![]() |
#31 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Wodka weselna
Cytat:
![]() |
![]() |
#32 |
BAN stały
|
a może makro będzie nie drogą hurtownią ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
W Selgrosie jest promocja i kosztuje ok 16 zł/0,5 więc taniutko
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do wódki: zastanawiamy się nad Żołądkową Deluxe, Białą Żubrówką albo Stockiem ![]()
![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lepsze niz niektore wina za 30 zl butelka. Dlaczego nie mozna ich nazwac winami?
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Konto usunięte
|
My mieliśmy wesele w sierpniu 2011 r. Wesele ( od ok. 19 do 5 rano z minutami) i poprawiny ( od 16 do 1 w nocy).
Wódki mieliśmy dwa rodzaje : Krupnik biały i Żołądkowa gorzka de Luxe. Butelki po 0,5 litra. 100 x 0, 5 Krupniku i 80 x 0, 5 Żołądkowej. Każda para/ rodzinka na odchodne po weselu dostała od nas połówkę Krupniku i oprócz tego jeszcze dwa pojemniki : w jednym ciacho, a w drugim mięsko. Po poprawinach dawaliśmy dwa pojemniki : z ciachem i mięskiem, ale już bez wódki. Wszyscy byli bardzo zadowoleni ![]() Oprócz tego uszykowane były pojedyńcze butelki na bramy...kokardki też chyba miały, a wódki to różne...tam raptem 10 butelek było jakichś, wiem, że jeden Bolls się znalazł. Oprócz tego mieliśmy delegację z pracy męża, z mojej pracy i orkiestrę osp, która grała nam marsza i kilka utwórków jak staliśmy już na dworku i składano nam życzenia. Także zrobiliśmy 3 paczki- kupiliśmy skrzynki i wpakowaliśmy tam o ile dobrze pamiętam po 7 x 0, 7 l wódki Sobieski z drinkami, po dwa winka, szampana, dwa soki, litrowa coca cola, fanta, sprite, po 3 kg kiełbasy, chlebek , serwetki, kubeczki plastykowe. Co do tych śmiesznych naklejek, to moja świadkowa na swoim weselu nie chciała naklejek, wolała zawieszki...( Ja wolę naklejki, bo winietki zostały zrywane, bo jak butelkę się przechylało, to dyndała zawieszka i tylko przeszkadzała), no i właśnie mieli te naklejki typu domestos, das vodka, lipton, coca cola itp. i im się podobały, a goście kompletnie nie zwrócili na to uwagi ![]() ![]() ![]() ![]() A wódki zostało nam sporo, bo praktycznie sama de luxe i mieliśmy roczny zapas, na różne imprezki braliśmy ze sobą...ostatnią butelkę weselnej wódki wypiliśmy na grillu rodzinnym zorganizowanym z okazji naszej pierwszej rocznicy ślubu ![]() Edytowane przez 201610281624 Czas edycji: 2013-01-30 o 15:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
My mamy Finlandię.
Razem z tż doszliśmy do wniosku, że chcemy na wesele dobrą wódkę. I nie ma tragedii- wódka wcale nie wychodzi najdrożej. W domu weselnym moja ciotka zamówiła nam z hurtowni z której kupuje do lokalu więc sprawdzone źródło w cenie po 27zł za 0,5l. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stawianie wina na stole na weselu to ukłon w stronę gości którzy nie piją wódki, i o ile nie pochodzi sie z bogatej rodziny i ma snobistycznych znajomych, którzy domagac sie beda Pinot Noir - nie widze zadnego wstydu w postawieniu na stół zwykłego wina - zwłaszcza ze sklepu i z banderolą. Zeby nie było- ja akurat nie miałam żadnego z tych win, ale rozwazałam zakup Sophi. Czesto na weselach spotykałam sie z Kadarkami stojącymi na stole. I tez nikt nie stawia Martini tylko Istre czy CinCin - tez nie widze w tym żadnego wstydu.
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Konto usunięte
|
Ja miałam m. in. Martini, ale my prości ludzie, większość gości ze wsi, my ze średniego miasteczka, lubujący się w bimberku swojej roboty z owoców z działeczki
![]() Notabene bimberek też był, na tzw. "wiejskim stole" ze smalczykiem, wędzoną szynką, ogórkami...Coś a' la słodki stół, lub kącik z fontanna czekoladową, tylko to forma już średniowieczna i z reguły negowana i hańbiąca wręcz, bo kicz i wiocha... Mieliśmy i nikt nie narzekał ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żyjemy w wolnym kraju i każdy ma prawo mieć swoje zdanie ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#41 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
My kupiliśmy 190 butelek Stocka na ok.130 gości (wesele jednodniowe). Na pewno zostanie..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Ja własnie nie mam pojęcia ile kupić
![]() ![]()
![]() |
#44 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
BAN stały
|
Ja mam Żubrówkę Białą
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
Zazwyczaj liczy się 0,5 na osobę. My dokładnie tak kupujemy i na wesele plus na poprawiny plus na wyjście dla każdej pary i jeszcze jakieś dodatkowe "atrakcje" typu bramy, dla drużby, czy jak się ktoś z życzeniami trafi.
