Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-30, 17:49   #3091
kooocur
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI

Cytat:
Napisane przez maksikola Pokaż wiadomość
Kochana usg to tylko sprzęt elektroniczny, myli się. Najbardziej wiarygodny termin porodu to ten z pierwszych tygodni. Później się różni. Nie stresuj się

Byliśmy wstępnie zamówić schody w poniedziałek pan ma przyjechać na pomiar. Schody dębowe, zastanawiam się nad poręczami. Czy chromoniklowe czy ze szkła hartowanego
np. http://www.schody-chudzinski.com/bal...trady-szklane/
http://balustradyzestalinierdzewnej.eu.interia.pl/
Prz dziecku/dzieciach takie szkło będzie wiecznie usmarowane łapkami

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 18:04   #3092
agatkaa1
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Prz dziecku/dzieciach takie szkło będzie wiecznie usmarowane łapkami
o tym samym pomyślałam ...;/

stosowała któraś z Was??

https://wizaz.pl/Pielegnacja/Trendy-...a-dlugie-rzesy

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 18:07   #3093
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Nie, nie stosowałam nigdy żadnej odżywki, ale gdybym miała zacząć, to albo olejek rycynowy albo ta L'Biotica.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 18:16   #3094
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
o tym samym pomyślałam ...;/

stosowała któraś z Was??

https://wizaz.pl/Pielegnacja/Trendy-...a-dlugie-rzesy
najlepszą i najtańszą odżywką do rzęs jest olej rycynowy
nakładam na patyczek kosmetyczny i smaruję z góry

1.07.2013
alonka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 18:17   #3095
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alonka00 Pokaż wiadomość
najlepszą i najtańszą odżywką do rzęs jest olej rycynowy
nakładam na patyczek kosmetyczny i smaruję z góry
mam olejek jednak trzeba uważac aby nie wleciał do oka ;/

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-01-30, 18:23   #3096
Mmedeah88
Wtajemniczenie

Maguś, jeśli Oli się już chętniej tuli i kołysze, to spróbuj przemycić takie elementy masażu do kontaktu z nim, np. kręcenie kółeczek lub "tuptanie" Twoim kciukiem na dłoniowej części rączki Olego. Ale nie masuj wtedy, kiedy płacze, ale np. wtedy kiedy leży, a nie może zasnąć, jest niespokojny. 2-3 minuty- nie więcej.
A przypomnij mi- męczą go kolki? Bo jeśli tak, to nawet przy pępuszku można już delikatnie działać.
A próbowałaś "masowania głosem"? Tzn. opowiadania (bajek lub dosłownie czegokolwiek, Mały i tak i nie rozumie) takim spokojnym, powolnym półgłosem?

Aha- Madziu, ja to wszystko wiem z kursu, a przećwiczone mam na lalce... Ale mam nadzieję, że coś jednak pomogłam.

Perse, cieszę się, że wszystko jest w porządku. Tymi datami też bym się nie przejmowała, tym bardziej, że to kwestia tylko 4 dni. Te pomiary, na podstawie których wyznacza się wiek ciąży, nigdy nie są w 100% dokładne. Wystarczy, że gin zaznaczy coś dosłownie o 1 mm w złą stronę i to już może rzutować na datę. I pamiętaj, że im Dzidek starszy (i bardziej ruchliwy), tym te pomiary są mniej dokładne
Także bez stresu i głowa do góry!

Anitko, koniecznie bym poszła do innego dermatologa. Mi to wygląda na jakieś uczulenie. Mówisz, że kremy Ci niewiele pomagają... Hmm, a próbowałaś smarować się naturalnymi olejkami? Np. arganowym, kokosowym, jojoba itp.?

Kocurku, cieszę się, że masz takie optymistyczne nastawienie Będzie dobrze, na pewno!

Measiu, jejku, Bidulko... Zdrówka życzę

Agatko, ja słyszałam dużo dobrego o tej odżywce. Sama bym się skusiła, gdyby nie ta cena...

Fio, kto Ci taki miły prezent ofiarował?

