|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010
Cytat:
ja cebule do rosłu to biore na widelec i przypalam nad palnikiem, lubczyku nigdy nie dawałam, musze spróbować. Pop - przecież to nie Twoja wina, robicie dla dziewczyn wszystko co możecie Zosia od wczoraj ma gorączke i nożki ją bardzo bolą. Rano byłam z nią u lekarza, gardło czerwone, jeszcze jakiś obrzęk ma. Lekarz stwierdził że to powiłania po grypie. Teraz bidulka leży, nawet chodzić za bardzo nie chce, tak ją nogi bolą i jeszcze gorączke ma;/
|
|
|
#3182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie wszyscy lubią rosołek również sam, tak do wypicia. Sara zdrówka dla Zosi Bidulka, mnie właśnie bolą strasznie ręce. W nocy spać nie mogłam to dopiero dziecko cierpi
|
|
#3184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3185 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
zdrówka dla niej, |
||
|
|
|
#3186 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja daję jedną dużą albo 2 małe i też czuć fajny zapach ,w ogóle to do wszystkich zup daję taką cebulę Cytat:
![]() Cytat:
to ma coś wspólnego z powikłaniami pogrypowymi ?---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3187 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() muszą ją bardzo boleć bo tak wolno chodzi, po schodach nie chce nawet schodzić. Dostała nurofen na gorączke i mówi że ją mniej boli
|
|
|
#3188 |
|
Zakorzenienie
|
nataszka i taka ma być
|
#3189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3190 |
|
Zakorzenienie
|
Zdrówka dla Zosieńki
---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- bao , libra ja kiedyś nie dawałam czosnku dopiero ok jakieś 3 lat daje , gdzieś tam wyczytałam że powinno się dawać, i słyszałam też , że można wrzucić 4 kapelusze suszonych borowików lub parę pieczarek ( tak jak bao robi) , ale nigdy nie próbowałam.
|
#3191 | |
|
Zakorzenienie
|
nie mam pojęcia,wiem tyle co mi lekarz powiedział
Cytat:
dziękuje w imieniu Zosi ja już nie mam siły do tych jej chorób;/---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Libra i dziewczyny jakie barwniki najlepiej kupić do ciasta?
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3192 |
|
Zakorzenienie
|
Machaj kupowała jakieś fajne barwniki (chyba ?)
Dziewczyny zapomniałam ale w super-pharm Tran Mollers jest po 33 pln. Jak ktoś kupuje oczywiście. Ja się już spotkałam z ceną 45 pln w aptekach
|
#3193 |
|
Zakorzenienie
|
Sara zdrowka dla malej. Biula mala i tak czesto choruje.
Barwniki potrzebujesz do tego torta serce? ja mam zelowe . Pmietaz kiedys wkleilam tort tecze, wtedy za duzo warstw czerwonych rozowych zrobilam i tak sie zlalo wszystko, ale mniejsza o to, chodzi mi o to, ze kolory wyszly takie inensywne, fajne |
|
|
|
#3194 |
|
Zakorzenienie
|
sara- biedna Zosia, tak ją męczą te choroby
zdrówka ![]() Izz- ja ten tran kupuję około 30-31. W Pleszewie jeszcze taniej są Jade do Pleszewa na 90%
|
#3195 |
|
Zakorzenienie
|
Asia to fajnie że jedziesz
Ja też kupowałam dużo taniej. Udało mi się kupić kiedyś za 29, jakże się zdziwiłam następnym razem jak kosztował 42. Tż kupował też po 29 ale w takiej aptece gdzie zawsze jest pełno ludzi no i ostatnio nie było
|
#3196 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak nie wezmą mnie w terminie na te migdały do szpitala no i 6 lutego mam dentystę, więc jak tylko nie będzie żadnych przeciwwskazań to jak najbardziej!!! poznasz moją zadufaną, egoistyczną troszkę żabkę. Jaka to jest ostatnio zołza do innych dzieci chociaż są też wyjątki..mam nadzieje że będzie nim Wercia ![]() a tran u nas do 30 zł jest, to fakt. ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
ja ostatnio wziełam w owocowy i małej średnio podchodzi... trzymacie go w lodówce? ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- ja nie znam się na barwnikach. |
||
|
|
|
#3197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo odseparujemy je od siebie ![]() Ja trzymam odkąd oświeciła mnie lind, ze tak należy i fakt, jest tak napisane na butelce
|
|
#3198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam w lodówce bo tak jest napisane
|
|
#3199 |
|
Zakorzenienie
|
ja cebule nabijam na widelec i nad palnikiem opiekam aż się czarna zrobi.
Byłam dzisiaj w US i wszystko w 30 min załatwiłam, razem z wypełnieniem pit, i tej zmiany konta. Nikogo nie było Mam nadzieję że nie zapeszę, ale moje dziecko jakiś ma przełom bo czasami się słucha, i coraz częściej jest grzeczny. Nawet kilka razy za rączkę szedł, choć później ze sklepu mi tylnim wyjściem spierniczył i go po parkingu goniłam, a mojej mamie do koszyka nawkładał kilka paczek danonków, bo mama nie chce mu kupić ![]() jak biegliśmy na autobus to już na samym przystanku wyrwał mi się z ręki i poleciał jak długi na to takie piaskowe błoto )
|
|
#3200 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale smak się nie zmienił, małej już nie podawałam. u mnie z małą to jest tak, że jak ona się wstydzi to jakoś tak się dziko zachowuje, musze z nią siedzieć, tłumaczyć jej i też poświęcić czas drugiemu dziecku to wtedy zaskoczy że trzeba się razem bawić. bo inaczej zostaje sama. będziemy w kontakcie ![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
no co błota w nosie nigdy nie miała ta kobieta że taka zniesmaczona?? ![]() jejku jak dobrze że kupiłam kiedyś kalosze, to najlepsze buty na tą pogodę,
|
||
|
|
|
#3201 |
|
Wtajemniczenie
|
Sara zdrówka dla Zosi,tez od razu mi się skojarzyły wcześniejsze problemy z nóżkami,oby szybciutko przeszło.Pamniętam jak byłam mała to tak mnie łydki rwały,że z bólu płakałam a mama mi je rozcierała i masowała ale to było chyba od nagłego rośnięcia.
Czosnku też nie dawałam do rosołu spróbuję Madzia szybko poszło ja z utęsknieniem czekam na pit od księgowego bo tż już ma
|
|
|
|
#3202 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdrówka Cytat:
)madzia, no to brawo (tfu tfu tfu) i fajnie, że tak pędem załatwiliście wszystko ![]() Ale was na rosołowe tematy wzięło-aż sama spytałam tż co daje ( i wszystko to co wy daje)
Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2013-01-30 o 13:50 |
||
|
|
|
#3203 |
|
Wtajemniczenie
|
PoP oczywiście,że nie możesz się obwiniać,latacie na każde kontrole a nawet więcej,więc nie możesz sobie miec nic do zarzucenia
Lind ja chętnie oddam swoją za 100zł |
|
|
|
#3204 |
|
Zakorzenienie
|
Ja swoja za 50 zl
|
#3205 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia fajnie że wszystko tak szybko załatwiłaś.
Erwi dzielny Latanie po błocie - normalka przy ruchliwym dziecku ![]() Ja też chciałabym się jak najszybciej rozliczyć. Tż czeka w pracy na Pit i nie dostałam jeszcze jednego a dodzwonić się nie mogę żeby zapytać kiedy mam się spodziewać .
|
#3206 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3207 |
|
Zakorzenienie
|
Moja koleżanka wypożyczała kieckę ślubną (łącznie z welonem, butami itd.) za grosze dobre parę lat temu. Teraz nie ma problemu co z nią zrobić bo wyrzucić szkoda. Nie musiała też się martwić o czyszczenie czy ewentualne drobne zniszczenia. Wzięła czyściutką i wyprasowaną w piątek a oddała w poniedziałek
|
#3208 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja mam te http://www.aledobre.pl/4778,Zestaw_b...10_Wilton.html nie są tanie ale na prawdę rewelacyjne, są w żelu i wystraczy odrobina żeby kolor był i jak ma być czerwony to jest czerwony a nie że nie raz trzeba dodać całe opakowanie a i tak Ci wyjdzie jakis blady ,także polecam.
Cytat:
Cytat:
ja znowu do wszystkiego daję odrobinę soli np. do ciast do każdego lepiej smakuje. A ostatnio jak robiłam chili con carne trochę mi sie za dużo papryki ostrej sypło i sos był że palący to mało powiedzieć ,więc chcąc go uratować dowaliłam tam wody ,dosypałam cukru ale nie zabił ,więc dodałam jeszcze czubatą łychę miodu ,zagęściłam go mąką i na koniec dodałam jeszcze słodkiej śmietanki 30% i o dziwo sos (bo to już nie było chili ) wyszedł pierwsza liga nie myślałam że z takiej mieszanki cos będzie.Także jak coś wam za ostre wyjdzie to śmiało dowalcie cukru i miodu My właśnei wróciliśmy z podwórka ,cała zmiana Mika rzeczy poszła do pralki od razu ,takie mamy błoto wszędzie że masakra ,mój dzisiaj tak jak Madzi błoto miał wszędzie i w nosie i na czole. Śniegi u nas potopniały całkiem już i dopiero zobaczyłam co kret u mnie narobił ![]() Dziewczyny ,któraś tu Sara chyba w tamtym roku pokazywała taki żakiet on był z dżerseju ? Kupowała go któraś może. Muszę sobie jakieś ubrania kupić z naciskiem na muszę a po sklepach nie mam zamiaru łazić.A co myślicie o tych spodniach rurkach z takiego woskowanego dżinsu ? wiocha czy nie? żebym zaraz się nie odje bała jak diabeł na jagody Edytowane przez libra777 Czas edycji: 2013-01-30 o 14:38 |
||
|
|
|
#3209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja właśnie do wszystkiego sól - żeby nie było że jej nadużywam, tylko odrobinkę, nawet nie szczyptę. Rurki mi się bardzo podobają ale sama wyglądam tragicznie. Może inaczej - nie czuję się w nich komfortowo. Miko to też fajny chłopak U nas tak leje że nie zamierzam dziś opuszczać domku choć dobrze by było przewietrzyć głowę
|
|
#3210 |
|
Zakorzenienie
|
Iza ja się dobrze czuję w rurkach ,mam czarne i zwykłe dżinsy ale widziałam takie woskowane niby skóra
takie spodnie http://allegro.pl/jeansy-woskowane-r...976890547.html do tego musowo but na obcasie , kupiłabym sobie przyciasne żeby szybciej schudnąć ![]() U nas rano lało jak z cebra a teraz znowu wieje |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:10.

oświecicie mnie o co kaman?? A już lubczyk mnie położył na łopatki. W niedzielę ugotuję taki rosołek
może w Piotrze i Pawle?? 

zdrówka 
i fakt, jest tak napisane na butelce
i fajnie, że tak pędem załatwiliście wszystko
) wyszedł pierwsza liga