Mamy studenckie wesele, będzie dużo młodych lubiących się zabawić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mam dylemat, ehh...
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
My kupilismy 200 butelek Pana Tadeusza na dwa dni na okolo 150 -160 osob ,liczymy w tym wszystkich ,lacznie z dziecmi ktorych bedzie okolo 15 .
Mysle ,ze ilosc wodki trzeba dostosowac do osob ktore beda na weselu,u nas bedzie sporo osob starszych na lekach ,dzieci ,matki karmiace ,ciocie ktore jedynie winka beda saczyc czy likiery.Trzeba tez wziac pod uwage ,ze ludzie teraz tak nie pija jak dawniej(przynajmniej ja tak zaobserwowalam)i wiele osob przerzucilo sie z picia wodki na wino,dlatego tez planujemy z 50 butelek wina swojskiego (Tz robil) i likiery mojej roboty + jakies inne wina ,sliwowica na wiejski stol i piwo na poprawiny. Nie przewidujemy rozdawania wodki ,jedynie moze chrzestnym Tu jest watek o wodce na wesele https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=47928 A i wybralismy pana tadeusza ,bo jest jak dla mnie najlagodniesza wodka , a tz nie chcial np.wyborowej bo ciagle jest na weselach i chcial miec inna ,a krupnik i inne tansze tez nie ,bo za tanie wedlug niego:P
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kinia860 Czas edycji: 2013-01-30 o 18:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Stock
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#51 |
Wtajemniczenie
|
Pan Tadeusz 100 butelek na około 70 -75 osób. Do tego wino Cavignon, pyszne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zadomowienie
|
My chyba również wybierzemy Pana Tadeusza. Ja tam się na wódkach nie znam, więc zdałam się na TŻ, ale butelka ładna
![]() Z naklejek na pewno zrezygnujemy. Może pomyślę nad zawieszkami, ale jeszcze nie wiem. Jeśli już, to dopasuję je do winietek. Moja koleżanka miała przygodę z naklejkami, okazało się, że nie chciały się przykleić do butelek po schłodzeniu wódki.
Edytowane przez velara Czas edycji: 2013-01-31 o 13:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
BAN stały
|
My kupimy wyborową i tez nie robimy zawieszek czy naklejek,może sama zawiążę kokardki na butelkach i tyle.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
To zależy czy chcecie, żeby było tanio czy ładnie. U nas był krupnik i de Lux, ale ta druga kupiona jeszcze za czasów gdy była dobrej jakości, teraz to tragiczny produkt. Ostatnio najczęściej ludzie biorą białą żubrówkę, bo tania i nawet dobrze wchodzi. Najbardziej nie lubię wyborowej, strasznie źle wchodzi, jednak najgorsze wódki to te 38%, masakra, to nawet zimne wchodzi źle i jest ochydne w smaku. Naklejek nie mieliśmy bo uważam, ze są brzydkie a i tak nie zakleją wszystkiego. Mieliśmy zawieszki na alkohol, sama robiłam. Piórko zielone i kokardka. Delikatne ale fajnie się prezentowały. Bimberek na swojskim stole mieliśmy w takiej drewnianej beczułce.
![]() Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO http://carlacosmetics.blogspot.com/ 22.08.2015 - Nasza Jagodzianka ![]() Wspólnie zamawiamy buty ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031 Edytowane przez bianeczkaa Czas edycji: 2013-01-31 o 13:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
stock drogi? w hurtowni po 17,50 widzialam i w porownaniu do wiekszosci to chyba dość niska cena - moim zdaniem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Wtajemniczenie
|
Na naszym weselu był Stock, duży wybór wina (ponieważ wiele osób obecnych na naszym weselu - w tym ja
![]() Wstążeczki na wódkę robiliśmy sami ![]() Edytowane przez verumka Czas edycji: 2013-02-01 o 11:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zadomowienie
|
A ja spytam tak, w jakich hurtowniach kupujecie? Ja mam dostęp tylko do Selgrosa i nie wiem czy nie kombinować gdzieś jeszcze szukać.
![]() |
#60 |
Wtajemniczenie
|
A z jakiego regionu jesteś? Jak ze Śląska to wyślę PW z miejscem gdzie my kupowaliśmy. Jest trochę taniej niż w Selgros
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:14.