Maksi, mnie się bardzo ta szklana balustrada podoba! Jeszcze w żadnym domu takie nie widziałam

Edytowane przez Mmedeah88
Czas edycji: 2013-01-30 o 18:25
Mmedeah88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 18:23   #3097
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

Cytat:
mam olejek jednak trzeba uważac aby nie wleciał do oka ;/
to z umiarem go a nie całą butelkę;P nigdy do oka jeszcze mi nie wpadł

1.07.2013
Stary 2013-01-30, 18:30   #3098
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
to z umiarem go a nie całą butelkę;P nigdy do oka jeszcze mi nie wpadł
hehehe spoko....ja ogólnie nie lubie czegoś co jest mega tłuste....;/ wystarczy mi że moja twarz jest tłusta ;/

Medi no własnie....cena jest powalająca...;/

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-01-30, 18:47   #3099
fiolusiek
Zakorzenienie

Medi dostałam od koleżanki która pracuje w Sephorze

Maksi kiedyś czyściłam schody takimi balustradami z chromoniklu i tak samo były ślady po każdym dotknięciu palcami jak na szkle
Ale takie mi się wydają lepsze

Agatko ja też jestem za rycynowym Jak byłam nastolatką miałam długie rzęsy, ale je sobie przyciełam i do dziś mi nie odrosły
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 18:55   #3100
zebrawpaski
Zakorzenienie

Perse - gdyby coś się nie zgadzało lekarz na pewno powiedział by o tym, proszę nie panikuj

maksi- jak dla mnie dąb+ poręcze dębowe z połączeniem chromoniklowych elementów - ostatnio Tata robił znajomym- efekt powalający

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 19:00   #3101
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Jak byłam nastolatką miałam długie rzęsy, ale je sobie przyciełam i do dziś mi nie odrosły

Czemu przycięłaś??

Dziewczyny dziękuję za odpowiedzi w sprawie tych pomiarów. Na logikę oczywiście macie rację, zresztą nie jestem do tyłu z OM, ale do następnego USG nie będę spokojna chyba....
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 19:02   #3102
fiolusiek
Zakorzenienie

Perse dlatego, że były długie i nie umiałam ich tuszowaćMyślałam, że jak odrosną to będą się lepiej układać
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 19:05   #3103
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość

Ja też- jest taka "niepolska"
dokładnie.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38948089] ale do następnego USG nie będę spokojna chyba....[/QUOTE]ale na następnym nie będzie precyzyjniej. nie ma co dziecia Twoimi nerwami stresowac....

na przedostatniej wizycie mam termin porodu wpisany do karty: 16.03. na piątkowej - 21.03.
bujają się z nami nasze dzieci i już

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 19:11   #3104
measia
Wtajemniczenie

GG do measia Send a message via Skype™ to measia

zgonilam goraczke na troche i lepiej sie czuje. wypocilam sie za wszystkie czasy. w nocy zmienialam chyba z 4 koszuli, bo byly mokre. zreszta bielizna tez, przy kaszlu pechez nie wytrzymywal. po paracetamolku musialam znowu zmienic koszulke. przespalam prawie caly dzien ledwo kontktujac.posciel jest do prania, przpocona na wszystkie strony. Tz nie wyrabia ze wszystkimi obowiazkami domowymi - ma dobra szkole, ze utrzymanie domu wcale nie jest takie proste. i tak mial szczesie, ze mieso bylo z wczoraj wiec do podgrzania, wczoraj tez Ala gotowala w szkole wiec makaron z serem zoltym trzeba bylo wsztwic tylko a sobie ugotowal ryz.
jutro o 15.15 mam wizyte w przychodni przyszpitalnej, zobaczymy co mi poradza. mam nadzieje, ze Mala to przetrzymala i nic jej nie jest
measia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 19:14   #3105
Konto usunięte

Cytat:
Perse dlatego, że były długie i nie umiałam ich tuszowaćMyślałam, że jak odrosną to będą się lepiej układać
O kurcze No cóż, każdy z nas popełniał w młodości błędy

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
ale na następnym nie będzie precyzyjniej. nie ma co dziecia Twoimi nerwami stresowac....

na przedostatniej wizycie mam termin porodu wpisany do karty: 16.03. na piątkowej - 21.03.
bujają się z nami nasze dzieci i już

Wiesz jak to jest, ale OK - staram się nie stresować.

