli wychodze na prosta i odcinam od tego co bylo.
Dasz rade, a do psychologa pojsc mozesz, co ci szkodzi?

Ja w zasadzie tylko jej dotrzymuje towarzystwa jak i reszta lokatorow jak nie ma tej dziewczyny ktora ja w interwencji zgarnela od wlascicielki. Dzisiaj tez bede pilnowac czy nie wariuje ma³a No i teraz szuka jej domu, ja tez sie staram cos tam ruszyc ale ciezko jest. Miejmy nadzieje ze dom znajdzie bo psina jest pocieszna i kochana, ciagnie do ludzi bardzo. Oby sie wlasciciel jakis znalazl dla niej.

Ja tez ciagle mysle

Ja ostatnio Match Perfection z Rimmela kupilam jak byla ta promocja w Rossie, zobaczymy jak sie bedzie sprawowal Narazie przy moich pryszczolach Colorstay kroluje bo tylko on jest je w stanie jakos zakamuflowac.

Mi ojciec uparcie nakladal jakos tak naokolo glowy
Ja sobie sama zawsze robilam od tylu glowy na poczatku, TZ mi tak samo robil. I jedno zauwazylam - wychodzi mi dokladnie tak samo. Kark, skronie, i z przodu pod grzywka zawsze wychodzi ciut cieplej i ciemniej Od czego i jakbym nie zaczela zawsze to jest. Fakt wlosy z wierzchu mam jasniejsze.
Teraz bede ciagle od tylu zaczynac i zobaczymy moze z czasem sie zrobi roznica. Ale i tak mi sie zawsze wierzch pojasnia od malaksu a spod bez zmian

No bo przy takich mocno podkreconych to sie nie trzymaja niestety

Wiecie co, od farbowania Kolestonem z 3 tygodnie prawie minely a kolor sie super wiele nie zmieni³... b³yszcza nadal delikatnie, odrost sie jakos super nie odcina - zdecydowanie po takim czasie najmniej z dotychczasowych farb, i jakos nawet mi sie nie spieszy do farbowania odrostu Zrobilam nawet foty to wklejam. Ale ciezko bylo mi uchwycic kolor, w albumie z twarza dam, tam w miare oddany jest chyba. Nie wiem, wszedzie kolor inny jak zwykle

Ale i tak korci mnie przyciemnienie do tego ciemniejszego... Syossem 8-15 bo niby tym ten kolor jest robiony Nie wiem jakos tak potrzebuje zmiany
Mialam te londy zamawiac a sie wstrzymuje ciagle
Jak dla mnie kolor w³osów na ostatnim zdjêciu SUPER! Jak dla mnie mo¿esz próbowaæ, wydaje mi siê ¿e by³oby ³adnie

A ja teraz tylko czekam na kasiorkê i lecê do sklepu po farby, do fryzjera, i na zakupy W koñcu poczujê jak to jest byæ kobiet±

Jasny popielaty br±z
Stary 2013-01-30, 12:02   #2155
kitkulka
Zakorzenienie

http://goniaroniaa.blogspot.com/2012...e-ombre-2.html

Gosia ma tutaj robione t± dwójk± i fajnie rozja¶ni³o, tylko tak jak sama pisze - mog³a zacz±æ nak³adaæ farbê ni¿ej
Stary 2013-01-30, 12:04   #2156
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
Jak dla mnie kolor w³osów na ostatnim zdjêciu SUPER! Jak dla mnie mo¿esz próbowaæ, wydaje mi siê ¿e by³oby ³adnie

A ja teraz tylko czekam na kasiorkê i lecê do sklepu po farby, do fryzjera, i na zakupy W koñcu poczujê jak to jest byæ kobiet±
No podobno Syoss mixing 8-15 - na jakiejs stronie o Alenie wyczytalam ze ten ciemniejszy kolor to tym robila
Ale nie wiem

Ja sie zaraz za obiad musze zabrac, ale nie mam ani checi ani pomyslu
Stary 2013-01-30, 12:06   #2157
kitkulka
Zakorzenienie

Cytat:
No podobno Syoss mixing 8-15 - na jakiejs stronie o Alenie wyczytalam ze ten ciemniejszy kolor to tym robila
Ale nie wiem

Ja sie zaraz za obiad musze zabrac, ale nie mam ani checi ani pomyslu
http://www.omlazeni.cz/barva-syoss-m...-147786-0.html

tutaj te¿ dziewczyna robi³a tym syossem i ³adnie wysz³o

a ja muszê zdj±æ firanki i ¶wi±teczne gwiazdki
Stary 2013-01-30, 12:07   #2158
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eveline1000 Poka¿ wiadomo¶æ
Bunny a ta c10 ile to trzymaæ na odrostach i po jakim czasie przeci±gn±æ na d³ugo¶ci?Na d³ugo¶ci trzymaæ 5 min?I na d³ugo¶ci nak³adaæ tak jak pisa³a¶?Braæ na rêkawiczki i ciapaæ i masowaæ jak szampon?Nie narobiê ³at?i mam 2 pude³ka kupiæ czy 1 starczy?Mam cienkie w³osy tak za ramiona?Mój naturalny to tzw mysi blond
pisalam ci juz nie raz odrosty 45-50 minut, a dlugosci 5-10 minut ostatnie. tak, na dlugosci mozesz rekawiczkami. nie narobisz lat jak bedziesz robic male przedzialki po 1-2cm.
Cytat:
Wogóle mam problem z dojsciem do ³adu z tymi k³akami. Zmienia³am ró¿ne kombinacje z szamponem, ró¿ne od¿ywki, ró¿ne maski.
I ni cholery nie moge dop³ukaæ w³osów. Wczoraj p³uka³am dokladnie dokladnie, i co? I dupa przy skorze glowy czuje ze mam niedop³ukane... obciazone Tak samo jak z³apie reszte w³osów czuje ze sa takie niby obciazone, a niby tepe. A koñcówki takie troche suchawe znowu...
Nie wiem, odkad u T¯'a siedze mam taki cyrk z w³osami.

Dzisiaj to jeszcze jakos ok bo nie widac tego..., tylko w jednym miejscu jak zwykle, tylko w odczuciu takie sa. Ale wczoraj czy przedwczoraj normalnie wygladaly tak tlustawo
mysle ze masz jakis lipny szampon co ci wlosy obciaza

Cytat:
u mnie to samo, jak zdjê³am wszystkie to by³a tragedia z moimi rzêsami

czyli ten jest ¶rodkowy
http://www.lorealparis.pl/koloryzacj...-ombres/2.aspx

oki to kupiê go, przynajmniej wiem, ¿e jest w sklepie dziêkujê
kitka nim kupisz poczytaj na pudelku czy to stopnie rozjasniania sa czy sugerowane kolory do naturalnych wlosow co nie? bo ja tego nie mialam w ³apkach...zeby obczytac dokladnie. ale i tak mysle najbezpieczniej zaczac od srodkowego.

dobra ide do sklepu i z psem

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Cytat:
http://goniaroniaa.blogspot.com/2012...e-ombre-2.html

Gosia ma tutaj robione t± dwójk± i fajnie rozja¶ni³o, tylko tak jak sama pisze - mog³a zacz±æ nak³adaæ farbê ni¿ej
dlatego tez ci ja sugeruje
Stary 2013-01-30, 12:09   #2159
novelove
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 526

Czeko
Albo mo¿e u t¿ta woda inna? Bardziej chlorowana czy co¶. Jak jestem u siebie w domu i tutaj na stancji to te¿ siê k³aki zupe³nie inaczej 'zachowuj±'. Bardziej niegrzeczne s± .
Stary 2013-01-30, 12:10   #2160
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
pisalam ci juz nie raz odrosty 45-50 minut, a dlugosci 5-10 minut ostatnie. tak, na dlugosci mozesz rekawiczkami. nie narobisz lat jak bedziesz robic male przedzialki po 1-2cm.

mysle ze masz jakis lipny szampon co ci wlosy obciaza

kitka nim kupisz poczytaj na pudelku czy to stopnie rozjasniania sa czy sugerowane kolory do naturalnych wlosow co nie? bo ja tego nie mialam w ³apkach...zeby obczytac dokladnie. ale i tak mysle najbezpieczniej zaczac od srodkowego.

dobra ide do sklepu i z psem

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

dlatego tez ci ja sugeruje
Ale ja myje roznymi, probowalam z silikonami, bez, pokrzywowy ostatnio non stop. Najzwyklejszy szampon.
Od paru miesiecy myje tymi szamymi szamponami, i bylo wszystko ok, a teraz nagle bach
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów i fryzury

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.