Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.8 - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-29, 16:14   #4141
kizdaM
Wtajemniczenie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.8

Cytat:
Napisane przez Mujer305 Pokaż wiadomość
Dodatkowo,bolało mnie przedbrzusze-wydawało się,ze to menstuacja-ból piersi,podraznienie.Lecz o było przed seksem.Teraz zamiast krwawienia obserwuje sluz, taki jak plodny,rozciągliwy tylko taki inny,bo występują koło niego białe grudki.
Masz podrażnienie i białe grudki, a może to zapalenie grzybicze, najlepiej idź do ginekologa, samo się nie wyleczy, lekarzem nie jestem więc nie mam pojęcia. Sama ostatnio to przeżyłam także tylko to mi przyszło go głowy ;p
kizdaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 18:07   #4142
komedyja
Przyczajenie

Możliwość ciąży

Witam, przepraszam, jeśli temat się powtarza, ale mam zamiar go usunąć zaraz po uzyskaniu odpowiedzi, a zależy mi na czasie
Otóż, chciałam się zapytać, ponieważ do jutra mam czas na wzięcie tabletki 72h po. Czy istnieje możliwość zajścia w ciążę w takim przypadku, gdy partner przez pierwszą minutę nie miał założonej prezerwatywy, upomniany założył ją i dopiero później miał wytrysk? Dodatkowo zarzeka się, że nie wyczuł wtedy płynu preejakulacyjnego.
Jedne koleżanki się zarzekają, że one cały czas tak współżyją -> tzn, najpierw bez prezerwatywy, dopiero tuż przed wytyskiem, inna poradziła mi pójście do rodzinnego i prośba o receptę na Stediril. Co robić? Czy istnieje ryzyko, że mogłam zajść w ciążę?
komedyja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 18:47   #4143
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez kizdaM Pokaż wiadomość
Brałam tabletki regularnie, o żadnej nie zapomniałam. Wszystko jak należy. Zanim zaczęłam brać tabsy to oczywiście używaliśmy prezerwatyw, bo wiadomo, że sam przerywany dużo nie daje. Nawet teraz jak biorę tabletki, to teoretycznie może kończyć we mnie, ale jakoś on woli nie, tak dla większego bezpieczeństwa i nawet nie mamy o czym rozmawiać za bardzo. Chce się czuć pewny po prostu. Co do tych plamień, to ja już sama zgłupiałam...wiadomo, tabsy hamują owulację, więc skąd te plamienia ciągle ? Co to może być w takim razie, skoro to jest takie normalne niby jak się bierze tabsy ?
Dodam jeszcze, że pobolewa mnie podbrzusze i plecy, tak jak to bywało zwykle podczas okresu. Już zupełnie nie wiem co to ma znaczyć. Wcześniej bez okresu w ogóle, teraz te plamienie i jeszcze ten ból...nie wiem o czym to świadczy. Może to wszystko spowodowane jest stresem, którego ostatnio mam nadmiar ? Do tego jeszcze sesja za pasem...
Tak bywa podczas brania 3 pierwszych opakowań tabletek antykoncepcyjnych. Poczekaj trochę i zobacz, co będzie podczas brania 4. opakowania. Jeśli nadal będą plamienia itp., to znak, że trzeba zmienić tabletki.
Stary 2013-01-29, 20:04   #4144
kizdaM
Wtajemniczenie

No własnie tak myślę czy to minie czy nie minie...to dzisiaj już wygląda jakbym normalny okres miała ;/ bezsens...najpierw nie ma go w ogóle a teraz w połowie cyklu...a byłam u gina wczoraj a dzisiaj znowu te krwawienia...szkoda, że nie było ich wcześniej to bym mu o nich powiedziała to może by mi inne przepisał, a tak przepisał mi na 6 opakowań już...wykupię na razie jedno i zobaczę co z tego będzie
kizdaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 21:17   #4145
komedyja
Przyczajenie

Hej dziewczyny! Mam pytanie
Otóż, niedawno kochałam się z partnerem i nie zauważyłam, że przez pierwszą minutę (dosłownie) nie miał on na sobie prezerwatywy. Po tej minucie kazałam mu ją założyć. Nie miał on w tym czasie wytrysku, ale martwię się o płyn preejakulacyjny. Czy jest możliwość "wpadki"? Podkreślam, że to trwało dosłownie minutę. Proszę o pilną odpowiedź
komedyja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 23:28   #4146
jagusia15
Rozeznanie

Witajcie ponownie,
wystarczyło zasięgnąć Waszej opinii , uspokoić i zrelaksować się i okres od razu przyszedł
jagusia15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 05:14   #4147
FigGa05
Zadomowienie

GG do FigGa05

Cytat:
Napisane przez komedyja Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny! Mam pytanie
Otóż, niedawno kochałam się z partnerem i nie zauważyłam, że przez pierwszą minutę (dosłownie) nie miał on na sobie prezerwatywy. Po tej minucie kazałam mu ją założyć. Nie miał on w tym czasie wytrysku, ale martwię się o płyn preejakulacyjny. Czy jest możliwość "wpadki"? Podkreślam, że to trwało dosłownie minutę. Proszę o pilną odpowiedź
myślę, że nie ma szans na ciąże Jak by to się zdarzało więcej razy to może ale raz to raczej nie.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-30, 07:07   #4148
skrzat 84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jagusia15 Pokaż wiadomość
Witajcie ponownie,
wystarczyło zasięgnąć Waszej opinii , uspokoić i zrelaksować się i okres od razu przyszedł
czasem ma sie tą blokadeale dobrze że jest!
skrzat 84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 10:26   #4149
_Madja
Przyczajenie

Dot.: czy to ciąza??

A możecie powiedzieć ile taki test mniej więcej kosztuje?
Wczoraj miałam mały... przypał. Chłopak skończył na moje piersi, ale część spermy ściekła na dół i boję się, ze mogłam wpaść. W zasadzie to sama już nie wiem co mam myśleć! Mam jakiś przesunięty cykl... boli mnie brzuch - okresu nie ma tylko jest taki bardziej wydęty niz zazwyczaj a powinnam była go dostać w sobotę... I w zasadzie samo rzekome zapłodnienie wprowadza mnie w stan zakłopotania, bo jedni mówią, ze jezeli wytrysku nie było wewnątrz pochwy, to ciąża jest wykluczona, a inni, że niekoniecznie.
Mój chłopak próbował mnie pocieszać faktem, że używaliśmy żelu erotycznego durex, który niby spowalnia plemniki, ale... Jakoś mu nie wyszło.
WRRR! Jestem kłębkiem nerwów ;/
_Madja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 10:51   #4150
babie_lato
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _Madja Pokaż wiadomość
A możecie powiedzieć ile taki test mniej więcej kosztuje?
Wczoraj miałam mały... przypał. Chłopak skończył na moje piersi, ale część spermy ściekła na dół i boję się, ze mogłam wpaść. W zasadzie to sama już nie wiem co mam myśleć! Mam jakiś przesunięty cykl... boli mnie brzuch - okresu nie ma tylko jest taki bardziej wydęty niz zazwyczaj a powinnam była go dostać w sobotę... I w zasadzie samo rzekome zapłodnienie wprowadza mnie w stan zakłopotania, bo jedni mówią, ze jezeli wytrysku nie było wewnątrz pochwy, to ciąża jest wykluczona, a inni, że niekoniecznie.
Mój chłopak próbował mnie pocieszać faktem, że używaliśmy żelu erotycznego durex, który niby spowalnia plemniki, ale... Jakoś mu nie wyszło.
WRRR! Jestem kłębkiem nerwów ;/

Ile Ty masz lat?

Jakim cudem sperma z piersi mogła spłynąć do pochwy? Może do pępka.
babie_lato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 10:54   #4151
kotkotek
Raczkowanie

Dot.: Możliwość ciąży

Cytat:
Napisane przez komedyja Pokaż wiadomość
Witam, przepraszam, jeśli temat się powtarza, ale mam zamiar go usunąć zaraz po uzyskaniu odpowiedzi, a zależy mi na czasie
Otóż, chciałam się zapytać, ponieważ do jutra mam czas na wzięcie tabletki 72h po. Czy istnieje możliwość zajścia w ciążę w takim przypadku, gdy partner przez pierwszą minutę nie miał założonej prezerwatywy, upomniany założył ją i dopiero później miał wytrysk? Dodatkowo zarzeka się, że nie wyczuł wtedy płynu preejakulacyjnego.
Jedne koleżanki się zarzekają, że one cały czas tak współżyją -> tzn, najpierw bez prezerwatywy, dopiero tuż przed wytyskiem, inna poradziła mi pójście do rodzinnego i prośba o receptę na Stediril. Co robić? Czy istnieje ryzyko, że mogłam zajść w ciążę?
Zależy czy to były dni płodne czy nie. Jeśli to była minuta to może nic się nie stanie.
kotkotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 12:09   #4152
Mujer305
Przyczajenie