Pytanie nr 2 - czy któraś z Was stosowała Rapacholin w ciąży? Co myślicie? Ginek mi go przepisał, nawet kupiłam, ale mam pewne obawy, a internet milczy :P
Stary 2013-01-30, 19:15   #3106
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38943180]Na USG było OK, ale... lekarz wyliczył mi tp na 20.07, a ostatnio było 16.07 - czyli dziecko przyrosło jedynie tak jakby o 3 dni. Lekarz powiedział, że teraz tak może być - a ja mam do Was pytanie, czy Wy też miałyście takie skoki z tymi datami?[/QUOTE]

mi nigdy lekarz nie wyliczał nowych terminów porodu. podawał tylko poszczególne wymiary po czym stwierdzał, że są zgodne z OM i aktualnym tygodniem ciąży. może dzięki takim ograniczonym informacjom nie skupiałam się na tym aż tak bardzo. w domu zawsze porównywałam z tabelkami w necie i grunt, że wszystko było w okolicach średniej. ale kiedyś byłam u innego gina na usg, on przy poszczególnych wymiarach powpisywał odpowiedniki, który tydz+dzień i przy każdym wymiarze miałam inny owszem, większość mieściła się w danym tygodniu ciąży, ale te odpowiedniki był różne. zwariowałabym jakbym za każdym razem miała aż tak szczegółowe info.
inna sprawa to kwestia tego, że wystarczy pomylić się w pomiarze o milimetr, co wcale nie jest takie trudne a już wychodzi różnica w dniach ciąży. mi gin mierzył Młodego i zawsze powtarzał, że gdyby się bardziej wyprostował/inaczej ułożył/itp to już pomiar były odrobinę inny i mogłoby wyjść kilka dni więcej. najważniejsze, że tydzień się zgadza, kilka dni różnicy nie robi znaczenia. pewnie gdyby dzisiaj robił ci usg inny gin, albo ten sam za parę godzin i dziecko byłoby inaczej ułożone/mniej ruchliwe/cokolwiek to wynik byłby jeszcze inny.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 19:26   #3107
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:

Agatko ja też jestem za rycynowym Jak byłam nastolatką miałam długie rzęsy, ale je sobie przyciełam i do dziś mi nie odrosły
Zrobiłam tak samo i też mi nie odrosły Ale mojej 5-letniej Siostrzenicy odrosły Mała ma bardzo ładne rzęsy i słuchała ciągle komentarzy: "o jakie rzęsiska!", nawet od obcych na ulicy. No i stwierdziła, ze to chyba coś złego, wzięła nożyczki i obcięła. Na szczęście tylko połowę na jednym oku i Siostra zauważyła. Dobrze, że oka nie wybiła

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
MAGA! a ja tez to dostałam. fajnie ze Oli polubił przytulanki My byłysmy kilka razy na spacerku ale wiosna mi sie marzy by móc wychodzic codziennie. Moja dobrze spi jak jest na spacerze ( choc nie zawsze na tydzien juz nic bo mała mi kaslze ( ale lekarze orzekli ze nic jej nie jest) bierze syrop na zwmocnienie ( bo my oboje z Tz chorowaliśmy). A jest juz taka fajna i jaka gadula sie z niej robi (najwiecej ma do powoedzenia zazwyczaj w nocy :-D )
wtedy spokojnie jej słuchacie

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość

Z mocznikiem też używałam.. nawilża owszem, ale nie zapobiega pęknięciom.. sama już nie mam pomysły co ze sobą zrobić..
Ja też miałam wieczny problem z dłońmi - opuszki palców pękały mi zawsze po pracy przy zbiorach owoców, ale ogólnie dłonie zawsze miałam wyschnięte i pomarszczone. Czego ja nie próbowałam? Olejki, maski, spanie w rękawiczkach z toną nawilżaczy w środku I wreszcie znalazłam "swój krem do rąk" - avon care intensive moisture z olejkiem z otrębów ryżowych i kompleksem nawilżającym. Naprawdę jestem zachwycona, bo od jesieni mam takie dłonie, jak nigdy wcześniej Może pomoże też Twojej skórze

Cytat:
Napisane przez measia Pokaż wiadomość
ja juz nie wiem co lepsz dla Malej teraz. wlasnie sprawdzilam tempke i jest 37,7C wiec parcetamolek. nie mam sily nawet jesc
Marysiu, czas na szczęśliwe wyjście na świat Measiu, a nie mogą Cię już wziąć do szpitala - zawsze to lepiej pod opieką lekarską

Cytat:
Dostałam w prezencie zapach Aqua di Gio Jestem w niebowzięta Ale powiem wam, że zakochałam się w jeszcze innym zapachu, ale zaczekam aż będzie jakaś promocja
w jakim? w jakim? ja jestem maniakiem perfumeryjnym, teraz na odwyku, niestety Kiedyś tak się zapędziłam z miłością do perfum, że zebrałam 60 buteleczek i ciągle mi było mało Testowałam, czytałam, wymieniałam,kupowałam, sprzedawałam Teraz staram się nie przekraczać 10

Cytat:
Napisane przez Mmedeah88 Pokaż wiadomość

Wika, w tym roku MUSI zaświecić dla mnie całe mnóstwo promyczków! Innej opcji nie biorę pod uwagę

Byłam w WORDzie. 28 lutego o 17.00 będę kolejny raz podchodzić do egzaminu. Mam nadzieję, że powiedzenie "do trzech razy sztuka" się sprawdzi
I tej wersji się trzymajmy

Cytat:
Napisane przez maksikola Pokaż wiadomość
pewnie: Virtual nr 200 Desire. nie drogie i dobrej jakości. kosztowały 19 zł

.
dziękuję

Edytowane przez Wika28
Czas edycji: 2013-01-30 o 19:48
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 19:28   #3108
Mmedeah88
Wtajemniczenie

Cytat:
hehehe spoko....ja ogólnie nie lubie czegoś co jest mega tłuste....;/ wystarczy mi że moja twarz jest tłusta ;/

Medi no własnie....cena jest powalająca...;/
A czego używasz do mycia buzi?

Ja właśnie sobie kupiłam olejek rycynowy z zamiarem użycia go do OCM. I chyba wrócę też do smarowania nim rzęs i brwi.
A nosisz się z zamiarem kupienia tej odżywki?

Cytat:
Medi dostałam od koleżanki która pracuje w Sephorze
O, jak fajnie mieć takie koleżanki

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38948089]
Dziewczyny dziękuję za odpowiedzi w sprawie tych pomiarów. Na logikę oczywiście macie rację, zresztą nie jestem do tyłu z OM, ale do następnego USG nie będę spokojna chyba....[/QUOTE]

Perse, spróbuj się wyluzować
Wiem, wiem- "łatwo powiedzieć"...

Cytat:
Fiol, zabiłaś mnie!

A gdzie się Adunia podziała? Kochana, melduneczek!
Mmedeah88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 19:31   #3109
Wika28
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38948089]
Dziewczyny dziękuję za odpowiedzi w sprawie tych pomiarów. Na logikę oczywiście macie rację, zresztą nie jestem do tyłu z OM, ale do następnego USG nie będę spokojna chyba....[/QUOTE]
Perse, proszę Cię...
Stary 2013-01-30, 19:33   #3110
measia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
Marysiu, czas na szczęśliwe wyjście na świat Measiu, a nie mogą Cię już wziąć do szpitala - zawsze to lepiej pod opieką lekarską
jutro sie czegos dowiem wiecej

co do perfum - zazdroszcze ja nie moge uzywac

Edytowane przez measia
Czas edycji: 2013-01-30 o 19:33 Powód: pise w pozycji lezacej i nie trafiam w klawisze :)
Stary 2013-01-30, 19:42   #3111
Wika28
Zakorzenienie

A ode mnie właśnie wyszedł Ksiądz, był z kolędą - bardzo fajny młody kapłan. Zawsze dużo rozmawiamy i zawsze tak jakoś szybko czas mija. I mówił mi, że wyszedł właśnie od rodziny - kobieta 43 lata, jej mąż - 45 lat. Od 20 lat nie mogli mieć dzieci. Kobieta ma za sobą 2 poronienia i w końcu stwierdzili, że dosyć i rezygnują. No i właśnie pojawiło się dziecko. Kobieta na początku stwierdziła, ze "nie, nie", bo znowu się nie uda, no ale z ciąża musiała się pogodzić. I właśnie kończy 8 miesiąc i przygotowuje się do porodu

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

Cytat:
Napisane przez measia Pokaż wiadomość
jutro sie czegos dowiem wiecej

co do perfum - zazdroszcze ja nie moge uzywac
measia, powód edycji posta
Stary 2013-01-30, 19:42   #3112
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mmedeah88 Pokaż wiadomość
A czego używasz do mycia buzi?

Ja właśnie sobie kupiłam olejek rycynowy z zamiarem użycia go do OCM. I chyba wrócę też do smarowania nim rzęs i brwi.
A nosisz się z zamiarem kupienia tej odżywki?
twarz myję tonikami

Noszę się z zamiarem zakupu ale chyba czegoś tańszego bo aktualnie szkoda mi kasy ponad 300zł to spory koszt także odpada
Ale z tamtej str tzn. z tej https://wizaz.pl/Pielegnacja/Trendy-...a-dlugie-rzesy

zdecuduje się na którąś z tych tańszych i zobaczę co i jak

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK

Edytowane przez agatkaa1
Czas edycji: 2013-01-30 o 19:44
Stary 2013-01-30, 19:45   #3113
measia
Wtajemniczenie

Cytat:
A ode mnie właśnie wyszedł Ksiądz, był z kolędą - bardzo fajny młody kapłan. Zawsze dużo rozmawiamy i zawsze tak jakoś szybko czas mija. I mówił mi, że wyszedł właśnie od rodziny - kobieta 43 lata, jej mąż - 45 lat. Od 20 lat nie mogli mieć dzieci. Kobieta ma za sobą 2 poronienia i w końcu stwierdzili, że dosyć i rezygnują. No i właśnie pojawiło się dziecko. Kobieta na początku stwierdziła, ze "nie, nie", bo znowu się nie uda, no ale z ciąża musiała się pogodzić. I właśnie kończy 8 miesiąc i przygotowuje się do porodu

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

measia, powód edycji posta
pozytywy sa nam potrzebne

no coz pisanie na pollezaco ma swoje wady
Stary 2013-01-30, 20:03   #3114
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Kiedyś tak się zapędziłam z miłością do perfum, że zebrałam 60 buteleczek i ciągle mi było mało
a mi mówią żem wariJat

Cytat:

zdecuduje się na którąś z tych tańszych i zobaczę co i jak
to ja Ci powiem, że nie podziała
miałam MUFE, Estee Lauder, teraz mam Clinique. Zero różnicy. choć ładnie trzymały tusz i były dobrą bazą.
Miałam również jakąś limitowaną wersję Hypnose Lancome z odżywką. i nie wiem czy to efekt tej odżywki, ale miałam fajne rzęsiska

Olejek rycynowy lub te drogie cudo (koleżanka po chemii używała i zachwalała)
Lub przedłużanie

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 20:06   #3115
agatkaa1
Zakorzenienie

Panika spoko posłuży jako baza

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-01-30, 20:08   #3116
Konto usunięte

Ja bym chciała przedłużyć rzęsy 1:1.
Leżałam w szpitalu z dziewczyną, która miała przedłużane rzęsy i centralnie myślałam, że ona się nie myje wieczorem i nie zmywa makijażu - tak to wyglądało cudnie.
Stary 2013-01-30, 20:12   #3117
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38949749]Ja bym chciała przedłużyć rzęsy 1:1.
Leżałam w szpitalu z dziewczyną, która miała przedłużane rzęsy i centralnie myślałam, że ona się nie myje wieczorem i nie zmywa makijażu - tak to wyglądało cudnie.[/QUOTE]
tylko pamiętaj że jak raz przedłużysz to będziesz musiała już zawsze przedłużać

1.07.2013
Stary 2013-01-30, 20:13   #3118
Konto usunięte

Cytat:
tylko pamiętaj że jak raz przedłużysz to będziesz musiała już zawsze przedłużać
Ech no i właśnie chyba dlatego tego nie zrobię
Stary 2013-01-30, 20:16   #3119
agatkaa1
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38949873]Ech no i właśnie chyba dlatego tego nie zrobię [/QUOTE]
a jaki to koszt??

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-01-30, 20:17   #3120
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38949873]Ech no i właśnie chyba dlatego tego nie zrobię [/QUOTE]
też strasznie podobają mi się przedłużane rzęsy, ale właśnie z tego powodu zrezygnowałam... kupiłam sobie porządne sztuczne rzęsy i klej i jak mam ochotę wyjątkowo wyglądać to przyklejam je sobie

1.07.2013
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości