|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7
Nie, bo to człowiek. Mnie się to słowo kojarzy jedynie np ze stadem psów czy innego świństwa, które biega bez celu i atakuje wszystko co spotka.
Cytat:
Tak jak napisałam wyżej mi się kojarzy z czymś dzikim, a jednocześnie głupim. |
|
|
|
|
#3092 |
|
Rozeznanie
|
czarno czarna - kazdemu moze sie kojarzyc inaczej, wiec nie mow, ze takie okreslenie jest zle.
![]() i kiedys wystepowal model kobieta + mezczyzna + dzieci (zgraja dzieci hehehehhe) a nie tylko jedno, kiedys potomstwo bylo liczne.
|
|
|
|
#3093 |
|
Konto usunięte
|
Slownik jezyka polskiego PWN
zgraja 1. «duża grupa ludzi zachowujących się niekulturalnie lub agresywnie» 2. «gromada zwierząt zachowujących się nieprzyjaźnie lub uciążliwie» |
|
|
|
#3094 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Nigdzie nie napisałam, że to słowo jest złe tylko, że dla mnie zgraja to nie dzieci, a zwierzęta i MI źle się kojarzy.Co do tej kwestii to już dopowiedziałam, że chodzi mi o kobietę, mężczyznę i dzieci. Jedno, dwoje, pięciorgo to już nieważne. Kobieta i mężczyzna, nie kobieta i kobieta. To wbrew naturze |
|
|
|
|
#3095 |
|
Zakorzenienie
|
Nie odzywałam się, ale teraz mnie wyprowadziłaś z równowagi. Pomijając, że uważam twoje poglądy za dziwne, ale masz do nich prawo. Dla mnie stado bachorów, które biega bez celu i się drze bez sensu to zgraja! Nie nazywaj psów innym świństwem, bo to lekko niesmaczne.
|
|
#3096 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
Zresztą, czy wszystko, co nie jest zgodne z naturą jest złe? Zła jest antykoncepcja? Złe są leki? A może złe są też komputery, aparaty fotograficzne i szampony, bo nie powstały w naturze, ale są efektem pracy ludzkich rąk?
|
|
#3097 | ||
|
sissy that walk
|
Cytat:
![]() Poza tym skoro jesteś taka "za naturą" to odejdź od komputera, idź do lasu, zbuduj lepiankę i tam siedź przy ognisku, które rozpalisz za pomocą drewna i krzemienia...
|
|
|
#3098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() .Co do natury i homoseksualizmu... z tego, co kojarzę, np. delfiny lubią kopulować z osobnikami tej samej płci .Oj zgraja...własnie miałam na myśli stadko rozwrzeszczanych . Zazwyczaj jak widuję model rodziny 2+6 (tutaj to częste wśród muzułmanów chociażby), to są rozwrzeszczane.
Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2013-01-30 o 14:57 |
|
|
|
|
#3099 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Wbrew naturze, bo nie są w stanie się rozmnażać. Po to jest podział na płeć żeby mieć potomstwo, nie rozumie jak może być inaczej. Co do komputerów itd tego już nie można porzucić. To już coś w rodzaju przystosowania do życia. Człowiek, który się nie leczy umiera, człowiek żyjący z dala od cywilizacji jest wykluczony ze społeczeństwa. Człowiek, który jest homoseksualistą robi to, bo chce, nie jest to żaden warunek żeby przetrwać wśród ludzi. |
||
|
|
|
#3100 |
|
Zakorzenienie
|
Może jestem jakaś nie tego, ale wg mnie, jak się wchodzi w związek małżeński, to już się tworzy rodzinę
. Widocznie na naukach przemałżeńskich ksiądz nas okłamał Co do zwierząt, to ewidentnie masz z nimi jakiś problem, może fobia?
|
|
|
|
#3101 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Niby powinnam rozumieć, że ktoś nie lubi zwierząt a nie rozumiem.
|
#3102 |
|
Zakorzenienie
|
Ja rozumiem, że można nie lubić zwierząt, ale nie robić im krzywdy. Natomiast taka nienawiść wobec innych stworzeń jest przerażająca. A później słyszymy o psie przywiązanym do samochodu, który był ciągnięty przez kilkaset metrów. A co tam...tyle psów jest na świecie, jedno świństwo mniej.
Edytowane przez Dagusiac Czas edycji: 2013-01-30 o 15:42 |
|
|
|
#3103 |
|
Zakorzenienie
|
albo inne dręczenie kotów, bo co tam, kotów, szczególnie bezdomnych, jest cała masa.
|
|
|
|
#3104 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie lubię żmij
---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Cytat:
|
|
#3105 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oczywiście, fobia. Jak ktoś nie lubi np różowego to też fobia ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3107 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Chodziło mi bardziej o takie typowe futrzaki, konie, itp. Rozumiem, że ktoś się nie rozczula jak zabija karalucha, rozumiem, że ktoś nie chce się zbliżać do węży, jaszczurek, pająków, żab, innych płazów itp.
|
#3108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem, że ludzie starsi, którzy mają partnerów, unikają odpowiedzialności, bo nie chcą brać ślubu w wieku np. 75 lat? ![]() Nie lubić czegoś, to antypatia. Fobia, to np. niewyjście z domu, bo na klatce schodowej wisi pająk, na którego myśl, robi się niedobrze i dostaje się drgawek. |
|
|
|
|
#3109 | |||
|
ma zielone pojęcie
|
A jeśli bezpłodna para heteroseksualna weźmie ślub? To nadal jest to „związek, nie rodzina”?
Cytat:
![]() No, jest jeszcze kwestia prawna, ale to już niewiele z naturą ma wspólnego. Swoją drogą, czy adopcja jest Twoim zdaniem, zgodna z naturą? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Naprawdę nie robisz niczego ponad to, co jest naturalne i co ewentualnie można by nazwać przystosowaniem do życia? Nie grasz w gry, nie czytasz książek dla przyjemności, nie chodzisz na spacery? Przecież to wszystko nie jest potrzebne do przetrwania. I jak zapatrujesz się np. na kwestię antykoncepcji? Przecież ona jest nienaturalna, żadne inne zwierzę poza człowiekiem jej nie stosuje. Ba, każde dąży do tego, by mieć dużo potomstwa, a człowiek chce regulować ilość poczęć. Sama mówiłaś, że model rodziny 2+1 jest w porządku… Czyli co, zgoda na nienaturalną antykoncepcję? Czy zgoda na nienaturalne unikanie seksu po spłodzeniu odpowiedniej liczy dzieci?
|
|
#3110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ci powiem co jeszcze jest nienaturalne: brak selekcji naturalnej co głupszych egzemplarzy
|
|
#3111 | |
|
and cigarettes
|
Cytat:
![]() Fobia = chce się wymiotować i dostaje się drgawek. ![]() Może któraś z Was powiedzieć mi o co tak naprawdę chodzi w związkach partnerskich osób heteroseksualnych? Czym to się różni od małżeństwa, dlaczego się takie parcie na nie zrobiło ostatnio, w czym one lepsze? Dlaczego dwie osoby, które nie chcą małżeństwa mają chcieć związku partnerskiego? Na przykład ta dwójka 75 latków. Dlaczego mają niby nie brać ślubu? Jest jakiś limit wiekowy czy co? |
|
|
|
|
#3112 | |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam, że nie mam doktoratu z psychiatrii
.Związki partnerskie w niczym nie są gorsze, ani lepsze od związków małżeńskich. Mam wrażenie, że niektórzy boją się, że jak zalegalizuje się związki partnerskie, to nagle nikt nie będzie brał ślubu, rodziny się rozpadną a dzieci pójdą za modą i staną się homoseksualne Za ciocią Wikipedią: Cytat:
Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2013-01-30 o 17:03 |
|
|
|
|
#3113 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
|
|
#3114 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
#3115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3116 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
To nienaturalne przecież. Akty małżeństwa nie rosną na drzewach=nienaturalne.Cytat:
Swoją drogą czy leżałaś kiedyś w szpitalu? Cytat:
W związku homoseksulanym zazwyczaj obie strony są płodne. Jeśli płodność przyjąć za kryterium zdatności do małżeństwa, to każdą parę powinno się sprawdzać pod tym względem. ![]() Ty też siedzisz przy kompie, bo chcesz. Komp nie jest niezbędny do życia. Ale prawda, że nieużywanie go wyklucza ze społeczeństwa. Nierówność w kwestii zawierania pewnych umów (małżeństwo, zw. partnerski) też jest pewnym rodzajem wykluczenia. Cytat:
Cytat:
Jeśli chcesz wiedzieć w czym jest inny związek parterski, to najlepiej przeczytaj projety ustaw. Były chyba trzy. |
|||||
|
|
|
#3117 | |
|
and cigarettes
|
Cytat:
Pytam czym się różni związek partnerski od małżeństw dla osób HETEROseksualnych. Kobieta i mężczyzna. Dlaczego skoro nie chcą brać ślubu mają chciec zawierać związek partnerski. Oprócz nazwy - gdzie jest różnica? Chętnie poznałabym opinię na ten temat szczególnie osób, które uważają, że wprowadzenie tego tworu jest dobre i wręcz konieczne. Dlaczego? |
|
|
|
|
#3118 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
|
|
#3119 |
|
Zakorzenienie
|
Co do przykładu osób starszych...moja babcia bardzo długo biła się z myślami, czy wyjść za mąż po raz drugi. Sama się nas pytała, czy nie wygląda to śmiesznie i dziecinnie, bo przecież w jej wieku "nie wypada". Sądzę, że to bardziej bariera psychologiczna, niż jakakolwiek inna powstrzymuje osoby starsze od zawierania po raz kolejny związku małżeńskiego. Pewnie inaczej w oczach takiej osoby wygląda podpisanie deklaracji w urzędzie, że pan X jest partnerem pani Y i mogą mieć wspólny majątek, dotyczy ich w równym stopniu prawo spadkowe etc., niż ślub.
|
|
|
|
#3120 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Pytanie czy są potrzebne, jeśli chodzi o pary hetero.
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.

To akurat bardzo młody model, związany z lepszą i bardziej dostępną antykoncepcją oraz wymuszany przez aktywizację zawodową kobiet.
kazdy moze nazywac jak chce, mnie jakos to tez nie zbulwersowalo. Co zlego w okresleniu zgraja dzieci??

albo inne dręczenie kotów, bo co tam, kotów, szczególnie bezdomnych, jest cała masa.