Dokładnie,wystarczyło tylko do Was napisać,wysłuchać i uspokoić to miesiaczka do mnie zawitala.Czasem ludzka wyobraźnia mnie zadziwia...Miałam takie schizy,ze dostawalam zgagi,bolał mnie jajnik,chciało mi się spać w godzinach południowych,bol piersi,spóźnienie krwawienia...Wszystkie objawy,które wyczytałam w internecie.A gdy dostałam okresu,to do głowy wpadł mi pomysł o implanta..Rozum mowił,ze to niemożliwe bo dopiero jest w 7-8dniu od zapłodnienia,a kochałam się 4dni temu,że wszystko było dobrze,zabezpieczenie,któ re było w dobrym stanie,kupione w aptece-wszystko ok,była owulacja,a także zachowana higiena zarówno moja jak i partnera...Więc skąd te obawy?Czasami stres,panika,strach tak działają na wyobraźnię,ze to jest piękne.Dziękuję Wam pięknie.Mam nauczkę,teraz zaczęłam się interesowac swoim ciałem,cyklami(zawsze sobie liczyłam,lecz chodzi o określanie dni plodnych i nieplodnych),śluzem szyjkowym...
Mujer305 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 12:22   #4153
kamyczek8511
Przyczajenie

Cześć dziewczyny
Mam pytanie może któraś z Was była w podobnej sytuacj i
6 dni spóźniał mi się okres (nigdy wcześniej mi się to nie zdarzało) po 6 dniach bolały mnie jajniki i pojawił się niby okres bardzo skąpy widoczny jedynie przy oddawaniu moczu. Obudziłam się rano, nie było nic... Wieczorem znowu troszchę przy oddawaniu moczu. Dzień kolejny (dzisiaj) przy oddawaniu moczu trochę krwi. Często oddaje mocz. Z narzeczonym nie zabezpieczamy się. W sumie to żadnych innych objawów raczej nie mam oprócz częstego oddawania moczu.
Zdaję sobie sprawę z tego że przez internet nie można stwierdzić czy to ciąża, ale ponieważ nie mam w najbliższym czasie możliwości zakupienia testu chciałabym wiedzieć czy mogę brać pod uwagę ciąże. Czy najprawdopodobniej jest to spowodowane stresem, którego ostatnio miałam nie mało...
Dzidziuś nie był planowany, ale to nie oznacza, że niechciany
kamyczek8511 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 12:22   #4154
_Madja
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez babie_lato Pokaż wiadomość
Ile Ty masz lat?

Jakim cudem sperma z piersi mogła spłynąć do pochwy? Może do pępka.
No właśnie nie... Spłyneła na waginę. Próbowałam to zatrzymać ręką, ale pzreciekła przez palce i chyba poleciała niżej...
_Madja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 12:24   #4155
babie_lato
Zadomowienie

Dot.: Możliwość ciąży

Nie powinno nic się stać, ale to jest rosyjska ruletka. Jedna nie wpadnie przy takiej "antykoncepcji", druga tak.
Stary 2013-01-30, 12:27   #4156
babie_lato
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kamyczek8511 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
6 dni spóźniał mi się okres (nigdy wcześniej mi się to nie zdarzało) po 6 dniach bolały mnie jajniki i pojawił się niby okres bardzo skąpy widoczny jedynie przy oddawaniu moczu. Obudziłam się rano, nie było nic... Wieczorem znowu troszchę przy oddawaniu moczu. Dzień kolejny (dzisiaj) przy oddawaniu moczu trochę krwi. Często oddaje mocz. Z narzeczonym nie zabezpieczamy się. W sumie to żadnych innych objawów raczej nie mam oprócz częstego oddawania moczu.
Zdaję sobie sprawę z tego że przez internet nie można stwierdzić czy to ciąża, ale ponieważ nie mam w najbliższym czasie możliwości zakupienia testu chciałabym wiedzieć czy mogę brać pod uwagę ciąże. Czy najprawdopodobniej jest to spowodowane stresem, którego ostatnio miałam nie mało...
Jeśli kochacie się bez zabezpieczenia to szanse na ciąże są jak najbardziej.
A plamienia, które zauważyłaś przy oddawaniu moczu mogą pojawiać się w pierwszych miesiącach ciąży.
Test ciążowy można kupić zarówno w aptece, jak i w większości drogerii (Super - Pharm, Rossmann). Ewentualnie zrób test z krwi, on daje 100% pewności.
Stary 2013-01-30, 12:29   #4157
babie_lato
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _Madja Pokaż wiadomość
No właśnie nie... Spłyneła na waginę. Próbowałam to zatrzymać ręką, ale pzreciekła przez palce i chyba poleciała niżej...
Ale plemniki to nie skoczki, żeby przedostały się do pochwy.

Skoro tak bardzo się boisz to zrób test min. 14 dni po tej "ryzykownej sytuacji".
Stary 2013-01-30, 12:30   #4158
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Zdaję sobie sprawę z tego że przez internet nie można stwierdzić czy to ciąża, ale ponieważ nie mam w najbliższym czasie możliwości zakupienia testu chciałabym wiedzieć czy mogę brać pod uwagę ciąże.
Skoro uprawiacie seks bez zabezpieczenia, to chyba jasne, że powinnaś brać pod uwagę możliwość ciąży. Ciąża bierze się właśnie z seksu bez zabezpieczenia (albo z zabezpieczeniem, które zawodzi).

Postaraj się zrobić niedługo test ciążowy. No i, oczywiście, traktuj siebie tak, jakbyś była w ciąży.
Stary 2013-01-30, 15:12   #4159
Papuga69
Raczkowanie

Cytat:
Cześć dziewczyny
Jest duże prawdopodobieństwo że to ciąża Kup w aptece test , po 6 dniach wynik powinien być wiarygodny.
Papuga69 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-30, 15:25   #4160
daaadaa
Przyczajenie

Cześć.
Jestem strasznie zmartwiona choć tak naprawdę nie jestem pewna czy jest czym, uspokójcie mnie proszę!
za parę dni spodziewam się okresu, nie jest do końca regularny więc obstawiam że powinien wystąpić w dniach: od dziś/jutra do najbliższych 5 dni. Zwykle mam bezbolesne miesiączki, czasem jedynie wezmę tabletke i tyle. A teraz?? Wczoraj wieczorem mnie potwornie bolał brzuch, już mi się cofało wszystko z żołądku chyba z bólu (?). Ale po 2h minęło. A dziś parę godzin temu znów mnie tak potwornie rwać zaczęło, boli całe podbrzusze i sam brzuch, czasem takie kłucia. Nigdy nie miałam tak bolesnych dolegliwości...W dodatku mam temp 37.2 choć wydaje mi się że jestem zdrowa....?!
A dlaczego się martwię? Bo uprawiałam parę razy w ciągu swojego cyklu petting, w tym 3razy w dni płodne. Boję się, że jakieś plemniki mogły się dostać na palcach chłopaka do pochwy. Wytrysku na moje ciało nie było,a on też zanim robił palcówkę dotykał mnie, więc raczej ocierał te ręce... ale z drugiej strony sobie wkręcam, że jeśli sperma np mogła przemoknąć jakoś przez materiał jego spodenek (no, ale czy plemniki mogą przesiąknąć, gdyby była tylko 1 warstwa materiału?), a tylko je wtedy na sobie miał i znaleźć się na moich miejscach intymnych, po czym on to wprowadził palcem.
Nie martwiłam się tym wcześniej dopóki nie zaczęły się te dolegliwości, a teraz strasznie się niepokoję
daaadaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 15:30   #4161
Papuga69
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez daaadaa Pokaż wiadomość
Cześć.
Jestem strasznie zmartwiona choć tak naprawdę nie jestem pewna czy jest czym, uspokójcie mnie proszę!
za parę dni spodziewam się okresu, nie jest do końca regularny więc obstawiam że powinien wystąpić w dniach: od dziś/jutra do najbliższych 5 dni. Zwykle mam bezbolesne miesiączki, czasem jedynie wezmę tabletke i tyle. A teraz?? Wczoraj wieczorem mnie potwornie bolał brzuch, już mi się cofało wszystko z żołądku chyba z bólu (?). Ale po 2h minęło. A dziś parę godzin temu znów mnie tak potwornie rwać zaczęło, boli całe podbrzusze i sam brzuch, czasem takie kłucia. Nigdy nie miałam tak bolesnych dolegliwości...W dodatku mam temp 37.2 choć wydaje mi się że jestem zdrowa....?!
A dlaczego się martwię? Bo uprawiałam parę razy w ciągu swojego cyklu petting, w tym 3razy w dni płodne. Boję się, że jakieś plemniki mogły się dostać na palcach chłopaka do pochwy. Wytrysku na moje ciało nie było,a on też zanim robił palcówkę dotykał mnie, więc raczej ocierał te ręce... ale z drugiej strony sobie wkręcam, że jeśli sperma np mogła przemoknąć jakoś przez materiał jego spodenek (no, ale czy plemniki mogą przesiąknąć, gdyby była tylko 1 warstwa materiału?), a tylko je wtedy na sobie miał i znaleźć się na moich miejscach intymnych, po czym on to wprowadził palcem.
Nie martwiłam się tym wcześniej dopóki nie zaczęły się te dolegliwości, a teraz strasznie się niepokoję
Niestety w ciąże tak łatwo się nie zachodzi
Papuga69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 16:50   #4162
niusiaaa20
Przyczajenie

Problemy hormonalne? Ciąża?

Hej kobitki mam problem od 70dni nie mam @ ostatnio byłam u ginekologa i powiedział że nic złego się nie dzieje wybiki robił wszystko jest ok niby tam w środku ale jednak powiedział że jak do 20 stycznia nie bedzie dalej @ mam przyjsc wizyte mam na za tydzien. Lekarz powiedział mi ze kto wie ze moze byc ciaza jak dalej mieisaczki nie dostane. Ale 3 dni temu strasznie bolal mnie brzuch i odstalam plamienie brazowe i troche krwi. Robilam test wyszedł negatywny. Czy jednak może coś być zwiazane z ciaza? Czy moze cos z hormonami ?

Buziaki
niusiaaa20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 18:28   #4163
Jiana
Przyczajenie

Witam,
Nie dawno się wypowiadałam i trochę mnie uspokoiłyście, ale znów dopadł stres - bo u mnie w pracy są zmiany kadrowe i dużo od nich zależy.
13 dni temu w okolicy mojej owulacji (chyba była dzień później czyli 12 dni temu) kochałam się z chłopakiem. W zabezpieczeniu, prezerwatywa nie pękła ani się nie zsunęła. Po wszystkim zdjął prezerwatywę i chwilę później zaczął mnie pieścić - wiem, że szanse zajścia w ciąże podczas pieszczot są dużo dużo mniejsze niż pełnego stosunku, nawet jak przeniesie na palcach troszkę nasienia, ale wiem że jakieś są.
Wczoraj zrobiłam sikany test ciążowy - wynik negatywny, dzisiaj byłam na badaniu Beta HCG i wynik wynosi równe 2 gdzie w normie zapisane jest, że od 0 do 2,7 nie ma ciąży. Tylko pytanie dlaczego 2 a nie 0? czy to oznacza, że jednak jestem w ciąży tylko za wcześniej zrobiona beta? czy beta może wzrosnąć po przeziębieniu jajników? Kiedyś dawno temu miałam cystę na jajniku, usuniętą farmakologicznie. Od tej pory ilekroć zmarznę ten jajnik mnie boli tak jakby dochodziło do przeziębienia więc tutaj pytanie czy beta może być lekko podwyższona po przebytej kiedyś cyście?
Z objawy ciążowe w postaci bolących sutków minęły dwa dni temu, teraz jedynie mam dziwny śluz - taki jakby w dni płodne ale zabarwiony na żółto (ciągnący się), wcześniej nie przywiązywałam do tego wagi bo na początku cyklu miałam objawy grzybiczne i używałam clotrimazolum więc uznałam, że to może reakcja na tą maść.
Jutro/pojutrze powinnam dostać okres a kompletnie nie czuję aby się zbliżał.
Jak uważacie, jaka jest szansa że to ciąża - Do piątku muszę podjąć bardzo ważną decyzję dotyczącą mojej pracy, a w tej chwili cała decyzja jest uzależniona od mojego "stanu"

Edytowane przez Jiana
Czas edycji: 2013-01-30 o 18:29
Jiana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 18:35   #4164
Diablica z Tasmanii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jiana Pokaż wiadomość
Witam,
Nie dawno się wypowiadałam i trochę mnie uspokoiłyście, ale znów dopadł stres - bo u mnie w pracy są zmiany kadrowe i dużo od nich zależy.
13 dni temu w okolicy mojej owulacji (chyba była dzień później czyli 12 dni temu) kochałam się z chłopakiem. W zabezpieczeniu, prezerwatywa nie pękła ani się nie zsunęła. Po wszystkim zdjął prezerwatywę i chwilę później zaczął mnie pieścić - wiem, że szanse zajścia w ciąże podczas pieszczot są dużo dużo mniejsze niż pełnego stosunku, nawet jak przeniesie na palcach troszkę nasienia, ale wiem że jakieś są.
Wczoraj zrobiłam sikany test ciążowy - wynik negatywny, dzisiaj byłam na badaniu Beta HCG i wynik wynosi równe 2 gdzie w normie zapisane jest, że od 0 do 2,7 nie ma ciąży. Tylko pytanie dlaczego 2 a nie 0? czy to oznacza, że jednak jestem w ciąży tylko za wcześniej zrobiona beta? czy beta może wzrosnąć po przeziębieniu jajników? Kiedyś dawno temu miałam cystę na jajniku, usuniętą farmakologicznie. Od tej pory ilekroć zmarznę ten jajnik mnie boli tak jakby dochodziło do przeziębienia więc tutaj pytanie czy beta może być lekko podwyższona po przebytej kiedyś cyście?
Z objawy ciążowe w postaci bolących sutków minęły dwa dni temu, teraz jedynie mam dziwny śluz - taki jakby w dni płodne ale zabarwiony na żółto (ciągnący się), wcześniej nie przywiązywałam do tego wagi bo na początku cyklu miałam objawy grzybiczne i używałam clotrimazolum więc uznałam, że to może reakcja na tą maść.
Jutro/pojutrze powinnam dostać okres a kompletnie nie czuję aby się zbliżał.
Jak uważacie, jaka jest szansa że to ciąża - Do piątku muszę podjąć bardzo ważną decyzję dotyczącą mojej pracy, a w tej chwili cała decyzja jest uzależniona od mojego "stanu"
W ciąży nie jesteś. Mylisz się co do normy bHCG, ciąża jest od 5, a nie od 2,7

Mark Twain
Diablica z Tasmanii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 18:43   #4165
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Wiecie dziewczyny, byłam przekonana, że nie ma szans na ciążę, ale dzisiaj bolą mnie piersi, jestem ciągle zmęczona i głodna. 16 grudnia uprawiałam seks (wtedy wzięłam pierwszą tabletkę z nowego opakowania, jakoś przed południem, seks uprawiałam wieczorem, miałam drugi dzień krwawienia z odstawienia). Potem 4 dni później zapomniałam wziąć tabletkę, ale to chyba niemożliwe, żeby te plemniki tyle we mnie przeżyły. Prawda?
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 19:03   #4166
Diablica z Tasmanii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
Wiecie dziewczyny, byłam przekonana, że nie ma szans na ciążę, ale dzisiaj bolą mnie piersi, jestem ciągle zmęczona i głodna. 16 grudnia uprawiałam seks (wtedy wzięłam pierwszą tabletkę z nowego opakowania, jakoś przed południem, seks uprawiałam wieczorem, miałam drugi dzień krwawienia z odstawienia). Potem 4 dni później zapomniałam wziąć tabletkę, ale to chyba niemożliwe, żeby te plemniki tyle we mnie przeżyły. Prawda?
Pierwszy tydzień jest zawsze najniebezpieczniejszy, możliwe, że jesteś w ciąży.

Mark Twain
Diablica z Tasmanii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 19:33   #4167
Niunis254
Przyczajenie

Czy mogę być w ciąży?

kochałam się z moim chłopakiem, a 4 dni później dostałam okresu.. uprawialiśmy petting i w wkońcu mój chłopak wsunął mi penisa, pary razy go wkładał i wyjmował ale to było bardzo krótko i wyszedł, dalej sie dotykalismy i po paru minutach (ok.10 min) on doszedł ale po za moją pochwą i zdala od niej.. martwie się bo bolą mnie sutki niby jestem tydzień przed okresem ale boje się pomóżcie, bardzo się denerwuje
Niunis254 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 19:36   #4168
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

I serio, mogły przeżyć podczas okresu 4 dni? Potem (od soboty 15 grudnia, nie 16, pomyliłam się) nie uprawiałam seksu. Było tak: sobota - 2 dzień okresu, seks. W niedzielę pierwsza tabletka. w poniedziałek druga, wtorek trzecia, czwartek nie wzięłam, w piątek wzięłam dwie. Naprawde są szanse?

Edytowane przez 201803111829
Czas edycji: 2013-01-30 o 19:43
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 19:48   #4169
dobbinka
Zakorzenienie

Dot.: Czy mogę być w ciąży?

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=606144
dobbinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 19:51   #4170
niusiaaa20
Przyczajenie

Ehh ... czy ktoś może mi także pomóc ?
niusiaaa20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości